Имам особен интерес към здравето, духовността, фитнеса и връзката ум-тяло.

Работата с нов пиърсинг не е съвсем очевидна.

Обработка на нова пиърсинг убежище't съвсем очевидно.

DeniseMCal чрез Pixabay

Пиърсингът е доста популярна модна тенденция, но всъщност пиърсингът може да се проследи хиляди години назад. Въпреки че е безопасна процедура, ако се извърши правилно, тя понякога може да причини инфекция. Ако не се лекува правилно, инфекциите с пиърсинг могат да се превърнат в сериозен проблем.

Добър ли е водородният пероксид за лечение на заразен пиърсинг?

Краткият отговор е не, водородният пероксид няма да излекува вашата пронизваща инфекция и то'също не е идеалното почистващо средство за пиърсинг. То'Най -добре е да избягвате използването на агресивни химикали като водороден прекис или алкохол за почистване на пиърсинга, защото вие'Ще рискувате да изсушите кожата си и да забавите лечебния процес.

Ето, ние'Ще разгледам защо H202 е лошо решение за вашата пронизваща инфекция и алтернативни лечения. Обхващам следното за пиърсинг инфекции:

 • Как се заразяват пиърсингите?
 • Как можете да разберете дали имате пиърсинг инфекция?
 • Слухове за почистване и водороден пероксид: Какво трябва да използвате вместо това?
 • Смяна на пръстена (ухо, пъп и др.)

Как се заразяват пиърсингите?

Пиърсинг на ушите или всеки друг пиърсинг на тялото причинява рана в кожата. Поради естеството на кожата ни, раната започва да зараства след 24 до 48 часа. Че'това е работата на нашата имунна система.

Освен това, техникът, който прави пиърсинга, обикновено прилага антисептичен и антибактериален гел преди и след пиърсинга. Професионалистът по пиърсинг също използва чисти игли, за да ограничи потенциала за предаване на патогени от човек на човек. Ето защо е важно да направите пиърсинг от професионален, надежден експерт. Това свежда до минимум риска от заразяване с инфекция след пробиване.

Въпреки всички усилия и предпазни мерки, някои хора в крайна сметка се заразяват поради пиърсинга.

Причини за инфекции след пиърсинг

 1. Използват се заразена игла или нечисти ръце
 2. Неправилно боравене с пробитата част на тялото
 3. Замърсен пръстен
 4. Обицата или всеки използван пръстен е закопчан твърде плътно
 5. Част от пръстена е вградена в кожата
 6. Изпитвате алергична реакция към някои метали като никел

Какви са признаците на заразен пиърсинг?

Какви са признаците на заразен пиърсинг?

SharonMcCutcheon чрез Pixabay

Как да разберете дали пиърсингът ви е заразен

Нормално е пиърсингът да ви боли, да изглежда розово и да се подуе първоначално. Това е така, защото имате рана на мястото на пиърсинга. Инфекцията не става't става очевидно веднага след пробиване. Обикновено отнема от 3 до 5 дни да стане видима. В някои случаи обаче може да сте развили инфекция по време или след пиърсинг.

Ето няколко сигурни признаци и симптоми че имате заразен нос или ухо след пробиване:

 1. Пиърсинг у дома: Ако сте пробили носа или ухото си, рискът от заразяване на раната е потенциално по -висок поради нерегламентирани, нетрадиционни практики за стерилизация на инструменти.
 2. Подуване: Ако има's подуване, значи имате заразен нос или ухо. Дон'Не бъркайте това с леко подуване непосредствено след пиърсинга, който е нашето тяло'естествената реакция към раната и ще продължи до няколко дни след процедурата.
 3. Зачервяване: Заразената област ще стане червена. Отново, това не е същото зачервяване, което виждате веднага след пиърсинга. Розовата рана трябва да се върне към нормалния цвят на кожата в рамките на няколко дни след пробиването. Ако вместо това стане червено, значи'е заразен.
 4. Гной: Може също да забележите образуването на гной в заразената зона.
 5. Възпаление: Усещате леко възпаление в засегнатата област. Районът може да се затопли и почти да почувствате как кръвта ви пулсира върху кожата ви близо до заразената зона.
 6. Други физически симптоми: Може също да изпитате симптоми на треска и гадене. Може да се чувствате малко свръхчувствителни към кожата около заразената област и бихте искали да я предпазите от всяко докосване.

Всеки пиърсинг може потенциално да се зарази.

Всеки пиърсинг може потенциално да се зарази.

Изображение от engin akyurt от Pixabay

Как (повечето) студиа препоръчват почистването на пиърсинга

Пиърсингът трябва да се почиства със стерилен физиологичен разтвор или дестилирана вода и разтвор на сол. Не се препоръчват алкохол, водороден пероксид и антибактериални мехлеми, тъй като те могат да забавят лечебния процес. Използвайте следния метод според вашите индивидуални нужди.

Как да почистите вашата пиърсинг инфекция

Най -доброто, което можете да направите, е да предпазите пиърсинга от заразяване. Но ако все пак получите инфекция…

 • Консултацията с лекар винаги трябва да е първата ви стъпка, когато се справяте с инфекцията си, но пазете бижутата си.
 • Дон't премахнете бижутата си от заразената зона. Знам го'е естествена реакция, но премахването на пръстена ще изложи инфекцията и потенциално ще увеличи повърхността. Дупката ще се затвори и потенциално може да причини образуване на абсцес, улавяйки инфекцията. Тогава това ще бъде още по -трудно за лечение. Вместо това дръжте пръстена (или друго бижу) включено.
 • Почистете добре ръцете си, преди да опитате да лекувате инфекцията.
 • Използвайте стерилна солена вода за почистване на заразената зона три пъти на ден.
 • Правете това за около 3 до 4 дни, или докато инфекцията спадне.
 • Стерилна солена вода се предлага в повечето аптеки като Walgreens или Rite Aid.

