Тенденцията за нагъната коса се завръща от пистите в момента!

Навиването на коса добавя вълни по зигзаг, обикновено с помощта на желязо за пресоване, но има и начини да нагънете косата си с помощта на удобната плоска ютия, особено за естествената коса, за да сведете до минимум щетите.

Тази прическа от 80 -те и 90 -те години придава доста обем и текстура на правите коси, като същевременно е женствена и мека.

От всички съвременни техники за получаване на желана текстурирана коса, нагъването е напълно най -остър и най -мъчителен!

Как да нагънете косата с кримп

Ето кратък видеоурок за това как да нагънете косата си.

За да извлечете максимума от тази много шикозна прическа, обърнете внимание, че изправената коса обикновено произвежда най -добрите нагъвания. Винаги използвайте топлозащитни средства, когато използвате ютия за пресоване.

Преди следващата ви среща с коса, разгледайте тези снимки на идеи за нагъната коса!

Голяма напукана коса

Голяма напукана косаInstagram @danadloveshair

Накъсана коса, не се интересувайте.

Придайте на дългата си гъста коса много текстура, като добавите красиви бръчки.

Кримпвани брави със средна дължина

Кримпвани брави със средна дължинаInstagram @alexbhairstylist

Тази нагъната прическа е много шик! Фризьорката Александра Херан от Париж, Франция, създаде този шедьовър.

За този стил на набиване на коса, Herragne казва „първо е използван термичен продукт от Kerastase, след това е използван сешоар Dyson. Опитайте нагънатото желязо с GHD и серума от Franck Provost, за да получите пурпурна коса.

Тази прическа за нагъване на коса може да се използва както през деня, така и през нощта.

Кримпване на дълга коса

Кримпване на дълга косаInstagram @laceyslooks

Навиването на дълга коса може да отнеме много време, но си заслужава! Стилистката Лейси Стивънс от Payson, AZ създаде тази голяма коса.

„За стила беше използвана мини щипка за коса, след като се подготви с топлозащитния агент на Kenra. Оформянето с коса за коса придава много текстура и обем “, казва Стивънс.

Тя продължава да казва: „Единственият инструмент, от който се нуждаете, е мини кримпване, щипка и няколко щифта за боби, ако желаете. Единственият продукт, от който се нуждаете за нагъване на косата, е професионален термозащитен продукт.

Обикновено лакът за коса не се използва с нагъната коса, тъй като ютията придава на кичурите мека текстура.

Стилът ще продължи няколко дни и може да се използва просто за обем, текстура или готина атмосфера, която предлагат нагънатите прически.

Свободно нагънати коси

Свободно нагънати косиInstagram @mckmarr

Нагънатите прически са много модерни в момента. „Тези разхлабени нагънати коси са чудесни за жени с дълга коса“, казва бръснарят и козметологът McKinsey Marrara от Morgantown, WV.

„Инвестирайте в страхотни ютии за пресоване и продукти за коса“, добавя тя. „За да постигнете нагъната коса, опитайте Ouai Wave Spray. За снимката Fat Boy Water Wax беше използван за ръбовете и за вписване в плитката. Завършете нагънатия стил с спрей за сесия Balmain Paris Couture. ”

Ключалки с дълбоки вълни

Ключалки с дълбоки вълниInstagram @flairhairbaltimore

Дълбоките вълни и нагънатата коса вървят ръка за ръка.

Вдъхновено кримпване от 80 -те

Вдъхновено кримпване от 80 -теInstagram @thatsaintjames

Вдъхновено кримпване на Rock 80 за пълна текстура и размери. Плътните зигзагообразни кримпвания се подреждат един върху друг, за да придадат по -плътен ефект на косата. Тази нагъната прическа е чудесен начин да постигнете обем и да съживите настроението на 80 -те години в косата.

Къса коса с кримп

Къса коса с кримпInstagram @human_fur

Вливайте електричество в късата си коса с тази абсолютно остра нагъната коса, подстригана с легендарни лилави и розови тонове!

Многослойните парчета и финият ъгъл около гърба правят тази набраздена коса истинско произведение на вдъхновение.

Кримпване Weave

Кримпвана тъканInstagram @touchedbyposh

Опитайте нагъната тъкан, за да получите копринена, лъскава вълна на русалка към косата. Нагъването на косата се завръща с новия стил на ютии за пресоване, няма да получите толкова плътни нагъвания, като раздавате по -естествени вълни на косата, сякаш косата ви е естествено благословена с тази текстура.

