Το piercing είναι trending. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να το παρακάνετε και να τρυπήσετε τον αφαλό σας, είναι βέβαιο ότι θα πιάσετε το bandwagon πολλαπλών αυτιών. Και, δικαιολογημένα, είναι μια δήλωση μόδας που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Το Piercing υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, από φυλετικά έθιμα στη σύγχρονη μόδα έχει δηλώσει την παρουσία του. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε τόσο καιρό, υπάρχουν ορισμένες πτυχές και είδη τρυπήματος που δεν έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα. Ωστόσο, το τρύπημα και το τρύπημα έχουν κάνει κύματα ως προληπτικό φάρμακο για τις ημικρανίες. Όσο για το πόσο αληθής είναι αυτός ο ισχυρισμός, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτήν τη μέθοδο πρόληψης της ημικρανίας. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί πιστοί στη μαγική θεραπεία αυτών των τύπων τρυπήματος.

Καθώς το τρύπημα φτάνει σε νέα ύψη δημοτικότητας, υπάρχουν ορισμένες πτυχές της διάτρησης της πίστης που πρέπει να γνωρίζετε πριν προγραμματίσετε να το κάνετε. Αυτό το άρθρο στοχεύει να επισημάνει τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται για να γίνει ένα piercing.daith-piercing

Τι είναι το Daith Piercing?

Αυτό το τρύπημα έχει ομοιοκαταληξία με πίστη, αλλά γενικά αναφέρεται ως doth. Είναι η διάτρηση που πέρασε μέσα από το χείλος της έλικας, η οποία είναι η εσωτερική πτυχή του φορέα στο αυτί. Αυτό το τρύπημα γίνεται συνήθως από ειδικούς επειδή είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του τρυπήματος.  . Περιοδικό Fakir Mustafa’s Play Body ήταν ο πρώτος που έφερε αυτή την τιμολόγηση στο προσκήνιο με άλλες τροποποιήσεις σώματος, όπως το Apadydoe και η δερματική γροθιά.

Ο Erik Dakota ανακάλυψε αρχικά τη σωστή μέθοδο για να εκτελέσει αυτό το τρύπημα. Γίνεται χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη τεχνική και ένα συγκεκριμένο είδος βελόνας. Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε από το State University της Νέας Υόρκης πυροδότησε το ενδιαφέρον για τις φαρμακευτικές ιδιότητες αυτού του τρυπήματος.

Μερικά ιστορικά γεγονότα για το Daith Piercing

Το Daier piercing ήταν μέρος των παραδόσεων, των θρησκευτικών επιβεβαιώσεων και της αυτοέκφρασης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το piercing ασκείται από τον άνθρωπο από 5000 χρόνια, για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι πρόγονοί μας ασκούν θεραπεία από καιρό με τον βελονισμό.

Ο βελονισμός έγινε για πρώτη φορά μια πρακτική στους πέτρινους χρόνους και από εκεί έχει δημιουργήσει αρκετά χώρο στον κόσμο της θεραπείας και της ιατρικής. Ο Δρ Paul Nogier, που αναφέρεται επίσης ως ο πατέρας της σύγχρονης Ωτοθεραπείας, το εισήγαγε για πρώτη φορά αυτό γύρω στη δεκαετία του ’50. Η έρευνά του περιορίστηκε από την έλλειψη σύγχρονων συσκευών μέτρησης, αλλά μπόρεσε να συμπεράνει ότι τα αυτιά έχουν διάφορα σημεία διέγερσης που μπορούν να χειριστούν για να επηρεάσουν άλλα μέρη του σώματος. Αυτό το συμπέρασμα δίνει έμφαση στις βασικές αρχές του βελονισμού και της ωτοθεραπείας, η οποία χρησιμοποιεί τη διάτρηση ως μέσο τόνωσης των αντανακλαστικών σημείων του σώματος.

Ο Δρ Πωλ ήταν σίγουρος ότι οι σύγχρονοι τρόποι μέτρησης θα μπορούσαν να καθορίσουν πόσο ακριβή διέγερση σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αυτιού μπορεί να δημιουργήσει αντανακλαστικό σε άλλα συνδεδεμένα μέρη. Παρά το γεγονός ότι η σύγχρονη ιατρική δεν υποστηρίζει τους περισσότερους ισχυρισμούς που σχετίζονται με αυτές τις θεραπείες, σίγουρα δεν μπορεί να απορρίψει την ιδέα ότι αυτές οι τεχνικές μπορεί να λειτουργήσουν.

