ο Το πρώτο τατουάζ ήταν μελανωμένο πριν από περίπου 5.000 χρόνια. Έκανε έκκληση στους ανθρώπους και το τατουάζ έχει γίνει μια ευρέως ακολουθούμενη τάση από τότε. Στην τρέχουσα εποχή, μπορείτε να βρείτε διάφορα μικρά με τουλάχιστον ένα τατουάζ πάνω τους. Φαίνεται μοναδικό και λαμβάνετε πολλά κομπλιμέντα για την επιλογή του σχεδίου ή της ιδέας. Για να μην αναφέρουμε, πολλοί διάσημοι έχουν επίσης προτιμήσει να είναι μέρος της μπάντας, γεγονός που αύξησε τη δημοτικότητά του ακόμη περισσότερο.

Επιπλέον, τα σχέδια τατουάζ διαφέρουν από πρόσωπο ζώου έως εμπνευσμένο απόσπασμα. μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε συνδυάζεται καλά με την προσωπικότητά σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τατουάζ είναι μόνιμο. Μόλις το αποκτήσετε, το σχέδιο θα μείνει για πάντα στο σώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι είναι προσεκτικοί όταν πρόκειται να κάνουν τατουάζ. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν μάθετε ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας, τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε ένα τατουάζ. Η διαδικασία αφαίρεσης είναι ασφαλής, αποτελεσματική, προσιτή και προσιτή.λέιζερ-αφαίρεση τατουάζ

Λόγοι για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ

Το να κάνεις ένα τατουάζ μπορεί να είναι συναρπαστικό στην εφηβεία. Ωστόσο, μπορεί να αγκαλιαστεί στην ενήλικη ζωή. Or μερικές φορές είναι το επάγγελμά σας ή η κουλτούρα σας που δεν δέχεται δραματικά σχέδια που σας ενθαρρύνουν να απαλλαγείτε από ένα τατουάζ. Επιπλέον, η αφαίρεση ενός παλιού τατουάζ για να αποκτήσετε ένα νέο είναι συχνά ένας λόγος επίσης. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι που σας ωθούν να το αφαιρέσετε. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Μέγεθος και Τοποθεσία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα τατουάζ φαίνεται υπέροχο αν γίνει σωστά. Υποθέσατε ότι θα εμφανιστεί μοναδικό σε ένα συγκεκριμένο μέρος, αλλά αποδεικνύεται καταστροφή. Επίσης, μερικές φορές το μέγεθος του τατουάζ απογοητεύει επίσης. Αυτοί οι παράγοντες σας οδηγούν στην αφαίρεση τατουάζ χωρίς να το κάνετε δεύτερη σκέψη.

Συναισθηματική απόφαση

Μια παρορμητική απόφαση θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για να κάνετε ένα τατουάζ και να το μετανιώσετε αργότερα. Πιστεύετε ότι το να κάνετε τατουάζ θα μοιάζει μοναδικό ή θα σας εμπνεύσει. Ωστόσο, δεν έχετε άλλη επιλογή όταν πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μη αναμενόμενο αποτέλεσμα

Ξοδεύετε αρκετό χρόνο στο σχεδιασμό ή τις ώρες αναζήτησης για να εμπνευστείτε για να κάνετε το καλύτερο τατουάζ. Παρ ‘όλα αυτά, δεν μπορείτε να προβλέψετε πώς θα ήταν τελικά. Και πονάει να λάβετε ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα αφού ξοδέψετε χρόνο και χρήμα. Περιστάσεις όπως αυτές συμβάλλουν επίσης στην αφαίρεση τατουάζ.

Λάθος εμπειρία συγκάλυψης

Η συγκάλυψη είναι μια διαδικασία κατά την οποία μπορείτε να καλύψετε το προηγούμενο ή ένα ανεπιθύμητο τατουάζ χρησιμοποιώντας το ίδιο ή πιο σκούρο μελάνι. Οι άνθρωποι επιλέγουν την επιλογή επειδή είναι φθηνότερη και κρύβει ξεθωριασμένα ή ελαφριά τατουάζ. Ωστόσο, το κάλυμμα συχνά δημιουργεί περισσότερο χάος και φαίνεται δυσάρεστο, γι ‘αυτό και το να το αφαιρέσετε εντελώς φαίνεται καλύτερη ιδέα.

