Татуировката не навреди на кариерата ми като романист, поет и онлайн писател.

Прочетете 9 неща, които трябва да знаете, преди да си направите татуировка.

Прочетете 9 неща, които трябва да знаете, преди да си направите татуировка.

Снимка от Allef Vinicius на Unsplash

1. Поемате ангажимент за цял живот

Без значение как се променяте, вашата татуировка винаги ще бъде там, казвайки същите неща за вас, които е направила, когато сте я получили за първи път. Вашите мнения, философии за живота, избора на музика и стил най -вероятно ще се променят значително с течение на времето. Опитайте се да изберете дизайн на татуировка, за който сте сигурни, че ще остане с вас. Да си направиш нова татуировка е като да се ожениш: Избираш нещо, с което ще прекараш остатъка от живота си, така че избирай разумно.

Когато си направите татуировка, направете го за себе си. Това може да бъде красив, смислен художествен мир, който цените до края на живота си, или може да бъде ужасна грешка, която ви кара да се изчервявате, когато някой го посочи. Взимането на правилни решения и внимателното планиране може да ви помогне да избегнете втория сценарий.

2. Белезите кожата си

По същество татуировката е белег със специален вид мастило, поставено в него, за да се създаде художествен ефект. Това е рана и ще отнеме време и подходяща грижа, за да се излекува. Тъй като това е рана, съществува риск от инфекция. Този риск е малък и ще бъде сведен до минимум до нула, ако избирате внимателно своя изпълнител.

Пистолет за татуировка.

Пистолет за татуировка.

pricksofthetrade.com

3. Познайте художника

Майсторите на татуировки трябва да бъдат обучени за патогени, пренасяни от кръв и първа помощ, и винаги трябва да използват нови стерилни игли, които изваждат от пластмасови опаковки пред вас. Преди да изберете художника и да пазарувате, помолете да видите стаята, където се прави татуирането. Уверете се, че художникът носи ръкавици и спазва всички стандарти за чистота и безопасност. Ако художникът или собственикът на магазин отказва да ви покаже иглите или стаята, където се правят татуировки, преминете към следващия магазин.

4. Познайте техния стил

Всеки, който иска татуировка, има предвид образ. Освен ако не въвеждате точното изображение и просто искате те да го копират върху тялото ви, отделете време да проучите стила на избрания от вас художник. Помолете да разгледате портфолиото им или да разгледате онлайн галерията им. Проучете името им, за да се уверите, че други клиенти са имали добър опит и са извършили качествена работа.

5. Кожата ви ще се промени с течение на времето, както и вашата татуировка

С вас ще остарее. Той ще избледнее и ще се нуждае от докосвания, за да остане свеж. Той също така ще се набръчка и увисне, тъй като кожата ви се набръчква и увисва. Ако наддавате или отслабвате, това може или не може да повлияе на външния вид на вашата татуировка, в зависимост от еластичността на кожата ви и къде върху тялото ви е произведението на изкуството. Бременността, здравето, излагането на слънце и начинът на живот могат да повлияят на външния вид на вашата татуировка. Не винаги ще изглежда така, когато излезете от магазина.

6. Получаването на татуировка боли

Въпреки че има странен човек, който се наслаждава на преживяването, за повечето от нас това, че иглата пробива кожата ви отново и отново (понякога с часове) е доста болезнено. Колкото по -дълга е сесията, толкова по -сурова ще стане кожата ви. Също така боли повече в области с по -малко плът, като краката или гръдния кош.

Въпреки че много хора ще се опитат да опишат усещането като с ухапване от насекомо, ужилване или изгаряне, факт е, че да си направиш татуировка е като да си направиш татуировка. Трудно е да се намери подобно усещане. След първоначалното преживяване зоната може да започне да гори, след което ще се сърби. За мен сърбежът е най -лошата част. Каквото и да правите, НЕ СЕРБЕТЕ татуировката си. Пляскането му ще облекчи част от дискомфорта, както и охладената вода.

