Уитни е експерт по пиърсинг и татуировки, с опит в света на модификациите на тялото.

Ето как да разберете дали пиърсингът на пъпа ви е заразен.

Тук'е как да разберете дали пиърсингът на пъпа ви е заразен.

Malik Skydsgaard чрез Unsplash; Canva

Д-р Амеш А. Адаля, сертифициран от борда лекар по инфекциозни заболявания и старши учен в университета Джон Хопкинс, подчертава, че "всеки път, когато нещо наруши кожата – ключов компонент на имунната система – ще има риск от инфекция. Всеки вид замърсител, независимо дали'От потта ви, нечистата вода или мръсните пръсти лесно могат да бъдат виновни. Внимателната хигиена е важна, за да се намали този риск в първите дни след пиърсинг." Ето защо трябва да измивате пиърсинга два пъти дневно със солен разтвор и да почиствате памучен тампон, за да предотвратите бактериален растеж и инфекция.

Много хора бъркат признаците на изцеление с инфекция. Може да почувствате продължително зачервяване около пъпа, болезненост или болка, които са просто симптом на изцеление, въпреки че те също могат да бъдат признаци на проблем. По -долу ще обсъдим признаците на инфектиран пиърсинг на пъпа срещу лечебен и ще научим как да лекуваме инфекция.

Признаци на заразен пиърсинг на корема

Понякога може да е трудно да се каже дали вашият пиърсинг е заразен или просто раздразнен. Обърнете специално внимание, защото инфекцията се влошава, докато малко време може да успокои дразненето. Правилното последващо лечение трябва да предотврати всякакви проблеми, но някои хора са просто по -податливи на усложнения от други.

Определени признаци на инфекция

 • Зачервяване около пиърсинга, което става по -интензивно.
 • Зелено-жълт, кафяв, сив или почти бял секрет.
 • Червени линии, излъчващи се от мястото на пробиване.
 • Изгарящо усещане.
 • Увеличаващо се и постоянно подуване около зоната на пробиване.
 • Нарастваща коремна болка (лека болезненост на повърхността е добре, стига да не е така'няма да се влоши).
 • Неприятна миризма от изхвърлянето.
 • Кожата около пиърсинга е топла или гореща на пипане.
 • Треска и/или гадене.

Възможни признаци

 • Зачервяване около пиърсинга.
 • Разряд: Ако е така'жълтеникаво-зелено, може да имате инфекция.
 • Болка около пиърсинга: Въпреки че можете да очаквате синини и остра болка, продължаването на силната болка означава, че има'нещо не е наред.

Не е вероятно да бъде инфекция

 • Грубост или нещо, което прилича на мъртва кожа. Това може да е суха кожа, причинена от прекомерно почистване. Освен ако не'е придружено от друг симптом, вие'сигурно си добре.
 • Леко зачервяване.
 • Болезненост.
 • Ясното или много светло жълто отделяне е нормално при лечебен пиърсинг.

Ако имате един от ясните признаци на инфекция, трябва да започнете незабавно лечение, за да предотвратите допълнителни усложнения като образуване на абсцес. Ако смятате, че вашият пиърсинг може да е заразен, не махайте бижутата. Това може да блокира инфекцията, причинявайки абсцес под кожата. Искате да имате подходящ дренаж, за да може пиърсингът да заздравее.

Как да се лекува инфектиран пиърсинг на пъпа

По -долу са указанията, предоставени от д -р Райън Нейнщайн, пластичен хирург, за това как правилно да се лекува инфекция с пиърсинг на пъпа. Следвайте тези инструкции внимателно и внимателно.

 1. Не сваляйте бижутата, особено ако изпитвате дренаж. Ако извадите бижутата, пиърсингът няма да се отцеди правилно и бактериите ще се хванат в тялото ви, което може да доведе до образуване на абсцес при затваряне на дупката.
 2. Измийте ръката си с антибактериален сапун, преди да почистите пиърсинга (и не'не го докосвайте по друга причина).
 3. Почистете пиърсинга с физиологичен разтвор или смес от солена вода (1 чаена лъжичка морска сол и 5 унции топла вода). Можете да използвате чист памучен тампон, за да разтриете разтвора върху пиърсинга, или да обърнете чашата с разтвора с главата надолу върху пиърсинга, докато лежите, за да го потопите напълно за 10 минути. Това ще убие бактериите, причиняващи инфекцията. Правете това не повече от два пъти на ден.
 4. Помислете за използване на антисептичен крем за лека инфекция (не мехлем, който е по -мазен). Не разбираш'не искам да го оставям около пиърсинга, тъй като това може да привлече повече бактерии. Просто поставете малко на сайта и избършете излишъка. Опитайте внимателно да избутате бижутата навътре и навън, за да можете да издърпате част от антибиотичния крем в раната.
 5. Ако няма'Ако има гной, помислете за използване на горещ компрес, за да увеличите кръвообращението в зоната. (Не забравяйте да дезинфекцирате компреса с гореща вода и сол.) След това избършете мястото сухо.
 6. Дори ако има гной, не използвайте водороден прекис или алкохол, тъй като те могат да изсушат зоната и да причинят повече напукване и дразнене.
 7. Можете да нанесете малко разредено масло от чаено дърво, но не'не правете това повече от два пъти седмично, защото маслото от чаено дърво е много стягащо и изключително изсушаващо. Избягвайте масло от чаено дърво, ако имате чувствителна кожа.
 8. Незабавно отидете на лекар, ако получите треска или гадене. Може да се нуждаете от антибиотици, особено ако инфекцията се разпространява.

Ако смятате, че пиърсингът на пъпа ви е заразен, не го прави'не пренебрегвайте симптомите и се надявайте инфекцията да изчезне сама. Искате да го лекувате, преди да се развие в абсцес или да се разпространи в корема ви.

Лечебен пиърсинг на пъпа срещу заразен

Лечебен пиърсинг на пъпа срещу заразен

Лечебен пиърсинг на корема срещу заразен

Както можете да видите от снимката, лечебният пиърсинг на пъпа ще има малко зачервяване и някаква кора, която е концентрирана само в областта на пиърсинга. Ако имате инфекция обаче, зачервяването ще се разпространи в по -голямата област на корема и дори може да се появи като червени линии, излъчващи се от пиърсинга; ще се чувства горещо и болезнено, а от мястото ще изтича неприятна миризма на котка.

Защо все още усещам болка?

Напълно нормално е да изпитвате болка по време и след пиърсинг на пъпа. Може също да почувствате болезненост до една година, защото това е колко време отнема пиърсинг на корема, за да се излекува напълно.

Ако обаче болката се влоши с течение на времето и има други съпътстващи симптоми (като зелен или жълт секрет, неприятна миризма или усещане за парене), тогава може да имате инфекция. Потърсете професионална помощ веднага, преди инфекцията да се разпространи!

Лечебно време за пиърсинг на корема

Според д -р Нейнщайн, "Като цяло вашият пиърсинг трябва да се излекува до 3-6-месечния знак, но всеки човек варира в темпото, с което се лекува. В някои случаи човек може да изпита дискомфорт до една година. Ключът е да се прави разлика между дискомфорт и реална инфекция." С други думи, пиърсингът на пъпа може да изглежда излекуван след три до шест седмици, но може да отнеме От 6 месеца до година за пълно излекуване, колкото и добре да изглежда отвън.

