Έχοντας περάσει τον πόνο και την ταλαιπωρία (περισσότερες από μία φορές) των κακώς τρυπημάτων που μολύνθηκαν, αναζητώ πάντα έναν καλύτερο τρόπο.

Αν και όμορφος, ο χρυσός δεν είναι ιδανικός για ένα νέο τρύπημα. Ιδού γιατί.

Αν και όμορφος, ο χρυσός δεν είναι ιδανικός για ένα νέο τρύπημα. Εδώ'γιατί;.

Challiyil Eswaramangalath Vipin μέσω Wikimedia Commons

Επιλέγοντας το σωστό κόσμημα για το τρύπημα της μύτης σας

Τα τρυπήματα μύτης έχουν γίνει πολύ ευρύτερα αποδεκτά αυτές τις μέρες, ειδικά σε σύγκριση με τη φήμη που είχαν πριν. Ακόμα, όταν επιλέγετε κοσμήματα, αυτό'Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τόσο τις εξωτερικές ανησυχίες (τι πιστεύουν οι συνεργάτες, οι πελάτες και οι άλλοι) όσο και τους εσωτερικούς παράγοντες (χρόνος θεραπείας, ο τρόπος ζωής και η προσωπικότητά σας). Το'Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τα κοσμήματα μύτης από τη μύτη σας'Θα χρειαστεί να το αφήσετε για όλη την ώρα ενώ είστε εσείς'επουλώνοντας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Σήμερα, λιγότεροι εργοδότες απαγορεύουν εντελώς το τρύπημα στη μύτη, αν και ορισμένοι μπορούν να ζητήσουν από τους εργαζόμενους να επιλέξουν κοσμήματα σε σάρκα ή να απαιτούν μόνο καρφιά συγκεκριμένου μεγέθους ή σχήματος. Εάν εργάζεστε έξω από το σπίτι σας, φροντίστε να διατηρείτε τον χώρο εργασίας σας'τις πολιτικές που έχετε κατά νου όταν επιλέγετε τα κοσμήματά σας – ή μπορεί να αναγκαστείτε να πάρετε την επίπονη απόφαση μεταξύ της απώλειας του τρυπήματος ή της εργασίας σας.
 • Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε κοσμήματα που ταιριάζουν στο σώμα και τον τρόπο ζωής σας. Αν εσύ'είσαι ενεργός, εσύ'Θέλω να επιλέξω κάτι που δεν κάνει'μην παρεμποδίσετε αυτήν τη δραστηριότητα. Αν εσύ'είναι ευαίσθητο σε ορισμένα μέταλλα'είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας, επίσης.
 • Για τα πρώτα σας κοσμήματα στη μύτη, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε κάτι απλό και όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκό για τη θεραπεία. Αυτό δεν είναι'theρθε η ώρα να επιλέξετε ένα δαχτυλίδι μύτης Hello Kitty, κοσμήματα από μύτη ή κάποιο άλλο περίεργο στυλ που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όχι μόνο στη θεραπεία αλλά και στην εργασία ή/και στο σχολείο.

Διαβάστε για μερικά ακόμη πράγματα που μπορεί να μην έχετε λάβει υπόψη όταν πρόκειται να τρυπήσετε τη μύτη σας για πρώτη φορά.

Τι να σκεφτείτε πριν τρυπήσετε τη μύτη σας

 • Γιατί πρέπει να επιλέξετε κοσμήματα προσεκτικά ΠΡΙΝ τρυπηθείτε.
 • Λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο επούλωσης, την ανοχή στον πόνο και τα μέτρα μείωσης του πόνου εκ των προτέρων.
 • Ποια στυλ και μεταλλικοί τύποι είναι οι πιο έξυπνες επιλογές για νέα piercings.
 • Αν εσύ'Θα χρειαστεί να έχετε την επιλογή να κρύψετε το piercing σας, πώς να σχεδιάσετε ανάλογα.
 • Πώς να φροντίσετε ένα νέο piercing για να αποφύγετε τις επιπλοκές επούλωσης.

Καθένα από αυτά τα ερωτήματα θα διερευνηθεί παρακάτω.

Ένα καρφάκι είναι το καλύτερο στυλ για να επιλέξετε για το αρχικό σας τρύπημα, αλλά αργότερα μπορείτε να μεταβείτε σε ένα στεφάνι.

Ένα καρφάκι είναι το καλύτερο στυλ για να επιλέξετε για το αρχικό σας τρύπημα, αλλά αργότερα μπορείτε να μεταβείτε σε ένα στεφάνι.

Ματ Ρ.

Πώς να επιλέξετε τα κοσμήματα μύτης εκκίνησης με σύνεση

Όπως είπα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και συνετοί όταν επιλέγετε τα κοσμήματα μύτης μίζας.

Πώς θα μου τρυπήσουν τη μύτη; Τι θα συμβεί?

Γνωρίζοντας τι'Θα συμβεί όταν τρυπηθείτε θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί η επιλογή κοσμημάτων είναι τόσο σημαντική.

 1. Πρώτον, ο τρυπητής θα απολυμάνει καλά την περιοχή.
 2. Στη συνέχεια, ο τρυπητής σημειώνει το σημείο με ένα στυλό. Αυτοί'Θα σας ζητήσω να κοιταχτείτε στον καθρέφτη για να βεβαιωθείτε ότι το σημείο είναι σωστά τοποθετημένο.
 3. Τότε αυτοί'Σφίξτε απαλά τη μύτη σας με ένα όργανο που τη συγκρατεί σταθερά στη θέση της.
 4. Στη συνέχεια, αυτοί'Θα σπρώξετε την κοίλη βελόνα μέσα με μια γρήγορη κίνηση. Αυτό είναι όταν εσύ'Θα νιώσω τον περισσότερο πόνο – θα είναι απότομο και γρήγορο.
 5. Τέλος, αυτοί'θα τοποθετήσετε το κόσμημα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο επώδυνο, επίσης. Εσείς'Θα αφήσετε αυτό το κόσμημα μέχρι να επουλωθεί εντελώς, οπότε επιλέξτε με σύνεση!
 6. Τέλος, αυτοί'Θα αποστειρώσετε ξανά προσεκτικά την περιοχή.

