Έχω δεκατρία τατουάζ. Νομίζω ότι αυτοί'όλα είναι πολύ ωραία (και σίγουρα όχι't πληρούν τις προϋποθέσεις ως "κακης ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ").

τατουάζ-ιδέες-σύμβολα-ανάπτυξης-αλλαγής-καινούργιες αρχές

Annie Spratt μέσω Unsplash

Πήγα κάποτε σε έναν μέντιουμ που μου είπε ότι ζούσα ισοδύναμα δύο ζωών σε μία. Είπε ότι κάποια στιγμή, αυτές οι ζωές θα διαφοροποιηθούν και θα έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Θα ερχόμουν αντιμέτωπος με μια στιγμή μεγάλης αλλαγής και ο δρόμος που θα ακολουθούσα θα είχε τεράστια επίδραση στο υπόλοιπο της ζωής μου.

Αυτή είχε δίκιο. Συχνά κοιτάζω πίσω σε εκείνη την εποχή και σκέφτομαι τον εαυτό μου: Μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω σε εκείνη τη στιγμή που ο δρόμος διακλάβηκε για πρώτη φορά, ίσως θα μπορούσα να ξαναγράψω το πεπρωμένο. Παρά τη φευγαλέα, φανταστική σκέψη, πιστεύω ακράδαντα ότι το πεπρωμένο δεν χρειάζεται επανεγγραφή. Οι αποφάσεις που πήρα ήταν εκείνες που έπρεπε να ληφθούν και όλα όσα συνέβησαν το έκαναν επειδή κάποια στιγμή πριν από τη γέννηση, πρέπει να είχα αποφασίσει ότι έπρεπε να συμβεί. Εγώ δεν'Χρειάζομαι απαραίτητα ένα τατουάζ για να σηματοδοτήσω εκείνη τη στιγμή της μετάβασης-έδωσα στον εαυτό μου αρκετά σημάδια εκείνα τα πολύ παλιά χρόνια για να το αποδείξω. Αλλά τώρα έχω τη σοφία και τη γνώση που έρχονται μόνο μέσω του αγώνα και της επιβίωσης, και για το υπόλοιπο της ζωής μου, θα έχω τη δύναμη αυτού που αντέχει. Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα τατουάζ για να σηματοδοτήσετε την προσωπική σας εξέλιξη, διαβάστε παρακάτω.

Σύμβολα Αλλαγής, Ανάπτυξης και Εξέλιξης

βελανίδι (ή σπόρος)

λουλούδι λωτού

κοκκινωπό ρομπίνι

αλχημικά σύμβολα

Φοίνιξ

sakura (άνθη κερασιού)

πεταλούδα

κοκοπέλλη

Σανσκριτικό σύμβολο για τη νιρβάνα

κάμπια ή κουκούλι

ouroborus (φίδι ή δράκος που τρώει τη δική του ουρά)

φίδι

ένα αυγό

φεγγάρι (σε ​​οποιαδήποτε φάση)

ήλιο ή ηλιοβασίλεμα

Κέλτικος κόμπος

οι κάρτες Ταρώ και Μάγος ή Θάνατος

ηλιοτρόπια

Koi ψάρια

ναυτικό αστέρι

γιν γιανγκ

τατουάζ-ιδέες-σύμβολα-ανάπτυξης-αλλαγής-καινούργιες αρχές

Phoenix Tattoo

Τατουάζ Phoenix: Σύμβολο της Αναγέννησης

Ο Φοίνικας είναι ένα μυθολογικό πουλί που συμβολίζει την αναγέννηση και την ανανέωση. Συνήθως απεικονίζεται με πολύχρωμο φτέρωμα και ουρά πολλών χρωμάτων, ο φοίνικας προορίζεται να ζήσει 500-1.000 χρόνια. Στο τέλος της ζωής του, χτίζει μια φωλιά γύρω από τον εαυτό της η οποία στη συνέχεια αναφλέγεται στις φλόγες. Το πουλί καίει, ακριβώς μαζί με τα κλαδιά, και δεν μένει τίποτα παρά μόνο στάχτη.

Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος. από τις στάχτες αναδύεται ένας νέος, νεότερος Φοίνικας, και θα συνεχίσει να ζει μια νέα ζωή. Αυτό το μοτίβο συνεχίζεται επ ‘αόριστον.