Лечебен процес

Защото пиърсингът на пъпа отнема от 6 до 12 месеца, за да се излекува напълно, много често се наблюдава зачервяване, болезненост/болка и подуване до една година. Не бъркайте тези признаци за инфекция.

Признаци на лечебен пиърсинг на корема

 • Пиърсингът е червен или розов. Докато не е възпалено или болезнено, това е нормално. То'нормално е да виждате червена или розова кожа до една година.
 • През първите няколко седмици има известен сърбеж.
 • Бистър разряд или кат, който изсъхва и образува коричка около дупките.
 • Известно обезцветяване.
 • Може да ви боли до една година. Това е нормално.
 • Подуване до една година.
 • След 4 до 6 седмици кожата около пиърсинга трябва да е със същия цвят като останалата част от кожата на корема. Това е положителен знак, че вашият пиърсинг на пъпа е лечебен, но не е напълно излекуван, докато не са минали поне 6 месеца.

Алергична реакция

Може също да почувствате сърбеж, подуване и зачервяване'страдате от алергична реакция към вида метал в бижутата.

Симптомите на алергична реакция включват:

 • Сърбящ, разпространяващ се обрив около зоната на пиърсинг
 • Пробита дупка, която изглежда по -голяма, отколкото беше преди
 • Нежност, която идва и си отива

Ако ти'ако имате алергична реакция, незабавно посетете пиърсинга си, за да смените бижутата.

Най -добрите бижута за пиърсинг за чувствителна кожа

Най -добрите бижута за пиърсинг на пъпа ще бъдат направени от хипоалергенен метал, който е добър за чувствителна кожа.

 • Титан: Това е най -безопасният метал за хора с чувствителна кожа.
 • Ниобий: Подобно на титан. Добър за чувствителна кожа.
 • Хирургическа неръждаема стомана: Хирургическата стомана е малко по -евтина от титана и е много често срещан метал, използван за бижута за тяло. Той е безопасен за използване, но не е 100% биосъвместим като титана. Повечето хора могат да го понасят добре, но хората с чувствителна кожа трябва да изберат титан.
 • Платина: Повечето хора с чувствителна кожа могат да понасят платина, но това е много скъп метал и неговата тежест може да издърпа и дразни нов пиърсинг.
 • Злато: Златото е великолепно, но лесно се отхвърля от тялото. Някои хора може да успеят да го носят без никакво раздразнение, след като пиърсингът им е заздравял, но златото не трябва да се използва за нови пиърсинг. След като пиърсингът напълно се излекува, изберете 14k или 18k злато. Не използвайте позлатени бижута.
 • Сребро: Отново използвайте само чисто сребро, за да сведете до минимум риска от алергична реакция. Стерлинговото сребро е второто най-добро, но всяка сплав с по-малко от 92,5% сребро трябва да се избягва.

Как да предотвратим инфекция с пиърсинг на пъпа

Най -добрият начин да предотвратите инфекция е да се грижите добре за новия си пиърсинг от първия ден. Не докосвайте областта на пъпа, освен ако не я почиствате, почиствайте я с физиологичен разтвор веднъж или два пъти на ден и винаги измивайте ръцете си, преди да започнете почистването. Не забравяйте да използвате нови памучни топки или тампони, за да избършете внимателно зоната около пиърсинга и след това подсушете с чиста кърпа.

Можете също така да предотвратите инфекцията, като изберете уважаван професионален пиърсинг, който използва дезинфекцирана пиърсинг игла, вместо пиърсинг пистолет. Пиърсинг пистолет НИКОГА не трябва да се използва за пробиване на пъпа!

Как да почистите пиърсинг на корема

 1. Измийте ръцете си с антибактериален сапун.
 2. Накиснете чист памучен тампон със солен разтвор (1 ч.л. морска сол и 5 унции топла вода) и внимателно натрийте върху мястото за пробиване.
 3. Оставете зоната да изсъхне напълно, преди да носите дрехи.
 4. Не използвайте водороден прекис или алкохол за почистване, тъй като това ще изсуши и раздразни кожата.
 5. Правете това поне веднъж на ден, но не повече от два пъти на всеки 24 часа.

Как да помогнете на пиърсинга на корема да се лекува по -бързо

Следвайте тези последващи грижи'ts, за да помогне на пиърсинга ви да се лекува по -бързо.

Дос:

 • Винаги измивайте ръцете си с антибактериален сапун преди и след почистване на пиърсинга!
 • Използвайте чисти памучни тампони или Q-накрайници вместо кърпи или люфи, тъй като те могат да се хванат (те също приютяват бактерии).
 • Използвайте разтвор на морска сол (не трапезна сол), за да накиснете мястото два пъти дневно през първите няколко седмици и поне веднъж на ден, докато се излекува.
 • Оставете бижутата на място по време на лечебния период (6 месеца).
 • Носете широки дрехи, които не носят't причинява триене и позволява на пиърсинга да "дишай."
 • Спете по гръб.
 • Поддържайте всички предмети, които влизат в контакт с пиърсинга, чисти, особено до пълно излекуване. Това включва дрехи, но и неща като кърпи, чаршафи и одеяла.

Дон'ts:

 • Не бъркайте и не сменяйте бижутата, докато пиърсингът не се излекува.
 • Избягвайте прекомерното почистване на пиърсинга, тъй като това може да причини дразнене. Почиствайте го не повече от два пъти на ден.
 • Не използвайте алкохол или водороден прекис. Те могат да изсушат кожата и да причинят допълнително дразнене.
 • Избягвайте използването на мехлеми, които са мазни и предотвратяват дишането на кожата. Излишната влага също може да бъде място за размножаване на бактерии.
 • Избягвайте солариумите, докато не се излекувате напълно.
 • Избягвайте да носите висящи бижута с пъпки; висящи или тежки бижута могат да предизвикат дразнене.
 • Избягвайте да използвате CBR (затворени пръстени от мъниста) и други кръгли пръстени, тъй като те могат да раздразнят пиърсинга и ще се хванат много по -лесно от банановата щанга. Хващането може да раздразни и дори да разкъса кожата, в зависимост от това колко силно се дърпа бижуто.
 • Избягвайте да плувате или да прекарвате продължително време във вода (всякаква вода, включително вода за вана, горещи вани, басейни или океан).

Какво'е най -добрият пръстен за копче за начало?

Ако за първи път получавате пиърсинг на пъпа, добро бижу за начало е 14-калибров титаниев извит пръстен с щанга. Защо? 14 g е стандартният размер за повечето коремни пръстени, титанът е най -безопасният метал, а извитата мряна е най -добрата за предотвратяване на инфекции, тъй като седи по -близо до тялото ви от другите видове бижута и е по -малко вероятно да се хване за дрехи.

След теб'Ако сте напълно излекувани, можете да изберете по -сложни бижута, както е показано в тази галерия от различни видове пиърсинг на пъпа.

Колко скоро можете да премахнете пръстена за корем?

