Raye има много модификации на тялото, SFSI обучение, бивши CFR-D кредити и десетилетие като BellaOnline'редактор по боди арт под колана си.

Научете за различни видове пиърсинг на носа и бижута.

Научете за различни видове пиърсинг на носа и бижута.

ButterflySha, CC BY 2.0, чрез Flickr

След ушите носът е второто най-популярно място за пиърсинг на тялото. Дългогодишно присъствие в индийските, африканските и южнотихоокеанските култури, през последните три десетилетия това малко бижу за тяло е преминало от редки до почти навсякъде в САЩ и Европа. И все пак, колкото и разпространен да изглежда този пиърсинг, може да бъде трудно да се лекува без усложнения и да предизвика много дебати в професионалния работен свят.

Това, което ще намерите тук, е информация за различните видове пиърсинг на носа, които съществуват, съвети преди да се пробие, опции за бижута, видеоклипове на процеса, малко пиърсинг "не-не" да се избягва и много повече. Тук'е списък с теми, които вие'ще намеря покрити тук.

Всичко, което трябва да знаете за пиърсинга на носа

 • Видове пиърсинг (Ноздра, преграда и мост.)
 • Пиърсинг информация и връзки (Как да се грижим за пиърсинг на носа и др.)
 • Видове бижута (Пръстени, кости, шипове и винтове.)
 • Неща, които трябва да попитате предварително (Въпроси, които трябва да зададете, преди да започнете.)
 • Пиърсинг на носа No-Nos (Какво да избягвате, докато сте'още лекувате.)
 • Продукти за последваща грижа (Препоръчителни продукти за почистване и грижа за вашия лечебен пиърсинг.)
 • Какво се случва, когато извадите бижутата? (Ако искате да го премахнете за постоянно или ако бижутата ви бъдат избити преди това'приключи изцелението.)
 • Кога да не си направите пиърсинг на носа (Има някои случаи, когато наистина може да е по -добре да не си направите пиърсинг на носа. Освен това има възрастови минимуми за пробиване.)
 • Често задавани въпроси и форум (Ако все още имате въпрос, тук'където можете да попитате автора.)

Видове пиърсинг в носа

Носовете позволяват няколко вариации в пиърсинга. То's хрущял, тъкан, която е по -трудна за пробиване и може да бъде по -проблематична за заздравяване в сравнение с ушните миди, които са меки.

Един обикновен шип, носен в ноздрата, е един от най -често срещаните видове бижута.

Един обикновен шип, носен в ноздрата, е един от най -често срещаните видове бижута.

Ноздра

Това е най -често срещаното място за пиърсинг на носа. Бижутата се поставят някъде по ръба на ноздрата, или от лявата, или от дясната страна на носа. Няма значение или смисъл от коя страна ще бъдеш прободен; то'е само вашето предпочитание. Всичко, което чуете обратното, е просто градски мит. Пръстен или шип е най -подходящ за започване, но се уверете, че бижутата не са прекалено стегнати, ако са шипове. Това може да доведе до проблеми с лечението.

По -долу можете да видите как изглежда да направите пиърсинг на ноздрите. Имайте предвид, че не се използва пиърсинг пистолет.

Пиърсинг на преграда с бижута с кръгла щанга.

Пиърсинг на преграда с бижута с кръгла щанга.

Преграда

Те се поставят в хрущялната стена между камерите на носа, в долната част на ноздрите. То'понякога се нарича а "бичи пръстен" както може да видите добитък с този стил на пиърсинг. Това място може да бъде малко чувствително, особено ако пръстенът се закачи. Това е единственият вид пиърсинг на носа, който може да бъде направен напълно и наистина невидим.

Във видеото по -долу можете да видите как се пробива преграда.

Мост, или Ърл, пронизващ с бижута с щанга

Мост, или Ърл, пронизващ с бижута с щанга

Пиърсинг на мост

Понякога се нарича "Ърл" пиърсинг, след като първият човек получи подобна модификация, това се прави на повърхността на носа, подреждайки се между очите. Този пиърсинг може да бъде много труден за лечение и носи голям потенциал за отхвърляне или излекуване.

Можете да видите как е пробит в следния видеоклип.

Видове бижута за нос

За съжаление, много хора се отнасят до всички видове като "пръстени за нос," което е неточно. Налични са много различни видове бижута, като например следните.

Пръстен: Само кръгли щанги, бримки или обръчи са наистина "пръстени за нос." Малък задържан или фиксиран пръстен от мъниста е много популярен.

Пръстените са най -добрият вариант за начални бижута, докато първоначалният период на оздравяване не приключи, тъй като улесняват почистването на пиърсинга старателно и оставят място за подуване.

Пръстените са най -добрият вариант за начинаещи бижута.

Пръстените са най -добрият вариант за начинаещи бижута.

AbbyD11, CC BY-SA 2.0, чрез Flickr

Кост/ПИН/Шип: Това е кратко бижу в пост-стил с малко мънисто или декорация, която лежи от външната страна на ноздрата. Елементи, описани като "кости" или "щифтове" често нямат конвенционална подкрепа. Понякога те са просто прав пост, а понякога вътрешният край завършва с по -голям край на перли.

Получавам много имейли от хора, които се оплакват, че костите са трудни за влизане и излизане и са болезнени за смяна. Не получавайте кокал, когато за първи път си пробиете носа. По същество вие'Просто ще го извадя по -късно, ако някога искате да го промените.

Не получавайте кост, щифт, шип или (както ще прочетете по -долу) шип, когато за първи път си пробиете носа.

Винт: Винтът за ноздри е стил на бижута от Индия и е станал много популярен в западния пиърсинг. Той има кратък пост, който след това влиза в малка къдрица. Тази къдрица работи вместо подплата, за да държи бижутата на място. По -модерен вариант на този стил е "L-лента," която има ъглова права част от вътрешния край вместо къдря.

