Номерата на подстригването не са за избиране на подстригване от менюто. Цифрите се отнасят до това колко дълго или късо, машините за подстригване подстригват косата.

Някои момчета обичат да искат съкращенията им с този номер, за да получат точно това, което искат. Това обаче не е задължително. Описване на среза по отношение на дължината на произведенията. Както винаги казваме, една снимка съобщава желаната от вас прическа без никакъв шанс за объркване.

Продължете да четете за повече информация за броя на подстригванията и как те са свързани с прическите на мъжете.

Номерата на подстригване = Машинки за подстригване

Номерата за подстригване са предпазители за подстригване, но какви са предпазителите за подстригване? Наричани още прикачени гребени или водещи гребени, предпазителите са пластмасови гребени, които прилепват върху ножовете за подстригване, за да контролират колко коса е подстригана. Те са полезни за подстригване на коса до еднаква дължина и за да сте сигурни, че не сваляте повече, отколкото искате.

Дължина на предпазителя на машинката за подстригванеConair

Машинките за подстригване не са само за предотвратяване на грешки по време на подстригване у дома. Бръснарите ги използват, за да получат тези размазани избледнявания, да запазят бръчките по една дължина и да подстрижат косата бързо. Пазачите помагат за избледняване на брадата и за подстригване на брада.

Ножове за защита на машинката за подстригване

Какви са тези номера на подстригване? Най -често срещаните предпазители за подстригване са номера от едно до осем, въпреки че се предлагат по -къси и по -дълги предпазители.

Всичко, което трябва да знаете, е колкото по -малък е броят, толкова по -къса е косата. Номер 1 е 1/8 ″, като всяко число се увеличава с 1/8 ″, което прави защитния номер 8 1 ″ дълъг.

Повечето пазачи следват тази формула:

Защитен номер Дюйми милиметри
0 1/16 “ 1,5 мм
1/2 3/32 ″ 2,4 мм
1 1/8 “ 3 мм
1 1/2 3/16 ″ 5 мм
2 1/4 “ 6 мм
3 3/8 ″ 10 мм
4 1/2 ″ 13 мм
5 5/8 ″ 16 мм
6 3/4 “ 18 мм
7 7/8 ″ 22 мм
8 1 ″ 25 мм

Като цяло тези дължини на предпазителите са точни, но може да има разлики между марките машинки за подстригване, а понякога и моделите, така че проверете още веднъж при производителя на машинките ви за подстригване.

Някои машинки за подстригване също имат конусен лост, който премества острието между защитните номера, като променя дължината, която се реже. Това дава по-голям контрол за тези размазани избледняване, но фризьорите у дома трябва да са наясно, че променят дължината на гребените.

Повечето комплекти за прикачване на машинки за подстригване идват с предпазни номера от един до осем. Някои модели и марки ще идват с повече, други с по -малко. Това може да се има предвид при закупуване на машинки за подстригване за домашна употреба. Ако ще подстригвате косата супер късо, вероятно искате 0, 0.5 и 1.5 предпазители. За по -дълга коса и/или брада, потърсете по -дълги предпазители. Някои марки дори се издигат до номер 10 на 1,25 ″ или 32 мм и 12 на 1,5 ″ или 38 мм.

Ако това изглежда сложно, някои машинки за подстригване използват измервания вместо числа.

Диаграма на номера на подстригване

Всички тези числа и пазачи имат точка. Помислете за подстригване като различна дължина на различни места около скалпа. Подстригването следва линии около главата, които съответстват на костите на скалпа.

Виждате безпроблемна прическа, но бръснарят вижда това .:

Шеф Дон MLB

Отворено и затворено се отнася до конусния лост, който регулира височината на острието, но не всички машинки за подстригване имат това и същото избледняване може да се направи с предпазителите.

Нула избледняване

Нулево избледняване звучи сякаш може да е плешиво избледняване или избледняване на кожата, но е само малко по -дълго. Това го прави избледняване на сянка, което преминава от късо към по -късо, но не чак до кожата.

Прическа с нулево избледняванеJelle Vissers

Защитата за машинка 0 е с височина 1/16 ″ или 1,5 мм ”. Това може да се направи още по -кратко с регулируемо острие. Резултатът е намек за стърнища, който оставя лека сянка вместо чисто обръснат вид. Тази къса дължина оставя малко пространство между кичурите коса.

Подстригване по номера

Ако подстригването на косата беше толкова просто, колкото подстригването на машинки за подстригване върху нея с различна дължина, нямаше да имаме нужда от бръснари и косаджии. Извитата форма на скалпа обаче означава, че за да изглежда една дължина, косата наистина трябва да е с различна дължина. И искате да изглеждате добре.

Искането за дължина на косата от ножа за подстригване работи най -добре за къси прически. В един момент, дори и с номер 4 или 1/2 ″ дължина, вашият бръснар ще извади ножицата.

Машинките за подстригване работят за подстригване, но когато косата стане достатъчно дълга, за да бъде оформена, тя изисква слоеве и текстура, за да създаде ласкава форма и да се възползва максимално от типа коса.

Ето как изглеждат някои от защитните номера на машинката за подстригване:

Подстригване номер 1

Подстригване номер 1Аарон Кийли

Стражът номер едно е почти толкова кратък, колкото можете да отидете на 1/8 ″. По -светлата или по -фината коса може да има някаква кожа, която да се вижда на тази дължина. Ако това е твърде дълго, все още има предпазител 1/2 и 0 за най -малкия удар на косата.

Подстригване номер 1.5

Номера на подстригване за вълни 1 1.5Кристоферсън

За къса коса 1/16 ″ има значение. Тази малко по -голяма дължина позволява текстурата да проникне и също е достатъчна, за да започнете да правите вълни.

Подстригване номер 2

Подстригване номер 2Los Famous Cuts

С двойна дължина на среза, тази 1/4 ″ дължина е дебела и покрива напълно скалпа. Вместо популярното избледняване, този външен вид контрастира на косата и скалпа, за да създаде смела форма.

Подстригване номер 3

Подстригване номер 3Jaxx Chin

Малко по -дълга коса създава повече определена форма. Този къс вид има определена линия по челото, пълно покритие отгоре и силно избледняване.

Подстригване номер 4

Къса коса за мъже гард 4Дрю Нанс

Работейки до щифта за подстригване номер 4, тази къса прическа е дълга около 1/2 ″. Не се изрязва изключително от машинки за подстригване и използва ножици, за да рекламира някаква текстура.

Подстригване номер 5

Даниел Уити

Този модерен баланс на реколтата е много кратък с добавяне на текстура. Това е докосване по -дълго от 1/2 ″ с тъпа линия на ресни.

Подстригване номер 6

Прическа номер 6 избледняваЕди Росато

При номер 6 и 3/4 ″, косата започва да лежи плоска, вместо да се изправя. Това е чиста и чиста къса прическа с тъпа линия на бретон и бързо избледняване.

Подстригване номер 7

Джош Конъли

Тази кройка е с дължина само един инч и може да бъде оформена така или да добави странична част, за да стане Ivy League,.

Подстригване номер 8

Подстригване номера 8Пол Шифър III

И ето какво ще кажете за охрана номер 8 или инч коса. Достатъчна дължина за оформяне по различни начини, но този готин остър вид с известна текстура е победител.

Тази публикация може да съдържа партньорски връзки. Моля, прочетете нашата информация за повече информация.