Имам 23 татуировки, така че знам нещо за това как да гарантирам, че вашата татуировка се лекува правилно.

Ако току -що сте си направили татуировка или обмисляте да си направите такава, вие'сигурно се чудя колко време ще е'ще взема за лечение и ако има'всичко, което можете да направите, за да ускорите лечебния процес. Истината е, че там'има много съвети там и там'няма никой доказан метод за излекуване на татуировката ви за по -малко от няколко седмици. Прочетете, за да разберете всичко, което трябва да знаете за грижата за новата си татуировка.

Научете всичко за това как да се грижите за новата си татуировка, така че да се лекува възможно най -бързо.

Научете всичко за това как да се грижите за новата си татуировка, така че да се лекува възможно най -бързо.

Canva

Какво'Това е най -добрият начин да лекувате нова татуировка?

Изглежда, че всеки е експерт по лечебните татуировки – просто попитайте и те ще ви кажат, че знаят най -добрия, най -бързия и единствения начин да го направят.

Аз'не съм експерт, но имам няколко татуировки и почти всички са се излекували добре – но не всички! Аз'станах доста добър в грижите за тях с течение на времето, чрез опити и грешки I'научих, че тайната е в:

 • Обърнете внимание на това как се чувства и изглежда кожата ви.
 • Използвайте добри продукти.
 • Бъди подготвен.

Някои ще ви кажат да слушате вашия изпълнител и да правите всичко, което ви кажат, до буква. Това не е'не е задължително най -добрият съвет. Знам, защото аз'опитах няколко пъти с лоши резултати. Защо? Всеки'кожата е различна, всяка татуировка е различна и има's няма универсален лист за последваща грижа.

Вместо това трябва да слушате Вашият кожа и измислете персонализиран метод, който'е най -добре за вас. Когато намерите продукт, който кожата ви харесва, придържайте се към него! Да научите как кожата ви лекува най -добре, след това да подобрите личната си техника е тайната за бързо и безопасно излекуване на големи и малки татуировки.

В тази статия аз'ще споделя това, което аз'научих за грижата за татуировки и ще ви покажа предпочитания от мен метод. Използвайте го като отправна точка, за да персонализирате метод за вас.

Продуктите са гъвкави. Всъщност ви насърчавам да опитате няколко продукта, ако го направите'планирате да си направите повече от една татуировка, за да можете да разберете какво'е най -добро за вашата кожа. Вниманието към кожата и защитата на новата татуировка е най -важното. Всеки качествен продукт, който е подходящ, ще работи с този метод.

Позволявам's започва!

Татуировките отнемат известно време, за да се излекуват, така че не забравяйте да се погрижите правилно за новата си татуировка, за да заздравее възможно най -бързо.

Татуировките отнемат известно време, за да се излекуват, така че не забравяйте да се погрижите правилно за новата си татуировка, за да заздравее възможно най -бързо.

Canva

Покрития за татуировки

Вашият художник трябваше да прикрие новата ви татуировка, преди да напуснете магазина, ако приемете, че районът е покриваем. Общите покрития са:

 • саран или пластмасова обвивка,
 • хирургически превръзки,
 • или незалепващи превръзки под налягане.

Има много училища, когато трябва да премахнете това покритие, но абсолютният минимум трябва да бъде два часа. Вашата нова татуировка е отворена рана и е податлива на инфекция, особено през първите няколко часа. Бактериите във въздуха, докосването с ръце или облизването от домашен любимец могат да причинят проблеми, някои от които могат да причинят трайни увреждания и може да изискват незабавна медицинска помощ.

Нова татуировка ще проникне през бистра течност, наречена кръвна плазма, по време на началната фаза на оздравяване. Като цяло, колкото повече зона се обработва с машината, толкова по -плач ще видите. То'Важно е да се предотврати изсушаването на тази плазма върху кожата, тъй като може да допринесе за образуването на струпеи. Струпките могат да причинят обезцветяване, белези и дори пълна загуба на мастило. Те'също са неудобни и лечението им отнема много повече време.

