Имам голям опит да се грижа за татуировките си – първо да ги лекувам, а след това да изглеждам добре.

Съвети за грижи за татуировки, за да предпазите новите татуировки от стари.

Съвети за грижи за татуировки, за да предпазите новите татуировки от стари.

Brock DuPont чрез Unsplash; Canva

Грижа за татуировка за цял живот

Направи го! Имаш татуировка! Направихте мастиления скок и имате нещо прекрасно завинаги татуирано върху кожата си, за да покажете на света колко сте страхотно вкусни. Но как да се грижите за татуировка? Как да гарантирате, че тези часове на болка в салона за татуировки не са напразни?

Вярвате или не, татуировките изискват постоянна грижа и поддръжка … не тонове, а някои. Мислете за татуировката си като инвестиция за цял живот. То'сега е част от тялото ви, така че ако искате мастилото ви да излезе на разстояние, трябва да отделите малко време и енергия, за да поддържате то да изглежда блестящо и ново.

Но не се страхувайте, като следвате тези прости съвети по-долу, вашата татуировка ще остане във върховата форма за години напред.

Това е свежа татуировка: Забележете подуването! Научете как да изглеждате добре.

Това е свежа татуировка: Забележете подуването! Научете как да изглеждате добре.

Thundermama

Грижа за татуировки: Първите 24 часа

Първите 24 часа са от решаващо значение за грижата за вашата татуировка. Понастоящем това е отворена рана и трябва да се лекува съответно. Всеки художник, заслужаващ солта си, трябваше да ви изпрати у дома с лист за последваща грижа, в който са изброени конкретни инструкции как да се грижите за татуировката си през това критично време. Ако обаче по някаква причина не го направят't или сте го загубили в еуфорията, предизвикана от мастило, тук'е напомняне.

Информация за нови татуировки

Колко дълго трябва да оставя превръзката върху татуировката си?

2–4 часа след като се татуирате, свалете превръзката, ако е била поставена. Обикновено превръзката се състои от пластмасова обвивка или марля и малко лента. Превръзката е предназначена да попие кръвта и/или излишното мастило, но не трябва да се носи дългосрочно. Вашата татуировка се нуждае от въздух.

Мога ли да докосна новата си татуировка?

Уверете се, че никакви дрехи или бижута или нещо друго по този въпрос, включително пръстите ви, не го докосват. Не докосвайте татуировката си, докато се лекува! То'е рана и не искате да въвеждате бактерии в нея и да рискувате инфекция.

Какво е усещането за нова татуировка??

Болка: Когато еуфорията на татуировката се вдигне, зоната може да се почувства като прахообразно месо или сто ужилвания от пчели. Ибупрофенът може да премахне предимството, но не напълно.

Нагряване: Вашата татуировка също може да изхвърля много топлина. Дон'не се притеснявайте, това е нормално и не е признак на инфекция. Тя може да изхвърли топлината по този начин за няколко дни, докато тялото ви се лекува. Пакет лед ще ви помогне, но не забравяйте да не налеете вода върху татуировката си.

Забележка: Ако топлината и болката не спадат'не започнете да отшумявате след ден -два или се увеличи през този период, отидете в спешното отделение, може да имате инфекция.

Мога ли да си измия новата татуировка?

Прекомерното излагане на вода е враг на новотатуираната. От друга страна, трябва да го поддържате чист. Превъртете надолу за инструкции как да го измиете правилно.

Как ще изглежда татуировката ми веднага след нея'свършено?

Ярък, червен и подпухнал шедьовър, покрит с тиня, мастило и кръв. Знам, че не е толкова красиво, но изчакайте … скоро татуировката ви ще бъде невероятна! Когато то'Чисто нов, цветовете на вашата татуировка ще бъдат най -ярките. Дон'не очаквайте да останат по този начин. Цветът ще избледнее леко до края на лечебния процес, но не бива't избледнява толкова забележимо, че имате нужда от докосване. Някои отоци около татуираната област са нормални, както и известно зачервяване. Отново това трябва да отшуми след няколко дни. Ако не стане't и се образува червена линия, имате кръвна инфекция и ще се нуждаете незабавно от медицинска помощ.

2–4 часа след като се татуирате, свалете превръзката, ако е била поставена.