Το τρύπημα πιστεύεται ότι επηρεάζει τη ροή ενέργειας στο σώμα. Το τρύπημα ενός συγκεκριμένου τμήματος του αυτιού μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τις οδυνηρές καταστάσεις από τις οποίες υποφέρουν άλλα μέρη του σώματος. Επηρεάζει επίσης τις εσωτερικές λειτουργίες του σώματος. Τα αυτιά πιστεύεται ότι αποτελούνται από τα περισσότερα σημεία πίεσης που σχετίζονται άμεσα με τον πόνο σε όλο το σώμα.

Στον κόσμο της προληπτικής και εναλλακτικής ιατρικής όπως ο βελονισμός και η ωτοθεραπεία, τα αυτιά θεωρούνται ένα μικροσύστημα που περιέχει όλα τα σημεία πίεσης του σώματος.

daith-piercing

Μια σύντομη επισκόπηση του Daith Piercings

Αν σας αρέσει να στολίζετε τα αυτιά σας με μικρά κοσμήματα που αποτελούν μορφή έκφρασης του εαυτού σας, τότε αξίζει την αισθητική του αυτού του τρυπήματος.

Το τρύπημα Daith πραγματοποιείται στο παχύ τμήμα του χόνδρου στο αυτί ακριβώς πάνω από τον Τράγκους η τοποθεσία αυτού του τρυπήματος σίγουρα το κάνει να φαίνεται αρκετά δραματικό, αλλά αν γίνει σωστά, ο πόνος είναι μικρός.

Ένα τρύπημα απαιτεί λίγο περισσότερη προσοχή από τα αντίστοιχά του, καθώς πρόκειται για μεγαλύτερη πληγή. Ο χρόνος επούλωσης και η διαδικασία της φροντίδας είναι επίσης λίγο πιο περίπλοκες από άλλες διατρήσεις καθώς γίνονται μέσω λεπτότερων τμημάτων του χόνδρου και αυτό γίνεται μέσω ενός πολύ παχύτερου τμήματος.

Εκτός από τη βασική φροντίδα, τα piercing απαιτούν μερικά επιπλέον βήματα για να παραμείνετε καθαροί και χωρίς λοιμώξεις. Ο τρυπητής σας θα καθορίσει το υλικό και το μέγεθος του σκουλαρικιού που θα φοράτε σε αυτό το τρύπημα. Τα τρυπήματα Daith συνήθως χρειάζονται από 4 έως 6 εβδομάδες για να επουλωθούν πλήρως, αλλά είναι επίσης τα πιο ευάλωτα από τα τρυπήματα, επομένως αναμένονται αναποδιές στη διαδικασία επούλωσης.

Οι οδηγίες μετά τη φροντίδα που δίνει ο τρυπητής σας πρέπει να ακολουθούνται όπως η θρησκεία, καθώς ακόμη και η πιο μικρή παραμέληση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παραμόρφωση στη δομή των αυτιών σας. Η πιο σημαντική οδηγία είναι το μέγεθος και το υλικό του κοσμήματος, όλα τα μεγέθη χόνδρου είναι διαφορετικά και αν επιλέξετε να φορέσετε ένα συγκεκριμένο είδος κοσμήματος χωρίς συμβουλή ειδικού, μπορεί να προκληθεί βλάβη στον χόνδρο.

Δείτε επίσης: Rook Piercing: Πόνος, Τιμή & Συμβουλές μετά τη φροντίδα (με 55 παραδείγματα)

daith-piercing-εικόνες  

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Daith Piercings

Οι βασικές γνώσεις βοηθούν πάντα πριν μπείτε στο κάθισμα διάτρησης. Αυτό θα σας προετοιμάσει για τη διαδικασία και τι πρέπει να περιμένετε όταν επισκέπτεστε μια κλινική. Οι ακόλουθες πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να έχετε μια καλύτερη εικόνα των τρυπήσεων

1. Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια ενός Daith Piercing?

Αφού ο τρυπητής σας εξηγήσει τι συνεπάγεται το τρύπημα, θα ξεκινήσει τη διαδικασία βάζοντας μερικά γάντια. Εάν έχετε μακριά μαλλιά ή γνωρίζετε ότι τα μαλλιά σας θα αγγίξουν την περιοχή που πρέπει να τρυπηθεί, βγάλτε τα από πριν.

Στη συνέχεια, θα καθαρίσει καλά την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα αντισηπτικό διάλυμα ή ένα μαξιλάρι. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τις πιθανότητες των «μικροβίων της επιφάνειας» να μολύνουν την πληγή. Μετά τον καθαρισμό, θα μετρήσει το αυτί σας και θα σημειώσει την ακριβή περιοχή που πρέπει να τρυπηθεί. Αυτό είναι εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για τα τρυπήματα σε daith και rook καθώς ένα μικρό λάθος μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στη δομή του αυτιού.

