Направих първата си татуировка на 18, след което чаках 32 години, за да си направя друга. Междувременно аз'аз съм редактор на TatRing, уеб сайт за боди арт.

Какво всъщност казва татуировка за човек? Какво показват последните проучвания и тенденции.

Какво всъщност казва татуировка за човек? Какво показват последните проучвания и тенденции.

AFonte; Canva

Всичко за вашата татуировка казва нещо

Татуировката е като моментна снимка на идея, чувство или спомен, които искате да носите със себе си завинаги. То'визуално доказателство, че нещо – или някой – наистина се е случило. Независимо дали сте си направили татуировката, защото вие'Страхувате се, че може да забравите или защото знаете, че никога няма да го направите, вашата татуировка е пълна със смисъл. То просто ти говори.

А може и да "говори" на всеки, който го види също. Харесва ви или не, татуировката го прави "казвам" нещо за неговия носител. Като всеки избор на облекло или прическа, ако е така'е върху теб и това'е видимо, това е нещо, което хората ще прочетат. Дори и да не стане't включва текст, неговото разположение, размер, цвят, стил и самото изображение ще предаде различни идеи и впечатления на всеки, който гледа вашата татуировка. Тълкуването и четенето между редовете е просто човешка природа.

Все пак има някои старомодни идеи и впечатления за татуировки и татуирани хора, които вече не са валидни. Въпреки че някои стигми все още съществуват, особено срещу татуирани жени, възприятията за татуировки драстично намаляха през последните 20 години. Последните проучвания и статистика показват драматични промени във възприятията.

По -долу, вие'ще разбера какво наистина казва татуировка за човек.

Какво татуировката НЕ казва за вас:

Че сте моряк, престъпник, затворник, религиозен фанатик или във военните. Някога са се татуирали предимно морски обитатели и жители на клетки, но това очевидно вече не е така. Всички и баба им имат татуировки в наши дни и татуировките вече не са запазени или предпочитани от конкретни професии.

Че сте бедни, необразовани или "Нисък клас." Татуировките преди бяха нещо от работническата класа, но това'вече не е вярно. Всъщност тези дни се нуждаете от значителна част пари, за да си позволите талантлив татуист, който печели около 150 долара на час. И проучванията показват, че хората с висше образование са малко по -малко склонни да си направят татуировка от тези без (27% и 33% съответно).

Че сте непрофесионални или безработни. То's изчислява, че почти четирима от десет американци (35%) имат поне една татуировка, а процентът на безработица е 6.9%. Това означава, че милиони татуирани хора работят добре. Въпреки че'Вярно е също, че близо 70% от татуираните хора крият татуировките си по време на работа, виждането на мастило на работното място става все по -често … да не говорим за факта, че ако не'нямаш работа, вероятно ще имаш'не си позволявам татуировка!

Че сте възбудени или безразборни. Представете си секси русалка, танцуваща на моряк's бицепс или а "трамп печат" маркиране на мястото. Някога тези татуировки може би означават, че техните носители са отворени за почти всичко, но това впечатление избледнява. Въпреки че има доказателства за това мъжете все още възприемат татуираните жени като по -безразборни, нарастващото разпространение на татуировките намалява тази предразсъдъчност.

Че сте безразсъдни или импулсивни. Татуировката вече не е нещо, което вие'ще получа само ако сте били в нетрезво състояние. Всъщност ти'ще бъде трудно да се намери татуист, който'ще говоря с теб, ако си бил пиян. Едно проучване сред 458 студенти потвърди, че на повечето са били необходими месеци, за да планират своите татуировки, да изберат своите татуисти и да спестят за процедурата.

Че сте бунтарски или заплашвате. Днешните татуировки вече не представляват бунтарство, антагонизъм или културно отчуждение. Те'не сме само за корави момчета. Повечето татуирани хора виждат бодиарта си като знак за лично отличие или стил, а не като проява на гняв.

И така, какво казва татуировката тогава?

Какво казва вашата татуировка за вас

 1. Имаш силен "чувство за себе си" (разберете какво означава това по -долу).
 2. Вие персонализирате тялото си, за да изразите или изпитате собствеността върху него.
 3. За вас изкуството не е само интерес, то е приоритет.
 4. Не се притеснявате (или се опитвате да не се притеснявате) за негативите.
 5. Готови сте да съжалявате и да правите грешки. Страховете не'не те контролирам.
 6. Вие се свързвате силно, напълно, дълбоко, виещо с идея, образ или фраза.
 7. Смееш!
 8. Добре си с болката. Знаеш как да се справиш с него.
 9. Мислите, че ще се чувствате така завинаги (или искате да запомните това чувство завинаги).
 10. Там'е нещо (или някой), което не разбирате'не искам да забравя.
 11. Вие се идентифицирате силно с вашата култура (колкото и малка или голяма е тя).

