Интересите ми включват пътешествия по света, приключения, татуировки и модификации на тялото, готвене и романтика.

body-mods-scaidication

Какво е скарификация?

Скарификацията или скарификацията са думи, използвани за описване на действията или художествените форми на тези от нас, които умишлено нанасят различни видове рани, за да създадат белези по телата им. Вие'Вероятно се питате кои са тези луди хора и защо изпитват такива огромни болки, за да създадат умишлено тъкан? (Нещо, което повечето хора се опитват да избегнат.) Като човек, който е експериментирал лично и се е радвал на различни видове скарификация, бих искал да разкрия и споделим допълнително опита и историята на тази екстремна и красива форма на изкуство..

Защо някой би направил такова нещо?

Умишлено белези на себе си може да изглежда като радикална практика на психически нестабилни, но аз'ще бъда първият, който ще ви каже, че самонанесените белези са по-често средство за изразяване, а не вик за внимание. В продължение на векове хората са претърпели тези физически трансформации като средство за художествено изразяване, духовно просветление, право на преминаване и експерименти, свързани със сексуалността. В миналото племенните култури и воини са плашили телата си, за да означават пълнолетие, пубертет, саможертва, социален или военен статус, брак и духовни или религиозни потвърждения. Съвременните практики на скарификация могат да бъдат по много сходни причини с тези от миналото, или по съвсем различни причини. Всеки е различен, на мотивите му за промяна на тялото трябва да се гледа с уважение и отворен ум.

Чрез моя личен опит със скарификацията, аз'дойдохме да открием, че самата физическа болка е доста успокояваща, когато можете да се накарате да я преодолеете. Това е нещо, с което вярвам, че много адреналинови наркомани и духовни мистици могат да се свържат. Аз'Ние също започнахме да се обожаваме несъвършено красивите дизайни, които пребиваваха в резултат на такива болезнени артистични процеси. За някои вярвам, че белегът може много да прилича на трофей или медал, който да се носи с гордост за количеството болка, което трябваше да преодолеят, за да го получат.

Тук идва болката!

Сега, когато аз'споделихме известна представа за това какво е скарификацията и някои от причините за нейната практика, ние'ще разгледаме някои от методите, използвани за създаването на тези невероятни и на пръв поглед гротескни произведения на боди арт. Тези методи включват различни варианти на брандиране, изрязване и отстраняване на кожата, контролирани химически изгаряния и износване.

body-mods-scaidication

Рязане и отстраняване на кожата

Често обърквано за действия на самонараняване или осакатяване, изрязването на кожата е козметичен начин да се използва бръснач или скалпел, за да се прорежат слоевете на кожата, за да се създаде модел или дизайн с намерение да плаши тялото. Излюпването и кръстосаното излюпване се прилагат при рязане за средства за засенчване, много подобни на методите, които художникът би използвал при създаването на рисунка с мастило.

Отстраняването или обелването на кожата е по -краен вариант на рязане на кожата. Когато извършва отстраняване на кожата, художникът обикновено очертава целия дизайн първо с поредица от разрези. След като очертанието приключи, художникът продължава да премахва желаната кожа от очертанията, като я отлепя с върха на самобръсначката или скалпела, докато кожата се отстрани напълно. Някои дизайни могат да отнемат до стотици малки парченца кожа, за да бъдат премахнати, за да се постигне желаният резултат, но според личните ми преживявания кожата беше повдигната и премахната успешно в едно парче.

Опаковането на рани е друга техника, срещана по-често в племенни култури. Тази практика включва разбъркване на разфасовките, пълни с глина или пепел, за да се насърчи хипертрофичното и келоидно плашене. Това се случва по време на лечебния процес, тъй като тялото се опитва да изтласка коване.

body-mods-scaidication

Strike Branding

Брандирането на стачки е използвано през историята за маркиране на говеда, роби, престъпници и в този случай желаещи платна за боди арт. Ударна лента се постига чрез нагряване на парче метал, докато достигне светещ червен жар, след което се притиска горещо метала постоянно към кожата, за да се изгори. Многократни удари често се използват многократно, докато желаният дизайн не бъде завършен. Метални парчета с различни форми и размери могат да бъдат обработвани при изпълнение на ударна марка. Брандирането на стачка може да затрудни използването на голяма доза прецизност. Също така може да остави широко разпространена и неравна белезна тъкан.

body-mods-scaidication

Каутеризация и електрохирургично брандиране

Тези методи за брандиране могат да бъдат направени чрез първо използване на шаблон или рисуване на дизайна върху клиента'кожа преди започване на процедурата, или те могат да бъдат направени от ръка.

