Като коментатор и писател на татуировки разчитам на личния си опит и на времето си в студио за татуировки.

Татуировка на краката

Татуировка на краката

Татуировка: Да се ​​увие или да не се увие?

Смята се, че опаковането на татуировката ви в стреч фолио или пластмасова обвивка се е развило от '60 -те и 'Байкерски събирания от 70 -те години. Прясно татуирани мотоциклетисти нахално скъсаха превръзките си, демонстрирайки новите си татуировки, кръв и мастило се стичаха навсякъде.

The "стреч фолио" легендата гласи така: един от тези ентусиасти за велосипеди реши да увие новата си татуировка в прозрачна пластмаса, за да може да покаже всичките си приятели, без да сваля корицата си. Проработи. Приятелите му вече можеха да видят новата му татуировка и той не го направи'тласкайте кръв и се стичайте наоколо. (Това беше по време и възраст, когато притесненията и познанията за вирусите, пренасяни от кръвта, като ХИВ и хепатит, бяха необичайни.)

Независимо дали това пътуване обратно в историята на мотоциклетистите има някаква достойнство, самото съобщение прави: Трябва да защитите прясно мастилената си татуировка от външни инфекции за най -добри резултати. Покриването на вашата татуировка предизвиква много разгорещени дискусии в рамките на общността на татуировките, но има полза от покриването на вашата лечебна татуировка, за да я предпазите от околната среда. Истинските въпроси са:

 • С какво трябва да увиете новата си татуировка?
 • Кога трябва да увиете новата си татуировка?
 • За колко време увивате новата си татуировка?

Критична стъпка за естествено лечебната татуировка е изсушаването й на въздух. Излагайте свежата си татуировка само на чиста среда като вашата баня, а не на гаража. След като горният слой на татуировката изсъхне и се отлепи, тя ще разкрие вашата татуировка отдолу.

Какво прави опаковането на новата ви татуировка?

 • Законодателството в много страни изисква нова татуировка да бъде увита в стерилна превръзка, за да се ограничат инфекциите.
 • Когато увиете татуировката си, превръзката или капакът ще ограничат въздушния поток към повърхността на новата ви татуировка.
 • Опаковането на вашата татуировка осигурява бариера от бактерии и други антитела, които, ако те влязат в новата ви татуировка, могат да развият потенциално увреждаща инфекция върху вашата татуировка..
 • Дава ви контрол върху татуировката's среда.
 • Предпазва го от удари в тълпи или при игра на контактни спортове.

Бърза справка: Кога да увиете татуировката си

Бърза справка кога трябва да увиете татуировката си и кога трябва да оставите новата си татуировка да изсъхне на въздух.

WrapDo Not Wrap

На път за вкъщи от татуировката

След като се приберете у дома поне 2 часа

Когато спите

По време на душ

Когато носите тесни дрехи

Когато се отпускате в широки дрехи

По време на събития за контакт

По време на обичайните си безконтактни дейности

Биомеханична татуировка на ръката

Биомеханична татуировка на ръката

 • Току -що имам нова татуировка, кога мога да отида да плувам и да се намокря?

  Ако ти'наскоро си направих татуировка с мастило и искам да знам дали и кога можете да намокрите татуировката си, трябва да прочетете това, преди да отидете някъде близо до вода.

Кога да опаковам новата си татуировка?

На път за вкъщи от татуировката

Вашият татуист трябва да увие вашата свежа татуировка със стреч фолио, преди да напуснете студиото. Законите в много страни определят, че прясно завършената татуировка трябва да бъде покрита изцяло със стерилна превръзка, която е здраво залепена с медицинско лепило (лента).

Докато сте в леглото, по време на сън

Когато спите. Докато спите, може да легнете върху татуировката си или да оставите спалното бельо да лежи върху татуировката ви. Това е възможност за бактерии, прах или пух да влязат в новата татуировка, евентуално причинявайки инфекция.

Опаковането на вашата татуировка също ще я предпази от случайно надраскване, докато сте вие'заспивам отново.

Когато носите тесни или дразнещи дрехи

Изберете дрехи, които не са прекалено тесни и дразнещи. Ръкавите или маншетите с ластик могат лесно да се захванат по ръбовете на кожата и струпеите, като ги откъснат. Ако трябва да носите определено облекло, което може да разтрие или раздразни новата ви татуировка, увийте татуировката си с хигиенна превръзка за защита.

Когато сте в тълпа или играете спортен контакт

Чистата превръзка е най -добрата защита за вашата татуировка, когато сте в тълпа или играете спортен контакт. Всички удари или удари директно върху вашата татуировка могат да причинят щети. Най -добре е да се опитате да избягвате тези дейности.

Когато сте в мръсна среда

На практика новата ви татуировка е отворена рана. Ако работите на особено мръсно работно място или трябва да отидете например до накрайника за боклук, увийте татуировката си за защита.

