Η παροχή συμβουλών στον καλλιτέχνη τατουάζ σας είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους των εθιμοτυπιών τατουάζ και ναι, η εθιμοτυπία του τατουάζ είναι ένα πραγματικό πράγμα. Από την υγιεινή σας ως πελάτη έως την αποφυγή της συνεχούς αναδιαμόρφωσης του τατουάζ σας ενώ εργάζονται, οι πελάτες δεν δίνουν σημασία στην εθιμοτυπία τατουάζ όσο θα ήθελαν οι περισσότεροι καλλιτέχνες τατουάζ. Ωστόσο, η πιο αγνοημένη εθιμοτυπία είναι οι πελάτες να ανατρέπουν στους καλλιτέχνες τατουάζ τους.

Ενώ οι άλλες εθιμοτυπίες είναι προφανώς πολύ σημαντικές, όπως το ντους πριν κάνετε ένα τατουάζ και το να μην κάνετε μικροδιαχείριση στο τατουάζ σας ενώ δουλεύουν, η ανατροπή έχει πολύ μεγαλύτερη προτεραιότητα. Έτσι, πριν βγείτε για να κάνετε το αγαπημένο σας τατουάζ, εδώ είναι μια μικρή ανανέωση γιατί πρέπει να συμβουλεύετε τον καλλιτέχνη σας και πόσο πρέπει να δώσετε.

Συμβουλή για τον καλλιτέχνη τατουάζ σας

Γιατί να συμβουλεύσετε έναν καλλιτέχνη τατουάζ

Το φιλοδώρημα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διαδικασία τατουάζ σας, περισσότερο από άλλους τύπους υπηρεσιών. Σχεδόν όλες οι βιομηχανίες που βασίζονται σε υπηρεσίες έχουν την ανατροπή ως έναν τρόπο για να δείξουν πόσο εκτιμάτε την εξατομικευμένη υπηρεσία ενός εργαζομένου. Εργασίες όπως η οδήγηση με ταξί, η μπάρμαν και το χτένισμα, για να αναφέρουμε μερικές, πολύ γνωστά λαμβάνουν συμβουλές για την εξυπηρέτησή τους. Επομένως, είναι λογικό να συμβουλεύετε επίσης καλλιτέχνες τατουάζ που αναμφισβήτητα εργάζονται πολύ πιο σκληρά από τις περισσότερες υπηρεσίες που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Οι καλλιτέχνες αναμφίβολα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή σε κάθε πελάτη τους και αξίζουν αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους. Όπως και ένας σερβιτόρος αξίζει μια συμβουλή για την εξυπηρέτησή του, οι καλλιτέχνες τατουάζ το αξίζουν επίσης αν όχι περισσότερο. Εάν δεν παραλείψετε να ενημερώσετε έναν σερβιτόρο για την υπηρεσία του, δεν πρέπει να παραλείψετε να συμβουλεύσετε τον τατουάζ καλλιτέχνη σας.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η επισήμανση είναι σημαντική για τους καλλιτέχνες τατουάζ είναι ότι δεν λαμβάνουν όλα τα χρήματα που τους πληρώνετε για τις προσπάθειές τους. Όπως σε κάθε κλάδο που βασίζεται σε υπηρεσίες. οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες λαμβάνουν μόνο ένα συγκεκριμένο ποσοστό χρημάτων για τις υπηρεσίες τους.

Οι καλλιτέχνες τατουάζ παίρνουν συχνά κάπου μεταξύ 30% και 70% των κερδών κάθε τατουάζ, καθώς τα υπόλοιπα επιστρέφουν στο κατάστημα. Αυτά τα κέρδη βοηθούν στην πληρωμή των λογαριασμών των καταστημάτων και για ορισμένες από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ορισμένοι καλλιτέχνες πρέπει ακόμη να αγοράσουν τα δικά τους εφόδια, γεγονός που καθιστά την μείωση της τιμής κατανοητά άδικη.