Моля, присъединете се към разговора, като участвате в анкетите по -долу!

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

Джон Сейлър чрез Unsplash

1. Имате силно чувство за себе си

Проучване от 2006 г. установи, че повечето хора, татуирани или не, гледат a татуировката като израз на уникалност. Днес още повече хора гледат на татуировките като на единствени по рода си белези на отличие, начин да изразят това, което прави човек различен от всеки друг.

В психологията, "чувство за себе си" се определя като това как виждате себе си и мислите за личните си черти, вярвания и цели. То'да си наясно със себе си, но това'не става въпрос за его. Чувството ви за себе си включва както вашето 'атрешна' и 'външен' аз – как се виждате отвън и отвътре – то's как другите ви изпитват в съчетание с това как изпитвате себе си. Когато тези гледни точки съвпадат, започва вашето истинско чувство за себе си.

Докато се движите в живота, започвате да се различавате от обкръжението си, да развивате предпочитания и да следвате желанията. С други думи, започвате да разбирате себе си и да разбирате какво ви прави различни. Този процес на самооткриване ви води до заключения, които се чувстват по-категорични; моделите стават очевидни и нещата, които някога са били неясни или мрачни, стават силни. Когато започнете да виждате какво ви прави ВАС, да си направите татуировка е начин да опишете това вие.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

Мери Покатова чрез Unsplash

2. Искахте да персонализирате или изразите собствеността на тялото си

Вие сте родени с тялото, което имате. Не разбираш'не можете да го изберете, но можете да го украсите както искате.

Много татуирани хора използват татуировки като средство да се оформят, да проявяват желания, да вземат "собственост" на техния опит, като претендират или възстановяват телата си и упражняват контрол върху собствения си живот.

Понякога татуировката е и начин за излекуване на заболяване или нараняване ПТСР или да възстановяване от сексуална травма. В тези случаи човек може да си направи татуировка като средство за връщане на властта или възстановяване на автономията.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

3. Изкуството е приоритет за вас

Някои хора смятат, че изкуството е просто декорация и пух, лишени от всякакъв истински смисъл. Но други приемат изкуството много сериозно. Много истински любители на изкуството поставят парите си там, където им е устата, и инвестират в татуировка в даден момент.

Разбира се, това, което нарича един човек "изкуство" може да се различава доста от някой друг'Идеята е, но все пак: ако сте мечтали, проектирали и наели някой да създаде татуировка само за вас, ако сте понесли болката да го направите, тогава вероятно ще дадете висока стойност на образите и артистичността.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

Маркус Стивън Грифитс чрез Unsplash

4. Не се тревожите за негативите

Наред с това, че е начин за упражняване на контрол над себе си, татуировката може да бъде и напомняне, че нямаме контрол.

 • Ние не'Не контролираме как другите ни възприемат, а татуировката все още може да се възприема като нещо раздразнително, рисковано или мръсно от някои. Ако си направите татуировка, вие спечелихте'няма да кажа как хората го виждат или какво виждат'ще мисля. Това е просто даденост.
 • Татуировката никога не се оказва точно така, както сте си мислили, и всеки, който си я направи, е трябвало да се примири с този факт. Дори и да сте си татуирали, крайният продукт вероятно е различен, отколкото изглеждаше в съзнанието ви!
 • Всички татуировки избледняват, изкривяват се и кървят с течение на времето, така че когато го получите, съзнателно инвестирате в нещо, което ще се промени с напредването на възрастта.

Изборът да си направите татуировка е решение да не позволите на тези възможни негативи да ви контролират. С други думи, вие сте оптимисти – или поне реалисти! – относно начина, по който работи светът, и сте решили да не позволявате на страховете да ви контролират.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

Jassir Jonis чрез Unsplash

5. Готови сте да съжалявате

Вкусът ви ще се промени, тялото ви ще се промени, той спечели'Не се получи така, както сте планирали и т.н., и т.н., и т.н. Но нищо от това няма значение, защото не само че сте склонни да съжалявате, вероятно сте решили да НЕ съжалявате. Не "съжаления!"

Както казват различни татуирани хора:

 • "Съжалявате за татуировка само ако не приемете и не простите кои сте били в миналото."
 • "Докато приемате кои сте били, когато сте си направили татуировката, татуировките са само маркери на различни точки от живота ви."
 • "По същество не е, че приятелят ми си е направил татуировка, защото познава себе си по -добре от мен самия. Това е, че той е по -прощаващ на факта, че ще се промени. Виждах татуировките като улавяне на постоянна истина за себе си, приятелят ми виждаше татуировките като снимки на различни моменти от живота му."