Αυτή η εικόνα μπορεί να συμβολίζει το τέλος μιας ζωής και την αρχή μιας άλλης, ή μπορεί να συμβολίζει το θάνατο ορισμένων πτυχών του εαυτού σας που χρειάστηκε να αλλάξουν για να επιτρέψει τη γέννηση μιας νεότερης, πιο συνειδητής προσωπικότητας.

Δεδομένου ότι κανείς δεν έχει δει φοίνικα, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πώς μοιάζει, οπότε έχετε κάποια δημιουργική ελευθερία στο σχέδιο του φοίνικα.

Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να ξεκινήσει μια νέα αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να κάνει ένα νέο τέλος.

– Μαρία Ρόμπινσον

Caterpillar and Butterfly Tattoos: Symbols of Transformation

Η πεταλούδα έχει ποικίλες ερμηνείες σε πολλούς πολιτισμούς.

  • Στην Ιαπωνία, είναι η προσωποποίηση κάποιου'την ψυχή, και πιστεύεται ότι οι πεταλούδες μεταφέρουν μηνύματα από τους νεκρούς στους ζωντανούς.
  • Στην Κίνα, δύο πεταλούδες που πετούν μαζί είναι σύμβολο αγάπης.
  • Μια μαύρη πεταλούδα μπορεί να σημαίνει επικείμενο θάνατο ή μπορεί να είναι σημάδι καλής τύχης, ανάλογα με το πού βρίσκεστε ή ποιον ρωτάτε.
  • Σε κυριολεκτικό επίπεδο, μια κάμπια που μπαίνει στο αυτοσχέδιο κουκούλι της και αναδύεται ως μια όμορφη πεταλούδα είναι το απόλυτο παράδειγμα προσωπικής μεταμόρφωσης.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν. αλλάζουμε.

– Henry David Thoreau

Ouroboros Tattoos: Symbols of Re-Making

Το ουρόμπορο (προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ουρά, που σημαίνει "ουρά," και μπορο, "τρώει") είναι ένα αρχαίο ελληνικό σύμβολο που μεταφράζεται περίπου ως "αυτός που τρώει το τέλος του." Συνήθως απεικονίζεται ως φίδι ή δράκος, τοξωτό σε κύκλο και καταπίνει τη δική του ουρά.

Έστω και αφηρημένα, από απόσταση, το ouroboros σχέδιο μοιάζει ατελείωτο "Ο" ή ένα μυστηριώδες 0. Το ουρόμπορο είναι συμβολικό της κυκλικής φύσης όλων των πραγμάτων. Επαναπροσδιορίζουμε και δημιουργούμε συνεχώς τον εαυτό μας, επιστρέφουμε αιώνια. Πρέπει να καταβροχθίσουμε και να απορροφήσουμε το παρελθόν για να μάθουμε από αυτό, να το περάσουμε και να εξελιχθούμε.

Όταν έχει επιτευχθεί επαρκής πνευματική ανάπτυξη, ξετυλίγεται και ανεβαίνει τη σπονδυλική στήλη για να δημιουργήσει αυξημένη επίγνωση. Αυτό θα ενισχύσει την ψυχική όραση και θα μας οδηγήσει στη φώτιση.

Κόκκινο στήθος Robin Tattoos: Symbol of Growth

Το κοκκινωπό κοκκινοσκουφίτσι συμβολίζει την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ζωής και την αναγέννηση του πνεύματος. Το ρομπίνι'Το κόκκινο στήθος θεωρείται η δύναμη της ζωής που κατοικεί μέσα.

Η ανάπτυξη δεν συμβαίνει συχνά από τη μια μέρα στην άλλη. μπορεί να είναι μια αργή, δοκιμαστική διαδικασία και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα άμεσα ή εμφανή. Κολλήστε με αυτό, ωστόσο, και κρατήστε την ευτυχία του κοκκινολαίμη'το τραγούδι στο μυαλό. Προσεγγίστε τη ζωή με μια χαρούμενη, ανοιχτή καρδιά και όλη η ανάπτυξη που επιθυμείτε θα σας έρθει εγκαίρως.

Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο.

– Γκάντι

Lotus Tattoo: Σύμβολο της Πνευματικής Εξέλιξης

Πολλές θρησκείες της Ανατολής (Ινδουισμός, Βουδισμός, Ταοϊσμός και Σιντοϊσμός περιλαμβάνονται) βλέπουν τον λωτό ως σύμβολο για την πνευματική εξέλιξη. Το φυτό'Η ανάπτυξη μπορεί να θεωρηθεί ως αλληγορική ανύψωση: Ο σπόρος φυτρώνει στο κάτω μέρος μιας λίμνης και στη συνέχεια σπρώχνει προς τα πάνω μέσα από τα στρώματα των βράχων και της λάσπης και του νερού στην επιφάνεια, όπου τελικά ανθίζει σε ένα όμορφο άνθος λωτού. Αυτή είναι μια μεταφορά για την ανθρωπότητα'ο αγώνας και η εξέλιξη από έναν χαμηλό και βραχώδη βυθό στην πνευματική αφύπνιση.

