Ο Richard Hale είναι λάτρης του τατουάζ που μελετά και ερευνά τους συμβολισμούς, τα νοήματα και την ιστορία του τατουάζ.

φίδι-τατουάζ-και-σημασίες

Αυτός ο τύπος που's Μετάβαση σε μέρη μέσω Flickr

Τατουάζ φιδιού

Με την πάροδο του χρόνου και σε όλο τον κόσμο, το φίδι έχει παίξει ζωηρούς ρόλους στη φαντασία της ανθρωπότητας και ως σύμβολο, το φίδι είναι τόσο ισχυρό όσο το δηλητήριο. Όπως και με όλα τα σύμβολα των ζώων, το τατουάζ φιδιού αντιπροσωπεύει όλα τα γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά του φιδιού: αμαρτωλό, μυστικοπαθές, κομψό, ύπουλο και σαγηνευτικό. Τα φίδια αντιπροσωπεύουν πολλά ισχυρά πράγματα ψυχολογικά και συμβολικά, και ως σύμβολο ζωής ή ζωικό πνεύμα, είναι ισχυρά υποβλητικά. Όπως είπε ο Νίτσε, "Το φίδι που δεν μπορεί να ρίξει το δέρμα του πρέπει να πεθάνει. Επίσης, τα μυαλά που εμποδίζονται να αλλάξουν τις απόψεις τους. παύουν να είναι μυαλά."

Σε αυτό το άρθρο, θα αναθεωρήσουμε πολλά σχέδια τατουάζ φιδιών. Θα συζητήσουμε επίσης τα φίδια στην ιστορία και τις διάφορες πολιτισμικές έννοιες των φιδιών. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε στην επόμενη περιπέτεια τατουάζ σας.

φίδι-τατουάζ-και-σημασίες

Ricardo Almeida μέσω Flickr Commons

Όπως ένα φίδι ρίχνει το δέρμα του, έτσι και εμείς πρέπει να ρίχνουμε το παρελθόν μας ξανά και ξανά.

– Γκαουτάμα Βούδας

Φίδια στην επιστήμη, τη θρησκεία, την ιστορία και τη λαογραφία

Τα φίδια έχουν απολαύσει ιστορικά μια τεράστια ποικιλία συμβολικών σημασιών που έχουν θετικό και αρνητικό χαρακτήρα. Τα φίδια έχουν συμβολική αξία σε έναν αριθμό αρχαίων πολιτισμών και συχνά παίζουν ρόλο σε αρχαίες ιστορίες, θρύλους, μυθολογία και θρησκευτικά κείμενα. Σε όλη την ιστορία, το φίδι έχει απεικονιστεί ως σύμβολο του κακού, αλλά έχει επίσης θεωρηθεί με θετικό, ενάρετο και καλό φως. Κακό ή καλό, το φίδι είναι καθολικά ισχυρό.

Τα φίδια είναι μερικά από τα πιο παρεξηγημένα ζώα στον κόσμο. Αν και μερικά είναι επικίνδυνα, η πλειοψηφία είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Συνήθως αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή. Όταν οι άνθρωποι χτυπιούνται από ένα φίδι, είναι πάντα σε αυτοάμυνα. Ένα φίδι είναι έξυπνο και γνωρίζει ότι η υπομονή θα αποδώσει όταν κυνηγά. Ζουν στο σκοτάδι και βγαίνουν για κυνήγι πριν το σούρουπο. Η πλειοψηφία των δαγκωμάτων φιδιού συμβαίνει πριν από το σκοτάδι.

Ωστόσο, υπάρχει μια ποικιλία φιδιών που μπορούν να προκαλέσουν θάνατο στον άνθρωπο με ένα θανατηφόρο χτύπημα. Ορισμένα, όπως η κόμπρα ή ο κροταλίας, μπορούν να προκαλέσουν θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτά τα επικίνδυνα φίδια μπορούν να βρεθούν από την Αφρική στην Αμερική. Ως αποτέλεσμα, το φίδι ήταν ένα μακροχρόνιο σύμβολο κινδύνου.