Λάβετε υπόψη το Heal-Time

Ο χρόνος επούλωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του πού είναι το τρύπημα, τι κοσμήματα επιλέγετε, μεταγενέστερη φροντίδα κλπ.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να θεραπευτεί η διάτρηση της μύτης?

 • Διατρητικά τρύπημα γενικά θεραπεύονται ταχύτερα, από 6 έως 8 εβδομάδες.
 • Τρύπημα γέφυρας (στην κορυφή της κορυφογραμμής της μύτης, μεταξύ των ματιών) είναι οι δεύτεροι ταχύτεροι, από 8 έως 12 εβδομάδες.
 • Τρύπημα ρουθούνι χρειαστούν 3 έως 6 μήνες.
 • Τρυπήματα στο ρινικό άκρο (ένα τρινικό τρύπημα που γίνεται οριζόντια στη μύτη) μπορεί να πάρει 4 έως 6 μήνες για να επουλωθεί.
 • Τρύπημα ρινόκερου (γίνεται κάθετα, μέσω της άκρης της μύτης) παίρνω από 6 έως 9 μήνες.

Σκεφτείτε την ανοχή σας στον πόνο

Φυσικά, ο καθένας βιώνει τον πόνο διαφορετικά. Εάν λοιπόν γνωρίζετε ότι είστε σχετικά ευαίσθητοι στον πόνο, λάβετε αυτό υπόψη όταν προγραμματίζετε το ραντεβού σας.

Πόσο πονάει?

Το'είναι δύσκολο να ειπωθεί. Για σύγκριση'Για χάρη, πιθανότατα θα πονέσει περισσότερο από το να τρυπήσετε τα αυτιά σας και ένα τρύπημα του διαφράγματος θα είναι ένας πρόσθετος βαθμός πόνου. Αλλά το να τρυπήσετε ένα ρουθούνι πρέπει να είναι σημαντικά λιγότερο επώδυνο από ένα τρύπημα χόνδρου. Αν εσύ'ποτέ δεν έχετε τρυπηθεί, μπορεί να περιγράψετε τον πόνο στον απότομο, γρήγορο και τελικά υποφερτό, αν και εσείς'Θα νιώσω έναν θαμπό πόνο για μερικές ημέρες μετά.

Πώς μπορώ να αποφύγω τον διάτρητο πόνο?

 • Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, όσο πιο ήρεμοι και χαλαροί είστε, τόσο λιγότερο αγχωτικό θα είναι. Εφαρμόστε τεχνικές μείωσης του άγχους, εάν χρειάζεται.
 • Εάν έχετε χαμηλό όριο πόνου, θα πρέπει να εξετάσετε το λεπτότερο κόσμημα – αυτά θα ήταν αυτά των 20 μετρητών. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός του μετρητή, τόσο μεγαλύτερη είναι η τρύπα's απαιτούνται για το τρύπημα. Για παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι ένα τρύπημα 16 gauge είναι μεγαλύτερο από ένα 20 gauge.
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν αξιόπιστο τρυπητή που έχει τα κατάλληλα είδη εργαλείων. Εάν ζητήσετε από τον ξάδερφό σας να τρυπήσει τη μύτη σας με ένα πλαστικό όπλο διάτρησης, εσείς'Σίγουρα θα νιώσω πολύ περισσότερο πόνο.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε διατηρήσει τον ιστότοπο καθαρό και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις μετά τη φροντίδα μέχρι να θεραπευτεί πλήρως ο ιστότοπος.

Εξετάστε προσεκτικά τον τύπο μετάλλου, ειδικά εάν εσείς'ρε Ευαίσθητος

Τα δύο πιο συνηθισμένα προβλήματα με τα κοσμήματα είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις και η μόλυνση. Λαμβάνοντας υπόψη το μέταλλο βοηθά στην ανακούφιση των προβλημάτων.

μύτη-διάτρηση-άκρες-2

SuicideGirls μέσω Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Ποιο είναι το καλύτερο μέταλλο για τρυπήματα μύτης?

Καλύτερο μέταλλο για κοσμήματα μύτης εκκίνησης

 • Τιτάνιο. Το τιτάνιο G23 βαθμού εμφύτευσης είναι βιοσυμβατό (συμφωνεί με το σώμα σας), ανθεκτικό στα υγρά του σώματος και χωρίς νικέλιο. Το'είναι σχετικά ακριβό, αλλά δεν το κάνετε'δεν θέλω να μπλέξω με κατώτερα μέταλλα μέχρι να'θεραπεύτηκε πλήρως.
 • Νιόβιο. Το νιόβιο είναι πιο μαλακό, βαρύτερο και ακριβότερο από το τιτάνιο, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για το αρχικό μέταλλο κοσμημάτων σας. Φροντίστε να πάρετε κάτι φτιαγμένο από τουλάχιστον 99,9% νιόβιο.

Μέταλλα που μπορείτε να φορέσετε μετά την επούλωση του τρυπήματός σας

 • Χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι (SSS): Βαρύτερο και λιγότερο ακριβό από το τιτάνιο. Οι βαθμοί 316L ή 316LVM είναι ασφαλείς για χρήση σε θεραπευμένα τρυπήματα, αλλά ακόμη και οι καλύτεροι βαθμοί έχουν νικέλιο και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν'είναι ευαίσθητο στο νικέλιο, και αυτό'γιατί γιατί'Είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε ακόμη και τα κοσμήματα SSS βαθμού εμφύτευσης μέχρι εσάς'έχει ήδη θεραπευτεί.
 • Χρυσός. Ακόμα πιο ακριβό από το τιτάνιο, αλλά αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και περιέχει κράματα, υπάρχει ο κίνδυνος ερεθισμού και αντίδρασης. Για το λόγο αυτό, αυτό'καλύτερα να περιμένεις μέχρι εσύ'έχετε θεραπευτεί να αλλάξετε σε χρυσό, και αν το κάνετε, αποφύγετε οποιοδήποτε κόσμημα είναι λιγότερο από 14k χρυσό – όσο υψηλότερο είναι το καράτι, τόσο το καλύτερο.
 • Ποτήρι μπορεί να είναι ένα ασφαλές υλικό κοσμήματος, αλλά από εκεί'Δεν υπάρχει καθολική τυποποίηση ή επισήμανση για γυαλί βαθμού εμφυτεύματος, συνήθως μπορείτε'μην είσαι σίγουρος τι είσαι'παίρνω. Το γυαλί λειτουργεί μόνο αν είναι χωρίς μόλυβδο: σόδα-ασβέστη, λιωμένος χαλαζίας ή βοριοπυριτικό γυαλί μπορεί να είναι όλα καλά για ένα παλιό (θεραπευμένο) τρύπημα, αλλά το γυαλί δεν χρησιμοποιείται ποτέ για αρχικά τρυπήματα λόγω προβλημάτων μεγέθους. Τείνει να τρέχει μεγάλο, έτσι λέγεται "18 μετρητής" είναι συχνά παχύτερο από αυτό, και εάν ένας τρυπητής χρησιμοποιεί βελόνα 18 μετρητών, τότε'Θα έχω πολλά προβλήματα να στριμώξουμε αυτό το ποτήρι. Θυμάμαι: όσο πιο λεπτό είναι το γυαλί, τόσο πιο εύθραυστο είναι, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο τραυματισμού.

