Дермален пиърсинг на лицето

Дермален пиърсинг на лицето

Уикипедия Commons

Какво е дермален пиърсинг?

Дермален пиърсинг, известен също като микродермален пиърсинг или едноточков пиърсинг, е пиърсинг, който лежи върху всяка равна повърхност на тялото и се държи на място с дермална котва, която е инсталирана под кожата. Обикновените пиърсинги на тялото имат входни и изходни точки за бижутата, но при дермален пиърсинг бижутата седят на повърхността и са закрепени с котва, която е вградена в дермалния слой (под плътта). Това придава вид на малки мъниста по повърхността на кожата.

Този вид повърхностен пиърсинг е популярен в днешно време, тъй като може да се постави върху почти всяка равна повърхност на тялото, което ви позволява да украсите области, които са трудни за пробиване с обикновени пиърсинг.

Можете да оформите шарки, използвайки множество дермали, или можете да прикачите и орнамент, който е популярен при дермалните пиърсинги. Опциите за персонализиране са безкрайни!

Как се извършва дермален пиърсинг?

Ако сте съвсем нов за този тип модификация на тялото, тогава се чудите как действат дермалните пиърсинги.

Тъй като няма изходна точка, бижутата влизат в тялото и след това се държат на място с котва, която се вкарва под повърхността на кожата. Или игла, или дермален удар се използват за отстраняване на малко парче от плътта ви, което създава малка дупка в кожата. След това в областта се вкарва дермална котва с крака или кръгла основа. Накрая бижутата се завинтват върху котвата.

Поставяне на дермален пиърсинг

Поставяне на дермален пиърсинг

Инсталиране на дермален пиърсинг с игли

Инсталирането на дермален пиърсинг с помощта на кожна игла е подобно на други конвенционални процедури за пиърсинг, но иглата прави L-образна торбичка в кожата вместо просто дупка.

Процеса:

 1. Зоната се стерилизира с помощта на хирургически скраб.
 2. Зоната е маркирана с мастило за прецизност.
 3. Иглата се вкарва в кожата и след това се изважда. (Това създава джоб или торбичка, където ще бъде поставена котвата.)
 4. Използвайки щипци, пиърсингът ще вкара основната плоча на котвата в отвора или джоба, създаден по -рано. Котвата се притиска, докато е напълно под кожата и успоредна на повърхността.
 5. След това бижутата се завинтват към главата на винта. Понякога бижутата се прикрепят преди процедурата.

Забележка: Използваните игли трябва да бъдат специално изработени за пиърсинг или медицински процедури. Изборът на подходящ размер на иглата зависи от местоположението на пиърсинга и анатомията на клиента's кожата.

Дермално пиърсинг с дермален удар

Когато дермален пиърсинг се прави с удар, торбичката се прави по различен начин.

Когато използвате игла, торбичката се прави чрез отделяне на кожата, но когато се използва дермален удар, торбичката се прави чрез отстраняване на малко тъкан. След това се вкарват основната плоча, котвата и бижутата.

Микродермалните пиърсинги се извършват по -често с помощта на дермален удар, тъй като ударът е по -малко болезнен. Също така е по -безопасно от иглата, защото има защитен механизъм, който предотвратява проникването на пиърсинг твърде дълбоко в кожата.

Забележка: Използването на дермални удари от немедицински персонал на някои места не е законно.

Какво's Разликата между повърхностен пиърсинг и дермален пиърсинг?

Повечето хора използват термините дермални пиърсинги и повърхностни пиърсинг, за да означават едно и също нещо, но обикновено, когато хората се позовават на повърхностни пиърсинг, те говорят за пиърсинг с щанга, който седи на повърхността на кожата.

За разлика от конвенционалните дермални пиърсинги (микродермални импланти), повърхностните пиърсинг (трансдермални импланти) са по -инвазивни и имат входна и изходна точка. Вместо бижутата да бъдат закрепени с котва, в плътта се вкарва щанга, така че двата края на щангата да стърчат от кожата, докато средната лента седи под плътта. За да направи път на бижутата, пиърсингът ще прищипа кожата и ще прокара игла, за да създаде прохода.

Повърхностни пиърсинг

Как дермалните пиърсинги остават на място?

Дермалната котва има основа, която държи бижутата под ъгъл от 90 градуса. Тази основа има дупки в нея (някои малки и някои големи). Когато котвата се постави под повърхността на дермата, кожата започва да се лекува около котвата, а нова кожа ще израства през дупката и ще се прикрепи към кожата от другата страна. Тъй като кожата расте през дупката, котвата трябва да остане на мястото си, без да помръдне.

