Омръзна ли ви от вашата права, скучна коса? Ако е така, пригответе се да насочите вътрешната си Марая Кери и Блейк Лайвли, като копирате къдриците и вълните им с къдрене. Пермската коса е вълнообразна и по -дефинирана прическа, която трае месеци. Той работи с помощта на химически разтвори, за да промени текстурата на гривата на вълнообразна или къдрава. С процеса на къдрене няма да се налага да излагате ключалките си с инструменти за топлинно оформяне всеки ден.

Експерт по блондинки и къдрици, Полин Месина от Тексас, споделя няколко съвета за тази тенденция за коса. Нейното златно правило е да знаете колко дълго искате да запазите косата си с къдрава коса.

„Ако искате само 3 до 4-месечен нов облик, поискайте много мека вълна на тялото. Ако искате да продължи 5 до 7 месеца, изберете по -силна вълна “, казва Месина.

Дамите трябва да разберат, че всички видове завивки са ангажимент и поддържането им отнема известна работа. „Това не е някакъв стил на измиване“, предупреждава Месина.

Основните продукти за къдрава коса са шампоан и балсам. Любимите на Месина са на Амика.

След къдренето тя ви съветва да не използвате шампоан през първите 48 часа, а след това без балсам за една седмица. Тя отбелязва: „Това са най -важните правила. Това ще направи или скъса вашата перм.

Месина също би искала да подчертае колко е важно да отидете при правилния стилист за къдрене. „Отделете време и изберете перфектния стилист“, добавя тя. „В противен случай можете да изберете грешен стилист, който не е в състояние да обясни как да оформя и да се грижи за вашата перманент.“

Преди следващата ви среща с коса, разгледайте тези снимки на вдъхновяващи идеи за перманентна коса:

Къса вълна на тялото Перм

Къса вълна на тялото ПермInstagram @veuwys_beauty_concept

За безпроблемен и ежедневен блясък, заковайте тази къса перманентна телесна вълна, за да придадете на косата си дължина до врата. Докосването на кафяв нюанс, добавено към тъмните ви коси, ще донесе естествен блясък на вашата прическа за къдрене.

Спирална перма за дълга фина коса

Спирална перма за дълга фина косаInstagram @dogancammm

Спирална перма за дълга фина коса може да ви превърне в завист на къдрици. По -стегнатите еднакви къдрици са почти ангелски, създавайки обемно движение. Имайте предвид, че при къдрене косата ще изникне доста сантиметри, така че естествено ще загубите някаква дължина. Независимо от това, зашеметяващата къдрава коса си заслужава!

Кратък разхвърлян Боб

Кратък разхвърлян БобInstagram @nuzhynanata

Влюбете се в този къс разхвърлян боб и неговите обемни къдрици. Пермите създават модел на къдрици, но това е симетрията, която дамите с къдрава коса обичат. По -закръглената, разхвърляна форма добавя по -пълно усещане към по -фината коса със къдриците, подредени отгоре.

Перм за гъста коса

Перм за гъста косаInstagram @bouffantsbymolly

Наличието на дълга и гъста грива не означава, че и вие не можете да мечтаете да получите някои обемни вълни. Вземете го от тази класическа къдрене за гъста коса. Движението подсилва вече очарователната кафява прическа за къдрене с бретон.

Разхлабена вълна Перм за тънка коса

Разхлабена вълна Перм за тънка косаInstagram @nastyazu_hairdresser

Какъв вълнуващ начин да оживите фините си кичури! Тази разхлабена вълна за тънка коса е за обем и текстуриране на вашата прическа. Вашият забележим руса цвят ще засили движението на кройката до врата.

Къдрава перма за черна коса

Къдрава перма за черна косаInstagram @karinejacksonsalon

Без съмнение ще започнете да обичате дълбочината на тъмните коси със средна дължина. Наздраве за пълнотата и обема, донесени от тази прекрасна къдрава къдрене за черна коса като вашата.

Перманентна естествена коса с бретон

Перманентна естествена коса с бретонInstagram @rebeccaforsyth

Тази великолепна естествена коса с къдрава коса върви добре с квадратното ви лице. Пресъздайте това върху дълги джинджифилови коси, за да придадете светъл тон на кожата.

Спирална перма за къса кестенява коса

Спирална перма за къса кестенява косаInstagram @iamcaseywashburn

Нарязването на кичурите ви в дълъг боб е най -лесният начин да отидете за естетическа атмосфера. Вземете го от тази зашеметяваща прическа, давайки ви тази постоянна текстура и движение на косата. Кафявият оттенък в тази спирална перма за къса кестенява коса е наистина вдъхновяващ – фин, но видим.

Средна дължина Перм с акценти

Средна дължина Перм с акцентиInstagram @ohairaustralia

Обърнете внимание на тази средно дълга къдрене с акценти, ако обичате подскачаща коса, изпълнена с живот. Това ви дава голям обем, текстура и парченца блондинка.

Къса перманент за овално лице

Къса перманент за овално лицеInstagram @ugljessa

Къса къдрене за овално лице? Не е проблем – тази прическа решава вашите проблеми с косата. Изберете тънки къдрици, за да придадете на косъма си дължина до брадичката, и светлокафявият ви цвят да изскочи.