Изчакайте поне 6 месеца, преди да смените пръстена на пъпа. Ако го направите по -рано, ще рискувате инфекция, защото пиърсингът вероятно не е напълно излекуван. Някои хора съобщават за смяна на бижута след 6 до 8 седмици без инфекция, но това не е така'не означава, че може'не се случи. За по -голяма безопасност изчакайте поне 6 месеца.

Какво да търсите в професионален пиърсинг

За да предотвратите инфекция, посетете професионален пиърсинг в реномиран магазин за пиърсинг. Въпроси за задаване:

 • Студиото има ли лиценз? Лицензът трябва да се вижда, когато влезете в магазина им.
 • Чисто ли е студиото? Уверете се, че има отделна зона за пробиване и друга специална зона за почистване и стерилизиране на оборудване.
 • Магазинът използва ли автоклав за почистване на инструментите си? Ако не, бягайте! Всеки професионален магазин трябва да дезинфекцира оборудването си с помощта на машина, наречена автоклавен стерилизатор.
 • Попитайте ги дали правят пиърсинг на пъпа с пистолет или игла. Ако казват, че използват пистолет, намерете друг магазин. Пиърсинг оръжията не трябва да се използват на друга част на тялото, освен на ушите, и дори това е под въпрос. Те са рай за бактерии и всеки професионален пиърсинг би знаел, че най -сигурният начин за пробиване на пъпа е с пробождаща игла.
 • Могат ли да покажат портфолио от работата си? Пълното портфолио показва, че хората се доверяват на този пиърсинг и са постигнали добри резултати.

Подгответе се за вашия пиърсинг

Пиърсингът на пъпа е един от най -популярните пиърсинги за жени (след основния пиърсинг на ушната мида) и е най -често срещан сред младежи между 12 и 18 години, но това не е така'т означава, че жените на средна възраст могат't спортен пръстен на пъпа.

Тъй като този вид пиърсинг е доста често срещан, в мрежата има много информация за него, но не цялата информация е точна.

Преди да си направите пиърсинга, направете проучване, за да се уверите, че сте получили правилната информация и подходящите познания, преди да се явите в магазина. Ако сте информирани, вие'ще открия, че вашето лечебно време ще бъде лек и вие'ще намали всички потенциални рискове.

Рискове от пиърсинг на коремчето

Пиърсингът на пъпа обикновено се поставя на горния ръб на пъпа, но може да се постави и на долния, левия и десния ръб.

Независимо от местоположението, има основни рискове, които трябва да се имат предвид. Зоната на пъпа е обект на изпотяване, огъване и дразнене. Седенето, бягането, обръщането и други дейности могат да раздразнят пиърсинга, както и тесните дрехи и дейности, които включват много движение или контакт.

Възможните усложнения включват:

 • Инфекция (най -често срещаният проблем с пиърсинга на пъпа).
 • Прекомерно кървене и увреждане на нервите (което може да бъде причинено от неопитен пиърсинг на тялото, който пробива пъпа твърде близо до нерв).
 • Алергични реакции към бижутата. Неръждаемата стомана, ниобий и титан са идеални за пиърсинг.
 • Келоиди (дебели белези на мястото на пиърсинг).
 • Миграция или отхвърляне на пиърсинга.

Причините за безпокойство включват:

 • Бижута с грешен размер, тип или метал. Твърде малките бижута могат да прекъснат кръвоснабдяването, както и бижутата, които са твърде тънки или прекалено тежки. CBR и пръстените могат да раздразнят пиърсинга и да се захванат по -лесно, потенциално причинявайки дразнене и разкъсване на кожата.
 • Бижутата, направени от грешен метал, могат да предизвикат алергични реакции.
 • Пиърсингът, извършен с пиърсинг пистолет, причинява твърде много травми на мястото на пробиване, особено тъй като пиърсингът използва само бижута с шипове, което е НАЧАЛО твърде малко за пробиване на пъпа, а самият пиърсинг пистолет не може да бъде правилно стерилизиран.

Ако искате да си направите пиърсинг на пъпа, уверете се, че сте избрали професионален пиърсинг на тялото. Искате също така да се уверите, че познавате правилните процеси за последваща грижа, така че да не знаете'не го дразни.

Инфекциите са сериозни. Вземете родителите си' Разрешение.

Защото инфекцията може да бъде доста сериозна и нещо, което не би трябвало'не се бъркайте, искате да бъдете много внимателни. Това е една от основните причини, поради които препоръчвам на младите тийнейджъри да не правят пиърсинг без родителите си' знания. Ако се развие инфекция, ще трябва да кажете на родителите си, което ще ви навлече в по -големи проблеми, защото сте отишли ​​зад гърба им да направите нещо, което ви е казано да не правите.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не замества диагнозата, прогнозата, лечението, предписанието и/или диетичните съвети от лицензиран медицински специалист. Наркотиците, добавките и естествените лекарства могат да имат опасни странични ефекти. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с квалифициран доставчик на индивидуална основа. Потърсете незабавна помощ, ако имате спешна медицинска помощ.

Коментари

Rileyyyy на 18 март 2020 г .:

Човекът, който ми направи пиърсинг на пъпа, за да се върне след около 4 седмици .. това ли е твърде рано, трябва ли да избягвам връщането и да чакам до предложеното време от 6 месеца? Моля, отговорете на това. Аз съм на 16

kyla на 13 декември 2019 г .:

моят е супер червен отгоре и изглежда сякаш започва да пада. останалото е добре, какво да правя?

Ема на 16 октомври 2019 г .:

Хей, пробих си пъпа преди 2 дни. Изглежда всичко е наред и го почиствам два пъти на ден. Горната част на пиърсинга е добре, но долната част все още има кръв около себе си (кръвта е суха.) Не мога да я махна, тъй като боли, ако я почистя, защото е толкова близо до дупката. Мога ли просто да го оставя или това може да причини инфекция?

Съдбата Греуел на 29 септември 2019 г .:

Това не е коментар, а въпрос, току -що си пробих копчето преди 5 дни и е червено, малко топло и сърбящо и като леко пикане излиза от пиърсинга ми, това е признак на инфекция, почиствам го два пъти дневно?

Шанън на 15 юли 2019 г .:

Имам пиърсинг на корема вече 7 години и тази сутрин се събудих и е болно и много червено в средата и отгоре малко какво да правя? Това никога не се е случвало, откакто го направих за първи път, никога не съм имал проблеми. Какво трябва да направя?

MaryJade1 на 17 юни 2019 г .:

Аз съм на 44 години и имах пръстен от около 20 години и извадих пръстена от корема си преди 9 години, когато родих сина си и дупката все още ме притеснява. Това е дупка. Това е тъкан от белег. Никога не лекува напълно. Просто трябваше да го източа снощи. Не съм сигурен дали това е просто цикъл на постоянно изцеление или това е някаква странна алергия към метал, за да ви звънна толкова дълго? Може би този плач в пъпа ми е причинил аутизъм на синовете ми? Никога не лекува. Ако не се чувства добре – извадете го. Модата не си заслужава. Все още си красива без него.