Άμεση μετάνοια

Νομίζετε ότι ένα έντονο ή μεγάλο τατουάζ θα σας φαινόταν μοναδικό, αλλά δεν το έκανε. Εκεί είναι που λυπάσαι για να κάνεις ένα νέο τατουάζ. Και θέλετε να το ξεφορτωθείτε αμέσως. Αυτός είναι ένας από τους λόγους αφαίρεσης τατουάζ καθώς ένα μη ελκυστικό σχέδιο μπορεί να σας οδηγήσει σε αγκαλιές καταστάσεις.

Μπορείτε να αφαιρέσετε ένα τατουάζ χρησιμοποιώντας οικιακά μέσα?

Μπορεί να βρείτε κρέμες ή βάλσαμα που ισχυρίζονται ότι φωτίζουν ή διαγράφουν αποτελεσματικά ένα τατουάζ. Οι περισσότεροι επενδύουν στα προϊόντα νομίζοντας ότι θα μπορούσαν να γίνουν μια ανέξοδη ή ανώδυνη εναλλακτική λύση. Ωστόσο, η περίπτωση είναι αντίθετη, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για την αφαίρεση ενός τατουάζ. Θα καταλήξετε μόνο να σπαταλάτε τα χρήματά σας για άχρηστα βάλσαμα ή κρέμες.

10+ πράγματα για να μάθετε για την αφαίρεση τατουάζ λέιζερ

Θα μπορούσε να υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος που σας ενθαρρύνει να αφαιρέσετε το τατουάζ σας. Επιπλέον, η αφαίρεση ενός τατουάζ δεν είναι πλέον δύσκολο να σπάσει. Η αφαίρεση τατουάζ λέιζερ θεωρείται μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία τεχνικής.

Παρ ‘όλα αυτά, διάφοροι άνθρωποι αμφιβάλλουν για την τεχνική λέιζερ για να αφαιρέσουν το τατουάζ των ετών. Έχουν κάθε είδους ερωτήσεις σχετικά με την τεχνική και τα αποτελέσματα. Οφείλεται στην έλλειψη γνώσης σε αυτό το πλαίσιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τη διαδικασία και πώς λειτουργεί εάν σκοπεύετε να απαλλαγείτε από το τατουάζ όπως:

Πλήρης αφαίρεση τατουάζ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το τατουάζ σας θα εξαφανιστεί εντελώς. Μπορεί να είναι ή η θεραπεία να μην το αφαιρέσει εντελώς και αφήνεται μια εικόνα φάντασμα μετά τη διαδικασία. Επιπλέον, μπορεί να αντιμετωπίσετε και ουλές. Επιπλέον, σας προτείνουμε να αποφασίσετε εκ των προτέρων εάν μπορείτε να αποδεχτείτε ένα ξεθωριασμένο ή θέλετε να καλύψετε συγκεκριμένα όταν θέλετε να πάτε για νέο τατουάζ μετά την αφαίρεση του προηγούμενου.

Διαδικασία που εμπλέκεται στη θεραπεία με λέιζερ

Η διαδικασία βασίζεται σε μια τεχνική που είναι γνωστή ως επιλεκτική φωτοθερμόλυση. Το λέιζερ στοχεύει συγκεκριμένο μήκος κύματος στα σωματίδια μελάνης. Επίσης, οι ακτίνες λέιζερ του μήκους κύματος πρέπει να μπουν μέσα και να απορροφήσουν ένα φάσμα της χρωστικής τατουάζ.

Επιπλέον, οι χρωστικές τατουάζ απορροφούν επίσης το φως λέιζερ με τη σειρά τους. Αυτό το βήμα προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η αυξημένη θερμοκρασία δεν συμβάλλει σε καμία βλάβη στους ιστούς καθώς μετατρέπεται σε κρουστικό κύμα. Αυτό το κρουστικό κύμα διασπά τα σωματίδια χρωστικής που αργότερα ανακουφίζει μέσω της φυσικής διαδικασίας αποβολής του σώματός σας.

Είναι επώδυνη η θεραπεία με λέιζερ?