U-Bend: Това е опция за бижута само за пиърсинг на преградата. Това е малък "U"-оформено парче, което може да се носи с обърнати краища вътре в ноздрите, като по този начин прави пиърсинга неоткриваем. Това е единственият вид бижута за нос, които наистина могат да бъдат напълно невидими.

Фиксатори на носа с U-огъване

Фиксатори на носа с U-огъване

Спайк: Това е друга опция за бижута за септуми, а понякога и пиърсинг на мост. То's по същество права конус, носен хоризонтално през пробиването, със заострени краища, които стърчат. Не за нови пиърсинги!

Неща, които трябва да попитате, преди да се прободете

 • Попитайте какви продукти да използвате за правилно лечение: Разберете дали пиърсингът препоръчва някакъв специален сапун или продукт за последваща грижа. Не забравяйте да споменете всички алергии към съставки или аромати, които може да имате.
 • Попитайте как работят избраните от вас бижута или как влизат и излизат от носа ви: Някои хора се пробиват и след това, месеци по -нататък, искат да сменят бижутата и да се облекат'не знам как. Вашият пиърсинг трябва лесно да ви покаже.
 • Попитайте за медицински проблеми, които имате: Ако се притеснявате от настинки, алергии или дейности, изкажете ги.
 • Обсъдете последващите грижи. Ако вашият пиърсинг ви каже, че те или тя имат лист за грижи за вас, не забравяйте да го прегледате заедно, преди да седнете и да се прободете. По този начин можете да сте сигурни, че разбирате всичко и по този начин не го разбирате'Не забравяйте, след като сте били прободени, тъй като може да се почувствате леко замаяни.

И както при всички ситуации на обслужване на тялото, ако не го направите'не харесвате отговорите, които получавате, или чувствате, че пиърсингът ви издухва или се отнася с вас като с тъп, дон'няма да бъде прободен от този човек! Отидете да намерите някой друг с по -добро обучение и по -професионален маниер.

Традиционен/племенен пиърсинг на носа

Индуистка верига за нос

Индуистка верига за нос

Пиърсинг на носа No-Nos (и начини за избягване на усложнения!)

 1. Не пробивайте носа си с пиърсинг пистолет! Те не са измислени за носове, а бижутата, използвани от тези оръжия, са много тъпи и често твърде стегнати. Това увеличава шансовете ви за инфекция, келоиди (натъртвания от белези) и белези. Но наистина голямата причина да не отидете на място, което използва такива инструменти, е, че служителите на тези типове места не са обучени правилно за предаването на болести, предавани от кръвта, а пистолетите не са стерилизирани правилно между клиентите, за да се предотврати разпространението на ХИВ или хепатит С!
 2. Не носете сребро или пластмаса в нов или лечебен пиърсинг!

  Стерлингово сребро: Когато този метал потъмнее върху незараснала кожа, той може трайно да оцвети кожата, оставяйки черна следа около мястото, която никога няма да изчезне. Нямам познания за нито един метод за премахване на оцветяването. Новите пиърсинги в носа трябва да бъдат излекувани с неръждаема стомана, ниобий, титан или 14k злато. Ако разберете, че имате стерлингово сребро в новия си пиърсинг, отидете при реномиран пиърсинг и ги накарайте да го сменят за безопасен метал.

  Пластмаса или найлон: Макар и хипоалергенни, тези материали са порести, така че могат да абсорбират телесни течности, които могат да доведат до инфекция. Пластмасата може да се обезцвети, а бижутата да залепнат за незарасналата кожа.

 3. Не сменяйте бижутата си твърде скоро! Носовете отнемат три месеца или повече, за да се излекуват напълно и някои хора установяват, че ако извадят бижутата по -рано, пиърсингът се срутва или затваря и те могат'Не получавате бижута обратно, като по този начин изцяло губите пиърсинга. Смяната на бижута твърде рано също може да разкъса вътрешността на пиърсинга и да ви накара да започнете лечебния процес отначало. Ако имате някаква криза с бижу и наистина трябва да го смените, върнете се и вижте своя пиърсинг, който може да размени бижутата по начин, който не'Не позволявайте на пиърсинга да ви затвори.
 4. Не използвайте спирт или водороден прекис, за да почистите новия си пиърсинг! И двете могат да причинят изгаряне на тъканите и да увеличат дразненето, което забавя заздравяването и увеличава шансовете за образуване на белези или подутини.
 5. Избягвайте басейни, горещи вани и плуване в океана по време на лечебния период. Хлорът и други химикали, използвани за поддържане на обществени басейни, са много лоши за лечебните тъкани. Океанската вода представлява опасност от бактериална инфекция от замърсители.
 6. Ако тренирате или се потите силно, токсините в потта също могат да раздразнят пиърсинга, така че не забравяйте да изплакнете или измиете лицето си, когато приключите със спорт или тренировка.

Какво се случва, когато извадите пиърсинг на носа?

 • Колко време след пиърсинга трябва да изчакам, за да извадя временно бижутата? Никаква представа. Някой хора'Пиърсингът е много стабилен след първоначалния тримесечен период на оздравяване, а някои отнемат много повече време. Там'няма начин да разберете кога вашият пиърсинг става стабилен. Някои никога не го правят!
 • Ще се затвори ли дупката, след като извадя пръстена за носа си? Най -вече. Никой не може да предвиди как тялото ви ще реагира, след като извадите бижутата, но дупката вероятно ще се свие. Може да се окажете с малка трапчинка, или тя да е едва забележима.
 • Какво се случва, ако извадя пиърсинга на ноздрата или преградата преди това'е извършено изцеление? Ще се лекува затворено. Можете или не може да завършите с някакъв знак или вдлъбнатина. Знам, че това може да изглежда очевидно за някои, но ясно, че е така'не е за другите, тъй като ме питат това доста редовно.
 • Бижутата ми бяха случайно изчукани или извадени от носа ми и мога'не го връщам. Какво да правя? Много пиърсинг се затварят много бързо, ако бижутата излязат по време на лечебния период. Така че да не знаете'не причинява твърде много травми и завършва с белег тъкан'най -добре е да оставите носа си напълно да се излекува, преди да го пробиете отново.

