Кетцалкоатл е бил бог в ацтекската религия, в Южно Мексико. Ние наричаме тази концепция Teotl в Nahuatl, езика на ацтеките.

Можеше да се превърне в перната змия. Той има способността да контролира вятъра, мъдростта и аспектите на учене. Като бог той имаше много последователи в ацтеките, мезоамериканите и други близки култури.

Боговете в ацтеките бяха различни за различните аспекти на живота. Техните богове се занимаваха с природата, създаването, плодородието, смъртта, храната, търговията, забавленията и тайните на подземния свят. Някои богове биха се трансформирали в човешка или животинска форма.

Независимо от това, те се празнуваха на ежегодни фестивали и религиозни ритуали.

Татуировки на Quetzalcoatl

Кетцалкоатл и ацтеки

Ацтеките са били империя през 15-ти и 16-ти век, които са управлявали днешните централни и южномексикански земи. Ацтеките имат друго име като Aztlan, което означава бяла земя.

Ацтеките имат много богове; от тези видни бяха Huitzilopochtli, Tezcatlipoca, Tlaloc, Mictlantecuhtli, Chicomecōātl и Quetzalcoatl.

Quetzalcoatl играе доминираща роля в процъфтяването на ацтекската култура и история. Той е бил благороден дух за племената на Теотиуакан около I век сл. Хр. Имаше и други култури, които го наричаха свой бог с различни имена. Но изображенията на пернатата змия бяха общи за всички тези богове. Това подсилва факта, че именно Кецалкоатл е бил бог за много други култури.

Според маите пернатата змия е планетата, Венера. Въпреки това само за ацтеките го наричаха бог Кетцалкоатл.

Татуировки на Quetzalcoatl

Преглед на историята

Ацтеките биха търсили благословиите на Кетцалкоатл като бог за сътворението. Те го познаваха за създаването на хора според народните истории на ацтеките. Някои историци приписват ролята му в испанските завоевания на ацтеките в началото на 16 век. Тъй като историята предполага, че лидерът на ацтеките Моктезума вярвал, че нашествието на Ернан Кортес е Кетцалкоатл.

Легендата разказва, че Кортес и неговите воини са заобиколили ацтеките през 1519 г. Друг мит гласи, че Кетцалкоатл е бил бог с бяла кожа.

Следователно ацтеките не бяха сигурни как да се справят с испанските нашествия, водени от Кортес. Тъй като ацтеките имат пророчество, според което завръщането на Кетцалкоатл е приблизително по същото време, когато Испания атакува ацтеките.

Тази несигурност относно ръста на Кортес като бог накара ацтеките да поздравят Кортес без оръжие и му даде много подаръци. Това объркване може да е причината, че само 500 испанци биха могли да съборят империята на ацтеките, тъй като Кетцалкоатл никога не е направил предполагаемо завръщане. Според някои легенди той ще се върне в началото на 21 век.

Въпреки че много историци отричат, че Моктезума е разбрал погрешно за Кортес.

Кортес превзема ацтеките и пое контрола над империята. Независимо от това, Кетцалкоатл е бил основен бог за ацтеките. Неговата смелост и мъдрост го правят идеален легендарен герой в света на татуировките. Той има много последователи в Мексико и други южноамерикански страни.Татуировки на Quetzalcoatl

Защо татуировки на Quetzalcoatl?

Кетцалкоатл е могъщо божество в ацтекската култура и история. Той беше известен с много неща като изкуство, учене и плодородие и т.н. Този набор от качества го прави идеален бог за татуировки всъщност.

Тези татуировки също са ацтекски татуировки, освен татуировка на Quetzalcoatl. Животът му в татуировката е предимно знание, сила и творчество.

Поставяне на татуировка

Познаването на историята и културния произход на героя е важно, преди да нарисувате татуировката му върху тялото си. Тази информация ще ви позволи да решите на коя част от тялото си можете да си направите определена татуировка.

