Татуировките са моят живот. Ако изкуството на татуирането престане да съществува, щях да се чувствам много празен.

Често задавани въпроси за пиърсинг опит (и отговори)

Пиърсингът може да бъде прекрасно преживяване. Това може да бъде вълшебен, духовен момент за някои и неудобен и забавен момент за други. Някои смятат, че боли; някои се радват на усещането. Много хора планират и се подготвят за пиърсинга си, а още повече влизат в момента. Всички неизбежно имат въпроси.

След като работих на рецепцията на магазин за модни тела за почти десетилетие, чух всеки въпрос там. Когато става въпрос за пиърсинг, особено, ние получаваме същите няколко въпроса отново и отново. Тази статия ще отговори на тези въпроси и ще ви даде основната информация, от която се нуждаете, преди да получите нов пиърсинг.

Топ 5 на най -често срещаните въпроси за пиърсинг

 1. Ще боли ли?
 2. Рисковано ли е?
 3. Колко време ще отнеме, за да се излекува?
 4. Трябва ли да взема нещо малко?
 5. Трябва ли изобщо да си взема такъв?

Устната ми беше един от най -малко болезнените пиърсинги.

Устната ми беше един от най -малко болезнените пиърсинги.

1. Боли ли?

Това без съмнение е най -често срещаният въпрос от всички. И отговорът е да. И не. И понякога.

Що се отнася до болката, има три неща, които трябва да имате предвид.

 • Не всички пиърсинги се чувстват еднакво. То'Невъзможно е да се каже, че всеки пиърсинг боли или че никой от тях не го причинява, защото различните части на тялото ви ще се почувстват различно при пробождане. Някои части са по -чувствителни от други, така че това, което ще получите, ще има голямо значение.
 • Не всеки изпитва еднакво количество болка или на едни и същи места. То'винаги ни е трудно да ви кажем дали пиърсингът ще ви навреди; можем да ви кажем само ако ни е наранило. Всеки е различен. Например, моят колега и аз сме пълни противоположности, когато става въпрос за болка-тя смяташе, че ноздрата й е доста болезнена и че нейната микродермална е почти безболезнена. Едва почувствах ноздрата си и установих, че микродермалната ми е доста неудобна. Само вие познавате тялото си и кои части от него са най -чувствителни към болка.
 • Пиърсингът приключва за секунди. Дори и да ви е болезнено, това'свърши, преди да можете да кажете "ох".

Просто ... недей. Моля те.

Просто … Дон'T. Моля те.

2. Какви са рисковете?

Ако се прави в чист и професионален магазин, рисковете са минимални. То'от вас зависи да намерите добър магазин и да следвате съветите им след грижата.

Най -големият риск от пробождане е дразнене и инфекция. Това може да се случи по няколко причини:

 • Мръсно оборудване. Ето защо е толкова важно да се намери чист магазин с автоклав и ултразвукови и професионални пиърсинги, които отварят всичките си инструменти пред вас, така че да го видите да излиза от стерилна опаковка.
 • Лоша последваща грижа. Ако пренебрегнете инструкциите за последваща грижа и я замърсите, докоснете я и играйте с нея през цялото време, гримирайте се с нея или я сменете твърде рано, тя може да се раздразни или зарази.
 • Споделяне на бижута. Дори и да сте го почистили добре, по бижутата все още има патогени, които предстои да поставите в тялото си. Бруто. И опасно.
 • С помощта на пиърсинг пистолет. Тъй като корпусът им е пластмасов, те не могат да бъдат стерилизирани (стерилизацията изисква изключителна топлина – пистолетите биха се стопили), което означава, че всички патогени, които са стреляли в пистолета от клиента, преди да сте още на него, когато бъдете прободени. Дори ако пистолетът е за еднократна употреба, скучните бижута, които се прострелят през ухото или носа ви, причиняват много повече травми на кожата ви, отколкото острият връх на иглата, което може да ви направи по-податливи на дразнене.

Другият основен риск е отхвърлянето, когато тялото ви реши, че не го прави'не харесва да бъде пробит и започва да изтласква бижутата навън. Това не е't особено болезнено, но може да остави неприятен белег. Ако смятате, че пиърсингът ви мигрира, накарайте го да го провери. Ако отхвърля, извадете го незабавно, за да избегнете белези. Винаги можете да опитате отново веднъж'е излекуван.

