ο αρχή τατουάζ στην Αίγυπτο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πολλή συζήτηση, αλλά ουσιαστικά στοιχεία δείχνουν ότι το τατουάζ στην Αίγυπτο έχει τις ρίζες του, αν όχι πριν από τα πρώτα χρόνια του Μεσαίου Βασιλείου (2040 έως 1782 π.Χ.). Πολλοί μύθοι και εξερεύνηση αποδεικνύουν ότι μόνο οι Αιγύπτιες γυναίκες είχαν σημάδια στον εαυτό τους για διάφορους λόγους.

Τα τατουάζ στις Αιγύπτιες γυναίκες ήταν μια μάρκα που αντιπροσώπευε την υποτέλεια ή ένα σημάδι που θα απεικόνιζε τη συγκεκριμένη υπηρεσία τους, όπως η πορνεία. Ταν ένα μέσο για την ενθάρρυνση της γονιμότητας και την προστασία των μελλοντικών γενεών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το τατουάζ στις αρχαίες Αιγυπτιακές γυναίκες είχε θεραπευτικό ρόλο και είχε τη σημασία ενός μόνιμου φυλαχτού για την προστασία τους στις πιο δύσκολες στιγμές της εγκυμοσύνης και του τοκετού..

Με το πέρασμα του χρόνου, οι ερευνητές βρήκαν ουσιαστικά στοιχεία ότι τα τατουάζ έγιναν εξίσου σημαντικά και για τους άνδρες. Ενώ τα γυναικεία τατουάζ αντιπροσωπεύουν την κατάσταση, τη μαγική γνώση και την ανδρεία, τα τατουάζ των ανδρών είναι σύμβολα ανδρισμού και δύναμης.πυραμίδα-τατουάζ

Οι πρώτοι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι το τατουάζ στην Αίγυπτο ήταν αποκλειστικό για τις γυναίκες, αλλά τα παλαιότερα διατηρημένα τατουάζ βρίσκονται σε ένα μουμιοποιημένο πτώμα γνωστό ως Ότζι ο Παγοποιός που έζησε περίπου 5.300 χρόνια πριν. Είναι η παλαιότερη φυσικά διατηρημένη μούμια, με 61 τατουάζ.

Πολυάριθμες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα τατουάζ για τους Αιγύπτιους είχαν παρόμοια σημασία όπως και για τους ανθρώπους της σημερινής εποχής. Τα πιο συνηθισμένα σχέδια ήταν οι τελείες και οι γραμμές που χρησιμοποιήθηκαν για να δείξουν τη ροή της ενέργειας μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Από την άλλη πλευρά, διακριτά αιγυπτιακά σύμβολα χρησιμεύουν ως μόνιμα μαγικά φυλαχτά και ιερά αντικείμενα για την αποτροπή πιθανών κακών, καταστροφών ή ασθενειών.

Μεταξύ των πολυάριθμων αιγυπτιακών συμβόλων, μια πυραμίδα τείνει να είναι ένα από τα πιο ευρέως αποδεκτά σχέδια τατουάζ. Οι πυραμίδες υποδηλώνουν πάντα μεγάλο επίτευγμα για άτομα για πολλά χρόνια. Με κυριολεκτική έννοια, οι πυραμίδες απεικονίζουν μεγάλες δυνατότητες του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού. Είναι επίσης σύμβολο ενότητας και αποφασιστικότητας, οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες στη δημιουργία υπέροχων μνημείων.

Οι πυραμίδες χρησίμευαν ως χώρος ταφής για αιγύπτιους και Φαραώ ανώτερης τάξης. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν σε μια ποικιλία θεών και την ιδέα ότι ο νεκρός μπορούσε να περπατήσει στους ουρανούς απευθείας από τις πυραμίδες. Για το λόγο αυτό, οι πυραμίδες χτίστηκαν σε τέλεια ευθυγράμμιση με τα σεληνιακά γεγονότα.

Στην πραγματικότητα, η γνώση της Αιγύπτου για τα άστρα και το σύμπαν ήταν τόσο αξιοσημείωτη που οι ερευνητές εξακολουθούν να είναι μπερδεμένοι ως προς το πώς βρήκαν μια ολοκληρωμένη γνώση του ηλιακού συστήματος. Τα τατουάζ πυραμίδας έχουν ξεχωριστή σημασία για διαφορετικά άτομα, όπως προστασία, αποφασιστικότητα, επιμονή, ενότητα, πνευματικότητα, αφοσίωση και ευφυΐα, για να αναφέρουμε μερικά.

