Η Peony είναι ένας τατουάζ λάτρης του τατουάζ που αγαπά να μελετά και να συζητά την ιστορία και τις έννοιες του τατουάζ. Τα ιαπωνικά θέματα είναι τα αγαπημένα της.

Το τατουάζ Foo Dog (επίσης γνωστό ως Fu Dog, Shi Shi, Chinese Stone Lions και Imperial Guardian Lions) δείχνει ένα υπέροχο πλάσμα με σγουρή χαίτη και απειλητικό βουητό, αλλά ξέρατε ότι δεν είναι στην πραγματικότητα σκύλος; Τι ακριβώς είναι, πώς προέκυψε και πιο ενδιαφέρον, γιατί είναι γνωστό ως “σκύλος”; Εμβαίνουμε βαθύτερα στην ιστορία και ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

Ένα σκυλί Foo δεν είναι σκύλος, αλλά μεγάλη γάτα

Από το όνομά του, θα υποθέσει κανείς ότι το Foo Dog είναι η ενσάρκωση ενός μυθικού σκύλου. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια – το Foo Dog, στην πραγματικότητα, είναι λιοντάρι. Και αυτά τα λιοντάρια έχουν επίσης έναν κύριο τίτλο: το Αυτοκρατορικό Φρουρό Λιοντάριμικρό (αφού έρχονται σε ζευγάρια, για τα οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.)

Αλλά γιατί τότε θα συγχέετε έναν σκύλο με μια γάτα, τον δήθεν «φυσικό εχθρό» της; Στην πραγματικότητα, αυτό'δεν είναι σαφές πότε ή γιατί συνέβη αυτό. Η πρόταση ότι αυτά τα κινέζικα λιοντάρια φύλακα ήταν σκυλιά προήλθε για πρώτη φορά από δυτικές ερμηνείες, πιθανότατα λόγω λόξυγκας στη γλώσσα όπου το πραγματικό νόημα χάθηκε στη μετάφραση. Η ακριβής ιστορία παραμένει άγνωστη, αλλά υπάρχουν πολλές μπερδεμένες εξηγήσεις για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Κινέζικο σκυλί Foo

Κινέζικο σκυλί Foo

Γιατί λέμε αυτά τα λιοντάρια "foo σκυλιά"?

 • Ταν μια απλή λανθασμένη ταυτοποίηση των λιονταριών ως μια εξαιρετικά σπάνια φυλή μικρών έως μεσαίων σκύλων-γνωστή ως «Ιερό Σκυλί του Σινκιάνγκ» ή «Κινέζικο σκυλί Foo»-'λέγεται ότι είναι μια διασταύρωση του αρχαίου Chow Chow από τη Μογγολία και τα κυνηγετικά σκυλιά της Βόρειας Ευρώπης, πιθανώς από το Foo Chow (福州; Fu Zhou), νότια Κίνα.

  Αρχικά εκτρέφονται για να φυλάσσουν βουδιστικούς ναούς, ονομάστηκαν ιδιαίτερα “ο σκύλος του Φο” μετά την κινεζική λέξη “Βούδας” (Fo).

 • Αυτοί'επίσης μπερδεύονται για τα είδη Chow Chow (鬆獅 犬; κυριολεκτική μετάφραση: χνουδωτό λιοντάρι) και Πεκίνο (獅子狗; κυριολεκτική μετάφραση: λιοντάρι). “獅” σημαίνει “λιοντάρι”.

(Αριστερά προς τα δεξιά) Φυλές σκύλων: Chow Chow, Πεκίνο

(Αριστερά προς τα δεξιά) Φυλές σκύλων: Chow Chow, Πεκίνο

Η εξέλιξη του σκύλου Foo

Σι Ζι

Το Xie Zhi (獬 is) είναι ένα άλλο κινέζικο μυστικιστικό θηρίο που εμφανίστηκε την ίδια περίοδο με τα Imperial Guardian Lions και η περίεργη ομοιότητά τους σήμαινε ότι συχνά μπερδεύονταν με το άλλο.

Σύμφωνα με την κινεζική λογοτεχνία, το Xie Zhi είχε σώμα που μοιάζει με βοοειδή και κέρατο στο κεφάλι του (σαν μονόκερος). Το κεφάλι μοιάζει με αυτό ενός λιονταριού, με ρέουσες κλειδαριές γούνας γύρω του.

Τόσο δίκαιος όσο και καλοπροαίρετος, ο Xie Zhi είναι ένα πλάσμα δικαιοσύνης και δικαιοσύνης. Από τις σημειώσεις των πρώτων μελετητών, το Xie Zhi λέγεται ότι έχει μια έμφυτη ικανότητα να διακρίνει τον αθώο από τον ένοχο, δαγκώνοντας ή χτυπώντας τον αδικημένο σε καυγάδες και διαφωνίες.