Опитайте метода за една нощ

Обичам да минимизирам този риск, като поддържам превръзката възможно най -дълго през първия ден. Моята лична препоръка е да го оставите за една нощ и да го развържете на следващата сутрин. Обикновено това е около 8–20 часа. Като цяло плачът е спрял до този момент, така че струпките са много по -малко вероятни.

Бонус от спането с татуировката, превързана първата нощ, е няма петна от мастило за татуировки върху чаршафите ви. Понякога излиза, но през повечето време петна са постоянни.

След като премахнете покритието

Веднъж ти'премахнах татуировката ви'покритие, което трябва да направите в рамките на 24 часа след получаване на татуировката, не забравяйте да я измиете с вода и антимикробен сапун. Дон't покрийте татуировката отново, но не забравяйте да я измивате няколко пъти на ден и да я нанасяте с лек слой антибактериален мехлем, след като я измиете. Оставете татуировката да изсъхне между измиване и нанасяне на мехлем или лосион. Вие'Ще трябва да повтарям този процес усърдно в продължение на няколко седмици, за да насърча оптималното изцеление.

Процесът на изцеление на татуировки

Вашата татуировка ще се лекува на две фази, всяка от които ще продължи около седмица. Тук'Основният процес, който използвам за лечение на татуировки от всякакъв размер:

Фаза 1: Първоначално изцеление

 1. Измийте добре ръцете си. Свалете превръзката и измийте зоната с разредена сапунена смес и топла вода. Уверете се, че водата не е'т прекалено горещо и не't изтрийте татуировката. Вместо това, използвайте лек натиск, за да премахнете "слуз" че ти'ще се чувствам. Когато цялата слуз изчезне и кожата ви се чувства гладка, а не хлъзгава, вие'направено отново. Изплакнете татуировката в хладка вода и оставете да изсъхне на въздух или подсушете с хартиена кърпа.
 2. След около 10-15 минути нанесете тънък слой Aquaphor върху татуировката. Тънкият слой означава, че вашата татуировка ще бъде блестяща. Просто използвайте малко по малко, докато цялата площ се покрие равномерно. Ако продуктът тече върху съседната кожа, докато се затопля, вие'използвах твърде много.
 3. Нанасяйте отново, ако е необходимо, през целия ден, когато татуировката ви спре да изглежда блестяща. Никога не позволявайте на татуировката ви да изсъхне. (Харесва ми да нося тръба от Aquaphor със себе си, за да мога лесно да кандидатствам отново. Ако татуировката ви е покрита с дрехи, ще трябва да кандидатствате по -често.)
 4. Преди лягане внимателно измийте отново татуировката и изсушете на въздух. 10-15 минути по -късно нанесете друг тънък слой.

Фаза 2: Между 4-7 дни за повечето татуировки

 1. Когато по-голямата част от татуировката ви се обели, можете да преминете към овлажнител без аромат с Aquaphor върху всички необелени зони. Можете да спрете да го миете сутрин и вечер. Отсега нататък веднъж на ден или през ден трябва да е достатъчно.
 2. Нанасяйте отново овлажнител, ако е необходимо, през целия ден. Отново, дон'не позволявайте на кожата ви да изсъхне.
 3. След около две седмици трябва да се излекува напълно. Използвайте овлажнител, когато кожата се чувства суха или стегната.

Не ходете да плувате или да се къпете през първите две седмици, след като си направите татуировка.

Дон'не ходете на плуване или не се къпете през първите две седмици, след като си направите татуировка.

Canva

Какво да избягвате, след като си направите татуировка

През първите две седмици след като си направите татуировка, не забравяйте да избягвате:

 • Бани
 • Плуване
 • Горещи вани
 • Топла вода
 • Басейни
 • Езера
 • Излагане на слънце
 • Солариум
 • Кожух без слънце
 • Ексфолиране
 • Слънцезащитен крем
 • Грим
 • Парфюм
 • Неоспорин
 • Драскане
 • Бране
 • Ароматизирани лосиони
 • Прекомерно изпотяване

Освен това внимавайте да не:

 • надраскайте или вземете новата си татуировка,
 • дръпнете белещата се кожа,
 • или докоснете татуировката си (доколкото е възможно).

Не забравяйте да поддържате татуировката си чиста и хидратирана по време на лечебния процес.

Не забравяйте да поддържате татуировката си чиста и хидратирана по време на лечебния процес.

