Τα φτερωτά μαλλιά είναι ένα γυναικείο κούρεμα που έχει λεπτή στρώση και μοιάζει με το στρώσιμο των φτερών των πουλιών. Popταν δημοφιλές στα χρόνια της δεκαετίας του 1970 και του 1980, χάρη σε ταινίες όπως οι Άγγελοι του Τσάρλι, και εξακολουθεί να είναι πολύ σε εξέλιξη τώρα. Ένα κόψιμο φτερού συνήθως κόβεται σε σχήμα V χρησιμοποιώντας ένα ξυράφι, καθώς τα αέρινα χτενίσματα με φτερά είναι μια πολύ υφή έκδοση μιας στρώσης-μόνο καλύτερα!

Από την εποχή της ακμής του, το χτένισμα με φτερά έχει τροποποιηθεί και διακοσμηθεί διαφορετικά σε διάφορες παραλλαγές. Από τα μακρά σφικτά στρώματα της Farrah Fawcett μέχρι το pixie cut που φορούσε η πριγκίπισσα Dianna.

Μερικές από αυτές τις μοντέρνες ιδέες για μαλλιά με φτερά συγκλονίζονται από A-listers όπως η Selena Gomez, η Jennifer Lawrence, η Charlize Theron και η Halle Berry! Μακριά ή κοντά, φτερωτά στρώματα ταιριάζουν σε οποιοδήποτε μήκος και τύπο μαλλιών.

Οι γυναίκες που έχουν λεπτά μαλλιά αλλά θέλουν πυκνά μαλλιά θα πρέπει να εξετάσουν τα κύματα ή τα κυματιστά μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτετε όγκο και υφή. Το φτέρωμα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία όγκου για λεπτά μαλλιά και μειώνει τον όγκο και το βάρος στα παχιά μαλλιά.

Αν θέλετε να ισορροπήσετε ή να αδυνατίσετε το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας, ταιριάξτε ένα περιθώριο με στρώματα πλαισίωσης προσώπου. Η συντήρηση εξαρτάται από τα φτερωτά μαλλιά που έχετε επιλέξει, τα κοντά μαλλιά είναι σχετικά πιο εύκολα. Ένα κανονικό κόψιμο κάθε 2-3 μήνες θα ήταν αρκετό αν θέλετε να διατηρήσετε αυτά τα στρώματα με λεπτό και ομοιόμορφο σχήμα.

Πριν από το επόμενο ραντεβού σας για τα μαλλιά, δείτε αυτές τις ιδέες για κόψιμο φτερών!

Βρώμικο φτερωτό χτένισμα

Ακατάστατα φτερωτά μαλλιάInstagram @erika.king_

Πολλές κοντές μπριζόλες σε μακριά ίσια μαλλιά χρειάζονται για να πετύχετε ένα πιο άγριο ακατάστατο κούρεμα με φτερά. Το εφέ φτερών είναι αυτό που δημιουργεί μια ψευδαίσθηση μεγάλων κυμάτων. Το σκούρο χρώμα των μαλλιών απαιτεί ένα γυαλιστερό σπρέι φινιρίσματος για να δείξει περισσότερη έμφαση σε κάθε κλώνο που προσθέτει στο πιο ακατάστατο χτένισμα αυτής της πολυεπίπεδης κοπής φτερού.

Κοντό και φτερωτό κούρεμα

Κοντό και φτερωτό κούρεμαInstagram @beautydivine_brenda

Ένα σύντομο φτερωτό κούρεμα είναι κάτι περισσότερο από ένα κούρεμα σε στρώσεις. Το φτέρωμα είναι μια μοναδική τεχνική για να δώσετε υφή στα μαλλιά σας. Για να πετύχετε κοντά μαλλιά με φτερά, ζητήστε από τον στυλίστα σας να σας κάνει μια κοντή περικοπή με φτερωτές μπριζόλες. Αυτή η τεχνική είναι υπέροχη για κυρίες που επιθυμούν πιο γεμάτα μαλλιά.

Μπομπ με φτερωτό πλαϊνό περιθώριο

Μπομπ με φτερωτή φράντζα στο πλάιInstagram @cabelosfhabioribeiro

Ένα μπομπ με φτερωτό περιθώριο μπορεί να κάνει αντίθεση με το πιο δομημένο μήκος, καθιστώντας το ιδανικό για μαλλιά που δεν τους αρέσει να είναι πολύ στρωμένα ή είναι αρκετά ωραία. Η κίνηση που δημιουργείται από το φτερωτό περιθώριο προσθέτει ένα ελαφρύτερο σχήμα και ροή στο μπροστινό μέρος του προσώπου, αλλά διατηρεί όλη την πληρότητα μέσα στο μπομπ σε όλο το πίσω μέρος.

