Линси е събрала колекция от татуировки и пиърсинг през последното десетилетие. Съветите й за промяна на тялото се основават на личен опит.

Прочетете, за да научите всичко за съветите за последваща грижа за вашата татуировка.

Прочетете, за да научите всичко за съветите за последваща грижа за вашата татуировка.

Ани Спрат, CC0, чрез Unsplash

Когато знаете правилния начин да се грижите за татуировката си, го'всъщност е сравнително лесно. Тази статия ще обясни как да се грижите за татуировката си от първия ден, като гарантирате оптималните резултати за нея и най -дългата продължителност на живота.

Общи неща, които трябва да се избягват

 • Не го дръпнете или надраскайте, колкото и изкушаващо да е!
 • Избягвайте парфюмите и силно ароматизираните продукти по време на лечебния процес.
 • Избягвайте излагането на слънце – особено когато то е'е лечебен, но обикновено и през целия му живот.
 • Опитайте се да избегнете отрязването му, тъй като белезите се проявяват.

tattoo-aftercare-optimal-results-from-simple-aftercare

Ден 1

Когато за първи път си направите татуировка, тя ще бъде покрита. Дръжте този капак върху него поне 2-3 часа, след като напуснете татуистите. Бъдете внимателни, когато го изваждате, защото в зависимост от използвания материал може да залепне. Може да се наложи да нанесете малко вода, за да я дразните.

При отстраняване на покритието измийте татуировката с мек антисептичен сапун, след което изплакнете обилно. Подсушете с чиста, мека кърпа, след което нанесете малко мехлем. Повторете това 2-3 пъти на ден.

Избор на мехлем

Изборът на подходящ мехлем е от първостепенно значение в лечебния процес. Инвестирането в правилния тип локален крем ще пожъне наградата за едно жизнено, дълготрайно произведение на изкуството.

 • Подготовка Н. Горещо препоръчвам мехлем за подготовка Н. Да, това е крем за хемороиди, но това е така'Идеален е и за татуировки! Намалява отока и сърбежа и успокоява зоната, което е идеално за зона със сурова и раздразнена кожа. Освен това перфектно запазва цвета и намалява образуването на струпване.
 • Мехлем, а не гел. Не забравяйте да изберете мехлема (можете да го получите от химици или повечето супермаркети), а не гела. По някаква причина мехлемът работи по -добре и гелът го изсушава.
 • Или изберете своя собствена. Чувствайте се свободни да направите свой собствен избор разбира се. Някои хора се кълнат в Tattoo Goo или Bepanthen, например. Опитах и ​​двете, но не бях'не съм впечатлен от нито едното, затова се придържам към Подготовка Н.
 • Избягвайте антисептични кремове. Какъвто и да е вашият избор, не използвайте Savlon или друг подобен антисептичен крем. Това ще премахне цвета. Рутинното почистване на вашата татуировка трябва да предотврати появата на инфекция по някакъв начин.

Дни 2-6

Използвайте стреч фолио. Тази стъпка е моята собствена препоръка. Като човек с 13 големи татуировки и без загуба на цвят на нито един, аз съм изпробвал този метод и никога не съм имал проблем. Там ще намерите хора, които ще тропнат с крака и ще заявят, че не трябва да правите това, но стига да следвате хигиенните указания, наистина не трябва'нямаш проблем.

 1. След процеса на почистване, който трябва да се извършва обикновено 2-3 пъти на ден (и най-малкото, сутрин и вечер) и след като сте нанесли мехлем, покрийте отново татуировката си със свеж хранителен филм. Можете да го закрепите с меперова лента или еластопласт.
 2. Не забравяйте всеки път да използвате ново парче стреч фолио. Също така имайте предвид, че ще изглежда, че вашата татуировка е "топене" ако филмът е продължил известно време. Това не е действителният случай, разбира се. Това са просто нещата, които иначе биха се превърнали в краста. Това няма да повлияе на цвета на вашата татуировка, така че не'не се притеснявай!

