Λεπτά μαλλιά είναι ένα κοινό ζήτημα για τους άνδρες. Εάν παρατηρείτε κάποια τριχόπτωση, αναλάβετε δράση πέρα ​​από το να επιδιώξετε ένα καπέλο μπέιζμπολ. ο σωστό χτένισμα συνδυασμένο με το δεξί προϊόντα θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των αραιών μαλλιών. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν, αλλά ακολουθώντας αυτά τα βήματα μπορεί να μειωθεί δραματικά η τριχόπτωση.

Ιδού πώς να σταματήσει την τριχόπτωση και την αραίωση των μαλλιών:

Τι είναι το Thinning Hair?

Τα μαλλιά έχουν φράξει την αποστράγγισή σας πολύ πριν τα μαλλιά σας αρχίσουν να αραιώνουν. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες (και οι γυναίκες) χάνουν 50-100 τρίχες την ημέρα. Η τριχόπτωση είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού γενετικών, γήρανσης και μερικές φορές υγείας.

Ανδρική φαλάκρα, συνήθως α υποχωρώντας γραμμή μαλλιών ή φαλακρό σημείο στο στέμμα, είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος τριχόπτωσης. Η αιτία είναι γενετική και ορμονική. Η περίσσεια 5-άλφα-ρεδουκτάσης μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη, γνωστή ως DHT. Μεγάλες ποσότητες DHT οδηγούν σε ασθενέστερες τρίχες που παράγονται από κάθε ωοθυλάκιο, μέχρι να πεθάνουν, αφήνοντας γυμνά μπαλώματα εκεί που ήταν κάποτε τα μαλλιά.

Καλύτερο χτένισμα για αραίωση μαλλιών

Τώρα ξέρετε τι προκαλεί την αραίωση των μαλλιών, αλλά τι να κάνετε γι ‘αυτό; Ξεκινήστε με ένα υπέροχο κούρεμα.

Δεν μιλάμε όμως για χτένισμα εδώ! Η καλύτερη επιλογή είναι μια σύντομη έως χτένισμα μεσαίου μήκους. Ο στυλίστας σας θα πρέπει να χρησιμοποιεί ψαλίδι για να προσαρμόσει το κόψιμό σας για το σχήμα των μαλλιών και του κεφαλιού σας. Σε αυτό το μήκος, μπορείτε ακόμα να χτενίζετε τα μαλλιά. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

Εάν τα μαλλιά σας έχουν κάποια φυσικά κύμα ή μπούκλα, εκμεταλλευτείτε τη φυσική υφή μεγαλώνοντας μερικά κροσσός. Τα μακρύτερα μαλλιά είναι στην τάση φέτος και μπορείτε να τα χτενίσετε καλύψτε μια υποχωρούσα γραμμή μαλλιών.

Εάν αυτά τα κουρέματα δεν είναι μια επιλογή, σηκωθείτε και κάντε κοντό. ΕΝΑ χαμηλό βουητό θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση λεπτότερων περιοχών, διατηρώντας την εστίαση στο πρόσωπό σας.

Τα καλύτερα προϊόντα για αραιωμένους άνδρες μαλλιών

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με αυτά τα προϊόντα μόλις παρατηρήσετε αραίωση των μαλλιών ώστε να έχουν το μέγιστο αντίκτυπο. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι αποτελεσματικά για μερικούς ανθρώπους, οπότε αν κάποιος δεν λειτουργεί, αξίζει να δοκιμάσετε μια άλλη φόρμουλα μετά τη συνιστώμενη χρονική περίοδο.

Τα μεγάλα όπλα

Δεδομένου ότι η αραίωση των μαλλιών είναι χημικό πρόβλημα, υπάρχουν χημικές λύσεις. Μερικοί άνδρες μπορούν να σταματήσουν ή ακόμα και να αντιστρέψουν την τριχόπτωση αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Τούτου λεχθέντος, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Εδώ είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για αραίωση μαλλιών.

