Пиърсингът е част от културата и традицията от древната история. С най -новата слава много тийнейджъри и модни момичета бяха привлечени от идеята. Психологията на пиърсинга може да бъде свързана с човешката природа тихо отблизо. Ако сте амбициозен човек, който не може да бъде опитомен от натиска на общественото приемане, тогава има голяма вероятност в бъдеще да получите някои нетрадиционни пиърсинги.

За хора с модификации на тялото, татуировки и пиърсинг, тези действия означават тяхната личност на гранулирано ниво. Това е начин да изразите себе си без никакво взаимодействие. Просто незабележим пръстен за носа може да добави толкова много към увереността на индивида. Ще откриете, че хората се чувстват повече себе си, отколкото могат иначе след пиърсинг.

Пиърсингът се практикува през цялата история и дори днес по различни причини. Днес повечето подрастващи ще направят това за уникалния ефект или за да отбележат крайъгълен камък. За някои това се прави с единствената цел за подобряване на естетиката и красотата.

Пиърсингът на носа не се мръщи, особено в източните култури, но пронизаният носов спектър може да привлече някои погледи от зрителите. Въпреки стигмата и неблагоприятните спекулации, пиърсингът е оцелял и днес ще откриете, че публиката и звездите споделят този избор.

Ако планирате да си пробиете носа, тази статия ще ви се стори ценно четиво. Може да има много причини да решите да сложите сладък пръстен за носа около ноздрата си, но е наложително да знаете в какво се забърквате, преди да се ангажирате с каквото и да било.

видове пиърсинг на носа

Пиърсинг на носа

Пиърсингът на носа може да бъде разрез/дупка в хрущяла или кожата на носната област за спортни бижута, направени с игла. Има няколко вида пиърсинг, които можете да получите, но ние ще стигнем до това след малко.

Процеса

Преди да решите да си направите пиърсинг, разгледайте няколко потенциални места, които предлагат висококачествени услуги. Първото нещо, което вашият доставчик на услуги ще направи, е да сложи чифт стерилни ръкавици; това трябва да стане преди те да докоснат който и да е инструмент или кожата ви. След това кожата или хрущялът ви, които трябва да се пробият, също трябва да бъдат стерилизирани старателно.

Следва маркирането, което е от решаващо значение, за да определите къде точно искате да поставите пиърсинга. Вашият пиърсинг ще идентифицира безопасните точки на носа ви и ще отбележи точното място на пиърсинга. Необходимо е да говорите за точното местоположение на пиърсинга, тъй като това лесно може да се обърка.

Трябва да знаете, че този пиърсинг трябва да се извърши с помощта на игла и ако дори дистанционно забележите пиърсинг, незабавно отидете на място, което го прави по традиционен метод. Пиърсинг пистолетът може да причини увреждане на тъканите, което може да създаде повече здравословни проблеми от традиционните методи за пробиване.

За извършване на това пиърсинг се използва куха игла, тъй като е много по -санитарен вариант и по -безопасен за кожата и хрущялната тъкан. Пистолетите за пиърсинг не са най -хигиеничният вариант, тъй като дори при цялостно почистване има голяма вероятност там да остане кожа и остатъци. Това може да замърси ушната тъкан, което потенциално може да доведе до заболявания като хепатит или инфекции.

Процедурата отнема няколко минути и след като приключи, те ще изтрият остатъците или кръвта около пиърсинга. След това внимателно изслушайте какво ще каже вашият пиърсинг относно процеса на последваща грижа за пиърсинга. Възможно е да се сблъскате с някои незначителни проблеми по време на лечебния период; следователно, за да сте в крак с нещата, уверете се, че сте защитили данните за контакт на пробивателя.

Видове пиърсинг

Пиърсингът в носа със сигурност е нарастваща тенденция и може да искате да спортувате бижу, забито около спектъра на носа ви. Ако търсите идеалното място, където да поставите бижу на носната си област, може да ви е интересно да знаете различните видове пиърсинг, които могат да се правят около носната област.

С нарастващата тенденция на пиърсинг има няколко варианта, от които можете да избирате. Но са необходими основни познания, преди да се ангажирате с пиърсинг, който може да искате да парадирате през целия си живот.

