Το κούρεμα στο πλάι είναι ένα ανδρικό χτένισμα όπου τα μαλλιά χωρίζονται στη μία πλευρά, ανάλογα με τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών. Αν ψάχνετε για ένα χτένισμα 5 λεπτών που προσθέτει αμέσως όγκο και φινέτσα, αυτό το κλασικό στυλ θα ήταν η καλύτερη επιλογή σας!

Τα κουρέματα στο πλάι ονομάζονται επίσης κανονική περικοπή, επαγγελματική κοπή, τυπική περικοπή ή κοπή επιχειρηματιών. Είναι σημαντικό να τραβήξετε φωτογραφίες μαζί σας στον κουρέα σας, ώστε να καταλάβει ακριβώς ποιο στυλ πλευρικού εξαρτήματος αναζητάτε.

Δεν υπάρχουν εύκολα περιορισμοί για το είδος των μαλλιών που μπορούν να αθλήσουν αυτή την εμφάνιση. Εφόσον έχετε λίγο μήκος και χτένα, μπορείτε να επιλέξετε μια παραδοσιακή, γυαλισμένη έκδοση, ένα βαθύ πλαϊνό μέρος ή ένα ακατάστατο, μοντέρνο φινίρισμα.

Εξαρτάται από εσάς ποιο προϊόν θα χρησιμοποιήσετε – κερί ή πηλό για επιπλέον υφή ή τζελ ή σπρέι μαλλιών για το καλύτερο κράτημα. Λίγα λεπτά για styling το πρωί θα σας κάνουν να δείχνετε ευκρινείς τόσο για τη δουλειά όσο και για μια βραδινή έξοδο.

Πριν από το επόμενο κούρεμά σας, δείτε αυτές τις δημοφιλείς εικόνες από ιδέες για κούρεμα στο πλάι για άνδρες.

Πλευρικό μέρος Zero Fade

Πλευρικό μέρος Zero FadeInstagram @gabriele_the_barber_

Ένα πλευρικό ξεθώριασμα κούρεμα με μηδενικό ξεθώριασμα και σκληρό μέρος είναι ένα από τα πιο έντονα κουρέματα για άντρες στα 20 τους.

Burst Fade και Deep Side Part

Η έκρηξη ξεθωριάζει και το βαθύ πλευρικό τμήμαInstagram @londonschoolofbarbering

Ένα ξεθωριασμένο και βαθύ πλευρικό μέρος είναι ένα πανέμορφο πάντρεμα επαγγελματιών και κομψών καλλιτεχνών. Φτιάχνεται κόβοντας τα μαλλιά πιο κοντά στο αυτί, με κλίση προς τα κάτω και κόψιμο στον αυχένα. Αυτή η τεχνική δημιουργεί ρευστότητα ενώ τονίζει το σχήμα της κεφαλής και της κορώνας, ενώ το συνδυάζει απρόσκοπτα. Το πλευρικό μέρος γίνεται με το χτένισμα των μαλλιών από τη μία πλευρά στην άλλη. Για ένα πιο τραγανό μέρος, ένα ίσιο ξυράφι χρησιμοποιείται για να χαράξει το μέρος στο στυλ.

Side-Swept with Part

Πλευρικά σκουπισμένο με μέροςInstagram @zaebis.haircuts

Το πλευρικό σάρωμα με μέρος είναι το καλύτερο κούρεμα για να δοκιμάσει κάθε επιχειρηματίας. Είναι ένα ψαλίδι κούρεμα που κάνει το κατάλληλο μήκος για να σαρώνει τα μαλλιά στο πλάι κατά το styling. Είναι όμορφα κωνικό στις άκρες για να κάνει μια απαλή γραμμή μαλλιών που είναι ένα φυσικό μέρος της μερικής κορυφογραμμής.