Υφή Pixie Cut με φτερά

Υφή pixie κομμένη με φτεράInstagram @nikitenko_elen_

Πάρτε ένα κομμένο pixie κόψιμο με φτερά για να αυξήσετε την ένταση στα πιο λεπτά έως μεσαία μαλλιά σας. Η υφή των μαλλιών δημιουργεί μικρότερα και μεγαλύτερα μήκη. Τα μικρότερα μήκη ωθούν τα μακρύτερα μαλλιά προς τα πάνω και επομένως προσθέτουν όγκο. Ένα ελαφρύ φτερό εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά αναμειγνύονται και δεν έχουν αυτή την αμβλύ αίσθηση.

V Shape Feathered Haircut για σγουρά μαλλιά

V σχήμα φτερωτό κούρεμα για σγουρά μαλλιάInstagram @ronicaardosos

Δοκιμάστε ένα κούρεμα με φτερωτό σχήμα V για σγουρά μαλλιά αν προτιμάτε να έχετε μικρότερο όγκο στις μπούκλες σας. Όταν οι μπούκλες είναι πολύ στρωμένες, μπορούν να δημιουργήσουν πολύ όγκο. Για να το αποφύγετε, ενώ έχετε ακόμα σχήμα και απαλότητα στις μπούκλες σας, διατηρήστε μια απαλή στρογγυλότητα στο μήκος σας με μια κίνηση εστιασμένη γύρω από την περίμετρο. Τα κουρέματα σχήματος V λειτουργούν καλύτερα σε μακριά μαλλιά και πρέπει να αποφεύγονται σε μαλλιά μέχρι τους ώμους.

Layered Feathered Hair

Πολυεπίπεδα φτερωτά μαλλιάInstagram @corazonsagrado_

Επιλέξτε στρώματα φτερωτών μαλλιών για να αποκτήσετε μαλακά στρώματα που ρέουν σε λεπτά μακριά μαλλιά. Το στυλ μαλλιών με φτερά της δεκαετίας του ’70 διατηρεί τα στρώματα φωτεινά χωρίς να παίρνει πολύ βάρος από το μήκος σας. Τα φτερωτά μαλλιά είναι ένας όρος όταν τα στρώματα δεν κόβονται τόσο ξεκάθαρα. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική κοπής σημείου που δημιουργεί το φτερωτό αποτέλεσμα αντί για πολύ σπασμένα στρώματα.

Κοντά μαλλιά με στρώματα με φτερά σε Bob Cut

κοντά φτερωτά κοντά μαλλιά σε κόψιμο bobInstagram @demetriusschool

Η αποφοίτηση στο πίσω μέρος αντιπροσωπεύει την πιο στρογγυλή χαμηλότερη όψη αυτού του κοντού μπομπ με πλευρικά σκουπισμένα κτυπήματα. Τα κοντά χτενίσματα που μοιάζουν με φτερά, όπως αυτό το στοιβωμένο bob, φαίνονται καταπληκτικά με μια σκούρα ξανθιά απόχρωση και προσθέτουν επίσης διάσταση στις ξανθές μπροστινές κλειδαριές που έχουν λάβει μεγαλύτερη, πιο ίσια περικοπή. Αυτό το κούρεμα με φτερά είναι ιδανικό για γυναίκες άνω των 50 ετών.

Φυσικά φτερά και ογκώδη στρώματα για μακριά μαλλιά

Φυσικά φτερά και ογκώδη στρώματα για μακριά μαλλιάInstagram @beautybyria_

Εξετάστε τα φτερά μακριά στρώματα για μακριά μαλλιά σας και δείτε πόσο φυσική φαίνεται η κίνηση. Ένα φτερωτό χτένισμα σαν αυτό φαίνεται πολύ καλύτερα όταν στεγνώνει με πιστολάκι. Μη διστάσετε να συνδυάσετε αυτό το μακρύ φτερωτό κόψιμο με ανταύγειες και χαμηλές αποχρώσεις σε μια ζωντανή καφέ απόχρωση.

Ξανθιά επένδυση φτερού μήκους ώμου

Ξανθιά επένδυση φτερού μήκους ώμουInstagram @sidvisage

Ανεβάστε τη χαίτη σας μεσαίου μήκους στο επόμενο επίπεδο, ζητώντας μια περικοπή μέχρι τους ώμους με μια πλευρική φράντζα. Μια ξανθιά διαστάσεων, φτιαγμένη με ανταύγειες ή balayage, είναι σίγουρο ότι θα κάνει την καλύτερη προσθήκη σε αυτά τα φτερωτά πολυεπίπεδα μαλλιά. Για να τελειώσετε αυτό το φτερωτό στυλ, ένας εκρηκτικός θα είναι ο καλύτερός σας φίλος. Έτσι προσθέτετε όγκο σε αυτό το φτερωτό κούρεμα μαλλιών, αναδεικνύοντας ακόμη καλύτερα τα στρώματα.