Η διαδικασία είναι επώδυνη. Ωστόσο, η ένταση του πόνου εξαρτάται από τη δύναμη του λέιζερ. Διαφέρει επίσης από άτομο σε άτομο. Διάφοροι άνθρωποι το βιώνουν ως επώδυνη θεραπεία, ενώ για άλλους ο πόνος ήταν ανεκτός.

Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι είτε αντιμετωπίζετε τον πόνο είτε όχι, η ένταση του πόνου αυξάνεται καθώς το λέιζερ αρχίζει να λειτουργεί. Μπορείτε να κάνετε τοπικές ενέσεις ανακούφισης πόνου και κρέμες για να μειώσετε την αφαίρεση λέιζερ πόνου σε κάποιο βαθμό.

Είδη θεραπείας με λέιζερ

Υπάρχουν διακριτικά φώτα λέιζερ μήκους κύματος που χρησιμοποιούνται για τη διάσπαση διαφόρων χρωστικών μελανιού. Θα πρέπει να πάτε για μια θεραπεία που προσφέρει πολλαπλά μήκη κύματος φωτός για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδικασία που περιλαμβάνει συνδυασμό θεραπειών λέιζερ για την αποτελεσματική αφαίρεση ενός τατουάζ. Οι σύγχρονες τεχνικές λέιζερ έχουν βελτιωθεί με την πάροδο των ετών. Παρ ‘όλα αυτά, χρειάζεστε ακόμα διάφορες συνεδρίες για να απαλλαγείτε από ένα ανεπιθύμητο τατουάζ.

Απαιτούνται συνεδρίες για την αφαίρεση τατουάζ

Δεν μπορείτε να προβλέψετε πόσες συνεδρίες χρειάζονται σε αυτό το πλαίσιο. Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, εξαρτάται αποκλειστικά από το βάθος, το χρώμα, τη θέση και το μέγεθος του τατουάζ σας. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις, το χρώμα και ο τύπος του δέρματος συμβάλλουν επίσης σε αρκετές συνεδρίες αφαίρεσης τατουάζ.

Θα πρέπει να συζητήσετε τον αριθμό των συνεδριάσεων με τον ειδικό στην αρχή. Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση, απαιτούνται 6 έως 10 συνεδρίες για την αφαίρεση ενός τυπικού τατουάζ. Για επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να προετοιμαστείτε για τουλάχιστον 10+ ραντεβού αφαίρεσης τατουάζ.

Τοποθεσία ενός τατουάζ

Είναι αρκετά εκπληκτικό να μάθουμε ότι η τοποθεσία ενός τατουάζ έχει σημασία για την επιτυχή αφαίρεση. Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ένα τατουάζ πιο κοντά στην καρδιά αφαιρείται ευκολότερα από αυτά που είναι μελανωμένα σε απόσταση από την καρδιά σας. Αναμφίβολα η αποκάλυψη είναι εκπληκτική. Είναι πιθανό λόγω της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτή η κυκλοφορία ελαχιστοποιείται καθώς απομακρύνεστε από την καρδιά, πράγμα που τελικά οδηγεί σε σκληρή και επώδυνη θεραπεία με λέιζερ.

Αυτό σημαίνει ότι η αφαίρεση ενός τατουάζ από το χέρι ή τον αστράγαλο απαιτεί χρόνο και είναι επώδυνη σε σύγκριση με αυτά στους ώμους και το στήθος. Επίσης, θα πρέπει να έχετε κατά νου αυτές τις βασικές πληροφορίες όταν κάνετε ένα τατουάζ, ώστε να μην σας φαίνεται επώδυνο σε περίπτωση που θέλετε να το ξεφορτωθείτε στο μέλλον.

Χρόνος αναμονής μεταξύ δύο συνεδριών αφαίρεσης τατουάζ

Ο τυπικός χρόνος αναμονής μεταξύ δύο συνεδριών αφαίρεσης λέιζερ είναι τέσσερις εβδομάδες. Διαφέρει από άτομο σε άτομο καθώς και άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή δερματικά προβλήματα προτείνεται να περιμένουν 6 έως 8 εβδομάδες. Επιπλέον, εάν αντιμετωπίσετε ερεθισμό, ερυθρότητα, ανοιχτή πληγή ή πρήξιμο, ο δερματολόγος σας μπορεί να αυξήσει την περίοδο αναμονής. Αυτός ο χρόνος αναμονής μεταξύ των συνεδριών είναι καθοριστικός καθώς το δέρμα σας χρειάζεται να αφαιρέσει χρωστικές από το σώμα και να αναρρώσει.

