Уитни е експерт по пиърсинг и татуировки, с опит в света на модификациите на тялото.

Това си Ти'преживявам нормално?

Като цяло, то'нормално е да има подуване и зачервяване около татуировката ви за около 48 часа, след като за първи път го направите. Болката, възпалението и зачервяването обаче трябва да се подобряват с времето, а не да се влошават.

Колко болка и подуване имате, зависи от това къде е татуировката и колко е голяма. По -големите татуировки като цяло ще бъдат по -болезнени и ще имат повече подуване.

Проверете в таблицата по -долу, за да видите дали симптомите ви са нормални или признак на проблем. В тази статия вие'Ще намеря и информация как да се грижа за новата си татуировка, защо може да се е заразила и какво да правя по -нататък.

Забележка: Ако имате червени линии от татуировката си или висока температура, незабавно посетете лекар.

Бърза справка: Симптоми на инфекция

Симптом Детайли Какво да правите

Разпространение или увеличаване на зачервяването

Зачервяването е нормално веднага след татуиране, но ако е така'се увеличава след 2-3 дни, това може да е признак на проблем.

Ако продължава да се увеличава след 2 дни, накарайте татуировката да го провери.

Увеличаване на подуването (особено ако'неравномерно)

Подобно на горното, подуването е нормално веднага след татуиране. Увеличаването на подуването показва проблеми.

Ибупрофен, повишаване на татуировката и заледяване може да помогне за намаляване на възпалението. Ако подуването се увеличи след 2-3 дни, накарайте художник да го провери.

Топлината излиза от татуировката

Известна топлина е нормална веднага след като си направите татуировка. Ако то'се увеличава, това може да е проблем.

Накарайте вашия художник да го провери след 2-3 дни.

Белезникав, кафяв или зеленикавожълт секрет

Това е гной.

Вероятно инфекция. Вижте вашия татуист.

Ясен, прозрачен жълт или бял секрет

Това е нормално при лечебните татуировки.

Следвайте обичайните процедури за последваща грижа.

Неприятна миризма

Сигурен признак на инфекция.

Отиди на лекар.

Пустули, циреи или мехури

Вероятен признак на инфекция.

Вижте вашия татуист или лекар.

Увеличаване на болката или нежността

Болката трябва да намалява, а не да се увеличава в дните след като си направите татуировка.

Вижте художник, освен ако не сте'изпитвате много болка, след което отидете направо на лекар.

Подути лимфни възли

Показва инфекция, освен ако те'са причинени от друго заболяване.

Ако имате други с тези симптоми, посетете вашия художник или лекар.

Червени линии

Определено инфекция.

Потърсете незабавно лечение.

Треска или мускулни болки

Ако не е свързано с друго заболяване, категоричен признак на инфекция.

Отиди на лекар.

Увеличаване на размера на струпеи и краставици, които стават зелени или жълти

Обикновено се причинява от повишено отделяне.

Възможен признак на инфекция. Вижте татуировката.

Пилинг

Не е добър индикатор за инфекция.

Следвайте обичайните инструкции за последваща грижа, освен ако не е придружено от друг симптом.

Сърбеж

Може да е алергична реакция, макар и да не е добър индикатор за инфекция, освен ако тя се разпространи и се влоши след седмица.

Ако не стане'не си отивай, виж татуировката.

Неравности

Не е добър индикатор за инфекция, въпреки че може да показва алергична реакция.

Следвайте обичайните инструкции за последваща грижа, освен ако не е придружено от друг симптом. Ако сте упорити, вижте вашия изпълнител.

Грижа за вашата татуировка

Има много различни методи за грижа за нова татуировка. Като цяло обаче те следват някои основни насоки.

 1. Вашата татуировка е отворена рана. Направете всичко възможно, за да не докоснете нищо, което може да го замърси.
 2. Винаги мийте ръцете си, преди да почистите татуировката си.
 3. Не повече от няколко часа след като си направите татуировка, отстранете превръзката и внимателно я измийте с антибактериален сапун за ръце без аромат. Използвайте хладка вода и ръката си, за да я почистите. Не търкайте. Внимателно отстранете всички мехлеми, кръв и други остатъци.
 4. След като измиете и оставите да изсъхне на въздух или го потупайте с не пухкава кърпа, нанесете мехлем. Препоръчват се бацитрацин, A+D мехлем и Aquaphor. Не използвайте вазелин или вазелин. Използвайте само малко количество, достатъчно, за да оставите много тънък, почти несъществуващ слой. Твърде много мехлем може да попречи на заздравяването на татуировката. След като го втриете, той трябва да има лек блясък. Използвайте мехлема в продължение на 3-5 дни.
 5. Измивайте татуировката си два до три пъти на ден и винаги измивайте ръцете си, преди да го направите!
 6. Между третия и петия ден татуировката ви ще е образувала твърд, тънък слой и ще започне да се бели (като слънчево изгаряне). Това е нормално.
 7. В този момент преминете от мехлем към лосион за ръце без аромат, за да поддържате кожата овлажнена. Дон'не избирайте татуировката или струпеите! Оставете ги да слязат сами. Дон'Не нанасяйте твърде много лосион – достатъчно, за да се втрие в кожата.
 8. По -голямата част от изцелението ви трябва да продължи в рамките на две седмици, въпреки че татуировката ви може да отнеме до четири седмици, за да се излекува.

Други съвети

 • Дон'не спи на татуировката си.
 • Дон't потапяйте го във всякакъв вид вода.
 • Дон'Не го дразнете с тесни дрехи.
 • Дон'не го излагайте на слънчева светлина.
 • Дон't претоварвайте района. Оставете фитнес за малко, докато татуировката ви се лекува, особено ако го правите'ще движите татуировката си наоколо.
 • Не го къпайте, драскайте, сърбете и изобщо не го докосвайте.
 • Инструкциите, които вашият изпълнител ви дава, отменят всичко останало.

Други опасения за здравето и как да ги избегнем

Когато си правите нова татуировка, независимо дали е първата, петата или петнадесетата, трябва да сте наясно с потенциалните здравословни проблеми. В допълнение към риска от заразяване с татуировка, потенциално можете да се заразите с гангрена, сифилис, туберкулоза, хепатит В и С и ХИВ от заразени игли и инструменти.

