Татуировките често се разглеждат като форма на бунт. Предполагам, че когато навърших 55 години, това можеше да е знак за това.

Защо хората си правят татуировки?

Аз съм достатъчно възрастен (за съжаление), за да си спомня, когато само Попай и други моряци и отряди са си правили татуировки. Сега изглежда, че повечето млади хора имат многобройни татуировки и е сравнително лесно да се разбере защо младите хора ги правят. Те обикновено подражават на която и да е знаменитост, която в момента идолизират'вижда се като готино и ако отсече и майка ти и баща ти, добре тогава … резултат! Три камъни с една татуировка.

Но също така изглежда има тенденция сега и по -възрастните хора да си правят татуировки. Тук мотивите може би са по -сложни … или е така? Може би просто е свързано с желанието да изглеждате млади или готини? Пак ли е знаменитостта? Подбуждането на възмущение на родителите е най -малко вероятно да бъде фактор при решението им да украсят кожата си – така ли е и това'децата, които искат да възмутят? Дори децата със собствени татуировки могат да реагират лошо, ако родителите им се татуират. То'е нещо като двоен стандарт.

Нов стил на боди арт

Татуирането съществува от праисторически времена. Знаем това от мумифицираното тяло на Оци Ледения, датиращо от около 3000 г. пр. Н. Е., Въпреки че неговите татуировки може да са свързани с някаква форма на ранна акупунктура за облекчаване на болката, тъй като съвпадат с области на увреждане на скелета му. Много от днешните'Етническите племена от древни времена са използвали татуировки, за да се идентифицират и дефинират от другите. The Маорис от Нова Зеландия са само един пример за местни хора, чийто дизайн не само има смисъл, но и има художествена красота, която използва човешкото тяло като свое платно.

Днес това търсене на красота и смисъл продължава, тъй като татуировките стават все по -креативни. Сега бъдещите татуировки изискват нещо малко по -луксозно от голите дами, ками и змии, обичани от майсторите на татуировки в миналото, а дизайните са взети от много културни влияния, вариращи от коренните американци през ориенталските до келтските и дори до цитати, които имат специфичен значение за носителя. Някои татуировки обаче имат по -зловещи връзки и е най -добре да се избягват. Руските криминални класове отдавна използват татуировки, за да очертаят статута в тяхното сенчесто общество.

Къде носите татуировката си?

Изглежда, че заедно с новите идеи за дизайн на татуировки идва и ново творчество за поставяне, въпреки че трябва да се признае, че някои от тези разположения трябва да бъдат изключително болезнени. Сега татуировките се виждат в долната част на гръбнака, на китките и върховете на костите на глезена и дори зад ушите като примери за по -видимите зони. Колкото повече нервни окончания има в дадена област, толкова по -болезнено ще бъде, но все пак изглежда няма ограничение къде може да се покаже това лично послание за болка.

Татуировки и моите деца

И двете ми деца си направиха малки татуировки, без моето разрешение, на горната част на ръцете си в тийнейджърските си години. Дъщерите ми са малка птичка, а синът ми има дискретно черно лого Ankh. Знаех, че те изпитват докъде се простира личната им свобода, като искат да преместят границите, за да видят как ще реагирам. Помислих малко и надлежно признах новите им произведения на изкуството, но без да давам твърде много.

Осъзнах, че въпреки че са мои деца, скоро ще трябва да ги оставя да вземат собствени решения. Идваше моментът да ги оставим да летят самостоятелно, като в същото време винаги са готови със скритата предпазна мрежа. Всъщност, въпреки че татуирането се превърна в зависимост към някои, синът ми никога не се е изкушавал да си направи друга татуировка и дъщеря ми изчака, докато навърши трийсетте, преди да реши да си направи друга.

Моята татуировка на рамото

Моята татуировка на рамото

Анджи Жардин

Татуировки и аз

Татуировките обикновено се възприемат като форма на бунт и предполагам, че когато навърших 55 години, това можеше да е знак за това. Съпругът ми наскоро беше починал, а аз не'вече не се интересувам много от нищо. Просто чувствах, че ще направя със себе си каквото искам. Със сигурност никога не съм мислил за този стар продукт 'знаете, че никога не можете да се отървете от тях' че хората тръгват навън. Защо трябва да се интересувам, ако медицинска сестра видя това, докато ме къпеше в старческия дом, когато бях невероятно стар. Какво значение имаше това? За мен това беше и все още е само символ, който наистина съм живял, който съм експериментирал през живота си и моята татуировка представлява най -малкото съжаление.

