Джоан е онлайн писател повече от осем години. Нейните статии често се фокусират върху изкуството на пиърсинг на ушите.

Ето ръководство за всичко, което трябва да знаете за трагусните пиърсинги

Тук'е ръководство за всичко, което трябва да знаете за пирсинга на трагус

Ана Ивет Родригес, CC BY 2.0, чрез Flickr

Какво е пирсинг на трагус? И как се прави?

Това са някои от въпросите, които задават много хора, които не са запознати с тази процедура. Пиърсингът на трагус не е толкова често срещан като другите форми на боди арт, като пиърсинг на носа или ушите. Трагусът е малкият хрущял в ухото, който помага да се задържи в ухото и това е частта от тялото, която се пробива.

Тази статия ще обсъди свързаните рискове, особено когато не е направено правилно. Не се опитвайте да си направите този пиърсинг. Ще говоря и за това как да почистите пиърсинга, който е много важен в лечебния процес. Ако не се почисти добре, вашият трагус може да се окаже деформиран или нещо подобно и не искате това да ви се случи.

Пробит Трагус

Пробит Трагус

Какво е пиърсинг против трагус?

Това е пробиването на вътрешния хрущял на ухото, който е обърнат към трагуса. Грижата за него е горе -долу същата като за обикновения пиърсинг на трагус, така че цялата информация тук се отнася и за двете.

И двете са красиви и много хора избират да получат и двете. Те не са специфични за пола, въпреки че жените са тези, които избират по-често за тях.

Вместо пистолет, тази процедура обикновено използва специална игла за пробиване. Основната причина за това е, че поради дебелата плът на трагуса и антитрагуса, пистолетът може да доведе до неправилно излекуван пиърсинг и евентуално инфекция.

Как се прави пиърсингът

Трагусът и антитрагусът са по-дебели от ушната мида и следователно изискват малко допълнителен натиск от страна на пробиващия. Един съвет от мен: Не правете сами пиърсинг на трагус у дома. Това ще доведе до много усложнения. Имате нужда от експерт, който да ви го пробие; той или тя също ще ви даде необходимите съвети за грижата за него.

Основната причина да казвам това е от опит. С това искам да кажа, че имах няколко приятели, които се опитаха да направят пиърсинг на трагус само за себе си, но в крайна сметка похарчиха много повече, отколкото спестиха за лекарства, и загубиха по -голямата част от красотата, която се надяваха да спечелят, поради начина, по който пиърсингът се лекува..

Ето стъпките, които следва пиърсингът:

 • Вашият пиърсинг почиства ухото ви с тампон със спирт.
 • Той или тя отбелязва къде ще отиде пиърсингът и ви показва огледало, за да го одобрите.
 • Легнете по гръб и държите главата в неподвижно положение.
 • За да предотвратите увреждане на ухото си и да задържите хрущяла на място, пиърсингът захваща трагуса ви с щипци.
 • След това те вземат куха игла с калибър 18, която е права или извита и нарязва през хрущяла. Необходим е известен натиск, тъй като тук има малко повече плът. Разбира се, ще има известно кървене и това е нормално.
 • След това поставят бижутата.
 • Ти си готов!

Един съвет: Много е важно внимателно да изберете най -добрите бижута за стартиране, тъй като ще ги носите доста дълго време, преди пиърсингът да заздравее. Пръстенът за затваряне на топка или CBR са най -често използваните.

Разходи

Разходите за пиърсинг на трагус зависят от това къде живеете. В Съединените щати на много места се таксуват между 45 и 60 долара и понякога се налага да купувате бижутата отделно. Но цената не бива да ви притеснява – в края на деня всички искаме трагус да изглежда добре, а не такъв, който се е развил по деформиран начин поради лоша грижа.

Диамантени шипове

Диамантени шипове

Боли ли?

Ако някога сте получавали друг пиърсинг, например в носа, корема или ухото, тогава нямате причина да се притеснявате, тъй като болката ще бъде горе -долу същата.

Болка за няколко дни

След като бъде пробит, първо ще го боли. Но след три до пет дни болката изчезва. След това, разбира се, ще трябва да изчакате, докато се излекува напълно.

Основната причина болката да е минимална е, че трагусът няма много нерви и няма много кръв през него, за разлика от други части на тялото, като корема или носа. Боли, но не много, така че не се страхувайте до смърт.

