Η Peony είναι ένας τατουάζ λάτρης του τατουάζ που αγαπά να μελετά και να συζητά την ιστορία και τις έννοιες του τατουάζ. Τα ιαπωνικά θέματα είναι τα αγαπημένα της.

Ιαπωνική μάσκα τατουάζ

Το Hannya είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα που χρησιμοποιούνται σε τατουάζ με θέμα Ιαπωνίας. Σχεδιασμένο με διάβολο'με κέρατα, σκοτεινά μάτια και φαρδύ στόμα, η μάσκα φαίνεται τρομακτική, τρομερή και γεμάτη χαρακτήρα. Κρυμμένο πίσω από αυτό το πονηρό χλευασμό είναι μια συναρπαστική ιστορία και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που ίσως δεν γνωρίζατε.

Τατουάζ Hannya cherry blossoms

Τατουάζ Hannya cherry blossoms

Hannya Mask έννοια

Σημείωση: Η Hannya μερικές φορές συγχέεται με τα τατουάζ μάσκας oni και ζωγραφική προσώπου με θέατρο καμπούκι. Έχουν στενή σχέση αλλά όχι το ίδιο.

Ιστορία

Η μάσκα Hannya χρησιμοποιείται σε ιαπωνικές θεατρικές παραστάσεις noh και kyōgen (κλασικές μουσικές παραστάσεις βασισμένες στην ιαπωνική λαογραφία και το υπερφυσικό). Η μάσκα αντιπροσωπεύει έναν βασανισμένο θηλυκό δαίμονα που ξεπεράστηκε από ζήλια και περιφρόνηση. Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα που χρησιμοποίησε τη μάσκα Hannya αφηγείται την ιστορία του πρίγκιπα Genji, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Lady Aoi αλλά είχε μια ερωμένη που ονομάζεται Lady Rokujo. Όταν η γυναίκα του έμεινε έγκυος, ο πρίγκιπας Genji άρχισε να αγνοεί τη λαίδη Rokujo. Ως αποτέλεσμα, η λαίδη Rokujo μετατρέπεται σε μια απίστευτα ζηλιάρα γυναίκα και κατακλύζεται από βίαιο θυμό. Με εκτυφλωτική οργή, μεταμορφώνεται σε δαίμονα και κατέχει τη γυναίκα και τη σκοτώνει.

Προέλευση της λέξης "Χάνια"

Η λέξη Hannya πιστεύεται ότι προήλθε από τον καλλιτέχνη, Hannyabô, ο οποίος χάραξε αυτήν την ξύλινη μάσκα. Το σχέδιο πιστεύεται ότι έχει προσαρμοστεί από παλαιότερες μάσκες φιδιού. Μια άλλη θεωρία είναι ότι το “Hannya” προέρχεται από τη λέξη “Paññā/Prajñā” (般若), που σημαίνει "σοφία" ή "ανώτερη συνείδηση" στον Ιαπωνικό Βουδισμό.

Μάσκα Hannya στον Noh performer

Μάσκα Hannya στον Noh performer

Hannya Mask Tattoo Meaning

Επειδή η μάσκα σχεδιάστηκε παραδοσιακά για να αλλάζει εκφράσεις ανάλογα με τη γωνία στην οποία την είδαν, ένα σχέδιο τατουάζ Hannya θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει τα διαφορετικά στάδια του συναισθήματος.