Фелипе Сагн

Стъпка 1: Поддържайте го чист

То'Важно е да измиете новата си татуировка с мек почистващ препарат. Също така трябва да измиете ръцете си, преди да измиете татуировката си. Много майстори на татуировки препоръчват антибактериални сапуни. Според моя опит те'ненужни и там'много изследвания, които показват, че те не са по -ефективни при премахването на микроби и микроби от обикновените сапуни.

Постигнах отлични резултати с д -р Броннер's Кастилски сапуни. Кастилският сапун е един от най -простите и естествени почистващи препарати и има невероятно количество приложения.

Препоръчвам измиване веднъж дневно през първата седмица. Не забравяйте да разреждате този продукт! То'е концентриран.

Стъпка 2: Поддържайте го овлажнен

Харесвам Aquaphor, защото'е евтин, изключително овлажняващ и лесен за носене със себе си. Предпочитам тръбите пред по -големите вани'е по -лесно да се предотврати замърсяването.

Стъпка 3: След пилинг татуировка, преминете към по -лек овлажнител

Можете да използвате само Aquaphor за цялото си лечение, но това'е донякъде тежък и дрехите са склонни да се придържат към него. Лек лосион без аромати е чудесен начин да завършите лечението си.

 • Обикновено добавям лосион или крем за татуировки около ден 3 или 4. Когато цялата татуировка се обели, спирам да използвам Aquaphor и използвам само по -лекия овлажнител за още няколко дни, докато кожата вече не се нуждае от допълнителна влага, за да се чувства гладка..
 • Не забравяйте да изберете нещо, което няма аромат, етерични масла или слънцезащитни продукти-Lubriderm, Eucerin, Aveeno и Cetaphil предлагат лосиони без аромат, които ще работят (просто прочетете съставките, за да сте сигурни).

По избор: Добавете масло от ему към вашия режим

Аз'имахме отлични резултати с ему масло като част от последващата грижа.

 • То'не е достатъчно омекотяващо, за да го използвам самостоятелно, така че обикновено използвам комбинация от моя без аромат овлажнител сутрин и масло от ему през целия ден.
 • Съобщава се, че маслото от ему има свойства, които му позволяват да проникне дълбоко в кожата, а също така съдържа ефективни противовъзпалителни свойства.

Предупреждение: На какво да внимавате

Ако забележите някое от следните неща по време на лечебния процес, моля, посетете Вашия лекар.

 • Повишена болка
 • Червени ивици се отдалечават от зоната на татуировката
 • Голям оток
 • Татуираната зона е "глупав"
 • Гной: зелен, жълт или кафяв
 • Подути лимфни възли
 • Треска

Това са често срещани признаци, че вашата татуировка е заразена и трябва да потърсите медицинска помощ незабавно, ако почувствате някой от тези симптоми.

Една от любимите ми татуировки, направена от страхотната Хана Сандстрьом в Idle Hand в Сан Франциско.

Една от любимите ми татуировки, направена от страхотната Хана Сандстрьом в Idle Hand в Сан Франциско.

Грижа за татуировка след заздравяване

 • През първите две седмици след като си направите татуировка, покрийте я с дрехи по всяко време'ще бъде изложен на слънце. Платните бандани работят добре за горещите дни, в които не сте'не искам да нося дълго облекло
 • След теб'отново се излекувах'Наистина е важно да носите слънцезащитни продукти върху всяка татуирана кожа, която излагате на слънце. UV лъчите са причина номер едно за увреждане. Когато пигментът за татуировка абсорбира UV лъчите, той започва да се разгражда. Това се проявява в замъгляване на линиите, наситеност на петна и промяна в цвета.

Светлите цветове избледняват най -бързо, а черното често става зеленикаво или синьо с възрастта. Защитете татуировката си през целия си живот и винаги ще можете да се насладите на красотата й, вместо да ви пожелаете'Погрижих се за това по -добре, когато имаше възможност.

Често задавани въпроси относно лечебните татуировки

Колко дълго трябва да оставя обвивката на новата си татуировка?

Дръжте го покрито през първите 2–24 часа след като си направите новата татуировка. След като махнете обвивката, не забравяйте да измиете татуировката си и да не се'не го покривайте отново.