Някои от популярните разположения за татуировка на ацтеки или кетцалкоатл са:

  • Рамо
  • Ръка
  • Задната част на крака
  • Гръден кош
  • обратно

Тези татуировки обикновено са големи, така че се нуждаят от достатъчно място, за да служат за целите на носенето на татуировка.

Татуировки на Quetzalcoatl

Тъй като има много дълга гама от дизайни, модели, форми и идеи за татуировки Quetzalcoatl. Така че разделихме татуировките на две дивизии.

  • Племенни и религиозни татуировки
  • Културни татуировки

Племенни и религиозни татуировки – Quetzalcoatl и ацтеки

Татуировка на ръка

Това е смесица от различни племенни дизайни и шарки, черни и богати сиви нюанси. Татуировката на ацтекската лента включва различни елементи на витрината. Ще откриете символичното присъствие на триъгълник, саксии и много други религиозни артефакти.

Тази татуировка прави много неща в центъра на вниманието поради богатото си засенчване. Татуировката е свършила великолепна работа, за да я направи татуировка на главата. Придава мъжки вид; причината, поради която хората го носят най -вече.

Черно -сива племенна мексиканска татуировка

Всичко е свързано с това колко зашеметяващ може да бъде дизайнът на Перната змия!

Тази татуировка е работа на перфекционист, не всеки татуист може да рисува. Той носи подробности за стиловете на племенната мексиканска култура. Тази татуировка ще ви донесе възхищение и благодат с любителите на Quetzalcoatl.

Тази татуировка има мъжественост по различен начин. Носителят ще почувства уникална връзка с културата, към която принадлежи татуировката.

Мексиканска ацтекска татуировка

Тази татуировка е за тези, които искат да носят мексикански шефски вид всеки път. Тази татуировка с вдлъбнато лице ще даде усещане за смесване на мексиканската традиция и изкуство. Тази татуировка показва шаман, с много племенни шарки и дизайни, заобикалящи горната част на торса.

Трябва да се консултирате с най -добрия татуист, за да получите кръговото му движение по възможно най -добрия начин. Татуировката трябва да покрива рамото ви и ръката до ръката, за да получите символ на мистика и сила.

Татуировка ацтекски череп воин

Тази драматична и закалена в битка татуировка на войн с череп е типична за последователите на Quetzalcoatl в ацтеките. Той включва нюанси на черно и сиво мастило за впечатляващия си външен вид. Воинът изглежда като в центъра на бойното поле.

Трябва да накарате художник, известен с страхотни удари, да нарисува дракон върху горната част на тази татуировка. Това е духът на тази татуировка за нейния впечатляващ външен вид. Контурирането и засенчването на тази татуировка ще решат нейния външен вид.

Племенна жена ацтекска татуировка

Тази татуировка ще ви накара да направите нещо различно? Тази племенна ацтекска татуировка изобразява уникално чертите на жената. Лицето на жената е отворено в черно и сиво мастило с племенни шарки. Докато светлочервените вихри на преден план го превръщат повече в отиване за младежи.

Може да има причини да носите тази татуировка. Погрижете се много за контурирането и детайлите на косата. Ангажирайте специален татуист, който да го направи перфектно. Това ще го направи да изглежда като мощна ацтекска татуировка на жена. Това е популярно облекло за татуировки с колумбийски и мексикански жени.

Татуировка на ацтекски слънчев мотив

Търсите малка до средна ацтекска татуировка? След това отидете за тази татуировка на ацтекски слънчев мотив.

Неговият подчертан външен вид идва от селски слънчев модел, покриващ горната част на рамото и бицепса. Това разположение го прави по -уникален и привлекателен. Нюансите на сивото мастило се използват умело, за да се очертаят очертанията за слънцето и други характеристики в него. Друго страхотно износване за татуировки за тези, които искат минимално използване на тялото за татуировка.

