Когато за първи път започнах да татуирам, това почти ми костваше кариерата, защото не ми беше показан правилния начин да правя нещата. Тук'това научих.

Как да съберете портфолио за татуировки, което ще ви даде стаж.

Как да съберете портфолио за татуировки, което ще ви даде стаж.

кевин ламинто чрез Unsplash

Как да направите страхотно портфолио за татуировки

Ако искате да бъдете гледани сериозно за чиракуване на татуировки, вие'попаднал съм на правилното място. Хората просто рисуваха снимки, вкарваха ги в магазин и искаха работа, но днес е необходимо много повече, за да получат чиракуване. Нещото, което'Това, което ще ви отличи от останалите, е не само вашият артистичен талант, но и вашето внимание към детайлите, вашите организационни умения и фактът, че имате разбиране за мащаба и размера. Също така не става'Не боли, ако имате няколко приятели, които коментират вашето изкуство, заявявайки, че след като започнете да пишете с мастило, те'бих искал да свърша някаква работа.

1. Направете изключителен капак

Най -важната част от вашето портфолио е вашето прикритие.

 • Това ще бъде на цяла страница (8.5"x11"), изложени подобно на комикс … освен разбира се, че произведенията ще бъдат нарисувани в стил, ясно идентифициран като татуировка. В идеалния случай ще направите корицата си последна, тъй като тя трябва да обобщи стила ви на художник и да бъде най -сложното и внимателно планирано парче във вашето портфолио.
 • Очертаването трябва да се извърши с писалка с течен валяк и трябва да използвате цветни моливи, за да я оцветите. (Използвам цветните моливи Crayola, които идват в опаковката 50, за да проектирам цялата ми светкавица, защото те'много по -лесно се смесват.)
 • В дизайна на корицата си трябва да се поберете във вашето име и информация за контакт, тъй като портфолиото ви е също толкова важно, колкото и автобиографията.
 • Накарайте вашата обложка да каже нещо и за вас. Тя трябва да изобразява вашата личност-и малко лошо засенчване и подчертаване не би било'не боли.
 • Ето трудната част: Ще искате да комбинирате стил на татуировка и фон, където и двете се открояват еднакво, но не'не се губите един в друг.

Ако искате, като първа страница, добавете съдържание, след като сте доволни от съдържанието на портфолиото си.

Примери за обложки на портфолио от татуировки: какво да правите и какво НЕ правите

ботуши-илюстрирани-вашата-татуировка-портфолио-предварително чиракуване-статус

Джордан Уит чрез Unsplash

2. Създайте a "Работна книга" на персонализирани дизайни

Аз наричам тази част от портфолиото "работната книга" по конкретна причина: защото по -голямата част от вашите усилия ще отидат тук. Трябва да дадете на бъдещия наставник идеята, че наистина сте мислили по този въпрос, че това сте вие'отново сте обсебени и страстни – това ще го накара да иска да ви научи. В работната си книга ще искате да покажете най -сериозните и оригинални дизайни на татуировки.

Дизайнът, мащабът и размерът имат значение. За да научите как да татуирате, ще научите как да рисувате до подходящ размер и предмет. Дори и да не знаете'не получавам нищо друго освен чертежа перфектен, всичко ще бъде наред. Формулата срещу глупаци е наистина проста и петте й стъпки са по-долу:

 1. Вземете приятел, който да ви помогне като модел.
 2. Направете снимка на зоната, върху която да се нанесе мастило, с линийка, поставена до мястото, където трябва да отидете. Така че ако вие'препроектирайки татуировка на предмишницата, направете снимка на вашия модел's предмишницата с линийка до нея за справка.
 3. След като определите подходящия мащаб и измервания, започнете да рисувате татуировка в правилния размер, напълно мастилена и оцветена. Рисувайте така, сякаш наистина възнамерявате да продадете този дизайн на приятеля си.
 4. Отпечатайте чертежа в пейзажна форма.
 5. Проследете рисунката си върху лист проследяваща хартия (ако мястото позволява), за да можете също така да покажете, че имате представа какво трябва да бъде подплатено в черно. Дори ако линията е твърде дебела, за да се постави с игла, това'добре е. Вие давате на бъдещия наставник представата, че имате представа какво очаква тази форма на изкуство от вашия дизайнерски усет.
 6. След като проследите, изрежете го и го поставете до оригиналното парче. След като разполагате с тези две страници (чертежа и очертаните линии), поставете ги в съседство една с друга в портфолиото си.
 7. Накарайте приятеля си да подпише обещание да дойде и да си направи татуировката, след като започнете да се научавате всъщност да мастилите с практически капацитет.

