Обичам всичките си татуировки и благодарение на изследванията и опита научих много за това къде и какво изглежда най -добре.

Идеи за това как да създадете татуировка на рамото, включително разположение, значение & amp; стил.

Идеи за това как да създадете татуировка на рамото, включително поставяне, значение & стил.

Sharon McCutcheon чрез Unsplash; Canva

Първата ми татуировка на рамото беше великолепно детайлно ръчно нарисувано изобразяване на Мишел-Пфайфер на Жена котка. Отпуснах се върху стола за два часа, усещайки острите линии и бръмчащата топлина на татуировката, знаех, че ще го направя на 100% отново. Благодарение на проучването и свършването му научих къде и какво изглежда най -добре. В края на краищата не всички татуировки – и не всички рамене – са равни.

Различни видове поставяне на татуировки на раменете

Когато мислите за татуировка на рамото, можете автоматично да предположите, че се отнася до рамото ви. Това има смисъл, тъй като там има голямо пространство за платно върху вас. Но това не е единственият ви вариант.

Рамото ви има три основни части: лопатката (лопатката), предната част на рамото (ключицата) и раменната капачка, горната част на рамото (акромион).

Острието на рамото

Включва всичко от гръбначния стълб до горната част на рамото до ръката и до средата на гърба, образувайки правоъгълно петно, което можете да използвате.

Предната част на рамото

Технически наречена ключица, това е единствената ни дълга хоризонтална кост. Известен като "кост за красота," герданите често падат върху него, а секси тоалети се фокусират върху него.

Капачката на рамото

Наричан като горната част на раменния покрив или акромиона. Това е костеливият хребет в горната част на рамото ви, който се свързва с ръката, гърдите и лопатката.

На различни места можете да си направите татуировка на рамото: лопатка, акромион или ключица.

На различни места можете да си направите татуировка на рамото: лопатка, акромион или ключица.

Как да проектирате перфектната татуировка на рамото

Когато проектирате татуировката си, трябва да имате предвид три неща. Те могат да бъдат разгледани в произволен ред, но трябва да им отговорите на всички, за да сте сигурни, че ще получите това, което искате.

 • Къде го искате; което е идеалното място за вас?
 • Какво означава или представлява вашата татуировка на рамото?
 • Какви са вашите предпочитания за линия, стил и цвят? Как искате да изглежда?

Всеки от тези въпроси е разгледан по -долу.

Избор на перфектното разположение на рамото

The плешка е популярно място, ако искате да имате голямо парче или такова с много фини детайли. Острието дава много място за творчество и е плоско, така че не е нужно да се притеснявате твърде много за промените във времето. Но ако искате да го погледнете, ще ви трябва огледало. Лесно е да го покажете с бански или потник, или просто като отидете в топлес. В същото време е лесно да се прикрие.

The ключица ‘Широчината му го прави идеално място за дълга, тънка, детайлна работа, големи изскачащи цветове или комбинация от двете. Лесно е да получите по -голямо парче, което обхваща повече от ключицата. Може да бъде по -трудно да се скриете; тъй като ключицата редовно се разкрива при повечето дрехи, ще трябва да носите висока яка.

И накрая, има раменна капачка. Подобно на татуировка на рамото ви, това място може лесно да бъде скрито или демонстрирано. Недвижимите имоти липсват в сравнение с другите две пространства, така че често, ако мислите да направите капачката на рамото, може да искате да я оставите да кърви в друга част на рамото ви или дори да слезе по гърба или гърдите ви. Ако обаче искате да се придържате само към капачката, имате чудесно място да поставите кръгло парче.

Жена с голяма татуировка на рамо на бухал и цветя.

Жена с голяма татуировка на рамо на бухал и цветя.

Какво означава или представлява дизайнът на татуировката на рамото ви?

Когато решите да си направите татуировка на рамото си, сте избрали място по тялото си, за което се смята, че представлява сила и мощ. Ако сте атлетични, може да откриете, че татуировката помага да се привлече вниманието към мускулите ви.

Лопатката може да се разглежда като мистериозна и хитра. Можете да покриете по -голямата част от татуировката, но да позволите само част от татуировката да бъде видима и да подскажете какво още криете. Ако изберете рамото отгоре или отпред, правите татуировката видима за външния свят.

Татуировките на раменете могат да бъдат много значими. Запомняте завинаги човек (жив или мъртъв), идея, чувство или спомен. Може да изберете лявото рамо за нещо, което е много значимо за вас, тъй като е по -близо до сърцето ви.

