Плоският връх се отнася до два вида прически: късият плосък връх, вдъхновен от военните, за права коса и по-дългият висок връх избледнява за стегнати къдрици и черна коса. И двата са ретро стилове, представени в популярната култура на 90 -те от Rocky IV’s Иван Драго и Kid от Kid ‘n Play. Тази геометрична кройка винаги се откроява от тълпата, независимо дали сигнализира за военния си произход или за корените на хип -хопа.

Прическата с плосък връх отговаря на името си. Косата се подстригва и оформя, за да се изправи вертикално и да образува плоска колода по права линия. Палубата може да бъде равна, с наклон нагоре или надолу или да има стъпало с две нива. Плоският връх може да има прави страни, ъглови страни или дори заоблени ръбове.

Оригиналният плосък връх е късата прическа, вдъхновена от военните, която беше популярна през 50-те години на миналия век. Има и hi-top fade, обикновено наричан плосък връх или плосък покрив за чернокожи мъже. Технически, това е вариант на военната кройка с къси страни и дълга или много дълга коса отгоре. Hi-top беше тенденция през златния век на хип-хопа през 80-те и началото на 90-те години, но никога не излезе напълно от мода. 

Както и да носите, това е класическа, но вечна кройка, която винаги изглежда добре. Вижте тези снимки на прически с плосък връх от днес..

Подстригване с плосък връх

Подстригванията и стиловете с плосък връх са различни за черна коса и бяла коса. Плосък връх може да бъде този небостъргащ червен разрез с линии.

Модерен плосък топ за чернокожи мъжеКен Нгуен

Или този модерен стил, който завършва с V в задната част на главата.

Военен плосък топ с избледняване на кожатаБръснарница Лутер

Или това прекалено готино високо избледняване с две стъпки.

Стъпаловиден плот за чернокожиВиктор Канаваро

Или този ъглов плосък връх, който започва високо в челото и се стеснява надолу.

Ъглов плосък плот за бели момчетаРей Декандия

Или този свеж вид с плоска палуба и къдрава текстура.

Стара училищна прическа с плосък връх за чернокожи мъжеКен Нгуен

Или този класически стил с матово покритие и избледняване.

Ретро плосък топ за бели момчетаFed Hair

Черни прически с плосък връх

Няма само един начин да носите плосък топ. По -високият вид буквално се откроява от тълпата. По -късите версии работят в бизнес среда.

По -стегнатите къдрици създават по -плътен плосък връх, докато по -свободните къдрици имат повече пространство. Ето как страните могат да бъдат ъглови или вертикални, а ръбовете могат да бъдат прави или заоблени.

1. Виктор Канаваро 2. Аарон Сандърс/Фрост баща 3. Матеус Гомес 4. Раул Бръснарят 5. Сидиклеи Тиска 6. Крис Грийн 7. Виктор Канаваро

Къдрава прическа с плосък връх

Всеки със стегнати къдрици може да носи плосък връх. Може да не е толкова квадратно, но може да получи цялата тази височина.

Прическа с плосък връх за смесена къдрава косаФилип Херман

Как да изберем плосък плот

За да оформите плосък връх, започнете с влажна коса. След това нанесете избрания от вас продукт и покрийте добре косата. Някои момчета харесват лосион за коса, други предпочитат масло.

Тези продукти добавят влага и помагат на гребена да се плъзга през косата. Друг вариант е изобщо без продукт, но разресването може да отнеме повече време.

Изчакайте 5-15 минути, за да попие лосионът или маслото. Сега е време да избиете косата.

Започнете близо до скалпа, където косата е по -мазна и заплетена. Използвайте кратки движения, докато косата гребенът може да премине чак от корените до върховете. Работете около главата, докато косата стане висока.

Уверете се, че горната част е плоска, като придадете на върха на главата много внимание. Страните са по -лесни за разресване, но оставянето на средата ще остави потапяне вместо права равнина.

И накрая, изчеткайте страните с четка с четина в ходове надолу.

Завършете, като оформите косата с ръце. Уверете се, че страните са равномерни и балансирани. След това заключете всичко с овлажняващ спрей или помада.

Колко време отнема зависи от това колко дълга е косата. Дръжте го кратко, като използвате правилния подбор или гребен. Колкото по -дълга е косата, толкова по -дълги трябва да са зъбите.

Плоски плотове от 90 -те години

Стиловете на деветдесет и деветдесетте се завръщат в голям мащаб и това включва големи и отговорни плоски върхове с височина, цвят, дизайн, стъпки и др..

1. Джеремиас Блек 2. Виктор Канаваро 3. Глаубер Годиньо 4. Кен Нгуен Прическа с плосък връх със стъпалаTizz Does Hair

Плоски върхове на момче

Никога не си твърде млад за прическата на това готино момче. Визията може да бъде класическа, модерна или ретро.

Прическа с плосък връх за чернокожи момчетаВиктор Канаваро

1. Тигърски стилус бръснар 2. Младши Оливейра 3. Източен бръснар 4. Петър Трън 5. Курсо де Барбейро 6. Джеремиас Блек

Плоски върхове за права коса

Тези плоски плотове за бели момчета се основават на стилове от 1950 -те и 1960 -те години. Върнете ги, този външен вид би ви направил „квадрат“, но днес плоският връх е смел вид. Стилът може да бъде ретро, ​​модерен, психобили или дори кънтри с кефал отзад.

1. Рей Декандия 2. Рей Декандия 3. Бръснар Лот 4. Откровен бръснарница 5. No Peigne No Gain 6. Бръснар Грег 7. Виктор Беркмос

Добавянето на пълна брада и някои татуировки отнема този къс плосък връх от консервативен към алтернативен.

Или направете своя подпис да изглежда, като г -н B Smooth по -долу.

Азиатска прическа с плосък връхКдnny B Smooth

Как да оформите плосък плот

Прическата с плосък връх върши по -голямата част от работата за вас, но не цялата. Тогава става въпрос за това какъв завършек искате. Това е продуктът. Помадите и геловете поддържат косата перфектно вертикална и добавят лъскаво, текстурирано или матово покритие.

С влажна коса разтривайте парче продукт между ръцете, докато дланите се покрият. След това го втрийте в косата, като обръщате допълнително внимание на страните и горната част.

Някои стилове се възползват от известна топлина, особено когато косата е по -дълга от около инч. В такъв случай насочете сешоара нагоре, като същевременно разресвате. Това тренира косата нагоре вместо надолу.

Отново работете в любимата си помада. За да получите това разделяне, срешете предната част на косата с гребен с широки зъби. В този момент косата може да бъде издърпана направо нагоре или да извие ръбовете с ръце и гребен.

Военни плоски върхове

Кутия с плосък връх е военен стил, датиращ от началото на 1900 -те години. Някои момчета все още се радват на строгия външен вид с ултра къси военни плоски върхове.

1. Phúc Thiện 2. Бръснар Грег 3. Бръснар Грег

Дръжте тази линейка с плоска палуба права с редовни прически. На всеки две седмици можете да работите за тези къси подстригвания или да посещавате бръснаря си всяка седмица, за да предпазите този ултра къс плосък връх от подкова с плешиво избледняване.

Тази публикация може да съдържа партньорски връзки. Моля, прочетете нашата информация за повече информация.