(Тъй като пиърсингът в носа продължава да набира популярност, аз'получавам все повече и повече от тази категория въпроси, но времето за изцеление е една от сивите зони.)

Вземете анкета за пиърсинг на носа!

Дон't Пробийте ако

 • Вашето училище или участието ви в спорта не'не го позволявам. Ако смятате, че ще го извадите многократно, докато лекувате, или по някакъв начин го скриете и няма да се сблъскате с лечебни проблеми, грешите.
 • Работата ви не върви'не го позволявам. Ако смятате, че можете да носите прозрачни бижута или да ги прикриете, имайте предвид, че и двете неща всъщност правят наистина очевидно, че имате пиърсинг на носа.
 • Притеснявате се как може да изглежда по -късно или ако мислите, че мислите'ще спра да нося бижутата. Дупката е със същия размер като пиърсинга на ушите. Понякога дупката остава отворена, след като бижутата са извадени, а понякога се свива малко, но най -често след това остава някаква трапчинка. Ако това те притеснява, недей'дори не ходи там.
 • Притеснявате се колко може да боли. Всеки човек изпитва болка по различен начин, така че можете'не питайте другите какви са преживяванията им и получавайте отговор, който ще ви помогне да предвидите какво сте'ще се чувствам. Ти спечели'не знам колко боли пиърсинг в носа, докато не го получите. Моля, обърнете внимание, че не всички части на тялото ще наранят толкова, колкото другите, и че уменията на вашия пиърсинг могат да увеличат или намалят болката. (Изпратете ми имейл и кажете, "Но наистина колко е зле?" няма да ви даде отговор. Вашето тяло не е моето тяло.)

Закони за пиърсинг на носа и тялото – подробности за това на колко години трябва да сте, за да бъдете прободени

Преди да зададете въпрос по -долу:

 • Ако попитате нещо, на което очевидно е отговорено в статията, вие'ще ми бъде казано да прочета отново този раздел.
 • Ако имате въпрос относно разходите или ценообразуването, попитайте пиърсинг за тяло, тъй като само те знаят какво таксуват.
 • Няма да се дава информация как да се прави самопробиване поради законови задължения.
 • аз спечелих'не дават съвети как да убедят родителите да оставят непълнолетно да бъде прободено. Отидете при семеен съветник за помощ при справянето с тези конфликти.
 • Ако търсите информация за изцеление или последваща грижа, вижте моята статия за лечебните проблеми с пиърсинг на носа.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2008 Raye

Коментари и въпроси

Тара на 10 май 2020 г .:

Здравейте, пробиха ми носа преди 3 месеца Мога ли да пробия през по -дебел пръстен за носа? Моля някой

Дерик на 08 май 2020 г .:

И аз'не съм сигурен дали това е често срещано при шиповете за носа, но аз'пробиха ми носа от края на ноември. Никога не съм изваждал пиърсинга оттогава'бях го направил единственото нещо, което аз'направих, че се върнах при пиърсинга и бях заменил бижутата, докато базата беше още. Сега, когато'съм близо до излекуването I'забелязах, че мога'не усещам нищо отвътре що се отнася до пиърсинга. Въпросът е трябва ли да се притеснявам или това е често срещано при шипове?

Анжелика на 10 февруари 2020 г .:

Нормално ли е дупката на пиърсинга на носа ми да стане по -голяма

Sage на 07 януари 2020 г .:

Така че … не го направих'не прочетох това или знаех, че това е нещо, направих си носа с пистолет … Но когато го получих, той излезе от нова кутия като нова. Също така не беше'няма подкрепа. Така че моят пиърсинг е само пост и те казаха след седмица (която е утре), че трябва да го променя на кост … какво да правя?

Жасмин на 20 ноември 2019 г .:

Аз'Пиърсингът на носа ми беше вече около година, но на обяд пиърсингът на носа ми падна и не знам какво се случи с него. Ще ми заздравее ли носът, преди да намеря начин да заменя изгубената шипа?

Меган на 04 ноември 2019 г .:

Така че направих пиърсинга си буквално преди 2 дни и той е с форма на буквата „L“, това е СУПЕР загуба и обърна, избутах лошото назад и това е загуба по дяволите. Човекът, който го направи, работи на повече от 2 часа от мен и не мога да вляза да поправя каквото става. Имал съм много проблеми с докосването му при злополука, като в час или нещо подобно, защото когато съм в неудобни ситуации, съм склонен да докосвам лицето си, може да го докосна, да разшири дупката или може да е подуването, което изчезва, защото съм забелязахте, че не е много зачервено или подуто? Мога ли да изчакам и да се оправи или трябва да направя нещо по въпроса?

Есен на 15 октомври 2019 г .:

Колко често мога да сменя пиърсинга, когато е излекуван?

Хавра на 30 септември 2019 г .:

Пробих си носа преди няколко дни, имах известно раздразнение на третия ден, моят пиърсинг ми даде голям шип до края на лечебния процес, така че на третия ден почиствах носа си и се грижех за пробитата дупка, шипата бях наполовина излязъл от дупката, не можех да вляза по -нататък беше твърде болезнено, после извадих по -големия пиърсинг, казаха ми да оставя носа да се лекува сам, докато не го пробия отново, дупката трябваше само да се свие първо, така че купих много по -малък шпилка и сложих шипа вътре в целия, idk, ако това беше правилното нещо, и мога ли да сложа по -голям шпилка след това?