Τα φίδια είναι σε θέση να ρίξουν το δέρμα τους. Αυτή η πράξη μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, τον μετασχηματισμό και την αλλαγή. Ως τατουάζ, το φίδι μπορεί παρόμοια να αντιπροσωπεύει ένα ολοκαίνουργιο ξεκίνημα στη ζωή.

Μια από τις πιο διάσημες ιστορίες ενός φιδιού προέρχεται από τη Βίβλο. Όταν ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, τους τοποθέτησε στον Κήπο της Εδέμ και τους είπε ότι μπορούσαν να έχουν οτιδήποτε από τον κήπο εκτός από τον απαγορευμένο καρπό. Ένα φίδι, που αναφέρεται ως "φίδι," ήρθε και δέλεψε την Εύα με τον καρπό. Τελικά το έφαγε και ως αποτέλεσμα άρχισαν οι αμαρτίες. Εξαιτίας αυτού, το φίδι μπορεί να αντιπροσωπεύει τον πειρασμό, την αμαρτία και το κακό.

ο ουροβόρος (το αρχαίο σύμβολο ενός φιδιού που δαγκώνει την ουρά του) αντιπροσωπεύει τον αιώνιο κύκλο, τη μετενσάρκωση, τον ατελείωτο κύκλο ζωής και θανάτου και τη συνεχή ανανέωση. Ο ουροβόρος τρώει τη δική του ουρά, για πάντα. Αυτό το σύμβολο προέρχεται από την Αίγυπτο και αντιπροσωπεύει τον κύκλο της ζωής και τους κύκλους του σύμπαντος. Συμβολίζει τις μεταβαλλόμενες εποχές της ζωής και την κυκλική φύση του σύμπαντος.

Ιστορικά και σε διαφορετικούς πολιτισμούς, τα φίδια αντιπροσωπεύουν τη γονιμότητα και τη δημιουργική δύναμη ζωής. Αφού έριξαν το δέρμα τους, είναι κατάλληλα σύμβολα μετασχηματισμού, αναγέννησης, θεραπείας και αθανασίας.

Στις αρχαίες μυθολογίες, το φίδι είναι συχνά σύμβολο γνώσης, σοφίας, γονιμότητας, γνώσης και υπομονής. Τα φίδια θεωρούνται ιερά σε διάφορους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών Αμερικανών και των Αφρικανών. Οι ινδιάνοι ιθαγενείς της Αμερικής συνέδεσαν τον κροταλία με τη βροχή και τον φωτισμό. Πιστεύεται ότι τα φίδια έπαιξαν ρόλο στη δημιουργία των πλανητών. Το φίδι έχει αρσενικές και θηλυκές ιδιότητες. Ως τατουάζ, μπορεί να φορεθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.

φίδι-τατουάζ-και-σημασίες

Micael Faccio μέσω Flickr Commons

Τα φίδια μερικές φορές γίνονται αντιληπτά ως κακά, αλλά γίνονται επίσης αντιληπτά ως φάρμακα. Αν κοιτάξετε ασθενοφόρο, εκεί'είναι τα δύο φίδια στο πλάι του ασθενοφόρου. Το κηρύκειο, ή το προσωπικό του Ερμή, εκεί'Είναι τα δύο φίδια που ανεβαίνουν, πράγμα που σημαίνει ότι το δηλητήριο μπορεί επίσης να θεραπευτεί.

– Νίκολας Κέιτζ

Το φίδι στην κινεζική αστρολογία

Το κινεζικό ζώδιο έχει 12 ζώδια που αλλάζουν ετησίως. Αν γεννηθήκατε το 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 ή 2013, το ζώδιό σας είναι το φίδι.