Haetae

Καθώς ο Xie Zhi πήρε το δρόμο του για την Κορέα, απέκτησε ένα νέο όνομα – “Haetae”. Τα Haetae έμοιαζαν πολύ με το Xie Zhi με κάποιες τροποποιήσεις. Πρώτον, είχε λέπια στο σώμα του σε αντίθεση με τη γούνα και υπήρχαν κοντά φτερά κάτω από το μπράτσο του που έμοιαζαν με φτερά. Το κέρατο και το κεφάλι του λιονταριού παρέμειναν.

Κομαίνου

Οι Haetae στη συνέχεια μετακόμισαν στη γείτονά τους, την Ιαπωνία. Εκεί αναφερόταν ως “Κορεάτικα Σκυλιά” ή Komainu (狛 犬; κυριολεκτική μετάφραση – Koryŏ dog – Koryŏ αργότερα θα ήταν γνωστή ως Κορέα).

(Αριστερά προς τα δεξιά) Xie Zhi, Haetae, Imperial Guardian Lions

(Αριστερά προς τα δεξιά) Xie Zhi, Haetae, Imperial Guardian Lions

Από πού προήλθε το αρχικό σκυλί Foo?

Λέγεται ότι κατά τη δεύτερη δυναστεία της Αυτοκρατορικής Κίνας (206 π.Χ. – 220 μ.Χ.) – της Δυναστείας Χαν (漢朝; Χαν Τσάο), το εμπόριο άνθισε κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. Με την επιχείρηση αγαθών και υπηρεσιών ήρθε η ανταλλαγή πολιτισμών και πεποιθήσεων. Λέγεται ότι τα λιοντάρια μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα από την Κεντρική Ασία ως δώρα και αφιερώματα της υψηλότερης μορφής.

Διαποτίστηκαν με θρησκευτικούς συμβολισμούς καθώς οι Βουδιστές μοναχοί αναφέρουν πώς τα λιοντάρια είναι προστάτες του Ντάρμα και κύριο σύμβολο στον Βουδισμό. Τα αγάλματα των λιονταριών ήταν από καιρό ένα κοινό χαρακτηριστικό που παρατηρήθηκε σε μέρη σημαντικής σημασίας (όπως παλάτια και ναούς) στην Ινδία, αν ο βουδισμός προήλθε από.

Διάφοροι Μποντισάτβα όπως ο Μαντζούσρι (ο Μποντισάτβα της Σοφίας, Πράτζα) και ο Αβαλοκιτεσβάρα (ο Μποντισάτβα της Συμπόνιας) απεικονίζονται να καβαλούν πάνω σε ένα λιοντάρι. Ο Siddhārtha Gautama, γνωστός και ως Βούδας, ήταν επίσης γνωστός ως Śākyasiṃha ή «Λιοντάρι της Σάκια».

Ως εκ τούτου, τα λιοντάρια έχουν θετικές σχέσεις τόσο με τον Βουδισμό όσο και με τον Ινδουισμό και θεωρούνται ως προστάτες παρά ως αρπακτικά.

Ο Manjushri Thangka είναι ένας πίνακας του Ies Walker

Ο Manjushri Thangka είναι ένας πίνακας του Ies Walker

Σταδιακά, η Κίνα είχε αρχίσει να ενσωματώνει αυτά τα υπέροχα πλάσματα ως σύμβολα άμυνας και ασφάλειας, πιστεύοντας ότι διέθεταν μυθικές προστατευτικές ενέργειες. Δημιούργησαν όμορφα, βασιλικά αγάλματα λιονταριών λαξευμένα από ακριβές πέτρες ή επιμελώς πεταμένα από σίδηρο ή μπρούτζο. Συνήθως φτιαγμένα από μάρμαρο ή γρανίτη, αναφέρονταν ως Stone Lions ή Shí shī (石獅).

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε μόνο για να φυλάξει τις πύλες του Αυτοκρατορικού Παλατιού, το Foo Dog άρχισε να είναι πιο διαδεδομένο. Καθώς οι οικογένειες γίνονταν πιο εύπορες, ευημερούσαν από το Δρόμο του Μεταξιού, η χρήση των σκύλων Fu υιοθετήθηκε εκτός δικαιωμάτων.

