Кавика Чан е писател на TatRing повече от 6 години и се занимава с псориазис от 33 -годишна възраст.

Татуировки и псориазис

Татуировки и псориазис

от mysiana чрез flickr.com CC BY – SA 2.0

За много страдащи от псориазис – знаете кой сте там – някои задачи или поръчки, които изглеждат обичайни за други, са събития, които причиняват известен дискомфорт и понякога смущение.

Неща като подстригване или дори явяване на лекар'Офисът за среща е разтърсващ и предизвикващ безпокойство събития. Вече трябва да се примирите с толкова невинните и учудени погледи на деца, но възрастните, които ви гледат с премерен ум, за да видят дали'са в по -лошо състояние от тях: "Леле, мислех, че псориазисът ми е лош… ".

Псориазис в магазин за татуировки: Можете ли да си направите татуировка?

Бързо напред към магазин за татуировки, където не винаги може да има най -приятелските или най -чувствителните хора. Краткият отговор на въпроса дали можете да си направите татуировка, ако имате псориазис е: Зависи от татуиста (и от вашия лекар). То обаче'не самите художници на татуировки могат да ви отблъснат поради кожата ви; това вероятно ще са други покровители'не знаете и не разбирате нищо за състоянието на кожата си.

Следните теми ще ви помогнат да разберете повече за света на псориазиса и татуировките, заедно с художниците, с които ще трябва да общувате.

  • Какво причинява псориазис
  • Какво може да предизвика огнище на псориазис
  • Справяне с псориазис
  • Защо художниците на татуировки могат да откажат страдащите от псориазис
  • Как се чувстват лекарите за псориазис и татуировки

Псориазисът не е заразен.

Псориазисът не е заразен.

от mysiana CC BY – SA 2.0

Какво причинява псориазис

Псориазисът е смешен; може внезапно да се появи и веднага щом започне, може да изчезне. Това може да се случи и да се случи отново и отново през целия ви живот.

Псориазисът е автоимунно състояние, при което имунната система погрешно атакува здрави кожни клетки. Той унищожава кожните клетки, докато в същото време други клетки на кожата се опитват да се подмладят; това се случва бързо и се повтаря отново и отново, докато слоеве върху слоеве мъртва кожа не започнат да изтласкват към повърхността. Можете лесно да отлепите изсушен слой кожа веднага, без никакви усилия, а на следващия ден да отлепите друг.

Псориазисът не е заразен и не може да се предава от един човек на друг. Псориазисът е много често срещан и е по -често, отколкото си мислите. Тя може да се развие още на 15 -годишна възраст и едва на 35 – развих състоянието си, след като обръснах главата си на 33 години. Скалпът ми беше травмиран, след като използвах самобръсначката отново и отново върху труднодостъпна област на черепа ми. . В рамките на няколко седмици точно в тази област поникнаха първите признаци на псориазис.

Какво може да предизвика огнище на псориазис

Ако имате псориазис, много е важно да знаете какви са вашите тригери за тялото ви. Ако не'не знам какво е тялото ти'Задействанията са, водете дневник, за да разберете. За да ви помогнем по пътя си, по -горе ще намерите най -често срещаните задействания.

Задейства псориазисПо псориазис Избухване Лек

Стрес

Най -известната причина за огнища на псориазис

Йога, медитация, релаксация, техники за дълбоко дишане

Травма

Всяка незначителна рана, ухапване от насекомо, остъргване на бръснач и др.

Дръжте раните си чисти и покрити, за да заздравеят бързо.

Лекарства

Бета -блокери, лекарства за малария и др.

Винаги питайте Вашия лекар за настоящите Ви състояния и лекарства, преди да Ви предпише нови.

Сухота

Сухата и напукана кожа е идеално място за размножаване на огнище.

Пийте много течности (никога не сме добре хидратирани) и използвайте качествен овлажнител.

Излагане на слънце

Твърде много слънце всъщност може да причини огнище, а слънчевите изгаряния не't помощ.

Номерът е да се намери балансът: 15 минути слънчева светлина на ден са добри за RDA на витамин D, работете върху експозицията си от там.

Болест

Вирусните инфекции на горните дихателни пътища и стрептокок в гърлото могат да повлияят на имунната ви система и да причинят огнище.

Измивайте ръцете си често, спортувайте и поддържайте имунната си система силна.

Имате ли псориазис?

Псориазисът може да се появи на възраст 15-35 години.

Псориазисът може да се появи на възраст 15-35 години.

от mysiana чрез flickr.com CC BY – SA 2.0

Справяне с псориазис

Има различни видове псориазис и дори изглеждат малко по -различно един от друг. Най -често срещаният знаменател е, че всички те 'кожа'- с други думи, обикновено има много кожа, изтласкана към повърхността. Другото е, че петна от псориазис често са червени или бели/сребърни.