Бриана на 06 юни 2019 г .:

idk, ако пиърсингът на пъпа ми е заразен или лекува, но има леко розово подутинка близо до пиърсинга и нещото е само горната половина на пиърсинга на пъпа. долната половина е добре

Есен на 26 март 2019 г .:

Здравейте, току -що получих пъпа си на около 1 седмица и ден и имам суха кожа около дупката и искам да знам дали не мога да плувам, ако не е напълно излекувана

Тейлър на 17 януари 2019 г .:

Наскоро преправих пъпа с „плаващия пъп“, тъй като нямах правилния пъп за нормален пръстен за корем. Все още е доста розово, но белегът ми е доста ярък от мястото, където другият отхвърли и аз съм нервен, че ще се обърка, въпреки че изглежда лекува НАЧАЛО по -добре от последния път

анонимен на 06 януари 2019 г .:

Пробих си пъпчето преди седмица и горната част на пиърсинга на пъпа ми мина някак през цялото, около пиърсинга има едно цяло

ангел на 16 октомври 2018 г .:

Здравей, ангел, имам пиърсинг за 3 месеца, той е червен, боли, не изглежда заразен, може ли някой да ми помогне

лайлаксроза14 на 20 септември 2018 г .:

Здравей, аз съм лайла, аз съм на 14 и 2 дни преди да си пробия пъпа. направих го преди, но го извадих, той е червен и малко болезнен, просто виждам дали някой може да ми даде някакви съвети или евентуално да ми даде вашия номер, за да мога да го снимам и да ви го изпратя, за да видите какво имаш да кажеш

Да на 24 юли 2018 г .:

Здравейте, прободох корема си преди 5 дни, почиствам го'Ако ме боли, има малко зачервяване, бих могъл да плувам ??

Dys на 11 юли 2018 г .:

Направих отново моята за трети път и много ме боли, може би прекалявам с почистването малко, но горната топка на пръстена изглежда влиза в кожата. Има ли някакъв начин да помогнем или да го върнем обратно?

Кайт на 01 юли 2018 г .:

Направих си пиърсинга на корема, когато бях на 15 години'сега съм на 17, но това'все още лекува? То'минаха почти 2 години и то'все още е болен и има секреция, но не'изглежда не са признаци на инфекция. Нормално ли е все още да се лекува след толкова време?

Нона на 05 юни 2018 г .:

Много полезна информация благодаря

Лиза на 25 април 2018 г .:

Така че си направих пиърсинг на пъпа преди 2 дни и изглежда се справя добре'Правих много, за да го поддържам чист, но има нещо такова's ме тревожи кожата на долния отвор стана бяла като хартия бяла и изглеждаше като путка и затова се опитах да я извадя с памучна вата

Джей на 11 април 2018 г .:

има ли някакъв докотер, който трябва да видиш или си редовен док добре и да имаш краста около персинга е добре или не ?

Кортни на 15 март 2018 г .:

Кожата ми е червена между двете топки и малко коричка! Добре ли е или трябва да се свържа с пиърсинга???

Макензи на 20 февруари 2018 г .:

Имах инфекция в пиърсинга (лека, но много зачервена и подута на горната дупка, бяла котка и болезнена!) И след една седмица накисване на морска сол, горещ компрес и малко количество бактин за изчистване на лошите бактерии. все още показваше симптоми на инфекция. Имах пиърсинг почти 4-5 месеца в този момент и реших да посетя моя първичен лекар, той ми даде лесен 5-дневен антибиотик за кожни инфекции. Не ме насили да го извадя и беше изчистен на 100% за 4 дни. Морал на историята, струва си просто да вземете антибиотик, ако той показва симптоми за повече от няколко дни. Спомням си, че гледах милиони от тези забележителности до точката, в която реших, че е време да видя доктор и това беше единственото ми облекчение! Споделям това, защото ми се иска някой да сподели това с мен по -рано!

Брит на 18 февруари 2018 г .:

Цялото ми в горната част на пиърсинга е по -голямо от действителния размер, който е нормален?

И е червен с изхвърляне, почиствах го 1-2 пъти на ден

Виктория на 09 февруари 2018 г .:

Здравейте, пъпът ми няма устни, но той'все още е пробит. Боли също постоянно. Какво трябва да направя?

Касиди на 10 декември 2017 г .:

Пробих си пъпа преди 3 дни и там'няма зачервяване или отделяне. Почиствах/ събирах неща много и там'е само лека болка, когато правя това. Нормално ли е всичко това?

Кайла на 24 октомври 2017 г .:

Пробих си корема преди 4 дни и има някаква червена подутина на пиърсинга. Заразена ли е ?

Калиста на 05 септември 2017 г .:

Аз съм CNA и отидох на работа веднага след като си пробих пъпа. Кожата между топките е червена и болезнена при допир. Почиствам го два пъти на ден с морска солена вода. Трябва ли да се притеснявам? Мога ли да го извадя? Много е болезнено

Никита на 17 февруари 2017 г .:

Взех си пръстена за корема през декември 2016 г.

И сега е болезнено. И имам някакъв вид червен кръвен мехур под дъното, който пробива какво да правя ?

Ава на 31 януари 2017 г .:

Здравейте, пиърсингът на корема имам малко кръв в средата на кожата каква доза означава отхвърляне или какво и кожата става по -тънка

Амбър на 24 януари 2017 г .:

Аз'пиърсинг на пъпа ми беше около 5 месеца и то'започва да изглежда така'сега се заразявам. Това възможно ли е? То'е малко зачервено около пиърсинга и някаква рана.

Брук на 22 януари 2017 г .:

Хей, аз'm 17, пробиха ми пъпа преди две седмици и просто се чудех, че пъпът ми се лекува на пръстена, чистя го два пъти на ден и'е малко червено на върха и има струпеи, това заразено ли е или просто лекува?

Кралица Емз на 20 януари 2017 г .:

Здравейте, защо целият на върха на пиърсинга е по -голям от оригиналния си размер? Минаха 6 дни откакто си направих пиърсинга и аз'Наистина съм притеснен, защото горната част е по -голяма, топката на върха седи точно в нея.

Габи на 05 януари 2017 г .:

Здравей … Всеки път, когато изваждам бижутата си за пъпа, за да ги почистя, те излизат перфектно, но когато ги поставям отново, излиза дълго парче плът и бижутата са по -трудни за връщане. Когато изваждам плътта започва да кърви. Какво трябва да направя?

Ели на 29 юни 2016 г .:

Здравейте, пъпът ми има по -малка бучка в горната част на пиърсинга на дупката на духалката. Изкъпах го в солена вода за известно време и досега той е отишъл за малко, след това подут обратно какво да правя?

Барби на 29 май 2016 г .:

Взех си юмручен новил преди години, но се озовах. Отхвърляйки ме и оставам scard, просто неотдавна отидох в магазина и го направих и сега забелязвам до белег изглежда, сякаш топка расте в кожата до моето пиърсинг, ни стискам, че боли n в същото време сърби, но нищо свършва, изглежда, че има гной вътре в червено, за да го направя

Jayonna на 05 ноември 2015 г .:

Направих мините на 3 ноември за рождения ми ден и много ме боли и все още ме боли

Абигейл на 11 февруари 2015 г .:

Здравейте, направих си пиърсинг на пъпа около 2 седмици, докато майка ми разбере. Ядосах се, защото тя ми каза да го извадя .. Извадих го, но сега искам да го върна, но намирам, че спря какво да правя?