Side Part και Brush-Back Style

Πλευρικό μέρος και στυλ βούρτσαςInstagram @ali_heydari_org

Ένα πλαϊνό μέρος και ένα στυλ βούρτσας είναι το ιδανικό κούρεμα για εκείνους με μακριά σχήματα προσώπου. Η λεία και κλασική δροσερή εμφάνιση του πινέλου με το πλευρικό μέρος μειώνει το όγκο στα πλάγια. Φέρνει ισορροπία στις πιο αιχμηρές άκρες και συμπυκνώνει το μήκος του προσώπου. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν κουρέα ή κομμωτή για να βεβαιωθείτε ότι η σωστή πυκνότητα στον κρόταφο και τη γραμμή των μαλλιών είναι εφικτή.

Κούρεμα Quiff με στυλ χωρίσματος στο πλάι

Quiff κούρεμα με στυλ χωρισμού στο πλάιInstagram @seniorsasan

Το κούρεμα quiff με στυλ πλευρικού χωρισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε και να εξατομικεύσετε το κούρεμα quiff. Ο χωρισμός μπορεί να διακοσμηθεί ή να ξυριστεί με ξυράφι. Μειώνει αμέσως την ελεύθερη διάθεση της κοπής. Κατά το στυλ, βεβαιωθείτε ότι έχετε χωρίσει την πλευρά στη συνέχεια, σηκώστε και διαμορφώστε το περιθώριο, έτσι ώστε το κουτί να μην μετατραπεί σε στυλ χτένας.

Side Part Fade For Curly Hair

Side Part Fade For Curly HairInstagram @artlessdog

Ένα πλευρικό μέρος με σγουρά μαλλιά είναι ένα τόσο ονειρεμένο χτενίσμα στο πλάι!

Το κλασικό πλαϊνό μέρος για χοντρά μαλλιά

Το κλασικό πλαϊνό μέρος για χοντρά μαλλιάInstagram @big_mels_barbershop

Μερικές φορές, η επιστροφή στα βασικά με ένα κλασικό πλευρικό μέρος είναι αυτό που χρειάζεται ένας άντρας ως αναζωογόνηση.

Πλευρικό μέρος για μακριά μαλλιά

Πλευρικό μέρος για μακριά μαλλιάInstagram @jess.cianci.beauty

Η δημιουργία ενός αιχμηρού πλευρικού τμήματος απαιτεί μεγαλύτερη αντίθεση των ξυρισμένων πλευρών και ίσως μια χειρουργική γραμμή ακριβώς πριν από το τμήμα.

Πλαϊνό μέρος με Undercut

Πλευρικό μέρος με UndercutInstagram @kieronthebarber

Εδώ είναι μια ιδέα για επαγγελματικό ανδρικό κούρεμα στο πλάι, που είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εκφράσετε το στυλ! Περάστε ένα πλευρικό μέρος με undercut και θα σας αρέσει το αποτέλεσμα.

Skin Fade + Side Part

ξεθώριασμα δέρματος + Πλευρικό μέροςInstagram @fogos_cutclub

Κάντε το με ένα ξύρισμα πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Το πλευρικό μέρος και το δέρμα ξεθωριάζουν τονίζονται αμοιβαία με αυτό το πολύ αντίθετο μείγμα.

Pompadour με πλαϊνό μέρος για ίσια μαλλιά

Pompadour με πλαϊνό μέρος για ίσια μαλλιάInstagram @mohammad___soleymani

Ένα πλαϊνό μέρος με pompadour λειτουργεί σε άνδρες με ίσια μαλλιά που θέλουν να επιδείξουν λίγο μήκος. Το μεσαίο ξεθώριασμα δημιουργεί μια ωραία διαβάθμιση από την αστραφτερή, χτενισμένη λαμπρότητα στις ξυρισμένες πλευρές.

Comb Over Side Part with Low Fade

Comb Over Side Part with Low FadeInstagram @anchorbarbershop

Χτενίστε τα μαλλιά στο πλάι και κάντε το ξύρισμα λίγο πιο κοντά στα αυτιά και τον αυχένα για να πετύχετε αυτήν την τακτοποιημένη, έξυπνη χτένα χαμηλής εξασθένησης στο πλάι μέρος!