2–4 часа след като сте се татуирали, свалете превръзката, ако е била поставена.

клип

Как да измиете чисто новата си татуировка

Избършете излишното мастило, кръв и слуз и започнете лечебния процес. Както споменах по -рано, първоначално вашата татуировка ще бъде подпухнала, червена и лигава, но след като я измиете, слузта ще изчезне и ще останете с червена и подпухнала доброта на татуировката. Честно казано, тази кожа ще бъде невероятно нежна, така че може да се наложи да се принудите да измиете новото си татуирано място. Все пак е необходимо, така че не't wimp out.

 • 4–6 часа след като сте били татуирани, измийте се с хипоалергенен сапун без аромат и чиста, не пухкава кърпа за лице. (Не разбираш'не искам да оставям остатъци от мъх.)
 • Уверете се, че водата не е't горещо (дръжте го възможно най -хладно) и бъдете колкото е възможно по -нежно.
 • След това първо измиване трябва да планирате да миете татуировката си поне два пъти на ден, докато не се излекува напълно.
 • Не накисвайте татуировката си! Душовете са добре, но баните, басейните и горещите вани са големи не-носове.

Мога ли да си взема душ?

Можете да си вземете душ, но използването на прекалено гореща вода и стоенето директно под спрея не е добра идея, тъй като може да е болезнено. Избягвайте директното налягане, високата топлина и не се поддавайте't оставете кожата да се накисне под вода.

Ще боли ли да си измия новата татуировка?

Усещането може да варира от неудобно до доста болезнено: Степента на изпитваната болка зависи от размера на татуировката, къде се намира, от личната ви толерантност към болката и от това колко тежък е бил вашият татуист..

Всъщност много се наслаждавам на първото измиване. Прохладната вода винаги се чувства успокояващо върху жилещата ми плът и ми позволява да разгледам добре първото си мастило.

Не забравяйте да използвате хипоалергенен сапун без аромат.

Не забравяйте да използвате хипоалергенен сапун без аромат.

morguefile.com

Нанасяне на мехлем върху новата ви татуировка

След теб'ако сте измили шедьовъра си, ще трябва да нанесете някакъв мехлем или мехлем, за да не изсъхне прекалено и да стимулира изцелението.

Какъв мехлем трябва да използвам?

Това е донякъде проблем с горещите бутони както за татуистите, така и за колекционерите. Някои хора се кълнат, че използват лечебен мехлем като полиспорин, за да ускорят лечебния процес, докато други се придържат към добрия старомоден вазелин. Други настояват, че маслото или кремът с витамин Е са най-добрият вариант, а напоследък хората са открили, че ароматизиращите, хидратиращи кремове могат да работят най-добре.

Кой мехлем е най -добрият?

Без цвят и без мирис са задължителни при избора на вашия мехлем. Никога не съм сбъркал с полиспорин, така че'това е моят избор, но решението е ваше. Ако вашите художници са направили препоръка, следвайте инструкциите им след грижата.

Как да прилагам мехлема?

 • През първите три дни на всеки 6 часа е добър график за прилагане на мехлем. Въпреки това, ако татуировката се чувства суха и стегната, не'не се страхувайте да прилагате мехлем по -често.
 • Внимавайте да не нанасяте прекалено много мехлем върху татуировката си и да я втривате внимателно и старателно (с чисти ръце!). Кожата ви трябва да изглежда хлъзгава, но не мокра и нагъната. Твърде много мехлем може да извлече цвета от татуировката ви, да замъгли линиите и всъщност да забави лечебния процес.
 • Не забравяйте да измиете ръцете си, преди да нанесете мехлема.

Ще ме боли ли мехлемът?

Ще се почувствате доста болезнено и нежно, когато втриете мехлема в кожата си. Всъщност това може да е най -болезненият етап, но пропуснете или рискувайте да получите още по -неудобно преживяване, когато татуировката ви изсъхне и се напука. То'Най -лошото е през първите 24 часа, болката трябва да отшуми след ден -два.

Професионални съвети:

Вашата татуировка наистина ще стърчи на този етап, каквото и да кажем с цялото това подуване, ярко мастило и лъскаво покритие с мехлем. Внимавайте нещата да не се получават'не се придържайте към него обаче. Вашата татуировка, покрита с мехлем, ще бъде магнит за мъх и всякакви други странни неща, затова помислете, преди да се наведете.