келия на 25 януари 2015 г .:

Здравейте, на 17 години исках да пробия пъпа ми, но ме е страх от болка какво мога да направя

Киндра на 20 ноември 2014 г .:

И така, току -що си пробих пъпчето на 1 ноември 2014 г. Въпреки това си направих моя на дъното. Но има това червено нещо с блистери в пъпа ми. Всеки път, когато седна или легна по корем, от него излизат гадни лепкави неща & от време на време кърви. Не разбирам'не знам какво е, но е така'кара ме да се чувствам болен. Какво трябва да направя?

Ансли ф на 24 октомври 2014 г .:

Пъпчето ми беше пробито за малко повече от три седмици и когато се опитам да го преместя'малко е трудно … това'не е наистина червено, така че не го направих'не мисля, че е заразен. Може ли някой да ми каже дали това е нормално?

Шанън Кеог на 11 февруари 2014 г .:

Пробих си пъпа в събота, сега е вторник и боли да го докосна, мисля, че кожата около него е натъртена, защото е със зелен/жълт цвят и е болезнена, от време на време откривам суха кръв, но няма друга течност, която излиза от него, просто се чудя дали това е нормално, измивам го с морска сол и вода за 10 минути всяка вечер

алексис периферия на 11 януари 2014 г .:

Пробих си пъпа през август и нямах никакви проблеми с него, нямаше кървяща путка или нещо такова … преди няколко дни сестра ми случайно ме ритна по корема и снощи забелязах, че има мехурче от горната топка. .Все още мога да го променя и всичко друго, но се чудех … това ли е ранният признак на инфекция или просто се е разкъсал и подул? моля помогнете ми не знам'не знам нищо за такива неща … благодаря

киша на 17 ноември 2013 г .:

Направих корема си през април, получих го като подарък за раждане и беше добре, докато през юли започна да боли и го извадих тази нощ и на следващата сутрин във ваната в разкъсано състояние! И наистина искам да го пробия отново, но ще има ли някаква инфекция?

Бека на 05 юли 2013 г .:

Здравей, аз'прободох пъпа ми почти 4 месеца и съм го променял няколко пъти. Вчера за четвърти юли го смених на висящ и отидохме да плуваме, след около 20 забелязах, че е изпаднал. Бързо излязох от басейна и взех нов пръстен, но когато се опитах да го пробия през него, нямаше'не отивам, така че аз трябва да го прокарвам насила и цял го правех, че течеше кръв и тази зеленикаво жълта течност изтичаше, но аз го преживях. Но този, който е в него сега, не е't този, с който го пробих, така че лентата не е't толкова дълго, колкото трябва да бъде и пак се подува. Така че трябва ли да го променя с този, с който го пробих сега, или просто да изчакам ?? Ако не, колко време трябва да чакам??

Ейми Джан от Голд Коуст, Куинсланд на 27 юни 2013 г .:

Пробих си пъпа преди около 5 месеца. Сменял съм го няколко пъти, но не го правя'Имам оригиналната си лента в и в долната дупка, тя прилича на нещо като балон и продължава да стърчи и понякога кърви от долната дупка. В горната дупка това течно вещество излиза от няколко дни и аз се притеснявам. Също така около горната дупка изглежда като наранена. И кожата, на която се намира лентата, изглежда се отлепя непрекъснато и още нещо, има нещо като бучка във вътрешността на стомаха ми, където е горната дупка, така че ако се опитам да променя пиърсинга, спечелената лента'не преминавайте през горната дупка.

Алисън на 16 май 2013 г .:

Имам нужда от помощ, знам, че коремният ми пръстен е заразен, но ме плаши, защото кожата под голямата топка се отдалечава, има отвор, в който се намира топката, някой виждал ли е това преди това колко сериозно е това?

Стефани на 08 май 2013 г .:

хей, получих коремния си пиърс малко под месец и откакто го направих, не беше нищо друго освен проблеми, грижа за него през цялото време, откакто е направено, червената му сурова болка е пълна и от нея излиза жълта гной'не искам да го загубя

Люси на 30 април 2013 г .:

Здравейте, в събота отидох да си направя корема&мина добре, но го почиствах добре 3 пъти на ден, но днес (вторник) кърви, мисля, че може да го ударя, но добре ли е, не е заразен или отхвърлям?

Маккена на 06 март 2013 г .:

Здравейте, бях пробил пъпа си преди около 7 месеца и забелязах, че има някакъв малък разрез между горната дупка и другия край на дупката. Освен това този разрез отделя тази себумна течност, която прави и самият пиърсинг. Този разрез е, както казах, директно между щангите отгоре на пъпа. Дали това е признак на инфекция или нещо, за което трябва да се притеснявате, защото не'не боли, нито е струпясване? Моля някой да ме уведоми. Благодаря.

Бретан на 20 ноември 2012 г .:

Пръчката ми към пръстена на корема е твърде къса. кожата се лекува около топката и не знам къде да намеря по -дълга лента. Мога ли да използвам нещо друго, за да го сложа.

Джови на 05 октомври 2012 г .:

Моля помогнете? по принцип имам пробит корем от 2 години и неотдавна смених лентата. след един месец, забелязах, че боли, но не го направих'не мислете нищо за това. започнах да получавам жълтеникав секрет с кръв, но мислех, че това е така, защото при поставянето на щангата докоснах нерв. преди няколко дни започна да става наистина болезнено, затова го извадих да видя какво'продължава. където зоната на пиърсинга беше толкова червена, мислех, че лентата е твърде къса, затова я сравних с моята оригинална и се оказа, че е по -къдрава и твърде къса. така че изчистих корема си със съобразителност и оригиналния бар и го сложих обратно в деня след като беше още по -болезнен и по -гнойно! затова отидох при медицинската си сестра да видя какво ще каже по въпроса и тя го почисти и сложи голяма мазилка, за да види колко путка излиза. когато се прибрах, мазилката се отлепи, затова сложих подобна (хипоалергична или нещо подобно), излязох и когато се върнах, почувствах сърбеж там, където беше мазилката, затова я свалих и изглежда, че зачервяването се е разпространило всичко в пъпа ми. аз незабавно извадих шкембето (след като прочетох това сега разбрах, че не трябва't от) и почистих корема си с антисептична течност и нанесен антисептичен лосион. беше толкова невероятно болезнено, че дори прилагането на разум върху него нарани. отидох на лекар на следващия ден и тя каза, че е заразен ми даде мазилки и ме постави на антибиотици също каза че трябва да изчакам 3-4 месеца, за да се излекува и след това да го повторя? но мислите ли, че трябва да се опитам да го върна сега или просто да го оставя?

Сара на 10 юли 2012 г .:

МОЛЯ, ПОМОГНИ МИ. i'тревожихме се и се отчайвахме от дни. току -що си пробих пъпчето 3 дни и то's червено отгоре и топло. то'е като възпалено. заразен ли е?

ayeelj на 28 юни 2012 г .:

Пробивам си моята след седмица и аз'наистина се страхувам от инфекция или отхвърляне. Може ли някой да ми даде съвети какъв пръстен да използвам и добри начини да го поддържам чист и нераздразнен? Аз'толкова ме е страх! Помощ, моля!

