Въпреки че добре планирах татуировката си, тя не се получи'не се получи, както се надявах. Това е моят личен опит от процеса на лазерно премахване на татуировка.

Моят личен опит с лазерно премахване на татуировка.

Моят личен опит с лазерно премахване на татуировка.

Каролина Хеза чрез Unsplash; Canva

Моят личен опит за премахване на лазерни татуировки

През юли 2014 г. си уговорих среща, за да си направя татуировката, която концептуализирах в продължение на месеци: лотосово цвете (често срещан символ в будизма), свързано с кръст (символ в християнството). Докато се занимавах с религиозни науки като непълнолетен в бакалавърската си кариера, дойдох да науча за различни световни религии само за да потвърдя личната си вяра в християнството. В това потвърждение установих, че съм "Будистки симпатизант," иначе известен като индивид, който не се абонира или практикува будизъм, но оценява и включва аспектите на будистките учения в живота си. Поради това преживяване се идентифицирах с образите и значението на кръст, интегриран в лотосово цвете.

С този символ в главата се отбих в магазин за татуировки в Атланта, Джорджия, където художникът нарисува красива версия на символа като татуировка. Аз обаче отказах да сложа изкуството върху тялото си, защото размерът беше по -голям, отколкото исках, и не можахме да се споразумеем за по -малка, по -малко подробна версия. Седмица по -късно си записах час в магазин, където бях направил други татуировки. Художникът наближи нещо много по -близо до първоначалната ми визия, въпреки че все още беше по -голяма, отколкото исках. Бях уверен, че искам малък, прост план, но реших да взема художника'Съветът, че прекалено малките ще влошат изкуството. Подписах документите и се съгласих да направя татуировката.

Веднага щом иглата започна да мастиля кожата ми, странна тревога се появи. Бях с мастило преди, но никога не бях изпитвал толкова несигурност в момента, в който бях татуиран. Сдържах мислите си и оставих художника да завърши. Той беше страхотен и ми позволи да дам мнение, докато той татуира, преправяйки всеки ред, който не ме удовлетворяваше. От всички художници, които някога са ме татуирали, той имаше най -леката ръка, така че процесът едва нарани. В крайна сметка беше красиво! Обичах изкуството на татуировката, но нещо не беше наред.

Веднага щом си направих татуировка, знаех, че това е грешка.

Веднага щом си направих татуировка, знаех, че това е грешка.

Моментът на несигурността

Разбрах, че твърде късно поставянето на китката ми не ми харесва. Тъй като не бях мислил да вдигна ръката си вертикално (сякаш махнах), когато погледнах дизайна на шаблона в огледалото, не осъзнавах, че татуировката ми ще се изкриви с усукването на китката. Опитах се да се убедя, че съм доволен от татуировката, но с всяка изминала минута разпознавах друга причина, поради която не бях 100% сигурен, че искам новото си мастило.

Ден след като си направих татуировка, вече търсех безопасни и препоръчани методи за отстраняване. Три дни по -късно се обадих на д -р Татоф, магазин в Атланта, за да попитам колко време ще трябва да изчакам, за да започна процеса по отстраняване. Първият въпрос, който служителят на Tattoff зададе, беше колко време съм имал татуировката, на която отговорих: „Три дни“.

– О, не, какво направи? – попита тя, наполовина се засмя.

Сигурен съм, че има хора, които смятат, че не съм обмислил старателно татуировката си на китката. Истината е, че го направих в продължение на месеци. Едва когато се появи на тялото ми и живеех с видима черна татуировка на китката, осъзнах, че предпочитам татуировките ми да са фини и лесно скрити. Имам три други татуировки, които хората рядко виждат, въпреки че са на видно място. Бях разочарован, че исках да премахна татуировката, но по -важното беше, че знаех, че ако не съм 100% доволен от произведението на изкуството, трябва да направя нещо. Ако открих, че искам да го покрия, защо не бих го променил?

Преди премахване на татуировка

Преди премахване на татуировка

Моето премахване на татуировка на китката

Когато пристигна срещата ми за консултация, вече се бях влюбил в татуировката си, но консултацията ми даде увереност да премина през това, което знаех, че искам повече: обикновена китка без татуировки. Чувствах толкова облекчение, че научих, че съм чудесен кандидат за лазерно премахване на татуировка (прост дизайн, черно мастило, професионално направена татуировка върху светла/светла кожа на лицето) и те бяха уверени, че могат да я премахнат за около осем до десет процедури. Премахването на татуировка е времеви ангажимент – безопасното отстраняване отнема месеци лазерни сесии, седмици на излекуване между сесиите и внимателна последваща грижа.