Rogaine είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στη θεραπεία της τριχόπτωσης. Είναι μια τοπική θεραπεία που περιέχει 5% μινοξιδίλη. Ο αφρός εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής δύο φορές την ημέρα και αναφέρεται ότι δείχνει αποτελέσματα για το 90% των ανδρών σε τέσσερις μήνες. Or εξοικονομήστε χρήματα με το Kirkland εκδοχή.

Φαρμακευτικά σαμπουάν

Τα φαρμακευτικά σαμπουάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με ένα τοπικό προϊόν και συμπληρώματα ή από μόνα τους. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα σαμπουάν για αραίωση μαλλιών:

Σαμπουάν όγκου Progaine  πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του θεραπευτικού σχήματος Rogaine. Το δραστικό συστατικό της Rogaine, το μινοξιδικό, το οποίο αποδεδειγμένα επιβραδύνει την τριχόπτωση και μειώνει την εμφάνιση φαλάκρας, δεν υπάρχει στο σαμπουάν. Ωστόσο, το σαμπουάν καθαρίζει απαλά τα μαλλιά, αυξάνει την απορρόφηση της rogaine έτσι ώστε να λειτουργεί στο έπακρο. Ενισχύει επίσης τα μαλλιά και προσθέτει όγκο, δίνοντας στα μαλλιά μια καθημερινή ώθηση ενώ τα προϊόντα αρχίζουν να ισχύουν.

RegenePure DR Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης και θεραπεία τριχωτού της κεφαλής διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών με Κετοκοναζόλη και η καφεΐνη, αναφέρεται ότι έχουν αισθητά πιο πυκνά μαλλιά σε 3-5 ημέρες. Είναι επίσης χωρίς θειικά άλατα, μια καλύτερη επιλογή για όλα τα σαμπουάν αλλά κυρίως για εκείνους που αντιμετωπίζουν τριχόπτωση.

Νιοξίνη είναι ένα άλλο μεγάλο εμπορικό σήμα στον κόσμο της τριχόπτωσης. Το σαμπουάν περιέχει μέντα, εκχύλισμα λευκού τσαγιού και νιασίνη για να αυξήσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και αντιοξειδωτικά και αντηλιακά για τη θρέψη και την προστασία των μαλλιών. Υπάρχουν πολλοί τύποι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και το στάδιο της τριχόπτωσης.

Bosley Bos Revive καταπολεμά μια από τις κύριες αιτίες τριχόπτωσης, την υπερβολική DHT. Επομένως, ένας από τους τρόπους για την καταπολέμηση της αραίωσης των μαλλιών είναι με αναστολείς DHT. Αυτό το σαμπουάν καταπολεμά την DHT με το laminarghane, που προέρχεται από το πλαγκτόν και ενισχύει τα μαλλιά με πενταπεπτίδια, που χρησιμοποιούνται επίσης σε προϊόντα αντιγήρανσης. Μια πιο φυσική προσέγγιση, αυτό διαρκεί περισσότερο, αλλά θα έχει μια αισθητή διαφορά με την πάροδο του χρόνου.

Σαμπουάν αναζωογόνησης μαλλιών Genesis είναι ένα από τα πολλά προϊόντα αυτής της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων και μιας θεραπείας του τριχωτού της κεφαλής. Ένας αποκλειστής DHT για τον οποίο θα ακούσετε πολλά είναι το palmetto saw, μια φυσική θεραπεία που χρησιμοποιείται τοπικά και ως συμπλήρωμα. Το Hair Genesis συνδυάζει εκχύλισμα πριονιού και γλυκοζαμινογλυκάνες, που ενθαρρύνουν την αναγέννηση ή τη φάση ανάπτυξης των μαλλιών.

Πυκνωτικό σαμπουάν

Εάν δεν σας αρέσει η ιδέα ή το κόστος χρήσης φαρμακευτικών σαμπουάν, έχετε ακόμα επιλογές. Τα λεπτά και λεπτά μαλλιά είναι ένα συχνό πρόβλημα για άνδρες και γυναίκες, οπότε υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές φόρμουλες πάχυνσης εκεί έξω.