 • Θυμός, ζήλια, δυσαρέσκεια: Ένα τατουάζ Hannya μπορεί να υποδηλώνει ότι ο χρήστης δεν συγχωρεί. Αυτός είναι ο λόγος που το τατουάζ είναι τόσο δημοφιλές μεταξύ της Yakuza (της ιαπωνικής μαφίας). Ένα μέλος της Yakuza που το φοράει θέλει τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν δείχνει έλεος και ότι είναι μια φοβερή δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται.
 • Απόλυτο κακό: Εάν η μάσκα είναι βαμμένη κόκκινη, υποδεικνύει ότι η γυναίκα έχει χάσει τον έλεγχο του εαυτού της και έχει μετατραπεί εντελώς σε δαίμονα. Κάποιος που κάνει κόκκινο τατουάζ με μάσκα Hannya έχει προχωρήσει πολύ στη σκοτεινή πλευρά.
 • Πάθος και αγάπη: Η Hannya αντιπροσωπεύει μια γυναίκα που ξεπερνιέται από έντονα και παθιασμένα συναισθήματα που σχετίζονται με την αγάπη. Ο χρήστης μπορεί να είχε ιστορικό ανεπανόρθωτης αγάπης ή προδοσίας. Ένα τατουάζ Hannya θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει κάποιον που τείνει να δίνει τον εαυτό του σε μια ρομαντική σχέση – όλα ή τίποτα.
 • Καλή τύχη: Στην παραδοσιακή ιαπωνική κουλτούρα, το σύμβολο Hannya χρησιμοποιείται ως φυλαχτό για να τρομάξει και να διώξει τα κακά πνεύματα και να φέρει καλή τύχη. Μερικοί προληπτικοί άνθρωποι φέρουν μια μικροσκοπική μάσκα Hannya σε μπρελόκ για προστασία, οπότε το να κάνεις ένα μόνιμο τατουάζ Hannya στο σώμα σου είναι ένας βολικός τρόπος να πάρεις αυτό το φυλαχτό μαζί σου όπου κι αν πας.
 • Κριτής του καλού και του κακού: Το Hannya είναι η γυναικεία εκδοχή του Oni (αρσενικού δαίμονα). Στην ιαπωνική λαογραφία, οι Oni τιμωρούν τους ανθρώπους με τη διάδοση ασθενειών. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το τατουάζ μάσκας Hannya είναι δημοφιλές στα μέλη της συμμορίας yakuza καθώς συχνά τιμωρούν τους εχθρούς τους.
 • Σοφία: Επειδή η λέξη Hannya είναι ιαπωνικός όρος "σοφία," Τα τατουάζ hannya mask είναι μια υπενθύμιση στον χρήστη να είναι συνετός στις ρομαντικές σχέσεις του.
 • Βασανισμένο γυναικείο πνεύμα: Η Χάνια είναι σύμβολο της ανθρώπινης πάλης μεταξύ καλού και κακού – η Χάνια είναι λυπημένη αλλά γίνεται κακή όταν αφήνει τη θλίψη της να μετατραπεί σε οργή. Η μάσκα θα μπορούσε να είναι μια αναπαράσταση μιας γυναίκας που στοιχειώνεται συνεχώς από συναισθηματικές συγκρούσεις.
 • Στοιχειωμένο παρελθόν: Εάν έχετε μια μνήμη που σας στοιχειώνει αλλά χρησιμεύει ως ένα πολύτιμο μάθημα, το τατουάζ Hannya θα μπορούσε να είναι μια αναπαράσταση αυτού. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι η Hannya θα μπορούσε να εμποδίσει το παρελθόν να επαναληφθεί. Το τατουάζ θα μπορούσε επίσης να συμβολίζει μια δύσκολη και συναισθηματική περίοδο στο παρελθόν σας που έχετε κατακτήσει.
 • Θέατρο: Ένας ερμηνευτής παραδοσιακών ιαπωνικών έργων μπορεί να κάνει αυτό το τατουάζ για να συμβολίσει το επάγγελμά του και την αγάπη του για το θέατρο και τον ιαπωνικό πολιτισμό.

Ιδέες για τατουάζ Hannya

Χρώματα τατουάζ Hannya και τα νοήματά τους

Μπορεί να έχετε δει την ιαπωνική μάσκα Hannya σε διαφορετικά χρώματα.

Ένταση χρώματος

Μια πεποίθηση είναι ότι όσο πιο βαθύ είναι το χρώμα μιας μάσκας Hannya, τόσο πιο θυμωμένο ή πιο κακόβουλο πρέπει να είναι.

 • Μια μάσκα Hannya με μια πιο ανοιχτή χροιά σημαίνει ότι ο χρήστης δεν είναι ακόμη δαίμονας. Τα κέρατα είναι συνήθως και μικρότερα. Ένα ανοιχτόχρωμο τατουάζ Hannya σημαίνει ότι ο χρήστης είναι ακόμα άνθρωπος αλλά βιώνει αναταραχή κάτω από την επιφάνεια.
 • Ένα πιο σκούρο κόκκινο αντιπροσωπεύει κάποιον που έχει ήδη περάσει ένα κολασμένο συναισθηματικό παρελθόν.
 • Ένα βαθύ σκούρο κόκκινο συμβολίζει κάποιον που είναι γεμάτος οργή και είναι εκδικημένος.

Προσωπικά, δεν το κάνω'Δεν νομίζω ότι η μάσκα Hannya πρέπει να περιορίζεται μόνο στα παραδοσιακά χρώματα. Εγώ'Έχετε δει σχέδια που κυμαίνονται από το αρχικό λευκό και κόκκινο έως μπλε, μοβ, πράσινο, κίτρινο, μαύρο ή οποιαδήποτε άλλη απόχρωση. Το πιο σημαντικό είναι ότι το τατουάζ μεταφέρει την επιθυμητή διάθεση και ταιριάζει με τα γενικά χρώματα που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το τατουάζ.