Научих много в деня, когато импулсивно се обадих в салон за татуировки. Това беше денят, в който открих, че когато сте на моята възраст и носите дълго черно палто и здрави ботуши за връзки на шнур, персоналът от всички мъже мисли, че сте от офиса по ДДС, и глътка нервно. Това беше денят, в който огромен, силно замускулен Ад's Ангелски тип с опашка ми даде близалка, за да ме разсее, докато деликатно издълба нашето собствено сътрудничество на келтски дизайн на рамото ми и ми каза как успя да плати на майка си's ипотека. Това беше денят, в който научих, че черните татуировки са по -болезнени от цветните и че жените понасят болката от татуировката по -добре от мъжете (въпреки че подозирам, че това може да е вярно, мисля, че той просто се опитваше да стане на моята добра страна с онзи). Това беше денят, в който получих постоянен запис на интересно преживяване и двамата с него се научихме да не съдим за книга по корицата.

И може би това'е време и други хора да се откажат от предубежденията си за татуировките и хората, които ги носят.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

Коментари

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 19 септември 2014 г .:

Много благодаря за вашата гледна точка, Джеймс. Просто мисля, че татуировките са станали по -приемливи и, разбира се, слоевете на обществото, които споменавате, си правят татуировки, понякога много от тях. Но има много причини хората да си правят татуировки и не мисля, че винаги е лесно да се определи защо. Може би е най -добре да не преценявате твърде много за тях?

Джеймс на 18 септември 2014 г .:

Хората добавят татуировки, защото, за да не бъдем груби, те'слаби сме. Те знаят, че са спечелили't са толкова много, че да се почувстват специални / уникални, те се татуират.

Или си мислят, че са're hard. Обичам червените в моя град (и всеки малък град наистина, особено тези извън големите градове), които си правят татуировки, сякаш'наистина сте трудни момчета. Като човек, израснал в големи престъпни градове, трябваше да се смея като луд на тези клоуни … Те'ще бъда дъвчен и изплюван, преди да разберат какво ги е сполетяло в голям град с истински корави момчета [банди].

То'някак тъжно. Малко смешно. И много жалка.

Казвам тази причина, ако я погледнете, тя'е определен вид общество, което си прави татуировки. Забравяйки знаменитостите и техните овце [непоколебимите фенове] това'Почти винаги хората, които попадат в категорията на работническата класа, бедни и по -бедни, които се сблъскват. Благосъстояние и подобен род.

Направих си татуировка. То'е военен. То има смисъл. Татуиране Обичам те Мамо на задника ти [тъй като видях един слабак] просто показва, че имаш психически проблеми. За съжаление, като им се даде половината шанс хората да си татуират всеки том, хуй и хари по кожата си, които познават … датирани … прецакани … и разбира се да запазят няколко места за скъпоценния семеен домашен любимец.

Както казах, жалко.

Самоекспресионизмът е BS, който те изнасят днес за татуиране. Да, добре, експресионизмът се проявява и в произведения на изкуството, книги и правене на някои от 3D графитите.

Какво ще кажете да опитате нещо ИНТЕРЕСНО, вместо да пишете върху кожата, че след 50 години ще изглежда така, сякаш някой ви е тръгнал с магически маркер.

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 04 ноември 2013 г .:

Съжалявам, ако не ви хареса този хъб, Брук … може да имате право. Благодаря за мнението, приятен ден.

Брук на 03 ноември 2013 г .:

Това беше толкова глупаво. Мислили ли сте, че МОЖЕТЕ да хвърлите думата "изкуство" толкова свободно може би греши? Вашата татуировка е боклук, защото не го правите'не оценявате истинското изкуство на татуирането, което очевидно е причината вие'Единственото мотивиране на всеки да си направи татуировка е да изглежда като гадняр или да подражава на знаменитост. Хората са пълни невежи идиоти.

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 19 март 2013 г .:

Здравей Сю … Мисля, че много зависи от това каква татуировка има човек.

Предполагам, че нямаш орел с мишка в ноктите си … или гол моряк или … разбираш ме.

Съжалявам, че сте имали рак на гърдата … Желая ви здраве за продължаване на доброто ви здраве.

Сюзън Бейли от Южен Йоркшир, Великобритания на 17 март 2013 г .:

Позитивно мразя татуировките и винаги казвах, че никога няма да имам. Малко знаех, че на 58 години ще завърша с две. Това са медицински татуировки, които избрах да направя след реконструкция след рак на гърдата. Харесвам тези татуировки!

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 03 април 2012 г .:

; О … какъв си!

тост от Дъблин, Ирландия на 01 април 2012 г .:

О, Анджи,

Смело и секси ….. Не мога да отговоря от страх от цензура … хаха.