Ако не друго, хранителната лента запазва цвета. Той също така предотвратява образуването на дебели струпеи, което би "улов" и издърпайте, което води до загуба на цвят. Силно препоръчвам това – особено ако татуировката ви е на място, където дрехите се търкат по нея. Например, имам татуировка настрани и на бедрата, на крака. Използвах тази техника и нямаше абсолютно никаква загуба на цвят от пояса на дънките ми или нещо подобно!

Този метод има и други предимства:

 • Няма струпясване
 • Сърбежът е значително намален, както и "стегнат" усещане, което обикновено се случва.
 • Той също така предотвратява натрупването на прах и микроби върху татуировката. (Баща ми е телевизионен инженер и трябва да отиде на някои наистина мръсни места, за да пусне кабели и пр. Той се кълне в този метод, както преди трябваше да си вземе две седмици почивка, за да позволи на татуировките си да заздравеят!)

След като опитате това, спечелихте'не се връщам, честно!

Дори и да не знаете'не искате да гледате филма през целия ден, използвайте го поне през нощта. Никога не искате да се събудите залепени за чаршафите от татуировката си! Изваждането им е болезнено и може сериозно да увреди цвета!

Дни 7–14

 1. Вече можете да спрете да използвате хранителния филм и, ако желаете, мехлема.
 2. Преминете към овлажнител, ако решите да приключите с използването на мехлема на този етап, защото татуировката трябва да се поддържа гъвкава. Diprobase или E45 кремът са страхотни, тъй като са без аромат и леки, като същевременно са чудесни овлажнители!

14 ден+

Сега татуировката трябва да бъде напълно излекувана. Ако не, просто продължете да почиствате и хидратирате!

Не забравяйте, че правилната грижа продължава и след заздравяването на татуировката.

 • За да намалите избледняването, избягвайте излагането на слънце, когато е възможно. Ако има вероятност да бъде изложен на слънчева светлина, поставете върху него слънцезащитен крем с високо ниво, но внимавайте при поставянето, за да избегнете допълнителни бели парченца!
 • Поддържайте добре овлажнена зона. Това ще подобри цветовете и ще ги накара да изглеждат по -жизнени, дори когато татуировката остарява.
 • Внимателно ексфолирайте поне веднъж месечно, ако не го правите'вече нямате това като част от вашата рутинна козметика. Това ще премахне мъртвата кожа, която иначе би направила зоната да изглежда скучна, можете да използвате моята евтина, ефективна рецепта за захарен скраб за това.

Резюме

Добрата последваща грижа се свежда до тези три компонента: почистване, овлажняване и защита. Ако следвате този съвет, татуировката ви трябва да бъде толкова ярка, колкото деня, в който сте я направили, до края на живота си! Не се колебайте да публикувате коментари или въпроси. Ще отговоря доколкото ми е известно 🙂

Късмет!

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2012 Линси Харт

Коментари

Кейли Чапман на 23 февруари 2019 г .:

Вчера си направих татуировка и се чудех дали кремът Eurax може да се използва?

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 12 февруари 2019 г .:

Здравейте,

Съжалявам, че не знам'не знам какво е това. Ако е същият като другите кремове, споменати в моя хъб, бих предположил така. Но аз мога'не препоръчвам или коментирам други кремове, различни от тези, които съм използвал.

Джими сту на 12 февруари 2019 г .:

Здравейте, добре ли е да използвам крем cetraben върху татуировката си, която направих преди 3 седмици?

Всички лющене изчезнаха, но все още е наистина сърбящо….

Благодаря

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 31 декември 2018 г .:

Здравей Рики, не става'Изглежда, че когато го правя, обаче не съм на наистина горещо място, така че не бих могъл'наистина не казвам.

натрапчиво дърво на 28 декември 2018 г .:

Разбрах, няма да се изпоти мастилото със залепващия филм?

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 28 декември 2018 г .:

Здравей, не съжалявам, аз'затънал съм. Swarfiga е гадно нещо, за да се доближите до татуировка в най-добрите времена, няма значение, когато то е само лечебно … Както бе споменато по-рано- направете ги в малки количества, които са по-лесни за покриване, и покрийте със стреч фолио, както е споменато в статията, но това е всичко, за което се сещам. Бавно това е най -добрият начин аз'страхувам се.