Къдрава перма за дълга коса

Къдрава перма за дълга косаInstagram @hair__by__chelsie

Плажни вълни, за да изпомпват дългите ви коси! Това е къдравата перма за дълга коса, оставяйки я да изглежда блестяща и по -плътна поради кафявия си нюанс.

Къса плажна вълна Перм

Къса плажна вълна ПермInstagram @susanleestylist

Кратката къдрава плажна вълна прави чудеса върху черните коси! Той ще разкрие движение и текстура, правейки вашия боб до раменете да изглежда сензационен.

Коса за перми Boho Style

Съвременна вълнообразна пермска косаInstagram @hairbymelc

Перманентната коса може да джазира нещата върху дългите ви тъмни коси. Това е модерен начин да третирате кичурите си с постоянен обем.

Безупречна перма за права коса

Безупречна перма за права косаInstagram @tabbygail16

Това е безупречната къдрене за права коса, която имате там! Създадена от фризьорката и собственичка на салон Табита Макдоналд от Кентъки, тя казва, „този вид е по-скоро разхлабена къдрава къдрица. Харесва ми, че е с ниска поддръжка! За жените, които обмислят къдрене, направете своето проучване! ”

Макдоналд продължава: „Когато търсите вдъхновяващи снимки с вашия стилист, трябва да помислите реалистично какво можете да постигнете с косата/текстурата си. Не всички завивки са еднакви. Пермите обикновено са лесни за оформяне и има много страхотни продуктови линии за къдрава коса! ”

Къса свободна къдрица Перм

Съвременна вълнообразна косаInstagram @hairbybrandon_b

Вижте как тази къса хлабава къдрица на къдрици придава движение и форма на боб до врата. Дори и без слоевете и цветовете, естествените ви черни коси ще бъдат толкова пълни с живот.

Създаден от фризьор Брандън Кастро-Бароман от Калифорния, той казва, „този вид е голяма къдрава телесна вълна. Обемен вид с ниска поддръжка, който може да се носи с висящи, фини вълни до подскачащи къдрици.

„Не излизайте евтино за химически услуги“, обяснява Кастро-Бароман. „Има променливи, които само опитен стилист ще разбере, така че да получите най -добрия вид вълна или къдряне. Не искате тя да бъде преработена прекалено или да превърнете косата си в кошмар с накъсана коса. Отидете при стилист, който върши много модерна, мека и естествено изглеждаща текуща работа. ”

Емпичното правило е да използвате продукт с задържане в него, но само с ниско задържане. Оставете косата ви да изсъхне първо на 80-те, изглеждащи леко хрупкави къдрици, пръстенчета. Оставете ги да изсъхнат твърди и напълно, след това вземете много тънък слой мек, лъскав продукт, като серум или крем върху ръцете и премахнете хрупкавите хрупкави къдрици. Те ще бъдат меки, но добре оформени и пружиниращи, ако не се оставят да се стегнат първо.

Кастро-Бароман продължава, „някои не го правят както за къдрава, така и за естествено къдрава коса:„ изтъркването “е ценен инструмент, но„ изсушаването със скранч “е грешка. Измиването се извършва върху напълно мокра или напълно суха коса. Докато косата ви изсъхва на въздух или я изсушавате с дифузер, не я докосвайте и не я „мачкайте“, просто ще направите неясна размита каша и ще издърпате къдрицата. Във всеки случай, ако разпръсквате, не се колебайте да отидете с главата надолу и да наведете главата си отстрани, за да получите топлината в корените за допълнителен обем. “

Пепел руса до раменете Перм

Пепел Блондинка до раменете ПермInstagram @adventuresinhairdressing

Тази техника за къдрене дава страхотно тяло и красиви вълни. Той е създаден от специалист по цветове и стилист Татяна Денис от Орегон.

Денис препоръчва тази завивка за гостите на салона, които търсят вълна, а не къдрица. „Работи най -добре на средни до фини типове коса в добро състояние“, добавя тя.

Поддръжката изглежда е в съответствие с традиционната завивка, която може да варира от жена до жена. За да стилизира това, Денис препоръчва овлажняващ мус или крем-гел. Поддържането на къдрава коса, естествена или не, без накъсване е свързано с влагата. Тя отбелязва, „също така, не забравяйте да нанесете продукта върху косата си, докато е мокра и без накъсване, и не я докосвайте, докато не изсъхне.“

Мека азиатска перманентна коса

Мека азиатска перманентна косаInstagram @justin_9406

Носете тази мека азиатска къдрава коса за безпроблемна красота, която ви предлага обем и текстура. Тази азиатска коса е пермазирана от фризьора Джъстин Тан от Кедах, МОЯ.

Тан отбелязва, „много дами обичат да използват желязна маша за създаване на красиви къдрици, затова реших да създам тази перманентна коса, която да прилича на косата с къдрава желязо. Най -важното е, че текстурата на косата остава гладка и има много въздушно и леко усещане за крайния резултат. ”

При различни стилизиращи продукти резултатите също варират. За този вид просто нанесете овлажняващ крем, за да постигнете гладко и ефирно усещане. Нанесете обемен мус за гореща и секси къдрава прическа.