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 31 март 2012 г .:

Здравей Тост … има го разбира се. Въпреки че ще трябва да имам главата си назад, за да мога да видя моята.

Честно казано, рядко си спомням, че е там … от време на време го виждам в огледало. Неговата цел сега изглежда като напомняне за

а) мъж с голямо сърце (съпругът ми),

б) да не съдим хората по външния им вид (едрият, космат моторист, който изписа – и разкраси – дизайна, който бях избрал върху кожата си, докато ми разказваше за майка си) и

в) да накарам другите хора да се чудят какво си мисля. 🙂

Животът е нищо без хумор.

Смело и секси, а? Да, това'добре съм. Е, някога беше … хаха.

Много благодаря за любезността ви в коментирането и гласуването, Тост.

тост от Дъблин, Ирландия на 30 март 2012 г .:

Татуировките изглеждат добре на други хора. Но те не са за мен; Става ми скучно да гледам едно и също нещо отново и отново. Гледането на картина, татуирана върху кожата ми до края на живота ми, щеше да ми дойде на главата. Но ти даде гледка от другата страна, която е някак смела и секси. Страхотен център. Ще гласува.

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 27 март 2012 г .:

О, гадости, Марк … това's вид. Благодаря, че се върнахте, за да добавите мисли…

То'Смешно е, че трябва да отговорите на коментара ми днес, тъй като тъкмо мислех за татуировки по -рано, докато се занимавах с градинарство. Мислех за някой, който изглеждаше убеден, че всеки, който има татуировка, съжалява за това и се чудех защо татуировките са толкова анатема за тях. То'снимка на кожата … и какво от това? Просто не е толкова важно. Какъв човек сте вие ​​е далеч по -важно.

Но въпреки това, въпреки че имам пробити уши (само по едно на всяко ухо), не мога да понасям да виждам целия метален износ, който някои хора имат по лицето и тялото, така че предполагам, че и аз имам двойни стандарти.

И между другото аз все още съм достатъчно суетна, за да оценя 'елегантен' таг 🙂 Не съм много сигурен, че заслужавам смелост:/

Александър Силвий от Портланд, Орегон на 23 март 2012 г .:

Заблудихте се в гореща тема! Е, трябва да кажа, че моето мнение е частично формирано от религиозни причини, но не разбирам'не знам къде в Библията пише, че не можете да промените тялото си с изкуство – и логично, не би трябвало't тогава обеците също ли са в същата категория? Понякога хората с моето вярване имат двоен стандарт! И в това, мисля, че трябва да променя възгледите си. Вие не само сте все още класен, но и сега смели според мен.

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 21 март 2012 г .:

Благодаря ти, че се включи с коментара си, Марк.

Когато написах този хъб, го написах, защото чувствах, че има твърде голямо значение върху тялото в наши дни за сметка на духовното. Животът е много повече от това дали човек има дизайн върху него или не's кожата.

Моята татуировка е покрита през повечето време, така че когато работех, това не можеше да обиди никого. През лятото понякога се показва. Това не прави'не ме притесняваш по един или друг начин Това е спомен от емоционално време … и честно казано не знам'не съжалявам.

Трябва да призная, че се чувствам донякъде объркан от отговора на този мой хвърлящ център…

Александър Силвий от Портланд, Орегон на 21 март 2012 г .:

Трябва да кажа, че бях доста изненадан от края, но това със сигурност беше забавно четене.

Имам много смесени чувства към татуировките. Някога исках такъв, но с напредването на възрастта не го правя'наистина не виждам смисъла. Каквато и красота да ми е дал Бог (предимно вътрешна красота – ха ха!), Мога'не виждам татуировка, която оглавява това.

Нещо повече, тъй като виждам толкова много от тях всеки ден, те започнаха да ми приличат на голяма бъркотия. От време на време човек ще изпъква като наистина уникален.

Имам един познат, който има красиви цветя, които се издигат отстрани – и се възхищавам, че тя беше с пълна рана, направи голяма татуировка, която беше страхотна за гледане.

Но що се отнася до мен, мога'не виждам основателна причина да изкривя (НЯМА НАМИСЛЕНИЕ НА НАРУШЕНИЕ) част от тялото си. Но уважавам малцината, които избират да получат такъв, защото той има лично значение за тях – нещо красиво.

Любимата ми татуировка беше на прасците на обикновен човек, който се разхождаше през летището преди години. На лявото прасец, пишеше, "запад," и вдясно пишеше, "крайбрежие." Това се харесва на сърфисткото ми усещане – предполагам, че е свързано с пълна отдаденост на любовта му към американските плажове на западното крайбрежие. Разбира се, знаете какво казват за предположенията…

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 23 август 2011 г .:

Здравейте момчета – извинете за забавянето с отговора на вашите коментари … не го направих'не знам, че си бил там! HP не го направи'не ми казвай!