Защо НЕ използвайте водороден пероксид?

Според много източници, включително Кайзер Перманенте и Асоциацията на професионалните пиърсинги, водородният пероксид ще спре процеса на зарастване на раната.

Как да смените бижутата си

Ще трябва да сте малко търпеливи, докато сменяте бижутата в заразена зона след вас'облекчихме някои от симптомите с внимателна грижа. Не забравяйте да попитате Вашия лекар, преди да премахнете бижутата си след инфекция. Ето няколко съвета, когато сте готови:

 1. Потърсете професионална помощ. Да го направите сами може да е трудно. В идеалния случай трябва да се върнете при пиърсинга за първото почистване и да използвате тази възможност да смените пръстените.
 2. Бъди търпелив. Лекувайте един пиърсинг наведнъж, ако имате няколко пиърсинга.
 3. Прибягвайте до топла солена вода. Ако е много трудно да премахнете пръстена, използвайте топла вода и физиологичен разтвор. Смесете топла вода и физиологичен разтвор и натопете памучна топка в нея и я изстискайте през отвора. Завъртете пръстена, докато поставяте топла вода върху раната.

Какви метални бижута са най -добри за предотвратяване на инфекция?

Ако правите пиърсинг за първи път, ето няколко съвета.

Купете сребърни или златни бижута – не стомана

Уверете се, че сте купили правилния вид пръстен, преди да си направите пиърсинг. Дон'Не вземайте пряк път и купувайте евтини бижута, което е често срещана грешка. Ако закупите стоманен пръстен, това ще увеличи шансовете ви за инфекция. Стоманата реагира на вода и може да ръждяса.

В идеалния случай купувайте бижута от бяло сребро или злато. Защото не знаете'не желаете да оставите раната отворена, купете си бижута преди отивам за пиърсинг.

Изключение: Ако вече сте направили пиърсинг и носите бижута от стомана, не'Не го изваждайте, докато не намерите златен или бял сребърен пръстен със същия размер (обиколка или дебелина), с който веднага да го замените. Оставянето на раната отворена само ще увеличи риска от инфекция или ще влоши съществуващата.

Премахването на пръстените може да доведе до затваряне на пиърсинга много бързо след процедурата.

Премахването на пръстените може да доведе до затваряне на пиърсинга много бързо след процедурата.

bohed чрез Pixabay

Неща, които трябва да запомните, ако сте'Помислете за получаване на пиърсинг

 • Дон'не се пробивайте (и не'не питайте вашите "най -опитен" приятел). Отидете на професионален пиърсинг с добри, последователни онлайн отзиви.
 • При първите признаци на инфекция, уговорете среща с Вашия лекар. Ако симптомите продължават след лечението, посетете отново Вашия лекар. Малките инфекции могат да растат и потенциално да бъдат животозастрашаващи, ако не се лекуват правилно.

Коя част от тялото е най -добрата за пробиване?

Споделете своя опит с пиърсинга

Правил ли си пиърсинг? Какво'твоят опит ли е? Имате ли любимо домашно средство за лечение на пиърсинг инфекция?

Споделете го в секцията за коментари по -долу!

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не замества диагнозата, прогнозата, лечението, предписанието и/или диетичните съвети от лицензиран медицински специалист. Наркотиците, добавките и естествените лекарства могат да имат опасни странични ефекти. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с квалифициран доставчик на индивидуална основа. Потърсете незабавна помощ, ако имате спешна медицинска помощ.

Коментари

Кимбърли Джанси на 10 ноември 2019 г .:

Чисто и чисто, това е всичко

Ейвъри на 02 октомври 2019 г .:

Преди време си пробих ухото, но има лоша инфекция на двата ми долни пиърсинга на едното ухо. Той е заразен от около 3/4 седмици, но най -накрая го разгледах и разбрах, че вероятно трябва да се консултирам с лекар.

Лили на 08 декември 2018 г .:

Имам индустриален бар. Направих го преди около 9 месеца. Днес ме болеше повече от обикновено, затова сложих малко водороден прекис след душ. Надявам се само да няма инфекция и утре да е по -добре

Алана Найл (автор) от Крайстчърч, Нова Зеландия на 04 април 2018 г .:

Здравейте Callmehbob, моля, консултирайте се с лекар, ако почувствате болка след първите 24 часа.

Callmehbob на 29 март 2018 г .:

Така че ушите ми не са заразени, но са розови и току -що си пробих ушите преди 2 дни какво да правя

Естер на 09 септември 2017 г .:

Какъв вид пиърсинг е това на снимката?

Мишел Игън на 10 август 2017 г .:

Направих 2 пиърсинга на ушите, но и двамата получиха инфекция, за да ги извадят

Сора на 03 юни 2017 г .:

Честно казано сапунът без аромат и водородният пероксид са най -добрият ви приятел понякога накисва морска сол'не помага много в зависимост от това колко лоша е инфекцията. За мен най -добрите сапуни са гълъб или циферблат.