Ани на 28 август 2019 г .:

Наскоро си пробих носа. Минаха 2 седмици. Но сега не мога да върна носовия пръстен в носа. Кога трябва да отида за репиърсинг

Ванеса на 17 юли 2019 г .:

Аз'отивам на Хавай през септември (след малко по -малко от два месеца). Все още ли е добре за мен да си направя пиърсинг тази седмица? Достатъчно добре ли е почти два месеца за изцеление, за да плувам в океана, басейна и да изложа пиърсинга си на слънце (ограничено)? Помогне! Благодаря. 🙂

Кейти на 07 юли 2019 г .:

Носът ми е направен от известно време и искам да сменя шипа, но не съм сигурен за дебелината, имам приблизителна представа, но ако сложа по -тънък шип, ще мога ли да сложа по -дебел по -късно по линията…

Кейси на 02 юли 2019 г .:

Моля, помогнете, извадих носа си след 12 седмици за първи път и се мъчих да вмъкна по -малкия 8 мм, първоначалният пиърсинг беше много по -голям, означава ли това, че дупката ще стане по -малка и няма да мога да сложа голямата обратно. (Опитах се да върна големия, но носът ми се поду така, че не можах и оттогава минаха около 2 дни.) моля, кажете ми дали дупката ще стане по -малка и как да сложа голямата един обратно! Много съм стресиран и продължавам да имам проблеми с това, съжалявам!

Аша на 18 юни 2019 г .:

Току -що си пробих носа и имам прав шпилка без топка в края и пиърсингът ми каза да я сменя с една с топка в края, така че да изпадне, опитах след три дни и не можах да получа излязох, взех си другия, ако трябва да изчакам три месеца или да опитам по -рано?

Джени на 31 май 2019 г .:

Пробиването на носа трябва да се извършва професионално с игла под наклон, особено ако планирате да превключите пиърсинга от шип на обръч. никога пистолет за пробиване на уши. От личния ми опит носът ми беше зачервен, подут за около 1 седмица, все пак се образуваха корички, които внимателно изтрих с топла кърпа за измиване. Също така бях толкова уплашен, защото тъй като носът ми беше подут, пиърсингът изглеждаше сякаш потъва в носа ми, така че през нощта бих сладък ъглов парче бинт и го залепих под пиърсинга, преди да си легна.

пиърсингът на носа не е лош, просто се погрижете за него по време на лечебния процес.

Надявам се това да помогне ! 🙂

Натали на 24 май 2019 г .:

Аз съм Body Piercer от Австралия и когато някой дойде при мен с мехурче на пиърсинга на носа, предлагам да отида при Химик и да си купя може би 12 Алкохолни тампона и Стерилизирана игла (около 23 езика) и първо да натрия мястото, след което да пукна балон и много внимателно изстискайте, за да премахнете всички yukky неща в балончето/неравността, като се уверите, че сте го премахнали, след това вземете нов тампон с алкохол и го задръжте върху зоната за 12 секунди, без да го избършете, извадете тампона и го оставете на мира, не докосвайте то. Преди да си легнете много внимателно отново натрийте тампона с алкохолен тампон, не избърсвайте, просто натиснете внимателно. Поставете малко слънце върху него и не го докосвайте, освен ако пръстите ви не са много чисти. Не пречиствайте пиърсинга си. Надявам се това да помогне. Лека нощ

Лесли на 10 май 2019 г .:

Бях заспал, когато обърнах малко как нокътът ми е пробил отдолу и го издърпа, като изсуши коричката и сухата кръв да излезе, го почистих и сега наистина е червен и боли повече, днес е ден 3. Надявам се нищо да не се случи като инфекция или около него се образуват неравности:.: мислиш ли, че съм добре!!!

съдя на 08 май 2019 г .:

Знаете ли какъв е процентът на хората, които стигат до там, заразени с пиърсинг?

Кайл на 15 април 2019 г .:

Така че да речем, че отивам в басейни и океани, когато най -скоро мога да си запуша носа?

Джени на 30 март 2019 г .:

Здравейте

Пробих си ноздрата (с игла) през февруари, така че знам, че все още лекува. Около 4 седмици след като го направих, го почуках много лошо и той кървеше и след това забелязах, че се появява подутина. Върнах се при пиърсинга и те казаха, че е мъничък келоид и да продължа да го почиствам с физиологичен разтвор и трябва да слезе. Има малко, но това'все още е там и наистина се притеснявам да стане по -голям. Също днес забелязах, че имам малка червена подутина, която се образува от вътрешната страна на носа ми, където дупката е по -болезнена. Обмислям да го извадя, но наистина харесвам начина, по който изглежда и бих го направил само ако може да помогне за заздравяване на неравностите. Някой има ли опит с това или има съвет? Благодаря

Неща на 07 март 2019 г .:

Пиърсингът трябва да е наклонен или прав в носа ви?

Ники на 16 септември 2018 г .:

Пробиха ми носа преди 2 месеца и половина. Първите 3 седмици изглеждаше, че се лекува добре. Тогава дъщеря ми случайно ме удари в носа и ден по -късно получих подутина на носа. Накарах го да изчезне в рамките на седмица и половина. След това няколко дни след заздравяването се върна веднага. През последния месец това беше битка. Той започва да си отива става малък и след това просто отново става голям и след това просто се повтаря. Няма да изчезне напълно. Опитах всичко, което намерих в мрежата. Морска сол. Масло от чаено дърво. Advil паста и др. Но нищо няма да работи. Не съм сигурен дали манометърът на пръстена за носа е твърде голям. Защото взех новия си, когато заздравее и е 18 грама и изглежда много по -малък от това, което има в носа ми. Моля някой да помогне !! Почти искам да се откажа и да го извадя. Но много го обичам.

Ани на 14 юни 2018 г .:

Моля, пробих си носа близо до месец. Не разбирам'не знам дали е така'заразен или не. но мисля, че лечебният процес е бавен. Седмица след пиърсинга си забелязах някакъв бум отвън и вътре в ноздрите ми, който закръгля шипа ми, но аз'объркан съм, защото цветът е тъмен в сравнение с този на неравностите. Добре аз'пробвал съм с разтвор на морска сол, аспиринова паста, предупреждавам компрес, но не изглежда по -добре. Аз'Започвам да наблюдавам някаква форма на движение около пиърсинг региона ми. А главоболието и болката са повече цивии. моля какво да правя.?