Принцеса Пит … благодаря за гласа ви … и вие сте прави, понякога трябва да мислим за други. За мой късмет тогава имах само себе си да се моля…

maxravi – благодаря, че се отбихте да коментирате … просторен'Татуировките на Буда звучат като много работа – това'много болка!

carolineicke … благодаря за точките, които направихте в този коментар. Очевидно татуировките вече не са такива 'надолу пазар' каквито са били някога … те стават все по -приемливи … но както казвате все още има хора, които им възразяват. И аз като теб се чудя защо.

carolineicke от Обединеното кралство на 19 август 2011 г .:

Страхотен център, аз съм на двайсет и имам две татуировки, една на глезена и една на китката – те'и вие сте доста големи! Трябва да ги покрия за работа (работя като сервитьорка) и също се чудя какъв е проблемът с татуировките. Моите не са обидни, те са цветни и отразяват моята личност. Татуировки арена't за всички, но не знам'не виждам защо все още има такова табу около тях! Браво за получаването на вашия – аз наистина вярвам, че татуировките очертават живота ни, като артистични спомени, и те не трябва'не съжалявай или прикривай 🙂

Рави Сингх от Индия на 17 август 2011 г .:

Моят просторен е толкова луд по татуировки. той го имаше по цялото си тяло. Харесвам татуировките на неговия господар Буда. Благодаря за вашия център

Принцеса Пит на 15 август 2011 г .:

уау ?! Твоята смела дама … cOoL .. Мислех, че съм смел, но иглените татуировки ме издърпват..

Но в името на моя баща трябва да остана чист LOL. Не искам той да получи инфаркт…

Гласува страхотно!

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 15 август 2011 г .:

Здравей Жаки … много благодаря за милите коментари и ентусиазма за този хъб. Наистина съм изумен от отговора, който имаше!

Няма нищо, от което да се страхувате, когато си правите татуировка … добре, това е болезнено, дадено … но едва ли е непоносима болка. И падаща звезда звучи супер…

Казаха ми, че черните са най -болезнените – нещо свързано с необходимата дълбочина на цвета или нещо подобно. Странно, въпреки че рядко си спомням за моето, не бих го направил'няма да е без него. Това наистина представлява момент във времето за мен….

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 15 август 2011 г .:

Здравей bwhite – благодаря за коментара … Напълно съм съгласен, че татуировките трябва да имат смисъл и предполагам, че дори първата ти е … това означаваше, че се бунтуваш срещу родителите си и започваш да вземаш собствени решения. Следователно той представлява обред на преминаване от дете към независим възрастен.

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 15 август 2011 г .:

Здравей Мамадрама … много ти благодаря за милия коментар. Това ме накара да се замисля. Имахте ясната идея да имате татуирана значима дата, така че това трябва да означава, че моята татуировка, която бях направила в състояние на безразличие след смъртта на съпруга ми, ще ми напомня завинаги за него.

Хубава мисъл…

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младежкия ум … на 15 август 2011 г .:

Здравей JS – благодаря за коментара по този въпрос. Никога не бях сигурен как ще бъде прието това парче. 55 -годишна жена си прави татуировка … шок, ужас!

Но, разбира се, нямам нищо друго освен положителност от моите приятели. Това е такава специална общност от прекрасни писатели…

Очаквайте с нетърпение да чуете повече от вас…

jacqui2011 от Норфолк, Великобритания на 14 август 2011 г .:

Уау какъв прекрасен център. Добре, че си направил татуировка. Винаги съм искал на рамото си малка звезда, но все още съм малко уплашен. Сега съм на 46 – стигнах чак до влизането в салона за татуировки, прелистването на произведението на изкуството и бягането. Моят партньор има много татуировки навсякъде. Често го оценяват като някакъв адски ангел, но е най -сладкият, грижовен мъж. То'вярно е това което казваш "никога не съди книгата по корицата." Страхотна статия, за която гласувах.

Бриана У от Източното крайбрежие на 14 август 2011 г .:

Това е мощен център. Чувствам, че няма нищо лошо в татуировката'стига те да означават нещо за вас. Имам общо четири и все още искам още няколко. Но признавам, че когато получих първия си, когато бях на 16, беше по -вероятно да е готино и защото родителите ми не одобряваха. Но когато остарях, осъзнах, че за мен това е форма на изразяване.