Колко често трябва да мия татуировката си?

Измивайте татуировката си няколко пъти на ден със сапун без аромат.

Колко често трябва да овлажнявам татуировката си?

Навлажнете татуировката си с лек овлажнител без аромат след почистване (няколко пъти на ден).

Колко време ще ми отнеме да се излекува татуировката?

Вашата татуировка може да отнеме 2–3 седмици, за да се излекува на повърхността, но са необходими 3–4 месеца, за да се излекува напълно.

Мога ли да направя нещо, за да накарам татуировката си да заздравее по -бързо?

Освен да се грижите правилно за вашата татуировка, както е описано в тази статия или описано от вашия татуист, там'това не е бърз и лесен начин да излекувате татуировката си. Бъдете старателни за почистването и овлажняването на татуировката си и избягвайте всичко, което може да причини инфекция или избледняване, и след няколко кратки месеца вие'ще имам красива татуировка, която ще остане за цял живот!

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2012 Том Мейбриър

Как лекувате татуировките си?

NS на 30 март 2019 г .:

10 татуировки … винаги се мият 2/3 пъти на ден с течен сапун Dial gold и подсушават с топла вода с хартиена кърпа и използваха лосион без аромат няколко пъти на ден до пълно излекуване. Аз всъщност го лосион всеки ден'Той е чудесен за татуировки, за да ги поддържа хубави и овлажнени завинаги.

Антоний на 19 декември 2017 г .:

Използвах комбинация от овлажнители и студена терапия (седнал навън тук в delaware почти през зимата) студеният въздух принуждава порите да се затворят, като по този начин го натрупва по -рано и просто го поддържа овлажнен. току-що го взех 15.12.2017 г.

Маслини на 20 август 2017 г .:

Аквафор е потенциално реакционен агент към някои типове кожа … така че не.

Рене Кристман на 11 февруари 2017 г .:

(2 -ра татуировка .. първа преди 17 години) Преди 18 дни си направих татуировка на странично ребро. Многоцветни, червени, жълти, оранжеви, черни и т.н.). Около 9 инча дълъг. Използвах аквафор в продължение на 5 дни, тъй като се притеснявах, че съм шофирал 15 часа на ден след като го получих и не можех'• измивайте и овлажнявайте в стерилна среда по време на шофиране. (И не направи'T). След това преминах на лубридерм на петия ден. Измит със сапун за набиране, оставете да изсъхне естествено 10 до 15 минути преди нанасяне три пъти на ден. След седмица. Нямах никакви корички или пилинг. Две седмици .. все още няма пилинг. Сега на 18 дни, продължавайки на 19, никога не обелвах. Разбира се, изглежда малко по -скучно, отколкото когато е направено за първи път. Обадих се на художника си, защото се опасявах, че има нещо нередно в лечебния ми процес и той каза, че може да го обеля леко и да отмия излишната кожа, но някои хора не't много. И че се грижех добре за това. Също така, за да го информирате и за всички промени. Имах късмет досега и ще продължа както досега. Тези прости продукти ми действаха чудесно и ги препоръчвам. Все още имам страх, че на третата седмица ще се обеля. Имали ли сте такова убежище't обелени.

Лиан на 06 август 2016 г .:

Направих си татуировка преди 2 дни в сгъвката на лакътя си и е малко зачервена само в пластира от вената ми малко се притеснявам, защото имам 16 години и това никога не се е случвало преди

Дейвид Тупонс от Вирджиния на 27 юли 2015 г .:

Ако използвате А.&D – както имам на всичките си 7 мои татуировки и всички те заздравяха перфектно и доста бързо – не забравяйте да използвате прозрачните неща, а не белите! Що се отнася до слънцезащитните кремове, след като е заздравял, ако искате да запазите цветовете ярки / неувяхнали – това е абсолютна необходимост. Харесва ми, че заявявате, че всеки е различен и че хората трябва да използват това, което работи най -добре върху кожата им.

julieannbrady на 05 юни 2014 г .:

@julieannbrady: Мисля, че знанието как да се лекуват заздравели татуировки, за да изглеждат свежи, също е важно.

julieannbrady на 25 август 2013 г .:

То'Отдавна имах нова татуировка, която да лекувам. Мекият сапун е важен, за да не дразни зоната. Мисля, че дългосрочните грижи са важни, за да изглеждат възможно най-свежи.