Изберете правилния магазин

Когато правите татуировка, важно е вашият татуист да използва нови, стерилни игли и чисти инструменти за всеки клиент. Всичко, което влиза в контакт с човешката кожа, кръв и течности, трябва да бъде правилно стерилизирано.

Дори и да не знаете'не вижда кръв по игли или инструменти, не вижда'не означава, че можеш't да се заразите с болест или инфекция от тях. Вашият художник трябва да изясни, че иглите, които използва, са напълно стерилни.

Също така, не забравяйте да кажете на вашия художник за всички алергии, които имате (особено латекс или никел), за да предотвратите алергична реакция. Ако не'не знам дали ти'ако сте алергични към никел или латекс, тествайте се.

Ако приемем теб'вече сте проверили вашия художник за татуировки и магазина за татуировки, следващото нещо, което можете да направите, за да предотвратите инфекция, е като извършите подходяща последваща грижа.

Как да разберете дали татуировката ви е заразена

Защо'd Моята татуировка се зарази?

Най -честата причина за заразяване на татуировка е неспазването на инструкциите за последваща грижа. То'възможно е също така художникът или художниците' оборудване по някакъв начин замърси вашата татуировка.

Ето някои други често срещани причини:

 • Замърсяване от облеклото
 • Бактерии или агресивни химикали
 • Отслабена имунна система
 • Наличие на други заболявания или заболявания

Грижи за инфекция с татуировки (и кога да посетите лекар)

Ако смятате, че може да имате инфекция във или около новата си татуировка, трябва да се консултирате с вашия татуист, преди тя да доведе до по -сериозни проблеми и усложнения. Ако ти'положително си го'ако имате инфекция, отидете на дерматолог. Лекарят може правилно да диагностицира инфекция вместо вас и в зависимост от тежестта може да предпише лечение освен локалния мехлем.

По принцип локален крем-базиран антибиотик ще помогне за излекуване на инфекцията. Никога не трябва да използвате мехлем, защото можете да запушите кожата си и допълнително да влошите инфекцията. Използвайте обаче локално мехлем, ако знаете със сигурност, че вашата татуировка е заразена.

Не забравяйте да поддържате татуировката суха. Не плувайте и не се къпете със заразена татуировка, защото потенциално можете да влошите инфекцията.

Следвайте своя художник или лекар's Инструкции

Потвърдете подозренията си с вашия татуист или лекар и следвайте инструкциите им. Тук'това, което може да ви кажат, че трябва да направите:

 • Измийте татуировката с сапун без аромат и чиста вода и я оставете да изсъхне на въздух. Дон'не го прикривайте, освен ако не се налага.
 • Оставете татуировката да изсъхне. Не използвайте мехлем от всякакъв вид. Превържете го с чиста марля само ако трябва да го направите, за да не се замърси.
 • Ако превързвате, използвайте стерилна марля и леко покритие от локален крем. Сменяйте превръзката няколко пъти на ден, за да я поддържате чиста. Уверете се, че превръзката е незалепваща, така че да не't разкъсайте кожата, когато я свалите.
 • Вашият лекар може да Ви предпише перорални антибиотици или изобщо нищо.

Повече информация за инфекциите

Инфекцията може да се появи на повърхността на татуировката или под кожата, дълбоко в раната. Ако инфекцията е по -дълбока, вие'ще изпитвам по -малко от тези симптоми, с изключение на силна болка и възможно подуване.

Тъй като инфекцията може да възникне дълбоко в раната, искате да сте сигурни, че татуировката не се появява'излекувайте отгоре. Ако това се случи, може да получите по -сериозни усложнения като абсцес. Ако не се лекува, инфекцията може да се разпространи в костите, ставите и другаде в тялото.

Повишени рискове

Ако имате други заболявания или притеснения за здравето, може да сте изложени на повишен риск от инфекция, дори ако се грижите правилно за новата си татуировка. Ако имате диабет, периферно артериално заболяване или нарушена имунна система, трябва незабавно да се консултирате с лекар при първите признаци на проблем, тъй като сте изложени на по -голям риск от инфекция и усложнения.

Не забравяйте, че можете да намалите риска от инфекция, като следвате правилната грижа за почистване и грижа за нова татуировка.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не замества диагнозата, прогнозата, лечението, предписанието и/или диетичните съвети от лицензиран медицински специалист. Наркотиците, добавките и естествените лекарства могат да имат опасни странични ефекти. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с квалифициран доставчик на индивидуална основа. Потърсете незабавна помощ, ако имате спешна медицинска помощ.

© 2009 Уитни

Коментари

Дебора Барфийлд на 24 октомври 2019 г .:

Мисля, че татуировката ми е заразена

То's червен около ръба. много ранен след седмица

Имам няколко татуировки, които никога преди не съм имал.

Уолдър на 16 юни 2018 г .:

имах тат 4 месеца назад, той показва, че е напълно излекуван от външната гайка имам болки в кожата както мускулни, така и ставни болки в горната част на ръката и около рамото. не знам дали тат е извършен или не, той не се показва от външната страна. но когато го държа, чувствам, че е подут отвътре. трудно е да завъртя ръката ми, тъй като ме боли толкова много. може ли да е някакъв ефект или някакво сериозно заболяване. не бях получавал тези болки преди, това се случи след като си направих татуировка и това ме притеснява. трябва ли да потърся медицинска помощ или да се консултирам с моя тат художник. ще се радвам, ако получа помощ предварително.

Лили на 21 януари 2018 г .:

Направих си татуировка преди 9 дни на върха на крака ми нагоре в предната част на глезена и около него, трябваше да отида при лекарите, тъй като беше ядосан и възпален, той ме постави на антибиотици и все още не е излекуван в гънки между крака и глезена ми, плаче, как да го накарам да го измия, измивам го 2/3 пъти на ден и гледам да не ходя много, все още съм на антибиотици още няколко дни, просто искам да се излекува, останалото е добре.