7. Докато се лекува, татуировката най -вероятно ще се лющи и/или обелва

Това е нормално и не е причина за безпокойство. Излишното мастило може да се отдели върху дрехите през първите няколко часа след извършването на изкуството, но татуировката ви вероятно ще бъде покрита за този период от превръзки и целофан.

8. Някои хора ще преценят вас и вашата татуировка

Ако вашата татуировка е видима, хората може да я видят и да направят преценка, преди да ви познаят. Въпреки че този вид дискриминация не е чак толкова голям проблем, колкото преди, все пак се среща. Помислете за това особено, когато позиционирате татуировки, които другите могат да намерят за обидни, като противоречиви символи като черепи и т.н..

9. Въпреки че вашата татуировка може да бъде премахната, тя е скъпа, болезнена и оставя белег

Накратко, не се препоръчва.

Получаването на нова татуировка не е решение да се прави набързо или под натиск. Това е личен ангажимент. Ако си спомняте тези важни точки, преди да си направите татуировка, вашият опит трябва да бъде положителен и да се надяваме, че ще имате заветно произведение на тялото си до края на живота си.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

Коментари

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 17 септември 2012 г .:

Радвам се да го чуя DRG!

Феликс Дж. Ернандес от цяла САЩ на 16 септември 2012 г .:

Направих си татуировки и сега съм напълно наясно.

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 05 септември 2011 г .:

Мади, звучи сякаш си взел решението много внимателно и по всички верни причини. Аз'радвам се да го чуя.

В момента има твърде много хора, които си правят татуировки, без да мислят за това. Мисля, че татуировките и други боди -арт, които стават толкова масови, имат двойния ефект да направят татуировките да изглеждат безопасни и затова хората прескачат решенията.

Поздравления за решението и ангажимента ви. Надявам се да се получи красиво!

Мади на 04 септември 2011 г .:

Прекрасен съвет. Аз'Скоро ще си направя първата татуировка и я обмислям буквално години. Започнах да планирам, когато бях на 15. Фактът, че аз'Задържан със същия дизайн за толкова дълго време беше най -големият индикатор за мен, че направих правилния избор. Аз'Току -що получавам малък ловец на мечти на бедрото си, който да представлява мен и моите братя и сестри, от приятел на семейството, който'направих няколко прекрасни татуировки за хора, които познавам през последните няколко години. Татуировките трябва да бъдат добре обмислени'е важно, практически постоянно решение.

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 21 август 2011 г .:

Какво неясно питане. Аз'Ще направя всичко възможно да ви дам възможно най -неясния отговор.

Това зависи от това какви последици имате'притеснени сте от. Татуировката е ангажимент за цял живот и ако вие'притеснявате се, че сте спечелили'не те обичам'татуирай го завинаги'вероятно е добра идея да изчакате и да преразгледате.

Ако ти'аз съм загрижен за болката, аз'бих казал, давай. Ако ти'Загрижен съм да го прикрия, сложи го някъде'лесно се покрива.

Само вие можете да знаете дали вие или не'готови сте за татуировка. Ако можете да си зададете този въпрос честно, тогава трябва да можете да измислите единствения наистина важен отговор.

cesca на 17 август 2011 г .:

Хей, мисля, че съм на път да си направя татуировка, но се страхувам от последиците, които могат да дойдат с него, трябва ли да го преживея?

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 11 май 2011 г .:

Най -реномираните татуисти печелят'не работи върху теб, ако ти'все пак е в нетрезво състояние Те имат отказ да подпишат, че не сте здрави.

Болката е сложен малък глупак, особено когато става въпрос за татуиране. Направих една почти безболезнена на врата ми. След това на ръката ми се очерта ниско очертание на болката и цветът беше безумно болезнен.