Ποια υλικά πρέπει να αποφεύγετε για τρύπημα στη μύτη

 • Ασημένιο ασήμι. Το ασήμι δεν είναι ιδανικό για τρύπημα στη μύτη. Όχι μόνο περιέχει άλλα μέταλλα που μπορεί να εμποδίσουν τη θεραπεία, αλλά και αμαυρώνει όταν έρχεται σε επαφή με τα υγρά του σώματός σας και αυτό μπορεί να λεκιάσει μόνιμα το δέρμα σας. (Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε Τι να κάνετε εάν το δέρμα γύρω από το τρύπώ σας γίνει γκρι ή μαύρο.)
 • Επιχρυσωμένα κοσμήματα ή "Μυστήριο" Μέταλλο. Αφού δεν'Δεν ξέρω από τι είναι φτιαγμένο, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να αγοράσετε φθηνά, αμφισβητήσιμα κοσμήματα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά εσείς'Πιθανότατα θα πετάξετε αυτό το κόσμημα όταν αρχίσει να αποχρωματίζει και να ερεθίζει το σώμα σας.
 • Πλαστικό ή νάιλον. Αυτά τα υλικά είναι μαλακά, αποικοδομήσιμα και δύσκολα καθαρίζονται'δεν είναι κατάλληλο για τρύπημα στη μύτη.

Pro Συμβουλή: Ξεκινήστε με ένα μικρό στηρίγμα

Μπορείς'Μην αλλάζετε το δαχτυλίδι της μύτης σας για αρκετές εβδομάδες τουλάχιστον's θεραπεία. Ένα απλό στήριγμα κάνει ένα εξαιρετικό ορεκτικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε ό, τι ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Τι στυλ κοσμήματος είναι καλύτερο για ένα νέο τρύπημα στη μύτη?

 • Δαχτυλίδια ρουθούνι ή στεφάνες θα δημιουργήσει μια καμπύλη τρύπα διάτρησης, οπότε οι τρυπητές σχεδόν πάντα συνιστούν τη χρήση μιας ευθείας στήλης για ένα αρχικό τρύπημα.
 • Βίδες ρουθούνι έχετε ίσια καλώδια που περνούν από το τρύπημα σας και τελειώνουν με μια στροφή που συγκρατεί τα κοσμήματα στη θέση τους. Η τοποθέτηση, η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση μιας βίδας ρουθούνι μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς εξάσκηση, αλλά εσείς'θα το συνηθίσω.
 • Μπάρμπελες έρχονται σε δύο διαφορετικά στυλ: τακτικός (το ένα άκρο βιδώνει) ή press-fit (ένα από τα άκρα σκάει και συνεχίζει με πίεση). Το άκρο που βιδώνει ή ξεκολλάει φοριέται στο εξωτερικό της μύτης σας για εύκολη πρόσβαση.

Θυμηθείτε ότι όποιος τύπος και αν επιλέξετε, τα αρχικά σας κοσμήματα θα πρέπει να είναι φαρδιά.

Γιατί μπορεί να't Έχω ένα πολύ σφιχτό στεφάνι μύτης, δαχτυλίδι ή μπάρα?

Ένα πολύ σφιχτό δαχτυλίδι ή μπάρα θα τραβήξει και θα ερεθίσει τον ιστό. Επειδή αυτός ο ιστός θα πρηστεί στην αρχή και κατά τη διάρκεια των αρχικών φάσεων της διαδικασίας επούλωσης, τα κοσμήματά σας θα πρέπει να χωρέσουν λίγο χαλαρά για να χωρέσουν σε αυτό. Μπορεί να μην σας αρέσει η εμφάνιση όταν τα κοσμήματα προεξέχουν, αλλά περιμένετε μέχρι εσείς'επουλώθηκε εντελώς πριν αλλάξετε σε κάτι πιο ταιριαστό.

Ένα συγκρατητήρα διαφράγματος μπορεί εύκολα να αναποδογυριστεί έτσι ώστε τα κοσμήματα να είναι εντελώς κρυμμένα.

Ένα συγκρατητήρα διαφράγματος μπορεί εύκολα να αναποδογυριστεί έτσι ώστε τα κοσμήματα να είναι εντελώς κρυμμένα.

Rozmiar pierwotny μέσω Wikimedia Commons

Πώς μπορώ να κρύψω ένα τρύπημα στη μύτη?

