Όταν έχετε μια επίσημη περίσταση, τα χτενίσματα με μισό πλάνο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Καρφώνοντας μερικά μαλλιά επάνω σας επιτρέπει να διατηρήσετε κάποιο μήκος γύρω από το πρόσωπό σας, αλλά να έχετε τη δομή του «updo», διατηρώντας το σώμα και το σχήμα στη θέση τους. Αν σκέφτεστε ένα μισό στυλ, εδώ είναι 20 επίσημες ιδέες για χτένισμα για να σας εμπνεύσουν.

Χαριτωμένο Half Up Hair Bow

Χαριτωμένο Half Up Hair BowΊνσταγκραμ @hairbysaretta

ΕΡ&A με δημιουργό στυλ, Saretta Bowerman

Ιδιοκτήτης / Στυλίστας @ Blue Water Salon στη Νάπολη, Φλόριντα

Πώς θα περιγράφατε αυτό το βλέμμα?

Είναι ένα φιόγκο μαλλιών με πλεγμένη κορδέλα! Μου αρέσει που φαίνεται ότι τα μαλλιά σου είναι δεμένα σαν δώρο! Είναι μοναδικό και όμορφο.

Οποιαδήποτε συμβουλή για κάποιον που το σκέφτεται?

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μεσαίου μήκους μαλλιά με ελάχιστα στρώματα για να δημιουργήσετε το φιόγκο και τη μακριά πλεξούδα. Οι επεκτάσεις Clip-in μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προσθήκη μήκους και πληρότητας. Ξεκινώντας με υφή στα μαλλιά σας, θα βοηθήσετε στη δημιουργία του τόξου, ώστε να μην γλιστράει.

Απλό Half-up Half-Down

Απλό Half-up Half-DownΊνσταγκραμ @petulajadehairstylist

ΕΡ&Μια δημιουργός με στυλ, Petula Jade

Κομμωτής / Ιδιοκτήτης στο Gold Coast, Αυστραλία

Πώς θα περιγράφατε αυτό το βλέμμα?

Αυτό το στυλ είναι εμπνευσμένο από το boho. Τα μαλακά υφή των κυμάτων που συμπληρώνονται με τη στριμμένη μισή προς τα πάνω πλεξούδα είναι ιδανικά για όσους θέλουν κάτι λίγο διαφορετικό από τα απλά κύματα.

Το καλύτερο πράγμα για αυτό το στυλ είναι ότι είναι τόσο ευέλικτο και μπορεί να φορεθεί από τη σύγχρονη νύφη boho ή σε ένα μουσικό φεστιβάλ.

Οποιαδήποτε συμβουλή για κάποιον που το σκέφτεται?

Αυτό το στυλ είναι υπέροχο για κάποιον που είναι λίγο boho στην καρδιά. Το στυλ έχει όγκο, επομένως θα ήταν κατάλληλο για κάποιον με πυκνά μαλλιά ή πρόθυμο να προσθέσει μια επέκταση για να δημιουργήσει αυτόν τον επιπλέον όγκο και μήκος.

Δεν είμαι πολύ λάτρης της χρήσης υπερβολικού προϊόντος όταν πρόκειται για στυλ. Αν και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τις σκόνες S1 + S2 από τη Natalie Anne Haircare. Ιδανικό για να δώσω στην εμφάνισή μου αυτόν τον απόλυτο όγκο και υφή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω το σπρέι στερέωσης Nak για να του δώσω αυτό το μικρό επιπλέον κράτημα.

Πλέξη ψαριών

Πλέξη ψαριώνΊνσταγκραμ @stephaniemichelle_hair

ΕΡ&Μια δημιουργός με στυλ, Stephanie Michelle

Ιδιοκτήτης @ Stephanie Michelle Hair LLC στη Virginia Beach, VA

Πώς θα περιγράφατε αυτό το βλέμμα?

Ως στιλίστας γάμου, αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό για μένα! Δεν λαμβάνω κάθε μέρα ένα αίτημα για μια πλεξούδα mohawk fishtail.

Σίγουρα θα χαρακτήριζα αυτήν τη νύφη ως ριψοκίνδυνη και κάποιον που αγαπά τη μόδα. Το φόρεμά της ήταν μια πολύ απλή σιλουέτα που έκανε την εστίαση στα μαλλιά της ακόμη μεγαλύτερη.

Οποιαδήποτε συμβουλή για κάποιον που το σκέφτεται?