Съдбата на 11 март 2018 г .:

Носът ми беше пробит преди седмица, извадих L -образната форма, пробивайки случайно два пъти, за първи път се върнах добре, но второ се почувствах така, сякаш не през целия ми вътрешен ноздър и като Може би в слой кожа, моля, помогнете ми направете

Антонио на 26 февруари 2018 г .:

Преди 3 месеца ми беше пробит носа. Казаха ми да оставя титановия болт до изтичането на 3 месеца. Когато отидох да сложа костта от 14k, купих същия ден, когато получих пиърсинга, беше твърде къс, за да отида през ноздрата ми. Как да разбера дължината, от която се нуждая?

Рене на 20 февруари 2018 г .:

Пробиха ми носа преди няколко дни с пистолет и то'в момента е шпилка. Ако първоначално е по -добре да има пръстен за лечение, безопасно ли е да отида да го сменя или е твърде рано дори да го извадя изобщо?

Реа на 18 януари 2018 г .:

Винтът ми за носа излезе наполовина през нощта и причинява малко кръв, когато го връщам в това, което е най -доброто за мен, за да спре да пада ?

София на 18 януари 2018 г .:

Здравейте, аз съм София и търсех информация, която ще ми помогне, за да си взема пръстена за носа, защото имам шип и не мога да го извадя. Когато опитам, пиърсингът излиза отвътре, но не и отвън's остава някак заседнал там и аз не'не знам дали топката може да я задържи, за да я задържи, смених пиърсинга няколко пъти преди

Шанън на 18 януари 2018 г .:

Здравейте,

От известно време искам пиърсинг на носа и най -накрая го направих преди около 2 седмици и скъпоценният камък изпадна от самия шип, безопасно ли е да променя шипа в същата форма, която нося в момента ( форма на свинска опашка)? Моля, отговорете възможно най -скоро.

Благодаря ти 🙂

Алора на 15 януари 2018 г .:

Моята 5 -годишна сестра ми извади пиърсинга на носа преди ден и той вече се излекува .. Трябва ли да го пробия отново или трябва да изчакам по -дълго? В носа ми няма отворена дупка и не ме боли или има подутина там, където съм я пробил. Безопасно ли е да го повторите толкова рано?

мен на 18 декември 2017 г .:

Ако извадя бижутата си, за да почистя носа и бижутата и след това ги сложа обратно, може ли дупката ми да се промени или затвори.

Хайди на 02 декември 2017 г .:

Така че бях пробил носа си от моята приятелка и тя го направи с пиърсинг пистолет, а ние нямахме шпилка, затова използвахме обръч, ако мога да преместя обръча наоколо?

таммин гале на 18 ноември 2017 г .:

колко време ще чакам да си сменя пиърсинга на носа в обръч

Джейд на 28 октомври 2017 г .:

Днес трябваше да извадя носа си, защото племенницата ми го дръпна и пулсирането не изчезна. След като го извадих, почувствах много твърда и донякъде болезнена подутина в мястото на пиърсинга. Също така е визуално червен/лилав и отново е много твърд.

Ели на 26 октомври 2017 г .:

по принцип трябваше да изчакам да си променя пиърсинга на ноздрите, промених го от шипа на обръч, размерът на дупката се сви, което означава, че вече не мога да вкарам шипа, има ли размер, който бихте препоръчали да получите, или е има само един размер, подходящ за всички шипове?

студент на 26 октомври 2017 г .:

отивам в това училище, където не позволяват пиърсинг на носа и вече го направих. няма да ми позволят да сложа гипс върху него или фиксатор, тъй като не е част от правилата на училището. Накараха ме да вляза в стаята за съвест/ изолационната стая. ако не знаете какво е това, това е просто стая с куп други деца с лошо възпитание и се взирате в стена по цял ден с черни стени около вас, така че не можете да се обърнете или да видите други хора. изминаха 2 седмици откакто си пробих носа и бях в този ад 2 седмици и преброявам. за щастие днес е последният ден, защото тогава е училищна ваканция за 1 седмица и аз отивам на почивка и няма да се върна в четвъртък, така че ще пропусна по -голямата част от тази почивна седмица. дотогава щяха да минат 4 седмици и пиърсингът ми казва, че мога да сменя шипа си между 4-6 седмици. първоначално исках да изчакам 6 седмици, така че знам, че е разсеяно излекуван. но поради училище трябва да чакам само 4 седмици и се страхувам, че няма да се излекува и ще трябва да продължа да го приемам и излизам от училище и се страхувам, че мога да причиня инфекция.

Vizzle на 30 септември 2017 г .:

Пробих си лявата ноздра и нося шпилка. Моят нос няма да падне, махни го, ако тичам или си измия лицето с вода или спя на лявата страна????

картоф на 18 септември 2017 г .:

Искам да направя страничен пиърсинг, но случайно получих среден пръстен, мога ли все още да използвам пръстена отстрани?

Холи на 15 август 2017 г .:

Възможно ли е шпилката с форма l да се извади след няколко седмици на пиърсинг?

Елиз на 20 юли 2017 г .:

Пробих си носа и понастоящем имам 22-калибрирани L-образни бижута'имах пиърсинг в продължение на 3 години. Но аз носех шипове и косата ми непрекъснато се хващаше в нея и я издърпваше, а наскоро загубих единствената си шипа заради това и беше с 20 -ти габарит. Дали това бижу, което имам сега, ще ми скъса носа, ако случайно го извадя?

Едем на 16 юли 2017 г .:

Здравей аз'просто се чудя, тъй като наистина искам пиърсинг на ноздрите, но моето училище спечели'не им позволявам'скоро е лятната ваканция и имам 6 седмици почивка от училище, мога ли да го свърша през ваканцията и след това да сложа ясна, когато се върна на училище ????

Таша на 28 юни 2017 г .:

Пробих си носа преди 4 седмици и носът ми кърви отгоре и кървенето е ужасно'е постоянно капене. Почистих го със сапун за набиране и гореща вода с qtip точно както ми каза пиърсинга и все още кърви постоянно. Наскоро забелязах, че от вътрешната страна на носа ми има подутина. И така, извадих пръстена за носа си и се опитах да сложа нов, а прободеният ми каза, че мога на 4 -та седмица и когато се опитах, изпитвах толкова много болка и не можех да го върна обратно. Какво да правя bc аз не съм преживявайки отново тази болка.