Типичният процес на премахване на татуировка с лазер:

  1. Вие'ще имам възможност зоната да бъде обезцветена със сметана или лед преди третирането. Тъй като татуировката ми беше от малката страна, обикновено пропусках изтръпване. Ако имате голяма татуировка, разбирам, че изтръпването може да направи огромна разлика с болката.
  2. Ще седнете на стол (подобно на стол за татуировка) и ще се позиционирате, за да третирате целевата зона. Повечето професионалисти ще разгледат какво се случва след това и ще ви дадат защитни очила.
  3. Зоната за третиране ще бъде лазерно с ниво, калибрирано според вашите специфични нужди за отстраняване. Ако някога сте готвили пържена храна и сте усетили изблик на гореща мазнина или масло върху кожата си, това е усещането да бъдете подложени на лазерно отстраняване, но отново и отново. Всеки'прагът на болката е различен и размерът на вашата татуировка ще определи колко дълго ще продължи лечението ви. Помолете професионалиста, който провежда отстраняването ви, да получи стрес топка по време на лечението, тъй като много фирми ги имат под ръка, за да ги стиснете, за да преодолеете дискомфорта от лазера.
  4. След това зоната ще бъде вцепенена с лед и потенциално увита. След като сесията приключи, кожата ви вероятно ще се затопли и зоната за татуиране ще покаже раздразнение. То'е възможно да видите мехури и кожата ви да е повдигната. Тази реакция ще изчезне в рамките на няколко дни.
  5. Следвайте всички препоръчани инструкции за последваща грижа и изчакайте определен брой седмици, за да се излекува преди друга сесия. Правете точно това, което ви казват. Дон'не изпадайте в паника или не докосвайте засегнатата област.

Снимка на лазерно възпаление

След лазерната сесия татуировката ви ще набъбне и ще изглежда невероятно раздразнена. Не се захващайте с него и ще се излекува добре. Това е снимка от третата ми сесия по премахване.

След лазерната сесия татуировката ви ще набъбне и ще изглежда невероятно раздразнена. Не се захващайте с него и ще се излекува добре. Това е снимка от третата ми сесия по премахване.

Моите лични резултати от премахване

Днес част от мастилото от татуировката ми все още е леко видимо и не съм приключил лечението, тъй като компанията, от която получавах услуги, д -р Татоф, излезе от бизнеса в цялата страна. Въпреки че бяха предвидили 8-10 процедури, получих единадесет сесии и вероятно ще се нуждая от още 2-3 сесии, за да бъдат напълно без мастило. Трудно е да се предвиди колко точно лазерни процедури ще са необходими за пълно отстраняване, както всеки'тялото реагира различно на лазера.

Както е показано на снимката по -долу, единадесет процедури помогнаха за отстраняване на по -голямата част от мастилото. Но дори две години след 11 -тото ми лечение, тялото ми продължи да абсорбира част от мастилото и избледнява допълнително. Татуировката не е толкова смела или видима, както преди; детайлите и засенчването ги няма.

Съжалява?

Доволен съм от това колко фино изглежда и не съжалявам за процеса на това да го направя или премахна. Дори не съм мислил да плащам за повече лечения в друг бизнес, защото съм доволен от външния вид.

Колкото и да мислите, преди да намажете, е добре да решите, че не сте 100% доволни от татуировката си. За щастие, мастилото не е толкова трайно, колкото хората смятат, че е, и премахването или избледняването е възможно, ако това е маршрут, който ви интересува.

Снимки преди и след

11 лазерни процедури по -късно.

11 лазерни процедури по -късно.

2 години след последния лазер (без пълно лечение)

Както бе споменато, не завърших лечението и харесвам избледнелия вид. Тази снимка е след общо 11 процедури и 2 години след всякакъв вид лазерно лечение.

Както бе споменато, не завърших лечението и харесвам избледнелия вид. Тази снимка е след общо 11 процедури и 2 години след всякакъв вид лазерно лечение.

Помислете преди да използвате лазер

Когато правите татуировка, е важно да проведете проучване за индивида или бизнеса, с който си правите татуировката. С обилните отзиви на Google и Yelp, налични за почти всички съществуващи фирми, няма извинение да не направите бързо и просто търсене с името на лицето или бизнеса, който ви татуира.