Αυτό το στυλ απαιτεί πολλά μαλλιά! Το πλέξιμο τρώει πολλά από τα μαλλιά, οπότε αν σας λείπει η πυκνότητα θα σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω επεκτάσεις μαλλιών. Για να αποκτήσω τις πλευρές των μαλλιών της εξαιρετικά λεία και να προσθέσω μήκος και όγκο στην πλεξούδα, έπρεπε να δημιουργήσω δύο διαφορετικά τμήματα και στη συνέχεια να τα συνδυάσω στο κέντρο.

#1 Χαριτωμένο και πτυχωτό

Γράφτηκε από την Carly Bowers

Αυτή η μισή εμφάνιση είναι λίγο πιο τρελή, καθώς περιλαμβάνει τόσο πτύξιμο όσο και πλέξιμο.

Edgy Crimped Half UpdoΣτυλ της Connie Masullo, Μοναδικός σχεδιασμός μαλλιών, Lincoln Park, NJ Edgy Crimped Half Updo BackΣτυλ από Connie Masullo, Μοναδικός σχεδιασμός μαλλιών, Lincoln Park, NJ

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε ένα πρέσα και σφίξτε μερικά τυχαία τμήματα των μαλλιών σας (κυρίως στα πλαϊνά) έτσι ώστε να φαίνονται στο μισό σας updo.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να δημιουργήσετε όγκο στη γραμμή των μαλλιών σας. Δημιουργήστε ένα μεγάλο στυλ pompadour και, στη συνέχεια, ξεκινήστε μια γαλλική πλεξούδα.
 3. Μόλις πλεγθεί το επάνω μέρος των μαλλιών σας, ασφαλίστε το άκρο της πλεξούδας με ένα διάφανο δέσιμο μαλλιών.
 4. Γυρίστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ένα μικρό σίδερο για μπούκλες.
 5. Μόλις κουλουριαστούν όλα τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή μια χτένα για να χωρίσετε την πλεξούδα, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο γεμάτη. Φροντίστε να κρύψετε τη γραβάτα των μαλλιών σας!
 6. Spεκάστε τα πάντα με ένα ισχυρό σπρέι μαλλιών.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Για μια εκδοτική εμφάνιση, θα χρειαστείτε ένα ισχυρό σπρέι μαλλιών για να κρατήσετε τα μαλλιά σας στη θέση τους όλη τη νύχτα. Δοκιμάστε το El Net Hairspray της L’Oreal.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Εάν έχετε μακριά μαλλιά μεσαίου έως παχού, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι ιδανικό για αυτό το στυλ.

#2 Εξαιρετικά εκδοτικό

Γράφτηκε από την Carly Bowers

Αυτή η έξυπνη εμφάνιση είναι διασκεδαστική για μια βραδινή έξοδο στην πόλη! Θα ντύσει ένα απλό ντύσιμο και θα αναδείξει το όμορφο μακιγιάζ ή τα αξεσουάρ σας.

Διασκεδαστικό Edgy Half UpdoΣτυλ της Thresa Venables, Μακιγιάζ της Kristian Bailey, Απλοί επαγγελματίες, Wooster, OH

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά.
 2. Βιδώστε τα πάντα με ένα μεσαίου μεγέθους σίδερο για μπούκλες.
 3. Μόλις όλα κουλουριαστούν, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα πινέλο για να διαχωρίσετε τις μπούκλες ώστε να φαίνονται πιο φυσικές.
 4. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για χτένισμα και δημιουργήστε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας.
 5. Συγκεντρώστε το πάνω μισό των μαλλιών σας και εξομαλύνετε τις πλευρές. Χρησιμοποιήστε μια καρφίτσα για να ασφαλίσετε τα μαλλιά στο πίσω μέρος/στο μέσο του κεφαλιού.
 6. Spεκάστε τα πάντα με ένα ισχυρό σπρέι φινιρίσματος.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Για να αποκτήσετε σοβαρό σώμα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για χτένα αντί για μια χτένα. Είναι πιο απαλό στα μαλλιά σας και θα δημιουργήσει μια πιο απαλή εμφάνιση. Δοκιμάστε το πινέλο Spornette Little Wonder!

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Αυτή η εμφάνιση είναι υπέροχη αν έχετε λεπτά έως μεσαία μαλλιά που ελπίζετε να κάνετε πιο πυκνά και γεμάτα. Ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου θα επιμηκυνθεί από αυτό το στυλ.

#3 Το πλεκτό μωρό

Γράφτηκε από την Carly Bowers

Λίγες πλεξούδες, λίγο σώμα και βιολί! Έχετε μια μοντέρνα, μοντέρνα εμφάνιση σε ένα κλασικό στυλ μισό πάνω μισό κάτω.