натрапчиво дърво на 27 декември 2018 г .:

Нямаме ваканционен период като такъв през лятото, трябва да го резервираме и нашето място не е най-хубавото място за работа, а също и тази година свекървите ми идват за лятото, така че трябва да резервирам всичките си почивки от работа, когато те са тук, така че имате ли представа какво мога да направя, за да напечатам ръцете си по време на работа и да ги поддържам чисти, както споменах, това е най -мръсното място досега, обикновено трябва да използваме swarfega на ръцете и ръцете ни на всеки няколко часа, но очевидно не мога да направя това, докато имам преработени и двата ръкава, така че всякакви идеи как да ги поддържам чисти, тъй като не мога да нося тесни дрехи, тъй като това ще издърпа струпеите, също когато аз'm пясъкоструене в инкубатора ръцете и ръцете ми се изпотяват като луди, поради дългите дебели гумени ръкавици, които са прикрепени към инкубатора, така че имам това, с което да се боря, не се нуждая мастилото да се накисва и да изтече от кожата ми, някакви идеи изобщо моля да се върнете, благодаря.

Поздрави,

Рики

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 26 декември 2018 г .:

Хей, съжалявам, че изпитвате толкова трудности с излекуването на татуировките си. Никога не бива да правите пълни ръкави наведнъж- всеки приличен татуист ще настоява за заседания … ако все пак се напечатате, ще бъде много по-лесно да защитите всеки бит, докато лекува. И също така ще ви позволи да направите по-изложените зони в момент, когато е вероятно да имат повече време да се лекуват- например лятната ваканция. Моля, отделете време и намерете добър татуист, който ще отдели време и ще го направи правилно. Ще се получи по -добре (и вероятно по -евтино) в дългосрочен план.

натрапчиво дърво на 25 декември 2018 г .:

Здравей Линси, надявам се, че можеш да помогнеш, аз'аз съм инженер и по време на работа е много мръсно, покриваме се с мръсотия, масло, мръсотия, както казвате, трябва да си мием ръцете и ръцете толкова често, колкото са отвратителни, проблемът ми е, че току -що направих 2 пълни ръкави отново (за първи път стана наистина лошо с избледняване и неравности, а линиите не са прави и т.н.) точно като начинаещ татуист наистина, така че винаги исках да е повторно, за да разреши бъркотията, затова решихме да го направим, когато се разделихме за Коледа е време да се лекувам и далеч от мръсотията, затова продължих с това и отново избрах друг лош татуист и ръцете ми вече са заразени и имам целулит (приемам 8 антибиотика на ден, за да сортирам това), но сега проблемът ми е след като всичко е излекувано, искам да го направя отново, тъй като ръцете ми са неудобни, но с околната среда работя как мога да защитя ръцете си от всички замърсени мръсотия, слуз масло и т.н., хората казват къде е хлабав връх, но това няма да работи, тъй като най -вече аз съм пясъкоструйник, който е една от най -мръсните работи, които вършат песъчинката е черен и g е навсякъде, тъй като е толкова добре, а също така го правя основно в шкаф, който по същество прилича на инкубатор с големи дълги гумени ръкавици, в които трябва да сложа ръце, за да се взривя, когато го правя, обикновено където дълъг връх с тръбни превръзки на ръцете ми, за да се сведе до минимум черният пясък/пясък, който се изкачва твърде много по ръцете ми, но в същото време ръцете и ръцете ми са напоени с пот от гумените ръкавици, които са прикрепени към машината, дори ако не използвам превръзките, които все още се изпотявате, тъй като гумените ръкавици ви правят такива, всякакви предложения, съвети и съвети как да си направя ръцете отново, след като са излекувани и все още могат да си вършат работата, четох тук за подготовката h като водоустойчивост, така че може да би било идея, но все пак ще трябва да си покрия ръцете, преди да сложа ръцете и ръцете си в големите дълги гумени ръкавици, за да работя в потния инкубатор, така че как да върша работата си, без да се впивам в цялата мръсотия, която споменах, мислех да използвам торбичка с дълги ръкави, използвайки предварителна подготовка h, но тогава цялата тази мръсотия от черен пясък/пясък и т.н. просто ще се придържа към подготовката h и не мога да използвам тръбните превръзки, тъй като сладкото ще бъде натоварване и също подготовката h ще се придържа към него, също така подготовката h ще се придържа към топът ми с дълги ръкави, аз'Аз съм в каша, тъй като наистина не мога да мисля какво да правя и не мога да си взема повече почивка, тъй като шефът ми не е от най -милите хора, да кажа, надявам се, че можете да измислите нещо, съжалявам за есето.