Οι Κινέζοι δεν συνδέουν το φίδι με τον κίνδυνο και το κακό. Αντ ‘αυτού, εστιάζουν στο γεγονός ότι το φίδι έχει έναν μυστικό τρόπο ζωής. Συνδέουν αυτό το ζώδιο με χάρη, σοφία, οργάνωση, σοφία, εξυπνάδα, μυστήριο και μαντεία.

Έννοιες και ερμηνείες τατουάζ φιδιού

Όταν πρόκειται για τις έννοιες πίσω από το τατουάζ φιδιού, υπάρχουν πολλές, θετικές και αρνητικές.

 • Κακό
 • Διάβολος
 • Κόλαση
 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
 • Φάρμακο
 • Αλλαγή
 • Κύκλοι Ζωής
 • Η γνώση
 • Σοφία
 • Σκοτάδι
 • Εξουσία
 • Εξουσία
 • Νοημοσύνη
 • Πειρασμός
 • Θάνατος
 • Αναγέννηση
 • Επίγνωση
 • Υπομονή
 • Ισορροπία
 • Φαρμακευτικός
 • Χάρη
 • Οργάνωση

Οποιαδήποτε από αυτές τις έννοιες μπορεί να συνδεθεί με τα τατουάζ φιδιών. Ωστόσο, στο τέλος, το τατουάζ σας αντιπροσωπεύει αυτό που θέλετε.

Είναι πάντα καλύτερο να κάνετε τη δική σας έρευνα όταν πρόκειται για την επιλογή ενός συμβόλου τατουάζ. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύει το τατουάζ σας σε εσάς και στους άλλους.

Να έχετε πάντα μια σημαία ουίσκι σε περίπτωση δαγκώματος φιδιού και επιπλέον να έχετε πάντα ένα μικρό φίδι.

– Πεδία W C

φίδι-τατουάζ-και-σημασίες

WedlockPictures via Flickr Commons

Σχόλια

Βιν στις 30 Μαΐου 2020:

Πώς μπορώ να μάθω Abt Η έννοια του φιδιού είναι η σκηνοθεσία ?

Σαχάρ στις 20 Ιανουαρίου 2020:

Έχω τατουάζ φιδιού και όλοι οι φίλοι και η οικογένειά μου το σκέφτονται'Είναι κακό να έχεις τατουάζ με φίδι…

Λατρεύω τα φίδια

derae στις 14 Δεκεμβρίου 2015:

Με τσίμπησε ένας χαλκοκέφαλος στο πλάι του δεξιού μου ποδιού, αλλά το τρελό είναι ότι 2 χρόνια μετά την ημέρα που δάγκωσα, ο μικρότερος γιος μου δαγκώθηκε και με το δεξί του πόδι, αλλά ήταν στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και το δικό μου ήταν την πλευρά του δεξιού μου ποδιού. εντάξει αυτό θα είναι το πρώτο μου tat και θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει ιδέες για το τι πρέπει να πάρουμε, ναι ο γιος μου είπε " παίρνεις μια μαμά και θα κάνεις επίσης … Οποιεσδήποτε προτάσεις για το τι πρέπει να πάρουμε … Derae από την Αλαμπάμα

Richard Ricky Hale (συγγραφέας) από τη Δυτική Βιρτζίνια στις 15 Ιουλίου 2013:

Vipersgirl, ευχαριστώ για το σχόλιο. Ωχχχ! Θα ήθελα πολύ να το δω αυτό! Ολοι το κάνουμε! Τίποτα σαν να έχεις ένα υπέροχο τατουάζ στην εκπομπή 24/7. Αν βρεις ποτέ χρόνο, θα ήθελα πολύ να το δω. Εγώ'δεν έχω δει ποτέ ένα που να απεικονίζει το πραγματικό μέγεθος!