Μετά την πλήρη επούλωση ενός τρυπήματος, μπορεί να είστε σε θέση να κάνετε επιπλέον βήματα για να το κάνετε όσο το δυνατόν κρυμμένο. Ένα τρύπημα διαφράγματος μπορεί εύκολα να κρυφτεί από το βλέμμα με ένα πέταλο που συγκρατείται προς τα ρουθούνια, αλλά για ένα τρύπημα στο ρουθούνι, υπάρχει τρόπος να κάνετε τα κοσμήματα 100% αόρατα. Αλλά εδώ είναι μερικά κόλπα για να το κάνετε λιγότερο προφανές:

 • Σκεφτείτε κοσμήματα από διακριτικό υλικό. Ορισμένα υλικά είναι πιο διακριτικά από άλλα. Για μια υγιεινή, καθαρή λύση, σκεφτείτε ένα ματ τιτάνιο ανοδιωμένο σε χρώμα που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας. Παρόλο που τα ευαίσθητα άτομα πιθανότατα θα αντιδράσουν σε κοσμήματα από διαφανές πλαστικό ή ακρυλικό σε χρώμα σάρκας, μπορεί να είναι μια λύση για εσάς'δ εξετάστε βραχυπρόθεσμα.
 • Επιλέξτε ένα κόσμημα μίνιμαλ στυλ ή χρησιμοποιήστε ένα συγκρατητήρα. Φυσικά, τα περίτεχνα σχέδια θα τραβούν πάντα τα βλέμματα, αλλά ένα ελάχιστο κομμάτι μπορεί όχι.
 • Καμουφλάρισέ το. Καλύψτε προσωρινά το piercing σας με ένα μικρό, επίπεδο δίσκο βαμμένο με βερνίκι νυχιών που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας. Θα μπορούσατε επίσης να το κρύψετε κάτω από έναν στρατηγικά κομμένο επίδεσμο ή ένα σημείο μακιγιάζ.

Πόσο καιρό μέχρι να μπορώ να αλλάξω τα κοσμήματα μου?

Ιδανικά, ειδικά αν εσείς'είστε ευαίσθητοι ή επιρρεπείς σε λοίμωξη, εσείς'd περιμένετε έξι μήνες πριν αλλάξετε το κόσμημα της μύτης σας. Αλλά ρεαλιστικά, εσύ'πιθανότατα επουλώθηκε αρκετά μετά από 6 έως 8 εβδομάδες για να αλλάξει το κόσμημα, αλλά θα πρέπει να το κάνει μόνο εάν είναι απαραίτητο (όπως εάν χρειάζεται να κάνετε ακτινογραφία ή εάν αναπτύξετε αντίδραση στο μέταλλο). Εάν πρέπει να αλλάξετε τα κοσμήματά σας νωρίς, τότε επιστρέψτε στον τρυπητή σας και ζητήστε τους να το κάνουν για σας.

Πόσο καιρό μέχρι να μπορέσω να αφήσω το piercing μου άδειο?

Το'Δεν είναι καλή ιδέα να βγάλετε τα κοσμήματα. Λόγω της μεμβράνης βλέννας στο εσωτερικό τοίχωμα ενός ρουθουνιού, τα τρύπια στη μύτη τείνουν να κλείνουν και να επουλώνονται πολύ γρήγορα – ακόμη και σε μία ή δύο ώρες – εάν αφαιρεθούν τα κοσμήματα. Αφαιρέστε, λοιπόν, τα κοσμήματα μόνο αν έχετε αντικατάσταση στο χέρι.

Σωστή φροντίδα μετά τη φροντίδα

Οι λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητα και ακόμη και τρομακτικά αποτελέσματα. Η σωστή φροντίδα για το τρύπημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να αποφύγετε τις επιπλοκές:

 • Η επιλογή του σωστού ατόμου και του τόπου για να κάνετε το piercing είναι η πρώτη σημαντική επιλογή που πρέπει να κάνετε. Ένας καλός τρυπητής μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αμέτρητες λοιμώξεις και άλλα προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο πορτοφόλι σας και στην υγεία σας. Υφηγητής'υποτιμήστε το όφελος ενός επαγγελματία τρυπητή!
 • Επιλέξτε τα πρώτα σας κοσμήματα εξαιρετικά προσεκτικά, αφού η επιλογή σας θα επηρεάσει τη θεραπεία σας.
 • Εάν μολυνθείτε ή έχετε σοβαρή αντίδραση στο δακτύλιο μύτης εκκίνησης, μπορεί να θέλετε να το αφαιρέσετε, να το αφήσετε να επουλωθεί και να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία διάτρησης. Από την άλλη πλευρά, η αλλαγή του κοσμήματος και η βελτίωση της φροντίδας σας μπορεί να σας επιτρέψει να διατηρήσετε το τρύπημα. Συμβουλευτείτε τον τρυπητή σας πριν αποφασίσετε ποια δράση θα ακολουθήσετε.
 • Για όλη τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας επούλωσης, πρέπει να ακολουθήσετε το τρυπητή σας's οδηγίες επιμελής φροντίδας με επιμέλεια.

Τρύπημα διαφράγματος μεγάλου εύρους: Πόσο μεγάλο είναι πολύ μεγάλο, για εσάς;

Τρύπημα διαφράγματος μεγάλου εύρους: Πόσο μεγάλο είναι πολύ μεγάλο, για εσάς?

Wikimedia CC BY-SA 3.0

Πώς να διατηρήσετε το Piercing σας καθαρό και χωρίς λοιμώξεις

 • Το'Είναι πολύ σημαντικό να πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι πριν αγγίξετε την περιοχή γύρω από το τρύπημα ή να αλλάξετε, να ρυθμίσετε ή να αφαιρέσετε το κόσμημα. Η υγιεινή και η καθαριότητα είναι πολύ σημαντικά για να διατηρείτε τα τρυπήματα σας χωρίς λοιμώξεις.
 • Καθαρίστε το σημείο διάτρησης δύο φορές την ημέρα – μία το πρωί και μία πριν τον ύπνο – χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να επιβραδύνει τον χρόνο επούλωσης, αλλά ο υποκαθαρισμός μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.
 • Οι περισσότεροι ποιοτικοί τρυπητές θα προσφέρουν κιτ καθαρισμού για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη μόλυνση. Πολλοί θα τους προμηθεύσουν το αρχικό σας τρύπημα και συνήθως μπορείτε να επιστρέψετε για περισσότερα αν εξαντληθείτε.