Ποιο είδος τατουάζ αφαιρείται ευκολότερα?

Μπορείτε να βρείτε δύο είδη τατουάζ, δηλαδή επαγγελματικά και ερασιτεχνικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο τύποι περιέχουν υπέρ και κατά κατά την αφαίρεση. Τα ερασιτεχνικά τατουάζ θεωρούνται εύκολο να αφαιρεθούν επειδή δεν είναι κορεσμένα με μελάνι. Ορισμένοι καλλιτέχνες δεν χρησιμοποιούν μελάνι υψηλής ποιότητας στα ερασιτεχνικά τατουάζ.

Επίσης, η εφαρμογή είναι επίσης άνιση, γεγονός που καθιστά χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία για την αφαίρεση ενός ερασιτεχνικού τατουάζ. Από την άλλη πλευρά, η αφαίρεση ενός επαγγελματικού τατουάζ μπορεί να γίνει μια διαφορετική εμπειρία. Ένα επαγγελματικό τατουάζ είναι κατασκευασμένο με μελάνι υψηλής ποιότητας και είναι ενσωματωμένο βαθιά στο δέρμα σας. Χωρίς αμφιβολία, είναι επίσης περίπλοκο να αφαιρεθεί, αλλά η ομοιόμορφη εφαρμογή του καθιστά τη θεραπεία εύκολη σε κάποιο βαθμό.

Ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας με λέιζερ σε διαφορετική χροιά

Ο σκούρος τόνος του δέρματος αντιμετωπίζει συχνά δερματικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με λέιζερ. Η παρενέργεια είναι γνωστή ως Υπόχρωμα. Αυτό συμβαίνει όταν μια θεραπεία με λέιζερ εξαλείφει τις χρωστικές από τη σκοτεινή χροιά μαζί με τις χρωστικές μελανιού. Αυτή η κατάσταση τελικά οδηγεί σε υπο-χρωματισμό που μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλητικά προβλήματα του δέρματος αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Επιπλέον, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο με τη λήψη των κατάλληλων προφυλάξεων.

Το χρώμα του τατουάζ και η επιτυχής αφαίρεση

Το χρώμα του τατουάζ σας παίζει επίσης σημαντικό σε αυτό το πλαίσιο. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι οι σκοτεινές χρωστικές ουσίες αφαιρούνται εύκολα, ενώ οι φωτεινές αποχρώσεις απαιτούν πολλές συνεδρίες. Επιπλέον, οι χρωστικές που περιέχουν διοξείδια τιτανίου όπως παστέλ και φθορισμού είναι πολύπλοκες για να αφαιρεθούν με θεραπεία με λέιζερ.

Η προηγμένη τεχνολογία μπορεί να επιταχύνει τη θεραπεία

Σως έχετε ακούσει ότι η αφαίρεση ενός τατουάζ διαρκεί έως και ένα χρόνο. Παρ ‘όλα αυτά, οι προηγμένες θεραπείες επιταχύνουν τη διαδικασία. Μπορείτε να επιλέξετε δύο ή περισσότερες συνεδριάσεις σε μία μόνο επίσκεψη. Πρέπει να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας εάν σας προσφέρει θεραπεία με λέιζερ pico ή όχι. Με αυτήν την προηγμένη επιλογή, μπορείτε να απαλλαγείτε από το τατουάζ σε λίγες συνεδρίες.

Η σάρκα σας μπορεί να καεί

Δεν μπορείτε να αισθανθείτε πώς αφαιρείται ένα τατουάζ. Ωστόσο, μπορείτε να το μυρίσετε. Φαίνεται ένα ανησυχητικό γεγονός που σχετίζεται με την αφαίρεση του τατουάζ. Το δέρμα σας καίγεται όταν το λέιζερ συστέλλεται με το δέρμα σας και απελευθερώνει μια ουσία που ονομάζεται λοφίο λέιζερ. Διαλύεται στον αέρα επιτρέποντάς σας να μυρίσετε το κάψιμο του δέρματος.