Татуировка на ацтекския бог на слънцето

Ако искате да уловите истинския смисъл на ацтекската татуировка, не трябва да пропускате тази ацтекска татуировка на Бог на слънцето. Не забравяйте, че ацтеките използват татуировки, за да покажат уважение и любов към своя бог.

Тази татуировка има много различни характеристики, което допринася за нейната привлекателност. Знакът на слънчевия Бог е изписан тук с дълбоко сиво мастило и тъмнокафяви нюанси с шарки. Ще откриете черен нюанс по ръба на шаблона, за да получите остър поглед.

Това е традиционна ацтекска татуировка, с която можете да се похвалите около гърдите или бицепса.

Ацтекска татуировка на животни

Във всички праисторически цивилизации, раси и религии животните са имали голяма стойност и уважително присъствие. Тъй като черепите, лицата или лапите на няколко животни са символични за това, че са божествени по значение. Ацтеките са използвали различни лица на животни в своите религиозни ритуали и практики.

Тази татуировка е за нюанси на кафяво, черно, сиво и по -светъл нюанс на бронз, за ​​да стане по -славна и смислена. Ще видите лъвско лице, заобиколено от различни племенни дизайни.

От тази татуировка няма да излезе нищо друго освен благодат и сила.

Културни татуировки на Quetzalcoatl

Татуировка на ацтекски дракон

В света на татуировките на ацтеките драконите са един от основните им символи. Тази татуировка включва дракон в сиво -черен нюанс. Драконът изглежда ядосан и държи кактус; нюансите на мастилото могат да показват значението на светли и тъмни петна.

Тази татуировка представлява ацтекската цивилизация на Quetzalcoatl. Възможно е великолепно разпространение или на гърба на раменете, или на гърдите.

Монохромна голяма мексиканска ацтекска татуировка

Може да откриете, че това е чудовищна монохромна татуировка, заради страховитото си представяне и плашещата.

Тази татуировка би се откроила и забележимо боди арт на рамото ви. Лицето на дракона лежи върху гърдите. Това ще подобри до голяма степен външния му вид. Това е популярна татуировка с мачо от Южна Америка и те са в изобилие. Това е още един чудесен начин да покажете сила.

Цвят на татуировката на ръката Quetzalcoatl

Това е креативността и за какво се занимаваше Quetzalcoatl. Това е невероятна група цветове за татуировки. Това са цветовете, които ще получите най -много при татуировка.

Това е дракон в пълен полет с много цветове. Това ще ви даде усещане за вълнение, а малкият му размер ще го накара да изглежда добре на ръката ви. Много е добре да се носи наоколо, ако пътувате на дълги разстояния. Това ще ви прави компания.

Мексикански татуировки на гърдите на ацтеките за мъже

Тази татуировка е на рамото и част от гърдите. Можете обаче да го получите на всяка част от тялото, като намалите размера му. Повярвайте ни, малка татуировка няма да намали огромното й присъствие.

Това е нотка на сиво и черно, но можете да го получите в различни цветове по ваш избор. Това е копие на това как може да изглежда Quetzalcoatl. Това е типична мъжка татуировка за младежи или тези, които харесват мексиканските маниери.

Цветно изображение на татуировка на маите в Quetzalcoatl

Това е поредното изображение на татуировка на Quetzalcoatl в цветове. Когато видите тази татуировка в реалния живот, ще се развеселите за нея. Това е стил на маите за различно запомняне на Quetzalcoatl.

Това е страхотна татуировка на ръката, за да докажеш силата си. Всъщност това е друг стил за преживяване на културата на маите. Маите са оставили уникално наследство в света на татуировките. Тъй като те са били директни последователи на Quetzalcoatl по друго време.

Монохромни мъжки мексикански ацтекски татуировки

Тази татуировка ще изглежда плашещо за тези очи на две места, втренчени във вас. Въпреки това, цялото чувство за тази татуировка на дракон е в художника. Само най -добрият татуист в града ще получи правилния поглед към тези страшни очи.