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 08 декември 2018 г .:

Здравейте, благодаря, че се отбихте. Без да го видите, е трудно да се каже. Въпреки това имах няколко татуировки, които бяха болезнени в продължение на няколко дни след това- обикновено такива на големи мускули. По -добре ли е още? Използвате ли антибактериален сапун, за да го измиете?

Ян на 06 декември 2018 г .:

Здравей Джаки. Направих първата си татуировка миналата събота (преди 5 дни). То's отстрани на крака ми (в долната част) и около глезенната ми кост и върху стъпалото. Наистина го обичам, но все още е подут, стегнат и болезнен. Аз'm увивам го в стреч фолио през нощта, измивам 3 пъти на ден и нанасям продукт, даден от художника. Трябва ли все още да е толкова възпалено и подуто.? Благодаря Джаки 🙂

Ям Ерез на 19 октомври 2018 г .:

" ще изглежда, че вашата татуировка е "топене" ако филмът е продължил известно време. Това не е действителният случай, разбира се. Това са просто нещата, които иначе биха се превърнали в краста. Това няма да повлияе на цвета на вашата татуировка, така че не'не се притеснявай!" – Благодаря, че написахте това. Никой друг сайт няма тази информация. Събудих се сутринта след това и почти припаднах, когато видях петна вместо тат. Художникът трябва'предупредих ме.

Знаете ли нещо за използването на Фенистил за сърбежа?

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 14 септември 2018 г .:

Здравей Татитат, благодаря, че се отби и остави коментара си. Това звучи невероятно. Аз'ще го разгледам, определено.

TatiTat на 12 септември 2018 г .:

Или … можете просто да използвате Saniderm/Tegaderm/Dermalize (всички различни марки, но едно и също нещо). Използвах метода за измиване/мехлем за всичките си татуировки до тази година. И тогава имах художник, който ми постави Saniderm. Това промени всичко. Дишащ, водоустойчив филм, който залепва за татуировката, предпазва от всички замърсявания и бактерии и след първото парче можете да го оставите за една седмица, без измиване или мехлем? Знак. Аз. Нагоре. Моята татуировка заздравя бързо и перфектно. Никога няма да използвам нищо друго. Сериозно, погледни го. Това ме поразя.

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 26 август 2018 г .:

Здравей Неон Ангел. Благодаря за посещението и оставянето на коментар. Ако все още е в лечебни етапи, да. Това, което се случва, е, че мехлемът омекотява всякакви струпвания и прилича на петно. Докато не потапяте във вода, трябва да се окаже добре.

Неонов ангел на 25 август 2018 г .:

Нормално е татуировката да изглежда като размазана, когато нанасяте мехлем за последваща грижа?

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 06 февруари 2018 г .:

Здравей Елена, не съм сигурен какво е това. Мога само да препоръчам метода, който използвам, който е подробно описан в хъба. Аз не съм лекар или дерматолог, така мога'наистина не ви казвам за алтернативни кремове. Мога обаче да ви кажа, че всичко, което го прави червено или изгарящо, трябва да се избягва.

Елена на 06 февруари 2018 г .:

Здравей Линси,

Мога ли да използвам крем от невен за новата си татуировка? Слагах го само два пъти досега, но изгаря за 5 минути и става червен. Нормално ли е?

Благодаря!

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 31 януари 2018 г .:

Здравей Бени, благодаря, че се отби и остави коментара си. Да, двойната основа би била добре, тъй като е и прост омекотяващ крем за състояния на суха кожа. Отново, дон'не използвайте твърде много.