Πώς να καθαρίσετε το νέο τρύπημα της μύτης σας

 1. Διαλύστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μη ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
 2. Βουτήξτε ένα καθαρό βαμβάκι στο διάλυμα αλατιού, στη συνέχεια πιέστε το απαλά στο τρύπημα και κρατήστε το για 3 ή 4 λεπτά.
 3. Για την άλλη πλευρά (μέσα στη μύτη σας), χρησιμοποιήστε ένα q-tip εμποτισμένο με φυσιολογικό ορό για να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν κρούστα. Υφηγητής't τρίβετε πολύ δυνατά.
 4. Εάν έχετε χρόνο, να κάνετε ένα καλό μούσκεμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι μια καλή ιδέα. Αντί να χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι και το q-tip, βουτήξτε ολόκληρη τη μύτη σας σε αλατούχο νερό που περιγράφεται στο βήμα #1. Ένα 3-5 λεπτά μούλιασμα μία φορά την ημέρα είναι ιδανικό.

Τι να αποφύγετε ενώ το piercing σας θεραπεύεται…

 • Αποφύγετε τη χρήση αυστηρών προϊόντων. Τα σκληρά αντισηπτικά (όπως αλκοόλ, υπεροξείδιο του υδρογόνου, έλαιο τσαγιού ή απολυμαντικά χεριών) πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορούν να ερεθίσουν και να βλάψουν το δέρμα και να εμποδίσουν την επούλωση.
 • Υφηγητής'Εφαρμόστε καλλυντικά, αντηλιακά ή άλλες λοσιόν πάνω από το σημείο της διάτρησης έως ότου'έχει επουλωθεί τελείως. Κέρδισες't να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ για να καλύψετε το τρύπημα σας μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση.
 • Αποφύγετε να βυθίζετε το τρύπημα σας σε πισίνες, λίμνες, ποτάμια, λουτρά, υδρομασάζ κ.λπ. καθώς αυτά τα νερά μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια.
 • Μην αφαιρείτε το κόσμημα μέχρι να θεραπευτεί πλήρως το τρύπημα. Ακόμη και η αφαίρεση του κοσμήματος για μία ή δύο ώρες είναι επικίνδυνη.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί δεν πρέπει'τρυπάω τη μύτη μου με ένα όπλο; Το'είναι τόσο φθηνό και εύκολο!

Αποφύγετε να τρυπήσετε όπλα με κάθε κόστος. Δεν δημιουργήθηκαν για τη δουλειά, είναι πιθανό να προκαλέσουν περιττό πόνο, είναι πολύ λιγότερο ακριβείς και συχνότερα οδηγούν σε αιμοφόρες λοιμώξεις και επουλωτικές επιπλοκές. Απλά μην'μην το κανεις Η κοίλη βελόνα στα χέρια ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία είναι η καλύτερη επιλογή.

Τι είναι ο διατρητικός συγκρατητής?

ΕΝΑ "ακόλουθος" είναι απλά ένα είδος κοσμήματος αλλά αυτό'είναι συνήθως εξαιρετικά απλό, επειδή ο σκοπός ενός συγκρατητήρα δεν είναι να διακοσμήσει αλλά απλά να γεμίσει και να αποτρέψει το κλείσιμο ενός τρυπήματος.

Μπορώ να βγάλω τα κοσμήματα της μύτης μου πριν κοιμηθώ?

Όχι. Η αφαίρεση του κοσμήματος ακόμη και για μία ή δύο ώρες αποτελεί κίνδυνο.

Το τρύπημα της μύτης θα αφήσει μόνιμο σημάδι ή ουλή?

Ναί. Ακόμα κι αν κλείσει, ένα τρύπημα στη μύτη θα αφήσει σημάδι ή ουλή. Πόσο έντονη είναι η ουλή εξαρτάται από το πόσο καιρό κάνατε το τρύπημα: Όσο περισσότερο το φοράτε, τόσο πιο προφανές θα είναι το σημάδι.

Αυτό το περιεχόμενο είναι ακριβές και αληθινό από όσο γνωρίζει ο συγγραφέας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τυπικές και εξατομικευμένες συμβουλές από εξειδικευμένο επαγγελματία.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερώτηση: Πρέπει να ξεκινήσω με ένα δαχτυλίδι ή ένα τρύπημα μύτης με καρφιά?

Απάντηση: Αυτό είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Θα συνιστούσα να ξεκινήσετε με ένα σκοινί ή μια ανάρτηση για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να κολλήσετε τυχαία ένα δαχτυλίδι ή ένα τσέρκι στα ρούχα ή τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε.

Ερώτηση: Με τρύπησαν με μύτη (μέθοδος πυροβολισμού). Παρέμεινε για δύο ημέρες και στη συνέχεια ο τρυπητής μου το άλλαξε σε στήριγμα τύπου οστού μύτης. Αισθάνομαι ότι το καρφάκι δεν το κάνει'δεν περνάω μέχρι τη μύτη μου. Το σπρώχνω κάθε φορά που καθαρίζω. Αλλά, μόλις απελευθερώσω την πίεση, κρύβεται ξανά. Πρέπει να το τρυπήσω ξανά; Τι τύπος δακτυλίου μύτης είναι ο καλύτερος για ταχύτερη επούλωση?

Απάντηση: Ακούγεται ότι το στήριγμα αντικατάστασης μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλο. Μερικές φορές αυτό είναι αποτέλεσμα οίδημα. Θα πρότεινα να πάτε σε κάτι λίγο περισσότερο, ενώ παραμένετε αρκετά άνετοι για να μην πέσετε πολύ. Ένα καρφάκι είναι πιθανότατα καλύτερο από ένα στεφάνι ή ένα δαχτυλίδι κατά την αρχική διαδικασία επούλωσης, οπότε θα το κρατούσα για ταχύτερη επούλωση.

Ερώτηση: Είναι φυσιολογικό να έχω μια μεταλλική γεύση στο στόμα μου μετά από ένα τρύπημα στο ρουθούνι?

Απάντηση: Αν και συμβαίνει, μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας μετά από ένα τρύπημα δεν είναι φυσιολογική και μπορεί να είναι αποτέλεσμα είτε αντίδρασης στο χρησιμοποιούμενο μέταλλο είτε πιθανότατα μόλυνσης. Η παρουσία πύου στο σώμα μπορεί να αφήσει μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας. Το πρώτο πράγμα που θα έκανα ήταν να αφαιρέσω το τρύπημα για να δω αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα και να λάβω τα κατάλληλα μέτρα εάν υποψιάζεστε μια μόλυνση.