Μοντέρνο Half Updo με πλεξούδεςΣτυλ από την Onita Luisi, Κομμωτήριο Τσιπς, Marlboro, NJ Μοντέρνο Half Updo με πλεξούδες πίσωΣτυλ από την Onita Luisi, Κομμωτήριο Τσιπς, Marlboro, NJ

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά. Χωρίστε τα μαλλιά σε πέντε τμήματα ξεκινώντας από το ένα αυτί που πηγαίνει στο άλλο, κάθε τμήμα περίπου ένα έως δύο ίντσες πλάτος.
 2. Πλέξτε τα δύο τμήματα πάνω από κάθε αυτί και στερεώστε τα άκρα των πλεξούδων με ένα διάφανο δέσιμο μαλλιών.
 3. Πίσω χτένα στο πάνω/μεσαίο τμήμα των μαλλιών.
 4. Συγκεντρώστε το πάνω μισό των μαλλιών σας και δημιουργήστε τρεις κόμπους. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χωρίσετε το πάνω μισό των μαλλιών σας στα τρίτα και στη συνέχεια να τα κόψετε.
 5. Ασφαλίστε το τέλος του μισού πόνυ με μια γραβάτα μαλλιών.
 6. Εάν τα μαλλιά σας είναι φυσικά σγουρά, τότε είστε τυχεροί! Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά σε αυτό. Εάν όχι, χρησιμοποιήστε ένα μικρό σίδερο για μπούκλες για να κουλουριάσετε ό, τι έχει απομείνει από το μισό πόνι.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Αφού δημιουργηθεί αυτό το look, προσθέστε λίγο ορό λάμψης ή σπρέι στις άκρες των μαλλιών σας για λίγη επιπλέον λάμψη! Λατρεύω το Bumble and Bumble’s Shine Spray.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου θα συμπληρωθεί με αυτό το βλέμμα. Τα παχιά μαλλιά που έχουν φυσικό κύμα είναι ιδανικά για αυτό το στυλ, αν και φυσικά τα ίσια σε κυματιστά μαλλιά θα λειτουργήσουν επίσης.

Υπόδειξη:

Εάν έχετε πιο λεπτά μαλλιά και δυσκολεύεστε να παραμείνουν οι μικροσκοπικές πλεξούδες, ψεκάστε τα τμήματα των μαλλιών με λακ πριν τα πλέξετε. Θα σας δώσει λίγο τρίξιμο στα μαλλιά και θα τα κάνει λιγότερο ολισθηρά.

#4 Μισοπλεγμένη ομορφιά

Γράφτηκε από την Carly Bowers

Μια πλεξούδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το κατά τα άλλα συνηθισμένο μισό πόνι σας λίγο πιο μοντέρνο και μοντέρνο!

Σύγχρονο μισό πόνυ με πλεξούδαΣτυλ της Danielle Albrecht, Μακιγιάζ της Jenna Romeo, William Wesley Grand Salon & Ιαματική πηγή, Ντάβενπορτ, ΙΑ Μοντέρνο μισό πόνι με πλεξούδα πίσωΣτυλ της Danielle Albrecht, Μακιγιάζ της Jenna Romeo, William Wesley Grand Salon & Ιαματική πηγή, Ντάβενπορτ, ΙΑ

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά που χωρίζονται στη μία πλευρά.
 2. Spεκάστε τα πάντα με ένα σπρέι υφής ή ένα στεγνό σαμπουάν.
 3. Βουλώστε κάθε τμήμα των μαλλιών σας με ένα σίδερο για μπούκλες 1 inch ίντσας.
 4. Δημιουργήστε έναν καταρράκτη ή μια γαλλική πλεξούδα με τα μαλλιά που ξεκινούν από τη μία πλευρά του κεφαλιού σας και κατεβαίνουν στο αυτί σας. Συγκεντρώστε το τέλος της πλεξούδας για να συναντήσετε την άλλη πλευρά του μισού πόνυ σας στο πίσω μέρος/στο μέσο του κεφαλιού σας. Ασφαλίστε με καρφίτσες bobby.
 5. Spεκάστε τα πάντα με ένα ελαφρύ σπρέι φινιρίσματος.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Λατρεύω το Davines Medium Hold Hairspray ως σπρέι εργασίας και τελειώματος. Χρησιμοποιήστε το πριν και μετά το μπούκωμα!

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Αν έχετε τετράγωνο σχήμα προσώπου, αυτή η εμφάνιση θα σας συμπληρώσει. Λεπτά έως μεσαία μαλλιά οποιουδήποτε μήκους θα λειτουργήσουν για αυτό το look! Είναι πολύ ευέλικτο.

#5 Απλά εκπληκτικό

Γράφτηκε από την Carly Bowers

Αυτό το στυλ είναι απλό, αλλά τόσο κλασικό και όμορφο. Μαλακά κύματα και ένα βαθύ πλαϊνό μέρος φέρνουν πραγματικά την προσοχή στα υπέροχα χαρακτηριστικά σας!