Ще трябва да имате доста от тях и да включите само най -добрите си дизайни в портфолиото си. Точно като редактор на списание, вие'ще искате доста да избирате, за да имате най -добрия изстрел. Препоръчвам да направите поне 100 от тях и да изберете тези, които смятате, че ще бъдат най -впечатляващите в портфолиото ви. За още идеи за практикуване на татуировки прочетете Как да татуирате: Упражнения за рисуване за амбициозни художници на татуировки.

ботуши-илюстрирани-вашата-татуировка-портфолио-предварително чиракуване-статус

Джеймс Дискомб чрез Unsplash

3. Направете го Flash!

Да покажете, че имате добро усещане за персонализиран дизайн на татуировка, е много добро нещо. Въпреки това, вие също искате да добавите малко дизайн под формата на флаш страници.

Всички студия за татуировки имат светкавица на стената. Светкавицата е там, за да покаже на клиентите различните опции за дизайн и да им помогне да изберат или да получат идеи, когато решават какъв вид татуировка да си направят. Ако погледнете следните снимки, ще видите малко изблик от моята лична книга. Всички тези изображения са направени изцяло ръчно, с обикновен молив и мастило и някои добри стари цветни моливи Crayola, каквито използвахме в класа по изкуства в 5 клас.

Няма правила за светкавицата, освен да я направите интересна и привличаща вниманието.

Примери за Flash

В заключителната

Не забравяйте да отделите време и да се забавлявате докато сте с вас'създавате това портфолио. Казвам това, защото когато дойде времето, вие'ще започнем от нулата. Вие'ще трябва да изградиш костите си. Като художници обикновено имаме един много голям общ проблем: ние'като цяло сме много арогантни. Обикновено това е така, защото можем да правим неща с моливи и химикалки, които не могат много хора. Но докато ти'изграждате портфолиото си'Важно е да запомните, че всеки в магазина може да направи точно това, което можете да направите с химикалка и молив, както и с ютия за татуировки. Искате да научите нещо от тези хора и вие'няма да ги накараш да те научат, като си непоносим глупак. Така си изкарват хляба и не го правят'не трябва да взема никого's отношение. Затова бъдете смирени, слушайте повече, отколкото говорите, и задавайте въпроси, когато не го правите'не разбирам нещо.

Ако ти'тепърва започвате да обмисляте кариера като татуист, вие'Ще искам да прочета, така че искате да започнете кариера в татуирането: Тук's Как. И ако ти'не сте сигурни, че наистина имате нужда от чиракуване, прочетете Tattoo Apprenticeships: Как да го получите и защо имате нужда от него.

Късмет!

© 2012 Ботуши Iacono

Коментари

Борщловр на 06 февруари 2019 г .:

Аз'Чудя се как можете да продадете изкуството си като татуист, но уточнявам, че този художник създава изкуство само за истинския татуист, който да го приложи. Всякакви съвети ще бъдат високо оценени.

Дайя на 27 май 2018 г .:

Трябва ли да дадете описание на чертежите?

Сам на 26 януари 2018 г .:

Защо не би'не искате ли да използвате химикалки или акварел, ако е възможно? Арен't тези медии смятат за по -близки до истинското татуиране?

Шей Бюканън на 12 ноември 2017 г .:

Мислех, че това е страхотно ограничение за обучение, благодаря

Етикет на 16 юли 2017 г .:

Ботуши, за да не бъдете мразещи, че цветният молив crayola е много лошо качество, за да използвате като художник по -висок цвят на пигмента, който искате да използвате молив с воден цвят за по -добро смесване на молив с призма всичко друго, освен тях евтини лоши цветни боички

Ако искате да произвеждате работата си, третирайте я с най -добрия цвят

Въздъхнете на 03 април 2017 г .:

Добре ли е да копирате други творци за начало или трябва да създадем собствено оригинално произведение, за да определим кои сме всъщност?

Ким на 20 февруари 2017 г .:

Обичам го аз'на път съм да започна портфолиото си днес. Благодаря

Мелиса на 10 декември 2016 г .:

общо колко страници трябва да имам?

Кърсти на 13 април 2016 г .:

Мисля, че това е страхотно, обичам татуировките, те ме карат да се чувствам толкова страхотно, ако обичам да бъда татуист един ден 🙂 x

Ботуши Iacono (автор) от Северна Ню Джърси на 02 юли 2012 г .:

katyzz, необходими са всички видове, за да накараш света да тръгне 'кръгъл. един мъж'болката е друга'удоволствие и всичко това. Щях да се концентрирам само върху татуировката, но може би аз'ще се задълбоча в други области в близко бъдеще. Благодаря, че отделихте време.

katyzzz от Сидни, Австралия на 02 юли 2012 г .:

Има едно интересно изкуство в татуировките, лично аз смятам, че това е злоупотреба с тялото,

Аз'бих искал да видя друга форма на вашето изкуство, която би ме интересувала много повече