Ο δερματολόγος φορά μάσκα και έχει εγκατεστημένο το σύστημα εκκένωσης καπνού στο δωμάτιο. Πρόσφατες καινοτομίες σε αυτό το πλαίσιο βελτίωσαν αυτήν την κατάσταση. Και τώρα ένα μπάλωμα σιλικόνης εφαρμόζεται στο τατουάζ κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να ελαχιστοποιήσει ό, τι εκτοξευτεί το δέρμα σας.

Μην πάτε για κόκκινο μελάνι

Υπάρχουν διάφορα μήκη κύματος φωτός που είναι διαθέσιμα για να απορροφήσουν το διακριτικό χρώμα. Έτσι, ένα λέιζερ δεν μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά είδη τατουάζ. Επιπλέον, οι δερματολόγοι συχνά επιλέγουν ένα λέιζερ που είναι αποτελεσματικό για μαύρα ή μπλε τατουάζ. Με αυτόν τον τρόπο, η περιποίηση των τατουάζ που γίνονται με κόκκινο ή άλλα χρώματα γίνεται περίπλοκη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να συζητάτε το χρώμα του τατουάζ σας με τον ειδικό πριν περάσετε από μια θεραπεία.

Μετά τα αποτελέσματα της αφαίρεσης τατουάζ

Οι συνέπειες του τατουάζ λέιζερ περιλαμβάνουν ερυθρότητα. φουσκάλες γύρω από το τατουάζ, προσωρινό σκοτάδι ενός τατουάζ, φλεγμονή του δέρματος, αιμορραγία και ερεθισμός γύρω από την περιοχή του τατουάζ. Μπορεί να αντιμετωπίσετε χτυπήματα στη θέση του τατουάζ. Αυτά τα συμπτώματα επουλώνονται σε μερικές εβδομάδες. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να ενημερώσετε για την κατάστασή σας εάν τα προβλήματα επιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε αυτόν τον ερεθισμό ή τη φλεγμονή μέσω αυτοθεραπείας.

Θεραπεία με λέιζερ Σκουραίνει το χρώμα του τατουάζ

Το μελάνι τατουάζ που περιέχει διοξείδιο του τιτανίου σκουραίνει μετά από μερικές πρώτες συνεδρίες αφαίρεσης. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και το σκοτάδι θα εξασθενίσει καθώς προχωρά η θεραπεία. Θα πρέπει να παρακολουθείτε το χρώμα και να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό εάν συνεχίσει να σκουραίνει.

Παρενέργειες της θεραπείας με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ φαίνεται μια αποτελεσματική επιλογή για να απαλλαγείτε από ένα μη ελκυστικό τατουάζ. Περιλαμβάνει μερικές παρενέργειες, μία εκ των οποίων είναι ουλές ειδικά για χηλοειδή. Υπάρχουν και άλλες αρνητικές επιπτώσεις, όπως λοιμώξεις και εγκαύματα. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις μικρές επιδράσεις στο δέρμα σας. Το πρόβλημα είναι η καταπολέμηση της μελάγχρωσης και της υπερχρωματισμού του δέρματος που αντιμετωπίζουν άτομα με ανοιχτόχρωμο ή σκούρο δέρμα. Και οι δύο ανεπιθύμητες ενέργειες είναι χρονοβόρες και δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν περάσετε από θεραπεία με λέιζερ

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με λέιζερ, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον κύριο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και τον ειδικό. Πρέπει να συζητήσετε κάθε σημείο ή ερώτημα με τον δερματολόγο σας σχετικά με τη θεραπεία με λέιζερ για να αποφύγετε αμφιβολίες.

Επίσης, μην διστάσετε όταν ζητάτε προηγούμενους πελάτες, την εμπειρία τους και το ποσοστό επιτυχίας. Προτείνουμε να περάσετε πριν και μετά τις εικόνες για να έχετε μια σαφή εικόνα του τι πρέπει να περιμένετε μετά τη θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ.

