Είστε άνω των 60 ετών και φοράτε γυαλιά; Οι ηλικιωμένες γυναίκες συχνά αισθάνονται ότι υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ιδεών για κοντά μαλλιά. Σήμερα, θα ανοίξω τα μάτια σας για να δω μοντέρνες νέες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ξεκάθαρα την επόμενη κοντή σας κόμμωση!

Σε αντίθεση με ορισμένες περικοπές για νέους hipsters, υπάρχουν πολλά σύντομα χτενίσματα για γυναίκες άνω των 60 ετών με γυαλιά. Απλά ρίξτε μια ματιά στις γυναίκες διάσημες που έχουν ήδη επιδείξει αυτήν την ιδέα, όπως η Jane Lynch και η Helen Mirren!

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το κοντό χτένισμά σας: τα γυαλιά που φοράτε και τον τρόπο ζωής σας. “Μερικές φορές, ορισμένα στυλ γύρω από το πρόσωπο δεν λειτουργούν με τα καρέ”, λέει ο επαγγελματίας στιλίστας Sylvia York της Γεωργίας. Όσον αφορά τον τρόπο ζωής, μια βασική ερώτηση που πρέπει να απαντήσει ο Γιορκ είναι να απαντήσετε: “έχετε καθεστώς ή είστε ένα είδος γαλάκι;”

Η δέσμευση για κοντά μαλλιά σημαίνει περισσότερη συντήρηση. Η York συνεχίζει εξηγώντας ότι αν δεν ξέρετε πώς να κάνετε ή δεν θέλετε να χτενίζετε πιο κοντά μαλλιά, πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει για εσάς. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να έρχεστε στο κομμωτήριο κάθε 4-6 εβδομάδες για διακοσμητικά.

Επομένως, πριν από το επόμενο ραντεβού σας για τα μαλλιά, δείτε αυτές τις εμπνευσμένες φωτογραφίες με σύντομα κουρέματα για γυναίκες άνω των 60 ετών με γυαλιά.

Πολυεπίπεδη Bob για γυναίκες 60 ετών με γυαλιά

Στρώμα bob για γυναίκες 60 ετών με γυαλιάInstagram @hairbyafox

Οι στρώσεις μπομπ για γυναίκες 60 ετών με γυαλιά είναι ιδανικές για να αναδείξουν μια κυματιστή υφή. Για να αντιγράψετε την εμφάνιση, χρησιμοποιήστε είτε ένα επίπεδο σίδερο είτε ένα ραβδί για μπούκλες. Μην ξεχάσετε να ισιώσετε το περιθώριο για να τονίσετε ακόμη περισσότερο την υφή των μαλλιών. Επιπλέον, η προσθήκη κτυπήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρύψετε τις ρυτίδες στο μέτωπό σας.

Bob Chun Length Bob for Fine Hair

Bob Chun Length Bob for Fine HairInstagram @still_la_v

Επιλέξτε ένα μπομπ μέχρι το πηγούνι για λεπτά μαλλιά για να έχετε όλη την πληρότητα στο μήκος σας. Ένα κόψιμο μπομπ σε μήκος πηγούνι για γυναίκες άνω των 60 ετών με γυαλιά είναι κλασικό στιλ λόγω του εκπληκτικού βάρους που κρατά στο μήκος. Επιτρέπει στα πιο λεπτά μαλλιά να διατηρούνται στα πιο βαριά τους. Είναι επίσης ένα στυλ χαμηλής συντήρησης καθώς θα πρέπει να στεγνώνει μόνο τις μέρες του πλυσίματος.

Σύντομος Μπομπ για ηλικιωμένες κυρίες

Κοντό μπομπ για ηλικιωμένες κυρίες με γυαλιάInstagram @studiofifteen15

Ένα κλασικό κοντό μπομπ για ηλικιωμένες κυρίες είναι υπέροχο για μαλλιά λεπτής έως μεσαίας πυκνότητας. Είναι ένα διαχρονικό κόψιμο με κτυπήματα που χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να στυλ κάθε μέρα. Το μήκος αυτού του κούρεμα bob είναι προσαρμόσιμο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τα περισσότερα σχήματα προσώπου.

Pixie Cut για γυναίκες άνω των 60 με γυαλιά

Pixie cut για γυναίκες άνω των 60 με γυαλιάInstagram @sassy_silver_nana

Ένα ευχάριστο κόψιμο pixie για γυναίκες άνω των εξήντα με γυαλιά είναι ένα χτένισμα χαμηλής συντήρησης. Προσθέστε στρώματα για να δημιουργήσετε έναν ανελκυστήρα που προσθέτει πυκνότητα στις τρέσες σας. Δεν θα κάνετε λάθος αν ζητήσετε και κτυπήματα. Το περιθώριο αναδεικνύει μια νεότερη όψη στο τελικό αποτέλεσμα.