Марката за изгаряне използва ръчен инструмент за термично изгаряне, за да разтопи кожата по желания модел или дизайн.

Електрохирургичните марки (иначе известни като лазерни марки) се извършват с електрически хирургически устройства, които използват електричество, за да изпарят кожата.

Тези методи за брандиране са по -прецизни поради по -голямото количество контрол, включен по време на процеса на брандиране. Тези видове марки обикновено оставят по -чисти и по -равномерни белези.

body-mods-scaidication

Слънчева марка

Този метод на брандиране е този, който аз лично намирам за най -интригуващ! Слънчевото брандиране е процесът на използване на ултравиолетовите лъчи на най -ярката звезда в нашата слънчева система за изгаряне на кожата по отличителни шарки с лупа. Тези изгаряния могат да започнат като наподобяващи тънки хартиени маркировки и в рамките на няколко дни те започват да се разпространяват и да цъфтят в красиви артистични шарки.

body-mods-scaidication

Контролирани химически изгаряния и абразия

Абразията може да се използва за създаване на белези чрез триене. Инструменти като шкурка, метални пили, игли за татуировки без мастило и телени четки могат да се използват за премахване на слоевете на кожата, за да се създаде приличен белег.

Контролираното химическо изгаряне използва химикали, за да се влоши и разтопи слоевете на кожата, за да създаде желания белег. Този метод на скарифициране може да бъде нестабилен и силно опасен.

Боли ли?

Ако процедурата за модификация на тялото изглежда и звучи болезнено, това'е, защото е така. Прост и прост. Болката от самата процедура не е't единствената болезнена част от създаването на белега. Процесът на заздравяване може да бъде също толкова болезнен, ако не и по -силен от първоначалната болка на нанесената рана. Всичко зависи от личния избор по време на последващата грижа за лечебния белег.

Подобно на повечето форми на модификация на тялото, изключително важно е да се поддържа лична хигиена и да се поддържат всички отворени рани чисти, за да се предотвратят инфекции.

Лечебният процес

Методите, използвани за заздравяване на раната, оказват влияние върху това как ще се окаже белегът. Колкото по -бързо зараства раната, толкова по -малко ще остане белег. Поради тази причина се правят много неща за сканиране, за да се удължи лечебният процес, като по този начин се увеличи общото количество белезна тъкан. Раната може да бъде оставена отворена, за да може въздухът да излекува сухи. Когато се образуват струпеи, те се отстраняват, за да се отвори отново раната и процесът се повтаря. Процесът на зарастване на раните може да бъде удължен и чрез мокро заздравяване. Това се постига чрез запазване на раната, покрита с превръзка или целофан, и поддържането й овлажнена. По време на лечебния процес раните също могат да се изтрият енергично с четки или да се натрият със сол, за да се спре растежа на нови клетки и да се удължи лечебният процес. Втриване на продукти като оцет, лимонов и сок от лайм и йодни тинктури директно в отворената рана също може да се направи, за да се насърчи плашенето.

Красотата на белезите

Скарификацията може да изглежда като странна и над най -високата форма на изкуство. С отворен ум и воля за разбиране трябва да се отдаде голямо уважение на художниците и платна, които участват във всички тези практики. Харесва ви или не, скарификацията остава тук. Кой знае, може би някой ден ти'ще се присъедините към нас в този постоянно развиващ се свят на боди арт.

Дотогава наздраве!

-Скайлър

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

Коментари

Луиз Поулс от Норфолк, Англия на 13 февруари 2017 г .:

Да аз'виждал съм програми за това преди. Боже, мога'не си представям, че трябва да е болезнено!