Τέλος, θέλετε να αφήσετε μια καλή εντύπωση στον καλλιτέχνη τατουάζ σας σε περίπτωση που επιστρέψετε και το να τους δώσετε μια συμβουλή είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να τους κάνετε φίλους. Είναι πολύ σημαντικό να το δείξεις εκτιμήστε τα ταλέντα του καλλιτέχνη σας και τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να μπορούν να δείξουν πολύ περισσότερο πάθος για τα μελλοντικά σας έργα. Εξάλλου, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι ένας καλλιτέχνης τατουάζ που δεν σας συμπαθεί.

Πόσο Συμβουλεύω?

Τώρα που καταλαβαίνετε γιατί το φιλοδώρημα, ειδικά στην περίπτωση ενός καλλιτέχνη τατουάζ, είναι τόσο απίστευτα σημαντικό, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στο πόσο πρέπει να τους πληρώσετε. Τώρα δεν υπάρχει όριο στο μεγάλο είδος που μπορείτε να δώσετε στον καλλιτέχνη σας, προφανώς. Αν πραγματικά έκλεψαν την καρδιά σας με το τατουάζ τους, τότε ο ουρανός είναι το όριο.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχετε αλλαγή τσέπης αξίας εκατομμυρίων δολαρίων για να δώσετε στον καλλιτέχνη σας δωρεάν, οπότε εσείς (και ο καλλιτέχνης) θα πρέπει να συμβιβαστείτε με λιγότερα. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να τους δίνετε μόνο μια συμβουλή μερικών δολαρίων για τις υπηρεσίες τους, καθώς αυτό μπορεί να είναι λίγο ασέβεια. Και ενώ μπορεί να μην το λένε δυνατά, θα σε κρίνουν σιωπηλά. γι ‘αυτό είναι σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε τη γενική εθιμοτυπία για να αναφέρετε έναν καλλιτέχνη τατουάζ για τη δουλειά του.

Συμβουλή στον καλλιτέχνη

Μια πολύ συμφωνημένη μέτρηση για συμβουλές μεταξύ των περισσότερων καλλιτεχνών τατουάζ τουλάχιστον 15% για τα τατουάζ τους. Έτσι, εάν ο καλλιτέχνης σας παίρνει 150 $ την ώρα και εργάζεται για τέσσερις ώρες, ο λογαριασμός σας θα είναι 600 $. Αλλά θα πρέπει να πληρώσετε τον καλλιτέχνη σας τουλάχιστον $ 90 (15%) ως φιλοδώρημα για τις προσπάθειές του. Τώρα, αυτό είναι, φυσικά, μια συμβουλή για τατουάζ μεσαίας τιμής, αλλά αυτό το 15% μπορεί να φαίνεται αρκετά βαρύ σε πιο ακριβά τατουάζ όπως αυτά που κοστίζουν πάνω από $ 1500 ή $ 2000.

Μόνο με $ 1500, η ​​άκρη του 15% μπορεί να μοιάζει με $ 225 και αυτό δεν είναι το τίμημα που θέλουν οι περισσότεροι να δώσουν. Έτσι, στις περισσότερες παραγγελίες που ξεπερνούν τα $ 2000, οι καλλιτέχνες τατουάζ θα δεχτούν επίσης μια συμβουλή 10% για το συνολικό λογαριασμό, καθώς μπορεί επίσης να κάνει το βαρύ άκρο για τον καλλιτέχνη.

Τώρα αν είστε κάποιος που δεν θέλει να περάσει από τις πολυπλοκότητες του υπολογισμού του ποσού που πρέπει να του πληρώσετε, μπορείτε πάντα να του δώσετε ένα προκαθορισμένο χρηματικό ποσό. Οι περισσότεροι πελάτες τείνουν να το κάνουν αυτό, καθώς δίνουν στον καλλιτέχνη τους 100 $ ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκο ή πόσο χρόνο πήρε το τατουάζ.

Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους, ακόμη και το 10% της συνολικής παραγγελίας τους είναι λίγο υπερβολικό για να ζητήσουν. Με δάνεια, ενοίκια και λογαριασμούς, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να πληρώσουν μια συμβουλή εκ των προτέρων. Και αν αισθάνεστε ότι αυτό γίνεται λίγο πολύ σχετικό, τότε εδώ είναι το πώς μπορείτε ακόμα να κερδίσετε έναν προϋπολογισμό.

Αναφορά σε προϋπολογισμό

Εάν οι δαπάνες σας είναι λίγο χαμηλές, αλλά χρειάζεστε πραγματικά αυτό το τατουάζ του Patrick που χασμουριέται, μπορείτε ακόμα να κάνετε αυτό το τατουάζ και να το αναφέρετε με τρόπο που σας ευνοεί.

Μιλήστε με τον καλλιτέχνη σας για την κατάστασή σας και ρωτήστε τον αν είναι εντάξει με την ενημέρωσή του σε συνεδρία. Μέσω αυτού, μπορείτε εύκολα να πληρώσετε τις συμβουλές σας με κάθε συνεδρία που μπορεί να συγκεντρωθεί στο συνολικό ποσό που θα πληρώνατε αρχικά. Αυτό μπορεί να είναι ένας πραγματικός σωτήρας, ειδικά όταν το τατουάζ σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

πόσο-πολύ-στην-άκρη-τατουάζ-καλλιτέχνης

Συμβουλή ή μη Συμβουλή?

Παρόλο που η επισήμανση είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε πώς είστε χάρη στο άτομο που σας παρέχει μια υπηρεσία, δεν είναι απαραίτητο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι καλλιτέχνες τατουάζ (και πολλοί άλλοι υπάλληλοι υπηρεσιών) δεν περιμένουν να λάβουν συμβουλές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Πολλοί εργαζόμενοι δεν επιδίδονται στην ευχή ότι οι πελάτες θα τους πληρώσουν επιπλέον για τις προσπάθειές τους. Έτσι, ακόμα κι αν σηκωθείτε και φύγετε από το κατάστημα, ο καλλιτέχνης δεν θα σας σταματήσει και θα ζητήσει τη συμβουλή του. Είναι γενική ευγένεια να δώσετε στον καλλιτέχνη σας μια συμβουλή που δείχνει ότι είστε ευγνώμονες.

Αλλά αν έχετε χαμηλά μετρητά ή έχετε έναν πραγματικό λόγο, μπορείτε απλά να μην πληρώσετε στον καλλιτέχνη μια συμβουλή. Και παρόλο που οι άνθρωποι μιλούν για συμβουλές ως απόλυτη ανάγκη, μπορείτε να δώσετε συμβουλές μόνο όταν αισθάνεστε ότι ο καλλιτέχνης σας έκανε καλή δουλειά.

Δώρα στη θέση των συμβουλών

Αυτό είναι ένα περίεργο πράγμα που πρέπει να ρωτήσετε, αλλά αυτό γίνεται μια πολύ κοινή τάση μεταξύ διαφόρων καλλιτεχνών τατουάζ. Αντί να τους δώσουν μερικές εκατοντάδες δολάρια με τη μορφή φιλοδωρήματος, μερικοί είναι επίσης πρόθυμοι να δεχτούν ορισμένα δώρα ως αντικατάσταση της συμβουλής τους.

Αν και είναι απολύτως εντάξει να προσφέρετε στον καλλιτέχνη σας δώρα αντί για μετρητά, δεν είναι εντάξει να τους προσφέρετε υπηρεσίες ή συμβουλές στη θέση της αρχικής τους πληρωμής. Η ανταλλαγή συμφωνίας με έναν καλλιτέχνη δεν είναι μόνο μια αμήχανη συζήτηση, αλλά αποδεικνύεται πολύ ασέβεια και εντελώς προσβλητική.

Έτσι, εάν ένας καλλιτέχνης, ο οποίος είναι φίλος σας, αποφάσισε να σας κάνει μελάνι αν του κάνετε τη χάρη, όπως να δουλεύει στο αυτοκίνητό του, να ρίξει μια ματιά στο διαφημιστικό του σχέδιο ή τι όχι, τότε είναι καλό να ξεκινήσετε ένα επάγγελμα. Αλλά αν δεν έχετε ρητή συμφωνία με τον καλλιτέχνη, δεν πρέπει να έχετε προσδοκίες ότι μπορείτε να πληρώσετε με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα μετρητά σας.

