Η Brittany έκανε το πρώτο της τρύπημα ως βρέφος και τώρα έχει συνολικά έξι (ευαίσθητα) τρυπήματα.

Τα τρυπήματα Daith γίνονται πολύ δημοφιλή. Αυτά τα τρυπήματα υποτίθεται ότι βοηθούν με πονοκεφάλους ημικρανίας, αν και δεν έχει υπάρξει έρευνα που να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Γίνονται μέσω της πτυχής του χόνδρου του αυτιού σας (ή του σταυρού της έλικας). Όχι μόνο βρίσκονται σε ένα ενδιαφέρον μέρος, αλλά μπορείτε επίσης να τα στολίσετε με μια ποικιλία στυλ κοσμήματος.

Ωστόσο, επειδή τρυπούν τους χόνδρους (οι οποίοι χρειάζονται πολύ χρόνο για να επουλωθούν), τα τρυπήματα έχουν μεγάλη πιθανότητα να μολυνθούν. Το δικό μου μολύνθηκε σχεδόν αμέσως μετά τη διάτρησή του τον Ιανουάριο του 2019, αλλά κατάφερα να το θεραπεύσω μέσα σε λίγες εβδομάδες και το έχω ακόμα σήμερα, χωρίς πόνο. Δείτε πώς μπορείτε να αποτρέψετε και τελικά να θεραπεύσετε μια λοίμωξη που προκαλεί διάτρηση!

Τι μπορείτε να κάνετε για ένα μολυσμένο piercing;

Τι μπορείτε να κάνετε για ένα μολυσμένο piercing?

Pinterest

Πώς να αποτρέψετε τις μολύνσεις Daith

Τα τρυπήματα Daith (και τα περισσότερα άλλα τρυπήματα χόνδρου) μπορεί να χρειαστούν από 2 έως 6 μήνες για να επουλωθούν, ανάλογα με το πώς τα φροντίζετε. Για τη σωστή φροντίδα και την αποφυγή μόλυνσης, είναι καλύτερο:

1. Βεβαιωθείτε ότι τρυπιέστε σε ασφαλές και στείρο περιβάλλον

Αυτό θα πρέπει να πάει χωρίς λόγια, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τρυπηθεί από έναν επαγγελματία σε ένα ασφαλές και στείρο περιβάλλον. Ο τρυπητής σας πρέπει να χρησιμοποιεί τον κατάλληλο εξοπλισμό και πρέπει είτε να φορά γάντια είτε να έχει απολυμάνει τα χέρια του πριν σας τρυπήσει. Εάν αισθάνεστε άβολα, μην εμπιστεύεστε την εμπειρία του τρυπητή σας ή αν το μέρος στο οποίο τρυπιέστε φαίνεται ακάθαρτο, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μην το ακολουθήσετε! Εάν είναι δυνατόν, επισκεφθείτε μέρη που έχουν προταθεί από φίλους ή έχουν ελεγχθεί καλά. Σας προτείνω επίσης να ελέγξετε την επιχείρηση'στον ιστότοπο ή το Instagram για να δείτε φωτογραφίες από τους προηγούμενους πελάτες τους και τη δουλειά που είχαν κάνει.

2. Αποφύγετε να αγγίζετε το τρύπημα σας

Προφανώς, τα χέρια μας μπορούν να μεταφέρουν τόνους μικροβίων, οπότε είναι καλύτερο να αποφύγετε να μπλέξετε με το τρύπημα σας, ειδικά κατά τη φάση της επούλωσης. Εάν χρειάζεται να αγγίξετε ή να ρυθμίσετε τα κοσμήματά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει ή απολυμανθεί τα χέρια σας πριν το κάνετε.

3. Ακολουθήστε τις οδηγίες μετά τη φροντίδα

Ο τρυπητής σας πρέπει να σας δώσει σαφείς οδηγίες μετά τη φροντίδα, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά. Πιθανότατα θα σας συμβουλεύσει να ψεκάσετε με αλατούχο διάλυμα μία φορά την ημέρα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρυπήματα, το daith δεν χρειάζεται να “περιστραφεί” στον χόνδρο, οπότε απλά ψεκάστε με το αλατούχο διάλυμα και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

4. Να είστε ευγενικοί με το νέο σας τρύπημα

Μερικές φορές είναι δύσκολο να θυμηθείς ένα νέο τρύπημα όταν το πρωτοπιάσεις. Το νέο τρύπημα με ξυπνά στη μέση της νύχτας. ξαφνικά, νιώθω αυτό το ξένο αντικείμενο στο σώμα μου που το έχω ξεχάσει ενώ κοιμάμαι, και πρέπει να παλέψω με τον καταναγκασμό για να το ξεσκίσω στη μισοκοιμισμένη μου κατάσταση. Φυσικά, δεν θέλετε να ξεσκίσετε το νέο σας τρύπημα, αλλά θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν το χτυπάτε, το χτυπάτε κατά λάθος, κοιμάστε πολύ πάνω του (ευνοήστε την μη τρυπημένη πλευρά σας, αν είστε δίπλα- κοιμάται), ή χτυπάει επάνω του. Δυσκολεύτηκα να φορέσω ένα ακουστικό για αρκετές εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του δικού μου καθώς το ακουστικό πίεσε πολύ δυνατά στο τρύπημα μου. Αντ ‘αυτού, επέλεξα ακουστικά πάνω από τα αυτιά, τα οποία φορούσα για περίπου δύο μήνες μέχρι να θεραπευτώ.