Το τρίγωνο πολύγωνο είναι αρκετά δημοφιλές στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ από τα οποία μπορεί κανείς να επιλέξει να έχει τατουάζ σε στυλ πυραμίδας, όπως λαιμός, καρπός και χέρια.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο δημοφιλή τατουάζ σε στυλ πυραμίδας και η σημασία τους:

Αιγυπτιακή σχεδίαση τατουάζ πυραμίδας

Αυτά τα βασικά στυλ τατουάζ πυραμίδας περιλαμβάνουν την ουσία του αιγυπτιακού πολιτισμού, με επίκεντρο τους θεούς τους. Τα ανεκπλήρωτα κύματα συγκρατούν ολόκληρο το τατουάζ μαζί και απεικονίζουν την απόλυτη δύναμη του θεού στη μετά θάνατον ζωή για έναν Φαραώ.

Ιδέα τατουάζ αζτέκων πυραμίδας

Τατουάζ Αζτέκων με πυραμίδα

Τα τατουάζ των Αζτέκων αντιπροσώπευαν την τιμή και τη διαφοροποίηση των πολιτισμών και του ανήκειν τους. Για το λόγο αυτό, κάθε τατουάζ Αζτέκων έχει ένα ξεχωριστό νόημα για τον χρήστη σύμφωνα με την επιλογή του σχεδίου του. Για παράδειγμα, ένα αριστερόχειρα κολιμπρί συμβολίζει έναν θεό ήλιο. Επομένως, η έννοια του τατουάζ των Αζτέκων στον ήλιο θα είναι η «πίστη στη μετά θάνατον ζωή».

Ομοίως, οι Πυραμίδες των Αζτέκων είναι έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από Μάγια (ιθαγενείς του Νοτίου Μεξικού) πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια. Όποιος επισκέπτεται την Κεντρική Αμερική σίγουρα μαγεύεται από τα δελεαστικά τους σχέδια.

Old School Pyramid Tattoo

Το παραδοσιακό τοπίο ενός σχεδίου πυραμίδας μεταφέρει τους ανθρώπους πίσω στη χώρα των μυστηρίων. Κάποιος είτε στοχεύει να εκτιμήσει τον σύντομο χρόνο που περνά μέσα σε αυτά τα μεγαλοπρεπή μνημεία είτε φιλοδοξεί να το κάνει μια μέρα. Ανεξάρτητα από τον λόγο, τα άτομα προτιμούν να έχουν το σχέδιο εντελώς μαύρο για να του δώσουν μια νοσταλγική και διατηρημένη αίσθηση.

Μάτι στο τατουάζ πυραμίδας

τατουάζ πυραμίδας ματιών

Το μάτι μέσα στην πυραμίδα είναι από τα λίγα σύμβολα που πυροδοτούν πολλές συζητήσεις στο παρελθόν. Στην αρχαία Αίγυπτο, το σύμβολο των ματιών αντιπροσώπευε το Μάτι του orusρου ή Ρα. Αντιπροσωπεύει το άτομο που πέτυχε πλήρη φώτιση μέσω διαφόρων ενσαρκώσεων και έχει επίγνωση του μυστηρίου του Θεού.

Το Horus είναι το ίδιο με το Άγιο Πνεύμα του Χριστιανισμού, το Shiva του Ινδουισμού και το Sangha του Βουδισμού. Με τα χρόνια, το μάτι έχει συσχετιστεί ευρέως με μια σειρά αιρέσεων, όπως Illuminati, Freemason, the Founding Fathers και The Great White Brotherhood, για να αναφέρουμε μερικές.

Μαύρο και γκρι σχέδιο τατουάζ πυραμίδας

πυραμίδα-τατουάζ

Τα άτομα μπορούν να συνδυάσουν άλλα αιγυπτιακά σύμβολα της επιλογής τους για να εξατομικεύσουν το σχέδιο τατουάζ τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Για παράδειγμα, το παραπάνω τατουάζ δείχνει μια πυραμίδα που έχει ένα μάτι του Θεού από πάνω της, η οποία παρακολουθεί όλα τα πλάσματα του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, τα φτερά είναι μια απεικόνιση υψηλών φιλοδοξιών μέσω σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, και το φίδι στο σπαθί είναι ένα παλιό αιγυπτιακό σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Φαραώ για δύναμη και θάρρος.

Τατουάζ πυραμίδας στον καρπό

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που τα άτομα προτιμούν να κάνουν τατουάζ πυραμίδας είναι η ικανότητά τους να είναι τρισδιάστατα και δισδιάστατα. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί ποτέ να στραβώσει με τα μινιμαλιστικά τατουάζ, όπως φαίνεται παραπάνω. Αποτελούν ιδανική επιλογή για άτομα που προτιμούν να συμβολίζουν συγκεκριμένα ορόσημα στη ζωή τους.πυραμίδα-τατουάζ

Νεο-παραδοσιακό σχέδιο τατουάζ πυραμίδας

Τα τατουάζ νέου είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακών και παλιών σχολείων αμερικανικών τατουάζ. Σε αντίθεση με τα παλιά σχολικά σχέδια, το νεο-παραδοσιακό συμβαίνει να κάνει τα πράγματα πιο μοντέρνα προσθέτοντας έντονες γραμμές και χρώματα στο σχέδιο τατουάζ.