Бени1984 на 31 януари 2018 г .:

Здравейте, прикрих миналата седмица и използвах какаово масло за първата седмица, след което струпването е изчезнало, добре ли е да се използва двубазов крем?

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 28 януари 2018 г .:

Потърсих го в Google и изглежда, че е стандартен омекотяващ крем, подобен на дипробаза, така че не знам'не мисля, че това би причинило някакви проблеми.

Ема на 27 януари 2018 г .:

Аз'използвах крем Cetraben за нова татуировка добре ли е това?

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 21 януари 2018 г .:

Благодаря Джаки!

Джаки от Йоркшир на 20 януари 2018 г .:

Здравей Шон, вместо това използвах анусол и се получи! Татуировката ми е напълно излекувана (ден 12), така че просто използвам кокосово масло върху нея веднъж или два пъти на ден.

Моята татуировка е страхотен цвят.

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 16 януари 2018 г .:

Здравей Шон. Не разбирам'не знам, тъй като никога не съм го пробвал. Ако е със същата консистенция- като вазелин- тогава не знам'не мисля, че ще навреди. Ако е крем, бих се отървал. По някои причини кремовете не се носят't работи, както и мехлемите.

Шон на 16 януари 2018 г .:

Можете ли да използвате крем с анусол вместо рН

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 11 януари 2018 г .:

Здравейте Джаки, благодаря, че се отбихте и оставихте коментара си. Аз'радвам се, че кремът помага. Сърбежът е най -лошата част за мен, защото е толкова трудно да не се надраска !! Все още не съм загубил цвят от надраскване, така че определено работи.

Джаки от Йоркшир на 11 януари 2018 г .:

Много ти благодаря за това'беше много полезно! Моят татуист препоръча кокосово масло (твърдите неща, които се топят) и това беше прекрасен овлажнител, но не спря сърбежа! Току що нанесох хемароиден крем и той работи чудесно!

Някои други чудесни съвети също. Благодаря. 🙂

Дай на 10 август 2017 г .:

Здравей Линси, много благодаря за отговора. Вече започнах да използвам Diprobase и вероятно използвам толкова, колкото сте предложили, със сигурност изглежда, че нещата изглеждат и се чувстват много по -добре. Не остана много струпване, така че се надявам да се оправи през следващите няколко дни до седмица! Щастливи дни 🙂

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 06 август 2017 г .:

Здравей, Дай, благодаря, че се отби. Не разбираш'не се нуждаете от много дипробаза за вашата татуировка, достатъчно е да я покриете тънко и да я втриете добре. Количеството се определя от размера на татуировката, но обикновено бих казал, че дължината на пръстите би била достатъчна за средна до голяма татуировка.

Дай на 06 август 2017 г .:

Здравей Линси,

Надявам се това да не звучи като глупав въпрос? Направих третото си произведение на изкуството преди 10 дни и засега всичко върви добре! Използвах някои неща, наречени Tattoo Aftercare "напълно естествено" Аз обаче използвам Diprobase за главата си, тъй като тя е обръсната. Колко ръководство трябва да прилагам към моята татуировка?

Много благодаря предварително.

Рена на 11 март 2017 г .:

Миналата събота си направих татуировка, която не я сърби много, но какво мога да продължа да поставя, докато се задържи напълно.

Линси Харт (автор) от Ланаркшир на 12 април 2016 г .:

Здравей Лео. То'все още се лекува след 2 седмици. Има нови слоеве кожа, които се развиват, докато се лекува, така че тя е стегната и дори може да е суха. Ако следвате стъпките за овлажняване в главината, това би трябвало да помогне. Препаратът H мехлем прави чудеса със сърбеж. И в бъдеще с нови татове използвайте трика със залепващото фолио- наистина работи 🙂

Лъв Г. на 11 април 2016 г .:

Направих си татуировка преди 2 седмици и е червена и сърбяща около татуировката.

Досадно е, защото не изглежда така, както си мислех, че няма да изглеждате.