Дълбокото дишане е чудесно. Но това е и доброто старо модно разсейване. Доведете приятел, с когото да разговаряте или да говорите с изпълнителя. Дон'но не носете книга. То'Трудно е да се съсредоточите върху тези думи с постоянни убождания.

То'Важно е също да запомните, че татуировката ще нарани поне малко, независимо от всичко. Но различните части на тялото ви ще се чувстват различно, различни художници, различно мастило, различно време на месеца и т.н..

Вие'трябва да отида подготвен за болката. И ако е така'твърде много, винаги можете да помолите художника да спре и да влезе, за да завърши по -късно.

deblipp на 10 май 2011 г .:

То'Важно е да знаете, че чувствителността към болка е променлива. Жена'чувствителността към болка се променя с месечния й цикъл. Болката може да бъде овладяна чрез медитация и дълбоко дишане, но пиенето преди да си направите татуировка е лоша идея.

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 26 февруари 2011 г .:

Благодаря Ела, радвам се, че ти хареса. Получаването на скрити татуировки изглежда е най -добрият избор за повечето хора.

аз мога'не мога да скрия моето, но и аз мога'не работя извън дома си Това беше огромно решение и не беше взето леко.

Елароза92 на 22 февруари 2011 г .:

Това беше много добре казано, че имам две татуировки, но аз'мога да ги скрия по всяко време!

QHuman от Онтарио, Канада на 07 февруари 2011 г .:

Аз'Все още мисля, но ако си взема такъв, вероятно ще е малък. То'все още е забавно да се мисли. Ако го взема, той печели'ще бъде веднага, но това е нещо, което обмислях.

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 07 февруари 2011 г .:

И така, Q, какво реши? Обичам да чувам за хора, които правят скок към първата си татуировка. То'е такава прекрасна форма на творческо изразяване.

Добре аз, спечелих'T.

азнзар на 03 февруари 2011 г .:

Харесвам странни татуировки, аз'шегаджия не ми вярвай

QHuman от Онтарио, Канада на 02 февруари 2011 г .:

Аз'От дълго време се чудя дали да си направя татуировка и това е чудесна статия за това!

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 02 февруари 2011 г .:

Имам приятел, който избра татуировка по подобен начин и се качи на гърдите си. Историята ме накара да потръпна.

Трябваше да прикривам татуировката на врата си, когато шефът дойде и на старата ми работа. То'е много глупаво през 2011 г..

Нел Роуз от Англия на 01 февруари 2011 г .:

Здравейте, имам ловец на мечти в горната дясна ръка и ми трябваше до 40 -годишна възраст, за да го получа! хаха по всякакъв начин, вземете си един, но помислете първо, виждал съм хора просто да отидат на място за татуиране и след пет минути да решат какво искат! единственият път, когато трябваше да го прикривам, беше, когато се появиха големите шефове, освен това беше добре, все пак страхотен съвет, наздраве Нел

melanie_leigha.xo от Мелбърн на 23 януари 2011 г .:

Много добре казано 🙂

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 16 януари 2011 г .:

Определено трябва да се запитате за бъдещата си кариера, ако решите да си направите някаква видима татуировка, но тези, които биха могли да предизвикат спорове, особено.

Знам аз'бях помолен да покрия моята преди и аз мога'не си представям някой да бъде обиден от паун или кораб'шлем.

Пег Коул от Северен Далас, Тексас на 16 януари 2011 г .:

Това е добър съвет. Като бивш човек, работещ по кариера в бизнес училище, беше по -трудно да се намерят кандидати за работа, които имат видими татуировки, които може да се считат за противоречиви.

Микал Смит (автор) от Ванкувър, пр.н.е. на 13 януари 2011 г .:

Благодаря много Ким, радвам се, че ти хареса 🙂

kims3003 на 13 януари 2011 г .:

Много добре обмислена и писмена информация, от която всеки, който обмисля татуировка, може да се възползва. Наистина много хубава работа.