Хедър обича да споделя знанията си за пиърсинга с общността.

Прочетете, за да научите как да се грижите за новите си бижута.

Прочетете, за да научите как да се грижите за новите си бижута.

Снимка от Олег Магни от Pexels

Много пъти младите хора си правят татуировки или пиърсинг на тялото, защото смятат, че това е чудесен начин да „изразят своята индивидуалност“, готино е или в случая с момичета „е сладко“. Някои дори имат мисълта, че като получат пиърсинг, са се разбунтували срещу родителите си или обществото. За съжаление, не много ще обмислят много това, което идва, след като получат пиърсинга си.

Всеки пиърсинг ще изисква допълнителна грижа за предотвратяване на инфекции. С пиърсинга на езика обаче това е особено вярно. Не само, че устата ви е много мръсно място, което прави новия ви пиърсинг много по -предразположен към инфекции, но пиърсингът на езика също може да доведе до зъбни проблеми като отчупване на зъбите и отдръпване на венците, ако не се грижи правилно.

Въпреки че всички са различни и телата ни се лекуват с различна скорост, общият консенсус е, че ще отнеме между четири и шест седмици, докато езикът ви се излекува, след като е бил пробит. Трябва да му обърнете специално внимание през това време и има неща, които трябва да направите през този период, както и неща, които трябва да избягвате да правите.

1. Дон't Играйте с него

Лесно е да се каже кой има нов пиърсинг на езика, защото ще видите как езикът му звъни навсякъде, но в устата им, където му е мястото. Когато току -що бъдеш пробит, е трудно да избегнеш да си играеш с него – да го прокараш през устните си, да му изпънеш една от топките и да я задържиш с устни, да я обърнеш, да дъвчеш и да хапеш топката и т.н. докато езикът ви не се излекува, наистина трябва да го държите в устата си. Не сте свикнали да имате пръстен за език и е много лесно да го издърпате, да разкъсате и разкъсате новата дупка в езика си. Вие също рискувате да го ухапете, да го ударите в зъба си и да го начупите, което може да бъде много болезнено преживяване.

Може да е изкушаващо, но не си играйте с него!

Може да е изкушаващо, но не'не си играй с него!

Снимка от Лоренцо Нафиси на Unsplash

2. Внимавайте какво ядете

Яденето скоро след като си пробиете езика може да представлява проблем, за който дори не сте се замисляли. Сега имате предмет в устата си, който не сте свикнали да дъвчете и който е склонен да се придържа към някои храни. Първите няколко седмици след пробождането си направете услуга и избягвайте да ядете неща, които могат да бъдат описани като „жилави“. Това включва храни като пица (където сиренето се топи) и спагети (с дълга юфка), тъй като този вид храна има тенденция да се увива около пръстена на езика ви и да остане там, дори след като преглътнете. Вие също ще искате да избягвате храни, които идват под формата на малки кръгчета като Cheerios, Spaghetti-O's и Apple Jacks. Тези хубави кокетни малки кръгчета могат да се плъзнат върху топката на езиковия ви пръстен, оставяйки ви да ги дърпате и дърпате, за да ги свалите. При цялото това дърпане и дърпане вероятно ще разкъсате бавно зарастващата дупка в езика си, оставяйки ви да започнете отначало в лечебния процес. Също така избягвайте твърди храни като бонбони или гевреци. Лесно е да сбъркаш топката на езика си с този бонбон. И ако отхапете прекалено силно топката, лесно можете да издърпате и счупите зъба си.

3. Отидете лесно Казанова

Нека бъдем честни тук, един от вълнуващите аспекти на езиковия пръстен е вълнението на партньора ви. Но вие искате да се успокоите и да държите езика си извън границите, докато не оздравее. Вие самите не сте свикнали с новото попълнение и вашият значим друг ще бъде още по -непознат за него. Това важи за всичко чак до обикновена целувка. Ако езикът ви се отдръпва от устата на някой друг, докато устните им се затварят, очаквайте да се почувствате в болка. Дайте на езика си почивка и време да се излекува и кажете на партньора си не.

4. Дон't Отидете там

Едно от най -лошите неща, които можете да направите с новия си пръстен за език, е да използвате пръстите си, за да си играете с него. Помислете за всички неща, с които пръстите ви докосват за един ден. Ръцете ви са покрити с микроби и бактерии, които могат да причинят заразяване на езика ви. Не посягайте на случаен принцип в устата си през деня, за да си играете с нея.

5. Уверете се, че топките са стегнати

Единственият път, когато ръцете ви трябва да влязат в устата ви, е точно преди да си легнете. Топките могат естествено да се разхлабят, докато преминавате през ежедневните си дейности и тези топки са това, което държи щангата на място. Ако загубите топка и мряната се изплъзне, може да бъде изключително болезнено да плъзнете друга, тъй като езикът ви вече е подут и възпален. Не е толкова необичайно, колкото си мислите, че хората случайно поглъщат топка, докато спят. Така че, за да сте сигурни, че всичко остава на мястото си, много внимателно стегнете топките преди лягане през нощта.

6. Това не е зъб

Хората правят грешката да мислят, че трябва да изчеткат новия си пръстен или около пръстена, в опит да го поддържат чист. Не правете това. Когато плъзнете четката за зъби през пръстена, тя ще издърпа пръстена и може да разкъса дупката. Това не е зъб; не е необходимо да се четка.

7. Всичко, от което се нуждаете, е … Изплакване на устата?

Изплакването на устата трябва да стане най -добрият ви приятел през следващите четири до шест седмици. Трябва да държите голяма бутилка в банята си у дома, а малка бутилка с размер на пътуване на бюрото си по време на работа, в чантата или в джоба си. Много е важно да изплаквате устата си възможно най -често и особено след хранене и пиене. Водите за уста ще помогнат за унищожаването на микробите и бактериите в устата ви, които могат да доведат до инфекция.

8. Да, То's Подути

Абсолютно естествено е всеки да изпита известно ниво на подуване веднага след като си пробие езика. Подуването започва в рамките на минути след пробождането и може да продължи през следващите няколко дни. Често е и подуването да се влошава сутрин, когато се събудите за първи път. Ако е добре с Вашия лекар, можете да вземете противовъзпалително лекарство като Ибупрофен. През деня или ако противовъзпалителното лекарство не е за вас, можете да намалите подуването, като оставите малко лед на езика си. Забележка: оставете го да сеДИ на езика ви, не го дъвчете и не го смучете.

Четири до шест седмици е времето, през което повечето хора с езиков пръстен съобщават, че са внимателни с грижите и почистването. Това обаче не означава, че езикът ви ще бъде напълно излекуван в края на това време. Всъщност може да отнеме до една година, докато тялото ви образува мазол около дупката на езика ви, което го прави по -малко податлив на разкъсване и разкъсване. Ще трябва да прецените сами, когато тялото ви е готово да бъдете по -малко внимателни.

Ако установите, че езикът ви е подут по -дълго от средните три дни или изпитвате болка или парене, може да е добра идея да отидете на лекар, тъй като е много вероятно да имате инфекция. Въпреки че е рядкост, има и случаи на хора да получат пиърсинг, само за да разберат, че са алергични към стоманата, използвана в щангата, или пластмасата, която покрива цветните топки. Реакция като тази също може да бъде много болезнена и трябва да премахнете езиковия пръстен напълно и да посетите Вашия лекар.

Искаме да знаем

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

Коментари

Селина педроза на 22 април 2017 г .:

Аз'почиствах пръстена на езика си с вода за уста и ядях твърда храна и слагах лед върху него, а езикът ми пожълтява малко между бара

Нормално ли е ?