Татуировките са форма на изкуство, която насърчава себеизразяването, като същевременно запазва уникалността на потребителя. Въпреки това, както всички други форми на изкуство, то също е пропито от култура, вяра и традиция. Може да попаднете на някой, който носи череп на предмишницата си и да му се възхищавате като на произведение на изкуството, без да разбирате какво изобразява.

А ентусиаст без татуировки може да не разбират какво означава такава татуировка, но ако търсите да получите нещо подобно, тогава разбирането на действителните вярвания и смисъла, придаден на нея, със сигурност помага. От векове традицията на татуиране се осъществява от местни племена и в повечето култури те се разглеждат като необходимост, която обвързва носителя с неговите/нейните корени.

В западния свят обаче татуировките не се разглеждат като избор чак след 18 век. В някои случаи татуировките са символ, използван за отбелязване на престъпници, осъдени на смърт. Тази концепция в крайна сметка се е превърнала в донякъде приемлив статус и повечето ентусиасти, които не са татуировки, разглеждат това като модно изявление или самоизразяване.

Най -важното обаче е да разберете, че да си направите татуировка е пътуване, а не само имитация на модно изявление на някой друг. След като решите да се подпишете, вие сте длъжни да проведете своето проучване и да отделите време за оценка на избора си.

татуировки ден на мъртвите

За хората, които се татуират за първи път в живота си, изборът им често се променя в хода на изследването. Те ще започнат с конкретна татуировка и ще получат съвсем различна. Дизайнът и мастилото трябва да резонират с мисловния процес, който протича в рамките на индивида, освен ако не сте упорит фен, който просто иска да копира татуировка, която има вашата икона, най-вероятно ще имате значение, придадено на вашия дизайн на татуировка.

Различни фактори могат да повлияят на този избор. Вашият бюджет, вашата толерантност към болката, историята и истинският смисъл на конкретен дизайн и дали той превежда вашето мислене върху платното, което е вашето тяло.

Най -важната част е разбирането на „живота“ на дизайна. Тя ще остане с вас завинаги и постепенно хората ще започнат да ви идентифицират по отношение на вашата татуировка, освен ако не е скрита от погледа. Безсмислените татуировки често се обръщат към съжаление, тъй като умът узрява и възприятието ви за света около вас се променя. Ако четете това, тогава няма да си направите татуировка като стимул за избор на момент – което е добре отзад, тъй като вашата татуировка ще има придадено значение. За да разберем по -добре какво предава денят на мъртвите татуировки, ние сме събрали цялата необходима информация, която нашите читатели ще изискват

татуировки ден на мъртвите

Ден на мъртвите татуировки на ръцете

Денят на мъртвите и татуировките

Dia de Los Muertos или Денят на мъртвите е празник, който идва в края на октомври и продължава няколко дни. Накратко, празникът на хората, които са преминали, се отбелязва същия ден като Хелоуин. Но вярванията и културата, свързани с този празник, надхвърлят всичко, за което се застъпва Хелоуин.

Самият Хелоуин е оказал голямо влияние върху основните ритуали за честване на този мексикански празник. Първоначално този празник се чества през август, но поради сходната концепция и тема, Хелоуин и денят на мъртвите падат на 31 октомври. Денят на мъртвите празненства завършва на 2 ноември, превръщайки го в тридневен фестивал. Докато Хелоуин има дълбоки корени в Англия, Dia de Los Muertos е чисто мексикански празник, който преплита вярванията на ацтеките с мексиканската култура.

Този празник представлява близките и предците, които са напуснали този свят. Има песни, танци, храна и събирания, които показват значението на мъртвите в мексиканската култура. Празникът започва подобно на този на Хелоуин с празнуването на „All Hallows Eve“. На следващия ден, обикновено наричан „Ден на всички светии“, се празнува за светци или възрастни, които са починали. Олтарите са създадени на 1 ноември в чест на възрастните, които са починали от общността. На 2 ноември се отбелязва „Денят на всички души“.

Вярванията обаче варират в общността и някои смятат, че 1 ноември е денят на всички души, а не 2 ноември. Независимо от това, денят на мъртвите е тридневен празник, който почита всички, които са починали, и духовния свят.

татуировки ден на мъртвите

Татуировки

Подобно на много други вярвания и традиции преди това, културата е останала жизненоважна за света на изкуството и модификацията на тялото. Денят на мъртвите също е повлиял на света на татуировките и ще откриете някои дизайни, засегнати от празнуването на смъртта.

Най -сложното и възприето татуиране, вдъхновено от деня на мъртвите черти Ла Калаверас Катрина наричана още Дамата на мъртвите. Розите, сложните дизайни на бижута, захарните черепи и скелетите са значителна част от това вдъхновение.