Рейчъл на 19 ноември 2017 г .:

Защо татуировката би ме боли след заздравяване, но няма зачервяване или подуване

Дебора на 27 март 2017 г .:

Направих си татуировка, левият ми крак преди седмица трябваше да отида при д -р 2 дни след като си направих татуировката, д -р каза, че съм получил церлитиус добре, ето 4 дни по -късно все още боде адски и глезенът ми е подут какво мога да направя

Притеснена момиче на 21 март 2017 г .:

Здравейте,

Направих си татуировка в областта на диагонала от рамото (отпред, точно под ключицата) преди около година през лятото. Въпреки това, не след дълго усетих парещи усещания върху самата татуировка при случайни случаи и сега има кафяви петна по произволни области на татуировката. В един момент имах 2-3 малки блистера върху него. Трябва ли да се притеснявам? Наистина исках да се докосна, тъй като това е татуировка с воден цвят, а засенчването и цветът вече са забележими (поне за мен) неравномерни, но се притеснявам да го дразня повече. Някаква идея какво'греши и ако мога да се свържа? аз мога'не стоя с неравномерна татуировка!

Благодаря ти.

Лори с татуировката на розата на 26 март 2016 г .:

Имам 2 тата, които получават малки дразнещи червени подутини, тези два тета бяха завършени в началото на 1990 г.'никога не е имал проблем до скоро. Възможно ли е да е от началото на менопаузата? Просто не знам'не знам и не разбирам, че и двете са били направени. Татуировъчните партита биха отнели много изследвания, за да се намерят артистите. Във всеки случай се надявам тези неравности да се справят'да ги съсипя, те са част от живота ми. Предполагам, че ще опитам антибиотичен крем, всеки, който изпада в менопауза със същия проблем, да ме уведоми? Благодаря ти

kim13 на 19 декември 2012 г .:

как да видя обратната връзка от коментарите?

Крис на 19 декември 2012 г .:

Имам прикритие на гърдите между гърдите си'е 27 -ми и първата ми инфекция …. Много болезнено и използвах троен антибиотик, който не използвам'не го мисли'Работи без котка, много червено. То'минаха 5 дни откакто го получих !! ??? Какво да правя ? Всеки съвет

Аманда на 01 ноември 2012 г .:

Станах на крак преди 2 години. Все още не е'не е излекувано, то'е подут и много сърбящ. Също така струпя много. Виждал съм няколко различни лекари и имах няколко различни лечения за това. Нищо не работи. Някой да има идеи?

jared на 14 август 2012 г .:

имах си татуировка преди месец и сърбежът и видът ми е мехурчен като черното мастило под кожата't излизам отивам на лекар вече 2 пъти и din'не работи. и ми дават лекарство като лосион и изобщо не действат. можеш ли да ми помогнеш какво мога да направя.

moniqua2010 на 11 юли 2012 г .:

Получих тат преди 3 нощи и тя беше много подута като много и има като червени малки точки като натъртване тата ми е на предмишницата долната част близо до китката ми е добре, но нагоре ръката ми е там, където е по -зле и е много горещо също'употребата на вазелин е толкова лоша и боли….

amy618 на 13 май 2012 г .:

Получих тат миналата неделя на долната си скоба, червена около нея и лепкава на татуировката, с която излиза някаква червена уоз, все още малко боли при допир. Как да разбера дали е засечена ??? Нуждая се от помощ възможно най -скоро

Сами на 05 май 2012 г .:

Добре, така че, наскоро направих прикритие, точно над глезена ми

аида гарсия на 04 май 2012 г .:

току -що си направих татуировка и излизат малки бели мехурчета в различни области на татуировката … това ли е признак на инфекция??

8805 серия на 26 април 2012 г .:

Направих първата си татуировка преди 6 дни и пише Вяра на върха на крака ми. Тя е малко червена около тата, но болката е това, което ме притеснява .. Много е лошо, когато за първи път се изправя или започвам да ходя и се подобрява, след като натискът е върху него, докато не вдигна крака си нагоре или нещо такова .. но когато легна или го подпирам, изобщо няма болка, само ако го докоснете .. не е горещо 2 докосването и не't сърби след 6 дни .. Какво означава това?????

жасмин на 13 март 2012 г .:

хей, в събота си направих татуировка'е малко подуто няма болка изобщо не е червено но днес започна да се отделя жълта течност ват означава ли това може ли някой да ми каже

francis18 на 05 март 2012 г .:

Здравейте всички, тази статия е много информативна, но исках да знам, само час отново разбрах, че има нещо като пещера, така да се каже, на едно от крилата на моята татуировка. тя е донякъде зачервена около тази област и малко подпухнала (малко повече от другата част на татуировката, която е подпухнала, но не'изобщо не ме боли, исках да не, ако това звучи сякаш може да бъде заразено. Аз съм хиперконденциален и винаги имам нещо, така че може ли някой да ми каже дали отново е в главата ми или наистина имам инфекция,

P.S. утре ще се върна при художника, за да го попитам и него

Стейси на 04 март 2012 г .:

Съжалявам, имах последваща мисъл…

Малки червени подутини около новата ви татуировка обикновено означават, че използвате прекалено тежък за кожата си крем, който запушва космените фоликули, или нанасяте твърде често. Имате 2 възможности за избор, сменете кремовете или го игнорирате. Това обикновено изчезва, когато спрете да използвате този мехлем.

И НАЙ -важното нещо, което можете да направите, когато се грижите за нова татуировка, е да измиете ръцете си, преди да я докоснете. Кожата е отворена, счупена и крехка. Няма смисъл да се въвеждат нови бактерии във вече уязвима зона. И не, няма значение дали поставяте Неоспорин върху него. Ако ръцете ви са мръсни, гадостта ще намери начин да влезе.

