Като коментатор и писател на татуировки разчитам на личния си опит и на времето си в студио за татуировки.

Тежка, дебела струпка върху лечебна татуировка.

Тежка, дебела струпка върху лечебна татуировка.

Нова татуировка винаги изглежда най -добре веднага след като излезете от студиото. Художникът ще е втрил в лосион, който кара вашето ново мастило да блести. Досега кожата ви е само сурова и все още не показва травмата, през която току -що е преминала.

В момента, в който излезете от вратата на студиото, тялото ви започва да се лекува. Лечебната татуировка ще започне да се променя през първите няколко дни. Прочетете какво да очаквате.

Целият лечебен процес може да отнеме до четири до шест седмици. Вашата нова татуировка ще започне да развива лека, лющеща се кожа или по -дебела струпка върху върха й. Това обикновено е придружено от силен сърбеж около татуираната зона. Нормално е татуировката ви да бъде силно сърбяща по време на това'се ремонтира сам.

Ако сте развили големи струпеи, трябва да се грижите за тях правилно и да им помогнете да се лекуват. Струпките не трябва да се чукат, берат или надраскват.

Начинът, по който се грижите за струпеи през това време, може да направи разликата между добра татуировка и избледняла и повредена татуировка. Струпките, които се развиват от леки лющещи се до колосални размери, спешно изискват вашата грижа.

Какво допринася за струпясване на татуировка?

 • Неправилни процедури за последваща грижа.
 • Изсушаване на кръв и плазма върху вашата татуировка.
 • Развива се инфекция.
 • Прекомерно нанасяне на лосиони и кремове за последваща грижа.

Независимо от размера на струпеите, които имате на татуировката си, те се нуждаят от вашата грижа и внимание. Ако вашият художник е бил с тежки ръце или е преминавал многократно над определена област от вашата татуировка, те може по невнимание да са причинили прекомерно увреждане на кожата ви.

Внимавайте: Лошата последваща грижа и тежките струпвания могат да нанесат големи щети.

Лечебният процес и струпеи

Леките, незначителни струпки и белеща се, лющеща се кожа са нормални при лечебна татуировка.

Вашата прясно направена татуировка ще премине през различни етапи на изцеление.

 • Първият от тези етапи е изсушаването и запечатването на раната ви (вашата татуировка).
 • Един до три часа след като приключите сесията, новата ви татуировка ще започне да отделя жълтеникава, кристализирана течност, наречена плазма. Съществува пряка връзка между струпеи, особено струпеи, които са дебели и наслоени на външен вид, и плазма. Тази течност, след като влезе в контакт с въздуха около вас, започва да образува струпки.
 • Плазмата и течността продължават да се секретират и могат да образуват големи слоести струпеи за кратък период от време.

Така че по същество дехидратираната, коричка маса, нарастваща върху новата ви татуировка, е коагулирана кръв, плазма и малко излишно мастило, изсушени от въздуха, който дишате.

Крастата ви казват много за здравето на вашата татуировка. Когато татуировката показва симптоми на заразяване или жълто-зелената теч започва да се образува или се натрупва в крастата-това е, когато трябва да отидете на лекар.

Продукти за грижа за татуировки: Ръководство за кратко

Кратко ръководство за продукти за грижа за татуировки

Функция на продукта

Измиване с антибактериална пяна за татуировки

Измийте татуировката

Татуировка балсам или крем

Успокойте и подпомогнете изцелението

Лосион за татуировки

Овлажнявайте и подпомагайте лечението

Драпане върху татуировка. Изглежда, че кожата има голяма реакция към използваното мастило. По всяка вероятност тази татуировка ще има значителни щети.

Драпане върху татуировка. Изглежда, че кожата има голяма реакция към използваното мастило. По всяка вероятност тази татуировка ще има значителни щети.

Как да избегнем струпеи

Като се има предвид, че малкото лющене на кожата е естествена и необходима част от лечебния процес, изсушаването на кожата на въздух е от съществено значение. Крастата трябва да изсъхне, да се натроши и да падне по естествен път.

Ако татуировката ви е развила струпеи и тези струпки се отделят твърде рано, това може потенциално да причини избледняване на цвета, петна, смесени линии или липсващи елементи от вашия дизайн.

Защо да опаковате татуировката си?

В много страни законът гласи, че нова татуировка трябва да бъде покрита и обезопасена, преди клиент да напусне студиото. Това обикновено се прави със стреч фолио или плат от муселин.

Опаковането на татуировка се извършва, за да:

 1. Пазете го от триене и наранявания.
 2. Защитете дрехите си.
 3. Предотвратете навлизането на прах и микроби в прясната рана.
 4. Ограничете въздуха, достигащ до новата татуировка, така че да не го прави't изсъхва и образува струпки твърде бързо.

Увиването на татуировката ви със стреч фолио може да бъде риск. Стрипващото фолио не позволява на кожата ви да диша и създава топла среда, в която бактериите обичат да се размножават. Ако имате само стреч фолио, използвайте го за възможно най -кратък период от време. Измийте старателно цялата течност и изтичане, която се е образувала в пластмасовата обвивка.

За да спрете образуването на струпеи:

 • Измийте добре ръцете си, преди да извършвате последващи грижи.
 • Не сваляйте пластмасовия или платнен капак, нанесен от художника, докато не измиете татуировката си на чисто място.
 • Използвайте антибактериална пяна, за да измиете и внимателно почистите плазмата, кръвта и мастилото напълно.
 • Резервирайте сесиите си за по -кратки срокове, така че вие'не претоварвате кожата си и не причинявате допълнителни щети.
 • Следвайте стриктните практики за контрол на инфекциите, докато сте татуирани и веднага след това, за да избегнете инфекции.