Проучванията показват, че повечето хора не съжаляват за татуировките си. Защото дори и да се променят, те не се променят'не съжалявам за хората, които са били, и не искат'не се срамувайте от миналото си. Както казва Боб Рос: "Ние не'не правя грешки, само щастливи малки инциденти."

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

alexey demidov чрез Unsplash

6. Вие се идентифицирате силно с идея, изображение или фраза

Вие толкова се интересувахте от това понятие, дума или символ, че го оставихте завинаги върху тялото си. Сега буквално е част от вас.

Чувствата ви относно това, което представлява вашата татуировка, не бяха мрачни, хладки или опитомени. Тази татуировка беше сериозен ангажимент: мъртъв сериозен, завинаги сериозен, сериозен. Тази татуировка е нещо, което искаш да видиш, да размишляваш и да си спомняш всеки ден до края на живота си.

И там'има нещо, което да се каже за това да се чувстваш толкова силно, да го идентифицираш страстно, да го ангажираш напълно и да го изпълниш, като си направиш татуировката.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

Джеръми Алфорд чрез Unplash

7. Смееш

– каза Фокнър "Не можете да плувате към нови хоризонти, докато нямате смелост да изгубите брега от поглед." Брене Браун го изразява по следния начин: "Можете да изберете смелост, можете да изберете комфорт, но можете'не избирайте и двете." Според Коко Шанел, "Най -смелият акт е все пак да мислиш сам. На глас."

Някои го наричат ​​безразсъдство, но други го наричат ​​смелост. Изисква се известно количество chutzpah, черва и нерв, за да мине под иглата.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

8. Добре сте с болката

Аз'не предполагам, че вие'ти си мазохист, но казвам, че ти'Вероятно ще мине теста за gom jabbar в Dune. Татуировката показва, че сте готови да понесете малко болка, за да получите това, което искате. Вие сте способни да поставите "ума над материята" и контролиране на реакцията на треперене на коляното към болка. Знаете, че понякога, за да постигнете нещо добро, трябва да претърсите някои груби неща.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

Devon Divine чрез Unsplash

9. Мислите, че ще се чувствате така завинаги

Или сте мислили, че ще се чувствате така завинаги, или сте искали да запомните това чувство или идея завинаги. Така или иначе, татуировката представлява нещо трайно, нещо, което си мислил или се надявал никога да не се промени. Че'е защо'Понякога е трудно да изберете татуировка, защото искате нещо, което сте спечелили'не прераствате, не се уморявате или се чувствате неудобно за един ден. Той представлява вярност към една идея и постоянен ангажимент към това, което представлява.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

10. Там's Нещо, което не разбирате't Искате да забравите

Много хора си правят татуировки, за да си напомнят за нещо. То'е като моментна снимка или словесна мантра или молитва, изображение, което ви напомня отново и отново. Това може да разкаже история, която не знаете'не искам да забравя, да ви позволи да преживеете важен момент или да ви напомня за някой, когото обичате.

Има нещо в поставянето на идея в думи или картини, което я прави по -продължителна. Казват, че ако наистина искате да запомните нещо, трябва да го запишете и ако направите снимка на нещо, паметта е по -вероятно да се залепи.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

какво-прави-татуировка-наистина-казва-за-теб

Дженифър Маркес чрез Unsplash

11. Вие се идентифицирате силно с вашата култура

Наред с това, че е силен символ на индивидуалност, татуировката може да покаже и идентификация с група. Както каза Оливър Уендел Холмс, "Всички сме татуирани в люлките си с вярванията на нашето племе; записът може да изглежда повърхностен, но е неизличим. ” С други думи, групите, към които принадлежим – големи и малки – оформят кои сме.

Дали е a микрокултура (като група приятели, семейство, квартал, хоби, работа, училище, екип или организация) или a макрокултура (вашата раса, етническа принадлежност, държава, политическа партия или език), вие сте част от вашата култура и вашата култура е част от вас.

Ако имате татуировка, моля, отговорете на този въпрос:

Ти Дон't Контролирайте какво казва вашата татуировка за вас

Може да нямате контрол над това, което вашата татуировка казва за вас (някои неща са в очите на наблюдателя, както се казва), НО вие имате контрол върху това, което казвате за вашата татуировка. В крайна сметка няма значение какво мисли някой друг. Твоето тълкуване е единственото, което има значение, в крайна сметка.

Източници:

© 2021 A Fonté