Χρώμα και κοινωνικό Ιεραρχία

Εάν θέλετε ένα πιο παραδοσιακό τατουάζ Hannya, τότε τα χρώματα μπορούν να αντιπροσωπεύουν την κοινωνική τάξη.

Τατουάζ: Dmitriy Samohin

Τατουάζ: Dmitriy Samohin

Χρώματα και νόημα μάσκας Hannya

ColorStatus

Χλωμό ή σάρκα

Αριστοκράτης/ευγενής

Μέτωπο λευκό? υπόλοιπο πρόσωπο κόκκινο

Κάτω τάξη/απλός

Εντελώς κόκκινο

Αληθινός δαίμονας/ποτέ άνθρωπος

Η μοντέρνα Hannya χρησιμοποιεί χρώματα όπως τιρκουάζ, πράσινο λάιμ, μοβ και ροζ. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι μια σύγχρονη ερμηνεία μιας Hannya (μοιάζει με έναν Δράκουλα-συναντά τον Hellboy).

Η μοντέρνα Hannya χρησιμοποιεί χρώματα όπως τιρκουάζ, πράσινο λάιμ, μοβ και ροζ. Αυτός ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι μια σύγχρονη ερμηνεία μιας Hannya (μοιάζει με έναν Δράκουλα-συναντά τον Hellboy).

David Tevenal @ Memento Tattoo and Gallery

Ένα άλλο μοντέρνο κρέας-Darth Maul x Hannya.

Ένα άλλο μοντέρνο κρέας-Darth Maul x Hannya.

Τατουάζ Simon Golygowski

Ιδέες σχεδίασης για τα τατουάζ Hannya και η σημασία τους

Ανεξάρτητα από το πού είναι η τοποθέτηση που προτιμάτε, είτε πρόκειται για τατουάζ μανικιών, είτε για πλάτη, είτε για τατουάζ μοσχαριού, είτε για τατουάζ hikae, το να καταλάβετε την πολυπλοκότητα του σχεδίου θα καθορίσει το μέγεθος που πρέπει να διαθέσετε για το μελάνι σας. Για να έχετε ένα πολύ περίτεχνο τατουάζ Hannya σε μια μικρή περιοχή μπορεί να σπάσει το γενικό σχέδιο με πάρα πολλά πράγματα.

Προγραμματίστε τα στοιχεία που θέλετε και ο καλλιτέχνης σας θα πρέπει να κάνει τη διάταξη για εσάς.

 • Παλιρροϊκά κύματα: Όπως και η Χάνια, έτσι και τα κύματα είναι απρόβλεπτα. Τόσο η Hannya όσο και το κύμα μπορεί να είναι καταστροφικά, αλλά μπορούν επίσης να έχουν στιγμές ήρεμης μοναξιάς.
 • Χρυσάνθεμα: Τα λουλούδια είναι δημοφιλή σχέδια που συχνά ενσωματώνονται σε τατουάζ αυτής της ιαπωνικής μάσκας διαβόλου. Επειδή αυτό το λουλούδι ανθίζει το φθινόπωρο και το φθινόπωρο είναι η εποχή της αλλαγής, ένα τατουάζ χρυσάνθεμου Hannya αντιπροσωπεύει ένα αγωνιώδες άτομο που επιθυμεί να ξεφύγει από τη συναισθηματική του κατάσταση.
 • Sakuras/Cherry Blossom: Τα άνθη κερασιού αντιπροσωπεύουν τη ζωή μετά τον θάνατο ή την ασθένεια. Ένα τατουάζ με άνθη κερασιάς Hannya συμβολίζει την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής μετά την αντιμετώπιση ενός βασανισμένου παρελθόντος.
 • Φύλλα σφενδάμου: Τα φύλλα συμβολίζουν τον κύκλο της ζωής. Τα φύλλα σφενδάμου και η μάσκα θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν κάποιον με συναισθηματικό παρελθόν που ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.
 • Φίδι: Αυτό είναι δημοφιλές με το yakuza. Στην ιαπωνική κουλτούρα, το φίδι αντιπροσωπεύει καλή τύχη και προστασία. Στην αρχαία ιαπωνική κουλτούρα, το φίδι αντιπροσώπευε την αθανασία. Ως εκ τούτου, ένα τατουάζ μάσκας φιδιού Hannya θα μπορούσε να είναι σύμβολο καλής τύχης ή θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο χρήστης'η οργή δεν θα πεθάνει ποτέ.
 • Κρανίο: Το κρανίο είναι μια θετική αναπαράσταση του κύκλου ζωής. Συνήθως χρησιμοποιείται για να τιμήσει τους νεκρούς. Θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει τον κάτω κόσμο και μια δαιμονική ζωή.
 • Koi: Επειδή το koi κολυμπά ανάντη, αυτό το ψάρι αντιπροσωπεύει γενναιότητα, δύναμη και αποφασιστικότητα. Απεικονίζεται θετικά, ένα τατουάζ Hannya koi συμβολίζει τη γενναιότητα απέναντι σε καταστάσεις που μπορεί να κάνουν κάποιον να ζηλέψει και να εκδικηθεί. Σε ένα πιο αρνητικό φως, η μάσκα koi και Hannya θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ο χρήστης είναι αποφασισμένος να κάνει καταστροφές.
 • Δράκων: Στην ανατολίτικη κουλτούρα, ο δράκος είναι ένα καλοπροαίρετο πλάσμα που χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να κάνει το καλό. Ένα τατουάζ δράκου με μάσκα Hannya συμβολίζει τον αγώνα μεταξύ της χρήσης της δύναμής σας για μισητή εκδίκηση και της χρησιμοποίησης για να κάνετε καλό.
 • Γκέισα: Η γκέισα αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και ίντριγκα. Είναι μια αινιγματική ψυχαγωγική φιγούρα και μπορεί να εκτιμηθεί μόνο από ορισμένους ανθρώπους. έτσι αντιπροσωπεύει επίσης κάποιον που είναι ανέφικτος. Μια μάσκα Hannya και ένα τατουάζ γκέισας αντιπροσωπεύει μια γυναίκα που είναι συναισθηματικά πολύπλοκη και απρόσιτη. Σε έναν άντρα, αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια γυναίκα στον άντρα'της ζωής που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.
 • Σαμουράι: Οι σαμουράι είναι σύμβολο δύναμης και πειθαρχίας, ενώ η Χάνια σύμβολο ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς. Αυτή είναι μια συναρπαστική αντίθεση εννοιών για ένα τατουάζ και θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει την αιώνια πάλη μεταξύ συγκρατημένης και στοχαστικής σκέψης και ασυναγώνιστων συναισθημάτων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη.