Стейси на 04 март 2012 г .:

Добре момчета, ето'това е сделката. Имам няколко татуировки, толкова много часове работа мога'дори не ти казвам колко време съм'седнал съм. Аз'също съм в медицинската професия. Тази статия всъщност е много добра; обаче, за всички, които се съмняват, ето…

Изчистването на бистра течност от нова татуировка е нормално. Това е комбинация от бели кръвни клетки, плазма и други телесни течности. Това се случва, когато има травма и открити участъци по кожата. Тя е тялото'естествената отбранителна система. Това е добре … имунната ви система работи !! Освен това се чувства лепкава. Дон'не се тревожи и за това. Вашата нова татуировка източва всичко, което има цвят, независимо дали е жълто, зелено, червено или розово (само за да назовем само няколко) ОТВЪРДЕТЕ КЪМ ВАШИЯ ЛЕКАР! Подуването също е нормално. Тялото произвежда хистамин, който причинява подуване до нараняване. Татуировката е нараняване. Ако отокът на тялото е претоварен, той ще се подуе. Почивката, ледът, компресията и издигането помагат при продажбата. Ако подуването не изчезне … отидете на лекар !! Всеки вид миризма не е нормален. Ако усетите някакъв вид миризма, идваща от татуировката ви … Отидете на лекар !! Болката е нормална, болката означава не'не се забърква с тази област. Болката също е естествен защитен механизъм. Ако болката е твърде силна за вас или продължава твърде дълго … Отидете на лекар !! И не на последно място, ако смятате, че нещо не е наред, погледнете го. Вашият татуист или вашият лекар може да ви каже, ако нещо не е наред. Винаги слушайте инстинктите си, те са спасявали човешката раса в продължение на хиляди години и обикновено са прави. Винаги, винаги, винаги слушайте инстинктите си !!! Знаеш, когато нещо не е наред.

Извинете за лекцията. Погрижете се за вашето изкуство.

DAn на 01 март 2012 г .:

понякога може да бъде евтино мастило, което причинява подуване и татуировка да бъде червен бряг или татуировка дълбоко в кожата

Саманта на 27 февруари 2012 г .:

Бях си направил нова татуировка само преди четири дни, зоната все още е малко нежна на допир, но основната ми грижа е една област, която беше направена с различна нужда, която не'не работи правилно, когато татуистът оцветява, изглежда, че е влязъл малко дълбоко в кожата, тогава това, което се предполагаше, беше около тази област, която беше червена и възпалена. Няма подуване, но бих искал да знам дали все още трябва да зараства правилно, дори когато почиствам ежедневно.

Стив на 16 септември 2011 г .:

имал татуировка миналата седмица изобщо не е кървял знам всичко е възпалено и котка излизащи знам някакви идеи хора

grimzyy на 31 август 2011 г .:

добре, така че си направих татуировка миналия петък и съм малко притеснен. пилингът и техните две петна, ако го боли, е голяма татуировка на предмишницата ми, но тяхното не шуми, мехури или треска

някакви предложения? какво мислите, че е?

Джесика на 23 август 2011 г .:

Направих си татуировка преди 3 дни на глезена ми не е подута, но изгаря и боли, когато ходя по този крак. Това нормално ли е?

Куин на 27 юли 2011 г .:

Направих си татуировка преди около 5 дни и се лекуваше добре, но има едно малко петно, което е леко червено, но не е горещо или болезнено. Това инфекция ли е?

яри на 21 юли 2011 г .:

Е, наскоро може би преди 3 дни дядо ми си е направил татуировка на ръката, първата от р се белеше и кървеше и едно изкуство ставаше зелено'не знам дали е сериозно, но аз'Притеснявам се, че синът му го е направил вместо него, но той почиства машината за бакшиш със сапун и вода, глупаво, моля помогнете със съвет о и той'планирам да направя годеника си, ще зарази ли и той инфекция. Помогнете му да го направи в понеделник.

shannon nettrouer на 21 юли 2011 г .:

Имам татуировка на крака си с пеперуда и звезди около нея..Крачето ми е подуто..колко ще продължи това? изобщо няма болка просто подута.. това нормално ли е?

Маги на 07 юли 2011 г .:

хей, току -що си направих татуировка, все още не е завършена на долната част на гърба ми има черепни крила …. и имам като червени петна по целия гръб какво да правя, боли толкова много

Кери на 04 юли 2011 г .:

Току -що бях направил татуировка, докато бях на почивка, се озова в болница веднага щом се върнах във Великобритания, така че само малко предупреждение за хората!

Катрин на 31 май 2011 г .:

K измама излезе снощи & it'е като белег на първоначалното К, тъй като можете да видите розовата плът. Моят татуист ми каза да продължа с лосиона, докато се излекува. Може ли същата област да бъде ретуширана или ще бъде белег?

Хедър на 31 май 2011 г .:

Е, аз си направих татуировка преди седмица и всичко беше наред'не знам дали влизането в басейн беше добре, така или иначе влязох в басейна, той избледня и получавам червени сърбящи петна около него, това е нормален, трябва ли скоро да го засенча или да го оставя да заздравее напълно, защото част от сърцето на глезена убежище'наистина не се успокои???

Моля, кажете ми какво да правя благодаря

Клеър на 31 май 2011 г .:

Здравейте, имам татуировка в събота на пръста си {панделка за рак на гърдата} Знам, че щеше да е болезнено, но първоначално се появи с розов секрет, сега е жълто/зелен цвят? Сух е отгоре, нежен на допир, но продължава да пука. Това нормално ли е? Или е обичайно нещо да се случва поради областта I'правил ли си го? Но истинският въпрос, който имам, е, мислите ли, че би изцедил цвета, в който случай трябваше да го направя отново? Това не е първата ми татуировка. Всеки съвет би бил много благодарен благодаря

Катрин на 31 май 2011 г .:

Направих си татуировка преди 3 седмици върху отпечатъците на глезена-2 лапи & a K. Първоначалната седмица набъбна, нежна, зачервена и сърбяща. Крастата по лапите (черно мастило) се отдели преди 1 седмица, но К (червено мастило) образува много дебела струпка, която изглежда ударена. Малко отлепете се и разкри розовата плът. Какво трябва да направя? Получавам противоречиви възгледи … Да продължа да нанасям крем, за да го запазя най -много, така че крастата в крайна сметка ще се отлепи & да не се прилага, защото вместо това ще образува по -дебела струпка.

Саманта на 19 май 2011 г .:

Току -що си направих третата татуировка и сантиметър над глезена преди седмица. В деня след като го получих, масата падна на крака ми на точно това място, така че изглеждаше леко наранена. Грижа се за него, както направих и другите си татуировки. Сърбеше много и знам, че обикновено се свързва с изцеление, но около някои от по -дебелите части все още е малко зачервено. Смятате ли, че причината е толкова дълбока или мога да получа инфекция?