Мамадрама от Upstate NY на 14 август 2011 г .:

Обичам този хъб. Имам 5 и всички те означават нещо специално за мен. Съвсем наскоро получих датата 07 30 08 на предмишницата си. Това е датата, на която съпругът ми и аз разбрахме, че най -малкият ни син няма рак. Обичам татуировките, обичам да виждам хора от всички възрасти да изразяват живота си чрез боди арт. Добре, че се присъединихте към клуба! Благодаря за споделения опит.

JS Матей от Масачузетс, САЩ на 14 август 2011 г .:

Страхотна статия Анджи! Вероятно сте единственият човек в HubPages, който знае това (различно от племенника ми, който пише тук), но и аз имам татуировки! Имам ги на гърба си, така че хората да не се справят'не знам, че ги имам. За мен това'личен-с изключение на лятото, когато плувам или каквото и да било. Понякога забравям, че и аз ги имам! Харесва ми снимката на рамото ти и с удоволствие чета този хъб! Продължавай все така страхотно!

JSMatthew ~

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 18 юни 2011 г .:

Хм, благодаря за предупреждението, призрак … докато моето е избледняло петно, предполагам, че и аз ще бъда!

Питър Йексли от Великобритания на 18 юни 2011 г .:

Преди много много луни татуировките ми бяха ярки, фини и отчетливи; сега просто едно размазване, избледняло петно ​​…. време и татуировки не'не се качвам!

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 26 март 2011 г .:

Освен ако просто не сте имали колекция … нов начин да покажете завоеванията си, а? Просто преминете през последния и въведете новия по -долу…

Благодаря за коментара, Hypno 🙂

PS Не знам'не мисля, че раменете някога се клатят – хаха.

CMHypno от другата страна на слънцето на 26 март 2011 г .:

Радвам се, че си отишла за татуировка Анджи! Аз'Аз съм твърде пиле и сега, когато съм по -възрастен, ще трябва да намеря малко, което не'не се клати! LOL. Нещото, което никога няма да разбера, е да имаш любовник'Татуирано име – може да бъде трудно да се обясни по -късно в живота

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 26 март 2011 г .:

Уау, гейша! Това наистина ме оставя студено … но отново, продължете. Косата е добре, нали'ще порасна отново.

Наистина харесвам начина, по който изглежда на някои жени … Sinead O'Певицата Конър изглеждаше по -добре без коса. Вероятно защото имаше толкова сладко лице, огромни очи.

Благодаря за подкрепата, м'скъпи 🙂

Литературна гейша от Филипините на 26 март 2011 г .:

i'аз с Аманда, т.е.'Аз също никога не съм се изкушавал, въпреки че с нетърпение очаквам времето, когато намеря смелостта да си обръсна главата и да ходя гордо с нея. :Д

Благодаря за споделянето!

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 25 март 2011 г .:

Обичам драмата на черните дизайни, въпреки че би било много болезнено около глезена, тъй като това е такава костна област. Мисля, че има нещо общо с дълбочината на зачерняване, необходима за попълване, или нещо подобно.

Харесва ми идеята за бутилка с джин…

Жани Мари от Балтимор, MD на 25 март 2011 г .:

Вероятно бих могъл да отида с черен дизайн около глезена. Много харесвам обаче цветни татуировки. Хммм. Все още искам един ден да си направя татуировка на бутилка джин. Ще се уверя, че не е розово. 🙂

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 25 март 2011 г .:

Благодаря за коментара, Жани – защо не'пробваш ли вместо това черен бръшлян? Чудя се какво има в розовите и зелените багрила'не сте съгласни с кожата си? Може би е по -добре да не знаеш, а?

Жани Мари от Балтимор, MD на 25 март 2011 г .:

Имам две татуировки и открих, че розовото и зеленото мастило не са добър приятел на кожата ми. Нямах никакви проблеми с черно, бяло или жълто, но по -ярките неща ме накараха да се почувствам като запален. Това беше наистина важна информация за научаване, като се има предвид, че следващия път исках да взема бръшлян по целия си глезен. Всичко това зелено? Не!

Радвам се, че си направи татуировка. Татуировките са страхотни и всеки, който иска, трябва да ги получи.

Анджи Жардин (автор) от Корнуол, земя на вечно младия ум … на 25 март 2011 г .:

Благодаря за това Аманда … то'това е просто случай на лична свобода, аз'поза, и това'е нещо, което твърдо защитавам! По -скоро твърдо тези дни, за съжаление 🙂

Аманда Северн от Великобритания на 25 март 2011 г .:

Аз'никога не съм се изкушавал, дори и за малък момент, но е добре за теб, че имаш смелостта.