Как искате да изглежда?

Един символ, който има множество значения, е дъга. Хората могат да го изберат за гей гордост, спонтанен аборт (бебе в дъга) или, ако е в символ на безкрайност, може да е за аутизъм. Формата може да бъде толкова важна, колкото и функцията, когато става въпрос за такава татуировка.

След като сте решили най -важния аспект (разположение или значение), е време да го проектирате.

Опции за линия и цвят

Черно и сиво

 • Черно-сивите татуировки са склонни да издържат по-дълго, „задържайки се“ до 10 години или повече, преди да се нуждаят от някаква поправка.
 • Те са добри за повечето дизайни на татуировки и когато гледате през рамо, простото може да бъде най -доброто.
 • Линейната работа и засенчването със сиво могат да придадат солиден триизмерен вид.
 • Използването само на черно мастило може да накара татуировката да премине по -бързо, защото художникът не трябва да сменя всички цветове. Мастилото е по -тънко от цветното, което прави и татуировката по -бърза.
 • Счита се за най -подходящ за различни тонове на кожата; показва се добре, ако сте бледи или тъмни.

Цвят

 • Цветът може да ви придаде класически вид, особено ако харесвате старите моряшки татуировки и пин-ъп момичета.
 • Цветът позволява повече изразяване. Например, можете да направите нещата да се открояват далеч повече от само нюансите на сивото.
 • Татуировката с акварел използва цветове и без очертания. Татуировката използва засенчване и промяна в цвета, за да създава произведения на изкуството. За съжаление, макар и красиви, те избледняват по -бързо от другите цветни татуировки поради минималното количество цвят, използван за постигане на ефекта.
 • Те избледняват по -бързо от черните татуировки. Колкото повече слънце и излагане получават, толкова по-бързо ще трябва да бъдат засегнати.
 • Цветните мастила, особено червените, са по -склонни да причинят алергична реакция. Чести симптоми са обриви, които могат да забавят лечебния процес.

Прекарайте известно време в разглеждане на снимки на татуировки на раменете. Дори и да не са точно това, за което сте мислили, можете да намерите вдъхновение в избора на цветове или линии. Не се ограничавайте; проучете всички възможности, които можете.

Жена с татуировка с цветен модел на раменната капачка.

Жена с татуировка с цветен модел на раменната капачка.

Идеи за дизайн на татуировка на рамо за жени

Жените и мъжете са склонни да избират различни теми, когато дойде време за мастило. Темите за природата са изключително яростни за жените и почти винаги са в стил.

Цветя и растения

Цветя, включително все по-популярните рози, могат да се поберат на всички части на рамото. Независимо дали отивате за един цъфтеж в ярки цветове, флорално парче в черно или дори нещо просто и нежно като клон с черешови цветове, не можете да сбъркате с парче красота на природата.

Не е трудно да отидете със самите растения или дървета. И двете ви дават възможност да празнувате природата по зелен и растящ начин. Научете повече за значението на татуировките на дърво.

[Изображение на жена с обикновен клон от цветя.]

[Изображение на жена с обикновен клон от цветя.]

[Жена с татуировка на големи червени рози, черепи и дантелена яка покрива ключицата, както и гърдите и раменете.]

[Жена с татуировка на големи червени рози, черепи и дантелена яка покрива ключицата, както и гърдите и раменете.]

Рози

Татуировките с розово рамо са популярен избор. Розите са за емоции. Цветът на розата, която поставяте на рамото си, придава повече смисъл и може да помогне на другите да разберат посланието, което предавате. Както вероятно знаете, червените рози представляват любов и страст. Розовите рози представляват по -нежна любов, фокусирана върху благодарност и обич. И накрая, лилавите рози, макар и да не са толкова популярни, представляват омагьосване или роялти.

Неща, които летят

Може да не можем да летим, но можем да се стремим към него. Можете да покажете собственото си желание да летите или може би да покажете, че сте свободни, като си направите татуировка на летене. Рамото ви е идеалното място за кацане на пеперуда или може би дори калинка на късмет. Птиците също са сладки посетители.

Жена с две татуировки на птици, по една от всяка страна, над ключицата.

Жена с две татуировки на птици, по една от всяка страна, над ключицата.

SuicideGirls от Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, CC BY 2.0 чрез Wikimedia Commons

Жена със звезди, татуирани по рамото.

Жена със звезди, татуирани по рамото.