Въпреки че псориазисът може да изчезне и да се появи отново много пъти през живота си, винаги има неща, които можете да направите, за да контролирате по -добре състоянието си. Първата стъпка е да говорите с Вашия лекар и да работите с тях за изход без медикаменти. Това не винаги е възможно, но това е крайната цел – лекарствата, които съдържат стероиди, не са в тялото ви'най -добрия интерес.

Комбиниране на медикаментозен и естествен подход

Опитайте да редувате лекарствата си с по -естествени подходи. След като преживеете състоянието си, ще имате по -добро разбиране за тялото си и ще знаете как тялото ви реагира на определени лекарства и определени природни средства. Включете упражнения и всяка форма на медитация или релаксация, за да ви помогне да изградите защита срещу стреса.

Говорете с Вашия лекар за нови разработки

Последна забележка: Винаги има разработки и лечения за псориазис. Ако ти'като мен, взех си лекарствата, които издържат почти две години. През това време спечелих'няма да видя дерматолога си заради разходите, но ще го направя, когато имам нужда от нов 'скрипт'. Когато ги видя отново, може да има нови разработки и лечения, които биха искали да опитат.

Бъдете свой собствен защитник на здравето и работете с Вашия лекар, за да намерите най -доброто лечение за Вас. Винаги задавайте въпроси, които сте формулирали преди назначаването си, и винаги питайте какви естествени средства са работили за някои от лекарите'други пациенти.

Татуировките се гордеят с работата, която вършат, но страдащите от псориазис може да нямат късмет с някои художници.

Татуировките се гордеят с работата, която вършат, но страдащите от псориазис може да нямат късмет с някои художници.

от wolfgangfoto чрез flickr.com CC BY – ND 2.0

Защо художник на татуировки може да откаже страдащия от псориазис

Да, може да се отклоните от татуировката поради състоянието на кожата си – но пробивите от псориазис не са'това е единственото нещо, което артистите търсят. Някои магазини отказват да правят татуировки във всяка област на кожата, която може да не е здрава, независимо дали'е отворена кожна рана или заразена област на 'XYZ' кожно разстройство.

Другата причина за отказ може да бъде чисто професионална гордост и учтивост. Ако познавате художници на татуировки – поне такива, които са добри – те имат репутация, която трябва да поддържат. Ако не им е удобно да работят с дизайн, който не им е познат, те ще го предадат на художник в магазина. Художниците са много горди, че показват работата си, особено когато тя излезе добре.

Псориазисът може да повлияе на външния вид на татуировка

Проблемът с псориазиса е, че ако се развие в рамките на татуировката, това може да доведе до избледняване на татуировката, обезцветяване или дори изчезване от кожата на индивида. За един художник това може да е неприемливо. За някои те трябва да докоснат района; за други художникът може да почувства, че това не е възможно. Възможността за поправяне на татуировки, които са заразени с псориазис, зависи изцяло от самите художници. Тези, които спечелиха'Не поемайте риска да не можете да поправите татуировка, която ще ви отблъсне.

Татуировки и вашата кожа

Лекарите са разделени, когато става въпрос за татуировки и пациенти с псориазис.

Лекарите са разделени, когато става въпрос за татуировки и пациенти с псориазис.

от Деймън Сакс чрез flickr.com CC BY – ND 2.0

Как се чувстват лекарите за псориазис и татуировки

Изглежда има разлика в това как лекарите гледат на татуировките и хората, които ги искат. От една страна, лекарите разбират, че псориазисът може да се развие в кожен участък, който е видял всякакъв вид травма. Това означава, че ако облечете пищяла си върху ъгъла на мебелите в дома си, тази конкретна рана може да се развие в псориазис.

Развива ли се псориазис в татуирани зони?

Тъй като псориазисът се развива с травма на кожата, първоначалното и продължително убождане с игла определено би се квалифицирало като травма в област, където се прави татуировката. С това казано, където и да е татуировка по тялото ви, може да се развие псориазис. Понякога го прави, а понякога не't – няма публикувани проучвания в тази област.

От друга страна, понякога не се появяват нови области на пробив на псориазис, независимо от поставянето на татуировка. Има лекари, които оставят решението да си направят татуировка изцяло на самия пациент, стига пациентът да разбере, че има шанс да се развие псориазис в татуираната зона.

Моето мнение

По мое лично мнение има лекари, които са против татуировките, и лекари, които са снизходителни към индивида's решение.