Реалността е, че залепващото фолио или опаковката са евтини, лесно достъпни и всъщност вършат работа като блокират достъпа от всякакви външни замърсявания, въздушни антитела или микроби. За съжаление, бактерията е упорита малка амеба, която може да проникне в рана като по магия. Ако микроклиматът е идеален, те ще се размножават и размножават, причинявайки инфекция в татуировката.

С какво да си увия новата татуировка?

 • Трябва да се използва стерилна превръзка, за да се покрие изцяло нова татуировка.
 • Стерилната превръзка трябва да бъде залепена с медицинско лепило, когато напускате лицензирано студио за татуировки.
 • Сирене или плат от муселин могат да се използват като алтернатива на фолиото.
 • Не позволявайте лепкава лента да докосва татуировката ви.

В краен случай

 • Стрипващо фолио или пластмасова обвивка.

Сирене или плат от муселин са идеални за опаковане на нова татуировка и й позволяват да диша.

Сирене или плат от муселин са идеални за опаковане на нова татуировка и й позволяват да диша.

cutcloth.net

Колко дълго трябва да увивам новата си татуировка?

Често срещана грешка при опаковането на нова татуировка трябва да се извърши за времето, през което тя действително е опакована. Повечето превръзки и други обвивки могат да се носят малко по -дълго от стреч фолиото.

Предложени часови рамки за опаковане на вашата татуировка

 1. Увийте татуировката си за първите час или два, за пътуването до дома. След като се приберете вкъщи, измийте и оставете татуировката си да изсъхне на въздух, преди да нанесете крем за последваща грижа.
 2. Увийте татуировка по време на сън за около три до пет дни. Когато се събудите, отстранете опаковката и измийте незабавно с антибактериална пяна.
 3. Спрете да увивате татуировката си, когато татуировката ви е напълно запечатана естествено със здрав слой кожа.
 4. Ако ти'увивате татуировката си, за да избегнете замърсена среда, премахнете опаковката само след като си измиете ръцете и сте на чисто място.

Защо да избягвате използването на фолио или пластмасова обвивка

Прилепващата обвивка трябва да се избягва на всяка цена. Ако вашият татуист обвива новата ви татуировка със стреч фолио за вашето пътуване до дома, направете го бързо. Пластмасовият слой се използва като защитен филм за защита на свежа татуировка от въздушни частици и микроорганизми.

Самата природа на пластмасата е, че тя запечатва здраво около всичко, върху което се нанася, и я запечатва. При това обаче пластмасовата обвивка също ограничава навлизането или излизането на въздух. Чист въздух е необходим за естественото заздравяване на татуировките.

Когато стреч фолиото е увито около прясно татуирана татуировка, това води до натрупване на плазма, излишно мастило и течности в зоната за татуиране. Това е изключително опасно, тъй като създава идеалната среда за размножаване на бактериите. Слепващото фолио прекъсва развитието на най -горните слоеве на епидермиса на суха, коричка, която обикновено се лющи.

След като в пластмасовия филм се създаде въздушен вакуум, повърхностната температура на кожата може да достигне температури до 103 градуса: идеалната среда за размножаване и размножаване на бактерии, всъщност парти, на което ще дойдат всичките му приятели. Бактериите могат да се развият в инфаркти, които разбиват сърцето и увреждат татуировките. Използването на стреч фолио е по -добре, отколкото изобщо да не увивате татуировката си. Ако все пак използвате стреч фолио, за да увиете татуировката си, използвайте го за кратки периоди.

Красива цветна татуировка

Красива цветна татуировка

Джесика Бренан

Съвети за грижа за татуировка, как трябва да се грижа за новата си татуировка?

 • Съвети за грижа за татуировка, как трябва да се грижа за новата си татуировка?

  Практически и тествани инструкции за последваща грижа за татуировки. Защо трябва да го правите и колко ефективна е грижата след това.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

Коментари

Ан (автор) от Хобарт, Тасмания ~ Австралия. (Малкото отчупено дъното на AUS) на 01 юни 2019 г .:

ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ С ВРЪЗКИ ЗА САМО ПРОМОЦИИ ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕНЕНИ

Марк на 02 април 2019 г .:

Така че си направих татуировка на крака & реших да прочета допълнителната грижа, след като си направих татуировка … доста глупаво от моя страна. Както и да е, трябва да отида на работа & i'нося рокли в продължение на 8 часа. И аз'чудя се какъв е максималният брой часове, които мога да си увия?

JR на 22 март 2019 г .:

Аз'татуирам от години. Никога не съм покривал татуировките си. Най -добрият лечебен процес е да миете татуировката си два пъти на ден, сутрин и вечер или между тях, ако е необходимо. Бързото масло е добро за лечебния процес. Просто направи какво'е най -доброто за вас и винаги поддържайте татуировката си чиста.