Риск от миграция и отхвърляне

От всички видове пиърсинг на тялото дермалните пиърсинги са най -предразположени към миграция и в крайна сметка отхвърляне. Това означава, че преди кожата да расте около бижутата, тялото ще се защити от това "чужд обект" като избутате бижуто по -близо до повърхността на кожата, докато не бъде напълно отстранено.

Дермалните импланти са изложени на висок риск от отхвърляне, тъй като не могат да проникнат дълбоко в кожата. Колкото по -малко кожа има, за да държи бижутата на място, толкова повече шансове има тялото да ги изтласка.

Как да поддържаме дермален пиърсинг на място?

За съжаление някои хора'телата ще отхвърлят всичко, така че ако веднъж почувствате отхвърляне, вероятно ще се случи отново. Като се има предвид това, можете да сведете до минимум шансовете за отхвърляне, като следвате тези съвети.

 • Изберете зона от тялото с повече кожа. Местата, където бижутата са най -вероятно да бъдат отхвърлени, включват гръдната кост, навсякъде по лицето, тила и областта на гърлото (известен още като пиърсинг на Медисън). Гърбът или бедрата са области, които е най -малко вероятно да отхвърлят, защото има повече кожа за работа.
 • Опитайте да използвате титан или ниобий, а не неръждаема стомана.
 • Ако получавате повърхностен пиърсинг, опитайте с по -голям габарит. Щангите с 16 и 18 габарити са малки и е по-вероятно да мигрират от 14 или 12.

Пиърсинг на скулите

Пиърсинг на скулите

Видове микродермални бижута

 1. Дермални котви: Има два вида дермални котви. Има плоскостъпална дермална котва и закръглена основа. Краката са по -сигурни, тъй като стъпалото е под ъгъл, така че е по -малко вероятно да изскочи направо от кожата ви.
 2. Дермални върхове: Това е бижуто, което се завинтва на върха на котвата. Това може да се промени. Обикновено прободецът ще ви завие и развие микродермалния шпилка вместо вас, защото изисква внимателно маневриране. Ако не'не искате да изпитвате неприятности да виждате пиърсинг всеки път, когато искате промяна, опитайте да вземете магнитен връх.
 3. Щанги: Микро щангите са предпочитани за повърхностни пиърсинги, които имат вход и изход на повърхността на кожата.
 4. Кожани водолази: Кожен водолаз има основа със заострен край и бижу на върха. За да вмъкне, пиърсингът прави удар за биопсия, за да създаде торбичка, където основата ще седи. След като кожата заздравее, бижутата не могат да се сменят.

Метали:

 1. Титан или анодиран титан: Това е най -безопасният вариант за тези с чувствителна кожа. Най -малко вероятно е да предизвика дразнене. Анодиран титан е всеки метал, покрит с титан.
 2. Хирургическа неръждаема стомана: Това е най -популярният материал, използван за бижута за тяло. Той е безопасен, но има вероятност да предизвика дразнене.
 3. Ниобий: Подобно на титана, ниобият е хипоалергенен и не е корозивен.

Дермален пиърсинг на шията

Дермален пиърсинг на шията

Лечебно време

Времето за оздравяване е един до три месеца, но може да отнеме повече време в зависимост от местоположението. През това време е важно да предпазите пиърсинга от издърпване, преместване или случайно отстраняване. Пиърсингът може да се хване за дрехи или кърпи, така че трябва да се внимава при изсушаване на тялото. Трябва да се избягват тъкани с малки дупки.

За допълнителна информация на Снимки с дермален пиърсинг след грижи, прочетете статията в линка.

Примери за дермален пиърсинг

Допълнителна грижа

 • След като процедурата за пробиване приключи, зоната се покрива с превръзка или лейкопласт за няколко дни.
 • След това трябва да почиствате зоната с домашен разтвор на морска сол два пъти на ден. Разтворете ¼ чаена лъжичка нейодирана сол в една чаша топла вода и използвайте чиста памучна топка, за да намажете зоната. Можете също така да напръскате разтвора върху пиърсинга. Внимателно подсушете зоната с кърпа или хартиена кърпа, като разтривате. Нова кърпа или хартиена кърпа трябва да се използва всеки път, когато пиърсингът се почиства, тъй като използваните кърпи и тъкани могат да натрупат мръсотия и бактерии, което ще причини инфекция.
 • Избягвайте използването на сапуни, тъй като те изсъхват. То'добре, ако сапунената вода попадне върху дупката под душа, но не't нанасяйте сапун директно върху зоната.
 • От време на време можете да нанесете малко разредено масло от чаено дърво върху зоната с помощта на памучен тампон. Маслото от чаено дърво е естествено противогъбично и антибактериално, но не прекалявайте с него, тъй като може да бъде много изсушаващо.
 • Кората е нормална. Не трябва да го дърпате или да се опитвате да го премахнете със сила. Просто го почистете с физиологичен разтвор, за да запазите зоната без бактерии.
 • Следвайте тези инструкции внимателно, за да намалите времето за заздравяване. Ако сте невнимателни, ще получите инфекция, която ще удължи лечебния процес.