Свежа татуировка с тънко нанасяне на мехлем

Свежа татуировка с тънко нанасяне на мехлем

Thundermama

Грижи за татуировки: Седмица 1

Все пак ще трябва да миете татуировката си поне два пъти на ден през първата седмица и да нанасяте лек слой мехлем, ако е необходимо. Дон'не позволявайте на татуировката ви да изсъхне или да се намокри.

Болката и пилингът

Първата седмица след теб'татуиран съм всичко е за "болка и пилинг." Някои хора не знаят'не изпитвам много болка, докато други са неудобни за цяла седмица (със сигурност бях с татуировката на лакътя). Местоположението прави голяма разлика в играта за болка. Ако не'нямаш много болка, ти'имате късмет, но имайте предвид, че никой не избяга от кората. Че's right: Към третия ден кожата ви трябва да започне да се лющи на места и да се бели на други. Мислете за това като за майка на всички слънчеви изгаряния.

То's сърбящ: Мога ли да го надраскам?

Да, ще бъде сърбящо и люспесто, но не избирай! Знам, че ще бъде трудно да се устои, но брането може да прецака татуировката ви. Ако сърбежът стане твърде силен, ударете чиста, студена кърпа. Заледяването може също да помогне.

Ако ти'Наистина сте загрижени за струпясването, прочетете „Нормално ли е струпването на моята нова татуировка“?

Как ще изглежда?

Бруто. Сериозно, това ще бъде люспесто и парша и вие'ще мисля, че изглежда отвратително, но изчакайте. Като гъсеница в пашкул, вашата татуировка ще изплува като пеперуда и ще покаже на света колко невероятно е наистина.

Татуировка в нестабилния етап: Устойте на желанието да избирате!

Татуировка в нестабилен етап: Устойте на желанието да изберете!

мастило

Обзалагам се, че не е надраскала този сърбеж. Научете как да поддържате татуировките си свежи и страхотни.

Обзалагам се, че не го е направила't надраскайте този сърбеж. Научете как да поддържате татуировките си свежи и страхотни.

morguefile.com

Грижи за татуировки: Следващите няколко седмици (2-4 седмици)

Страхотно ли е още? Е, на този етап от играта, вашата татуировка трябва да бъде. Сега, когато цялото подуване, струпясване и лющене е зад гърба ви, трябва да имате невероятно произведение на изкуството, украсяващо кожата ви.

Как ще се почувствате след първата седмица?

Страхотно, защото най -накрая имате рокин' татуировка! Подуването трябва да изчезне напълно, както и струпеите и лющенето. Болката е зад гърба ви и предстоят само страхотни моменти на показване на злото ви боди арт.

Дон'Паникьосвайте се, ако има няколко задържащи се струпки: Някои хора просто се нуждаят от повече време, за да се излекуват. Изпадете в паника, ако зоната около крастата е червена и плачеща или виждате признаци на инфекция. Винаги е по -добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате за здравето си, затова отидете на лекар.

Как ще изглежда?

Fan-freakin-tastic! Цветовете ви трябва да са живи – не толкова живи, колкото в деня, в който сте го получили – и линиите ви трябва да са ясни. Ако забележите някакви несъвършенства като прекъсвания на линии или липсващи цветни петна, направете бележка и ги следете отблизо. Може да се наложи докосване.

Ами ако имам нужда от докосване?

Ако е така, вашият татуист трябва да ви го даде безплатно. Вашата татуировка е като тяхната визитка и те не я правят'не искам да се свързвам с лоша изработка. Имайте предвид, че те спечелиха'не можете да докосвате татуировката си поне месец, но не'не чакайте по -дълго, за да ги видите, или са спечелили'няма вероятност да го докоснете безплатно.

Повредена от слънцето татуировка, която ще изисква поправка. Не позволявайте това да бъдете вие.