Амбър на 22 април 2017 г .:

Пробих си носа с иглата и през февруари получих пръстен към средата и беше добре от известно време, а след това изведнъж се събудих до него наполовина в носа си и наполовина топката заседна и бях решавайки дали трябва да се върна, за да могат да го пробият или да го оставят да го извади, за да може да се излекува, след което да го пробият ??

Аннери на 28 март 2017 г .:

Здравейте, взех си пиърсинга на 25 март, не исках да ме тормозят малката ми сестра и снаха ми, затова си мислех, че когато си тръгнаха, мога просто да го извадя, затова го направих на 27 -и. Носът ми е невероятно болен, когато беше още вътре. Мисля, че може да имам инфекция, но не сериозна, защото имаше много малко котки. Но сега носът ми е добре отвън, но отвътре е толкова подут, че почти дори не мога да сложа пръст в него, за да го вдигна, за да видя какво става там. Много е чувствителен, когато го докосна, твърдо момиче съм, но искам да плача, когато кучето ми случайно скочи върху мен и докосне носа ми … Имам нужда от помощ бързо. моля, изпратете ми имейл на [email protected] за всякакви съвети. Почти се чувствам като херпес. Това е трудно.

mrssa на 24 март 2017 г .:

i'Аз съм голяма кихачка и често имам хрема, но винаги съм искала да си пробия носа. трябва ли да отида за това?

Рена на 10 март 2017 г .:

Пробих си носа с кост & заздравя добре. Имам го вече 12 години.

Кали на 07 март 2017 г .:

Какво се случва, ако случайно имате пиърсинг на винта и винтът излезе какво правите?

Сара на 18 февруари 2017 г .:

Когато ми пробиха ушите, ми казаха да продължавам да ги въртя, когато ги почиствам. Същото ли е за шиповете на носа?

Джулия на 12 февруари 2017 г .:

Пробих си носа преди няколко дни и издърпах пръстена малко прекалено навън и сега дупката е опъната, така че скъпоценният камък седи в кожата ми, как мога да поправя това, така че скъпоценният камък седи отгоре на дупката, както е правилно Трябва?

Деби на 01 февруари 2017 г .:

В част от статията се споменава нещо относно вашата възраст. Има ли възрастово ограничение, аз съм по -възрастен и просто ми беше любопитно.

Кортни на 26 януари 2017 г .:

Ноздрата, където ми е пръстена в носа, тече през цялото време. другата страна на носа ми няма'не е било. дали е просто съвпадение или може да е заради пръстена в носа ми

Алекс на 21 януари 2017 г .:

Пробих си носа преди около седмица на същото място, където го имах преди. Познавайки вече опита, промених носовия си пръстен за около три седмици в лечебния процес и бях добре, но първо малко болезнено. Да знаеш как се чувстваше носът ми, когато беше напълно излекуван, е почти същото чувство за това как се чувства сега, мислиш ли го'ще бъда добре да го променя?

Кайла Хил на 05 януари 2017 г .:

Така си пробих носа буквално преди 1 седмица и 1 ден. Моята работа изведнъж иска да сложа ясна. Имам 6 седмици почивка за свързване на бебето, мога ли да поставя чиста преди 20 февруари или трябва да си сложа пиърсинг, за да не стане't затваряне???

Джес на 04 януари 2017 г .:

Пробиха ми носа преди 2 седмици и утре тръгвам на училище, така че трябва да сложа прозрачна пластмасова шипа, в противен случай'ще трябва да премахна пиърсинга напълно. Какво трябва да направя?

Меган на 01 януари 2017 г .:

Аз'Исках да си взема пръстен за носа от малък, но имам наистина ниска поносимост към болка. Много искам такъв, но аз'Боя се, че процесът ще нарани много. Имате ли някакви съвети дали да си взема такъв или кога?

Том на 28 декември 2016 г .:

искам да имам пиърсинг на носа без дупка на носа, къде мога да намеря този вид?

Аби на 01 декември 2016 г .:

Здравей, значи аз'Пробивам си носа тази Коледа и аз'чувал съм, че е много лесно да се получат келоиди от него. Чудех се дали има начин да се предотврати това или тялото ви просто реагира на това?

Ева на 20 ноември 2016 г .:

Извадих тирбушона след 3 месеца и можех да го вкарам обратно. В крайна сметка сложих костен нос. Мина добре (докосване на болка), но когато усетя в ноздрата си, мога'изобщо не чувствам метала много добре. Възможно ли е наистина да се е излекувал, въпреки че съм вкарал шипа?

Nat на 19 ноември 2016 г .:

Така че преди два месеца реших да отида да си пробия преградата, след като обмислих това преди пет месеца. Въпреки това, когато отидох да си направя пиърсинг, човекът първо погледна носа ми. Знам, че понякога те проверяват дали имате отклонена преграда, но аз нямам такава. Човекът направо ми каза "НЕ" защото очевидно имам куп жилки на сладкото място, където бих'получих пиърсинга .. Бях доста разстроен от това и се опитах да видя онлайн дали някой друг е бил отхвърлен от пиърсинг за същото нещо, но успях да намеря само хора, на които беше отказано поради отклонение. Просто се чудех дали това наистина може да се каже "НЕ" до … или ако пиърсингът просто е казал "НЕ" поради някаква форма на неопитност или липса на знания.

Джаз на 05 ноември 2016 г .:

Здравей, аз'гледам да си пробия носа, но ушите ми бяха пробити (само лобът) и той отхвърли пиърсинга в продължение на 5 години, имаше струпване и понякога гной. Пазех го за пет часа през нощта и се затвори. Мислите ли, че тялото ми ще отхвърли пиърсинга на носа? Трябва ли все пак да го направя? Благодаря!