През този период също ще трябва да спите на една страна, за да можете да се лекува правилно.

Пиърсингът на трагуса е най -отдалеченият вляво.

Пиърсингът на трагуса е най -отдалеченият вляво.

Допълнителна грижа

Сега ви остава задачата да се погрижите за новия си пиърсинг. Обикновено отнема приблизително осем седмици, за да се излекува и през този период трябва да се грижите много добре за него, за да сте сигурни, че той се лекува правилно.

Факт е, че различните хора ще реагират по различен начин на тази процедура. Фактори като типа на кожата ви (мазна или суха) и състоянието на имунната ви система и цялостното здраве (заздравяването на раните при диабетици оказват повече време) оказват влияние върху лечебния процес. Като се има предвид това, ето какво трябва да направите, за да сте сигурни, че пиърсингът ви се лекува гладко. След като се излекува напълно, можете да продължите и да смените бижутата си.

 • Почиствайте го три пъти на ден за този период с физиологичен разтвор. Потопете малко памук в разтвора и почистете трагуса от двете страни. Внимателно оставете част от разтвора да влезе в дупката. Извийте бижутата малко, но много внимателно, за да осигурите равномерно разпределение на дезинфекционния разтвор.
 • Помислете за носенето на ризи с копчета за да се избегне контакт с стартерните бижута, тъй като това ще навреди и ще удължи лечебния процес.
 • Докосвайте пиърсинга само с изключително чисти ръце, и с това имам предвид хирургично почистване.
 • Не поставяйте слушалки на това ухо. Аз'Не казвам, че не слушайте музика. Но когато го направите, използвайте другото ухо (ако приемете, че сте направили един пиърсинг на трагус). Същото важи и за разговорите по телефона.
 • Позволете на вашия пиърсинг само да докосва много чисти материали. Това означава да гарантирате, че мястото, където спите или поставяте главата си за почивка, е изключително чисто, за да избегнете получаване на всякакъв вид инфекция.
 • Почистете пиърсинга, ако излезе някаква течност. Не го почиствайте с мръсни ръце.
 • Не плувайте. Плуването може да увеличи риска от инфекция поради химикали и бактерии във водата, така че ще трябва да изчакате, докато пиърсингът заздравее напълно, преди да плувате в училище, на плажа, в басейна.

Ако вашият трагус не беше излекуван в рамките на нормалния срок, причината обикновено е видът на използваните стартерни бижута. CBR, съдържащ никел, има тенденция да се лекува по-бавно, така че е по-добре да имате бижута от хирургичен клас.

Изключителен клуб Tragus

Изключителен клуб Tragus

Инфекции

Пирсингът на трагус и анти-трагус, както всеки вид пиърсинг, има риск от инфекция. Този риск се увеличава от неправилни пиърсинг практики (причината, поради която е важно да се използва професионалист) и последващи грижи.

Вашият трагус може да набъбне или да получите кипене или келоид. Най -простият начин за лечение е да нанесете разтворено масло от чаено дърво или топла вода и морска сол върху зоната. Ако изглежда, че те не работят добре, може да помислите да промените бижутата на нещо с по -малък габарит, за да свалите налягането. Ако инфекцията продължи, посетете лекар.

Краставици

Краставици

Видове бижута Tragus

След като чакате месеци, докато трагусът ви заздравее, най -накрая ще имате удоволствието да сменяте бижутата си толкова често, колкото искате. Най -добрите варианти са тези, които най -добре отговарят на вашата индивидуалност и комфорт.

Има:

 • Пръстени
 • Обеци
 • Шипове
 • Щанги

Всички те идват в различни форми, размери, материали. Те могат да бъдат направени от обикновен метал или нещо по -сложно, като злато или диамант.

 • http://www.recoveryourlife.com/forum/showthread.php?t=2524

  Ето един форум, където можете да научите нещо или две за пилоса трагус. Въпреки че темите на форума вече не бяха активни, вече не са активни при последната ми проверка, все пак можете да научите нещо в допълнение към това, което обясних тук.