Същият съвет важи и за бизнеса, от който получавате лазерни процедури. Бързо търсене на лазерно премахване на татуировка може да ви насочи към Groupon, който продължава да предлага достъпни опции за лазерно премахване на татуировки. Преди да кликнете обаче "Купува" за тази страхотна сделка за премахване на татуировки, прочетете дребния шрифт и проучете бизнеса.

Как да изберем магазин за лазерно премахване

Ако сте нов в премахването на татуировки, тогава се ангажирайте с консултация, но си дайте време да помислите дали бизнесът, от който може да се лекувате, е…

  • Почистете! Вашият доставчик на премахване на татуировки трябва да бъде стерилен и подреден като лекар'офис.
  • Сравнителни цени. Не всички пакети за премахване на татуировки са на еднаква цена. С въвеждането на нови лазери всяка година лечението продължава да става по -достъпно. Уверете се, че не ви притискат в ненужно скъп пакет. Ако доставчикът изчисли определен брой сесии, но премине този брой, попитайте как ще ви таксува за останалите необходими сесии.
  • Приятелски, навременни и знаещи. Често съм чувал за лазерни бизнеси, които принуждават клиентите да купуват скъпи пакети, налагат високи цени за екстри като обезболяващ крем или лед и не уважават клиента's време, като спазвате уговорения час на срещата. Направете дължимата грижа, за да се опитате да намерите офис, който не прави нищо от гореспоменатите неща, тъй като ще се почувствате в капан в края на множество сесии в бизнес, който не се интересува от вас или от вашия процес на лечение.

често задавани въпроси

Какво е усещането за лазерно премахване на татуировка?

Ако ти'някога преди сте готвили пържена храна и сте усетили изпъкването на гореща мазнина или масло върху кожата си, ето какво е усещането да получите лечение с лазерно отстраняване.

Кои татуировки реагират най -добре на лазерното лечение?

Простите дизайни, черно мастило вместо цвят и професионално направени татуировки (вместо домашни любителски работи) са най -добрите кандидати за лазерно отстраняване. Освен това те го казват's е по -лесно да премахнете татуировки по кожата, която е справедлива към светъл тен.

Колко време отне лазерното отстраняване?

Трудно е да се предвиди колко точно лазерни процедури ще са необходими за пълно отстраняване, както всички'тялото реагира различно на лазера. Въпреки че те предвиждаха 8 до 10 процедури, получих единадесет сесии и ще ми трябват още 2 или 3 сесии, за да премахна напълно мастилото. От време на времева линия това отне около две години общо.

Ами ако са необходими повече лазерни сесии, те предвиждат премахване на мастилото?

Трябва да обсъдите това, преди да се ангажирате с процеса. Ако доставчикът на лазерно лечение оценява определен брой сесии, но трябва да надхвърли този брой, за да премахне татуировката, попитайте как ще ви таксуват за останалите необходими сесии.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

Въпроси & Отговори

Въпрос: Как беше цялостният лечебен процес за вас след отстраняване на татуировка? Предполагам, че отне около 2 години? Трябваше ли да носите дълги ръкави, докато зараства?

Отговор: Открих, че лечебният процес е сравнително лесен. Мисля, че това отчасти се дължи на факта, че е по -малък, така че това е просто концентрирана площ, която'е неудобно за няколко дни. Имах и много самоконтрол, когато ставаше дума за бране или надраскване, ако го сърби. Когато изглежда кърваво (от кръв под кожата) и се образува мехурчета'Наложително е да го оставите на мира'е възможно да се създадат белези чрез намеса в татуировката, докато се лекува. Времевата линия беше около 2 години, но поради факта, че д -р Tattoff затвори вратите си, преди да приключа лечението, все още имам няколко остатъка от мастилото. Всъщност харесвам избледнелия вид и не смятам да го лазерно вече.

Въпрос: Кога започнахте да виждате как татуировката изчезва?

Отговор: При първите сесии забелязвате изсветляване на мастилото, но татуировката все още ще се вижда. Видях части от татуировката да изчезват напълно за 4-6 сесии. Може да забележите, че татуировката изсветлява или изчезва по-бързо на някои места над други и може да не изчезне или да светне равномерно.

© 2017 Нилза Мари Сантана-Кастило

Коментари

Тим Трузи от САЩ на 08 септември 2017 г .:

Татуировките са сложни. Аз'никога не съм имал такъв, но уважавам хора като теб, които са достатъчно смели да го направят. Ти си смела душа, приятелю.