За да разберете различните стилове на пиърсинг, продължете да четете

пиърсинг на носа

1. Ноздрите

Това е една от най -често пробитите области на носа. Поставя се точно над извивката на носа нагоре от областта на устните. Положението и местоположението на този пиърсинг обаче могат да варират в зависимост от носа и нервните структури. В допълнение към това хората също решават местоположението в зависимост от естетическата привлекателност на пиърсинга. Това пиърсинг може да се направи от двете страни на носа. Има някои спекулации около позиционирането на този пиърсинг в Аюрведа.

Тази традиционна лекарска практика гласи, че позиционирането на този пиърсинг може да засегне женските репродуктивни органи. Смята се също, че това помага за облекчаване на раждането и насърчаване на нормална бременност. Тази позиция е може би едно от най -гъвкавите места за поставяне на бижута. Можете да изпробвате различни стилове и да експериментирате от тежки пръстени за нос до деликатни или шипове. Тези пиърсинг могат да варират от 18 до 20 габарита.

2. Поставяне на високата ноздра

Това е уникален стил, който може да се определи като вариант на обикновения пиърсинг на ноздрите. Поставя се малко по -високо от пиърсинга на ноздрите. Това предлага възможност за наслояване върху деликатни пръстени или смесване и съчетаване на бижута за ефектен ефект. Изборът на бижута за това място обаче е доста ограничен. Можете да избирате от малко разнообразие от L-образни щифтове, винтове за ноздри или шипове за ноздри. Със сигурност можете да експериментирате с различни видове бижута, но не и с обръчи или пръстени. Това също е трудно място за пробиване и експерт може да го направи правилно и по сравнително безболезнен начин. Не забравяйте да попитате пиърсинга дали имат опит с това конкретно място.

3. Преградата

Ако търсите пиърсинг на носа или пиърсинг, като цяло ще срещнете доста пиърсинг на преградата. Този специфичен пиърсинг завладя света на модата съвсем наскоро и във всяка модна снимка можете да видите модели, носещи безупречно този стил. Най -хубавото е, че този пиърсинг може лесно да бъде украсен с бижута в стил подкова, когато искате да подправите външния си вид и да го премахнете, когато пожелаете.

Това е сложно място и изисква опит за постигане. Може да се наложи предварително да попитате вашия пиърсинг дали имат опит с този вид пиърсинг. Тази тенденция се следва доста от масите и има голям шанс вашият пиърсинг да има доста опит с това. За да постигнете ясен пиърсинг, вашият пиърсинг се нуждае от подходящо познаване къде започва и свършва хрущялът. Този специфичен пиърсинг може да отнеме повече време от традиционните места, защото изисква доста маневриране.

Има няколко различни стила, с които можете да експериментирате; можете да парадирате с този пиърсинг с тежки украсени щанги, пръстени за мъниста или манометри.

4. Мостът на носа

„Това може да изглежда като плашещо пробождане на твърде много хора, тъй като тук се поставят всички хрущяли и кости. Може би си мислите, че този пиърсинг преминава през костите и хрущялите, но се случва, по -скоро иглата пробива през кожата. Той също така се лекува доста бързо в сравнение с други пиърсинги, но има повишен шанс за миграция в този пиърсинг, това е плитък пиърсинг и затова може да се движи малко.

Миграцията е явлението, когато човешкото тяло не приема пиърсинг и се опитва да го изтласка. Ако кожата ви отхвърля това, ще видите как пиърсингът се приближава по -близо до повърхността. Ако това се случи, може да няма друга възможност освен да я премахнете. За да се избегне миграцията, повечето пиърсинги предполагат, че сте използвали извита щанга, а не права.

5. Пиърсингът на септрила

Това е една от най -трудните области за работа и ще изисква много търпение от ваша страна. Това може да се постигне само ако преградата ви е предварително измервана, тъй като тя преминава през нея и показва близо до върха на носа. Ако искате да получите това, трябва да сте наясно с всички аспекти и аспекти на този пиърсинг. Не можете просто да го направите, много фактори влияят на този вид пиърсинг и трябва да помислите над това решение, преди да засилите решимостта си да направите това.

6. Пиърсинг с вертикален връх

Рядко ще срещнете някой, който е изпробвал този стил на пиърсинг. Тя започва директно над горната част на носа и завършва директно под носа. Това не може да бъде постигнато, ако структурата на носа и структурата на вените не го поддържат. Това е продължителна процедура и изисква търпение да се издържи. За този пиърсинг се препоръчва използването на извита щанга.