Λόγω της «Χρυσής Εποχής» στην κινεζική ιστορία-το όνομά της λόγω της σημαντικής οικονομικής ανάπτυξης και του αυξημένου πλούτου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου-τα ευκατάστατα νοικοκυριά και εκείνα της ελίτ θα έβαζαν αυτά τα πέτρινα λιοντάρια εκατέρωθεν του σπιτιού τους είσοδο (όπως οι κύριες πύλες ή η πόρτα). Τα σκυλιά Foo λειτουργούσαν ως πνευματικοί φύλακες, διώχνοντας όποιον μπορούσε να φέρει μαζί τους κακές προθέσεις στα σπίτια τους.

Χάλκινο, κινέζικο χτύπημα πόρτας με κεφαλή λιονταριού σε μια παραδοσιακή ξύλινη πόρτα.

Χάλκινο, κινέζικο χτύπημα πόρτας με κεφαλή λιονταριού σε μια παραδοσιακή ξύλινη πόρτα.

Εκτός από τη χρήση τους ως αγάλματα, θεωρήθηκαν επίσης σχεδιασμένα ως χτυπήματα πόρτας, κεραμικά και ποδαράκια.

Τατουάζ Foo Dog | Γουίνσον Τσάι

Ολοκληρωμένο Foo Dog (από το παραπάνω βίντεο).

Ολοκληρωμένο Foo Dog (από το παραπάνω βίντεο).

Ουίνστον Τσάι

Τατουάζ Foo Dog για τύχη και φενγκ σούι

Με τον εκσυγχρονισμό, τα Stone Lions παράγονται πλέον εύκολα μαζικά και καθόλου ακριβά ή προορίζονται για τους πλούσιους. Είναι ακόμα ένα κοινό χαρακτηριστικό που βρίσκεται στις ασιατικές επιχειρήσεις στον σημερινό κόσμο. συνήθως τοποθετούνται έξω ή μέσα σε κτίρια για να προστατεύσουν το κτίριο και να απωθήσουν κάθε αρνητική ενέργεια.

Πιο πανταχού παρόντα έξω από κινέζικα εστιατόρια, τα Stone Lions πιστεύεται ότι φέρνουν ευημερία και καλή τύχη διατηρώντας παράλληλα «ταραχοποιούς» ή δύσκολους θαμώνες. Σε ένα οικιστικό περιβάλλον, τα Foo Dogs είναι φυλαχτά που απομακρύνουν την κακή και κακή τύχη, ενισχύοντας το σπίτι ως ασφαλές καταφύγιο.

Από αυτή την άποψη, τα σκυλιά Foo είναι δημοφιλή ανατολίτικα σύμβολα τατουάζ που επιλέγονται για καλή τύχη και αυτοπροστασία.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meaning-history-tattoo-images

Βικιπαίδεια

Τατουάζ σκύλων Foo σε ένα ζευγάρι

Τα σκυλιά Foo έρχονται σε ένα ζευγάρι, αποτελούμενο από ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά κάθε αιλουροειδούς.

Τι αντιπροσωπεύουν τα αρσενικά και θηλυκά σκυλιά Foo

Αρσενικό Foo Dog

Γιανγκ

Γιν

Προστατεύει τα εξωτερικά, φυσικά στοιχεία

Φυλάσσει το εσωτερικό, το πνεύμα και την ψυχή

Συνήθως έχει το δεξί μπροστινό πόδι που πιάνει μια κεντημένη μεταξωτή μπάλα, που μερικές φορές πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει μια υδρόγειο/ολόκληρο τον κόσμο

Συνήθως κρατάει ένα λιοντάρι με το αριστερό μπροστινό του πόδι, που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τον κύκλο της ζωής

Δηλώνει δύναμη, εξουσία και δύναμη

Δηλώνει καλοσύνη, υποστήριξη και φροντίδα

Ακατέργαστος; Θάρρος

Εξευγενισμένος; Σοφία

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

Χρόνιο τατουάζ μελάνης

Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά προτείνεται να κάνετε τατουάζ και τα δύο Foo Dogs, καθώς λειτουργούν ως δίδυμο και είναι πιο αποτελεσματικά όταν τοποθετούνται μαζί. Συμπληρώνουν και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, μετατοπίζοντας κάθε ανισορροπία με το Γιν και το Γιανγκ σε απόλυτη αρμονία.

Το θηλυκό πρέπει να βρίσκεται πάντα (προς τα έξω) δεξιά ενώ το αρσενικό αριστερά. Αν λοιπόν κάνατε και τα δύο τατουάζ, θα τοποθετούσατε τη λέαινα στο δεξί σας χέρι και το λιοντάρι στο αριστερό σας χέρι, για παράδειγμα.

Shi shi/Stone Lion τατουάζ.

Shi shi/Stone Lion τατουάζ.