Повредена от слънцето татуировка, която ще изисква поправка. Дон'не позволявай това да си ти.

morguefile.com

Текуща грижа за татуировки: здрав разум

Татуировката е ангажимент за цял живот, който изисква известно поддържане и внимание от ваша страна. Ако сте оцелели в процеса на оздравяване и лющене през първите няколко седмици, полагането на постоянни грижи не би трябвало да е голяма работа. Повечето от тях са здрав разум. Ако знаете как да се грижите за кожата си, тогава трябва да знаете как да се грижите за татуировката си. И все пак здравият разум винаги се повтаря, така че тук:

 1. Избягвайте слънцето: Аз'Не казвам, че ставам вампир, но слънцето и татуировките не ми стигат't смесване. Експозицията избледнява цветовете и замъглява линиите. Освен това, как хората ще могат да видят страхотното ви мастило, ако е така'конкурира се с нелепия ти тен?
 2. Овлажнявайте: Татуировките са вашата кожа. Ако искате хубава кожа, пийте много вода. Дехидратиран = люспест и изсъхнал. Хидратиран = сияен и страхотен.
 3. Защитете кожата си: В зависимост от местоположението на вашата татуировка, вие'Ще трябва да знам как да го предпазя от повреда. Дали това означава да носите обувки, които не носят'разтрийте татуировката на крака си или избийте слънцезащитния крем, за да покриете тази половина ръкав, направете избор, който защитава вашата инвестиция. Когато трябва да избирате между показване на мастилото или потенциално увреждане, знаете какво да правите.
 4. Вземи Докосвания: Ако имате цветна татуировка, след време цветът ще избледнее. Така че недей'Не се страхувайте да изплатите няколко долара, за да подмладите тези цветове и да вдъхнете нов живот на татуировката си. (Ако следвате първите три съвета, докосване може да не е необходимо.)

Tattoo Awesomeness

Татуировките са страхотни! И ако се грижите правилно за тях от първия ден, те ще имат страхотен живот през целия си живот. Така че няма оправдания – ако не сте'още не съм си направил татуировка'е крайно време да го направите и с тези лечебни съвети в ръка, трябва да е плавно. Честито мастило!

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2013 Катрин Тейлър

Коментари

Анджела на 11 март 2016 г .:

Търсих последващи грижи, има толкова много противоречиви неща'казано ми е да използвам неоспорин I'много сайтове ми казаха да не говоря, че аквафорът е най -добрият, затова го използвах на последния си и го стартирах на новия, след което някой ми каза'не използвайте този лубридерм I'толкова съм объркан'Нелепо, аз също се погрижих за първия си и открих, че вазалиновият лосион ме накара да избухна неприятно'казаха ми само да го слагам два пъти на ден, за да не избухнат, но и двете татуировки бяха през зимата и няма начин двама да го правят, така че аз'толкова съм объркан ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ

Катрин Тейлър (автор) от Канада на 11 март 2013 г .:

детски занаяти, много благодаря за четенето и коментирането, въпреки че татуировките не са вашето нещо.

Торилин, радвам се, че сте намерили съветите за полезни.

ellesvoice много благодаря за включването. Мисля да пробвам хидратиращия път за следващата си татуировка.

Елизабет Ханкс от Куин Крийк на 11 март 2013 г .:

Страхотен център! Когато си направих татуировка, си я направих с приятел. Той използва медицински мехлем върху него и в крайна сметка изсмуква много от мастилените пигменти от татуировката му, докато се лекува. В крайна сметка той влезе в тежко изстрелване шест седмици по -късно. С моя използвах само веднъж или два пъти медицинския мехлем, преди да премина към обикновения си лосион за тяло, Queen Helene's Лосион с какаово масло за тяло, лице и ръце. Лосионът ми действаше като ШАРМ! То'не е мазно или мръсно, но овлажняващите ефекти продължават много дълго време и просто се чувствах толкова добре да сложа горещата си, ядосана кожа! Освен изстреляните произведения на изкуството на едното око, моята татуировка все още изглежда блестяща, две години по -късно!

торилинн на 09 март 2013 г .:

Здравей Thundermama,

мисля, че е важно да се грижиш за татуировка

ако не'тогава вашата татуировка може да обърка или вас

може да получи инфекция. благодаря за хъба.

Гласуваха и споделиха.

детски занаяти от Отава, Канада на 08 март 2013 г .:

Мога напълно да оценя изкуството …. но не и болката! Някои дизайни са просто страхотни и красиви! Но ще мине да се татуирам.

Много интересен център! Благодаря ви за цялата тази информация!