Като коментатор и писател на татуировки разчитам на личния си опит и на времето си в студио за татуировки.

Как да накараме старата татуировка да изглежда отново нова.

Как да накараме старата татуировка да изглежда отново нова.

Истории & Грижа за татуировка с мастило чрез Unsplash; Canva

Татуировките се радват на вълна от популярност и обществено приемане. Всеки'получавам такъв, така че може да се извините, че мислите, че татуировките са сравнително нова тенденция (въпреки че съществуват от векове).

Вие'Вероятно не сте толкова стари, но може би имате спортна татуировка'е на възраст поне десетилетие … и показва и тази възраст. Реалността е, че нашите татуировки остаряват и остаряват точно както ние. С течение на времето мастилото ще се разпространи под кожата, размивайки веднъж прави и смели линии и ги кара да се смесват заедно. Цветовете започват да избледняват, губят жизненост и придобиват вид на петна. Буквите и думите се сливат една в друга, вече не са четливи.

Нашата среда – особено слънцето – бързо уврежда и избледнява татуировките. Овлажняването и използването на слънцезащита са начини за разширяване на татуировката'живот, но за съжаление, след като повредата е направена, там'няма начин да го обърнете изцяло, но има нещо, което можете да направите. По -долу, вие'ще намеря всички налични опции за освежаване на тези стари татуировки, включително

  • ексфолиране,
  • поправки и подмладяване на цветовете,
  • изсветляване и отстраняване,
  • редизайн и прикриване.

Татуировка на китката с дантела. Старите татуировки отново изглеждат нови.

Татуировка на китката с дантела. Старите татуировки отново изглеждат нови.

Използвайте ексфолиращ гел, за да освежите старата си татуировка

Понякога нежното отлепване на тъп горен слой мъртва кожа може да помогне за освежаване на стара татуировка. За това харесвам ексфолиращ гел Aftershock, който има естествени алфа хидрокси киселини, получени от грозде, лимони, ананас и маракуя. Този невероятен гел за подмладяване с мастило ще помогне за премахване на стара, скучна, мъртва кожа, израснала върху всяка старееща татуировка.

Този чудотворен гел ще озари мастилото ви, но трябва да се използва с повишено внимание. Оставете го на древната си татуировка за около 5 до 15 минути и оставете естествените алфа хидрокси киселини да направят магията си върху горните мъртви слоеве на мъртва кожа. Въпреки че този гел има незабавни резултати, за да продължите да се наслаждавате на тези ползи, ще трябва да включите практиката в месечната си рутина.

Докосване на татуировки и подмладяване на цветовете

Докосвания. Когато татуировката достигне определено състояние, никакво количество ексфолиращ гел не може да я върне към живот. Това е, когато среща с талантлив художник може да бъде отговорът. Вашият вкаменелост на татуировка може да се очертае отново с плътна, отчетлива черна линия. Това би подобрило неговата яснота и би дало възможност на татуиста да добави някои детайли обратно, особено в тези области на дизайна, които са малки и сложни, които са загубили детайлите си, защото мастилото се е разпръснало. Портрети и дизайни, които включват лица, могат да се възползват много от някои довършителни работи.

Подмладяване на цвета. Цветовете обикновено са първото нещо в татуировката, което показва износване. Повторното оцветяване на избледнели татуировки, които са запазили очертанията си, може да ги направи актуални отново. Това също е възможност да поправите или поправите грешки или части от вашия дизайн, които честно казано никога не сте харесвали.

Повечето художници на татуировки ще таксуват по -малко или нищо за докосване на собствените си дизайни, така че помислете да се върнете при човека, който ви е татуирал първоначално.

Боди костюм на дама, жени с мастило. Грижата за татуировки помага да изглеждат добре.

Боди костюм на дама, жени с мастило. Грижата за татуировки помага да изглеждат добре.

Изсветляване и премахване на татуировки

Няма по -голяма свобода във вселената на татуировките от възможността или способността да промените дизайна, който първоначално сте получили от вашия художник. Опциите, споменати тук, са вашата еднократна карта, без излизане от затвора!

