Пиърсингът е в тенденция. Дори и да няма да прекалявате с него и да си пробиете пъпа, със сигурност ще хванете пиърсинга с няколко уши. И с основание това е модно изявление като никое друго.

Пиърсингът съществува от доста време, от племенни обичаи към съвременната мода изявления, той направи своето присъствие известно. Въпреки че съществуват толкова дълго, има някои аспекти и видове пиърсинг, които не са придобили голяма популярност. Пиърсингът с топка и дайт пиърсинг създават вълни като превантивно лекарство за мигрена. Що се отнася до това колко вярно е това твърдение, няма научни доказателства в подкрепа на този метод за превенция на мигрена. Със сигурност има доста вярващи в магическото изцеление на тези видове пиърсинг.

Тъй като пиърсингът достига нови висоти на популярност, има някои аспекти на пиърсинга на вярата, за които трябва да сте наясно, преди да планирате да го направите. Тази статия има за цел да подчертае необходимата информация, необходима за получаване на пиърсинг.daith-piercing

Какво е Daith Piercing?

Това пронизващо се римува с вяра, но обикновено се нарича дот. Това е перфорацията, която преминава през счупването на спиралата, която е най -вътрешната гънка в количката в ухото. Този пиърсинг обикновено се извършва от експерти, защото е доста сложен, особено като се има предвид местоположението на пиърсинга.  . Списание Play Body на Факир Мустафа беше първият, който въведе това ценообразуване в центъра на вниманието с други модификации на тялото, като Apadydoe и дермален удар.

Ерик Дакота първоначално откри правилния метод за извършване на този пиърсинг. Извършва се с помощта на специфична техника и специфичен вид игла. Скорошна статия, публикувана от Държавния университет в Ню Йорк, предизвика интерес към лечебните свойства на този пиърсинг.

Някои исторически факти за Daith Piercing

Пиърсингът Daith е част от традициите, религиозните утвърждения и самоизразяването от дълго време. Пиърсингът се практикува от хора от 5000 години по много причини, една от които са неговите лечебни свойства. Нашите предци от векове практикуват лечение чрез акупунктура.

Акупунктурата първо се е превърнала в практика през каменната ера и оттам е направила доста място в света на лечението и медицината. Д -р Paul Nogier, наричан още бащата на съвременната аурикулотерапия, въведе това за първи път около 50 -те години. Изследванията му бяха ограничени от липсата на съвременни измервателни устройства, но той успя да заключи, че ушите имат различни точки на стимулация, които могат да бъдат манипулирани, за да засегнат други части на тялото. Това заключение подчертава основните принципи на акупунктурата и аурикулотерапията, която използва пиърсинга като средство за стимулиране на рефлекторните точки на тялото.

Д -р Пол беше сигурен, че съвременните методи на измерване могат да определят колко точно стимулирането в определена точка на ухото може да генерира рефлекс в други свързани части. Въпреки че съвременната медицина не подкрепя повечето твърдения, свързани с тези терапии, тя със сигурност не може да отхвърли идеята, че тези техники могат да работят.

Смята се, че пиърсингът влияе на енергийния поток в тялото. Пробиването на определена част от ухото всъщност може да подобри болезнените състояния, от които страдат други части на тялото. Влияе и върху вътрешните функции на тялото. Смята се, че ушите се състоят от повечето точки на натиск, които са пряко свързани с болка в цялото тяло.

В света на превантивната и алтернативната медицина като акупунктура и аурикулотерапия, ушите се считат за микросистема, която съдържа всички точки на натиск на тялото.

daith-piercing

Кратък преглед на Daith Piercings

Ако обичате да украсявате ушите си с изящни малки бижута, които са форма на самоизразяване, тогава това си заслужава естетическата привлекателност на този пиърсинг.

Пиърсингът Daith се извършва върху дебелата част на хрущяла в ухото точно над трагуса местоположението на този пиърсинг със сигурност го прави доста драматичен, но ако се направи правилно, болката е незначителна.