Смяна на дермален пиърсинг

Трябва да имате професионален пиърсинг, който да промени пиърсинга, но също така е възможно да го направите сами. Единственото нещо, което трябва да знаете, е, че силата може да премести котвата и да я разхлаби. Направете това на свой собствен риск!

 1. Стерилизирайте зоната.
 2. Развийте горната част с пръсти или клещи (връх: разхлабено, за да се развие).
 3. Ако основата на котвата се движи, използвайте държач за котва, за да я държите надолу.
 4. Завийте новия анкер (този път завийте надясно).
 5. Почистете зоната с физиологичен разтвор и внимателно подсушете.

Премахване на дермален пиърсинг

Ако искате да премахнете дермален пиърсинг, трябва да получите помощ от професионален пиърсинг. Не го премахвайте сами у дома.

Има два метода за премахване:

 1. Зоната на пиърсинга се масажира леко, за да се измести пиърсинга от мястото му. Пиърсингът ще завърти котвата, за да счупи кожата и да позволи нейното отстраняване.
 2. Ако пиърсингът е стар, отстраняването му може да е по -трудно, защото тъканите може да са нараснали върху плочата. В този случай фиксаторът ще направи малък разрез със скалпел или ще използва пинсети, за да го обработи. За намаляване на болката могат да се използват анестетици. Трябва да очаквате белези.

Повечето пирсинг на трагус са пиърсинг на хрущял, при който бижутата преминават през хрущяла в областта на трагуса на ухото ви. Вертикалните пирсинги на трагус преминават само през кожата.

Повечето пирсинг на трагус са пиърсинг на хрущял, при който бижутата преминават през хрущяла в областта на трагуса на ухото ви. Вертикалните пирсинги на трагус преминават само през кожата.

Уикипедия Commons

Рискове от дермално пробиване

 1. Повреда на тъканите: Основният риск от дермално пробиване е увреждане на тъканите, особено когато пиърсингът се извършва от лице, различно от професионален експерт по модификация на тялото. Дермалният слой съдържа нерви и кръвоносни съдове, които могат да бъдат повредени, ако пиърсингът не е инсталиран правилно. Ако пиърсингът е инсталиран твърде дълбоко в кожата, той може да дърпа кожните слоеве заедно, което води до вграждане. Ако пиърсингът е твърде плитък, той може да мигрира. Докато лекувате, е важно да избягвате усукване или издърпване на импланта, или захващане за дрехи или кърпи.
 2. Инфекция: Инфекцията може да се случи, когато използваното оборудване не е стерилизирано или когато пиърсингът не се почиства редовно. Инфекция на по -дълбоките слоеве на кожата и мазнините, наречена целулит, може да бъде причинена от бактерии във въздуха, инфектиращи мястото на пиърсинг, докато процедурата се извършва. Симптомите на инфекцията включват възпаление на околността, зачервяване, обрив, гной и/или болка. Ако получите тези симптоми, незабавно говорете с Вашия лекар. Може да се предписват антибиотици.
 3. Хипергранулиране: Това е червена подутина, която се появява около фистулата (дупката в кожата ви, където са поставени бижутата). Хипергранулация възниква, когато бижутата са твърде стегнати или има твърде голям натиск върху зоната. Не покривайте пиърсинга твърде много; оставете го да диша. Ако повърхностният ви пиърсинг е в зона, където носите тесни дрехи (например зоната на линията на колана), тогава носете по-свободно прилепнали дрехи. Понякога причината може да бъде и здраво завинтен котва. Ако подозирате, че горната част е затегната твърде здраво, върнете се при пиърсинга и го помолете да го разхлаби. Не се опитвайте сами да го разхлабите, докато все още се лекувате.
 4. Белези: Може да изпитате белези в района, ако премахнете бижуто или то бъде отхвърлено. За да намалите белезите, поддържайте зоната чиста и хидратирайте с нежно масло, като масло от жожоба. Ако дълбоки, трайни белези вече са настъпили, може да сте в състояние да сведете до минимум появата на белези с дермални пълнители с хиалуронова киселина, прилагани от лицензиран специалист.

