Имам много пиърсинг и никога не съм имал инфекция благодарение на тези съвети за грижа I'практикувал съм през годините.

Минимизирайте риска от заразяване и белези с тези съвети

Моля, имайте предвид, че не съм професионалист, но научих и изпробвах тези съвети чрез опит. Тези методи са ми действали добре и до днес всеки един от пиърсинга на моя лоб и хрущял е заздравял доста добре. По -долу са дос и дон'ts за минимизиране на риска от подуване, инфекция и белези, когато получите нов пиърсинг.

Почистете ушите си с антибактериален сапун

Редовно почиствайте новопробитите уши с антибактериален сапун.

Редовно почиствайте новопробитите уши с антибактериален сапун.

Почистете ушите си с антибактериален сапун. Препоръчвам Provon лечебен сапун с хлороксиленол. Измийте ръцете си преди нанасянето на сапуна и предварително изплакнете ушите си така'е по -лесно пяната за сапун. Правете това два пъти на ден.

Напръскайте пиърсинга си с разтвор на морска сол

Накиснете или напръскайте новите си пиърсинг в морска сол и топла дестилирана вода, за да улесните заздравяването.

Накиснете или напръскайте новите си пиърсинг в морска сол и топла дестилирана вода, за да улесните заздравяването.

Използвайте разтвор на морска сол. Смесете 1/4 чаена лъжичка нейодирана морска сол с 8 унции топла дестилирана вода. Накиснете пиърсинга в разтвора или изсипете в чиста бутилка със спрей и напръскайте директно върху пиърсинга за бързо излекуване.

Избягвайте дразнители

Лак за коса, парфюм и слушалки над ушите са всички възможни източници на бактерии, които трябва да държите далеч от нови пиърсинг.

Лак за коса, парфюм и слушалки над ушите са всички възможни източници на бактерии, които трябва да пазите далеч от нови пиърсинги.

Дръжте косата, лака за коса и други дразнители далеч от пиърсинга. Бъдете внимателни, когато говорите по телефона или носите слушалки, тъй като искате да запазите пиърсинга си възможно най-без бактерии.

Уверете се, че обеците ви са подходящият материал

Новите пиърсинги трябва да бъдат направени от хирургическа неръждаема стомана, титан или 14 никел без никел злато и платина.

Новите пиърсинги трябва да бъдат направени от хирургическа неръждаема стомана, титан или без никел 14-карат злато и платина.

Уверете се, че бижутата са направени от подходящия материал. Хирургическата неръждаема стомана, титан и без никел 14-каратно злато и платина обикновено са добри. Избягвайте метал със следи от олово, например сребро.

Почистете пиърсинга след тренировки и време в басейни

След като се потите или се потопите в басейн, не забравяйте да почистите пиърсинга на ушите си.

След като се потите или се потопите в басейн, не забравяйте да почистите пиърсинга на ушите си.

Почистете ушите си след тренировка и след влизане във всякакъв вид басейн.

Обадете се на лекар, ако възникне инфекция

Ако пиърсингът на хрущяла ви се зарази, обадете се на лекар.

Ако пиърсингът на хрущяла ви се зарази, обадете се на лекар.

Незабавно посетете Вашия лекар, ако пиърсингът на хрущяла ви се зарази, тъй като хрущялните инфекции са по -опасни от инфекциите на ушните миди.

Дон't Използвайте пиърсинг пистолет

Избягвайте да пробиете ушите си с пиърсинг пистолет.

Избягвайте да пробиете ушите си с пиърсинг пистолет.

Дон'не пробийте ухото си с пистолет. По този начин бързо прокарвате тъп пост през плътта си и това може да доведе до белези. Уверете се, че вашият пиърсинг използва много остра, куха игла, която се изхвърля след употреба. Пиърсингът на хрущяла НИКОГА не трябва да се пробива с пистолет.

Дон't Пречистете пиърсинга си

Не почиствайте прекалено новия си пиърсинг на ушите.

Не почиствайте прекалено новия си пиърсинг на ушите.

Дон't пречиствайте пиърсинга си. Отново това ще го дразни. Твърде много добро никога не е добро.