Vipersgirl στις 23 Ιουνίου 2013:

Έχω ένα πλήρες μοκασίνι μαύρου νερού σε φυσικό μέγεθος με το κεφάλι του να ακουμπά στην κάτω πλευρά του αριστερού καρπού μου, ακριβώς πάνω από την παλάμη του χεριού μου. Το σώμα του σφίγγεται γύρω από το χέρι μου και πάνω από τον ώμο μου. Στο δεξί μου χέρι έχω ένα σφιγκτήρα παρόμοιου μεγέθους, το οποίο έχει το κεφάλι της να ακουμπάει πάνω από το χέρι μου με τη μύτη της να ακουμπάει στην κορυφή του καρπού μου, μόλις να περνάει μόλις στο χέρι μου. Το σώμα της συσπειρώνεται επίσης γύρω από το χέρι μου και πάνω από τον ώμο μου. Επίνειο'δεν έχω καταλάβει ακόμα πού βρίσκονται'Θα φύγω από εκεί … Αλλά, εγώ'Είμαι σίγουρος ότι θα μου έρθει … Πρέπει να παραδεχτώ ότι απολαμβάνω την προσοχή που παίρνουν όταν "εμείς'ξαναβγαζω"… 🙂 Και ναι, έχουν πολύ ιδιαίτερο νόημα για μένα…

Richard Ricky Hale (συγγραφέας) από τη Δυτική Βιρτζίνια στις 15 Αυγούστου 2012:

Klingonkorra, ευχαριστώ που περάσατε. Χαίρομαι που το απολαύσατε. Το φίδι παρεξηγείται από πολλές απόψεις. Οφείλω να ομολογήσω, ούτε εγώ είμαι παθιασμένος μαζί τους 🙂

Klingonkorra στις 12 Αυγούστου 2012:

Έχω ένα τατουάζ κόμπρα που προστατεύει την καρδιά μου και το έκανα για προστασία. Λατρεύω τα φίδια και νομίζω ότι είναι χάλια πόσο παρεξηγημένα είναι, αλλά είμαι κι εγώ! 🙂 σας ευχαριστώ για αυτό!

Richard Ricky Hale (συγγραφέας) από τη Δυτική Βιρτζίνια στις 13 Μαρτίου 2012:

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Υπόσχομαι να σας απαντήσω σε εύθετο χρόνο.

Alastar Packer από τη Βόρεια Καρολίνα στις 08 Μαρτίου 2012:

Είναι παρεξηγημένοι λυρικοί, μεγάλος χρόνος. Καλή ιστορία εδώ και μερικά φοβερά φίδια φίλοι μου.

lhchan στις 07 Μαρτίου 2012:

Ευχαριστώ για τις υπέροχες πληροφορίες, ενημερώστε με για την έννοια των τατουάζ φιδιού, όπως και οι εικόνες πολύ.

σι. Μαλίν στις 07 Μαρτίου 2012:

Γεια σου Lyric, δεν παύεις ποτέ να εκπλήσσεις … Αυτά τα τατουάζ με φίδια είναι απίστευτα! Τέτοια έργα Τέχνης, και έτσι Life Like … Wow. Ο μικρότερος γιος μου, όταν ζούσε στο σπίτι, μου άρεσε να μαζεύω φίδια και το επιτρέψαμε … και μου έμαθε να μην φοβάμαι μέχρι την ημέρα που έχασε ένα στο ΣΠΙΤΙ … Κανένα πρόβλημα … μετακομίζαμε! Τέλος πάντων … ένα άλλο Vote UP έρχεται στο δρόμο σας!

Ruby Jean Richert από το Νότιο Ιλινόις στις 07 Μαρτίου 2012:

εγώ μπορώ't λέω ότι μου αρέσουν τα φίδια, αλλά η τέχνη είναι όμορφη … Ευχές

Τόμας Σίλβια από τη Μασαχουσέτη στις 07 Μαρτίου 2012:

Ευχαριστώ για αυτές τις υπέροχες πληροφορίες, μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες.