7. Пиърсингът в носаланга

Това е една от най -сложните процедури. Пиърсинг, който е нов в занаята, може дори да не се съгласи да ви даде този стил на пиърсинг. Това може да изглежда като пиърсинг на ноздрите от всяка страна на носа на зрителя, но има много повече неща, които се случват под естетиката. Това изисква три дупки, пробити през преградата и пробиването трябва да постигне и трите едновременно.

пиърсинг на носа

Има История

Леонардо да Винчи е известен художник, който изпреварва времето си, веднъж заяви, че носът е най -силната черта на лицето и за някой, който се е опитал да си пробие носа, това е напълно вярно. Пиърсингът може да помогне за подчертаване на носа и да го направи по -привлекателен. Особено пиърсингът на ноздрите е изключително привлекателен.

Историята на пиърсинга в носа е на хиляди години и първите записи са извлечени от Близкия изток. Свещената Библия също споменава това в книгата Битие, глава 24, заглавие 22, когато Авраам подари на снаха си Ревека златна обица. Има племена по света, които и до днес практикуват пиърсинг на носа като традиция. Някои отлични примери са бедуините, племената бежа и бербери от Близкия изток и Африка. Този пръстен е представяне на богатите на семейството и действа като финансова сигурност за жената в случай, че се разделят.

The Моголските императори донесоха традицията за пиърсинг на носа до Индия около 16 век. В Индия най -често се пробива лявата ноздра, а в някои райони и двете ноздри се пробиват по традиция. Както бе споменато по -горе, това се прави специално в лявата ноздра за насърчаване на плодовитостта при жените и увеличаване на шансовете за лесно раждане. Освен това се смята, че това помага да се поддържат репродуктивните органи на жената здрави. Повечето индийски жени носят пиърсинг, традиционно прикрепен към ухото, използвайки връв за бижута.

Хипитата първо купиха това като мода, повлияна от пътуванията им до Индия. Пиърсингът за първи път навлиза на Запад около 60 -те години на миналия век. Това за първи път беше прието като бунтарски ход, избран от пънкарите, за да се противопостави на консерватизма. И до днес повечето родители и работодатели все още виждат това като индикация за бунт, когато тийнейджърите го изпробват. Особено пиърсингът на преградата, който прави вълни в модната индустрия, пиърсингът в носа е нарастваща тенденция на запад.

В продължение на много години на запад се гледаше като на социално неприемливо изявление и в много случаи се превърна в причина много хора да останат без работа. Бавно и постепенно тя стана доста приемлива и все по -влиятелна, а знаменитостите изпробват различни стилове като мода. Сега хората експериментират с различни видове бижута от смели до деликатни парчета. Пиърсингът на преградата конкретно се превърна в доста любим в света на модата.пиърсинг на носа

Отговори на някои от най -належащите Ви въпроси

В. Коя страна трябва да се пробие?

Ако сте почитател на пиърсинга в ноздрите, решението от коя страна да поставите пиърсинга може да бъде трудно. Ако сте от източното наследство, вероятно родителите ще ви посъветват да си пробиете лявата ноздра. Но в западния свят по -привлекателният ъгъл на лицето ви може да е правилното място за пиърсинга. Можете също така да покриете и двете страни, ако искате.

В. Какви са видовете бижута, които ще работят върху различни пиърсинг на носа?

Можете да извървите толкова много пътища, когато решите да носите пръстен за нос. Има винтове за носа, пръстени за нос с форма на L, шипове и измервателни уреди. Няколко вида могат да се носят в множество видове пиърсинг. По -долу е даден подробен преглед на тях

Винтове за нос

Това е деликатно бижу и зрителите ще видят само горната част на този винт. Най-популярният дизайн е с метален винт; шип или скъпоценен камък, който седи на ноздрата. Това със сигурност е привлекателно парче, тъй като няма нищо друго, което да отвлича вниманието от него. Долният край на винта е извит, за да го задържи на място, а извитата част се поставя вътре в ноздрата. Кривината зависи от страната на пиърсинга. Посоката варира според лявата или дясната ноздра.