Дон't Закопчайте обиците си твърде плътно

Не затягайте обеците си прекалено здраво - оставете малко място.

Дон't закопчайте обиците си твърде плътно – оставете малко място.

Дон't закопчайте обиците си твърде плътно, ако използвате стандартна обица. Подложката на пеперудата може да улавя коса, мръсотия, гной и изсушена кръв и да служи като място за размножаване на бактерии. Не забравяйте да оставите място за дишането на пиърсинга.

Дон't Извадете пиърсинга на ушната мида, ако е заразен

Инфектираната ушна мида е болезнена, но не изваждайте пиърсинга - първо се обадете на Вашия лекар.

Инфектираната ушна мида е болезнена, но не изваждайте пиърсинга – първо се обадете на Вашия лекар.

Дон'не изваждайте пиърсинга на ушната мида, ако се случи инфекция. Продължете да почиствате ухото си два до три пъти на ден с антибактериален сапун и ако болезненото подуване продължава повече от 24 часа след пиърсинга, посетете лекар.

Лични съвети:

  • Завъртане на пиърсинга: Имаше дебат дали хората трябва да завъртят пиърсинга по време на лечебния процес. Завъртането му може да избута отломките в дупката, но ако не го направите, това ще доведе до проникване "заседнал." Пиърсингът ми каза да го направя по време на почистването, но за да съм в безопасност, дадох на пиърсинга две седмици да се лекува, преди да го завъртя, докато почиствам.
  • Видове бижута: Това, което обичам да правя, е да започна с висококачествена обица за пост, след това да премина към извита щанга или латера с биопласт, след като пиърсингът е заздравял. Повечето студия за пиърсинг в САЩ използват като първоначални бижута затворени пръстени от мъниста, които едновременно ми харесаха и не ми харесаха. Формата на обръча предотвратява забиването на отломките в гърба, но поне за мен това също води до по -бавен лечебен процес.

Това са моите лични съвети и се надявам да работят добре и за вас!

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2012 jelee

Коментари

Кейтлин на 06 юли 2020 г .:

Свалих моята с игла, по този начин е много по -малко страшно и има по -малък шанс нещо да се обърка. Моят беше направен от професионалист и не отне много време. Процесът на изцеление върви добре.

John0974 на 15 март 2020 г .:

Бях си пробил 3 пъти с пистолет и никога не съм плашел другите проблеми

Opiumbrella на 26 януари 2020 г .:

Методът с пистолет принуждава с голяма сила тъп шпилка през ухото. Това, което причинява риск от инфекция, не е чистотата на пистолета, а самата рана. Вместо остър като бръснач хирургичен пиърсинг с игла, ухото ви се разкъсва, като прокарате през него нещо тъпо. Това води до повече лечебни проблеми/инфекция/белези, отколкото при пиърсинг, направен с игла.

Вяра на 25 октомври 2019 г .:

Прободох ушите си с пистолет и наистина се страхувам, но ушите ми са добре, боляха ме, но мисля, че съм добре

Моли на 05 септември 2019 г .:

@ Анаис, не бива'не премахвате бижутата само след 3 седмици. Че'Това е добър начин вашият пиърсинг да се затвори напълно.

Анаис на 28 август 2019 г .:

Имам втори пиърсинг от 3 седмици, защото дамата каза, че трябва и се опитвам да го извадя, но няма да излезе и скоро ще имам училище, така че какво да правя??

Maddiemcbaddie на 31 юли 2019 г .:

Така че свърших двойките си и загубих решението, така че импровизирах с windex, който работи за мен. О, и пистолетът работи добре

. на 16 юни 2019 г .:

направих си двойниците и само един от тях се зарази и сложих парфюм, какво да правя ??

Пачка на 24 април 2019 г .:

Обецата не влиза напълно в пиърсинга! Какво трябва да направя?? И ме боли, когато го докосна. Трябва ли да приемам болкоуспокояващи???

Макинзе на 11 март 2019 г .:

Направих моето, когато бях наистина малък с пистолет и бях добре, но това не е правилният начин НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОРЪЖИЕ, те могат да се заразят твърде лесно

Камерън Махомва на 30 декември 2018 г .:

Пистолетът работи добре.