Препратки

 1. Кафе, Мод. "Видове игли за пиърсинг." LiveStrong. 18 юли 2017 г. Достъп до 30 октомври 2017 г..
 2. Дикерсън, Джейми. "Пиърсинг с една точка, " Син бутик. 22 февруари 2012 г. Достъп до 30 октомври 2017 г..
 3. Хъдсън, Карън Л.. "Ръководство за пиърсинг-повърхностни импланти-котви, дермали и микродермали." LiveAbout. 3 декември 2016 г. Достъп до 30 октомври 2017 г..
 4. Prime Health Channel, "Дермален пиърсинг – снимки, процедури, инфекции, изцеление и последваща грижа." 19 февруари 2011 г. Достъп до 30 октомври 2017 г..
 5. "Какво's Разликата между повърхностния и дермалния пиърсинг," Почти известен пиърсинг. Посетен на 30 октомври 2017 г..
 6. Лора, "Всичко, което трябва да знаете за дермалните пиърсинги," Болезнени удоволствия. 27 август 2014 г. Достъп до 30 октомври 2017 г..

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2013 Д -р Раджеш

Коментари

Ева на 14 ноември 2014 г .:

Получих дермален пиърсинг на лицето си преди повече от година. Преди лежеше право върху кожата, но сега се забавя. Мислех, че когато тялото ви отхвърли пиърсинга, това ще стане веднага. Didn'не осъзнавам, че това може да се случи толкова бавно. Ако това'какво е'случва се с мен, може и да го извадя. То'много разочароващо! 🙁 Но предполагам, че трябва да имате предвид, че тялото ви може да отхвърли дермалния пиърсинг, ако решите да си направите такъв. Заслужава ли си?'t know … Обичам моя пиърсинг; обаче, то'излиза.

Лиан на 07 ноември 2014 г .:

Iv имах дермална кожа за повече от година iv я получих на китката си и iv имах няколко инфекции, тази трябва да е най-болезнената инфекция iv беше гореща на пипане подута и червен пръстен около нея, който става все по-голям 🙁

Кейша Хънтър от Кингстън, Ямайка на 01 ноември 2014 г .:

Ох! Обичам пиърсинга, но някои от тях изглеждат малко повече! Аз'бих искал да имам кръста, но аз'Прекалено съм безгрижен, за да не забравя да внимавам, когато се обличам, седя и т.н. Поздравления за вас, момчета…

Шеяне на 07 октомври 2014 г .:

Имам дермали в предната си спирала. Зависи само къде отиваш да го свършиш. Имам 2 дермала, а третият (най -горният) е обикновен пиърсинг, който излиза отзад.

Честно казано чувствам, че получаването на дермали в ухото е най -лошото място, където можете да ги получите. То'Опитвам се да се лекувам от няколко месеца и няма късмет.

Но за другите хора, да. Това са дермали

Дженел на 10 юли 2014 г .:

Имам четири дермала на бедрата си и два потъват в … Īm уплашен..n не'не знам какво да правя … дори ме е страх да ги премахна какво да правя?

Аманда на 07 юни 2014 г .:

Тройна анти спирала DERMALS, ако пиърсингът не се получи'няма изходна точка от нея'е дермален пиърсинг..

Еза на 17 май 2014 г .:

Първите снимки всъщност са тройни пиърсинг на ANTI спирала, а не спирала и не дермали.

Брена на 19 април 2014 г .:

Имам 6 дермала 2 на гърба 2 на яката 1 отстрани и 1 в бедрото. Този на бедрото ми започва да потъва и е нежен на допир. Имам тази специфична дерма от около 3 месеца. Не мога да разбера дали е червено, защото е на черно -сива татуировка. Никой от другите 5 дермали не прави това. Току -що наскоро отново започнах да тен в солариум, използвам лосион за тен и също лежах по корем, докато тен. Може ли това да е причината кожата ми да потъва поради лосиона и след това да лежи по корем, оказвайки натиск върху бедрата/дермата?

Джеймс на 21 март 2014 г .:

Сара, и аз си мислех същото. Ясно е, че това са пиърсинг, а не дермали!!!

Сара на 20 март 2014 г .:

Това са тройни спирали, а не дермали. Сега дори няма да го прочета, защото те'явно си глупав

Ейми на 18 март 2014 г .:

Имам дерма под ключицата'няма да боли наполовина колкото си мислех. Изглежда наистина добре и просто го почиствам, тъй като го направих едва вчера. То'не боли само когато пипам за почистване.

ми на 16 март 2014 г .:

Страшно е да ги вземеш, защото начинът, по който се бутат, имам такъв на корема си и много боли. Но никога не се е заразявал и изглежда наистина сладък. Боли само за около час.