Ще на 16 май 2011 г .:

Здравейте момчета и момичета, току -що си направих първата татуировка преди 2 дни, цялата татуировка изглежда е добре, освен 1 област от shadin, тя'Отидох от черно -сивото, че беше към мека, гъста, гъста зона, просто се чудя дали някой може да хвърли малко светлина върху това. би било наистина полезно

Ейми на 19 април 2011 г .:

Сериозно се нуждае от помощ, татуира се преди 5 дни, наистина подутият му мехур и изтичащ лепкав кал, не е отдалечен и постоянно е мокър. Краката ми са толкова болезнени и нежни. Помогне!

Амбър Мишел Бернал на 10 април 2011 г .:

Вчера си направих татуировка какво да правя с него, докато спя

Уенди на 29 март 2011 г .:

Помощ ми беше направена 3 август миналия август, една на китката ми и една на глезена, като сега имах много проблеми, всички се излекуваха чудесно, но около 3 месеца по -късно и двата тата започнаха да се подуват и да се струпват, изглеждат като мехурчета под кожата много възпалени и сърбеж отиде при дерматолога, който изобщо не ми помогна, просто каза, че трябва да ги лазерно, което е голямо не, не, не знам какво да правя сега, мястото, където ги направих, е чисто и другият тат не беше проблем единственият нещо, за което мога да се сетя, е, че съм на стероиди за PMR може ли това да е причинило това и как мога да поправя това…

Дан на 24 март 2011 г .:

Имам татуировка, но имах докосване върху нея и в долната част под знака на тениската имам няколко гърбици под кожата, където съм имал допир, мислите ли, че може да е било слънцето или мислите, че заразен ??????

Валкирия на 05 март 2011 г .:

Благодаря за информацията, наистина полезна и точна.

kas на 23 февруари 2011 г .:

Добре, така че си направих татуировка преди 4 дни на гърба близо до врата си и в средата на гръбнака. Забелязах, че когато се къпя, все още мога'не си слагам сапун, без да изгори до точката, в която искам да плача. Също така беше наистина червено около татуировката и забелязах, че гори силно. Какво трябва да направя?

татуировка на 18 февруари 2011 г .:

за човека, който каза зелена сянка: това'е издухване, а не инфекция, вземете нов татуист lmao

съдя на 04 февруари 2011 г .:

току -що прочетох публикацията и се чудех дали някой все още усеща болка в стъпалото след една година?

отново червената част на моята татуировка, която ме боли много, двете червени звезди са подути, но другите са излекувани и изглеждат добре, не съм сигурен, че лекарят би могъл да направи нещо по въпроса.

Фло на 19 януари 2011 г .:

Направих си татуировка на крака преди около 2 години. Татуировката ми даде тубиран антибиотик, който да прилагам ежедневно. Направих всичко това и все пак получих инфекция. Отидох на дерматолог, който вярвах, че инжектира зоната за татуировка с болкоуспокояващо, но след ден болката се върна. Отидох при друг дерматолог, който след няколко посещения и лечение реши да премахне татуировката по много неортодоксален начин. Той буквално го изстърга и остави дупки. Агонията беше невероятна. Избрах да посетя друг дерматолог, който беше ужасен от това, което колегата му е направил, но успешно лекува раната. Това, което имам сега, не може да се нарече татуировка, а имитация (мастилото е тук -там, включително белези). Аз обаче'бих искал същата област да се татуира отново, основно за покриване на белезите. Смятате ли, че това е мъдро?

vikki1988 на 06 януари 2011 г .:

Направих си татуировка преди 5 дни, първата ми 1, която направих от лявата външна част на прасеца около сантиметър над глезена, трябваше да отида в болница, тъй като кракът и кракът ми се взривиха като балон, бях в абсолютна агония , трябва да отида bk, за да ми изследват кръвта, тъй като подозирах скептацемия, все пак може да бъда постъпила отново в болница, (arrgghh), но болницата го третира като химическо изгаряне, тъй като червеното оцветяване в моята татуировка буквално е изгоряло кожата ми плът до плът, те не'не разбирам как това може да се случи, тъй като отидох на татуист, той разполага с цялото оборудване за лагитамат и използва високопрофилно мастило за писък, той е проверен и изчистен, някой друг е имал подобна реакция към мен … просто не разбирам как това може да се случи!!!!!

кара на 05 януари 2011 г .:

Наскоро си направих татуировка преди около седмица. Забелязах го'става много сърбящ и сега около горната му част има червени точки. Поставих a&олио върху него плюс лосион, но точките все още са там. Страхувам се, че е заразен. Някой да има възможна помощ?

Мария 12356 на 03 януари 2011 г .:

Направих четвъртата си татуировка миналата сряда на китката си, тя беше подута и зачервена за няколко дни, подуването и зачервяването изчезнаха, но когато татуировката ми се обели, на татуировката ми имаше рани, татуировката ми е заразена????

selftitle на 25 октомври 2010 г .:

току -що получих тат преди седмица и се излекува добре, но една част от тата, която има силно засенчване, все още боли. Аз'получавам бяла течност, която не излиза нищо лудо, но това нормално ли е и това място е единственото място, което боли.

Джъстин на 14 октомври 2010 г .:

току -що получих тат преди 3 нощи и сега го почиствах и овлажнявах и сега червеното около него някак си изгаря, когато го овлажнявам. заразен ли е?

Shawty22 на 07 октомври 2010 г .:

Здравейте, току -що получих пикантната си събота и то'от 6 дни ми казаха да използвам био масло и добре мисля, че кожата ми реагира на моето омазано имам малки бели пъпки по ръката и's hella ichy и аз имам голям кръст, така че тяхното много мастило беше направено на ръката ми сега трябва ли да се притеснявам или това е нормално

Сочност на 06 октомври 2010 г .:

Имам 9 татуировки'е сега и току -що направих един на крака си. Въпреки това, което прочетох предварително за крака, който е супер болезнен, бях много изненадан, че не беше така'толкова лошо !! Това се казва аз'установявам, че не е така'Заздравявам толкова бързо, колкото другата ми татуировка's но кракът не е't област от тялото, която може да се почива твърде лесно, особено когато трябва да работите! Моят все още е червен на места и малко нежен, но беше направен само преди 5 дни! Моят съвет към всеки с нова татуировка е да я поддържате чиста, да я поддържате суха, да използвате добър лек лосион за грижа за нея (намирам Tattoo Goo Brilliant) и да се опитвате да не търкате, сърбяте или избирате татуировката. Ако загубите цвят, ще бъде само по -болезнено да го възстановите, тъй като е белег!!