Πότε να συμβουλευτείτε τον καλλιτέχνη?

Τώρα, αυτή είναι η προφανής δήλωση, αλλά θα πρέπει να συμβουλεύετε τον καλλιτέχνη σας μετά τη συνεδρία σας ή αφού ολοκληρώσουν το τατουάζ σας. Δεδομένου ότι η συμβουλή σας αντανακλά το πόσο αγαπάτε τη δουλειά τους, είναι λογικό να τους δίνετε συμβουλές μόνο αφού ολοκληρώσετε το τατουάζ. Αλλά αν γνωρίζετε τον καλλιτέχνη, μπορείτε να τον συμβουλεύετε μετά από κάθε συνεδρία.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο πρέπει να συμβουλεύω τον καλλιτέχνη τατουάζ μου?

Ένα πολύ συμφωνημένο ποσό για να πληρώσετε τους καλλιτέχνες τατουάζ σας είναι 10% -20% του συνολικού λογαριασμού. Αλλά αν δεν θέλετε να μπείτε στις επιπλοκές του υπολογισμού αυτού, μπορείτε πάντα να ορίσετε ένα προκαθορισμένο ποσό για να δώσετε στον καλλιτέχνη σας.

Μπορώ να τους συμβουλεύσω με δώρα?

Ναι, μπορείτε, αλλά δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες πρόθυμοι να δεχτούν ένα δώρο αντί για χρήματα. Επομένως, εκτός εάν και οι δύο καταλήξετε σε αμοιβαία συμφωνία, μπορείτε να αναμένετε επιστροφή μετρητών.

Μπορώ να πληρώσω για το τατουάζ μου με δώρα ή υπηρεσίες?

Αν δεν γνωρίζετε τον καλλιτέχνη σε προσωπικό επίπεδο, δεν μπορείτε. Και ως πελάτης, δεν πρέπει να κάνετε αυτήν την προσφορά, καθώς είναι πολύ ασέβεια για τον καλλιτέχνη.

Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να τα προμηθευτώ?

Το φιλοδώρημα είναι και ήταν πάντα προαιρετικό. Εάν έχετε έναν πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν μπορείτε να ανατρέψετε ή να αισθανθείτε ότι η ποιότητα του μελανιού δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, μπορείτε να παραλείψετε να τα αναφέρετε. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι πολύ κατανοητοί και δεν κάνουν μεγάλη σκηνή αν πείτε όχι.

συμπέρασμα

Οι καλλιτέχνες τατουάζ κατέχουν μια πολύ περίεργη θέση στη βιομηχανία εργαζομένων με βάση τις υπηρεσίες. Όπου οι κουρείς, οι σερβιτόροι και οι οδηγοί ταξί μπορούν να περιμένουν το ίδιο άτομο ή πλήθος ανθρώπων να εμφανίζονται πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους, οι καλλιτέχνες τατουάζ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που δεν περιμένουν να ξαναδούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η περίεργη θέση τους κάνει κάτι σαν συμβουλές λίγο πιο περίπλοκο από όσο θα έπρεπε.

Και ενώ οι καλλιτέχνες τατουάζ δεν κρατάνε κακό σε εσάς, ειδικά αν έχετε έναν πραγματικό λόγο, κάποιοι μπορεί να σας κρίνουν σιωπηλά. Έτσι, αν σκοπεύετε να κάνετε ένα τατουάζ και να μην επισκεφθείτε ξανά τον καλλιτέχνη, φροντίστε να τους αφήσετε τουλάχιστον μια συμβουλή 15%. Από την άλλη πλευρά, εάν σκοπεύετε να τους επισκεφθείτε ξανά, μπορείτε να τους αφήσετε μια μικρότερη αλλά ακόμα αρκετά σημαντική συμβουλή.