Марго на 26 октомври 2016 г .:

Ще има ли проблем, ако си пробия носа през лятото

Кати на 13 октомври 2016 г .:

Получих пръстен за нос с пистолет, пръстенът, който използват, беше нормален, след като го използвате, когато за първи път получите пиърсинг. Но искам да го променя на по -малък пръстен, но този вид продължава да излиза. Току -що имах пиърсинг за един месец. Ще продължи ли токът и ако е така, целият ще стане по -малък?

Шей Алън на 12 октомври 2016 г .:

Очилата ми вече два пъти избиха носа ми, това ще ми върне ли лечебното време? Този път носът ми леко кървеше, така че ме притесни. Погрижих се да почистя пиърсинга и носа си, преди отново да сложа шипа. I'нос ми беше пробит почти месец, трябва ли да чакам още три месеца?

Морган на 11 октомври 2016 г .:

Пробих си носа през юни тази година, работата ми изведнъж казва, че не ми е позволено да работя с нея и сега е октомври, но така или иначе отидох да я извадя вчера, за да мога да се върна на работа, аз Чудех се дали има нещо, което трябва да направя след факта, че го извадих.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 29 септември 2016 г .:

Кейти, говори за поставяне с пиърсинга си. Те трябва да проверят носа ви на ръка, за да усетят белези и да проверят с фенерче, за да картографират всички кръвоносни съдове в района, преди да решат къде да пробият.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 29 септември 2016 г .:

Меган, всеки, който се хваща, смята, че каквото и да са носили по това време, е по -лошият вариант. Нямам събрани данни за изваждане на пиърсинг на носа.

Кейти на 26 септември 2016 г .:

пиърсирах си носа 7 години, когато работата ме накара да го извадя. то'мина 6 години без пръстен за носа, но напускам тази работа и искам да си пробия носа отново. имам малка бележка къде е била- трябва ли да ги пробивам през същото място? има ли някакви проблеми, които трябва да знам?

Меган на 25 септември 2016 г .:

Просто ми беше любопитно какъв тип пръстен е по -лесно да се извади, когато се закачи за нещо. Сега имам обръч, но обикновено нося кокал. Обръчът по -лесно ли се хваща или костта?

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 07 септември 2016 г .:

Емили, рискът от инфекция ще варира много при хората'процедури за грижи. Няма статистически данни, които да знам кой точно определя един конкретен момент.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 07 септември 2016 г .:

Нур, нямам начин да предвидя как носът ви може да се излекува сега, но всеки път, когато променяте размера на бижутата, разтягате дупката и след това я оставяте да се срути отново, и това може'не бъди добър.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 05 септември 2016 г .:

Bookaholicpr, както е написано в Hub, съветвам пръстен.

Bookaholicpr на 01 септември 2016 г .:

Здравейте!

Аз'От известно време се опитвам да си взема пръстен за носа. Питам кое би било по -препоръчително, шипа или пръстена?

Аз'd прочетох, че шипът е по -препоръчителен, защото пръстенът обикновено се забива на места. Но тук аз'чета обратното.

Всяка информация по този въпрос би била полезна.

Благодаря!

Емили на 29 август 2016 г .:

След като получите пиърсинг на носа, кога сте с най -висок риск от инфекция?

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 27 август 2016 г .:

Луиза, много ясно трябва да видиш някого лично. Дали ще опитате лекар или друг пиърсинг зависи от вас.

Нур на 27 август 2016 г .:

Аз'пиърсинг на ноздрата ми е в продължение на 7 месеца и три пъти смених бижутата си от самото начало (защото всяко парче беше избито по някакъв начин). Започнах с 18K златен нос, след това преминах към 22K златен шип и по -късно 22K златен пръстен. Дупката ставаше все по -малка в пръстена, така че сега преминах към първоначалния нос от 18K злато. Добре ли е или лечението ще се влоши с тази промяна от 22K на 18K?

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 24 август 2016 г .:

Лила, не знам'Не предполагам, че хората, които наистина се страхуват, изобщо ще бъдат прободени. Там'няма причина да бързате, ако сте емоционално неудобни. Отделете време, за да научите повече за това как той ви разделя'не разбирам работата, например как се правят пиърсинги или как да се грижим за тях и може да промените решението си с времето. То'по -добре е да не го правите, ако се страхувате.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 24 август 2016 г .:

Алисън, ако имаш чувствителност към метал, цялото ти тяло ще го има. Реагирането на метали е различно от инфекциите, въпреки че и двете се чувстват неудобно. Може да искате да видите алерголог, за да научите точно на какво реагирате и какво можете да понасяте.

Лила на 23 август 2016 г .:

Искам да си пробия носа, но аз'страхувам се ако е така'ще ме боли и аз също'Страхувам се, ако се зарази, защото мога'не носят фалшиви бижута, бижутата са различни от обикновените пиърсинг на ушите?

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 23 август 2016 г .:

Карол, ако "ясно нещо" е пластмаса, отговорът е не. Пластмасата реагира ужасно с лечебни пиърсинги и трябва да избягвате този материал, докато не се излекува напълно.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 23 август 2016 г .:

Никол, лечебният пиърсинг има различни нужди от почистване в сравнение с излекувания пиърсинг и се нуждае от място за набъбване и източване. Също така металите, които правят най -малките бижута, не са безопасни за лечение, по -специално стерлинговото сребро оставя трайни черни следи по кожата, ако се носи по време на заздравяване. Така че, за да отговоря на вашите въпроси, да и да.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 23 август 2016 г .:

Nguyenenthanh, мога'не разбирам какво имате предвид под по -висок пиърсинг на ноздрите и обикновен. Не сте включили описание на това, което имате предвид под всеки от тези термини.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 23 август 2016 г .:

Сам, от това, което разбирам за борбата с ММА, независимо от това какво носиш в пиърсинга, ще изложиш на риск да се окажеш и да удариш пиърсинга. Не бих препоръчал пиърсинг от какъвто и да е вид на всеки, който щеше да бъде в редовни бойни ситуации.

Луиза Де Миранда Роза на 13 август 2016 г .:

Здравейте, имам пръстен за носа и миналата седмица ходих на пиърсинг, за да се опитам да го сваля, след като го нося почти година.