Έλεν Μέρφι Χάουελ από Fife, Σκωτία στις 07 Μαρτίου 2012:

Ένας άλλος συναρπαστικός κόμβος και ένα από τα πιο συναρπαστικά ζώα στον πλανήτη!

Συχνά αναρωτιέμαι αν η αρνητική μας άποψη για τα φίδια προέρχεται από το να πλένουμε λίγο τον εγκέφαλό μας όταν διαβάζουμε 'Κήπος της Εδέμ' ιστορία? Ξέρω ότι έχουμε ένστικτα που μας προστατεύουν από τα φίδια – ή πρέπει να κάνουμε – αλλά ο φόβος μας και με μερικούς ανθρώπους το μίσος πηγαίνει λίγο βαθύτερα ίσως. Η διαφορά μεταξύ του πλανήτη είναι εκπληκτική σε σχέση με αυτά τα ζώα. Το σκέφτομαι'Είναι μερικοί από τους βουδιστικούς ναούς όπου οι κόμπρες επιτρέπονται κυρίως να βασιλεύουν δωρεάν καθώς θεωρούνται ιερές – τώρα είναι ακόμα σε μια χώρα όπου τα δαγκώματα φιδιού είναι υψηλά και μπορεί να είναι θανατηφόρα, αλλά η γνώμη τους για αυτά τα ερπετά είναι θετική. Τι εντελώς διαφορετική προοπτική από αυτή στη Δύση!

Αυτό ήταν ένα υπέροχο κέντρο, όμορφο και φοβερό και το έργο τέχνης εκπληκτικό! Vηφίστηκε!

Άιντγουεν από την Ουαλία στις 07 Μαρτίου 2012:

Μεγάλος κόμβος και πραγματικά απόλαυσα και αποφάσισα

Να έχεις μια υπέροχη μέρα.

Δίνη.

Ντόνα Κοσμάτο από ΗΠΑ στις 07 Μαρτίου 2012:

Μπράβο, Ρίκι! Είστε το μόνο άτομο που γνωρίζω και θα μπορούσε να με βοηθήσει να δω τα φίδια ως τέχνη παρά ως απαίσια και επικίνδυνα. Ποτέ δεν ήξερα ότι θεωρούνταν ιερά σε ορισμένους πολιτισμούς, αλλά αυτό προκαλεί σκέψη για να το ανακαλύψουμε. Vηφίστηκε και μοιράστηκε.

Aurelio Locsin από το Orange County, CA στις 07 Μαρτίου 2012:

Εγώ δεν't ξέρω πού βρίσκεις τέτοια πολύχρωμα τατουάζ. Τα περισσότερα τατουάζ φιδιού Ι'Έχω δει μόνο ένα χρώμα και όχι εντυπωσιακό όπως αυτά. Το δεύτερο πράσινο είναι το αγαπημένο μου. Vηφίζοντας αυτό Up and Beautiful.

Gypsy Rose Lee από την παραλία Daytona, Φλόριντα στις 07 Μαρτίου 2012:

Vηφίστηκε και φοβερό! Αγαπήστε εκείνους τους επιπόλαιους, φιδίους…

WD Curry 111 από τη Διαστημική Ακτή στις 06 Μαρτίου 2012:

Ω! Μακάρι να είχα μια εικόνα αυτού του ντόπιου αγοριού. Έχει κροταλία, κοράλλι φίδι και μοκασίνι νερού. Υφηγητής'μην με παρεξηγείς. Δεν υποστηρίζω τα τατουάζ. Η καλή τέχνη είναι καλή τέχνη για μένα, αλλά δεν είμαι η τελική αρχή.

Φρανκ Ατανάσιο από τη Shelton στις 06 Μαρτίου 2012:

Thelyricwriter είστε ιδιοκτήτης αυτού του τύπου κόμβων .. είδα μερικούς εδώ, αλλά είναι χλωμός σε σύγκριση με το υπέροχο και φοβερό αδερφέ σας … 🙂