The Feathered Lob

The Feathered LobInstagram @antoniovhair

Τα φτερωτά στρώματα είναι αυτά που κάνουν αυτή την εμφάνιση να ξεχειλίζει από έλξη. Εδώ είναι το φτερωτό λοβό που κάνει επίσης ένα κομψό, μοντέρνο κούτσουρο μεσαίου μήκους! Τα στρώματα σε αυτό το κόψιμο φτερών δημιουργούν ένα αποτέλεσμα με υφή, κάνοντας τις παχιές κλειδαριές σας να αισθάνονται τόσο ελαφριές. Αποκτήστε ένα διαστατικό μελαχρινό χρώμα προσθέτοντας λεπτές ανταύγειες για να τζαζέψετε τη φτερωτή υφή σε αυτό το πολυεπίπεδο bob.

70s Middle Part Feathered Hair with Fringe

Μεσαίο τμήμα 70s φτερωτό μαλλί με κρόσσιαInstagram @salon_luisse

Ένα μεσαίο μέρος της δεκαετίας του ’70 με φτερά μαλλιά με φράντζα βγάζει πραγματικά τις δονήσεις της βρύσης Farrah. Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο σκλήρυνσης για να σκουπίσετε πραγματικά εκείνα τα κτυπήματα κουρτινών. Επιλέξτε μεσαίο χωρισμό για ένα αληθινό στυλ της δεκαετίας του ’70 ή δώστε του αίσθηση κάνοντας ένα δευτερεύον μέρος. Τα μαλλιά με φτερά και τα κτυπήματα με φτερά είναι εξαιρετικά για να πλαισιώσετε το πρόσωπο και να αναδείξετε χαρακτηριστικά.

Μοντέρνο κούρεμα μεσαίου μήκους με στρώματα με φτερά σε πλευρικό στυλ

Μοντέρνο κούρεμα μεσαίου μήκους με στρώματα με φτερά σε στυλ σάρωσηςInstagram @faizas.salon

Τραβήξτε μια μοντέρνα περικοπή μεσαίου μήκους με φτερά, χωρίστε τη στη μία πλευρά, για να δώσετε στις τρέσες ένα υπέροχο στυλ σάρωσης στο πλάι! Αυτό το φτερό κόβει για μεσαία έως χοντρά μαλλιά προσφέρει στρώματα για να δημιουργήσει μια αβίαστη κίνηση. Μπορεί να είναι ένα στυλ για τις περισσότερες γυναίκες που δεν είναι λάτρεις του καθημερινού στυλ. Προχωρήστε και επιλέξτε αυτό το κούρεμα με φτερά για να μιμηθεί ένα κλασικό φτερωτό «κάντε αν είστε επίσης από αυτούς που αγαπούν το vintage.

Φτερωτός όγκος για ίσια λεπτά μαλλιά

Φτερωτός όγκος για ίσια λεπτά μαλλιάInstagram @hairbysamhostad

Τα μοντέρνα φτερωτά μαλλιά μοιάζουν τώρα με αυτό. Μπορείτε να εξερευνήσετε χρώματα όπως μια ξανθιά πλατίνα που τραβάει τα βλέμματα για να ταιριάζει με ίσια φτερωτές κλειδαριές. Για τις τρέσες που χρειάζονται πληρότητα, κρατήστε το μπριζόλα σας στη μέση και μετά πηγαίνετε για περισσότερα στρώματα με λεπτές γραμμές. Αυτή είναι η τέλεια κοπή με πλήρη φτερά που προσφέρει όγκο με υφή για λεπτά μαλλιά.

Μαλλιά μεσαίου μήκους με φτερωτές άκρες

Μαλλιά μεσαίου μήκους με φτερωτές άκρεςInstagram @love_english_with_haneen

Ένα μεσαίο μήκος με φτερωτές άκρες κάνει ένα χτένισμα εμπνευσμένο από την τάση του ’70 και του ’80. Η τέλεια τοποθέτηση των στρωμάτων είναι το κλειδί για την κλασική φτερωτή εμφάνισή του. Για γυναίκες με λεπτά μαλλιά, αυτό το κόψιμο φτερωτού μήκους ώμου είναι υπέροχο καθώς προσθέτει κίνηση και υφή.

Feathery Textured Shag με κτυπήματα στα μαλλιά Bronde Balayage

Feathery Textured Shag με κτυπήματα στα μαλλιά Bronde BalayageΊνσταγκραμ @brit_bellasalonandboutique

Αυτό είναι ένα μακρύ ξύλινο κόψιμο της δεκαετίας του 1980 με όμορφη άκρη! Το να λικνίζετε ένα πούπουλο με φτερωτή υφή με κτυπήματα θα σας δώσει τη βέλτιστη μεγαλοπρέπεια. Συνδυάστε το με ένα μπεζ ξανθό με σκούρες ρίζες και δείτε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κούρεμα με φτερά και γενικά φτερά μαλλιών είναι η τάση που χρειάζεστε όταν χρειάζεστε λεπτομερείς άκρες μαλλιών και περισσότερη κίνηση.