Пиърсингът на дайт изисква малко повече внимание от неговите колеги, тъй като това е по -голяма рана. Времето на заздравяване и процесът на грижа също са малко по -сложни от другите пиърсинг, тъй като се извършват през по -тънки части на хрущяла и това става чрез много по -дебела част.

Освен основните грижи, пиърсингът на daith изисква няколко допълнителни стъпки, за да останете чисти и без инфекция. Вашият пиърсинг ще определи материала и размера на обицата, която ще носите в този пиърсинг. Пиърсингът Daith обикновено отнема от 4 до 6 седмици, за да се излекува напълно, но те са и най -уязвимите от пиърсингите, така че могат да се очакват неуспехи в лечебния процес.

Инструкциите за последваща грижа, дадени от вашия пиърсинг, трябва да се следват като религия, тъй като дори и най -малкото пренебрежение може да причини трайно изкривяване на структурата на ушите ви. Най -важната инструкция е размерът и материалът на бижутата, всички размери на хрущяла са различни и ако решите да носите определен вид бижута без съвет от експерт, това може да причини увреждане на хрущяла.

Вижте също: Пиърсинг с топка: Болка, цена & Съвети за последваща грижа (с 55 примера)

daith-piercing-pictures  

Нещата, които трябва да знаете за Daith Piercings

Основните знания винаги помагат, преди да се качите на пиърсинг седалката. Това ще ви подготви за процедурата и какво трябва да очаквате, когато посетите клиника. Следващата информация ще ви помогне да получите по -добра представа за пиърсинга на Daith

1. Какво да очаквате по време на Daith Piercing?

След като вашият пиърсинг обясни какво включва дайърс пиърсинга, той ще започне процедурата, като сложи ръкавици. Ако имате дълга коса или знаете, че косата ви ще докосне зоната, която трябва да се пробие, махнете я от пътя предварително.

След това той ще почисти добре зоната с помощта на антисептичен разтвор или подложка. Това ще помогне да се изяснят възможностите за „повърхностни микроби“, инфектиращи раната. След почистването той ще измери ухото ви и ще отбележи точната зона, която трябва да се пробие. Това е изключително важно за пиърсинга на Daith и Rook, тъй като една малка грешка може да има дългосрочен ефект върху структурата на ухото.

Достъпът до мястото на този пиърсинг е труден, поради което повечето пиърсинги ще ви помолят да легнете и да се обърнете с лице към тях, докато извършват пиърсинга. Това им дава малко повече пространство за работа. Въпреки това е много възможно вашият пиърсинг да е експерт и да предпочете да извърши процедурата, докато седите.

Процедурата ще се извърши с куха игла и може да се използват някои скоби. След пиърсинга професионалистът ще почисти всяка кръв, която може да се е натрупала в ухото ви по време на процеса. Този процес определено ще отнеме повече време от обикновения пиърсинг на лоб, тъй като тази област е сгъната и трудна за перфориране.

Не забравяйте, че те ще използват значителна сила, тъй като хрущялът е по -дебел и преминаването на иглата през него е доста трудно. След успешно пробиване на зоната те ще се поберат в бижута, които са идеални за вашия пиърсинг. След това те ще предпишат всички продукти, които са необходими за поддържане на раната чиста и насърчаване на заздравяването. Ще получите и насока от общи правила, които трябва да се спазват по време на лечебното време.

2. Колко е болезнено?

Нито тази процедура е бърза или безболезнена. Това е отнемаща време процедура, тъй като прокарването на иглата през здравия хрущял е доста трудно и трябва да се извърши с максимална грижа. Ще изпитате по -голяма болка в сравнение с други пиърсинг, които се извършват на лоба. Пиърсингът Daith със сигурност е категоризиран като една от най -болезнените процедури от хора, които получават редовни промени в тялото, но си струва болката. Със сигурност има привлекателна естетическа привлекателност и няма да съжалявате, особено ако искате да спечелите малко мигрена от тази процедура.