Джантата ми се излекува най -дълго, над 6 месеца.

Джантата ми се излекува най -дълго, над 6 месеца.

3. Колко време ще отнеме, за да се излекува?

Колко време ще отнеме пиърсинга, за да се излекува, зависи от това къде се намира, как се лекува и колко бързо се лекува. Повечето се излекуват за 12 седмици или по -малко, но някои могат да отнемат до 6 месеца. Разбира се, че'е различно за всеки, но общото правило е, че колкото по -малко важна е тази част от тялото, толкова по -дълго ще отнеме да се лекува. Това означава, че пъпът (коремът) или ушният хрущял вероятно ще отнемат повече време, за да се излекуват от езика или устната ви, защото имате нужда от функционираща уста повече, отколкото от излекуван пъп.

Начинът, по който се отнасяте към пиърсинга, също ще има голяма разлика в времето за заздравяване. Използването на физиологичен разтвор за почистване, вместо алкохоли или пероксиди, значително ще ускори лечебния процес; алкохолът изсушава кожата ви и убива всички добри бактерии (да, има такова нещо!), което ви помага да се излекувате. Поддържането му чисто е жизненоважно – ако е така'с пиърсинг на лицето, уверете се, че вашите калъфки и шапки също са чисти. Също така избягвайте да плувате или да се гримирате в новия си пиърсинг.

Това е излекувано, затова добавих бижу, но ви дава представа за стандартния размер при първото му пробиване. Не е толкова лошо, колкото се страхувахте, нали?

Това е излекувано, затова добавих бижу, но ви дава представа за стандартния размер при първото му пробиване. Не толкова лошо, колкото се страхувахте, нали?

4. Мога ли да взема нещо мъничко?

Момичетата особено ценят сладките и изящни пиърсинги – мънисто мънисто на шипка или малко бижу в ноздрата. Повече пъти, отколкото мога да преброя, аз'бях попитан колко малки могат да бъдат стартерните бижута.

Колкото и да мразите, за начало трябва да е малко голямо. Причината за това е, че много пиърсинг се подуват отначало – понякога само малко, а понякога много! Че's защо хората говорят смешно, след като им пробият езика; то'не защото го боли, а'е, защото'е подут Ако поставите мънисто мънисто или наистина къса мряна в новия си пиърсинг и той набъбне, кожата ви буквално може да погълне бижутата и можете само да си представите колко страхотно е да го извадите! То'струва си да имате по-обемно бижу за няколко седмици, за да избегнете болката от твърде малко парче.

5. Трябва ли да си направя пиърсинг?

Вероятно трябваше да поставя това по -близо до върха, отколкото до дъното, но мисля, че това всъщност е добър въпрос за затваряне. Веднъж ти'Ако сте обмислили къде искате да бъдете прободени и от какво се състоят рисковете и последващите грижи, можете да вземете информирано решение за пробождане. За разлика от татуировките, пиърсингът може да бъде временен, така че може да се направи малко по -импулсивно и много по -евтино, но те все пак вземат известно внимание и обич. Ако сте готови да го поддържате чист, имате право да го имате на работа и сте съгласни с вашите опции за бижута, започнете!

Това съдържание е точно и вярно доколкото е известно на автора и не е предназначено да замени официални и индивидуални съвети от квалифициран специалист.

© 2011 Робин Дж Уилямс

Коментари

е на 01 септември 2011 г .:

Виждам!

И така, успяхте ли да практикувате на истински хора, какво научихте? Мисля, че има APP, с което някои салони се акредитират.

Робин Дж Уилямс (автор) от Канада на 31 август 2011 г .:

Много е интересно. Между изучаването на цялото здраве и безопасност, изучаването на основите на татуирането и пиърсинга (не че някога бих татуирал – аз'Аз съм ужасен художник!), чувайки всички истории на нашите клиенти и боравейки с бюрото, никога няма да има скучен момент!

е на 30 август 2011 г .:

Тай Звучи така'много интересна работа, нали?

Робин Дж Уилямс (автор) от Канада на 30 август 2011 г .:

Благодаря! Аз'Работил съм в магазин за татуировки от 2008 г..

е на 30 август 2011 г .:

Полезна информация.

Гласуваха.

От колко време работиш в салон?