Αυτό το μακρύ κομμένο φτερό είναι το σούπερ κομμένο, ψιλοκομμένο χτένισμα με κρόσσια. Δημιουργήθηκε από τον στυλίστα και ιδιοκτήτη Brit Wright του Chipley, FL. “Το περιθώριο βοηθά στη διόρθωση του σχήματος του προσώπου σας και σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε το χτένισμά σας χωρίς να χάσετε μήκος”, λέει ο Wright.

Σχεδόν κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει φτερωτή φράντζα. «Όλα έχουν να κάνουν με το πού τελειώνει το ίδιο το περιθώριο. Είτε πρόκειται για ένα μακρύ περιθώριο που τονίζει τα ζυγωματικά είτε το φρύδι, το πιο σημαντικό είναι να το δημιουργήσετε για να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και στη γραμμή του σαγονιού », προσθέτει..

Choppy Layers on Short Haircut with Feathered Bangs

Choppy Layers on Short Haircut with Feathered BangsΊνσταγκραμ @beautyschoolwipeout

Αυτό είναι ένα κοντό δασύτριχο μπομπ με κτυπήματα κουρτινών και ασταθή στρώματα, διακοσμημένο με το χέρι για να αναδείξει τη φυσική υφή των μαλλιών. Ποιος έκανε το styling στο χέρι; Στιλίστρια Emma Hamblen του Nashville, TN.

«Η υφή μέσα στα φτερωτά κτυπήματα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα σπρέι όγκου. Τα χτυπήματα, τα φτερωτά μαλλιά και η τσαλακωσιά είναι πάντα ένας υπέροχος συνδυασμός », λέει ο Hamblen.

Αν ψάχνετε για φτερωτές ιδέες μαλλιών, πιστεύει ότι τα χτενίσματα bob όπως αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για κούρεμα κοντών μαλλιών. «Είναι φτερωτό αλλά ασταθές! Είναι για γυναίκες που επιθυμούν πιο κοντά στυλ μαλλιών, αλλά πιστεύουν ότι χρειάζονται περισσότερη άκρη με χαμηλή δέσμευση. Τα φτερωτά κτυπήματα είναι αρκετά μακριά για να στυλ είτε προς την κατεύθυνση είτε να σπρωχτούν έξω από το πρόσωπό σας. Μπορείτε να χτενίσετε αυτά τα κοντά φτερωτά μαλλιά με σπρέι αλατιού και διαχύτη για μέγιστη υφή και κίνηση. “

80s Feathering with Side Fringe

Φτερά 80s με Side FringeInstagram @remedysalon115

Αυτό το κούρεμα φτερού της δεκαετίας του ’80 με φτερωτό περιθώριο φαίνεται ακόμα καλύτερα με μια φωτεινή ξανθιά απόχρωση. Αναδείξτε τα στρώματα στυλάροντας τις κλειδαριές σας με λίγη υφή και πλαϊνά κτυπήματα για πλήρες εφέ φτερού. Τα χτενίσματα με φτερά για μαλλιά μεσαίου μήκους είναι μια κομψή επιλογή που προσφέρει κίνηση σε μια λεπτή χαίτη και αφαιρεί το βάρος από τα παχιά. Μια μους λειτουργεί τέλεια όταν προετοιμάζετε αυτό το φτερό κομμένο για μακριά μαλλιά.

Πτέρυγα με βαριά στρώσεις για μακριά λεπτά μαλλιά

Πτέρυγα με βαριά στρώσεις για μακριά λεπτά μαλλιάInstagram @moniquemarie_hair

Το τέλειο κόψιμο που είναι πολύ στρώσιμο για μακριά λεπτά μαλλιά είναι εδώ! Αυτό το φτερωτό μαλλί που κόβεται σε μακριές κλειδαριές δημιουργεί μια λεπτή κίνηση, που ταιριάζει καλά με μια παγωμένη ξανθιά απόχρωση πλατίνας. Προσθέστε σκούρες ρίζες σε αυτό το φτερό κομμένο για λεπτά μαλλιά και το να μεγαλώσετε τις φυσικές σας κλειδαριές θα είναι λιγότερο πρόβλημα. Κατά το χτένισμα αυτού του μακρύ στρώματος κούρεμα, μια ξηρή σκόνη σαμπουάν θα δημιουργήσει περισσότερο σώμα και θα ενισχύσει τις ρίζες σας, προσθέτοντας μια ωραία φτερωτή αίσθηση στο στυλ σας.