Микайла на 26 ноември 2018 г .:

Какво мога да сложа в ухото си, защото за държавно състезание не можем да носим обеци, така че какво мога да сложа в дупката?

Шри на 05 август 2018 г .:

Пробиха ми ухото преди 1 месец

Използвах мехлем и всичко това за това време

Въртя пиърсинга два пъти на ден

Но когато не знам'ако го направите, той се забива и въртенето става болезнено

Какво да правя … не знам'не искам да затварям този пиърсинг отново поради проблеми с лечението

bex505 на 06 март 2018 г .:

Преди месец направих пиърсинг на спирала с пленен пръстен от мъниста. Мисля, че му създава проблеми да се лекува, защото се движи сам и оказва натиск. Би ли било добра идея или лоша идея да го превключите в лабрет? Трябва ли просто да изчакам да се излекува и да го оставя на мира?

сиена на 19 януари 2018 г .:

това е много добър и полезен уебсайт, който винаги слагам пеперудата си прекалено стегнат или прекалено хлабав'не знам какво да правя, когато ухото ми се затвори, трябва ли да избутам обица обратно или да я пробия отново???

Джак на 13 януари 2018 г .:

Вчера ми пробиха ушите кога мога да сваля обеците ?

Кейси Удчопър на 04 януари 2018 г .:

Вчера ми пробиха и беше с пистолет, така че съм някак уплашен.

Пиърсинг пистолет на 01 януари 2018 г .:

Всичко зависи от това как се грижите добре за него и аз'Току -що бях направил ушите си и сега само едната е болна и подута, но аз се грижа добре за това, направих го с пистолет, защото ги намирам за по -бързи и по -лесни за използване

Бла на 14 ноември 2017 г .:

lmao имам четири пиърсинга на ушите, по два от всяка страна и моите двойници направих с игла и първите си с пистолет и тези, които направих с игла, се заразиха, а тези, които направих с пистолет, не'T? Странно ли е това

Кейкай на 23 октомври 2017 г .:

Направих си всички пиърсинги с пистолет. Ако отидете с пистолета, те го почистват много добре пред вас, след което правят пиърсинг. Не съм имал енни инфекции.

еднорог на 01 октомври 2017 г .:

зависи колко чувствителни са ушите ти. Понякога го'Това не е инструментът, който са използвали, а металът, който е причинил инфекция. Току -що свърших моята с пистолет и засега изглежда всичко е наред.

Dhehc на 08 август 2017 г .:

Аз'направих си двойниците с пистолет и единият в крайна сметка се зарази, така че го направих 10 месеца по -късно сам с игла и не го направи'изобщо не ме боли и не го направи'дори не ужилвам като когато го направих с пистолет

Кендъл на 12 юли 2017 г .:

Мисля, че пистолетът за уши ще работи добре.

конфитюр на 08 юли 2017 г .:

ухото ми е замърсено след носене на бижута, моля, кажете ми какво мога да направя сега

Съдбата на 21 юни 2017 г .:

Толкова много хора казват, че оръжията са добре, защото не са го направили'нямам лош опит с това и ако това се счита за доказателство, какво ще кажете, ако кажа обратното? Аз и сестра ми близначка получихме обеци чрез пистолети и следвахме инструкциите за почистване ТОЧНО. Те са се заразили. Опитахме отново години по -късно и същото. Забелязах също, че имам белези, както и сестра ми. Аз (този път сама) получих пиърсинг на вежди и обеци чрез игла и те не се заразиха И това беше практически безболезнено. Мястото, на което отидох, няма политика на оръжие, защото те'не сме в безопасност и пиърсингът ми обясни, че оръжията причиняват много травми

вяра на 12 март 2017 г .:

току що си направих и тя го почисти много безопасно и досега нямаше инфекция.

Twinstar на 19 ноември 2016 г .:

Единственият път, когато пиърсинг се зарази за мен, беше, когато пистолетът беше използван. Трябваше да извадя третия си пиърсинг във всяко ухо. Наскоро ги извадих, но с иглата този път и вече върви много по -добре. И съгласен, пистолетът може да разбие хрущяла. Придържам се към иглата едва сега.