Хана на 30 април 2012 г .:

Така че аз и сестра ми отидохме миналия уикенд, така че преди около седмица, за да си пробием пъпчетата … и двамата сме имали едни и същи симптоми, така че предполагам, че всичко е наред … няма изтичане, няма сърбеж't боли ужилване или го изгори само малко възпалено и малко червено около горните топки … това е нормално, нали?

Сайдат на 11 април 2012 г .:

Здравейте, пробих корема си на 8 декември 2011 г. Смених си пиърсинга на 7 април 2012 г. и ме боли, откакто се чувства сърбящ и всяко движение, което направя, го засяга .. Какво означава това ??? малко помощ!!!!

Меган на 08 април 2012 г .:

Здравейте, аз направих корема си почти през годината. Въпреки това под долното цяло има балон, който изглежда като пълен с кръв, там е от известно време, сега просто не съм сигурен как да се отърва от него, някакви предложения, моля, наистина съм притеснен? Благодаря ти

ekm12096 на 27 март 2012 г .:

Коремът ви ще се зарази, преди да се подобри! Просто трябва да го поддържате чист и да не играете с него, освен да го усуквате, така че да спечели'не се забивам Някои пръстени на корема също могат да причинят инфекция, така че не забравяйте да почистите правилно всичките си пръстени и дупки. Когато пробих моя, той получи зелен балон и излязоха неща, които изглеждат като сополи. Трябваше да сменям пръстена за корема и да го почиствам изключително добре няколко пъти на ден. Всичко, което можете да направите, е да го поддържате чист. Ако не стане'не изчезне в рамките на една седмица или има синини или изглежда наистина зле, най -вероятно трябва да отидете на лекар.

Шиан на 27 март 2012 г .:

прободох пъпа си преди около седмица и горната топка започна да потъва в кожата ми и започна да ме притеснява. наистина е червен и понякога боде. всичко, което може да помогне, моля, изпратете ми предложения.

Деана на 21 март 2012 г .:

Какво правите, когато коремът ви има абсцес?

тифани на 18 март 2012 г .:

Здравейте, пробих си пъпа на декември. 26, 2011 и го почиствах два пъти на ден първо с бактин, след това с морска сол. Но от около две седмици аз'имах тези ясни, доста жълти и лепкави неща, излизащи от горната дупка. Не боли да го преместите или да завъртите пиърсинга около бактиновите мехурчета bt не ужилва мъглата от морска сол просто влиза. Долната дупка изглежда плътна за пръстена, докато горната дупка може лесно да се движи. Въпросът ми е заразен ли е? Пръчките идват на върха, когато леко докосна дупката и просто я избърсвам с памучна топка, изхвърлям тази и накарам друга да почисти около дупката.

Тейлър на 07 март 2012 г .:

Така че си пробих пъпа преди около 3 дни и го почиствах, повдигнах също топката и получих белезникава чиста кожа, която гледаше отзад. Така добре ли е?

Люси на 07 март 2012 г .:

добре, така че вече 4 месеца бях пробил пъпа и го почиствах два пъти на ден. днес го почиствах и видях това кълбо от тези сивкаво-зеленикави неща, смесени с кръв (хъки). досега не съм имал проблеми с него и не съм изпитвал болка, освен когато го пробих. това ли е инфекция и ако има, мога ли да направя нещо, за да не се влоши?

plz и резервоар u! ?

Кортни на 03 март 2012 г .:

направих си коремния пиърсинг на 14 януари 2012 г. и сега е 3 март 2012 г., редовно почиствам пиърсинга си, но обикновено получавам корички около горната част на долната топка и онзи ден отново започна да кърви и няма да спре кървенето може ли някой да ми помогне !! [email protected]

Веша Уорън на 29 февруари 2012 г .:

Защо дупката за пробиване на пъпа ми е по -голяма

вешия на 29 февруари 2012 г .:

Добре, така че ми беше пробит пъпчето за около седмица. N tha горната дупка е опъната, така че сега топ топката ми седи n tha цял wat shud аз????

Стефани на 21 февруари 2012 г .:

Добре, така че напоследък търсех пиърсинг на пъпа, за да мога да предотвратя инфекции. Аз съм на 14 и току -що си пробих корема 18 февруари 2012 г. … И сега'22 февруари и го почиствах 2 пъти на ден с този сапун, който ми даде пиърсингът. То'нарича се TATTOO GOO за татуировки и пиърсинг .. Просто искам да ви благодаря много за тази информация .. Но когато ми пробиха корема, припаднах и той каза, че е нормално, защото бях нервен .. Но има това жълтеникаво. излизам от бара, когато го почиствам. То'е като гъвкаво. Но нямам струпеи. Почиствам го добре. Но аз'просто се чудя. Дали ще се зарази. ? Отговорете ми на [email protected] (: благодаря, това ще означава много.

Леден на 19 февруари 2012 г .:

възможно ли е да се заразите след 7 месеца пробит корем?

? на 17 февруари 2012 г .:

Добре, пробих си пъпчето на 9 февруари и т.н. малко червено и леко сърбя. Има малки корички около долната горна топка и я изцедих, когато я почиствах и излязоха светло зеленикави неща. Аз'Не съм сигурен дали това е наред, но се обадих на пиърсинга и той каза просто да го почистя как съм и ако стане по -лошо да сляза там, за да може да го погледне. Аз'Сигурен съм, че всичко е наред и всичко, което не е наред с пиърсинга, ще изчезне. Е, надявам се. ?

Сиара на 17 февруари 2012 г .:

Хей пичове

Взех си коремната дюна миналата събота

И днес го почистих като нормално n Имах оцветена цветна паяжина, изпотих го, но го почиствам 2 пъти на ден с чаена лъжичка и гореща вода, гореща вода и морска сол и сложих масло от чаено дърво 5% върху

Ом, някой да ми помогне ?

Рани на 16 февруари 2012 г .:

Преди около седмица и половина си пробих пъпа, всичко изглеждаше добре, леко сърбеж и болезненост за първите няколко дни. Почиствах го 3 пъти на ден, веднъж с физиологичен разтвор и 2 пъти със савлон антисептичен спрей и го поддържах много сух, през последните няколко дни горната топка изглежда много много зачервена и болезнена, но не твърде болезнена и леко сърбяща и изглежда, че може да се образува струпее под горната топка в дупката, не знам'не знам дали това е нормално или пиърсингът е раздразнен или заразен. моля, помогнете, с един поглед изглежда като първата снимка отгоре на тази страница на ценообразуването.

lauryn на 11 февруари 2012 г .:

направих пъпа на 3 -ти декември 2011 г., така че преди около 2 месеца'т, защото нямам убежище'дори не си играя с него! миналата седмица в училище наистина ме нараняваше, затова го проверих и топката излезе, така че трябваше да сложа гипс върху нея, докато се прибера, аз и приятелят ми трябваше да отидем при нея и тя трябваше да ми даде от нейните топки току -що го измихме с вода .. моят е червен само надолу вътре в действителния ми пъп в тази част, той е изцяло червен и постоянно от него излизат всички глупави желирани неща на всеки 5 минути и всички твърди хрупкави неща, ако лепнат до бара .. и както понякога мирише, не се подува или нещо подобно на това .. абсолютно отвратително го почиствах като луд анол .. всеки съвет бихте ли казали, че е заразен ?