Δείτε επίσης:

 • 125 Τατουάζ Μαορί: Παράδοση και τάση (με νόημα)
 • 14 τύποι τρυπήματος αυτιών: Πόσο πονάει ?
 • 155 Day of the Dead Tattoo Ideas και Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
 • 13 καλύτερα καταστήματα τατουάζ στον κόσμο
 • 155 τατουάζ τριαντάφυλλου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (με νοήματα)

Το κόστος της θεραπείας με λέιζερ

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος του τατουάζ σας και ο αριθμός των συνεδριών απαιτεί την αφαίρεσή του. Επιπλέον, η τιμή είναι συχνά ανά τετραγωνική ίντσα ενός τατουάζ σε κάθε συνεδρίαση. Επιπλέον, το ποσοστό της θεραπείας μερικές φορές βασίζεται στην τεχνογνωσία ενός δερματολόγου που πρόκειται να εκτελέσει τη διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ μαζί με την ποιότητα του μηχανήματος λέιζερ που χρησιμοποιείται στη διαδικασία.

Χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθείτε όταν περνάτε από θεραπεία με λέιζερ για αφαίρεση τατουάζ

Μπορείτε να υποστηρίξετε τη θεραπεία με λέιζερ μέσω αποτοξίνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σώμα σας λειτουργεί διαφορετικά σε σύγκριση με άλλα όταν πρόκειται για την αποβολή των τοξινών. Θα πρέπει να θεωρήσετε το μελάνι τατουάζ ως τοξίνη και να το αφαιρέσετε από το σώμα.

Δεν μπορείτε να αποτοξινώσετε το σώμα σας εντελώς χωρίς να λάβετε προληπτικά μέτρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη κατά τη διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι βλάβης των ιστών. Θα πρέπει να επιλέξετε ορισμένα τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής, ακόμη και πρακτικές συμπεριφοράς για την αποτοξίνωση του σώματός σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφαιρέσετε μελάνι τατουάζ από το σώμα σας με επιτυχία.

Επιλογές τροφίμων

Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την προώθηση της αποτοξίνωσης στο σώμα σας. Επιπλέον, θα πρέπει να εστιάσετε στην ενσωμάτωση πολλών πρωτεϊνών στη διατροφή σας. Μερικές από τις απαραίτητες επιλογές φαγητού είναι:

 • Κρεμμύδια και σκόρδο
 • Ραπανάκια, λάχανο, λάχανο και μπρόκολο
 • Παντζάρια και αγκινάρα
 • Μήλα
 • Ολικής αλέσεως
 • Σπόροι λιναριού

Ασκηση

Θα πρέπει να αρχίσετε να ασκείστε τακτικά μόλις ξεκινήσετε τη θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ. Θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτή η κυκλοφορία φέρνει θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και τα όργανα και απομακρύνει την τοξίνη από τα κύτταρα. Επιπλέον, οι μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης αντλούν χειροκίνητα τη λέμφο μέσω των αγγείων που καθαρίζουν αποτελεσματικά τους ιστούς. Επιπλέον, η εφίδρωση στο αποτέλεσμα της πολύωρης προπόνησης μιας ώρας θα βοηθήσει στην εξάλειψη των τοξινών μέσω του δέρματος.

Πίνετε περισσότερο νερό

Το νερό μπορεί να αραιώσει τους χημικούς μεταβολίτες και να τους αποβάλλει κατάλληλα μέσω της κατάλληλης ούρησης. Πρέπει να ενσωματώσετε τουλάχιστον 9 έως 10 ποτήρια νερό για να διευκολύνετε τη διαδικασία και να αποφύγετε το σώμα σας από τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις.

Κόψε το κάπνισμα

Το κάπνισμα συμβάλλει σε τρομακτικά αποτελέσματα όταν περνάτε θεραπεία με λέιζερ. Επίσης περιορίζει τις οδούς αποτοξίνωσης. Επιπλέον, το κάπνισμα αποσυναρμολογεί απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ιστούς. Μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία αποτοξίνωσης και επούλωσης εάν δεν σταματήσετε το κάπνισμα κατά τη διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ.