Те са доста лесни за премахване и поставяне обратно. Има толкова много дизайни, от които да избирате и ако не можете да намерите нещо, което описва вашия стил, можете да преминете и по персонализиран маршрут. Те са доста деликатни парчета, които може да са трудни за проследяване и в крайна сметка можете да загубите доста.

Кости на носа

Костта на носа също прилича на носов винт, но има топка, която я фиксира отвътре, ако носът. Можете също да ги намерите в различни стилове, но след като сферичният винт се разхлаби, той лесно ще падне.

Рибената опашка

Това е едно от най -персонализираните парчета бижута за ноздри. Валът го прави идеален за всяка структура на носа. Можете също така да получите такъв във формата на L-огъване, който също може да се персонализира за всяка форма на носа. Единственият недостатък може да бъде, че вашият пиърсинг трябва да го поставя всеки път, когато искате да премахнете или поставите нов.пиърсинг на носа

Обръчи

Който не обича обръчи; за щастие има разнообразие от възможности, от които можете да избирате? Има сегментни пръстени, безшевни пръстени, затворени пръстени от мъниста и завинтване на топки. Завийте топките може да не е най -удобният вариант, когато става въпрос за бижута за нос. Обръч за нос може лесно да се персонализира в зависимост от измерването на габарита. Видът метал може да бъде персонализиран, за да ви даде точния цвят, който искате да носите. Има различни дизайни, които могат да използват мъниста или дори камъни като опал, които незабавно привличат вниманието. Безшевните пръстени са лесни за сваляне и поставяне обратно.

Кръгови щанги

Те са идеални за пиърсинг на преградата, тъй като са оформени като подкови и пасват идеално. Можете да намерите зашеметяващи бижута в този сорт и дори най -деликатните метали. Това парче е сравнително лесно за поставяне и премахване.

В. Какъв е ценовият диапазон?

Ако имате предвид потенциален пиърсинг, тогава най -добрият възможен начин е да се обадите директно или да се консултирате с техния уебсайт. Цената варира в зависимост от допълнителната грижа, сложността и бижутата, които изберете. Пиърсингът на ноздрите може да е най -евтиният вариант, тъй като често се извършва само върху кожата. Винаги можете да отидете за по -евтино бижу, за да намалите цената, но да получите ново, когато раната напълно заздравее.

Въпрос: Боли ли пиърсингът в носа?

Пиърсингът в носа може да навреди толкова, колкото всеки друг вид. Единствената разлика е, че в някои области като преградата или носната кухина болката и дискомфортът може да са по -големи от други области. По -лесното достигане отчасти ще причини доста повече дискомфорт, отколкото болка. Вероятно ще изпитате няколко сълзи, докато си правите пиърсинг в носа.

Може да се сблъскате с повече болка, ако не изберете опитен пиърсинг и за трудните видове пиърсинг може дори да имате други проблеми, ако пиърсингът не използва правилната техника. За трудна област психически се подгответе да понесете болка. В противен случай ще бъдете готови, преди да разберете.

Ако пиърсингът на преградата ви продължава да боли доста дълго време след приключване на процедурата, вероятно пиърсингът е извършил пиърсинга над сладкото място на носа в хрущяла. Ако това продължава, извадете бижутата си и почистете тази област последователно с разтвор, предписан от пиърсинга или морска солена вода.пронизваща болка в носа

В. Колко време отнема да се лекува

Времето на заздравяване зависи от вида и качеството на пиърсинга. Ако не го направите от опитен пиърсинг, вероятно ще страдате повече от другите.

За пиърсинг на ноздрите са необходими около четири до шест месеца, за да се излекува напълно. При пиърсинг на преградата периодът на заздравяване може да продължи от шест до осем седмици. Пиърсингът с носорог ще отнеме около девет месеца или повече. Пиърсингът в Nasallang отнема около четири до шест месеца, а пиърсингът на мост ще отнеме около осем до дванадесет седмици.

В. Можете ли да получите фалшив?

Фалшив пръстен за нос е лесно достъпен на пазара, ако не можете да се сдобиете с нито един, можете да направите свой собствен. Вземете пленен пръстен от мъниста и го махнете. След това увеличете пролуката в пръстена, ако имате нужда, след това плъзнете карането над коламелата и я стиснете леко.

Долен ред

Пиърсингът на носа може да бъде сложна работа, като времето за заздравяване продължава месеци, по -добре е да следвате всички инструкции за последваща грижа към Т.