Мерилин на 25 януари 2012 г .:

Хей, пробих корема си преди около 3 седмици и около дупката на пиърсинга,'е червен и хрупкав, не става'не боли много. Възможно ли е да се зарази?

Меган на 23 януари 2012 г .:

Здравейте! Така че си пробих пъпа още през юли (значи преди 6 месеца?)'Не съм имал проблеми с него, но аз нямам'не го промених още. Започнах да забелязвам, че просто не е така't изцеление. Да не говорим'получаваме наистина гадни зелени кори и котка, когато те са изчезнали. Аз'почиствах го, но рай'вече не използвам пречистване на солена вода. Погледнах пъпа си днес и долната топка под него като червена и подута и то'излиза от дупката от пиърсинга ми. То спечели'не изчезва, когато го мия под душа.

То'направо ме изплаши и вече нямам идея какво да правя. Наистина не разбирам'не искам да изваждам пъпа си, така че някой моля за помощ!

О, и не става'не боли. Единственият път'болезнено е, ако наистина го ударя случайно.

Помогне!

Елена на 21 януари 2012 г .:

Пробих си пъпа преди около месец и той изпадна, докато бях навън снощи. аз спечелих'няма да можете да си направите нов пиърсинг за ден -два. Ще се затвори ли дупката? И ще получа ли абсцес? Наскоро от него излизаше белезникава гной и зоната е малко зачервена, но тя'не е болезнено за докосване и не знам'не мисля, че е инфекция.

Мишел на 19 януари 2012 г .:

Добре, така че имах пиърсинг в продължение на 2 месеца и всичко беше наред. Роднините отгоре и предимно отдолу продължават да се придържат към пръстена и когато се опитах да го отлепя, той ще изтича (уви), отколкото след като го имах в продължение на 7 седмици, се опитах да го сменя и все още имам пръстена, с който го смених в .Но той е като подут и някак си твърд около пръстена и на около 3 милиметра от пръстена и го боли 2 докоснете го и все още изтича като жълта течна котка. Също така, в един момент беше малко червено около върха, но започнах да слагам бактин върху него и зачервяването изчезна. Това означава ли, че е заразен или какво??

Сам на 18 януари 2012 г .:

Добре, така че пръстенът ми се е забил в одеялото ми, докато съм спал, така че когато станах го дръпна много силно, боли много силно. То's не е червено, нежно и боли при допир/почистване. Той кървеше малко и е хрупкав със струпване около него, но не твърде голямо или забележимо. Трябва ли просто да продължа да го почиствам, докато изчезне, или да използвам крем като Noesporin? Или може би трябва да извадя пръстена и да го почистя старателно, след което да го сложа отново? Колко време ще продължи по този начин, докато оздравее?

Бриел на 17 януари 2012 г .:

@савана

Е, зачервяването може да бъде причинено от вида на пръстена, който имате, като неръждаема кражба, злато и т.н., може също да бъде причинен от триене, което го премества твърде много. Ако започнете да виждате лилав черен цвят & излиза зелено жълто котенце & започва да се подува, след това бъдете причинени, че това може да е инфекция, върнете се при пиърсинга & попитайте какво да правите. Промяната му обратно към стария ви пръстен може да помогне, но това не е така'не правя разлика сега, защото вече е извадена & бъркал с. Просто продължавайте да го почиствате ежедневно около 3-4 пъти на ден & направете сури, преди да измиете ръцете си & след

Надявам се да съм ти помогнал (:

Савана на 17 януари 2012 г .:

След като смених пръстена на пъпа, той беше малко червен и ме боли, докато го почиствам, То'минаха 5 месеца и половина, така че бях сигурен, че ще е добре да се променя. Не става'изобщо не изглежда лошо, само малко червено отгоре; няма реални признаци на драматична инфекция. Някой знае ли дали това зачервяване е причинено от самия ми нов пръстен или е инфекция? Трябва ли да извадя този и да сложа оригинала си, докато не свършат всичките 9 месеца? Благодаря ти. :]

Joselynbg на 15 януари 2012 г .:

Моля, помогнете възможно най -скоро!

Така си пробих пъпа преди около 5 месеца, смених пръстена си & сега забелязах в дъното на дупката си, че имам червен балон, който изглежда! Това инфекция ли е или я отхвърля. Майка ми ми казва, че е добре, ако продължа да го чистя w. Алхохален & взех антибиотик, но аз просто не'не знам, че с удоволствие бих оценил отговор благодаря ((:

G, на 10 януари 2012 г .:

Здравейте, iv току -що ми пробиха корема, сега е втория ден, само че е малко зачервен .. Но топчето в долната част седи в задната част на пъпа ми & едва го виждаш Приятелят ми каза, че просто защото кожата е стегната & след като се разхлаби, ще изпъкне много повече & мога да го позиционирам & най -вероятно ще остане на мястото си. Но все още съм загрижен… & пъпът ми е някак смачкан .. това нормално ли е ?? помогне…

рели на 09 януари 2012 г .:

Аз и най -добрият ми приятел си пробихме корема преди пет дни. Болеше я, не можеше'дори не виждам бара. Тя го почистваше с физиологичен разтвор и с антибактериален сапун. Оказа се, че е заразена! Не ме боли или каквото и да е … какво да правя? Трябва ли да го проверя или да се отпусна? Мнения? Ty [email protected]

Малки момичетаzJay! на 08 декември 2011 г .:

Здравейте на всички, страхотен сайт 🙂

МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ!!!!!!!!

~ im 14 и Iv ми пробиха пъпа в продължение на 6 седмици и половина и това'е малко зачервен и подут и е малко болезнено да се движи поради подуването. ТОВА НОРМАЛНО ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ИНФЕКЦИЯ ???? някой да помогне моля х

Йермисия на 03 декември 2011 г .:

Направих си пъпа преди година, понякога все още боли и пръстенът ми продължава да се изтласква. имам нужда от помощ възможно най -скоро

Стеф на 08 ноември 2011 г .:

Моята я направих преди повече от година. И го свалих преди 2 месеца, защото се зарази сега имам тъмна подутина на пъпа, където е горната топка за затваряне на пръстена .. и аз'получавах доста лоша болка в пъпа .. някой ще знае ли какво да ми каже, че имам? Лекарят ми каза, че това може да е причината за пиърсинга ми, но го свалих преди малко … Имам нужда от по -добри отговори от всеки, който смята, че знае за това. Благодаря!

mxm538 на 18 октомври 2011 г .:

Току -що отново ми пробиха корема. Чаках около 3 до 4 месеца. Той отхвърли около 4 месеца, след като го направих. Този път имам биофлекс бар. Много лекото му тегло и се огъва с мен[email protected] Zahra Уверете се, че няма инфекция. Накарайте вашия пиърсинг да го провери. Вземете няколко месеца, за да се излекувате. Тогава той може да го направи отново. @ Карен Дон'не трябва да го почиствате много. Тялото й може да го излекува самостоятелно. Има ли тя био гъвкава лента? С метален прът може да окаже голям натиск върху кожата й. Че'Това се случи с мен. Навеждам се много в работата си. Тя накисва ли топла вода? Малко котенце е нормално.