Ερώτηση: Μόλις άλλαξα τη μύτη μου σε μικρότερο μήκος και ήταν μια χαρά χθες το βράδυ, αλλά τώρα είναι αρκετά ευαίσθητο. Είναι φυσιολογικό; Or πρέπει να το αφαιρέσω και να βάλω το άλλο μου?

Απάντηση: Πρόκειται για ένα αρκετά νέο piercing; Αν ναι, μπορεί να θέλετε να το αφαιρέσετε και να το αντικαταστήσετε με το μεγαλύτερο μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Εάν πρόκειται για καθιερωμένο τρύπημα, μπορεί το νέο μύτη να είναι πολύ κοντό. Σε κάθε περίπτωση, προσέξτε για τυχόν σημάδια μόλυνσης. Λίγος πόνος μπορεί να συμβεί όταν αλλάζετε κοσμήματα, αλλά πάρα πολύ είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ερώτηση: Τρύπησα μόνη μου τη μύτη και έβαλα ένα τσέρκι, θα είμαι εντάξει?

Απάντηση: Κρατήστε το καθαρό με ένα αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα και θα πρέπει να είστε καλά.

Ερώτηση: Θέλω να τρυπήσω τη μύτη μου στα δεκατρία, αλλά η ερώτησή μου είναι, μπορώ να κάνω μπάρα σε τρύπημα ρουθουνιού; Ξέρω ότι οι μπάρες είναι συνήθως ένδειξη διάτρησης του διαφράγματος, αλλά μου αρέσει η εμφάνισή τους. Εγώ δεν'δεν θέλω διάτρηση στο διάφραγμα. Τι νομίζετε?

Απάντηση: Η απάντησή μου θα ήταν ότι μετά τη σωστή επούλωση του τρυπήματος, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο μια ανάρτηση τύπου μπάρα δεν θα λειτουργούσε.

Ερώτηση: Είχα τρυπήσει το ρουθούνι μου πριν από τρεις μήνες (στήριγμα τιτανίου). Ένα μήνα αργότερα, ένα χτύπημα παρόμοιου μεγέθους με το καρφάκι εμφανίστηκε στο πλάι του τρυπήματός μου. Πήγα στον δερματολόγο? έκανε εργαστηριακό έλεγχο. Είπε ότι δεν υπήρχε μόλυνση και ήταν αντίδραση ξένου σώματος. Με συμβούλεψε ότι πιθανότατα δεν θα φύγει ποτέ αν δεν το βγάλω και ότι ακόμη και τότε, μπορεί να μην φύγει. Έχετε ακούσει ποτέ για κάτι τέτοιο να λύνει τον εαυτό του αφήνοντας τα κοσμήματα μέσα?

Απάντηση: Είχα παρόμοια κατάσταση με τρύπημα αυτιών. Αφαίρεσα τα κοσμήματα και το χτύπημα τελικά διαλύθηκε. Μιλάμε για δύο χρόνια για να φύγει τελείως. Το αρχικό τρύπημα είναι ακόμα εκεί, οπότε θα ήταν πολύ εύκολο να το ανοίξω αν το επιλέξω. Σως θελήσετε να σκεφτείτε την κατάργηση του δικού σας για να δείτε αν θα βελτιωθεί. Για να μην αμφισβητήσετε τον δερματολόγο σας, αλλά τους είδα να φεύγουν από μόνοι τους, αλλά αυτό ήταν με τα κοσμήματα που αφαιρέθηκαν.

Ερώτηση: Μόλις τρύπησα τη μύτη μου στο σπίτι. Τι πρέπει να κάνω για το εσωτερικό της μύτης μου?

Απάντηση: Εάν είναι πρησμένο, θα πρέπει να προσδιορίσετε τι προκαλεί το πρήξιμο. Μπορεί να είναι λοίμωξη, αντίδραση στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος ο δακτύλιος ή απλώς μια φυσική αντίδραση στο τρύπημα. Εάν είναι το τελευταίο, κρατήστε το καθαρό και βάλτε το με πάγο, προσέχοντας να μην βάλετε πάγο απευθείας στο τρύπημα, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα. Εάν είναι μολυσμένο, χρησιμοποιήστε αλατούχο διάλυμα και αν μπορείτε'για να μην πάρετε τη μόλυνση υπό έλεγχο, μπορεί να θέλετε να δείτε έναν επαγγελματία υγείας.

Ερώτηση: Εγώ'μ έχει προγραμματιστεί για χειρουργείο. Θα μου ζητήσουν να αφαιρέσω τα κοσμήματά μου?

Απάντηση: Αυτό μπορεί να εξαρτάται από δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το είδος της χειρουργικής επέμβασης και το δεύτερο είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα κοσμήματα. Αν είναι από μέταλλο, ίσως χρειαστεί να βγει. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον χειρουργό ή/και τη νοσοκόμα, καθώς έχω ακούσει περιπτώσεις όπου μεταλλικά κοσμήματα μπορούν να κολληθούν και να αφεθούν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Προτείνω να καλέσετε εκ των προτέρων και να μάθετε. Εάν επιμένουν να το βγάλουν, δείτε αν είναι εντάξει να βάλουν κάτι πλαστικό εκεί για να παραμείνει ανοιχτή η τρύπα.

© 2012 Hal Gall

Reeder Feedback – Τι πιστεύετε?

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 25 Ιουνίου 2019:

Ακούγεται ότι βιώνετε κάποιο φυσιολογικό πρήξιμο που συμβαίνει μετά από ένα τρύπημα. Έχετε το νου σας για τυχόν λοιμώξεις και αν γίνει υπερβολικά επώδυνο, μπορείτε να το αφαιρέσετε για μια ή δύο ημέρες, απλά φροντίστε να το διατηρήσετε καθαρό και προσπαθήστε να μην κλείσετε το τρύπημα.

Κρύσταλλο στις 24 Ιουνίου 2019:

Έχω τρυπήσει τη μύτη μου για 4 ημέρες! Φαίνεται ότι το δαχτυλίδι της μύτης μου βουλιάζει; Πρέπει να αλλάξω το δαχτυλίδι της μύτης μου?

connie στις 14 Μαΐου 2019:

Περίμενα μέχρι τα 72 μου-έπρεπε να το κάνω στα 22 μου-το λατρεύω!