Είναι δύσκολο να φτάσετε στη θέση αυτού του τρυπήματος, γι ‘αυτό οι περισσότεροι τρυπητές θα σας ζητήσουν να ξαπλώσετε και να κοιτάξετε μακριά τους ενώ εκτελούν το τρύπημα. Αυτό τους δίνει λίγο περισσότερο χώρο για να εργαστούν. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ότι ο διατρυπής της επιλογής σας είναι ειδικός και προτιμά να εκτελεί τη διαδικασία ενώ κάθεστε.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας μια κοίλη βελόνα και μπορεί να χρησιμοποιήσουν μερικούς σφιγκτήρες. Μετά το τρύπημα, ο επαγγελματίας θα καθαρίσει κάθε αίμα που μπορεί να έχει συσσωρευτεί στο αυτί σας κατά τη διαδικασία. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει σίγουρα περισσότερο από το συνηθισμένο τρύπημα λοβού καθώς αυτή η περιοχή είναι διπλωμένη και δύσκολη διάτρηση.

Θυμηθείτε ότι θα χρησιμοποιήσουν σημαντική δύναμη καθώς ο χόνδρος είναι παχύτερος και η διέλευση της βελόνας από αυτό είναι αρκετά δύσκολη. Αφού τρυπήσετε με επιτυχία την περιοχή, θα χωρέσουν σε κοσμήματα που είναι ιδανικά για το τρύπημα σας. Στη συνέχεια, θα συνταγογραφήσουν όλα τα προϊόντα που χρειάζονται για να διατηρηθεί η πληγή καθαρή και να προωθηθεί η επούλωση. Θα λάβετε επίσης μια κατευθυντήρια γραμμή γενικών κανόνων που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της επούλωσης.

2. Πόσο Πονάει?

Ούτε αυτή η διαδικασία είναι γρήγορη ή ανώδυνη. Αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς η είσοδος της βελόνας μέσω του σκληρού χόνδρου είναι αρκετά δύσκολη και πρέπει να γίνει με απόλυτη προσοχή. Θα αντιμετωπίσετε περισσότερο πόνο σε σύγκριση με άλλα τρυπήματα που γίνονται στον λοβό. Τα τρυπήματα Daith κατηγοριοποιούνται σίγουρα ως μία από τις πιο οδυνηρές διαδικασίες από άτομα που υποβάλλονται σε τακτικές τροποποιήσεις του σώματος, αλλά αξίζει τον πόνο. Έχει σίγουρα μια εντυπωσιακή αισθητική και δεν θα το μετανιώσετε, ειδικά, αν θέλετε να ανακουφιστείτε από την ημικρανία από αυτή τη διαδικασία.

3. fter Διαδικασία Πόνος

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, πόσο πόνος θα νιώσετε εξαρτάται από το πόσο καλά φροντίζετε την πληγή και πώς αισθάνεστε τον πόνο. Για ορισμένα άτομα, τα επακόλουθα της διαδικασίας είναι πολύ πιο οδυνηρά από το πραγματικό τρύπημα και μερικά μπορεί να αισθάνονται ελαφρώς πόνο ελαφρώς στο παρασκήνιο. Το να είσαι απασχολημένος και να απασχολείς το μυαλό σου σίγουρα βοηθάει.daith-piercing-pain

4. Το Κόστος

Τα τρυπήματα Daith είναι σχετικά δαπανηρά. Αυτά τα τρυπήματα συνήθως αντιμετωπίζονται μόνο από ειδικούς και χρειάζονται περισσότερο χρόνο και τεχνογνωσία για να εκτελεστούν. Μια μεμονωμένη πλευρά θα σας κοστίσει οπουδήποτε από $ 50 έως $ 100, μερικοί παράγοντες επηρεάζουν την τιμή αυτού του τρυπήματος – η τεχνογνωσία του υποψήφιου τρυπητή, πόσο υψηλή είναι η ζήτηση για τις υπηρεσίες τους και η τοποθεσία της κλινικής ή του σαλονιού. Η τιμή εξαρτάται επίσης από το κόσμημα που θα επιλέξετε για το τρύπημα σας. Συνιστάται να επιλέξετε ποιοτικά κοσμήματα καθώς αυτό θα είναι επωφελές μακροπρόθεσμα και δεν θα επηρεάσει αρνητικά το τραύμα.