Απλό κλασικό Half UpdoΣτυλ από τον Κάιλ Μπρουκς, Perry Anthony Salon, Wilmington, DE

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά που χωρίζονται στη μία πλευρά.
 2. Spεκάστε τα πάντα με ένα σπρέι εργασίας και, στη συνέχεια, κουλουριάστε κάθε τμήμα χρησιμοποιώντας ένα σίδερο για μπούκλες 1¼ ίντσας.
 3. Συγκεντρώστε τη μία πλευρά των μαλλιών σας και στρίψτε τα προς τα πίσω για να συναντήσετε την άλλη πλευρά του μισού πόνυ σας στο πίσω μέρος/στο μέσο του κεφαλιού σας. Ασφαλίστε με μια καρφίτσα bobby.
 4. Spεκάστε τα πάντα με ένα ελαφρύ σπρέι μαλλιών.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Φροντίστε να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με ένα προστατευτικό θερμότητας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ζεστά εργαλεία. Ο Kevin Murphy κάνει έναν σπουδαίο που ονομάζεται Damage Manager. Μυρίζει υπέροχα και είναι εξαιρετικά ελαφρύ, ώστε να μην κολλάει!

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Αυτή η εμφάνιση είναι απίστευτα ευέλικτη και πραγματικά κάθε μήκος ή υφή μαλλιών θα λειτουργήσει! Ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου θα κολακεύεται από αυτό το βλέμμα.

Χαριτωμένο Half Up Hair Bow

Χαριτωμένο Half Up Hair BowInstagram @hairbysaretta

Αυτό το χαλαρό, μποέμ στυλ είναι ένα σίγουρο head-turner. Εντυπωσιάστε όλους με μια χαλαρή, κεντρική πλεξούδα ψαριού με επένδυση με μια αξιολάτρευτη κορδέλα μαλλιών.

Half Up με Accent Braid

Half Up με Accent BraidInstagram @facebylinda

Ένα λουλουδάτο αριστούργημα είναι αυτό το υπέροχο χτένισμα! Με χαλαρά πλεγμένα και καθορισμένα κομμάτια πάνω στις στριφτές κλειδαριές σας, θα νιώσετε αμέσως πριγκίπισσα!

Υπέροχο Half Upstyle με Side-Swept Bangs

Υπέροχο Half Upstyle με Side-Swept BangsInstagram @katsbeautybox

Ιδανικό για πάρτι και εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τη φυσική ομορφιά σας. Τα κτυπήματα λειτουργούν σαν κουρτίνα, αποκαλύπτοντας ένα γοητευτικό πρόσωπο.

#9 Διπλό πλεκτό μωρό

Γράφτηκε από την Carly Bowers

Δύο πλεξούδες συναντιούνται για να δημιουργήσουν αυτό το διπλό πλεγμένο μισό πάνω μισό κάτω αριστούργημα!

Double Braid Half UpdoΣτυλ από Selah Frese, Μακιγιάζ από Tekoa Ferro, Blaze Color Salon, Cedar Rapids, ΙΑ Double Braid Half Updo BackΣτυλ από Selah Frese, Μακιγιάζ από Tekoa Ferro, Blaze Color Salon, Cedar Rapids, ΙΑ

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά που χωρίζονται όπως θέλετε.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο σίδερο ή ένα πιστολάκι και στρογγυλή βούρτσα για να εξομαλύνετε τα μαλλιά σας.
 3. Δημιουργήστε μια γαλλική πλεξούδα και στις δύο πλευρές του μισού επάνω τμήματος.
 4. Μόλις συναντηθούν οι δύο πλεξούδες, συνδυάστε τις μαζί. Ασφαλίστε τις άκρες με μια γραβάτα μαλλιών. Εάν το επιθυμείτε, πιέζετε μερικά τμήματα των μαλλιών που δεν βρίσκονται στο μισό προς τα πάνω.
 5. Spεκάστε τα πάντα με ένα ελαφρύ σπρέι συγκράτησης.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Ένας ορός λείανσης είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε ένα κομψό στυλ όπως αυτό τόσο πριν στεγνώσετε, όσο και μετά! Λατρεύω το Super Skinny Serum του Paul Mitchell.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Αυτή η εμφάνιση είναι ιδανική αν έχετε μακριά μαλλιά μεσαίας έως παχιάς υφής. Ένα οβάλ ή σχήμα καρδιάς θα συμπληρωθεί με αυτό το στυλ.