Космическо пространство

Пространството може да означава много неща за много хора. Искате ли другите да знаят, че сте независим мислител? Или може би просто искате да отделите място. Каквото и да ви харесва за крайната граница, планетите, луните и звездите са много популярни дизайни.

Морски създания

Делфините, акулите и октоподите са чудесен избор за татуировки на раменете. Делфините имат много значения, но често се използват, за да покажат игривост или щастие. Те също могат да представляват успех. Акулите са за сила и преодоляване на препятствия. Октоподът е хаос, диво достигащ във всички посоки наведнъж.

Ангелски крила

Ангелските крила са популярни сред всички полове. Контекстът има значение, когато става въпрос за крила. Можете да ги използвате, за да представите свободата, независимо дали показвате, че я имате или се нуждаете от нея. За вас може да е по -скоро издигане над трудностите. Каквото и да е значението им, те могат да бъдат направени в толкова много различни стилове и размери, че е трудно да не се намери добър.

Жена с две татуирани крила, по едно на рамо.

Жена с две татуирани крила, по едно на рамо.

Идеи за дизайн на татуировка на рамо за мъже

Когато мъжете избират татуировките на раменете си, те са склонни да избират неща, които се считат за традиционно мъжки.

Черепи

Черепите символизират смъртта, но това не е задължително да бъде в негативен смисъл. Да си направите татуировка на череп може да се използва, за да покажете, че сте преодолели трудности и сте се променили поради това – смърт на стария ви. Той може също да символизира сила или мощ, предлагайки защита на човека, който го притежава.

Дракони

Двата основни стила на драконови татуировки са ориенталски или рицарски. Традиционният дракон в ориенталски стил е за знания и сила. Той съдържа мъдрост и скрито знание. В други традиции обаче драконите говорят за неопитомена природа, сила или хаос.

Религия

Раменете могат да осигурят много място за татуировки, които имат значение за вас. Религиозните икони, включително кръстове, молитвени ръце и изображения на Исус, могат да бъдат изписани със смели щрихи, за да подчертаят вашите вярвания.

Племенни или маорски

Племенните и маорските татуировки имат свои собствени значения. Племенните татуировки достигнаха своя връх в популярността си през 90 -те години, но те се връщат към себе си. Тъмните линии и пространството създават поразителни татуировки. Татуировките на маори са по -сложни. Техните линии не са толкова ярки и имат повече завои и извивки от традиционните племенни дизайни. Те могат да имат повече празно пространство от черното мастило.

Татуировка маори, покриваща раменете, капачката и острието на мъжкото рамо.

Татуировка маори, покриваща мъж'горната част на рамото, капачката и острието.

Колко ще струва татуировка на рамо?

Няма определена цена за всяка татуировка, но много често има минимална такса. Изпълнителите, на които съм бил и съм говорил, имат „такса за магазин“, където всичко започва от 50 долара. Те трябва да използват нови материали (мастило и материали, свързани с мастилото, ръкавици, стерилизиращи инструменти, време за настройка и т.н.). Този процес и тези материали са основна цена за всяка татуировка.

Средните татуировки най-често ще бъдат 100 долара за малка, не твърде подробна до 400 долара за средно голяма татуировка, в зависимост от това къде се намирате, кой прави татуировката и колко време ще отнеме. Средната татуировка с диаметър няколко инча от опитен татуист ще бъде около 250 долара.

Цените се покачват бързо за големи парчета. В зависимост от размера може да гледате четири или повече часа и множество пътувания. Нормално е големите татуировки да струват 500 и дори 1000 долара.

Важно е къде се намирате. Живея близо до популярен плаж и магазините за татуировки на „острова“ струват повече, отколкото ако трябва да се доближа до мен. Поради търсенето от хора, които отиват на почивка и си правят татуировка по прищявка, магазините са по -натоварени и могат да таксуват повече.

Когато погледнете кой и колко време, трябва да разберете, че повечето татуисти ще таксуват от $ 125 до $ 150 на час. Някои таксуват още повече. Техните умения и техният опит ви помагат да получите най -добрата татуировка, която можете да получите, и не си струва да търсите „евтина“ татуировка.

Имайте предвид, че също ще трябва да дадете бакшиш. Лично аз давам бакшиш с 20%, което е добро правило. Покажете, че ги оценявате.

Мъж с татуировки, които покриват гърдите, раменната шапка и ръката.

Мъж с татуировки, които покриват гърдите, раменната шапка и ръката.

Колко боли?