супа на 07 ноември 2016 г .:

направих собствено пикиране и може да е заразено, не знам какво да правя. трябва ли да го извадя или да го държа вътре и да се опитам да го почистя

Райна на 06 ноември 2016 г .:

Пиърсинг пистолети могат да разбият хрущяла ви!!!!

По -добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате.

Джес на 06 октомври 2016 г .:

имам по дванадесет, шест на всяко ухо и бях направил всичко с пистолет. мисля, че зависи от теб как ще се грижиш добре за него.

BigBlackDick на 12 юни 2016 г .:

Оживен Bee5 вероятно ще умреш

Еха на 16 май 2016 г .:

Благодаря

Пу на 14 май 2016 г .:

Това ще ми помогне

Оживена Пчела 5 на 09 април 2016 г .:

Може ли някой да ми помогне? Извадих обицата си, за да открия изненада, една неприятна инфекция, която не разбирам'не знам как да го лекувам и ако трябва да върна обицата обратно. Изглежда като пъпка и много малка какво да правя?!

Небето на 09 април 2016 г .:

Grace cozz Имах излизане в продължение на 3 месеца и никога не се затваряше, дори и да го направи'не е толкова болезнено да го върнеш обратно, както беше, когато получи пиърсинга 🙂

Здравейте на 14 ноември 2015 г .:

Оръжията са добре, ако всичко ми беше направено с пистолет

М на 09 октомври 2015 г .:

Оръжията никога не са безопасни и са на път да бъдат забранени. Оръжията НЕ се изхвърлят след употреба и не могат да се почистват в автоклав. Вирусите, пренасяни в кръвта, могат и наистина се предават с оръжия. Имам пет пиърсинга, три направени с оръжия, преди да се обуча в практиките за почистване, и два, направени от професионален пиърсинг с игла. Болката беше приблизително еднаква и времето беше почти същото.

благодат cozz на 14 септември 2015 г .:

Трябва ли да извадя обеците, които току -що имах, за да ги почистя? Изнервен съм, защото мисля, че може да започнат да се затварят и ще бъде болезнено да се върнат. Моля те, по дяволите

АА на 30 май 2015 г .:

пистолетът е напълно безопасен, имам 6 пиърсинга и всичко е наред.

Сара на 06 май 2015 г .:

Добре груби коментари не са необходими! Оръжията могат да разбият хрущяла ви и освен това не са чисти.

Аманда на 19 август 2014 г .:

Много са ми пробивали ушите. Единствената причина, поради която някои от тях са се заразили, е металът. Всички мои са направени с пистолет, дори хрущялът ми.

Хрис на 13 май 2014 г .:

Оръжията са добре, докато не са't за хрущял. Оръжията, използвани за пиърсинг на хрущяла, рискуват да се счупят или счупят околния хрущял.

Кайли на 29 април 2014 г .:

Оръжията са напълно безопасни !!! Имам 3 пиърсинга, на които ВСИЧКИ Benn са направени с пистолет и НИКОГА не съм получил инфекция и всичките ми обеци са се оказали ПЕРФЕКТНО ГОЛЯМО. Така че не се колебайте да използвате пистолет там'няма нужда да се слуша "желе". Тя не трябва да има много опит, ако мисли така'не е добре да се използва пистолет. Честно казано, хората в наши дни и ако не ми вярвате, можете да проверите различни уебсайтове, които го казват'добре, о и не'Проверете само един, трябва да знаете, че можете'не вярвам на всичко в интернет. Боже мой, откога НЕ е добре да се използва пистолет, те'използвана съм завинаги. Не забравяйте да почиствате ВСЕКИ ДЕН !!! И проучете множество уебсайтове и не се колебайте да задавате своите пронизващи въпроси'е напълно добре и вашият пиърсинг не трябва't против. Ами късмет с вас пиърсинг/бъдещи пиърсинг!!!

Джоузи на 25 юни 2013 г .:

когато използвате безделниче, много боли

Jfft на 15 май 2013 г .:

Те не разбират'не използвайте тъп шпица за оръжия. Гърбът на обицата е остър и оформен като игла. Освен това оръжията се изхвърлят след употреба.