#10 Μεγάλη, σέξι και αυθάδης

Γράφτηκε από την Carly Bowers

Αυτό το μισό στυλ είναι μεγάλα, σέξι μαλλιά στα καλύτερά του!

Μεγάλο σέξι Half UpdoΣτυλ από Ινστιτούτο Brown Aveda, Mentor, OH

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά.
 2. Spεκάστε ένα σπρέι εργασίας ή/και ένα στεγνό σαμπουάν στις ρίζες σας. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να δημιουργήσετε πολύ σώμα σε όλα τα τμήματα των μαλλιών σας από τις ρίζες έως τις άκρες.
 3. Συγκεντρώστε το πάνω μισό των μαλλιών σας και τραβήξτε το πίσω για να δημιουργήσετε ένα μισό πάνω μισό κάτω στυλ. Ασφαλίστε το με καρφίτσες bobby.
 4. Spεκάστε τα πάντα με ένα ελαφρύ σπρέι φινιρίσματος.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Αυτή η εμφάνιση απαιτεί πολύ «κόκκαλο», οπότε ένα προϊόν όπως το Backcomb in a Bottle by Big Sexy Hair θα λειτουργούσε καλά! Αν χρειαστεί, συνδυάστε το με ένα σπρέι μαλλιών που λειτουργεί.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Τα μεσαία έως μακριά μαλλιά που είναι παχιά είναι ιδανικά για αυτή την εμφάνιση. Ένα τετράγωνο πρόσωπο θα συμπληρωθεί με αυτό το στυλ.

#11 Μαλακά καρφιτσωμένο Half Updo

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Οι μπούκλες είναι καρφωμένες απαλά, με μικρή ευκρίνεια, δίνοντας στα μαλλιά ένα ωραίο σχήμα που εξακολουθεί να ρέει σαν να ήταν όλα κάτω.

μισή ενημέρωσηΣτυλ από Σαλόνι Kathy Adams, Buford, GA μισά updo χτενίσματαΣτυλ από Σαλόνι Kathy Adams, Buford, GA

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε με το μπούκλα των μαλλιών σας με σίδερο 1 ίντσας, προσθέτοντας κερί ψεκασμού για περισσότερη υφή.
 2. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να μαζέψετε απαλά και να καρφώσετε τμήματα μαλλιών, καρφώνοντας γύρω από το επίπεδο των αυτιών σας.
 3. Τοποθετήστε τις καρφίτσες του Μπόμπι στα μαλλιά, σπρώχνοντας τα μαλλιά ελαφρά προς τα πάνω καθώς καρφιτσώνετε για να προσθέσετε περισσότερο σώμα.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Όταν κολλάτε απαλά τα μαλλιά σας, βοηθά να έχετε λίγο κράτημα στις ρίζες. Χρησιμοποιήστε το Big Sexy Hair Powder στις ρίζες σας για να βοηθήσετε τους καρφίτσες να μείνουν.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Τα μαλλιά με μαλακά καρφώματα θα λειτουργήσουν με οποιοδήποτε σχήμα προσώπου και κάθε τύπο μαλλιών. Δεδομένου ότι έχει τόσο φυσική εμφάνιση, είναι εύκολο να επιτευχθεί.

#12 Τυλιγμένο

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Τα μαλλιά τυλίγονται μεταξύ τους, μπρος -πίσω, καρφιτσωμένα στην πίσω κορώνα της τρίχας.

μισά updo χτενίσματαΣτυλ από Bella Capelli Sanctuario, Westlake, OH μισά updo χτενίσματα 2Στυλ από Bella Capelli Sanctuario, Westlake, OH

Πώς να στυλ:

 1. Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο σίδερο ή ένα μεγάλο σίδερο για μπούκλες για να κουλουριάσετε απαλά τις άκρες των μαλλιών σας.
 2. Ξεκινώντας από το στέμμα, σπρώξτε ένα μικρό τμήμα μαλλιών μέχρι να έχει το μέγεθος που θέλετε και καρφώστε το στη θέση του. Καρφιτσώστε μερικά ακόμη κομμάτια σαν αυτό σε όλο το στέμμα για να δημιουργήσετε ένα ωραίο σχήμα.
 3. Καθώς προχωράτε προς τα κάτω, τυλίξτε τα μαλλιά αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα, καρφιτσώνοντας κάθε πλευρά τυλιγμένη στην άλλη πλευρά. Πάρτε 2-3 τμήματα για κάθε πλευρά.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Για να διατηρήσετε τις μπούκλες σας ομαλές, χρησιμοποιήστε μια πομάδα σε κάθε τμήμα πριν την καρφώσετε. Μου αρέσει το Schwarzkopf Got2b Defiant Shine Pomade

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Αυτό το χτένισμα θα φαίνεται καλύτερα σε στρογγυλά ή οβάλ πρόσωπα. Θα είναι πολύ σκληρό για τετράγωνα ή μακριά σχήματα προσώπου. Μεσαία έως χοντρά μαλλιά με στρώματα θα ταιριάξουν επίσης καλά με αυτό το βλέμμα.