Пайсърът вложи цялата си сила и аз се опитах максимално да понасям болката .. но той просто не успя'дори не премествайте пръстена от позицията, в която е бил.

Беше законно заседнал и аз'Опитах всичко, което мога у дома, за да накарам пиърсинга си да се премести отново, но това е така' беше невъзможно!

Отчаян съм .. трябва ли да отида на лекар и да се опитам да го премахна там??

Какво трябва да направя??

С Най-Добри Пожелания

Алисън на 10 август 2016 г .:

Пробих ушите си преди около 5 години и трябваше да спра, защото ушите ми реагираха с почти всеки метал. Ако си пробия носа, ще бъде ли и той податлив на инфекция?

Благодаря

Карол на 08 август 2016 г .:

здравей, аз'Пробивам си ноздрата скоро, но моето училище позволява само тези ясни пиърсинг на носа. Имам по -малко от месец преди започване на училище и се чудех дали ще мога да променя родословието си на чисто за по -малко от месец? Или дори да ми пробие носа с ясното нещо? Съжалявам за дългия въпрос и не знам'нямам много опит с пиърсинга! хахаха!

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 01 август 2016 г .:

Матаника, това е една от онези ситуации, в които трябва да отидете направо на лекар или пиърсинг и да получите помощ, а не да поискате сляпо съвет от уебсайт. Не искате мряната да се лекува под кожата или да се зарази.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 01 август 2016 г .:

Зайнаб, пробитите носове се подуват, което води до потъване на бижутата, а кървенето е защото'е свежа рана. Колкото повече докосвате и играете с бижутата, толкова повече можете да раздразните лечебния пиърсинг.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 01 август 2016 г .:

Пумбаскунк, мога'Не можете да прогнозирате как тялото ви ще реагира, но няма причина да подозирате, че няма да имате същата реакция. Аз лично препоръчвам хората с лоши проблеми с отхвърлянето просто да не бъдат прободени.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 01 август 2016 г .:

Рена, дебатите между родителите и децата за пръстените в носа са ценностни конфликти и аз мога'не стъпвайте в тях. Опасно зависи от това как това се определя. Най -вероятно не е най -добрият показател за това. Голяма работа ли е? Подозирам, че за майка ти е така.

Никол на 30 юни 2016 г .:

Пробиха ми носа преди няколко години и той се затвори. Бих искал да го направя отново, но последното място, което го направи, каза, че първо трябваше да използва по -голям шпилка, след което можех да намаля, когато заздравее след 6 седмици. Вярно ли е? Не мога ли да си пробия носа с възможно най -малкия шип? Аз'отивам за дискретен.

Благодаря ти за помощта!

Nguyenthanh на 26 юни 2016 г .:

Здравейте, чудех се лечебният процес за по -високо пробиване на ноздрите, различно от а "редовен пиърсинг на носа/ноздрите?

Благодаря ти! 🙂

– Thanh

Сам на 20 юни 2016 г .:

Пробих устната и носа си преди почти 6 месеца и току -що се записах за курсове по ММА. Моят инструктор иска да ги извадя, но се чудех дали според вас би било добре да използвам линията за монофиламент, за да ги държа отворени по време на тренировка? Урокът е само час и сменям пиърсинга през цялото време за работа. Знам, че всеки се лекува по различен начин и чувствам, че би било добре да ги оставя за един час, но аз'лесно съм параноичен.

Матаника на 16 юни 2016 г .:

Здравейте,

Имам пиърсинг на граф от много години. Реших наскоро да си променя пиърсинга, но нещо се обърка ужасно и имам нужда от съвет какво да правя … Загубих и двете (наистина И ДВЕ!) Топки едновременно и тъй като пиърсингът беше с вътрешна резба, щангата сега е забита вътре и аз мога'не го изваждам. Опитах и ​​направих най -лошото. Сега това'е вложено в зоната на моста. Някакви предположения? Сега го разбирам'все пак е едно. Много благодаря

Пумбаскунк на 15 юни 2016 г .:

аз мога'нямам уши в хрущяла, защото ухото ми го отхвърля, в петък си правя носа ще имам ли същия проблем с ушите или ще е различно?

Зайнаб на 07 юни 2016 г .:

здравей,

Пробих си носа преди по -малко от седмица и шиповете ми сякаш потъват. Ако го натисна нагоре, той кърви и след това отново потъва. Какво не е наред? Какво трябва да направя?

Рена на 06 юни 2016 г .:

Аз'на 15 и живея в страна, където повечето от децата на моята възраст имат пръстени в носа и аз'Опитвам се да убедя майка си да ми позволи и аз. Опасно ли е или голяма работа?

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 22 май 2016 г .:

Фей, мога'не правете никакви прогнози за затваряне на носа ви, но ако можете да получите някаква монофилна (найлонова) линия, това'това е почетен начин да държите пиърсинга отворен при спешни случаи.

фей на 22 май 2016 г .:

Изгубих си носа в съня си'е пробит от две години, но нямам представа колко бързо ще се затвори или колко бързо мога да получа още един. Така че въпросът ми е кога ще започне да се затваря и има ли нещо, което мога да използвам, докато не'мога да си взема още един.

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 19 май 2016 г .:

Аная, старият пиърсинг може да отнеме седмици или месеци, за да изчезне, няма как да знам как кожата ти се лекува. Може просто да изчакате и да се видите.

Ананя на 18 май 2016 г .:

Здравейте

Ive пробиха носа ми 2 месеца преди. Nw чувствам, че позицията е грешна, тъй като го направих толкова бързо, докато отидох в Керала за ваканция. Трябва да пробия отново същата страна, bt малко горната позиция. Възможно ли е. Прави стария Марк отива скоро?

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 15 май 2016 г .:

Джени, искат цял ​​метал от тялото ти за операция. Много хора смятат, че поставянето на малка верига от монофиламентна линия в пиърсинга ще я държи отворена по време на болничния престой. Успех с операцията и пиърсинга.