5. Προετοιμασία για τη Διαδικασία

Εάν αυτό το τρύπημα σας προκαλεί άγχος, ξαναπρογραμματίστε το ραντεβού σας αντί να πάρετε βοήθεια από τον υγρό φίλο σας, αλκοόλ. Ο τρυπητής σας δεν θα εκτελέσει τη διαδικασία εάν είστε έστω και ελαφρώς υπό την επήρεια. Αυτό μπορεί να είναι μια ηθική επιλογή για λογαριασμό του τρυπητή σας ή ο νόμος μπορεί να τους απαγορεύσει.

Πάντα βγάζετε τα μαλλιά σας από τη μέση και προσπαθείτε να πλένετε καλά το αυτί σας πριν μπείτε στη διαδικασία. Θυμηθείτε να φάτε λίγες ώρες πριν από τη διαδικασία. μην μπείτε με άδειο στομάχι. Η ενυδάτωση είναι επίσης απαραίτητη πριν μπείτε στην κλινική.daith-piercing

6. Μετέπειτα φροντίδα

Πρέπει να καθαρίζετε θρησκευτικά την πληγή με ζεστό θαλασσινό νερό δύο φορές την ημέρα. Αυτό το διάλυμα μπορεί εύκολα να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας 1 φλιτζάνι νερό, λίγο θαλασσινό αλάτι και ένα κουτάλι. Ανακατέψτε το αλάτι στο νερό έντονα μέχρι να διαλυθεί και ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού καθώς είναι ευκολότερο στη χρήση. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό q-tip ή ένα βαμβάκι για να καθαρίσετε την τρυπημένη περιοχή. Κρατήστε την περιοχή κορεσμένη τουλάχιστον για πέντε λεπτά πριν αφαιρέσετε το βαμβάκι από αυτό. Το ζεστό νερό βοηθά στην αποστράγγιση οποιουδήποτε υγρού που μπορεί να συσσωρευτεί στην τρυπημένη περιοχή. Διατηρήστε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον για 3 έως 6 εβδομάδες ακόμη και μετά την πλήρη επούλωση του τραύματος.

Μπορείτε επίσης να λάβετε μια σύσταση από τον τρυπητή σας σχετικά με τα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετέπειτα περιποίηση αυτής της πληγής. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα σπρέι που γίνονται με φυσικά συστατικά. Μπορείτε επίσης να βρείτε σάλτσες που διατηρούν την πληγή καλυμμένη και χωρίς μόλυνση καθ ‘όλη τη διαδικασία επούλωσης.

7. Κοιμηθείτε στην απέναντι πλευρά

Αυτό ισχύει για σχεδόν όλα τα τρυπήματα. Μην ασκείτε πίεση στο φρεσκοδιατρημένο τραύμα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου επούλωσης πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ κοιμάστε, να κοιμάστε πάντα στην αντίθετη πλευρά του τρυπήματος για τις επόμενες 3 έως 6 εβδομάδες ή μέχρι να επουλωθεί πλήρως η πληγή. Αντισταθείτε στην επιθυμία να ξύσετε ή ακόμη και να αγγίξετε την πληγή σας καθώς αυτό το καθιστά ευαίσθητο σε βακτήρια και λοιμώξεις. Μην τρίβετε ή στεγνώνετε τα μαλλιά σας με δύναμη κατά τις πρώτες εβδομάδες, σίγουρα δεν θέλετε να ερεθίσετε την περιοχή.

8. Νομιμότητες

Η ταυτότητά σας απαιτείται αυστηρά από τον τρυπητή, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Για ανηλίκους, είναι απαραίτητο ένας από τους γονείς τους ή ο εγγεγραμμένος κηδεμόνας τους να επισκεφθεί το σαλόνι μαζί τους. Δεν μπορείτε να κάνετε διάτρηση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος χωρίς επαλήθευση ταυτότητας.

9. Τα αρχικά σας κοσμήματα μπορεί να είναι διαφορετικά

Πιθανότατα έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να φοράει έναν βρόχο ενώ κάνετε το τρύπημα. Αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλο για την ανατομία του αυτιού σας. Κρατήστε τις επιλογές σας ανοιχτές.

10. Γίνεται μόνο με βελόνα

Για τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται ειδική βελόνα. Δεν υπάρχει περίπτωση ο τρυπητής σας να κάνει αυτό το τρύπημα χρησιμοποιώντας τη συμβατική βελόνα που χρησιμοποιείται για άλλες διαδικασίες.

Συμπέρασμα

Η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία για τη διαδικασία είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε το τέλειο τρύπημα.