Short Shag Cut για γυναίκες με γυαλιά

κοντό ξύλινο κόψιμο για 60+ γυναίκες με γυαλιάInstagram @mslameylynn

Ένα σύντομο ξύλινο κόψιμο για γυναίκες με γυαλιά στα 60 τους είναι ιδανικό για υφή που πλαισιώνει το πρόσωπο. Η απαλότητα του περιθωρίου, με επιπλέον ύψος από τα στρώματα, δίνει ζωή στα βαρετά μαλλιά. Εφαρμόστε λίγη μους στις ρίζες και στεγνώστε με τα χέρια ανάποδα για την άμεση ανύψωση της ρίζας.

👉 Δείτε περισσότερα δασύτριχα κουρέματα για γυναίκες άνω των 60 ετών.

Πολύ κοντό Pixie για χοντρά μαλλιά

πολύ κοντό pixie για χοντρά μαλλιά άνω των 60 ετώνInstagram @karismahairand

Ένα πολύ κοντό pixie για πυκνά μαλλιά κάνει ένα νεανικό στυλ για τις κυρίες στα εξήντα τους. Ένα αδόμητο pixie μπορεί να προσθέσει απαλότητα στα πιο ογκώδη μαλλιά. Κρατήστε μια πιο στρογγυλή ροή των στρωμάτων που ακολουθούν το σχήμα της κεφαλής για να διασφαλίσετε ότι θα μεγαλώσει απαλά μέχρι το επόμενο ραντεβού σας.

Σγουρός Μπομπ για γυναίκες με γυαλιά

σγουρό μπομπ για γυναίκες στα εξήντα με γυαλιάInstagram @rute_boazhair

Ένα σγουρό μπομπ για γυναίκες με γυαλιά είναι τέλειο αν θέλετε να πλαισιώσετε το πρόσωπό σας με επιπλέον αναπήδηση. Η αφαίρεση του υπερβολικού μήκους των σγουρών μαλλιών σας μπορεί να είναι αυτό που χρειάζονται οι μπούκλες σας για να ενεργοποιήσετε ξανά το μοτίβο μπούκλας.

Πολύ κοντό Spiky Pixie για 60+ γυναίκες

πολύ κοντό πίκι για 60+ γυναίκεςInstagram @petekhair

Όταν επιλέγετε ένα πολύ κοντό πίκι για γυναίκες άνω των 60 ετών, αναζητήστε κάτι με επιπλέον ευκρίνεια. Ενώ οι πλευρές διατηρούν μια επιπεδότητα, βεβαιωθείτε ότι η κορυφή είναι χυτευμένη σε μεγαλύτερα μήκη. Αυτό ενισχύει την πληρότητα του σχήματος για πιο πυκνά μαλλιά.

Κοντό σγουρό μαλλί Pixie για ηλικιωμένες γυναίκες

κοντή σγουρή τρίχα pixie για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που φορούν γυαλιάInstagram @rachbenshair

Ένα κοντό σγουρό μαλλί pixie για μεγαλύτερες γυναίκες λειτουργεί καλύτερα, ανάλογα με τη φυσική υφή των κλειδαριών. Τα κορίτσια που έχουν φυσική κίνηση δημιουργούν ένα απαλό, αβίαστο στυλ. Όταν το τζάζετε, εφαρμόστε ένα βάλσαμο ή κρέμα για να δώσετε στις μπούκλες ένα ωραίο κράτημα. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό!

Πολυεπίπεδη καλλιέργεια για ηλικιωμένους με λεπτή τρίχα

πολυεπίπεδη καλλιέργεια για λεπτούς τρίχες ηλικιωμένους άνω των 60 ετών με γυαλιάInstagram @hair_by_rae.m

Μια πολυεπίπεδη καλλιέργεια για ηλικιωμένους με λεπτή τρίχα προσφέρει ένα πιο γεμάτο, ογκώδες στυλ. Τα στρώματα δημιουργούν μια ανύψωση, δίνοντας στα λεπτά μαλλιά μια ψευδαίσθηση πυκνότητας. Είναι η υφή στην κορυφή που προσθέτει ύψος και ταιριάζει με ένα στρογγυλό πρόσωπο.

👉 Δείτε περισσότερες ιδέες για σύντομο κούρεμα για κυρίες άνω των 60 ετών με λεπτά μαλλιά

Κοντό φτερωτό Bob για ηλικιωμένους με γυαλιά

κοντό φτερωτό μπομπ για ηλικιωμένους με γυαλιάInstagram @hair_by_rae.m

Το κοντό φτερωτό μπομπ για ηλικιωμένους με γυαλιά είναι μια τόσο κλασική εμφάνιση που δεν ξεθωριάζει ποτέ! Η μπριζόλα έχει στρώματα για να βγάζει περισσότερη κίνηση και να αναπηδά στις τρέσες. Με ευθείες κλειδαριές, φαίνεται πιο φυσικό!