#13 Bouffant

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Τα μαλλιά είναι χτενισμένα και καρφωμένα έτσι ώστε να έχουν σώμα και ωραίο πλήρες σχήμα από πάνω.

bouffant μισό updo χτένισμαΣτυλ από Ινστιτούτο Brown Aveda, Mentor, OH bouffant μισή updo γωνίαΣτυλ από Ινστιτούτο Brown Aveda, Mentor, OH

Πώς να στυλ:

Χρησιμοποιήστε μια χτένα για να χτενίσετε ξανά τη βάση των μαλλιών σας στο στέμμα.

 1. Μόλις τα μαλλιά σας είναι ωραία και χτενισμένα, χρησιμοποιήστε τη χτένα για να εξομαλύνετε το επάνω τμήμα ώστε να είναι μαλακά και λεία αντί να φαίνονται κουρελιασμένα.
 2. Συγκεντρώστε μαλλιά από κάθε πλευρά ακριβώς πάνω από τα αυτιά και τραβήξτε τα σε μισή αλογοουρά.
 3. Ασφαλίστε με ένα διαφανές ελαστικό.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Το χτένισμα της πλάτης μπορεί να πέσει εύκολα χωρίς τα κατάλληλα προϊόντα. Πριν κάνετε backcomb, χρησιμοποιήστε το Big Sexy Hair Backcomb σε ένα μπουκάλι για να σας βοηθήσει να παραμείνετε στην πλάτη σας.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Ένα μπουφάν είναι κολακευτικό για τα περισσότερα σχήματα προσώπου, εκτός από το μακρύ. Θα λειτουργήσει καλύτερα σε μεσαία έως λεπτά μαλλιά με μεσαία έως μακριά στρώματα.

#14 Πλεκτές Πλευρές

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Και οι δύο πλευρές είναι πλεγμένες από το μέρος μέχρι τα αυτιά, με τα υπόλοιπα μαλλιά καρφωμένα στο μισό.

πλεγμένο μισό updoΣτυλ από Ινστιτούτο Brown Aveda, Rocky River, OH πλεγμένο μισό updo γωνίαΣτυλ από Ινστιτούτο Brown Aveda, Rocky River, OH

Πώς να στυλ:

 1. Κόψτε τα μαλλιά από τα αυτιά σας προς τα εμπρός και κόψτε τα στην άκρη για αργότερα.
 2. Τραβήξτε το πίσω μέρος των μαλλιών σας σε μισή αλογοουρά και στερεώστε με καρφίτσες για μπόμπι ή ένα διαφανές ελαστικό.
 3. Κάντε μια γαλλική πλεξούδα σε κάθε πλευρά των μαλλιών σας, ξεκινώντας από την πλευρά σας και τελειώνοντας στα αυτιά σας. Ασφαλίστε με καρφίτσες bobby.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Όταν κάνετε πλεξούδες, είναι σημαντικό να ελέγχετε τις αποδράσεις και το φριζάρισμα. Spray Short Sexy Hair Shatter Ξεχωρίστε και κρατήστε το Spray στα μαλλιά σας πριν πλέξετε για να προσθέσετε περισσότερο έλεγχο.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Οι πλεγμένες πλευρές θα φαίνονται καλύτερα σε στρογγυλά, οβάλ ή σχήματα καρδιάς. Αποφύγετε να κάνετε αυτό το χτένισμα εάν έχετε κτυπήματα ή πραγματικά κοντά στρώματα.

#15 Cascading μπούκλες

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Οι μπούκλες είναι καρφωμένες στο πλάι σε σχήμα που τους δίνει ένα φαινόμενο καταιγίδας.