Йена Уилямс от Калифорния на 21 септември 2010 г .:

Вижте, затова се страхувам смъртно от татуировки! Това и усещането за такова "постоянен" обреченост!

Страхотен хъб!

lmv на 20 септември 2010 г .:

току -що си направих 3 -та татуировка преди 2 седмици, сега имам някаква инфекция

Ашли на 16 септември 2010 г .:

Преди два дни имах канджи, покрито с цветен дизайн на дясното ми прасец. той направи очертанията и цвета за 2 часа без почивки. това ми е 13 -та татуировка. долната част на прасеца ми е подута и кракът също, но татуировката изглежда напълно нормална. изперквам. това нормално ли е, тъй като това никога не се е случвало с друга татуировка!

MiAnGeL на 03 септември 2010 г .:

хей Уитни05

да, току -що си направих първия татуировка вчера и падаща звезда на рамото ми, един от моите сатри's наранява червеното си и изтласкващата бистра течност заразена ли съм&D мехлем върху него, но вчера това малко момиче, което познавам, иска да го види, затова й показах и тя го докосна, така че е заразено, боли като луд, помогнете ми

Раманда Панда на 18 август 2010 г .:

Хей момчета 🙂

Направих четвъртата си татуировка преди пет дни и се лекувах по същия начин като последните си татуировки, които се излекуваха прекрасно. В по -голямата си част татуировката се лекува според очакванията и просто стига до люспестата фаза. Имаше някакви струпвания по твърди линии и твърдо черно, но това беше нормално за моите татуировки в миналото. Единственият проблем, който имам с това парче, е, че има едно петно ​​в татуировката, което все още е малко болезнено и когато измивах татуировката, малко парченце от люспите се лющеше, само за да разкрие лепкава, но бистра течност. Не съм'не съм виждал това в някоя от предишните ми татуировки. Отново, аз'използвам методите на лечение, които са ми действали … Единствената разлика е, че сега работя в ресторантьорството … И се грижа да поддържам чистата си чиста там. Искрено се надявам да не е така't заразен … И ако е така, какво мога да направя и какви са потенциалните щети на татуировката? То'е изключително страхотно парче и наистина не го разбирам'не искам да се обърка.

Дрю на 18 август 2010 г .:

Да, така че аз #%@%измислих и направих парче от неопитен татуист, докато бях в Афганистан, излишно е да казвам, че е заразен доста тежко – аз'Опитвах се да го поддържам чист, но след като го изтърках и изля пероксид, той продължава да изцежда този жълтеникав секрет. Аз'започнах да пия антибиотици (доксициклин), за да видя дали ще помогне …. Вероятно трябваше да отида в основната болница, но не го направих'T. Бедна ръка и срам за мен, че съм некомпетентен.

symtom77 на 16 август 2010 г .:

Що се отнася до подуването, може да имате алергия към мастило. Знам, че всяко мастило с червен пигмент в мен ме кара да набъбвам и да имам болка, докато заздравее правилно. Обикновено започвам да приемам бенедрил преди и след всяко тат, което получавам с червено. Помага на някои, но не напълно. Надявам се, че's полезно.

symtom77 на 16 август 2010 г .:

@Emmz6 звучи така, сякаш твоят изпълнител може да се е доближил до костта и да е довел до избухване на линията. То'Това е често срещана грешка в области с малко плът като китката, стъпалото, пръстите. Знам аз'виновен съм за това. Зелено-сивата сянка може да избледнее, но спечели'не си отивай. Ако ви притеснява, помислете за малко засенчване около района.

ох на 10 август 2010 г .:

Здравейте, аз си взех тата преди два дни от вътрешната страна на ръцете си, няма болка, но те са силно горещи през цялото време, това ли е признак на инфекция?

tiff33 на 30 юли 2010 г .:

Направих първата си татуировка преди два дни на крака си, много болезнена. Мога да понасям меко по крака си. Това нормална реакция ли е поради сайта?

K808 на 28 юли 2010 г .:

Направих си татуировка от рамото до лакътя, от външната страна на ръката. След това беше добре, а два дни по -късно стана червено и подуто, а ръката ми е подута до китката. Не става'изобщо не ме боли и имам антибиотик от лекаря. Чувам, че наличието на много мастило на едно място може да причини подуване и зачервяване, но е нормално да се подуе толкова далеч по ръката ми?

Джими З. на 10 юли 2010 г .:

Бях татуиран от художник преди две седмици във вътрешната част на предмишницата ми и в рамките на татуировката се развиха белези. Тъй като пренебрегнах татуировката с белези, се свързах с друг художник, за да прикрия татуировката с белези. Художникът имаше проблеми с поставянето на мастилото; преминете през татуировката с белези три до четири пъти, преди да завършите. То'минаха три дни и предмишницата е подута и болезнена, когато ръката виси до страничната част на тялото ми. Татуировката също изтича кръв и мастило. То's също изтича жълто/прозрачно вещество в области, които художникът използва сиво. Моята татуировка заразена ли е? Или това е резултат от работа върху татуировка с белези?

Хелън на 12 юни 2010 г .:

Току -що си направих втората татуировка, която е струпване на морски звезди. Човек изобщо не се лекува добре. Всъщност тя изгаря с силна болка повече от седмица. Не можех'дори не премествайте тази област, без да искате да крещите. Болката е по -добра, но сега върху нея има много голямо синьо струпее'не се подобри за 3 дни. Днес забелязах пукнатина в нея и тя изглежда като гъвкаво червено в пукнатината. Аз не го направих'не знам какво друго да направя, затова сложих малко неоспорин в пукнатината. Трябва ли да видя лекар? Другите ми 2 морски звезди се лекуват добре…

Трейси на 10 юни 2010 г .:

Направих обидена татуировка и част от нея беше прикритие на името на бившите ми съпрузи. първия път, когато си направих тази татуировка, сърцата бяха оцветени в червено и те се заразиха и никога не бяха червени след заздравяването. когато отидох тази събота (6-5-10), те я оцветиха обратно в червено. Сега е супер възпалено и отново малко зачервено около сърцата и само червените сърца имат струпки по тях. Просто се чудех дали могат да бъдат заразени?

