Що се отнася до оформянето на мъжка коса, отличен инструмент, който да добавите към арсенала си, е текстурата. В момента текстурираните прически като избледняване на реколтата и оформяне на текстурата са основна тенденция. Защо? Текстурата изглежда страхотно и придава обем, форма и измерение на всяка мъжка прическа. Ако искате да погледнете още по -далеч, ето как да получите вълниста коса.

Може да е обичайно момчетата с вълнообразна или къдрава коса да я изправят, за да постигнат специфичен външен вид. Днес вървим в обратната посока и добавяме вълни към правите на косата.

Ето 3 различни начина да получите вълнообразна коса за мъже с продукт за коса, сешоар и коса. Методът на продукта работи най -добре за коса, която има някаква естествена вълна и може да работи за по -къси прически. Методът със сешоар работи най-добре за много права и по-къса коса. Методът на плитка е най -подходящ за средна до дълга коса. Ето урока за всеки начин да направите права коса вълнообразна.

1. Добавете продукт за коса

Ако вашата права коса започне да се къдри и/или да се къдри при влажност, тя вече има известна степен на вълнообразност. Това е чудесно място за начало. Целта тук е да се засили и задържи тази текстура. Има няколко вида продукти, предназначени да подобрят къдренето, но всички те се прилагат по един и същи начин. Ето как да направите правите коси вълнообразни, без да използвате топлина.

Как да направите права коса вълнообразна за мъже

Излезте от душа, подсушете внимателно косата с кърпа. Докато е влажен, прокарайте продукта през косата с пръсти. Оформете косата на място и я оставете да изсъхне. Това е. Истинската тайна е продуктът, който създава вълни от права коса.

Солен спрей – Когато мислите за сърфираща коса, тя винаги е вълнообразна. Същият вид може да бъде пресъздаден у дома със солен спрей, често наричан още спрей с морска сол. Този продукт за коса се предлага в широк диапазон от ценови точки или дори можете да го направите сами. Някои солени спрейове съдържат балсам или масла, за да се сведе до минимум изсушаващия ефект, който солта може да има. Ако косата ви е суха, потърсете една от тях. В противен случай не забравяйте балсама.

Както е описано по -горе, соленият спрей е лесен за използване. Нанесете го през влажна коса и го оставете да изсъхне на въздух. Скърцането на косата с пръсти по пътя може да помогне за увеличаване на модела на вълните.

Соленият спрей не само добавя вълни. Може да се използва и като предварително оформящо средство заедно с други продукти за коса или за подпомагане на косата да изглежда по-дебела, така че е добър продукт, който да имате в арсенала си за коса.

Мус – Мусът е друг продукт, който може да се използва самостоятелно или с други продукти за коса. Подобно на соления спрей, мусът може да се използва за подобряване на текстурата, увеличаване на обема и удебеляване на косата.

Мусът е лека пяна, която е лесна за работа през косата. Потърсете формула с думи curl enhancing или curl defining. Вършете продукта в коса и изсушете на въздух.

Както мусът, така и соленият спрей могат да се използват и със сешоар за създаване на вълни. Продължете да четете по -долу за това как да използвате отопляем стайлинг.,

2. Изсушаване със сешоар

За ултра права коса или най-дълготрайните вълни добавете малко топлина. Този метод също изисква продукти, както и стилизиране. Отопляемият стайлинг поставя косата в положението, в което е в такава усукана коса, за да създава вълни със сешоар. Косата може да бъде усукана на секции преди сушене със сешоар или докато използвате сешоар.

Първо, нанесете предварително оформящ стайлер като топлозащитен, солен спрей или мус върху влажна коса. Разресвайте избрания от вас предварително стайлер през косата, докато се разпредели равномерно.

След това е време за продукт с още малко задържане, крем за коса. Той е достатъчно силен, за да промени формата на косата, без да гледа в обратите, които ще направите. Нанесете крема или леко задържаща помада през косата и след това грубо оформете визията си, като добавите част и/или срешете косата на място.

Сега е време да създадем тази вълна. Извийте косата на малки части по цялата глава, както е показано по -долу. Кремът за къдрици поддържа усукванията на място, докато горещият въздух ще се заключи в тази форма, за да създаде вълна и обем.

Как да направите косата вълнистаВсе още от Момчето от салона

Можете също усуквайте секциите, докато изсушавате със сешоар. Правете всичко, което работи за вас.

Сега най -накрая е време да се изсуши. Ако имате приставка за дифузер, използвайте я. Той разпространява въздух, за да засили къдренето и да сведе до минимум накъсването. Ако нямате такъв, дръжте сешоара по -далеч от обикновено.

Докато сушите със сешоар, внимателно изстискайте усукванията. Продължавайте, докато косата изсъхне напълно. Вкарайте косата на място с пръсти и я поставете със спрей за коса или повече солен спрей.

Как да направим права коса вълнообразна за мъжеВсе още от Момчето от салона

И ето го. Обем, текстура и най -вече вълни. Това е страхотен начин да придобиете нов облик за момчета с права коса.

3. Плитка

Този последен начин да направите правите коси вълнообразни е най -лесният, но изисква и най -дългата коса за постигане. Този метод може да работи и за коса със средна дължина. Можете да играете с различни методи, за да получите желания вид.

Това не може да бъде по -лесно. Нанесете солен спрей или навийте крем през влажна коса, сплитайте я и я оставете да изсъхне на въздух. Това може да стане за една нощ или когато пожелаете вълниста коса.

За мъжете с наистина дълга коса можете да сплетете коса на опашка. Вълните ще започнат около рамото, което е вярно за естествено вълнообразна коса. Вълните могат да бъдат разхлабени, като сплитате цялата коса наведнъж или сплитате отделно косите.

Някои прически със средна дължина могат да бъдат сплетени в една голяма секция, но ако не, направете няколко плитки около главата, за да уловите най -много коса. След това косата може да бъде оставена или оформена с новата си текстура.

И ето го, прави правите коси вълнообразни за мъже. Това е толкова лесно, колкото нанасянето на правилния продукт, усукването на косата по време на сушене със сешоар или сплитането на влажна коса. Ще получите тази сърфирана коса, стил с голям обем или свеж нов облик за нула време.

Тази публикация може да съдържа партньорски връзки. Моля, прочетете нашата информация за повече информация.