3. след процедурна болка

След приключване на процедурата, колко болка ще почувствате зависи от това колко добре се грижите за раната и от това как болката. За някои хора последиците от процедурата са далеч по -болезнени от действителния пиърсинг, а някои може просто да почувстват лека болка леко на заден план. Да останеш зает и да държиш ума си със сигурност помага.daith-piercing-pain

4. Разходите

Пиърсингът на Daith е сравнително скъп. Тези пиърсинги обикновено се решават само от експерти и отнемат повече време и опит за извършване. Една страна ще ви струва от $ 50 до $ 100, няколко фактора влияят върху цената на този пиърсинг – опитът на бъдещия пиърсинг, колко голямо е търсенето на техните услуги и местоположението на клиниката или салона. Цената зависи и от бижутата, които ще изберете за вашия пиърсинг. Препоръчително е да изберете качествени бижута, тъй като това ще бъде от полза в дългосрочен план и няма да повлияе неблагоприятно на раната.

5. Подготовка за процедурата

Ако получаването на този пиърсинг ви причинява безпокойство, пренасрочете срещата си, вместо да потърсите помощ от вашия течен приятел, известен още като алкохол. Вашият пиърсинг няма да извърши процедурата, ако дори сте леко под влияние. Това може да бъде етичен избор от името на вашия пиърсинг или законът може да ги забрани.

Винаги махайте косата си от пътя и се опитайте да измиете добре ухото си, преди да започнете процедурата. Не забравяйте да ядете няколко часа преди процедурата; не влизайте на празен стомах. Хидратацията също е необходима, преди да влезете в клиниката.daith-piercing

6. Допълнителна грижа

Трябва да почиствате раната религиозно с топла морска солена вода два пъти на ден. Това решение може лесно да се приготви с помощта на 1 чаша вода, малко морска сол и лъжица. Разбъркайте енергично солта във водата, докато се разтвори и я изсипете в бутилка с пулверизатор, тъй като е по -лесна за използване. Използвайте чист накрайник или памучен тампон, за да почистите пробитата зона. Дръжте мястото наситено поне за пет минути, преди да извадите памучния тампон от него. Топлата вода помага за оттичането на всяка течност, която може да се натрупа в пробитата област. Поддържайте този процес поне 3 до 6 седмици, дори след като раната е напълно зараснала.

Можете също така да получите препоръка от вашия пиърсинг относно продуктите, които могат да се използват за последваща грижа за тази рана. Налични са няколко спрейове, които са направени с помощта на естествени съставки. Можете също така да намерите мехлеми, които поддържат раната покрита и инфекцията свободна през целия лечебен процес.

7. Спете на противоположната страна

Това се отнася за почти всички пиърсинги. Не оказвайте натиск върху прясно пробитата рана. По време на лечебния период трябва да полагате специални грижи по време на сън, винаги спите на противоположната страна на пиърсинга през следващите 3 до 6 седмици или до пълното заздравяване на раната. Устоявайте на желанието да надраскате или дори да докоснете раната си, тъй като това я прави податлива на бактерии и инфекции. Не търкайте и не изсушавайте косата си със сила през първите няколко седмици, със сигурност не искате да дразните зоната.

8. Законности

Вашата лична карта се изисква строго от пиърсинга, независимо от вашата възраст. За непълнолетните е необходимо един от техните родители или регистрираният им настойник да посети салона с тях. Не можете да получите пиърсинг от която и да е част на тялото без проверка на самоличността.

9. Първоначалните ви бижута може да са различни

Вероятно сте си представяли, че носите определена примка, докато получите пиърсинга. Но може да не е подходящ за анатомията на ухото ви. Дръжте опциите си отворени.

10. Извършва се само с игла

За тази процедура се използва специална игла. Няма шанс вашият пиърсинг да извърши този пиърсинг, използвайки конвенционалната игла, използвана за друга процедура.

Долен ред

Изборът на подходящ професионалист за процедурата е от съществено значение, за да сте сигурни, че ще получите перфектния дайър пиърсинг.