Αυτοί οι τύποι λειτουργούν με επίστρωση κάθε κλώνου μαλλιών για να πυκνώσουν και να προσθέσουν δύναμη με την πάροδο του χρόνου. Επιλέξτε την αγαπημένη σας βάση χωρίς μυρωδιά, τιμή ή όνομα! Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα σαμπουάν για άνδρες με αραίωση μαλλιών:

Τα καλύτερα μαλακτικά για αραίωση μαλλιών

Μαλλιά με έστω και λίγο μήκος, οτιδήποτε μεγαλύτερο από ένα buzz cut, θα επωφεληθεί από το conditioner. Επιπλέον, οι φόρμουλες θα πυκνώσουν τα μαλλιά, αξιοποιώντας στο έπακρο αυτό που έχετε.

Ενώ μπορείτε σίγουρα να συνδυάσετε και να ταιριάξετε το σαμπουάν και το μαλακτικό σας, τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μαζί. Επιλέξτε μια μάρκα ή σύστημα που σας αρέσει και αποκτήστε τόσο το σαμπουάν όσο και το μαλακτικό.

Προϊόντα στυλ

Έχετε λοιπόν ένα κολακευτικό κόψιμο και φρεσκοπλυμένο με ένα από τα καλύτερα σαμπουάν για αραίωση μαλλιών. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε μέγιστο αντίκτυπο μέσω του στυλ.

Πρώτα απαλλαγείτε από τη χτένα σας. Το πολύ βούρτσισμα και το χτένισμα κάνει τα λεπτά μαλλιά να είναι επίπεδα και κουτσά. Αντ ‘αυτού, προσθέστε όγκο και υφή χτενίζοντας τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα προϊόντα styling για αραίωση μαλλιών που είναι αρκετά ελαφριά για να περιποιηθούν τα λεπτά μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν.

American Crew Boost Powder – Η πούδρα μαλλιών είναι ένα από τα μυστικά για το χτένισμα των λεπτών μαλλιών και λειτουργεί πολύ καλά και για την αραίωση του αέρα. Αν φαντάζεστε ότι δουλεύει βρεφική πούδρα μέσα από τα μαλλιά σας, είναι λίγο διαφορετικό.

Το προϊόν είναι ματ και αναμειγνύεται με τα μαλλιά, προσθέτοντας ανανέωση, υφή και πάχος. Ρίξτε λίγο στο χέρι σας και πασπαλίστε το στα μαλλιά, φροντίζοντας να φτάσει στη ρίζα για μέγιστη ανύψωση και διαχωρισμό. Τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής σας με τα δάχτυλά σας για να διανείμετε το προϊόν και έχετε ελαφρύ εύκαμπτο κράτημα όλη την ημέρα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα ξηρό σαμπουάν για παρόμοιο αποτέλεσμα όπως οι δημοφιλείς φόρμουλες Bumble and Bumble που έρχεται σε πολλές αποχρώσεις, βραβευμένο Klorane, και η καλύτερη τιμή Got2b.

Λοσιόν υφής American Crew Light Hold – Ως μία από τις λίγες γραμμές αφιερωμένες αποκλειστικά στα προϊόντα ανδρικών μαλλιών, η American Crew έχει επιλέξει πραγματικά τι θέλουν και χρειάζονται οι άντρες. Η παχιά λοσιόν τους είναι ένα άλλο εξαιρετικά αποτελεσματικό προϊόν για την αραίωση των μαλλιών. Κατά την εφαρμογή, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα κάθε φορά. Προσθέστε πολλά και τα μαλλιά θα φαίνονται λιπαρά και κουτσά.

Αυτό το προϊόν είναι υπέροχο επειδή μπορείτε ακόμα να διακοσμήσετε όποια εμφάνιση θέλετε για αραίωση μαλλιών. Ανάλογα με το πού συμβαίνει η τριχόπτωση, επιλέξτε την κομψή εμφάνιση ή φορέστε μαλλιά απέναντι.

Aveda Pure Abundance Hair Potion – Η Aveda είναι μια άλλη σειρά προϊόντων που κάνει εξαιρετικά ανδρικά προϊόντα – για μαλλιά, δέρμα και ξύρισμα. Το έχουν ξανακάνει με αυτό το φίλτρο μαλλιών, το οποίο μετατρέπεται από σκόνη σε υγρή πάστα όταν τρίβεται ανάμεσα στα χέρια.