Μπασμί στις 17 Απριλίου 2019:

Σκάιλερ. Το'τόσο γρήγορο τρύπημα κέρδισες'δεν έχετε καν την ευκαιρία να αντιδράσετε στον πόνο.

Σκάιλερ στις 28 Δεκεμβρίου 2018:

Είμαι τόσο νευρικός που μαστίζω μια μύτη. Έχω μερικές ερωτήσεις. Μήπως μια πλευρά αισθάνεται πιο οδυνηρή από την άλλη πλευρά; Πώς είναι μερικοί τρόποι για να μειώσετε τον πόνο χωρίς να χρησιμοποιήσετε μούδιασμα; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποσπάσω την προσοχή μου και να διατηρήσω την ηρεμία μου; Συγκρίνετε τον πόνο με κάτι άλλο.

Ντόνα στις 13 Νοεμβρίου 2018:

Είμαι 58 και μόλις τρύπησα τη μύτη μου πριν από 3 εβδομάδες. Λέω να το πάω .. Λατρεύω το δικό μου.

Ενα άτομο στις 18 Οκτωβρίου 2018:

Sherri, για όλα όσα γνωρίζουμε, ζούμε μόνο μία φορά. Επίσης, μπορείτε πάντα να το βγάλετε! Είχα πολλά τρυπήματα και τα σημάδια/τρύπες μου δεν είναι'ενοχλεί για μένα. Οι τρύπες της γέφυράς μου είναι προφανείς, όπως και η μετρημένη τρύπα του διαφράγματος, αλλά δεν είναι'δεν με ενοχλεί προσωπικά και κάθε άλλο τρύπημα've είχε μια αξιοσημείωτη ουλή ή τρύπα που δεν έγινε αμέσως μετά το ρόπαλο.

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 12 Ιουλίου 2018:

Οτι'είναι σκληρό. Εγώ δεν'δεν θυμάμαι να ακούω τίποτα για την αύξηση της ηλικίας συγκατάθεσης στα 70!

Σέρι στις 11 Ιουλίου 2018:

Θα γίνω 70 και θέλω να τρυπήσω τη μύτη μου. Η οικογένειά μου λέει ΟΧΙ! Το μόνο τρύπημα που έχω είναι τα αυτιά μου. Σχόλια..

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 16 Απριλίου 2018:

Το'Κατάλαβα ότι ο ανοξείδωτος χάλυβας και το τιτάνιο είναι πολύ καλύτερα από το χρυσό όσον αφορά την ασφάλεια. Ο χρυσός και το ασήμι είναι πιο μαλακά γεύματα και πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς ή μολύνσεις. Πρέπει επίσης να προσέξετε λίγο από τον ψεύτικο χρυσό, καθώς μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, ειδικά με τα νέα τρυπήματα.

Μούλη Ρανά στις 16 Απριλίου 2018:

Έχω φορέσει ασημένια βραχιόλια, σκουλαρίκια στο παρελθόν, αλλά συνήθως ερεθίζει το δέρμα μου. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον χρυσό όμως. Θα είναι ασφαλές για μένα ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο; Or ο χρυσός θα είναι καλύτερος?

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 14 Μαρτίου 2018:

Δεδομένου ότι έχουν περάσει μερικές ώρες από τότε που το γράψατε αυτό, πιθανότατα γνωρίζετε καλύτερα από μένα αν λειτούργησε. Αν δεν'δεν έχω πολύ περισσότερο από κάποια μικρή ενόχληση, θα έλεγα ότι είσαι εντάξει.

Τι είναι ένα "κατάστημα χίπις"? Είναι κάτι σαν α "κεντρικό κατάστημα" όπου μπορείτε να αγοράσετε πράγματα όπως θυμίαμα, λάμπες λάβας, κρύσταλλα, μαύρα φώτα, αξεσουάρ καπνίσματος κ.λπ.

🙂

Ενα άτομο στις 13 Μαρτίου 2018:

Πήρα ένα φρέσκο ​​δαχτυλίδι στη μύτη πριν από δυόμιση εβδομάδες και εγώ'το άλλαξα σήμερα με ένα νέο δαχτυλίδι που's ουράνιο τόξο που πήρα από ένα κατάστημα χίπις … Είναι καλό; Or επικίνδυνο να το αλλάξετε ήδη?

jae στις 11 Οκτωβρίου 2017:

Πάντα να το κάνετε από έναν επαγγελματία !! θέλετε να αποφύγετε κάθε δυσάρεστο ιστό ουλής ή να τοποθετήσετε λάθος το τρύπημα !! κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων και καλέστε τον τρυπητή σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι! να διατηρείτε πάντα το τρύπημα καθαρό και να διατηρείτε τα κοσμήματα που έχετε αποστειρωμένα ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται

keviyonne Harrison στις 28 Ιουλίου 2017:

Τρύπησα τη μύτη μου πριν από περίπου 2 μήνες. όταν το έκανα για πρώτη φορά, ένιωσα πόνο, διέρρευσε διαυγή υγρά και ήταν κόκκινο. Άλλαξα το δαχτυλίδι αρκετές φορές (συμπεριλαμβανομένου του χαμού τους, απαιτώντας να βάλω "ξένο" σκουλαρίκια). Επί του παρόντος, βρίσκεται στο πιο ισχυρό σημείο θεραπείας. Μπορώ να περάσω μια εβδομάδα χωρίς σκουλαρίκι και σπάνια πονάει. αλλά η ερώτησή μου είναι ότι μου αρέσουν πολύ τα τρυπήματα πέταλου, αλλά οι γονείς μου κέρδισαν'τ άφησέ με να πάρω ένα διάφραγμα. έτσι μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα τρύπημα πετάλου στο ρουθούνι μου ?

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 10 Ιουνίου 2017:

Ανάλογα με το επίπεδο ευαισθησίας σας, θα έλεγα ναι, αλλά θα φροντίσω να καθαριστούν τυχόν λοιμώξεις. Όχι μέχρι το σημείο που η τρύπα να επουλωθεί τελείως, αλλιώς θα πρέπει να την τρυπήσετε ξανά.