Δυσκολεύτηκα να φορέσω ένα ακουστικό για αρκετές εβδομάδες μετά την ολοκλήρωσή του καθώς πίεζε πολύ δυνατά στο τρύπημα μου. Αντ ‘αυτού, επέλεξα ακουστικά πάνω από το αυτί.

Σημάδια μόλυνσης Daith

Ακόμα κι αν έχετε κάνει ό, τι μπορείτε για να αποτρέψετε τη μόλυνση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το τρύπημα μολύνεται ακόμα. Πιστεύω ότι το δικό μου μολύνθηκε από το να το αγγίξω πολύ. Παρόλο που δεν ήξερα να το κάνω, δεν μπορούσα παρά να το αντιμετωπίσω και άρχισα να παρατηρώ συμπτώματα λοίμωξης λίγες μέρες μετά το τρύπημα.

Τυπικά σημάδια μόλυνσης

 • φλεγμονή του αυτιού ή των γύρω περιοχών
 • πρήξιμο που δεν υποχωρεί μετά από μερικές ημέρες
 • ερυθρότητα
 • πόνος
 • θερμότητα που εκπέμπεται από το σημείο της μόλυνσης
 • κνησμός και αίσθημα καύσου
 • Αιμορραγία
 • πύον και έκκριση

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρυπήματα, το daith δεν χρειάζεται να “περιστραφεί” στον χόνδρο, οπότε απλά ψεκάστε με το αλατούχο διάλυμα και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Πώς να αντιμετωπίσετε μια μόλυνση Daith στο σπίτι

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το τρύπημα έχει ερεθιστεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να το αντιμετωπίσετε με μερικές οικιακές θεραπείες. Συνιστώ μόνο αυτά τα φάρμακα ως προσωρινή λύση για την ανακούφιση του πόνου μέχρι να μπορέσετε να πάτε σε γιατρό. Εάν το piercing σας έχει μολυνθεί πραγματικά, το μόνο που θα βοηθήσει είναι τα αντιβιοτικά.

 • Το αλμυρό νερό μουλιάζει. Πιέστε το αυτί σας σε ένα φλιτζάνι ή ρηχό μπολ γεμάτο με ¼ κουταλάκι μη ιωδιούχο αλάτι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μουλιάστε το τρύπημα για 5-10 λεπτά, δύο φορές την ημέρα ή όταν είναι απαραίτητο.
 • Λάδι δέντρων τσαγιού. Εάν προσθέσετε μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού στο διάλυμα αλατιού, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία.
 • Μη συνταγογραφούμενα ΜΣΑΦ. Τα παυσίπονα όπως η ασπιρίνη, η παρακεταμόλη, η ιβουπροφαίνη κ.λπ. μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή ανακούφιση του πόνου.

Εάν πρέπει να αφαιρέσετε το κόσμημα εάν το Daith έχει μολυνθεί?

Αποφύγετε απολύτως την αφαίρεση των κοσμημάτων σας! Αν και μπορεί να φαίνεται καλύτερο να το βγάλετε, αφήνοντας το κόσμημα στην πραγματικότητα επιτρέπει τη μόλυνση της αποχέτευσης, η οποία τελικά ξεπλένει την πληγή και απομακρύνει τα βακτήρια. Εάν το βγάλετε, διακινδυνεύετε επίσης την πιθανότητα να κλείσει το τρύπημα και να μην μπορείτε να ξανατρυπήσετε εκεί αργότερα λόγω βλάβης του ιστού ουλής.

Βλέποντας έναν γιατρό

Τέλος, εάν το τρύπημα είναι μολυσμένο, είναι καλύτερο να δείτε έναν γιατρό που μπορεί να εκτιμήσει το τρύπημα σας και να καθορίσει εάν είναι πραγματικά μολυσμένο ή απλά ήπια ερεθισμένο και να σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά για τη θεραπεία της λοίμωξης.

Αφού ολοκληρώσετε τη συνταγογραφούμενη δόση αντιβιοτικών, η λοίμωξή σας θα ξεκαθαρίσει και θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα μετά από μερικές ημέρες θεραπείας. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε την πλήρη πορεία των αντιβιοτικών και διατηρείτε την κατάλληλη φροντίδα για τη διάτρηση σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της αντιβιοτικής διαδικασίας.

Εάν το τρύπημα παραμένει μολυσμένο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με αντιβιοτικά, επιστρέψτε στο γιατρό σας για παρακολούθηση.