  • Лекарите, които са против татуировките, са загрижени преди всичко за възможността за по -нататъшни пробиви на псориазис.
  • Лекарите, които са повече 'про-татуировка' не отричат ​​непременно, че татуировките могат да причинят пробив на псориазис, но смятат, че татуировките са много важни за някои хора.
  • Други лекари вярват, че ако хората искат татуировка, те ще я получат независимо дали лекарят е дал добре.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не замества диагнозата, прогнозата, лечението, предписанието и/или диетичните съвети от лицензиран медицински специалист. Наркотиците, добавките и естествените лекарства могат да имат опасни странични ефекти. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с квалифициран доставчик на индивидуална основа. Потърсете незабавна помощ, ако имате спешна медицинска помощ.

Разкажете ми за вашия опит…

Kawika Chann (автор) от Северозапад, Хавай, Anykine на 06 юни 2014 г .:

Благодаря за коментара G -ръкави – да, също ми беше интересно, когато изследвах, особено гледната точка от самите художници. По правило повечето художници, които са били наоколо, знаят какво е псориазис и ефектите, които могат или не могат да се случат върху тяхната работа. Някои ще, някои спечелят'т'наистина зависи от артистите. Единственото нещо, което бих направил, е да кажа на художника, че имате псориазис, той/тя ще ви уведоми къде стоят с него. Добрите художници вече ще имат опит с псориазис, но както казах в статията, някои ще се оправят, други ще откажат. Спокойствие. Кави.

Хъбове Greensleeves от Есекс, Великобритания на 05 юни 2014 г .:

Здравей Кави. Това е интересна и информативна статия, както в нейните общи коментари (по -специално за причинителите и възможните средства за лечение на огнище на псориазис), така и по -специфичния въпрос за татуировки и псориазис.

въпреки че аз'Аз лично не страдам, имах си приятелка, така че съм сигурен, че всяка подобна статия, която разпространява думата и споделя съвети, трябва да бъде приветствана. Гласуваха.

Kawika Chann (автор) от Северозапад, Хавай, място Anykine на 24 май 2013 г .:

Здравей Бобски – винаги е добре да имаш добра група за подкрепа. Нещо повече, художник, който е запознат с вашето състояние, би бил страхотен! Благодаря за коментара. Спокойствие. Кави.

Kawika Chann (автор) от Северозапад, Хавай, място Anykine на 24 май 2013 г .:

Благодаря на turtlesog за коментара ви – има много художници на татуировки, които вече са много добре запознати с псориазиса, а за някои от тях това е просто още едно празно платно, върху което могат да създадат. Не става'т фазата им малко … тогава има и други, които за художествени цели ще отпаднат. Спокойствие. Кави.

Kawika Chann (автор) от Северозапад, Хавай, място Anykine на 24 май 2013 г .:

Алоха Джо, както винаги благодаря за коментара – току -що се върнах на Северозапад – го'тук е студено … все едно, мисля'Това е по -голяма борба за художника, отколкото за страдащия от псориазис – предполагам, че докато и двете страни знаят фактите,'всичко е наред. Махало бруда. Спокойствие. Кави.

Боби от Великобритания на 23 май 2013 г .:

Никога не съм мислил да си направя татуировка, която да прикрие/прикрие псориазис. Не разбирам'нямам го сам, но партньорът ми го има, така че поне имам разбиране как може да ви повлияе ежедневно. То'Интересно е да се види как различните лекари и художници реагират на индивида'състояние на кожата, но предполагам'наистина е като всичко друго. Ако сте решени да направите нещо, тогава вие'Ще трябва само да намерите подходящия екип от хора, които да ви подкрепят в решението ви.

TurtleDog на 22 май 2013 г .:

Страхотен пост на уникална и интересна тема. Странно, отидох на конвенцията за татуировки на Фили преди няколко месеца и никога не помислих по този въпрос. Следващият път, когато отида аз'ще трябва да го имам предвид. Благодаря за поста. Гласувано и страхотно

Хавайски Одисей от югоизточния щат Вашингтон на 22 май 2013 г .:

Хаузит, Кави!

Да, браво, това беше наистина интересно поради дилемата, с която татуистът може да се сблъска дали е или не's удължава или дори допринася за болестта, като същевременно естетически осигурява художествено представяне. Благодаря за споделянето, Кави! Алоха!

Джо

Kawika Chann (автор) от Северозапад, Хавай, място Anykine на 22 май 2013 г .:

Здравей Езекия, благодаря за коментара. На снимките жените са с гутатиран псориазис – този конкретен псориазис се появява на малки капки тук -там от червено или люспесто сребро с кожа. Изглежда много сходни, но при по -внимателно разглеждане има разлики между двете. Радвам се да чуя от теб Езекия. Спокойствие. Кави.

Езекия от Япония на 21 май 2013 г .:

Интересно, много лесно се бърка с екзема, която може да има подобен вид.