Премахването на татуировка е скъп и често доста болезнен процес, но това е една от възможностите за справяне със стара, износена татуировка. За да може художникът да създаде ново, страхотно прикритие, може да се наложи някои от старите татуировки да бъдат изсветлени или премахнати. Често по -тъмните очертания и оцветяването на блокове не могат да бъдат прикрити изцяло без някаква форма на външна намеса, като премахване или изсветляване.

Изсветляване на татуировки. Изсветляването на татуировката отнема около три сесии. Татуировката обаче не е напълно премахната, така че все още можете да различите стария дизайн, когато вашите сесии за изсветляване приключат. Осветлителят омекотява плътните, тъмни мастила като черни и сини и намалява яркостта на общите цветове, които могат да се появят чрез добро прикриване.

Отстраняване на татуировки. Много от настоящите методи за премахване на татуировки не работят добре върху мастилата, използвани в днешните студия за татуировки, но за щастие те може да работят върху тези, направени преди доста години. Методите са сравнително ефективни, когато се използват за облекчаване на татуировка за прикриване. Тази форма на изсветляване на татуировка не отнема почти толкова сесии за отстраняване, за да постигнете желания резултат.

За да научите повече и да получите идеи за прикрития, прочетете Как да прикриете старата си татуировка с нов дизайн на татуировка.

Татуировка на ръката в черно и бяло

Татуировка на ръката в черно и бяло

Рикардо Касес

Тотален редизайн на татуировки или прикриване на татуировки

Татуировката ви може да е стигнала до точка, в която няма'не може да се направи много за подобряването му. Мастилата може да са се разпръснали твърде далеч и да се смесят с цветовете до тях, потенциално да създадат изцяло нов цвят (най-вероятно измитото синьо-черно на повечето древни татуировки). Тук или овехтялият дизайн на татуировката е изцяло преработен и мастилен отново в същата тема, стил и цветове, или се създава изцяло нов дизайн като прикриване на татуировка.

С татуировка, която може'не може да бъде реанимиран, помислете за включване на старото мастило в по -голям, по -сложен дизайн на татуировка. Какво ще кажете да го превърнете в ръкав, задна работа, чорап или боди? Това, което може да се постигне, когато се слее стара в нова татуировка, е изумително и напълно вдъхновяващо.

Един талантлив художник може да избере да преработи вашата възрастна, по -основна татуировка, като добави към текущия дизайн и украси върху него. Опитните художници могат да включат предишни татуировки в част или част от свежия дизайн.

Ако, като мен, ти'Пролял съм сълзи по татуировка, ако смятате татуировките си като произведения на изкуството или лична история от живота си, тогава това'време е за действие.

Може би сте платили доста пари в брой за вашето невероятно произведение на изкуството, така че може би дори бихте могли да се погрижите добре за него. И все пак животът се случва на всички нас, годините минават и телата ни показват това износване.

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2014 Ан

Коментари

Трънтерин на 12 март 2019 г .:

Гунджан Мишра,

Най -тъмното мастило е ЧЕРНО

Брайън Евънс на 31 август 2017 г .:

Имам орел, който се гмурка на дясната ми предмишница, който получих, когато бях на 18, сега съм на 48 и бих искал да го променя или препроектирам, моля за идеи

Кати Андрюс на 31 август 2016 г .:

Имам нова татуировка, която се нуждае от промяна на цвета и детайли, Джефри Хъбард в Бирмингам Алабама беше художникът, много талантлив, но за съжаление той свърши ужасна работа с мен и вече не приема назначения. Търся художник, който може да работи за довършване с експертни детайли за цвят и дълбочина. Всякакви предложения съм в района на Бирмингам, но мога да пътувам в района

Благодаря

Фланаган на 27 април 2015 г .:

Имам ръкав на две години. Все още изглежда приличен. Просто искам да се съживя.

Ан (автор) от Хобарт, Тасмания ~ Австралия. (Малкото отчупено дъното на AUS) на 17 април 2014 г .:

Благодаря за прекрасния коментар Kalinin1158, татуировките със сигурност са нещо лично, но аз съм с теб – имам доста и ги обичам!!

Лана Адлер от Калифорния на 17 април 2014 г .:

Много информативна статия! Обичам татуировки (имам 5 себе си) и аз'винаги мисля за начини да ги подобря/проектирам/препроектирам или добавя нещо. Гласуваха