Признаци на инфекция с татуировка

 • Инфектираната татуировка може да има зелена и жълтеникава кора или слузеста област.
 • Може също да видите червени ивици или да изпитате болка при стрелба.
 • Прекомерното подуване и повишена температура са признаци на инфекция.

Ако подозирате инфекция, незабавно посетете Вашия лекар, а не вашия татуист. Татуировките не са медицински специалисти. Ако забавите посещението на лекар, инфекцията ще има допълнително време да се развие.

Допълнителна грижа за струпясване върху татуировка

За да се излекуват струпеи, те трябва да изсъхнат, за да могат да се разпаднат и да паднат по естествен път.

За да не продължат да се лекуват нерастените участъци от вашата татуировка, ще трябва да им се втрие крем за последваща грижа.

Крем след грижа и вашите струпеи

 • Не нанасяйте лосиони или кремове за последваща грижа върху самата струпея; това е от решаващо значение.
 • Обиколете крастата си, когато нанасяте кремове за последваща грижа върху останалата част от лечебната си татуировка.
 • Не берете и не драскайте струпки от всякакъв размер, тъй като това премахва мастилото, което в противен случай би трябвало постепенно да се изтече обратно в кожата.

Невероятна татуировка на бухал. Той блести, защото татуировката е втрита от татуировката.

Невероятна татуировка на бухал. Той блести, защото татуировката е втрита от татуировката.

Мастило Machienes

Как да премахнете големи струпеи

След приблизително две до три седмици тежки струпеи, прилепнали към татуировката ви, можете да започнете да предприемате решителни действия, за да подпомогнете премахването на по -упоритите струпеи!

Когато крастата ви започне да се повдига и разпада, бъдете изключително внимателни, когато извършвате някакви процедури след грижа или правите каквото и да било. Това е моментът, в който трябва да предпазвате крастата най -много, особено от неща, които могат да издърпат или свалят висящите или повдигащи се части на крастата: облекло, което обвързва, или хора, които се блъскат в вас в тълпи. Увиването на татуировката на струпясване в хигиенна превръзка може да помогне за предпазване на крастата от откъсване.

Практически съвети за премахване на големи струпеи

Някои от описаните по -долу методи идват с известен риск и могат да бъдат спорни в общността на татуировките. Имайте лична преценка, когато следвате опциите по -долу.

 1. Измийте татуировката си както обикновено под душа. Оставете топлата вода да се стича върху струпеите за няколко минути. Внимателно подсушете с чиста кърпа. Струпките ви започват да се свиват и след това започват да се белят естествено, когато изсъхнат отново. Повторете всеки път, когато обикновено си вземате душ.
 2. Когато струпея е много дебел, поставете чиста, мокра кърпа за лице върху коричките си за не повече от две до три минути, докато се къпете. Крастата ще попие малко повече вода и докато изсъхне, ръбовете на крастата ще започнат да се повдигат.
 3. Когато се занимавате с току -що спечелили струпеи'Ако се разпаднат и паднат, можете да опитате това в краен случай. След като поставите шайбата си за измиване на крастата и крастата е достатъчно напоена, искате много внимателно, с дланта, пълна с антибактериално измиване или сапун, да преобърнете ръката си върху крастата, докато топлата вода все още тече. Това ще помогне на ръбовете да започнат да се повдигат, но това трябва да става постепенно и много внимателно.

Важна забележка: Този последен процес, по -специално, е доста рисков. Правете го само на малки, повтарящи се партиди и не повече от два пъти на ден. Тази опция е последна инстанция и се прави по ваша преценка, както там's висок риск от увреждане на вашата татуировка. За съжаление, тази повреда може би вече е била нанесена от процеса на тежко струпясване.

 • Винаги подсушавайте с чиста, хигиенична кърпа. Не търкайте и не възбуждайте струпея с кърпа или шайба за лице в никакъв момент.

Всички горепосочени предложения се препоръчват да се изпълняват на малки, нежни, повтарящи се партиди. Прекомерното триене за премахване на струпеите може да повреди татуировката ви.

 • Заразена ли е новата ми татуировка? Какво трябва да направя по въпроса?

  Новата ви татуировка не'не се чувстваш добре и ти'притеснявате се, че може да имате инфекция. Научете симптомите на заразена татуировка и разберете как да се справите с нея.

 • Трябва ли да увия новата си татуировка и за колко време?

  Научете за опаковането на новата си татуировка. Какво трябва да използвате, кога трябва да го направите и колко дълго.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

Коментари

Скот на 16 юли 2019 г .:

Червени подутини по ръката ми след татуировка. това нормално ли е

Карън на 17 януари 2017 г .:

Кой е най -добрият крем върху татуировката

Стейси от Нова Зеландия на 06 април 2015 г .:

Добра статия. Повечето от моите татуировки са много минимални, без никакви струпвания. Няколко от тях имаха доста яки струпки, а един беше на крака ми, така както споменахте, той беше изритан от някой отвън и да .. повредена татуировка сега.

Работата е там, че в зависимост от това колко тежки са щетите, вашето безплатно докосване от вашия татуист трябва да се погрижи за това 🙂