Συμπληρώματα για την ενίσχυση του ήπατος

Θα πρέπει να υποστηρίξετε τη λειτουργία του ήπατος επιλέγοντας συμπληρώματα ειδικά μόλις ξεκινήσει η θεραπεία. Το συκώτι παίζει καθοριστικό ρόλο όταν πρόκειται για αποτοξίνωση. Χρειάζεστε τακτικές δόσεις θρεπτικών συστατικών καθώς παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία στους ιστούς σας. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά εμποδίζουν τις τοξίνες να επηρεάσουν το μεταβολισμό σας. Μερικά από τα αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής είναι:

 • Πολυβιταμίνη
 • Πολυμεταλλικό
 • Ινα
 • Β-σύμπλεγμα
 • Προβιοτικά
 • Λιπαρά οξέα

Παρ ‘όλα αυτά, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Βούρτσισμα ξηρού δέρματος

Αυτή η ιδέα ακούγεται παράλογη, αλλά το βούρτσισμα του δέρματος περιέχει διεγερτικά αποτελέσματα στο λεμφικό σύστημα. Πρέπει να μείνετε σε εγρήγορση σε αυτό το πλαίσιο και να αποφύγετε το βούρτσισμα της πληγείσας περιοχής. Επίσης, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

 • Χρησιμοποιήστε μόνο μια βούρτσα με φυσική ξηρή τρίχα με μακρύ χερούλι.
 • Βουρτσίστε προς την καρδιά σας. Ξεκινήστε με τα πόδια και προχωρήστε μέχρι τα πόδια, το στομάχι, το στήθος, τα χέρια και την πλάτη. Θα πρέπει να αποφεύγετε το βούρτσισμα του προσώπου μαζί με τις περιοχές όπου αντιμετωπίζετε ερεθισμό ή φλεγμονή μετά από θεραπεία με λέιζερ.
 • Πραγματοποιήστε βούρτσισμα μία φορά την ημέρα είτε πριν από το ντους, την άσκηση ή την αλλαγή ρούχων.
 • Διατηρήστε την ελάχιστη πίεση βουρτσίσματος. Δεν πρέπει να προκαλεί πόνο.
 • Μπορείτε να το συνεχίσετε για 2 έως 4 λεπτά.

Κοιμηθείτε άφθονα

Ο ύπνος επιτρέπει στο δέρμα σας να επουλωθεί γρήγορα και αναζωογονεί τους κατεστραμμένους ιστούς.

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Μην παραβλέπετε το γεγονός ότι ο ήλιος δεν είναι φίλος του δέρματός σας. Δεν πρέπει να εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο χωρίς να το καλύψετε με στρώματα αντηλιακού. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι αρκετά ισχυρές για να βλάψουν το λεπτό δέρμα σας και να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες. Και μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν αυτές οι ακτίνες στο δέρμα που αντιμετωπίζεται με λέιζερ.

Οι βλαβερές ακτίνες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την πληγείσα περιοχή. Επομένως, φροντίστε να το καλύψετε πριν βγείτε από το φως της ημέρας. Οι δερματολόγοι συχνά προτείνουν την προστασία της πληγείσας περιοχής για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να αποφύγετε τις δυσμενείς επιπτώσεις του ήλιου. Επιπλέον, όχι μόνο στο τατουάζ, αλλά πρέπει πάντα να προστατεύετε το πρόσωπο και τα χέρια σας από τις υπεριώδεις ακτίνες, χρησιμοποιώντας αντηλιακό.

Μην παραλείψετε ένα ραντεβού

Η συνέπεια είναι το κλειδί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα για να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο τατουάζ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν μπορείτε να μετρήσετε πόσες συνεδρίες θα απαιτηθούν για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να ακολουθείτε μια ρουτίνα για να έχετε την καλύτερη θεραπεία που τελικά οδηγεί στο καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα θα επιτρέψετε στο δέρμα σας να επουλωθεί στο μεταξύ.

Συμπέρασμα

Είναι σημαντικό να επανεξετάσετε όλες τις επιλογές εάν σκοπεύετε να αφαιρέσετε ένα τατουάζ. Επενδύστε χρόνο στην αναζήτηση και πηγαίνετε για πολλαπλές διαβουλεύσεις με διακριτικούς γιατρούς ή δερματολόγους πριν προσλάβετε κάποιον για να ξεκινήσει η διαδικασία. Θα πρέπει να περιμένετε μια χρονοβόρα και δαπανηρή θεραπεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ πρέπει να είναι ασφαλής και σωστή.