πλεγμένο μισό updoΣτυλ από Ινστιτούτο Brown Aveda, Mentor, OH πλεγμένο μισό updo 2Στυλ από Ινστιτούτο Brown Aveda, Mentor, OH

Πώς να στυλ:

 1. Γυρίστε όλα τα μαλλιά σας με σίδερο για μπούκλες 1 ”έως 1 1/2” ή με το επίπεδο σίδερο.
 2. Κάντε μια μικρή πλεξούδα σε κάθε πλευρά του μέρους σας που τελειώνει στα αυτιά σας.
 3. Καρφιτσώστε την κορώνα των μαλλιών σας σε ωραίο σχήμα και, στη συνέχεια, προχωρήστε στο να καρφώσετε τις μπούκλες προς τη μία πλευρά.
 4. Ολοκληρώστε με λακ μαλλιών.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Το σπρέι λάμψης θα κρατήσει τις μπούκλες σας γυαλισμένες. Μου αρέσει η TIGI Bed Headrush Head Shine Adrenaline.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Οι σταυρωτές μπούκλες θα φαίνονται υπέροχα σε οβάλ, τετράγωνα ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα. Αποφύγετε αυτό το στυλ εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, καθώς προσθέτει μόνο περισσότερο πλάτος στις πλευρές. Αυτό το στυλ θα είναι επίσης ιδανικό για εσάς εάν έχετε μεσαία έως χοντρά μαλλιά και πολλά στρώματα.

#16 Slick Back The Sides

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Τα μαλλιά είναι κολλημένα σφιχτά στα πλάγια, ενώ διατηρούν το σώμα πίσω και πάνω.

slick back half updo

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε κάνοντας μπούκλα όλα τα μαλλιά σας και χτενίζοντάς τα στις ρίζες για περισσότερο σώμα.
 2. Καρφιτσώστε το μπροστινό τμήμα σε ένα πομπαντούρ, στη συνέχεια καρφώστε τα μαλλιά κάτω από το τμήμα Mohawk έτσι ώστε να έχει περισσότερο σώμα στην κορυφή και στο πίσω μέρος.
 3. Ολοκληρώστε καρφώνοντας τις πλευρές σφιχτά, κρύβοντας τις καρφίτσες κάτω από τις μπούκλες στο πίσω μέρος.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Ένα σταθερό σπρέι μαλλιών θα κάνει τη διαφορά με αυτό το στυλ μαλλιών. Χρησιμοποιήστε το Retro Hair Hairpray για να γυρίσετε πραγματικά τις πλευρές πίσω.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Οι πλάγιες πλευρές θα φαίνονται κολακευτικές εάν έχετε σκληρά ή έντονα χαρακτηριστικά, καθώς θα τα τονίζουν μόνο. Αυτό το στυλ είναι καλύτερο για μεσαία έως λεπτά μαλλιά με μεσαίες έως κοντές στρώσεις.

#17 Braid It Half Way

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Η κορυφή και οι πλευρές των μαλλιών είναι πλεγμένες στην πλάτη, σταματώντας πριν από τον αυχένα για να δημιουργήσουν μια μισή εμφάνιση.

μισό πλεγμένο μισό updoΣτυλ από την Justine Watson, Ινστιτούτο Casal Aveda, Youngstown, OH μισό πλεγμένο μισό updo 2Στυλ από την Justine Watson, Ινστιτούτο Casal Aveda, Youngstown, OH

Πώς να στυλ:

 1. Κάντε μια εσωτερική γαλλική πλεξούδα ξεκινώντας από πάνω και τελειώνοντας ακριβώς κάτω από το επίπεδο του αυτιού.
 2. Χρησιμοποιήστε καρφίτσες για να ασφαλίσετε το άκρο της πλεξούδας στη θέση του.
 3. Ολοκληρώστε κάνοντας μπούκλες στις άκρες των μαλλιών σας για μια πιο επίσημη εμφάνιση.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Διατηρήστε την πλεξούδα κομψή και λαμπερή, καθώς και τις μπούκλες, με ορό λάμψης. Λατρεύω το Loreal Professionnel Ultime Reflexium Shine Perfecting Serum.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Δεδομένου ότι η κορυφή είναι όλη πίσω, αυτό το στυλ θα φαίνεται καλό με λίγο όγκο στην κορυφή σε στρογγυλά και οβάλ σχήματα προσώπου. Θα λειτουργήσει επίσης καλύτερα σε μακριά μαλλιά με ελάχιστο ή καθόλου στρώσιμο.

#18 Περιστρέψτε τη μία πλευρά

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Η μία πλευρά στρέφεται προς τα πίσω στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ η αντίθετη πλευρά αφήνεται προς τα κάτω.

μισό updo twistΣτυλ της Κάθι Μπράουν, Kenneth’s Studio for Hair, Νέα Ορλεάνη, Λος Άντζελες μισό updo twist 2Στυλ της Κάθι Μπράουν, Kenneth’s Studio for Hair, Νέα Ορλεάνη, Λος Άντζελες

Πώς να στυλ:

 1. Ξεκινήστε τυλίγοντας όλα τα μαλλιά σας και σκουπίζοντάς τα στον δεξί σας ώμο.
 2. Στην αριστερή πλευρά, κάντε δύο έως τρεις στροφές που ξεκινούν από το αριστερό σας αυτί και τελειώνουν ακριβώς πίσω από το δεξί σας αυτί, περνώντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.
 3. Ασφαλίστε τις ανατροπές με καρφίτσες και κρύψτε τις καρφίτσες με μπούκλες.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Για να κάνετε την πλευρά που σαρώνεται ογκώδη και ενδιαφέρουσα, ψεκάστε το Redken Wax Blast 10 στις τελειωμένες μπούκλες.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Ένα πλευρικό στυλ όπως αυτό θα είναι κολακευτικό σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου εκτός από το στρογγυλό. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό στυλ για μεσαία έως κοντά μαλλιά με στρώσεις.