Холска на 13 януари 2019 г .:

МЪЖ, аз наистина мразя, когато чуя за "реномиран" татуировките, които казват на клиентите си да оставят татуировка увита/покрита:'(

Аз в никакъв случай не съм покрит с татуировки, но току -що бях навършил 16 -ти и затова имам ограничен опит … първият ми (млад и преди около 16 години) ми беше казано да го държа покрит – затова го направих, не знаех по -добре и беше каша. Пълна бъркотия. Редовете кървяха, мастилото се загуби, беше наистина ужасно, за щастие беше сравнително малко.

Но въпросът е, че художникът е предназначен да дава подходяща помощ и съвети, много хора не знаят какво да правят, а художникът трябва да бъде надежден – и казва на клиентите да оставят част от работата покрита за една седмица ( дори един ден е достатъчно лош) е просто лоша форма. Наистина лоша форма. Не бива да го правят (чудя се дали някои "художници" направете това, за да сте сигурни, че лицето се връща за докосване. Ако е така, това е още по -лошо !!)

Така че благодаря за тази статия, тя ще информира хората за грижовния и лечебен процес и ще избегне някои разрушени татуировки и нещастни хора (което е ужасно, татуировката е вълнуваща !!)

Либи на 27 декември 2018 г .:

Наскоро си направих втората татуировка от друг художник, който каза да я държи покрита със стреч фолио в продължение на 2 седмици, за да се лекува, за разлика от първия ми художник.

Трябва да се каже, благодарение на това, осъзнах колко лош е неговият съвет и започнах да позволявам на въздуха да стигне до него, така че най -накрая да се излекува – въпреки че има много малки пропуски от объркания лечебен процес.

Емиляно на 05 декември 2018 г .:

Здравейте

Имам въпрос.

Преди 8 дни си направих татуировка в Германия Берлин.

Първият поглед след приключване беше точно такъв, какъвто исках да изглежда.

Уви го с татуировка и ми каза да го оставя да действа 6-7 дни.

След 6 дни го премахнах, тъй като беше много сух и сърбящ и много мастило и кожа излязоха с пластмасовата опаковка. Беше като копие на моята татуировка в найлоновата обвивка. Направих процеса бавно и измих с топла вода.

Но татуировката изглежда най -горе, както в началото, когато беше направена.

Татуировката е кръст с ръце, които се молят и нагоре е надпис на латински език Fide Nemini.

Но кръстосаните детайли изглеждат размазани, линиите изглеждат малко избледнели и не знам дали е нормално или не, защото това е първата ми татуировка.

Мислите ли, че моят татуист е дал фалшиви инструкции?

Прочетох много инструкции на татуировките и никъде не е казано, че пластмасовата обвивка трябва да остане 6-7 дни върху кожата.

Благодаря за вашият отговор!

Шери на 23 юни 2017 г .:

Синът ми току -що направи първата си татуировка, всичко, което трябва да знаем, трябва ли да го запази на следващия ден? 23.06.17

Тери Маршал на 16 април 2017 г .:

Току -що направих първата си татуировка на гърба си, отидох в магазин за много местоимения, много чист и професионален. Те също така поставиха херметичен филм върху тата ми и ми казаха, че мога да се изкъпя, но оставям обвивката за седем дни. На 7 -ия ден отстранете обвивката и измийте леко и след това няколко пъти на ден нанасяйте кокосовото масло на Palmers върху моята татуировка. Сега съм на третия си ден и изобщо нямам болка и татуировката изглежда добре, въпреки че все още е обвита с тази херметична обвивка. Дано всичко върви добре и може't изчакайте до петък, когато мога да сваля херметичната обвивка.

Джеймс на 09 април 2017 г .:

Здравей Раул I'аз съм медицинска сестра и аз'планирам да си направя първата татуировка следващия месец. Аз'направих много изследвания и аз'планирам да използвам Saniderm за моя лечебен тат. То'е същия тип технология, която болниците използват, за да позволят на раните да зарастват, докато могат да дишат. Аз'Използвал съм подобна превръзка на предишни пациенти и просто ми прави сцена да я използвам при лечебни татуировки. Единственото отрицателно нещо аз'чел съм, ако сте чувствителни/ алергични към лепило, не трябва'не може да се използва

Раул на 01 април 2017 г .:

Моят човек от Tatto направи Тат на крака ми. Той сложи медицинска пластмасова обвивка. Неговият въздухонепроницаем. Той ме информира също да го оставя за 5 дни и ще се излекува. Аз съм малко скептичен. Това нещо ново ли е или лоша идея?

Колега на 28 януари 2017 г .:

Здравей, хубав пост! Аз'Вероятно доста закъснях за партито, но информацията все още беше хубава. Само едно малко нещо, каза, че опаковането предпазва от "бактерии и други антитела", докато мисля, че имаш предвид патогени. Антителата са това, което правим, за да се борим с болестите, нали'т те? Както и да е, благодаря и циа!