Лотос на 06 юни 2010 г .:

То'също е на рамото ми. Не знам дали това има значение или не, но не знам'не мисли това'е особено чувствителна зона за повечето хора … и то'това е само част от татуировката

Лотос на 06 юни 2010 г .:

Току -що си направих татуировка преди няколко дни и там'това е само една част'е нещо като червено … и тъй като останалата част от татуировката започна да се бели, ми казаха, че това е смисълът да използвам лосион, но когато го сложих върху частта, която изглеждаше червена, малко ужилена … отначало си помислих, че е мастилото, защото то'е част, която'е повече в сянка и то'не е подут или тече, но аз'сега не съм толкова сигурен … аз'Мисля, че утре може да отида на лекар и да попитам, но мислиш ли'е заразен?

kerrip8070 на 02 юни 2010 г .:

В събота (днес е сряда) си направих татуировка над лявата гърда. Аз'Малко съм изненадан, че толкова се дръпва. Последният на гърба ми оздравя без никакви проблеми и с много малко всмукване. Аз'измивам го на всеки 8 часа с мек сапун и използвам мек лосион без аромати. Все още ужасно боли и изглежда има КРАТЕР на дъното. Татът е висок само около 2 1/2 инча и изцяло черен. Някакви идеи??

conner91 на 02 юни 2010 г .:

аз си направих татуировка преди 2 дни и наистина е червена около засенчването, има и няколко малки зелени струпки по нея …. всеки съвет?

jjmerc на 28 май 2010 г .:

Току -що си направих татуировка преди 5 дни, тя е много червена и беше много подута на върха на крака ми целият крак и глезенът ми бяха подути. добре, все още е много червено и възпалено, но изглежда, че татуировката е потънала под линията на кожата. Имам 6 други татуировки, това никога не се е случвало b4 един и същ човек всеки ден в същия салон. този ден получих 2 други прикрития на гърба и долната част на гърба и двете са страхотни. но този крак ме изплаши …. всеки съвет

медоносен1 на 28 май 2010 г .:

Благодаря Уитни, оценявам информацията. Сваля товар със сигурност.

Уитни (автор) от Грузия на 28 май 2010 г .:

Понякога татуировките на глезена/прасеца могат да бъдат по -болезнени, включително и възстановяването. Просто го следете отблизо. Познавам хора, които са си направили татуировка на глезена/прасеца и са имали проблеми с ходенето в продължение на седмица след това. Наистина трябва да го поддържате овлажнен. Ако продължава, определено отидете при друг изпълнител, за да го накара някой друг да го разгледа.

медоносен1 на 27 май 2010 г .:

Здравейте всички, Имам още една татка преди малко повече от седмица. Това 1 е на външната ми долна скоба на около инч над костта на глезена. Сега глезена и стъпалото ми са много много подути, има значителна болка, когато никой от другите ми не боли по този начин. Имам пълен кръг на глезена на другия крак и нямах подуване. То'в момента се бели като слънчево изгаряне, но никой от другите ми не се олющва или обелва. Същият магазин, един и същ художник. Какво мислите, че има? Всеки?

Уитни (автор) от Грузия на 25 май 2010 г .:

Болезнеността ще варира в зависимост от местоположението и човека. Никога не съм изтичал от здрава, лечебна татуировка. Изтичането понякога се свързва с изцеление, но зависи. Зачервяването е дразненето, всеки човек е различен за това колко дълго остава червен и нежен.

Челси на 24 май 2010 г .:

Току -що си направих първата татуировка преди 6 дни. То's на вътрешния ми крак на около 2 инча над глезена ми. Днес тя е много нежна, почти ми харесва'гори. То'е малко червено около него и все още изтича чистата течност, която е била от първия ден (мисля, че казаха, че това са бели кръвни клетки?) Оцветените части изглеждат сякаш имат малки малки червени точки в тях.

Това инфекция ли е? Трябва ли това да е това нежно и възпалено след 6 дни? То'е само малка пеперуда.

тинк на 23 май 2010 г .:

току -що получих петнадесетте си татуировки и този имаше обрив около него, но сега го няма и сега има 2 неравности, които зелените неща излязоха, когато го изстисках, а сега имам още един, който е върху татуировката и зелените неща може ли да излезе, когато го изцедих, какво мислите за грешно ?? заразен ли е ?? взех го преди почти месец, ще е месец на първия

Уитни (автор) от Грузия на 13 май 2010 г .:

То'възможно е художникът да копае твърде дълбоко в тази област, причинявайки раздразнение. Определено звучи заразено. Вие'Искам да поддържам татуировката чиста. Нанесете светъл слой от A&Г. И поддържайте татуировката възможно най -суха.

Ако татуировката не стане'за да се излекувате или да покажете някакви признаци на подобрение, вие'вероятно ще трябва да отида на лекар.

Амбър на 12 май 2010 г .:

Направих си петата татуировка преди шест дни. Това е доста голяма част от предмишницата ми. Всички черни. Всъщност това е пауново перо. През последните три дни, ако се намокри, тече малко. Леко кремаво. Много червено директно около "око" на перото, но художникът е прескочил това място 3 или 4 пъти, за да се увери, че мастилото е взело. Оставих го да изсъхне през последните два дни и пиех аспирин, за да сваля подуването. Много е топло и всички уебсайтове казват, че това показва инфекция. Освен да отидеш на лекар. какво мога да направя?

Уитни (автор) от Грузия на 12 май 2010 г .:

Не всички татуировки са добри. Възможно е художникът да е натискал твърде силно, когато татуира.