Пожелания за рожден ден от тук на 04 август 2013 г .:

Точно както сподели по -горе! Много добър обектив! Благодаря за споделянето!

писателка на 12 май 2013 г .:

Не разбирам'Всъщност нямам никакви татуировки, но познавам много хора, които имат … Същата вечер сънувах, че съпругът ми си е направил татуировка, и на сутринта го попитах дали планира да си направи. LOL! Той каза, че не е. Но този обектив привлече вниманието ми, защото не го направи'наистина не ми хрумва, че ще трябва "лекувам…" но предполагам, че тъй като са включени игли, ще отнеме известно изцеление. Добра информация!

Тери Виларс от Финикс, Аризона на 07 март 2013 г .:

Не съм сигурен, но това е един страхотно изглеждащ лакът. Изглежда, че харесвате много от същите неща, на които се радвам. Обичам и графитите, а вие? Благодаря, че публикувахте това за хора в болка в татуировката!

Мис Малапроп на 08 февруари 2013 г .:

Уау, аз'никога не съм чувал за масло от ему! За моята татуировка (единствената ми, но отне няколко сесии, за да завърша) слушах моя художник и го поддържах добре овлажнен. Сега това'След като се излекувам, не забравяйте да поставяте слънцезащитни продукти по всяко време'ще го изложим на слънце, така че цветовете да не изпъкват't избледнява!

анонимен на 16 януари 2013 г .:

Така че, след като премахна първоначалната превръзка, поставена от татуировката, трябва ли да я превържа отново или да я оставя изложена оттам нататък??

анонимен на 11 декември 2012 г .:

Това е много полезна информация! Ще го имам предвид. Имам 3 татуировки и всяка се лекува по различен начин. Този, който поддържах много влажен с твърде много AnD, е този, който се излекува най -бързо: O

victoriahaneveer на 05 декември 2012 г .:

Не разбирам'нямам лично татуировки, но имам приятели, които ги имат (и един от тях е имал заразен, оуууууууууу !!!!!)

Пеги Хейзълууд от Desert Southwest, САЩ на 22 ноември 2012 г .:

Не разбирам'нямам татуировки, но това е чудесна информация за тези, които го правят.

kburns421 lm на 06 ноември 2012 г .:

Понякога обмислям да си направя татуировка. Имам пиърсинг, така че знам какво си'казвам за милионите различни методи за последваща грижа и как всеки човек и уебсайт ще ви кажат своя път е правилният начин и това'това е Съветът ви обаче изглежда доста разумен. Аз'ще го имам предвид, ако си направя татуировка.

Том Мейбриър (автор) на 06 ноември 2012 г .:

@greenmind: Да, аз'чувал съм за това като метод за последваща грижа. аз мога'Не си представям, че работи много добре, какъв беше вашият опит?

Ръководства на GreenMind от САЩ на 04 ноември 2012 г .:

когато си взех моята преди 25 години, уаай преди някой, който не беше моряк, бивш затворник или и двамата бяха единствените хора, които ги имаха (аз бях в група), косматият пич, който го написа с мастило, ми каза да сложа лекарството за хемороиди Подготовка Н върху него. Затова размазах тези странни неща по целия ми гръб. [Вмъкнете неподходяща шега тук].

Джолин Белмайн на 14 септември 2012 г .:

Никога не съм си правила татуировка, но бих искала да си я направя. Вече знам какво искам и къде … просто чакам подходящия момент да го получа. Благодаря много за страхотните съвети, когато харчите толкова пари, за да си направите татуировка, абсолютно искате да се уверите, че тя лекува правилно и остава хубава и ярка 🙂

Том Мейбриър (автор) на 14 август 2012 г .:

@diy-plan: Страхотно! Надявам се да го намери за полезен!

Джим Браун от Атланта, Джорджия на 14 август 2012 г .:

Току -що говорих с брат си вчера за новата му татуировка и го питах как се грижи за нея … това е добра информация, Том.

Аз'ще му го туитвам 🙂