Τατουάζ Yushi

Ιαπωνικά εναντίον κινέζικων σκύλων Foo

Τα αγάλματα του σκύλου Foo (Komainu) άρχισαν να εμφανίζονται στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Nara (710-794) και δεν ήταν πάντα χαραγμένα με τα διακριτά χαρακτηριστικά (δηλαδή μπάλα και μικρό) στα οποία μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε το αρσενικό και το θηλυκό. Αντ ‘αυτού, το ένα λιοντάρι θα είχε κλειστό στόμα ενώ το άλλο είχε ανοιχτό στόμα. Αυτό έπρεπε να διαμορφώσει τον ήχο “Om” που είναι η ιερή συλλαβή ή μάντρα στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό.

Στην Ιαπωνία, η συγγραφική μεταγραφή του “Om” είναι “Aun” που σήμαινε την αρχή και το τέλος. Αυτά τα Komainu θα τοποθετούνταν έξω από ναούς και ιερά, όπως και οι Κινέζοι ομόλογοι τους.

Ένα άλλο μυστικιστικό ζώο που χρησιμοποιείται για τη φύλαξη των ιαπωνικών ιερών θα ήταν η αλεπού (kitsune), η οποία είναι επίσης ένα δημοφιλές εικονίδιο τατουάζ με έναν συναρπαστικό μύθο.

Μπροκάρ Karajishi | Μια μίξη μεταξύ ενός δράκου και ενός σκύλου Foo.

Μπροκάρ Karajishi | Μια μίξη μεταξύ ενός δράκου και ενός σκύλου Foo.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

Είναι τα τατουάζ Karajishi τα ίδια με τα σκυλιά Foo?

Οι περιγραφικές ιστορίες του λιονταριού γενικά μεταφέρθηκαν στην Ιαπωνία και κέρδισαν ξανά δημοτικότητα γύρω από τη δυναστεία Τανγκ (618-907). Με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ιαπώνων να μην είδαν ποτέ ένα πραγματικό λιοντάρι, οι Ιάπωνες καλλιτέχνες άρχισαν να δημιουργούν τις δικές τους στυλιζαρισμένες εκδοχές με βάση την ερμηνεία τους για το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν τα λιοντάρια.

Η ιαπωνική παραλλαγή έμοιαζε με συνδυασμό του ανατολίτικου Δράκου και του Σκύλου Φου, με κυκλικά στίγματα στη γούνα και τις σγουρές χαίτες τους. Αυτές οι αλλαγές ονομάστηκαν Karajishi (唐 獅子 ή Λιοντάρια του Τανγκ/κινέζικα λιοντάρια) και συχνά χαρακτηρίζονται λανθασμένα ως Foo Dogs.

Η ιαπωνική λαογραφία λέει ότι τα λιοντάρια Karajishi ήταν μικρά του Δράκου. Αυτά τα μικρά θα πεταχτούν από απόκρημνα βράχια του βουνού ως δοκιμή δύναμης και επιβίωση των πιο δυνατών. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές αναφερόμενες πηγές σε αυτόν τον μύθο.

Ανεξάρτητα από το αν είναι τα σκυλιά Karajish ή Foo, είναι και τα δύο παρόμοια με το ότι αντί να απεικονίζονται ρεαλιστικά ως ένα ζωντανό, μυώδες κτήνος, στοχεύουν να μεταφέρουν τις συναισθηματικές εκφράσεις και την ουσία ενός λιονταριού σε στυλιζαρισμένη μορφή.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meaning-history-tattoo-images

Τατουάζ Zhen Cang

Σημασία τατουάζ Foo Dog

Όντας ο προστάτης τόσο των τόπων λατρείας όσο και των σημαντικών, τιμητικών ιδρυμάτων, ο σκύλος Foo είναι ένα πρόσωπο εξουσίας και άμυνας. Το σώμα σας είναι η πιο πολύτιμη «περιουσία» σας, είναι ένας ναός που πρέπει να προστατευτεί. Η τοποθέτηση των τατουάζ σας Foo Dog μπορεί να συνεπάγεται διαφορετικά πράγματα.

Μπορούν επίσης να γίνουν σε διάφορες στάσεις ή σκηνές, σε ορισμένα αγάλματα, είναι σκαλισμένα σκυμμένα σε θέση επίθεσης, ενώ άλλα έχουν μικρά που ανεβαίνουν πάνω από τη λέαινα.

Foo Dog σε λειτουργία επίθεσης.

Foo Dog σε λειτουργία επίθεσης.