#19 Fancy Braid

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Τα μαλλιά είναι κουλουριασμένα και καρφωμένα χαλαρά στην κορυφή, με τη μία πλευρά σε μια χαμηλή, απαλή πλεξούδα.

χτένισμα ψαριού μισό updoΣτυλ της Melanie Crawford Ινστιτούτο Brown Aveda, Rocky River, OH

Πώς να στυλ:

 1. Σε σγουρά μαλλιά, καρφιτσώστε το πάνω μέρος και τις πλευρές προς τα πάνω και μακριά από το πρόσωπό σας.
 2. Σκουπίστε όλα τα μαλλιά που έχουν μείνει έξω από τον έναν ώμο.
 3. Κάντε μια χαλαρή πλευρική πλεξούδα, ξεκινώντας την πλεξούδα στο επίπεδο του αυτιού.
 4. Μόλις ολοκληρωθεί η πλεξούδα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να την χαλαρώσετε ακόμη περισσότερο. Ασφαλίστε με ένα διαφανές ελαστικό.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Είναι σημαντικό να δώσετε υφή σε αυτό το στυλ, αυτό είναι που θα το ξεχωρίσει. Πριν στεγνώσετε και μπούκλες, εφαρμόστε μια μους styling όπως το Pureology Color Stylist Mousse Bodifier.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Αυτή η φανταχτερή πλεξούδα θα φαίνεται καλή σε κάθε σχήμα προσώπου. Είναι αρκετά μαλακό για να κολακεύει κανέναν, αλλά αν θέλετε να είναι ακόμα πιο απαλό, αφήστε λίγα μαλλιά έξω από το πρόσωπό σας. Αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα σε μαλλιά μεσαίου πάχους που είναι τουλάχιστον στα οστά του γιακά.

#20 Low In The Back

Γράφει ο Steph Brinkerhoff

Οι απαλές μπούκλες είναι πολύ χαλαρά καρφωμένες χαμηλά στο πίσω μέρος, με τη μία πλευρά να τυλίγεται πάνω στην άλλη.

κυματιστά μισά updo χτενίσματαΣτυλ από Σαλόνι Kathy Adams, Buford, GA κυματιστά μισά updo χτενίσματα 2Στυλ από Σαλόνι Kathy Adams, Buford, GA

Πώς να στυλ:

 1. Χρησιμοποιώντας ένα σίδερο για μπούκλες 1 ίντσας, κουλουριάστε απαλά τις άκρες των μαλλιών σας.
 2. Πάρτε τα μαλλιά στην αριστερή πλευρά, σπρώξτε τα χαλαρά προς τα πίσω και καρφώστε τα στον αυχένα σας.
 3. Πάρτε τα μαλλιά στα δεξιά σας, σπρώξτε τα χαλαρά πίσω και καρφώστε τα πάνω από το τελευταίο τμήμα.
 4. Ασφαλίστε με καρφίτσες bobby.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Ένα εύκαμπτο σπρέι μαλλιών θα βοηθήσει σε αυτό το χτένισμα. Θα σας δώσει κίνηση αλλά και έλεγχο. Δοκιμάστε το Matrix Vavoom Shape Maker Hairpray.

Καλύτερο σχήμα προσώπου και τύπος μαλλιών:

Ένα μισό στυλ καρφωμένο χαμηλά στην πλάτη θα φαίνεται καλό σε κάθε σχήμα προσώπου, ειδικά στην καρδιά ή στο τετράγωνο, καθώς θα μαλακώσει τα οστά των μάγουλων. Τα μακριά μαλλιά με ελάχιστο ή καθόλου στρώσιμο θα λειτουργήσουν καλύτερα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές όσον αφορά τα μισά στυλ. Εάν μία από αυτές τις εμφανίσεις δεν είναι ακριβώς αυτό που έχετε στο μυαλό σας, σκεφτείτε να δοκιμάσετε κάτι δημιουργικό μόνοι σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το half up είναι πάντα μια ασφαλής διαδρομή για να πάτε με τα μαλλιά σας για την επίσημη περίσταση.