Ακατάστατο πλαϊνό μέρος

Ακατάστατο πλαϊνό μέροςInstagram @joeltorresstyle

Με αυτό το ακατάστατο στυλ πλευρικού τμήματος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να το κάνετε «τέλεια». Ένα σγουρό τρίχωμα με ένα πλευρικό μέρος είναι το κόψιμο που θα χρειαστείτε!

Πλευρικό μέρος Ivy League για ανδρικά μαλλιά

Πλευρικό μέρος Ivy League για ανδρικά μαλλιάInstagram @hairby_kait_

Πάρτε το σωστά με το πιο κατάλληλο χτένισμα στο πλάι που χωρίζει. Το κομμάτι του Ivy League είναι έτοιμο για δουλειά και παιχνίδι!

Μαλλιά μεσαίου μήκους με μεσαίο ξεθώριασμα και πλαϊνό μέρος

Μαλλιά μεσαίου μήκους με μεσαίο ξεθώριασμα και πλαϊνό μέροςInstagram @andreymoskaliyk

Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία να μεγαλώσετε τα μαλλιά σας, δοκιμάστε να ζητήσετε αυτό το πλευρικό τμήμα να κόβεται με μεσαίο ξεθώριασμα. Το μήκος διατηρείται σε απόσταση, διατηρώντας τα πάντα γυαλισμένα.

Επιχειρηματίας ή επαγγελματίας κοπής με πλαϊνό μέρος

Επιχειρηματίας ή επαγγελματίας κοπής με πλαϊνό μέροςInstagram @ojackk

Για κάθε εργατικό άντρα εκεί έξω που βρίσκει ακόμα χρόνο για να χαλαρώσει, εδώ είναι το ανδρικό κούρεμα ανδρών για εσάς. Οι μέρες της θυσίας της άνεσης για τη φορητότητα έχουν πλέον τελειώσει!

Κούρεμα High Fade + Side Part

Υψηλό ξεθώριασμα + Κούρεμα στο πλάιInstagram @henrique_romario123

Μια υψηλή εξασθένιση αναδεικνύει τη λαμπερή πλευρά που γίνεται από πάνω. Επιπλέον, μια υψηλή εξασθένηση με ένα πλευρικό μέρος κάνει το στυλ πολύ πιο εύκολο!

Hard Side Part

Hard Side PartInstagram @jimthetrim_hair

Ένα σκληρό μέρος όπως αυτό δεν παραλείπει να εντυπωσιάσει. Πηγαίνετε για το πιο περιπετειώδες που περιλαμβάνει ένα mid-taper και μια χτένα για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.

Για τους άνδρες που φορούν ένα σκληρό μέρος με τάπερ και χτένα πάνω από το στυλ, μια πομάδα ή τζελ θα είναι ο καλύτερος φίλος τους.

Πλευρικό στυλ για κυματιστά μαλλιά

Πλευρικό στυλ για κυματιστά μαλλιάΊνσταγκραμ @anthonythebarber916

Το στυλ του πλευρικού τμήματος για κυματιστά μαλλιά λειτουργεί καλά με ένα ξεθώριασμα, επιτρέποντας να μείνουν περισσότερα σκέλη στην περιοχή της κορώνας.

Ο κουρέας Anthony Giannotti από την Καλιφόρνια εξηγεί ότι «το κωνικό ξεθώριασμα είναι ένα μέτριο έως χαμηλό ξεθώριασμα. Έχει γωνία από τον ναό που έχει πέσει κάτω από το ινιακό οστό ».

Ο Giannotti σημειώνει ότι το κόψιμο βοηθά επίσης να ζυγίσει ένα ισχυρό κακό για τους άνδρες.