 • Всеки вид пиърсинг на ушите

  Научете за всеки вид пиърсинг на ушите. Съществува и диаграма за преобразуване, която може да бъде много полезна при разбирането на измервателните уреди. Харесва ми начина, по който тя използва диаграмата, за да обясни подробно различните части на ухото.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2010 JoanWhite

Коментари

Кели на 02 август 2018 г .:

Здравейте, добавям моя антитрагус, направен преди седмица, но малкото е трудно и малко боли само да се нанесе кожа на анти траг

Hellnheelz на 22 октомври 2017 г .:

Аз'бях пробил трагуса ми почти две и половина може би 3 години. Човекът в Бърлесън, който го направи, направи един перфектен, но след това от другата страна половин дупе и това се наклони така'трудно е да го смените. Но това'не е проблемът проблемът е, че винаги се чувства мокър в ухото ми само от едната страна не е проблемната страна уличната табела която е перфектна винаги се чувства така'мокро ми е в ухото. През последните 3 седмици, след като смених бижутата си за първи път, имах постоянна болка в ушите. Отидох на лекар и лекарят каза, че няма нищо лошо'не е синус's не е свързано с челюстта или зъбите и не е свързано'не изглежда, че имам ушна инфекция, но всеки ден боли. Аз'дори съм пробвал с антибиотици нищо не облекчава болката. Просто се чудех дали някой друг някога се чувства, че вътрешността на ухото му е мокра, не като восък, но какво също да видя дали някой друг е имал болки в ушите

Madden на 19 юли 2016 г .:

То'Интересно е също да видите как болката е различна между хората. Аз'имал съм 8+ пиърсинга и няколко от тях са разтегнати. Моят трагусов пиърсинг вероятно е на 3 години и не става'Не боли, разбира се, но това беше най -болезнената модификация на тялото I'имал съм- включително зърната и няколко големи тата. Не беше't непоносимо, но ако се затвори, аз'ще трябва да мисля дълго и упорито да го направя отново. Мисля, че трагусът ми е по -дебел от средния; времето, през което иглата стърчеше от ухото ми, вероятно психологически допринесе за болката.

Киана на 14 юли 2016 г .:

пробих си трагуса и когато се опитам да го сменя, гърбът няма да се отлепи и боли наистина много .. какво да правя сега?

АННА на 23 май 2016 г .:

Наскоро си пробих трагуса преди 2 дни и не беше'изобщо това, което очаквах. Честно казано си мислех, че подреждането на дупката наранява по -силно от иглата. Имам много ниска толерантност към болка и съм склонен да припадам, когато получа нов пиърсинг, но бях добре с това!

Шанън на 03 май 2015 г .:

Здравейте, пробих си трагуса преди малко повече от 11 седмици, но докато го почиствах, изпуснах лентата и вече не мога да я намеря (беше единствената ми), така че просто се чудех дали ще се затвори или ще остане отворена

им на 14 април 2015 г .:

Пробих си трагуса, когато бях на 14 (сега съм на 17) и се почувствах като гореща игла, която преминава, но свърши за 5 секунди! След това просто ужилваше останалата част от деня, но след това беше добре и бях ужасен от болка! Вчера ми пробиха антитрагуса и това беше приблизително същото количество болка, но ми е много по -трудно да го почистя, защото е на толкова неудобно място и все още мога да видя суха кръв около него, но не знам'не знам как да го почистя, без да ме нарани, някакъв съвет?

Зоя на 19 февруари 2015 г .:

Най -често срещаният jerelwy е или пръстен, или къса лента, или шипове, както го наричате.'По -добре е първоначално да се лекува с права или леко извита лента, независимо от това. Вашият пиърсинг ще измери, за да определи най -добрата дължина на щангата за вас. След това можете да поставите скъпоценен шпилка от външната страна на пръта и плосък гръб от вътрешната страна, точно както бихте направили за пиърсинг на лабрет. Подходящ, особено ако използвате слушалки. Това премахва хрущяла като цяло, вместо да го изтласква, и означава, че пиърсингът ви трябва да се лекува за малка част от времето, може би за 3-4 месеца, а не за близо година. Също така ще има по -малко болка по време и след процедурата. Обърнете внимание, че ако'във Флорида (и може би на някои други места по света) нямате друг избор, освен да направите традиционен пиърсинг с игла, тъй като ударите за биопсия се считат за контролирани медицински инструменти.

Хейли на 27 август 2014 г .:

Здравейте! Пробих си TRAGUS преди около 10 седмици и трябва да го извадя за игри за волейбол. Те са около 2 часа, ще се затвори ли ?? Много благодаря!