Можете да поставите тази татуировка на всяка част от тялото си, въпреки че изглежда страхотно отстрани на рамото и ръката.

Монохромният му модел ще даде тон на страшния му вид. Той обаче създава усещане за голяма свобода и произведение на изкуството.

Татуировка на маите с цветни змии

Това е поредното чудо на маите.

Може да намерите много изображения за азиатски мексикански татуировки в страхопочитание от Quetzalcoatl. Но може да ви е трудно да пропуснете тази татуировка заради яркото и ярко цветно присъствие. Това дава усещане за творчество, което няма граници. Тази змия изглежда непринудена и се отдалечава от тълпите в собствения си свят.

Страхотно облекло за градска младеж, която иска да празнува всеки уикенд. Това може да е вашият страхотен спътник татуировка.

Често задавани въпроси – татуировки и здраве на Quetzalcoatl

Кога е роден Quetzalcoatl?

Няма категорични доказателства, но историците казват, че е роден в Mixcoatl през 947 г. от н. Е. В Толтеки. Първоначалното му име беше CeAcatlTopitzin.

Това, което символизира Quetzalcoatl?

Народните истории свързват Кетцалкоатл със смъртта и възкресението. Местната народна история казва, че той ще разкрие подземните тайни на Миктан. Всичко това за събиране на кости на мъртвите хора.

Освен това, според друга история, той е бил легенда за изобретяването на календари.

Какви бяха правомощията на Кетцалкоатл?

Както се казва в легендите, той е притежавал конвенционални сили като мексикански бог, което би го направило свръхчовек. Той има мистичната способност да лети и да командва въздушното движение. Твърди се, че той има правомощия да се телепортира по всяко време.

Мога ли да получа кръвна инфекция от такива татуировки?

Да, шансовете му са много високи по време на процеса на татуиране. Ако художникът използва преди това използвани инструменти и оборудване, тогава инфекцията на кръвта става неизбежна. Тази ситуация може да допринесе за множество здравословни проблеми като заразяване с хепатит А или В и болести, пренасяни от кръв.

Можете да избегнете всички подобни възможности, като изберете известен татуист, който ще използва свежи игли, мастила и друго оборудване за правене на татуировки.

Какво мога да избегна преди татуиране?

Трябва да избягвате определени неща, преди да си направите татуировка. Въпреки това, отличен художник ще ви информира за тези предпазни мерки. Независимо от това е по -безопасно да се избягват:

  • Консумация на алкохол вечер преди процеса на татуиране
  • Посещение на салон за татуировка, направо от дълго пътуване със самолет
  • Приемане на лекарства или болкоуспокояващи, тъй като това може да наруши процеса на татуиране

Освен това не трябва да пропускате хранене преди среща. В крайна сметка трябва да се уверите, че пиете много вода, за да останете хидратирани по време на процеса на татуиране.

Quetzalcoatl_Tattoos

Заключение

Така че би било трудно да се предположи коя татуировка е най -подходяща за вас. Тези татуировки имат голямо значение в живота. Те отразяват дълбоката смислена история и култура, които представят.

Може да откриете, че няма нищо по -добро, когато татуировката е за история, традиция и история. Ще намерите татуировки на Quetzalcoatl и ацтеки, разказващи най -невероятните древни народни истории. Те имат хватка, история и стабилен външен вид. Тези татуировки разказват историята на човечеството с някои божествени герои, които са живели около нас.

Такива герои винаги са в мистерия, както и Кетцалкоатл в империята на ацтеките.

Интересното е, че някои експерти за извънземен живот направиха интересни коментари в телевизионното предаване Древни извънземни. Тези експерти предполагат, че Кетцалкоатл е извънземен, посетил земята, за да помогне на човечеството. Освен това някои народни истории предполагат завръщането му в 21 -ви век.

Според книги и народни истории, Quetzalcoatl не се е върнал със сигурност на Земята. Дори и да го направи, такива прекрасни татуировки в негова чест трябва да го ласкаят.