Σύντομη κοπή για γκρίζα μαλλιά και γυαλιά

σύντομη περικοπή για γκρίζα μαλλιά και γυαλιάInstagram @katiecofferonhair

Οι σύντομες περικοπές για γκρίζα μαλλιά και γυαλιά φαίνονται τόσο φυσικές και αβίαστες. Αυτό το αλατοπίπερο χρώμα μαλλιών και μπριζόλα λειτουργεί πολύ καλά σε ηλικιωμένες γυναίκες. Είναι εύκολο στο στυλ και θα μεγαλώσει όμορφα. Δεδομένου ότι αυτό έχει κτυπήματα μεσαίου μεγέθους, μπορεί να ταιριάζει σε σχήμα οβάλ προσώπου.

Shaggy Cut για λεπτά μαλλιά

δασύτριχο κόψιμο για λεπτά μαλλιά μεγαλύτερες γυναίκεςInstagram @hair_by_rae.m

Τα δασύτριχα κοψίματα για λεπτά μαλλιά, αν είναι διακοσμημένα με υφή κομμάτι-y, φωνάζουν πονηριά! Για να μιμηθείτε την εμφάνιση, επιλέξτε ανάμεσα σε μια μους για όγκο και μια πάστα ινών. Εφαρμόστε το στα σκέλη και στη συνέχεια χειριστείτε τα προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάνε. Αφήστε μερικά κομμάτια να κρέμονται από τη γραμμή των μαλλιών για να πλαισιώσουν το πρόσωπο και τα γυαλιά σας.

Κοντό κούρεμα με κτυπήματα για στρογγυλά πρόσωπα

κοντή περικοπή με κτυπήματα για πάνω από 60 με στρογγυλά πρόσωπαInstagram @sulekati

Μια σύντομη σοδειά με κτυπήματα είναι ένα γλυκό, αξιολάτρευτο κούρεμα για γυναίκες 60 ετών με στρογγυλά πρόσωπα! Απαιτεί ελάχιστο στυλ, το οποίο κάνει μια υπέροχη εμφάνιση. Εδώ, το κοντό περιθώριο προστίθεται για να κρύψει ένα πιο εμφανές μέτωπο και αραίωση μαλλιών. Είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα ότι τα κτυπήματα δίνουν επιπλέον στρογγυλή όψη στο στρογγυλό πρόσωπο!

Short Bob with Layers για γυναίκες 60 ετών

κοντό μπομπ με στρώσεις για γυναίκες άνω των 60 ετώνΊνσταγκραμ @essensesalon

Ένα κοντό μπομπ με στρώματα για γυναίκες 60 ετών προσφέρει ένα κούρεμα χαμηλής συντήρησης. Αυτό το νευρικό μπομπ είναι δημιουργία μιας στιλίστριας από τον Καναδά, της Νικόλ Ντίτσε.

«Ο αυχένα είναι κοντός με σφιχτά κομμένη φυσική γραμμή μαλλιών. Μια γραμμή βάρους προστέθηκε στο πίσω μέρος. Υπάρχουν στρώματα από την κορυφή, διασφαλίζοντας ότι λοξοτομούν στο μέσο του άξονα μέχρι τα άκρα για να δημιουργήσουν ένα ωραίο στρογγυλεμένο σχήμα. “

Για τις τελευταίες πινελιές, ο Dietze χρησιμοποίησε ξυράφι για να προσθέσει υφή και αναπήδηση στα μαλλιά.

Σύμφωνα με τον Dietze, αυτό είναι ιδανικό για γυναίκες που αναζητούν πιο μακρύ πίξι. Το κόψιμο bob προσθέτει μια ψευδαίσθηση πληρότητας, κίνησης και υφής για να ωφελήσει τις λεπτές τρέσες. «Τα κοντά μαλλιά εκθέτουν το μάγουλο και τη γραμμή του σαγονιού, προσθέτοντας φυσικές ανταύγειες στο πρόσωπο», προσθέτει.

Για να μιμηθεί ένα ακατάστατο στυλ, ο Dietze λέει, “Το γρήγορο σαμπουάν και το φύσημα δεν πρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από 15 λεπτά.” Το προϊόν που προτείνει είναι το Eufora Dry Spray Wax για να ολοκληρώσει το στυλ.

Θυμηθείτε: Μια γυναίκα θα πρέπει να επιστρέφει στο κομμωτήριο κάθε 4-6 εβδομάδες για να διατηρήσει το σχήμα της κοπής.