Докато татуировка на череп или скелет може да не е първоначалният избор за начинаещи; разбирането на философията зад тези произведения на изкуството може да промени мнението на всеки. Скелети и черепи носят голяма чест и уважение и различни култури. Според тези вярвания черепите и скелетите са останки от живота, своеобразен белег, оставен от индивид, прекарал цял живот на тази Земя.

В други вярвания черепът се възприема като отрицателна поличба, представяне на негативна енергия, смърт и скръб. Но за мексиканците тяхната вяра диктува друго. Най -често рисуваният дизайн на татуировка е „захарен череп“. Този дизайн е вграден в надгробните паметници на починали членове на семейството и близки, които са се преместили в духовния свят, след като са оставили своя отпечатък на тази планета.

Надгробните плочи са украсени със захарни черепи в деня на същинските тържества. Ето защо повечето дни от мъртвите татуировки са вдъхновени от дизайна на захарния череп. „Почти винаги образът е на жена. Това вдъхновение произтича от празнуването на мексиканската богиня. Захаросаните черепни вариации на Катрина обикновено са ярко оцветени. Те са черепи, но далеч не са страховити или страшни. Забавната част е, че тези захаросани версии имат весел дизайн и цветни детайли, които придават усещане за щастие, а не носят мъката на смъртта.татуировки ден на мъртвите

Вижте също:

  • 13 най -добри магазина за татуировки в света
  • 155 Розови татуировки: Всичко, което трябва да знаете (със значения)
  • 125 Страхотни идеи за татуировки с гарвани и гарвани и техните значения
  • 125 зашеметяващи татуировки с пера, от които да избирате
  • 155 Дизайн на татуировки със захарен череп със значение

Видове татуировки „Денят на мъртвите“

Повечето дизайни са съсредоточени около череп, потопен в бижута или рози, други обаче могат да бъдат вдъхновения от реалния живот, взети от заминалите.

1. Портретни черепи

Портретните черепи са вдъхновени от починал любим човек. Изображението им се прехвърля върху кожата и след това се подобрява с помощта на грима Calavera, който го превръща в захарен череп. Това се прави, за да се почете любимия човек, който вече го няма. Докато някои фенове стигат дори до това, че портрет на знаменитост е нанесен върху телата им, повечето хора традиционно ще правят това само за кръвни роднини и семейство. Това са мемориални почит, извлечени предимно върху гърдите, гърба и горната част на ръката. Тези портрети са подобрени и превърнати в символ на смъртта чрез добавяне на дълбоки тъмни кръгове около очите, тъмен триъгълник, където е носът и издълбана буза. Тези портрети са предимно цветни.

2. Черни захарни черепи и татуировки на скелет.

Тези татуировки имат смърт и кости в центъра на дизайна. Те се подобряват чрез използване на символи като рози, сови или дори часовници, за да означават изтичането на времето и наличието на смъртност. Повечето от по -тъмните версии обикновено са само очертания, засенчени, където е необходимо. В някои дизайни има използване на оръжия и други опасни елементи, които могат да бъдат специфични за смъртта на любимия, показани на портрета или татуировката.

3. Декадент в смъртта

Тези татуировки са смесица от цветни дизайни и всички черни портрети. Ще откриете, че някои аспекти на татуировката са елегантни и привличащи вниманието цветове, които означават щастието и „купона“ в отвъдното. Повечето от тези дизайни изобразяват малко цветно пончо или сомбреро. Те се поставят на гърба на ръцете или зад ушите.

татуировки ден на мъртвите

Традиционни спецификации за деня на мъртвите татуировки

Има някои аспекти на тези татуировки на череп, които подчертават връзката им с деня на мъртвите татуировки.

Тема:

Портретите, които изобразяват лица или черепи, трябва или да показват зъбите на лицето, изложени през черепа, ако не, тогава устата трябва да бъде зашита с конец.

Невен:

Наричани още като Cempasuchtl в Мексико, венчелистчетата от тези цветя създават път, който отвежда заминалата душа до нейните близки на Земята.

Офренда:

Това се превежда като думата олтар, татуировките, проектирани с помощта на оренда, съдържат и четирите елемента – земя, вятър, вода и огън. Те са показани като символи в действителната татуировка. Ще видите череп, който пролива сълзи, или косите му летят на вятъра.

татуировки ден на мъртвите

Заключение

Денят на мъртвите татуировки е строго културен въпрос. Дори цветовете, използвани в тези дизайни, имат значение. Ако искате да почетете любим човек, който е заминал, това е дизайнът за вас.