Нагъната вълниста коса

Нагъната вълнообразна косаInstagram @alicereyn_hair

Тази снимка на набраздена нагъната коса изглежда великолепно на подстригване (дълъг боб). Яркото червено също е зашеметяващо при този нагънат вид.

Нагъната коса с дължина до раменете

Нагъната коса с дължина до раменетеInstagram @dramaticsnychair

Няма нищо лошо в добавянето на някои сладки плитки и усуквания за по -причудлив завършек за изглаждане на нагъната коса.

Сладък прегънат зигзаг

Сладък прегънат зигзагInstagram @jeni_parsons

Тази коса е спокойна, земна и естествена с противоречието на тежката текстура. Той е създаден от фризьорката Джени Парсънс от Браунсбург, Индия.

За най -добри резултати се препоръчва нагъната прическа за жени с фина коса или коса, която е твърде мека, за да се постави лесно.

„Използването на желязо с микро кримпване добавя тон текстура и песъчинки към нишките, което ви позволява да го оформите във форми и да го закрепите по -лесно, без да пада косата“, казва Парсънс.

Той е елегантен, защото се отдръпва главно в тила, но е остър заради нагъването. Ако не сте от тези на зиг -заг плитките, нагънете косата си и я хвърлете на кок или сладко нагоре!

„След като използвате няколко щифта и напръскате с лак за коса, няма да се притеснявате, че косата ви ще се развали, така че това е идеално дори за най -натоварените жени“, добавя тя.

Огънат с плитки

Огънат с плиткиInstagram @reneec_hair

Тази пурпурна коса е забавна, обемна, органична и дори вълшебна. „Това е викингски шик с нотка на блясък! Това не е популярна прическа за кримпване, но е смела и всяка жена с по -дълга коса може да я разтърси “, казва фризьорката Рене Карон от Конкорд, IN.

Карън казва, че най-доброто нещо е да получите шанс да създадете толкова много измерения и текстура чрез смесване на коса, къдрава и нагъната коса и пет различни плитки (рибешка опашка, холандска рибешка опашка, опашка, ДНК, балон и три нишки).

„Имайте коса, която не е била измита поне ден -два. Тези прически се държат по -добре и осигуряват по -добро сцепление, докато се опитвате да направите нагъването на косата, което търсите “, добавя тя.

Нагънат с бретон

Нагънат с бретонInstagram @haircraftedby_sarah

Тази прическа крещи през 90 -те години за носталгия по косата! Той е създаден от фризьорката и художник по цветове Сара Елуел от Порт Ориндж, Флорида.

„Най -готиното в това е текстурата, която кримпът за коса придава на косата, правейки я да изглежда много уникална, но смела“, казва Елуел.

„В индустрията за коса виждаме много епохи, които се връщат с пълна сила и нагънатата коса определено е тук, за да остане“, добавя тя.

Кримпване на плажни вълни

Навиване на плажни вълниInstagram @angelalvarado

Набиването на плажни вълни е идеалният начин да добавите бляскави вълни, за да накарате дългата коса да изглежда по -пълна. Нагънатата коса от 80 -те години отдавна е изчезнала с новата техника на кримпване. Кримперите имат по -свободна вълна, което ги прави естествено вълнообразни. Вълните също започват по -нагоре от къдравите щипки, придавайки повече обем и ширина на косата.

Кримпване за черна коса

Кримпвана прическа за черна косаInstagram @shear__love

„Този ​​специфичен стил на кримпване попада в телесните вълни обикновено след една седмица от тяхното изпълнение и не е нужно да правите много с него до следващото ви докосване“, казва създателката на стила и лицензиран козметик Амбър Дениз от Мерилвил, IN.

„Това е старият фаворит, защото много жени си спомнят, че косата им е била нагъната в младите им години. Това е забавно, но и флиртуващо, а момичетата могат да носят кримпване “, добавя тя.

Докато се отпускате или спите, Дениз препоръчва да държите нагънатите нишки без накъсване и далеч от тъкани като памук, тъй като може да изсъхне и да доведе до потенциално отделяне или заплитане.

„Сатенен капак или калъфка за възглавница и леко копринено или арганово масло се препоръчват за меки и управляеми коси“, обяснява тя.

При нагъване на косата, използваните продукти са ORS Oil sheen и Sebastian Reshaper. Те придават на косата приятен безтеглов блясък и умерено до твърдо задържане.

Опитайте желязо за инструменти за кримпване с марка S Head.