Розвита на 06 март 2014 г .:

Пробита. Моят трагус през юли 2013 г. Минаха почти 10 месеца. Извади бижутата преди два дни и има чувството, че холето се е блокирало. Вече го няма. Кървя, когато се опитам да приложа малко сила, когато натискам бижутата.

Може ли пиърсингът ми на трагус да бъде блокиран завинаги само след три дни?

G97 на 19 октомври 2013 г .:

Пробих и двата си трагуса, като прободох първия си трагус, наранени натоварвания около 7 или 8 от 10, но свършиха за секунди и оздравяха много добре 2 -ри път около 6 и половина, защото бях подготвен за болката, това е от съществено значение за да е чиста все пак

имаше моята на 28 септември 2013 г .:

Ако трагусът ми беше пробит преди 5 дни и сега имах болка във вътрешното ухо и във венците от тази страна. Няма зачервяване или подуване. Имайте малко разстроен стомах. Може ли да имам инфекция?

ким на 11 април 2013 г .:

Свърших си трагуса преди 6 дни. Болезнено беше навлизането, повече от корема ми, този ден беше раничка. Сега боли само когато аз'почиствам го. Мога да спя на него без никакви проблеми. Не съм'не е имало кори, не е червено или подуто. Аз обаче'много трудно почиствам гърба. Изглежда, че разбирам само едната страна. Аз'm само почистване с червей вода и лек сопе 3 пъти на ден

Kk на 30 март 2013 г .:

Пробих си трагуса преди ден и е много нежен! Гърлото ми също се чувства смешно от тази страна, може ли да има нещо общо с пиърсинга?

Емили на 14 юли 2012 г .:

Аз'Пробивам си трагуса за два дни и благодарение на вашия хъб вече не съм нервен! Благодаря!

Джес на 24 май 2012 г .:

пробих си трагуса, когато бях на 13, нали't боли малко, просто кървя много след това, така че шпилката се залепва за изсъхналата кръв. преди няколко дни пробих собствения си нос, а вторите ми дупки в ушните миди, пиърсингът са пристрастяващи и всъщност са безопасни за себе си 🙂

Кортни 6 на 07 май 2012 г .:

Нормално ли е да имате болки в челюстта, след като го направите?

Направих моето преди 4 дни и беше добре, но в последния ден изпитах болки в челюстта…

Мери Джейн на 29 април 2012 г .:

Вчера си направих моя & Обичам го! Много ме боли, защото иглата не се разпадна'не минава през гърба.

Клои на 26 април 2012 г .:

Вчера си направих моето и то'страхотно е 🙂

Е.П на 13 април 2012 г .:

Вчера си пробих трагуса, не стана'изобщо не боли. Не разбирам'дори не го осъзнавам, освен ако случайно не го почукам.

Ако го обмисляте, направете го, защото наистина си заслужава. И изглежда страхотно, когато е готово. Няма да останете разочаровани, обещавам! 🙂

Денис Торес на 13 април 2012 г .:

Пробих си трагуса точно седмица, не бях изпитвал болка или дискомфорт, но тази сутрин се събудих и трагусът ми е зачервен и подут и боли, не тонове, но имам някакъв дискомфорт .. някой може ли да ми даде информация уведомете ме дали това е нормално или не !! може ли да е инфекция??

Джейк на 12 април 2012 г .:

Който и да ви каже, че боли, лъже. Направих го днес и единственият начин да го опиша е неудобно, че дефинитивно не е болезнен. Когато иглата влезе за първи път, можете да чуете тромавото хрускане, а когато излезе от другия край – пукане. Вече имах myne 10 часа и аз'вече съм спал на него. Никаква болка нямам 6 долара'дори няма, имам го, освен ако не го почукам. Нищо, от което да се страхувате и напълно си заслужава

lori-erin-wood от Аляска на 12 април 2012 г .:

И двамата ми пробиха една и съща сесия. Не стана'изобщо не ме боли. Аз ги обичам толкова много.

Каси на 12 април 2012 г .:

Хей момчета! току -що прободох трагуса си със стерилно оборудване и пронизващи бижута. използвам антибактериален крем Detol, откривам, че спреят, който използвах за моята спирала, беше остър за кожата ми, но този крем е страхотен! просто се чудех колко време обикновено отнема болката да изчезне, челюстта ми е болна, но не знам'не искам голяма болка или обрив. помогне?

jess01 на 09 април 2012 г .:

Да, боли! но това трае около 5 секунди! не прави'почти нищо не кърви и наистина е така't боли. Току -що направих моя преди 2 дни и използвам бактинов спрей (той'е в зелена бутилка)

Андреа на 06 април 2012 г .:

Колко кърви, когато получиш трагуса си ?