Στην ινδουιστική θρησκεία, ο ιερός λωτός (που ονομάζεται Padma) αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, την πνευματική αφύπνιση και το ξεδίπλωμα των φύλλων του απεικονίζει μια ψυχή's επέκταση.

Για τους Βουδιστές, ο λωτός συμβολίζει την ενότητα του σώματος, του πνεύματος και του νου και συχνά απεικονίζεται με οκτώ πέταλα που αντιπροσωπεύουν το Οκταπλό Μονοπάτι, οκτώ πρακτικές για την επίτευξη νιρβάνας ή πνευματικής φώτισης.

Το σημαντικό είναι το εξής: Να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να θυσιάσουμε αυτό που είμαστε για αυτό που θα μπορούσαμε να γίνουμε.

– Charles Frédéric Dubois

Ο λωτός ανθίζει με σανσκριτικά που λέει Om, Shanti Shanti (ειρήνη).

Ο λωτός ανθίζει με σανσκριτικά που λέει Om, Shanti Shanti (ειρήνη).

Satish Krishnamurthy

Koi Fish: Σύμβολο Αντοχής

Τα ψάρια Koi έχουν πολλές έννοιες, αλλά ένα από τα κύρια πράγματα που αντιπροσωπεύουν είναι η ικανότητα να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες. Οι Koi θαυμάζονται για την ικανότητά τους να επιβιώνουν, να ανεβαίνουν στους καταρράκτες και να αντέχουν σε ισχυρά ρεύματα, να αντέχουν στο κρύο και τη ζέστη, αλλά συχνά καταφέρνουν να ζήσουν μακρά ζωή (ο παλαιότερος koi έζησε 226 χρόνια).

τατουάζ-ιδέες-σύμβολα-ανάπτυξης-αλλαγής-καινούργιες αρχές

craigfinlay μέσω Flickr

Ποιες αλλαγές ή σημαντικά γεγονότα ζωής θα μπορούσατε να σημειώσετε με ένα τατουάζ?

γέννηση παιδιού

οικονομικά κέρδη ή ζημίες

ξεπερνώντας το θύμα

χωρίσουν ή χωρίσουν

αποφοίτηση

πολιτικές μετατοπίσεις

ρήξη με το παρελθόν

φυλάκιση ή ελευθερία

συνταξιοδότηση

αλλαγές στην ταυτότητα

ασθένεια ή ανάρρωση

σεξουαλική αφύπνιση

θάνατος αγαπημένου προσώπου

γάμος

πνευματική αφύπνιση ή ανάπτυξη

θεοφάνεια ή διανοητική ανακάλυψη

εμμηνόπαυση ή μέση ηλικία

επιβίωση κάθε είδους

συναισθηματικές ή ψυχολογικές ανακαλύψεις

μετακόμισε ή έφυγες από το σπίτι

ταξίδι

το τέλος ενός εθισμού

νέα δουλειά ή αλλαγή καριέρας

χηρεία

ερωτευμένος ή έξω από την αγάπη

νέο ψήφισμα, στόχο ή σχέδιο

 

τατουάζ-ιδέες-σύμβολα-ανάπτυξης-αλλαγής-καινούργιες αρχές

Μάθιου Μπάρνετ

Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά.

– Ηράκλειτος

Μεταμόρφωση του Escher

Escher's Μεταμόρφωση

Νίκη μέσω Flickr

© 2011 becauseilive

Σχόλια

Whillow στις 08 Αυγούστου 2011:

Ως πρόσφατα καθιερωμένο στούντιο τατουάζ σας ευχαριστώ που έχετε υπέροχες ιδέες και πληροφορίες σχεδιασμού για να δούμε και να μάθουμε όλοι ΔΩΡΕΑΝ. Σίγουρα θα σε ακολουθήσω και τώρα αποφάσισα ότι μπορώ να μοιραστώ και το ταξίδι μου με τα τατουάζ. Κρατήστε μας ενήμερους και συνεχίστε να προσθέτετε την εξαιρετική δουλειά σας.