Εάν τα μαλλιά είναι από τη λιπαρή πλευρά ή έχετε παραλείψει ένα σαμπουάν, το προϊόν θα απορροφήσει λάδι. Δίνει τον επιθυμητό όγκο και πάλι μπορείτε να χτενίζετε τα μαλλιά με όποιον τρόπο θέλετε. Αν και είναι ακριβό, λίγο πάει πολύ.

Μους Πυκνωτικού Φολικιούρ – Μπορεί να μην το χρησιμοποιείτε για τη χρήση μους στα μαλλιά, αλλά είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για λεπτά ή αραιωμένα μαλλιά. Ο ελαφρύς αφρός πυκνώνει τα νήματα, αυξάνει την ένταση και δίνει ακριβώς αρκετό έλεγχο.

Nioxin Volumizing Root Lifter – Εάν κολλάτε με μια μάρκα, αυτό είναι το τελευταίο βήμα στο σύστημα αναγέννησης μαλλιών της Nioxin. Χωρίς αλκοόλ και άλλα επιβλαβή πρόσθετα, αυτό είναι ένα άλλο προϊόν που προσθέτει πάχος, όγκο και στυλ.

Συμπληρώματα

Η τριχόπτωση μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί από μέσα προς τα έξω. Παρόλο που μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες, μερικοί άνδρες επιτυγχάνουν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Finasteride, διατίθεται στο εμπόριο ως Proscar και Propecia  από Merck, λαμβάνεται σε 1mg ημερησίως. Σε σύγκριση με κανένα φάρμακο, οι περισσότεροι άνδρες δεν βλέπουν περαιτέρω τριχόπτωση ή κάποια αναγέννηση. Ωστόσο, τα αποτελέσματα σταματούν όταν το φάρμακο δεν λαμβάνεται πλέον. Σε συνδυασμό με σαμπουάν που περιέχει 2% Nizoral, είναι μία από τις προτεινόμενες θεραπείες για την τριχόπτωση.

Propecia είναι ένα χάπι αποκλεισμού DHT που λειτουργεί για την τριχόπτωση των ανδρών στο πάνω μέρος του τριχωτού της κεφαλής και την υποχωρούσα γραμμή των μαλλιών. Αναφέρουν επίσης αποτελεσματική θεραπεία για το 90% των ανδρών μεταξύ 3-12 μηνών. Είναι συνταγογραφούμενο φάρμακο με παρενέργειες, οπότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πριόνι παλμέτο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αναστέλλει την DHT που προκαλεί φαλάκρα στα αρσενικά μοτίβα.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Η φαλάκρα των αρσενικών μοτίβων και η αραίωση των μαλλιών έχουν πολλές αιτίες πέρα ​​από τη γενετική, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, του στρες και του τρόπου ζωής. Εάν γνωρίζετε ότι δεν ζείτε την πιο υγιεινή σας ζωή, υπάρχουν βήματα που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην τριχόπτωση.

Το κάπνισμα όχι μόνο αυξάνει τις ορμόνες που προκαλούν την τριχόπτωση, αλλά περιορίζει την παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το διπλό αποτέλεσμα μπορεί να αυξήσει το ποσοστό αραίωσης των μαλλιών.

Άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν επίσης αντίκτυπο στην παραγωγή DHT. Μια υγιεινή διατροφή, καφεΐνη και ένας ενεργός τρόπος ζωής μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη τριχοφυΐα ή τουλάχιστον σε μείωση της τριχόπτωσης.

Όλες αυτές οι αλλαγές μπορούν να μετριάσουν τις επιπτώσεις της αραίωσης των μαλλιών. Τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά για όλους, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πάμε κατευθείαν στην περικοπή. Or αν τελειώσει ο χρόνος σας, είστε σε εξαιρετική παρέα. Και θυμηθείτε ότι οι μελέτες δείχνουν ότι οι φαλακροί άνδρες θεωρούνται περισσότεροι αρσενικό και κυρίαρχο οπότε σκεφτείτε ότι αυτό είναι περισσότερο από λιγότερο.

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Διαβάστε την αποκάλυψή μας για περισσότερες πληροφορίες.