Хедър на 05 април 2012 г .:

Здравей, аз'Мисля да си пробия трагуса, аз'направих си лобовете и горния хрущял и преди няколко години. Чудех се през какво ниво на болка сте преминали повечето от вас, знам, че всеки е различен. Бихте ли казали, че иглата е по -добра от пистолет? Ако го свърша професионално, колко би струвало и с какво бихте препоръчали да го почистите? Аз'Просто съм малко нервен да го пробия, защото някои казаха, че болката е непоносима и сега аз'измъчвам се. Благодаря

Каси на 03 април 2012 г .:

Аз'направих и двете си и те бяха най -добрите пиърсинг, които съм имал. Те нараняват най -малко и лекуват най -бързо!

Контар на 23 март 2012 г .:

@Abbz наистина трябва да осъзнаеш, че някои хора (като мен) получават прилив на адреналин точно преди да направи пиърсинга. Свърших си трагуса преди 4 седмици (снаха ми го направи) Чаках огромна болка, защото всички, които попитах, казаха, че е болезнено до сълзи. Накратко, аз не го направих'дори не усещам как преминава и аз съм'никога не съм имал болка.

Що се отнася до грижите, знам, че концентраторът казва да го почиствате 3 пъти на ден, но наистина трябва просто да наблюдавате реакцията на тялото си и да разберете колко често да го почиствате. Имам пиърсинг в повече от една област на тялото си и установих, че за всеки пиърсинг грижата е различна.

Възможно е да почистите пиърсинга и да го раздразните, така че бъдете внимателни.

И НЕ използвайте сапун за почистване на пиърсинга, това може да доведе до неговото зарастване и да остави плашещо. Ако трагусът не е'Той ще се затвори и дори няма да видите къде е бил преди fyi.

Abbz на 22 март 2012 г .:

Аз бях свършил моята седмица преди седмица и тя уби'Не очаквам да нарани толкова много, така че мисля, че хората, които го казват, не го направиха'не болят, лъжат, мините са подути, има суха кожа по цялото ми ухо и лице, използвам солена вода и този спрей се надявам скоро да се извие, защото мразя обръча, приличам на greebo lol

sadiexx на 12 март 2012 г .:

За мен беше доста зле. Не разбирам'не знам защо, но всеки човек е различен'със сигурност. Той кървеше доста, въпреки че беше може би 3/10 по скалата на болката. Развих и вид на болка в ушите след това и подуването на челюстта ми (от трагуса) се появи малко по -малко от седмица, когато не можех't усмихвайте се или се смейте, без да изпитвате неудобна болка/напрежение. Изчезна след няколко дни (болкоуспокояващите са добър най -добър приятел) и досега се лекуваше много добре (аз'вече го имах за малко повече от месец); сега това'харесва'дори не е там. 🙂 Струва си да се получи, ако знаете какво сте'навлизаш. Бих предупредил също, че този пиърсинг винаги трябва да се извършва професионално; то'е много рисковано!

Джесика на 06 март 2012 г .:

Пробивам трагуса си от ГОДИНИ. Колко време отнема затварянето? мънистата ми в плен падна преди няколко месеца, но пръстенът ми падна днес и не мога да проникна през нищо….

Анджи 11 на 04 март 2012 г .:

Аз'преди пет седмици бях направил и двата си трагуса и зад него има балон'е мек и нежен на допир и го'по -лошо е от дясната ми страна. Непрекъснато се чука като когато си четя косата или когато аз'Държа моята шестмесечна дъщеря и тя я удря и аз също спя от тази страна. Затова просто исках да знам какво'това е най -бързият начин да се излекува?

AnDrea на 24 февруари 2012 г .:

аз утре си пробивам трагуса и малко се уплаших .. какво ще оцениш болката 1-10 … пробих си пъпа и носа .. по-лошо ли е от същото ?? : О

Силвия на 20 февруари 2012 г .:

Най -добрият начин да избегнете по -болезненото пробождане е да го направите от опитен специалист. Свърших моето в Австралия за 50 австралийски долара.