Φωτογραφίες του My Infected Daith

Το Daith Piercing μολύνθηκε

Όπως αναφέραμε παραπάνω, δυστυχώς, το piercing μου μολύνθηκε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή του. Παραδέχομαι ότι η μόλυνση οφειλόταν στη δική μου ακατάλληλη φροντίδα γιατί μετά από αρκετές μέρες που το άγγιζα συνήθως, άρχισα να το παρατηρώ να πρήζεται, να αισθάνομαι ζέστη στο άγγιγμα και τελικά να χυθεί μια κίτρινη έκκριση (αηδιαστικό, το ξέρω!).

Πήγα στον γιατρό μου μέσα σε λίγες μέρες και μου έγραψε μια δόση αντιβιοτικών. Χρειάστηκαν μερικές ημέρες για να καθαρίσει η μόλυνση, αλλά εν τω μεταξύ, αντιμετώπισα τη μόλυνση με ζεστές κομπρέσες και μούλιασμα αλμυρού νερού.

Πόσο διαρκεί ένα Daith Piercing για να θεραπευτεί?

Το daith είναι ένα σχετικά λεπτό τρύπημα, οπότε, χωρίς μόλυνση, θα χρειαστεί περίπου ενάμιση μήνα για να επουλωθεί. Αλλά όπως είπα, αυτή η διάτρηση είναι επιρρεπής σε επιπλοκές.

Σως θελήσετε να ρίξετε μια ματιά σε κάποια άλλη "λεπτός" τρυπήματα για γυναίκες, αν και δεν το κάνετε'δεν πρέπει να είναι θηλυκό για να αρέσει η εμφάνισή τους!

Πόσο καιρό μπορεί να καθυστερήσει η μόλυνση?

Χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να θεραπευτεί το τρύπημα μου, συμπεριλαμβανομένων των περίπου δύο εβδομάδων που πάλεψα με τη μόλυνση. Τώρα που έχει επουλωθεί και είναι χωρίς πόνο, μπορώ να πω ότι άξιζε απόλυτα την εμπειρία, καθώς το daith είναι ένα τόσο μοναδικό και όμορφο τρύπημα!

Η διαταραχή μου μετά τη θεραπεία και τη μόλυνση. Ευτυχισμένος και πάλι υγιής! Το επόμενο βήμα θα είναι η αλλαγή των κοσμημάτων :)

Η διαταραχή μου μετά τη θεραπεία και τη μόλυνση. Ευτυχισμένοι και πάλι υγιείς! Το επόμενο βήμα θα είναι η αλλαγή των κοσμημάτων 🙂

Τι γίνεται με σένα?

Αυτό το περιεχόμενο είναι ακριβές και αληθινό από όσο γνωρίζει ο συγγραφέας και δεν υποκαθιστά τη διάγνωση, την πρόγνωση, τη θεραπεία, τη συνταγή και/ή τις διαιτητικές συμβουλές από έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας. Φάρμακα, συμπληρώματα και φυσικές θεραπείες μπορεί να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πάροχο σε ατομική βάση. Ζητήστε άμεση βοήθεια εάν αντιμετωπίζετε ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερώτηση: Πόσο καιρό πρέπει να περιμένουμε πριν επισκεφτούμε έναν γιατρό εάν έχουμε μολυνθεί με τρύπημα?

Απάντηση: Εγώ'δ πες αν εσύ'εκ νέου στο σημείο του "σκέψη" πρέπει να δείτε έναν γιατρό- δείτε έναν γιατρό. Εκεί'δεν έχει νόημα να το καθυστερήσουμε.

© 2019 Brittany Brown

Σχόλια

Hallie στις 15 Νοεμβρίου 2019:

Έκανα το δικό μου πριν από λίγο περισσότερο από ένα μήνα και είναι ένα χτύπημα όπου το τρύπημα είναι πολύ επώδυνο τι προτείνετε

Brittany Brown (συγγραφέας) από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 24 Αυγούστου 2019:

Γεια σου Julie! εγώ μπορώ'μην το πεις'Με βοήθησε με τους πονοκεφάλους ή τις ημικρανίες μου, όπως εξακολουθώ να τους αντιμετωπίζω. Κάποιοι το έχουν πει'τους βοήθησε, αλλά εκεί'Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη ιατρικά στοιχεία για αυτό. Εγώ'δ πείτε προσπαθήστε ξανά για να το τρυπήσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι προσέχετε ιδιαίτερα με την επακόλουθη φροντίδα'δεν σε θέλω ξανά στο νοσοκομείο!

Τζούλι στις 24 Αυγούστου 2019:

Είχα ένα daith piercing πριν από ένα μήνα, μετά από μια εβδομάδα μολύνθηκε και ήμουν στο νοσοκομείο στάγδην. Τώρα όλα έχουν επουλωθεί, αλλά έβγαλαν το δαχτυλίδι για να επουλωθεί, θα ήθελα να το ξανακάνω καθώς πάσχω από κακές ημικρανίες, θα με συμβουλεύατε να τρυπήσετε το ίδιο αυτί, καθώς αυτή είναι η πλευρά που μου προκαλούν όλους τους πονοκεφάλους !