Захра на 17 октомври 2011 г .:

Бях си пробил пъпа за около 2 месеца и то'всичко е наред, но аз'забелязах го'не е пробит направо'коса вдясно. ако го затворя, ще се затвори ли напълно и мога ли да го повторя? и когато?

Сузана22 на 11 октомври 2011 г .:

Здравейте, току -що си пробих пъпчето преди 3 седмици и го почиствах, но само с нормална вода. И от него излизат ясни и зелени неща. Това нормално ли е? лекува ли се или е заразен? малко съм притеснен Моля, отговорете на въпроса ми. ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО. о, и това е някак червено около горната топка. дали е излекуван или заразен?

Карън на 08 октомври 2011 г .:

Моята 13 -годишна дъщеря си проби мечешкото копче преди 4 седмици. Точно след като иглата премина, тя се премести и иглата се плъзна обратно през долния отвор. Пробивачът трябваше да се движи и да мърда, за да намери дупката, за да избута иглата обратно. Дъщеря ми беше добре след това без никаква болка. Зададох всички въпроси относно почистването и спортните дейности и дори я върнах седмица по -късно, за да бъде проверена. Всичко вървеше добре, тя го почиства изключително добре поне два пъти на ден, но през последните няколко седмици нишките на котки излизат от горната дупка. Това е жълтеникав цвят, възможно е и леко зелен. Накарах я да го почисти още повече, но това убежище't помогна. Тя изобщо няма болка, няма'Не боли при допир и тя може свободно да премества пръстена. Дали котката е само естествена част от изцелението или има нещо повече. Тя е много активна с танците и акробатиката и ни казаха, че докато се чувства комфортно и няма болка, е добре да направи това. Може ли да ме уведомите какво мислите. Благодаря

Тейлър на 04 октомври 2011 г .:

На всеки, на когото коремът е бил пробит за около седмица или по -малко, дон't стрес за зачервяване или болезненост – вие'Току -що бях намушкан с игла през пъпа и като всеки друг го пробиваше'ще боли Помислете по всяко време'имах струпеи или разрязвания … Той се зачервява около него и се образува струпване'с изцеление, пъпът ви ще направи същото. Докато го почиствате 2-3 пъти на ден, трябва да е добре. Ако зеленикавото котенце излезе (което аз съм преживял. Така че грубо между другото), уверете се, че не го правите'не го докосвайте прекалено много и просто го поддържайте чист и му давайте въздух и скоро трябва да отмине. Ако наистина се притеснявате, най -доброто, което можете да направите, е да отидете на личния си лекар или на лекар и ако това е така'Ако са сериозни, те могат да ви дадат някои антибиотици, които могат да помогнат за изчистването на всякакви инфекции доста добре. Надявам се това да помогне и не'не се стресирам много момчета 🙂

moonshinegirl на 02 октомври 2011 г .:

някой ще ми отговори ли на въпроса наистина съм притеснен благодаря?

самогон на 02 октомври 2011 г .:

аз си пробих пъпа. 31 и на дъното на горната дупка има малка червена подутина или петно ​​и от нея не излизат неща, което е добре, предполагам и не'Наистина ме боли, но просто се притеснявам за това място или удара, че нормално го почиствам всеки ден?

……… на 28 септември 2011 г .:

Анджи, това, което описваш, звучи като случилото се с мен, току -що използвах почистващия разтвор, който използвах, когато го получих, и то просто си отиде

Анджи на 15 септември 2011 г .:

Имам проблем с пиърсинга на пъпа, сякаш някой каза, че изглежда така "плът" излиза като вътре в областта на пъпа. Какво точно да правя?!?!? !!? Наистина имам нужда от помощ. Трябва ли да купя морска сол и да я почистя с тази и топла вода??

Моля, отговорете на въпроса ми! Благодаря

болен на 29 август 2011 г .:

Така че си направих пъпа преди повече от 2 месеца и се справяше добре. Аз'Почиствах го с физиологичен разтвор. Сутрин става хрупкав отгоре. Извадих го, за да го почистя и беше кърваво и от него излизаше белезникава кал. Когато се опитах да го изтрия, нямаше да успее'не се движи. Използвах ноктите на пръстите си, за да го издърпам (знам, грубо) и той се отдалечи от дупката по много строг начин. Когато го изстискам, се появява същата кръв и изтичане. Какво да правя? Отхвърлям ли го? Трябва ли да сложа пластмасова щанга?

Линдзи на 29 август 2011 г .:

Пробих си пъпа преди около 2 дни и все още е червен, отгоре и отдолу. Излиза много малко зелено изхвърляне, но хората за татуировки казват, че е нормално. Мислите ли, че вече е заразен?

Мартина 🙂 на 29 август 2011 г .:

Хей, аз'моята беше правена за около 4 месеца и беше заразена, но се отървах от инфекцията, като я почистих с разреден детол, но сега кожата около бара ми е много стегната и мога'не премества лентата, тя не'изобщо не ме боли, освен ако не се опитам да го преместя. ще се подобри ли това от само себе си или трябва да направя нещо, за да го разхлабя? Ако някой може да помогне на ide наистина го оценявам 🙂 [email protected]

Тамзин на 27 август 2011 г .:

Това може да изглежда малко преждевременно да се пита, но вчера си свърших работата и болките изчезнаха напълно. След около час след като го направих, той спря да боли и боли само ако го почукам, но аз'имах наистина болки в корема, както когато ти'ще повърна. Просто се чудех дали това е нормално и дали е така'няма никакви предложения?

tashaaaaa101 на 23 август 2011 г .:

Здравейте! Направих пъпа си преди малко повече от месец и се чудя дали мога да сменя лентата, докато все още излизат жълти неща? -таш.

Келси? на 21 август 2011 г .:

Здравей. Имал ли съм пъпа си направен в продължение на 3 дни, той се сърби, а в горната част остава червен? моля, можете ли да ми помогнете

Милиса на 19 август 2011 г .:

прободох пъпа си преди 4 дни, изглеждаше добре, но днес забелязах, че горната топка е раздразнена, а под горната топка е малко черно петно ​​.. нямам представа какво е това. помогнете на тази мацка, моля

Ванеса на 19 август 2011 г .:

сено пак да ми пупа пъпката една седмица, ама от него се избистря чист котен ким и приятелят ми каза, че'нормално е просто да се излекува и да се изчисти, вярно ли е ?? моля помогнете ми

Тифани на 18 август 2011 г .:

Здравейте, прободох пъпа си преди 4 седмици и мисля, че токът му е добре. няма котенце или зачервяване или нещо подобно, но има мъртва кожа от горната топка и малко сивкаво в тази област. измивам го нормално с h2ocean и всичко останало. заразен ли е? или ще бъде?