Както и да е, някой друг'челюстта малко болеше след пиърсинга на трагуса?

Лекси на 13 февруари 2012 г .:

Аз'на 12 години и мисля да накарам моята приятелка да го направи, защото тя просто я прониза, но аз'Притеснявам се, че ще боли много, но исках да го пиърсирам завинаги'Не понасям болката толкова добре, можеш ли да ми кажеш как можеш да я пребориш, без да нараняваш толкова много? И ако го направите перфектно, колко струва?

Гуен на 26 януари 2012 г .:

Стъпка 2 за това как'свършено. "В канала се поставя голям петел". О, боже, печатна грешка. Ха, искам този пиърсинг…

кел на 26 януари 2012 г .:

миналата събота бях пробил трагуса си и изобщо не усетих нищо и не го направих'не чувам хрускане и т.н. като повечето са минали почти седмица и не съм изпитвал никаква болка след това винаги съм се държал чист с нещата, които пиърсингът ми е предложил, ако моят е бил пробит с игла, защото от това, което чувам да го правя с пистолет ударът може да доведе до срутване на ухото ви

Андреа на 16 януари 2012 г .:

пробих трагуса си и случайно паднах върху него, следващият мисля, че знаеш, че е отишъл в ухото, не мога да го извадя, на следващия ден направо хвърли и сега кожата е нараснала, така че сега тя е в ухото единственото нещо можете да видите гърба на обецата. понякога ме боли толкова много, че мисля, че трябва да го премахна хирургично. Какво'Най -лошото е, че не мога да сваля гърба на обецата, опитах много пъти. Ако го сваля, просто ще разрежа ухото и ще го издърпам. Някакви идеи, моля за помощ

NGarcia27 на 21 декември 2011 г .:

Така че си пробих трагуса преди 4 месеца и той беше заразен … Е, днес смених бижутата си, въпреки че е заразен .. Мислиш ли, че нещо лошо може да се случи с смяната на бижута, докато имаш инфекция? ?

lukki7 на 07 декември 2011 г .:

Лежах, когато си направих трагуса и честно казано, смятах, че това е добра идея, като се има предвид ъгъла, на който тя и аз трябваше да се наклоним, за да я пробие. Мисля, че и аз бих бил по -малко капризен в легнало положение.

Моят също се зарази. Наистина вярвам в метода на L.I.T.H.A..открих, че колкото повече го кърмя … толкова по -дълго отнема да се лекува. Когато ми писна и просто го оставих по дяволите сам … не излекува никакъв проблем.

целомъдрие на 21 ноември 2011 г .:

Пробих си анти трагуса преди 3 дни, все още малко чувствителен на допир, но без корички. Болката не беше'не е лошо, но боли по -лошо от това да си направя зърната.

Джилиан на 05 ноември 2011 г .:

Пробих си трагуса преди около 11 месеца. Наскоро се зарази и трябваше да го извадя. Мислите ли, че ще се затвори?

Вероника на 04 ноември 2011 г .:

Току -що прободох трагуса си преди 3 дни и наистина ме боли до степен, когато се смея .. Всъщност мога да го почувствам. Това нормално ли е? И аз го пробих с пистолет вместо с игла .. Лоша идея ??

Иша на 30 септември 2011 г .:

Пробих си трагуса преди 8 седмици. Имаше "болка" за около 5 секунди (и когато казвам болка, имам предвид рязкото прищипване, което обикновено бихте почувствали, когато остър предмет влезе в кожата ви, като например при изстрел) и след това много натиск, защото дебелият хрущял на трагуса естествено ще устои . Пулсираше за около час и след това нямаше болка освен нежност, когато я почистих или когато случайно я потупах. Предполага се, че всички пиърсинги се корички, докато оздравеят, кората е направена от лимфа, която е тялото'естествената отбранителна система. Всичките ми пиърсинги (2 вежди, 1 лабрет/устна, 1 трагус) с кора, докато оздравеят. Преди около 2 седмици спря да се образува достатъчно кора, за да мога свободно да премествам бижутата във всеки един момент. Мисля, че най -накрая мога да сменя бижутата! Използвах антибактериален течен сапун Dial gold и спрей Bactine. Аз'никога не съм използвал физиологичен разтвор за пиърсинг преди, но бактинът и циферблатът са доста евтини и могат да бъдат намерени навсякъде, ако можете'не получавате физиологичен разтвор.