Τατουάζ Foo Dog στην πλάτη: Έχοντας ένα τατουάζ Foo Dog στην πλάτη σας θα σημαίνει ότι έχετε τα Imperial Guardian Lions να προσέχουν την πλάτη σας, εμποδίζοντας τις αρνητικές ενέργειες που δεν βλέπετε να έρχονται, όπως κουτσομπολιά και προδοσία.

Τατουάζ Foo Dog στο στήθος: Το τατουάζ Foo Dogs πάνω από το στήθος σας μπορεί να σημαίνει ότι προστατεύετε τα συναισθήματα και τα συναισθήματά σας. επιτρέποντας μόνο εκείνους που είναι πραγματικά αξιόπιστοι κοντά στην καρδιά σας και στις εσωτερικές λειτουργίες σας.

Τατουάζ Foo Dog στο μπράτσο: Τα σκυλιά Foo μπορούν επίσης να κάνουν τατουάζ με το αρσενικό και το θηλυκό σε κάθε χέρι – αλλά θυμηθείτε τις σωστές θέσεις τους. Αυτό είναι παρόμοιο με το να έχεις 2 σωματοφύλακες και στις δύο πλευρές σου, προστατεύοντας ολόκληρο τον εαυτό σου.

Ιδέες σχεδιασμού για τατουάζ Foo Dog και η σημασία τους

Δεδομένης της εγγενούς σημασίας τους, τα Foo Dogs και τα Karajishis μπορούν να κάνουν τατουάζ μόνοι τους και ως έχουν. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να πλέξετε μια ιστορία ή το προσωπικό σας νόημα στο τατουάζ, παρακάτω υπάρχουν μερικά χρήσιμα και κατάλληλα στοιχεία για να συνοδεύσετε το τατουάζ σας Foo Dog.

 • Μπαμπού: Γνωστά για την ανθεκτικότητα και την ανθεκτική τους ανάπτυξη, τα μπαμπού θεωρούνται σύμβολο τύχης και ευημερίας. Τόσο το μπαμπού όσο και το Foo Dog εργάζονται χέρι-χέρι για να ενισχύσουν την καλή τύχη και να δείξουν δύναμη.
 • Παιωνία: Γνωστό και ως Karajishi Botan (“唐 獅子 牡丹”). Ως βασιλιάς όλων των θηρίων, η μυθολογία λέει ότι το λιοντάρι δεν έχει κανένα απολύτως φόβο για κανένα άλλο, με εξαίρεση ένα μικροσκοπικό μικρό ζωάκι. Στην ιστορία, το σφάλμα λέγεται ότι κρύβεται στη γούνα του λιονταριού, δαγκώνει το δέρμα του και τελικά φτάνει στα κόκαλα του λιονταριού – σκοτώνοντας το.

  Η μόνη λύση είναι το λιοντάρι να ξαπλώνει κάτω από λουλούδια παιώνιας τη νύχτα, όπου λέγεται ότι οι σταγόνες δροσιάς που μαζεύονται και γλιστρούν από τα πέταλα της παιώνιας θα καταστρέψουν αυτό το ζωύφιο που απειλεί τη ζωή. Σε αυτό, το λιοντάρι βρίσκει ασφάλεια και ξεκούραση.

  Αυτό το Γιν και το Γιανγκ, λεπτή και ισχυρή αντιπαράθεση ζευγαρώνουν μαζί με έναν υπέροχα ενδιαφέροντα τρόπο. Όπου το απροκάλυπτα αρρενωπό μετριάζεται και ισορροπεί από ένα άγγιγμα απαλότητας.

 • Λωτός: Ένα λουλούδι που συνδέεται και συναντάται συχνά στον Βουδισμό και τον Ινδουισμό, ο Ιερός Λωτός είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για να ξεπεράσετε τις αντιξοότητες για να φτάσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας στη ζωή. Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται από τα θολά νερά, σπρώχνοντας το δρόμο του έξω από τη λάσπη και πάνω στην επιφάνεια της λίμνης.

  Πολλές βουδιστικές και ινδουιστικές θεότητες απεικονίζονται να διαλογίζονται πάνω σε ένα λουλούδι λωτού, ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει επίσης σοφία και πνευματική αφύπνιση.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερώτηση: Μπορείτε να τα τατουάζετε στον ίδιο βραχίονα?

Απάντηση: Ναι, τα έχω δει σε μανίκια όπου το ένα είναι ελαφρώς πάνω από το άλλο σαν να έπαιζαν και να κυνηγούσαν ο ένας τον άλλον. Εδώ's ένα άλλο παράδειγμα που μπορείτε να ανατρέξετε στο www.facebook.com/chronicink/photos/a.126223914101034/1643308975725846/?type=3&θέατρο

© 2019 Παιωνία