Το παραπάνω τατουάζ μεταφράζεται σε «τους απλούς ανθρώπους (κάτω μισό της πυραμίδας) που παρακολουθούνται από ανώτερες δυνάμεις και τους δίνουν το κουράγιο να κατακτήσουν εμπόδια στο δρόμο της σοφίας».

Pyramid Sleeve Tattoo Design

Τα μεγαλοπρεπή σχέδια των πυραμίδων είναι πιο κατάλληλα για περιοχές με άφθονο χώρο. Ως εκ τούτου, τα άτομα τείνουν να ορίσουν μια ολόκληρη πλευρά των βραχιόνων τους για το στυλ που προτιμούν. Μερικοί επιλέγουν ακόμη και να έχουν τατουάζ πυραμιδικού στυλ που θα συμπληρώνουν άλλα τατουάζ στα χέρια τους.

Περίγραμμα ιδέα τατουάζ πυραμίδας

Ένας κλασικός δισδιάστατος πυραμιδικός σχεδιασμός φαίνεται να φαίνεται ακόμη πιο εξελιγμένος με έντονα περιγράμματα. Αυτοί οι τύποι σχεδίων είναι μια απεικόνιση για το ακραίο επίπεδο σωματικής άσκησης των εργαζομένων/σκλάβων εκείνη την εποχή και πώς η μακρά και κουραστική διαδικασία κατέληξε σε κάτι τόσο υπέροχο.

Ακόμη και ένας απλός σχεδιασμός καθώς αυτός έχει την ικανότητα να κάνει το άτομο να σταματήσει να χάνει το χρόνο του και να το βάζει στο σωστό δρόμο για να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Ρολόι Pyramid Tattoo Design

Τα τατουάζ ρολογιού γενικά αντιπροσωπεύουν τη ζωή και μπορούν να ενσωματώσουν διάφορες καλές και κακές στιγμές που βίωσε το άτομο. Συνδυάζοντάς τα με άτομα πυραμίδες, διαμορφώνει το ξεχωριστό σύνολο σημασίας τους.

Για παράδειγμα, μόνο ο χρήστης γνωρίζει την ακριβή έννοια του τατουάζ παραπάνω, αλλά έχοντας την πυραμίδα τοποθετημένη στο κέντρο του ρολογιού, μπορεί κανείς να συμπεράνει μια περίοδο αφοσίωσης και δύναμης που το άτομο θέλει να αγαπά για πάντα. Από την άλλη πλευρά, το άτομο γνωρίζει ότι ο χρόνος του φεύγει, όπως απεικονίζεται από τα περιστέρια, αλλά επιθυμεί να κρατήσει τον χρόνο που είναι ύψιστης σημασίας για αυτόν.

πυραμίδα-τατουάζ

Αιγυπτιακά σύμβολα που συνδέονται με τις πυραμίδες

Ακολουθούν μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα αιγυπτιακά σύμβολα που χρησιμοποιούνται με συμβατικά σχέδια πυραμίδων:

  • Σύμβολο Ankh απεικονίζει την αιγυπτιακή πίστη στη μετέπειτα ζωή και τη δύναμή της να μεταφέρουν με ασφάλεια τον αγαπημένο τους στην επόμενη ζωή. Είναι ένα σύμβολο που μοιάζει με σταυρό που έχει έναν στρογγυλό βρόχο στην κορυφή του.
  • Τατουάζ Anubis είναι ένας Αιγύπτιος Θεός που ως σώμα ανθρώπου και κεφάλι τσακαλιού. Συνήθως έχει ένα ραβδί στο ένα χέρι και ένα σταυρό ankh στο άλλο. Ο Anubis είναι ο θεός του θανάτου και χαράχτηκε στους νεκρούς για να δείξει ότι ο Anubis τους προσέχει.
  • Το τατουάζ Ba αντιπροσωπεύει ένα θρυλικό πουλί, γνωστό ως Ba, που εργάζεται ακούραστα όλη μέρα πριν επιστρέψει στη φωλιά του την επόμενη μέρα. Το πουλί συμβολίζει την επιμονή.

Πριν πάτε να κάνετε ένα τατουάζ πυραμίδας μόνιμα επισημασμένο στον εαυτό σας, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα. Πρώτον, κάντε πάντα την έρευνά σας για κάθε μικρό σύμβολο. Είναι τα σχέδιά σας και θα πρέπει να έχετε μια ενδελεχή σύνδεση μαζί τους.

Επιπλέον, μην βιαστείτε ποτέ να κάνετε τα τατουάζ σας. Τα άτομα που τυχαίνουν να κάνουν τα τατουάζ τους με απλές παρορμήσεις συχνά τείνουν να μετανιώνουν λίγο αργότερα. Θυμηθείτε ότι θα φοράτε αυτό το τατουάζ για το υπόλοιπο της ζωής σας, οπότε σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.