Диана на 18 септември 2011 г .:

току -що пробих и двата ми трагуса. честно казано, за мен не се получи'изобщо не боли. i'd оценете болката 2, от 1-10.

AE5 на 14 септември 2011 г .:

Мисля да си пробия трагуса и пъпа. Най -малкото да кажа, че съм малко нервен. Два пъти са ми пробивали лобовете и те не са'изобщо не боли. Бих им дал като 2 по скала 1-10 ….. така че по скала 1-10 колко лошо е пиърсингът на трагуса и колко лош е пиърсингът на пъпа? моля, кажете ми вашето честно мнение.

JoanWhite (автор) от Чикаго на 04 септември 2011 г .:

Даниела Твоето право зависи и от човека

F. Благодаря

е на 01 септември 2011 г .:

JoanWhite:

Интересен център. Гласуваха.

Толкова мъчително, че трябва да боли повече от пиърсинга на лоб, нали? но по -малко от някои пиърсинг?

Даниела на 30 август 2011 г .:

Ей, Елизабет, болката наистина зависи от човек … Но аз си пробих трагуса и той не го направи'не боли толкова лошо! На следващия ден не беше'дори не боли изобщо … Ако наистина искате, направете го! То'приключва за секунди 🙂

Ашли на 29 август 2011 г .:

Днес си направих пиърсинга на трагус. Аз съм на 14 години и това е първият ми голям пиърсинг. Не винаги толерирам добре болката, затова бях много нервен. Моят пиърсинг свърши изумителна работа! Той ме накара да легна и това беше направено в рамките на 3 минути. Чувствах болка за около 10 секунди, след това изчезна и ухото ми стана много горещо. Като цяло не е болезнено, само малко нежно, когато го почиствате.

JoanWhite (автор) от Чикаго на 26 август 2011 г .:

Здравей Елизабет, болката не е толкова голяма, мога да кажа, че е между пиърсинга на носа и пиърсинга на корема. Също така времето през деня, когато се пробождате, наистина има значение сутрините или вечерите са най -добри, но през деня, когато слънцето е горещо? със сигурност ще почувствате болка.

Елизабет на 26 август 2011 г .:

Наистина искам да ме пробият трагус, но съм много зле от болка. Пробиха ми носа и той не го направи'изобщо не ме боли, но когато пробих коремчето, ме нарани много. Бихте ли казали, че болката е по -лоша от пиърсинга на носа или корема?

m0therfuckerr95 на 21 август 2011 г .:

23 август..рожденият ми ден. убеждавайки чичо ми да ме заведе, за да ми пробият трагуса! развълнуван!

Алисън на 07 юли 2011 г .:

хм, мислех да свърша моето.

трябва ли да се притеснявам за страничните ефекти?

Crista08 на 12 юни 2011 г .:

Пробих си трагуса преди почти седмица и аз'забелязах, че подуването изобщо не е спаднало, това нормално ли е? Не става'не боли, това'просто е много подут.

Ким на 26 февруари 2011 г .:

Току -що беше направено моето и аз го обичам! 🙂

Нарани малко, но после'свърши: D

jjgirl на 29 януари 2011 г .:

Аз'обмислям да си направя пистолет на трагус, завинаги съм бил напред и назад. Имам една ладия и два пиърсинга (по една във всяко ухо) и обикновено не съм'нямам твърде много проблеми, освен лек удар (не келоид) на дясната ми раковина. Болката от лявата ми страна беше по -лоша от дясната, но продължавам да чувам, че пистолетите от трагус едва болят. Как се сравнява трагусът с тези пиърсинги, що се отнася до болката/изцелението?

Аз'Аз също съм загрижен за неща като срутване на хрущяла, как ще се затвори, след като аз'm над него (ще остане ли видима дупка или ще се затвори с времето?) и колко време ще мога да използвам слушалки в двете уши (обикновено)?

Благодаря! Супер информативен сайт!

JoanWhite (автор) от Чикаго на 18 януари 2011 г .:

Синтия, аз не знам'не знам какво може да е причинило образуването на коричка, но когато го измиете, уверете се, че физиологичният разтвор влиза в пиърсинга на трагуса, докато се опитвате да го завъртите малко. Дайте му известно време да заздравее и избягвайте всякакъв контакт с пиърсинга. С течение на времето той ще се излекува още около месец и би било безопасно да смените пръстена.