DravenRedXIII на 12 май 2010 г .:

Направих 11 -та татуировка миналия петък на конвенция за татуировки и оттогава лявата ми ръка е подута оттогава. Казаха ми, че цялата ми ръка и ръката ми са били подути наистина лошо в неделя и мога да кажа, че ръката ми е била, доколкото мога да кажа, татуировката има някакво червено дразнене около нея, но е наистина горещо, когато я докосна. Това е за първи път'някога се е случвало преди и аз'отидох на 3 тату кон'е преди този.

софи на 11 май 2010 г .:

Благодаря за съвета, вероятно не би трябвало'не съм търсил нещо толкова голямо за първата си татуировка. Аз'ще го държа под око, то'понякога е доста горещо на допир, но не през цялото време. Аз'Вероятно просто се притеснявам за нищо, аз'Ще го следя и след това ще видя лекар, ако не се подобри до уикенда. Благодаря отново

Уитни (автор) от Грузия на 11 май 2010 г .:

Просто ми звучи като нова татуировка. Понякога краката могат да бъдат чувствителни. Познавам няколко души, които са си правили татуировки на глезена и са изпитвали зачервяване, подуване и болезненост в продължение на седмици. Просто го следете.

софи на 11 май 2010 г .:

Направих първата си татуировка преди 4 дни, тя е подута и зачервена и боли доста. То'по целия ми крак, така че очаквах известно подуване, но не знам дали е заразен. Не е'Не пропуска нищо, но зачервяването все още е там и подуването е намаляло леко. Мислите ли, че звучи заразено, ще изчакам ли малко и ще видя дали се подобрява?

Уитни (автор) от Грузия на 15 април 2010 г .:

Понякога може да отнеме време, докато тялото се приспособи, ако има реакция с нещо. Лекарят ще може да диагностицира допълнително проблема, но звучи като някаква реакция.

Аарон Смит на 15 април 2010 г .:

Направих първата си татуировка преди две седмици, около три дни, след като започнах да излизам с обрив с малки жълти глави на всички, с които съм говорил, казва, че никога не са виждали нещо подобно, върнах се в магазина за татуировки и те го казаха беше само кремът, който използвах, но'не съм сигурен, че не е така'още не съм изчистен и нямам'не използвах крема повече от седмица. запазих час да посетя лекаря си тази седмица, ако трябва да се притесня !!!

Уитни (автор) от Грузия на 15 април 2010 г .:

Аз'чували сме, че пръстите могат да останат малко болезнени и зачервени по -дълго от някои други области. А&Д есн't лечение или излекуване. То'е витаминен лосион или мехлем за подпомагане на заздравяването. Ако ти'очакваме незабавно изцеление от a&г го'няма да работи по този начин. То'е продукт, който помага за снабдяването с витамини в лечебната зона и за поддържането й овлажнена.

ms лопатка на 14 април 2010 г .:

омг аз си направих третата татуировка преди точно седмица & това е диамант на пръста ми … но на върха му все още е червен & подута ли е все още някак си болна? idk, ако е заразен или не съм използвал a&d колко време знам, докато го позная?

Уитни (автор) от Грузия на 14 април 2010 г .:

Ако то'Ако имате белези, можете да опитате техниките на линка I'добавих по -долу.

В зависимост от тялото ви и начина, по който лекува, белезите могат да варират. Травмата може да засегне татуировка дълго след първоначалната татуировка. Аз'Не съм сигурен дали белезите са тук, но по някакъв начин звучи така.

https://tatring.com/getting-tattooed/Tattoo-Scarri

Карол на 14 април 2010 г .:

Направих си татуировка на веждите преди 3 години. През последния месец те развиха белези (една повече от другата). Няма зачервяване, но малко нежност. Татуировката се повдигна, така че не знам'не знам дали е подута или просто белег. Често ли е това да се случва толкова дълго след процедурата? Бихте ли препоръчали лекарство?

Уитни (автор) от Грузия на 12 април 2010 г .:

Не съм много сигурен, тъй като подуването и зачервяването могат да бъдат нормални. Аз'не съм сигурен за бучката. Определено ни кажете какво казва лекарят.

Лизналиса на 10 април 2010 г .:

Направих си втората татуировка преди 6 дни – луна на китката ми. Много се притеснявам за това, защото е леко подуто и зачервено, но много болезнено и има усещането, че има "бучка" под татуировката под кожата нямах последици от първата си татуировка, но я взех в друг магазин. Отивам на лекар във вторник. Мога ли да помогна междувременно?

Уитни (автор) от Грузия на 03 април 2010 г .:

Тъй като току -що сте си направили татуировката, тя'нормално е да е болезнено и малко зачервено. Почистете го под душа и го поддържайте овлажнен.

Аманда на 02 април 2010 г .:

току -що получих нов тат … вчера..изминаха 6 години от последния ми … отидох в магазин … много чист, … стерилен..но на китката ми .. наистина червено и възпалено ….. но това е убежище'дори не бяха 2 дни … трябва да му дам малко време и да видя дали … ще стане по -добре..кажи ми какво мислиш..благодаря

Уитни (автор) от Грузия на 30 март 2010 г .:

Може ли да е мастилото? Трудно е да се каже с описанието на зелена сянка. Ако то'не е подут, путка, зачервен или има някой от изброените по -горе признаци'не е подут Това може да е просто кожата ви и как е заздравяла.

Emmz6 на 30 март 2010 г .:

Хей, направих си третата татуировка преди около 5 месеца'е музикална нота на китката ми с много цвят и детайли, но наоколо'е като зелена сянка под кожата ми … Определено не става'не изглежда нормално, но не е възпалено или подуто. Всеки, който знае, трябва да ям?

qual7868 от Канада на 08 май 2009 г .:

Страхотен център благодаря за споделеното … Имам няколко табулаторни центъра, но така и не разбрах как да лекувам инфекцията.

Травис Пайл от Vineland, Ню Джърси на 23 април 2009 г .:

Никога не съм имал татуировка, но искам такава. може би на дракон или вампир не знам

richboy32 на 14 април 2009 г .:

Здравейте Уитни05;

Искам да ви благодаря толкова много за вашата информация относно инфекцията с татуировки. Мисля, че трябва да сме по -внимателни за риска от татуиране

Бари