The Gentleman’s Cut with Hard Part

The Gentleman's Cut with Hard PartΊνσταγκραμ @miguel.ace_

Αυτό είναι ένα μηδενικό ξεθωριασμένο κούρεμα στο πλάι με ξυράφι, που δημιουργήθηκε από τον κουρέα Miguel Acevedo του Τορόντο, ΟΝ. Προσθέτει πολλή δομή και αρρενωπή γωνία στο πρόσωπο. Παραμένει γυαλισμένο και τραγανό με λίγη προσπάθεια που απαιτείται για το στυλ.

«Αυτό είναι ένα πλευρικό κούρεμα που είναι διαφορετικό και ταιριάζει σε όλους εκτός από τους πιο συντηρητικούς επαγγελματίες. Κυρίως λόγω του σφιχτού ξεθωριασμένου και ξυρισμένου τμήματος. Είναι κλασικό με πλεονέκτημα. Ο κομμένος χωρισμός είναι ιδανικός για στυλ χαμηλής συντήρησης, αν και απαιτεί τακτικές επισκέψεις κουρέων για να διατηρηθεί », εξηγεί ο Acevedo.

Οποιοδήποτε προϊόν θα λειτουργήσει με χτενίσματα στο πλάι, αλλά γενικά, είναι μια λεία εμφάνιση που ταιριάζει καλά με πομάδα ή κερί.

Όταν ζητάτε αυτό το κούρεμα, ο Acevedo προτείνει να ζητήσετε από τον κουρέα σας να αφήσει κάποιο βάρος κάτω από τη χωρίστρα για να εξασφαλίσει ένα ισορροπημένο, τετράγωνο σχήμα.

Taper Fade with a Side Part and Volume on Top

Taper Fade με ένα πλευρικό μέρος και ένταση στην κορυφήΊνσταγκραμ @hairbycodyj

Αυτό είναι ένα κωνικό κούρεμα με πλαϊνό μέρος. Είναι για τον άντρα που πρέπει να είναι τακτοποιημένος και επαγγελματίας για τη δουλειά αλλά που εξακολουθεί να θέλει να διασκεδάζει με τα μαλλιά του.

Κατασκευασμένο από τον στυλίστα Cody Johnson του Καναδά, αυτό το κόψιμο έχει μήκος στην κορυφή, μπορεί να γλιστρήσει πίσω αν χρειαστεί, να διακοσμηθεί με όγκο για πιο μοντέρνα εμφάνιση ή ακόμα και να μείνει κάτω στο πρόσωπο για πιο υφή και ακατάστατη εμφάνιση.

“Έχοντας τα πλάγια και την πλάτη τόσο κοντά όσο αυτό το στυλ θα απαιτεί συντήρηση κάθε 4 εβδομάδες για να σας κρατάει αιχμηρό”, σημειώνει ο Johnson.

Ένα προϊόν με κράτημα είναι επίσης απαραίτητο για να διατηρείτε ένα κωνικό πλευρικό μέρος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο Τζόνσον εξηγεί: «Ένας πηλός ή πάστα, με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. Πρώτα, στεγνώστε τα μαλλιά εντελώς στεγνά, στη συνέχεια εφαρμόστε το προϊόν πρώτα προς την αντίθετη κατεύθυνση της επιθυμητής εμφάνισης και επιστρέψτε και εφαρμόστε το προϊόν στα μαλλιά προς τη σωστή κατεύθυνση. “

Κοντά μαλλιά με κοντές πλευρές και πλαϊνό μέρος

Κοντά μαλλιά με κοντές πλευρές και πλαϊνό μέροςΊνσταγκραμ @ridleybarber

Αυτό είναι ένα μέρος ξυραφιού με διαβάθμιση που δεν είναι πολύ ξυρισμένο στο δέρμα στις πλευρές και δημιουργήθηκε από τον κουρέα Ridley Ribeiro της Βραζιλίας.

«Αυτή η περικοπή είναι για άντρες που θέλουν μια πιο μοντέρνα πινελιά. Χρησιμοποιήστε μια αλοιφή με ματ αποτέλεσμα για τελείωμα και επίσης ένα σπρέι σταθεροποίησης », δηλώνει ο Ribeiro.