Τανά στις 06 Ιουνίου 2017:

Τρύπησα τη μύτη μου χθες, έχω προς το παρόν ένα μικρό καρφάκι αλλά δεν το κάνω'δεν ξέρω τι'Καθίστε's από ή πόσο μεγάλο (το αγόρασα από μια θήκη κοσμημάτων σε ένα εμπορικό κέντρο lol). Το σκέφτομαι's Ασημένιο ασήμι. Εάν αρχίσει να μολύνεται, μπορώ απλώς να αγοράσω ένα ποιοτικότερο δαχτυλίδι, να καθαρίσω τη μύτη μου και να βάλω το νέο δαχτυλίδι?

Ellah στις 12 Μαΐου 2017:

Τρύπησα τη μύτη μου δύο μήνες πίσω, αλλά η καρφίτσα που χρησιμοποιώ έχει ένα πώμα, αλλά όταν προσπάθησα να το αλλάξω, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε κάποια νέα νέα ενημέρωση για μια ουλή ,,, πρέπει να αφαιρέσω την καρφίτσα ανησυχώ

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 13 Απριλίου 2017:

Θα το σκεφτόμουν. Κουνήστε το ή περιστρέψτε το λίγο για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι't όλα κρούστα και κολλημένα στη μύτη σας.

Κυρία στις 12 Απριλίου 2017:

θα είναι εντάξει να αλλάξω το δαχτυλίδι της μύτης μου μετά από δύο μήνες

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 10 Απριλίου 2017:

Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το στεφάνι; Είναι διαφορετικό από αυτό που είχατε πριν; Χρησιμοποιείτε διαφορετικό διάλυμα καθαρισμού; Κάτι προκαλεί τον ερεθισμό. Δοκιμάστε να το αφήσετε να επουλωθεί λίγο και βάλτε ένα από τα παλιά σας καρφιά και δείτε τι θα συμβεί.

Μαντλίν Γκονζάλες στις 08 Απριλίου 2017:

Είναι φυσιολογικό να καίγεται ένα τρύπημα στη μύτη μετά την αλλαγή από καρφάκι σε τσέρκι για πρώτη φορά; Εγώ'είχα κάνει το piercing μου για σχεδόν ένα χρόνο και εγώ'έχω αλλάξει ανάμεσα στα στηρίγματα πολλές φορές, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνω'έχω βάλει ένα στεφάνι.

Χριστίνα στις 29 Μαρτίου 2017:

Έχω το δακτύλιο της μύτης μου εδώ και δύο εβδομάδες και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Η μόνη ανησυχία που έχω είναι πώς να το ανταλλάξω μόλις θεραπευτεί. Έχω το τιρμπουσόν και είμαι σίγουρος ότι θα το καταλάβω αφού θεραπευτεί εντελώς. Καθαρίζω το δικό μου 3 φορές την ημέρα με σαπούνι και νερό. Δεν το αγγίζω, αλλιώς, και θεραπεύεται όμορφα. Έχω το μικρό και η δουλειά μου το επιτρέπει γιατί είπαν ότι είναι απλό. Το πιθανότερο είναι να το αφήσω μέχρι τα γενέθλιά μου για να βεβαιωθώ ότι έχει επουλωθεί πλήρως. Αυτό θα είναι περίπου 6 μήνες. Απλώς θέλω να είμαι ασφαλής, παρά να μετανιώσω.

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 04 Οκτωβρίου 2016:

@shyteria: κάποιος πόνος είναι φυσιολογικός, αλλά θα έβλεπα το μάτι για τυχόν λοιμώξεις.

shyteria στις 03 Οκτωβρίου 2016:

Πώς μπορώ να κάνω τη διάτρηση της μύτης μου για να σταματήσει να πονάει επειδή το έκανα μόλις πριν από 2 ημέρες

conord16 στις 28 Ιουνίου 2016:

Υπάρχει διαφορά μεγέθους για καρφιά και δαχτυλίδια όπως εγώ'm σκέφτομαι να πάρω ένα δαχτυλίδι στη μύτη, αλλά θα ήθελα επίσης να μπορώ να βάλω ένα καρφάκι

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 26 Απριλίου 2015:

Εάν τείνετε να είστε στην ευαίσθητη πλευρά όσον αφορά τα τρυπήματα και τα παρόμοια, τότε το τιτάνιο είναι σίγουρα ο δρόμος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα καταφέρνουν μια χαρά με το χειρουργικό ατσάλι στο πρώτο τους τρύπημα, αλλά αν υπάρχει αμφιβολία, κολλήστε με τιτάνιο.

Διάτρητος στις 24 Απριλίου 2015:

"το'είναι σοφό να επιλέξετε χειρουργικούς δακτυλίους μύτης από χάλυβα ή τιτάνιο που είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το τρύπημα σας" – ψευδής. Ο χειρουργικός χάλυβας δεν είναι καλή επιλογή στην αρχή επειδή περιλαμβάνει νικέλιο και μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση εξαιτίας αυτού. Το τιτάνιο είναι η μόνη καλή επιλογή. Μετά την επούλωση του τρυπήματος, ο χειρουργικός χάλυβας μπορεί να θεωρηθεί ως επιλογή.

Hal Gall (συγγραφέας) από Bloomington, IN στις 08 Αυγούστου 2013:

@Coffee-Break: Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή, όπως λένε!

Ντόριαν Μπόντναριουκ από την Οτάβα, Οντάριο Καναδά στις 08 Αυγούστου 2013:

Το τρύπημα, όπως το τατουάζ, είναι ένας ωραίος τρόπος να εκφραστείς. Το τρύπημα της μύτης μπορεί να είναι πολύ όμορφο, αν γίνει με γούστο.

miaponzo στις 22 Φεβρουαρίου 2013:

Έχω τρυπήσει μύτη για πάνω από 30 χρόνια .. και μου αρέσει! (Ακόμα και πριν ήταν της μόδας!!!!

FallenAngel 483 στις 03 Νοεμβρίου 2012:

Εξαιρετική συμβουλή για όποιον σκέφτεται ένα τρύπημα, μπράβο.

JoolsObsidian LM στις 29 Οκτωβρίου 2012:

Μπράβο για τις πληροφορίες – πραγματικά χρήσιμες!