Трейси на 09 януари 2011 г .:

След като си направих трагуса, почти припаднах и аз'Обикновено не съм лош с болка.

Синтия на 05 януари 2011 г .:

направих ми пиърсинг на trgus преди около месец. обичам го.!

но за последната седмица или повече забелязах, че в Да Фрон получава малко корички & Бак, стига се дотам, че не мога да преместя да хооп .. измивам го с антибактериален сапун два пъти на ден && slaine solution … има ли нещо друго, което мога да използвам, за да изчезне кората.? също така безопасно ли е да смените печалбата сега.? thnk yuh

Бристол на 21 декември 2010 г .:

планирам да си пробия трагуса, но съм загрижен, че може да го изтръгнат, когато сваля шлема си след хокей.

JoanWhite (автор) от Чикаго на 07 ноември 2010 г .:

Njh понякога времето на деня и времето, когато Tragus е пробит също имат значение и през сутринта или когато е студено времето няма да почувствате толкова болка, колкото обратното.

njh на 31 октомври 2010 г .:

Пиърсингът ме нарани толкова страшно много. И наистина мога да понасям болката. Бях прободен с извитата куха игла и не знам'не знам дали това е просто защото имам дебел хрущял в трагуса или какво ли не, но ме боли. Почти ми стана гадно, сякаш ще припадна. Но разбира се поех болката, защото аз'винаги съм искал моя трагус's пробит хаха

JoanWhite (автор) от Чикаго на 06 октомври 2010 г .:

XstaceyxXx Грижата за трагуса е по -важна от пробиването му. Малките грешки обикновено причиняват огромни необратими щети. Погрижете се за другия Tragus Piercing 🙂

xstaceyxXx на 05 октомври 2010 г .:

миналата година ми пробиха трагуса, за съжаление той се зарази 🙁 и трябваше да го извадя 🙁 🙁

получих малко твърда бучка и не оставаше нищо друго, освен да го оставя да се лекува. Мисля си скоро да направя другото ухо, просто трябва да се уверите, че се грижите за него правилно!

JoanWhite (автор) от Чикаго на 25 септември 2010 г .:

@ Пиърсингът Tragus Tragus не е толкова болезнен, колкото си мислите. Той е дори по -малко болезнен от другите пиърсинги по тялото.

татуировка пеперуда от Далас Тексас на 22 септември 2010 г .:

Дон'Не знам защо, но пиърсингът на трагус ме ужасява,

Мисля, че тази статия ме убеди да оставя достатъчно добре на мира

JoanWhite (автор) от Чикаго на 22 септември 2010 г .:

@ Ripplemaker благодаря и моля гласувайте за мен

@ Алекс, те предизвикват реакция към трагуса, така че трябва да използваш само физиологичен разтвор. Причината, поради която се лекува дълго, е, че тази част на ухото има много малко кръвообращение.

Алекс на 21 септември 2010 г .:

какво ще кажете за душове, шампоан, сапун и т.н. ?? Безопасно ли е? и защо, по дяволите, отнема толкова време, за да се излекува ?

Алекс на 21 септември 2010 г .:

какво ще кажете за душове, шампоан, сапун и т.н. ?? Безопасно ли е? и защо, по дяволите, отнема толкова време, за да се излекува ?

Мишел Симтоко от Себу, Филипини на 17 септември 2010 г .:

Ушите ми изтръпват от думата пиърсинг хехехе Поздравления за номинацията ви за Hubnuggets! 🙂

JoanWhite (автор) от Чикаго на 21 август 2010 г .:

Лежането на гърба помага да се поддържа главата стабилна. Наистина не е необходимо. Добре за шиповете, след като пиърсингът е заздравял, е когато трябва да ги носите не преди да е заздравял. Шипове могат да се носят на всеки пиърсинг. Моля се да се размина с вас по този въпрос.

Уитни от Грузия на 18 август 2010 г .:

Исках да добавя, че шипове никога не трябва да се носят при никакъв вид пиърсинг, тъй като те могат да приютят бактерии в основата.

Уитни от Грузия на 18 август 2010 г .:

Болката зависи от човек, така че'Трудно е да се каже колко силно ще боли и колко дълго. Там'също няма нужда да лежите по гръб, за да получите пиърсинг, както можете да видите в повечето от видеоклиповете, които сте публикували, никой не е легнал.