Всеки изпитва болка по различен начин. Когато си направих татуировка на рамото, не ме болеше толкова много, но ми стана горещо там, където беше иглата, и се озовах напрегнат. Татуировката беше страхотна в това, правеше почивки и ми даваше – и на него – време да се отпусна, тъй като това беше голяма работа. Вие и вашият приятел може да си направите точно същата татуировка от същия художник и вашите преживявания няма да съвпадат.

Татуировка на рамото може да отиде на всяка част от рамото ви и това поставяне ще повлияе на болката, която чувствате.

Болка в рамото: 3 от 10

Татуирането на капачката на рамото е най -малко болезнената от опциите. Той има много мазнини и мускули, които блокират голяма част от болката, която бихте почувствали в костта. Това е чудесно място за първа татуировка.

Болка в рамото: 4 от 10

Татуирането на лопатката ви боли повече от капачката на рамото. Лопатката е по -близо до костта, отколкото раменната капачка. Моят опит с лопатката е доста типичен. Ще го забележите, но това ще бъде по -скоро тъпа болка. Единственото място, на което трябва да внимавате с лопатката, е, ако то се доближи твърде много до подмишницата ви. Тогава може да забележите остра болка, която почти се усеща като гъделичкане.

Болка в ключицата: 7 от 10

Ключицата обаче почти няма възглавница между кожата и костите. Не забравяйте, че работите близо до най -дългата хоризонтална кост в тялото си. Там има много малко мазнини или мускули, така че ще забележите болката повече от другите татуировки на рамото. Може да откриете, че е много остра, прищипваща болка. Може също да откриете, че усещате вибрациите на пистолета за татуировка. За мен има усещане за пръсти върху дъската.

Където и да изберете, избягвайте да пиете или да приемате развлекателни лекарства, преди да го направите. Те няма да помогнат за притъпяване на болката и може да попречат на способността ви да седите неподвижно, когато болката удари.

Естествени начини за намаляване на болката

Два от най -добрите начини да се справите с болката си са използването на топка за стрес или дишане през нея. Възможността да изстискате нещо може да ви разсее. Не носете обаче някакви капризи – трябва да държите възможно най -спокойно. Можете също така да се съсредоточите върху дъха си. Ако медитирате или практикувате някакъв вид дихателни упражнения, сега е моментът да го извадите.

Съвети за лечение на татуировка на рамо

 • Отнасяйте се с него с доброта. Без значение коя част от рамото си сте избрали да татуирате, тя ще се търка в облеклото. Ако носите портмоне или раница, опитайте се да го държите на рамото, което не е направило татуировката. За жените изборът на състезателен сутиен може да държи презрамките далеч от татуировката. Искате да внимавате да не я сърбите или търкате, но вероятно ще го направите в един момент. Най -голямата опасност е издърпването на крастата преди да се излекува, което ще забави времето за заздравяване.
 • Избягвайте да го покривате с превръзка или марля. Искате да му дадете възможно най -много въздух. Ако трябва да го покриете по време на работа, опитайте се да носите лека, ефирна материя.
 • Както при всяка татуировка, поддържайте я чиста и влажна. Татуировката на лопатката може да бъде трудно достъпна сама, така че получаването на приятели и членове на семейството е опция. А&D мехлемите са често срещано явление. Не спирайте овлажняването, след като е излекувано. За да запазите цветовете свежи, овлажнявайте няколко пъти седмично.
 • Дръжте го покрит със слънцезащитен крем. Това ще избледнее, както правят всички татуировки, но задържането на вредните слънчеви лъчи от него ще забави процеса значително. Не пестете. Отидете на 30 SPF или високо. (SPF 30 блокира 97% от UVB лъчите.)
 • Дайте му време, преди да влезете във водата. Добре е да се къпете, но се опитайте да избягвате къпане, ако татуировката би била потопена. Ако е на върха на рамото ви или дори на ключицата, трябва да сте в безопасност. Въпреки това, не влизайте в океана или басейна поне две седмици. Бактериите и химикалите не се разбират със свежа татуировка. Можете да бъдете подложени на инфекции и увреждания на татуировката, които може да не могат да бъдат поправени.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не замества диагнозата, прогнозата, лечението, предписанието и/или диетичните съвети от лицензиран медицински специалист. Наркотиците, добавките и естествените лекарства могат да имат опасни странични ефекти. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с квалифициран доставчик на индивидуална основа. Потърсете незабавна помощ, ако имате спешна медицинска помощ.

© 2021 Катрин Сангер