Hannya girl tattoo by _suzani στο IG

Hannya girl tattoo by _suzani στο IG

Ασπροπρόσωπο τατουάζ Hannya στο Majima Goro (από το παιχνίδι

Ασπροπρόσωπο τατουάζ Hannya στο Majima Goro (από το παιχνίδι "Γιακούζα")

Στυλ τατουάζ Hannya

Εκτός από τα παραδοσιακά τατουάζ Hannya, που ακολουθούν το στυλ irezumi, πολλοί τατουάζ κάνουν την προσωπική τους συστροφή. Ένα παράδειγμα που φαίνεται παρακάτω διατηρεί πολλές από τις μάσκες Hannya' συνδυάζει επίσης το εικονογραφικό ύφος των αδελφών Γκριμ's Παραμύθια.

Σχέδιο τατουάζ με μανίκια Hannya

Σχέδιο τατουάζ με μανίκια Hannya

Joel Kennedy @ Under the Needle Tattoo

Oni Mask Tattoo εναντίον Hannya Mask Tattoo

Υπάρχει κάποια σύγχυση ως προς τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ιαπωνικών τατουάζ μάσκας. Και τα δύο χρησιμοποιούνται στο παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο, αλλά η διαφορά είναι:

 • Η μάσκα όνι αντιπροσωπεύει έναν αρσενικό δαίμονα.
 • Η μάσκα hannya αντιπροσωπεύει έναν θηλυκό δαίμονα.

Πώς μοιάζει μια μάσκα Hannya;?

Η μάσκα της Hannya είναι ένα συναρπαστικό θέαμα από ατημέλητα μαλλιά, δύο αιχμηρά κέρατα που διαπερνούν τους κροτάφους, τεράστια βολβώδη μάτια και κυνόδοντες που εμφανίζονται από το στόμα που ανοίγει χωρισμένο αυτί σε αυτί. Είναι η τέλεια εικόνα του κακού.

Στο θέατρο noh, το παραμορφωμένο πρόσωπο του φιδιού πρέπει να αντιπροσωπεύει τη δαιμονική θηλυκή ζήλια, με την Hannya να δείχνει μια "μισή δαιμονική φάση", για να ακολουθήσει α "πραγματικό φίδι" ή Shinja (蛇; 真 – πραγματικό 蛇 – φίδι).

Παρόλο που η μάσκα διαθέτει μια φαινομενικά αιώνια κακό, όταν βλέπουμε σε διαφορετικές γωνίες, η Hannya δείχνει ποικίλες εξανθρωπισμένες εκφράσεις.

 • Από μπροστά, φαίνεται απειλητικό και γεμάτο μίσος.
 • Με κλίση και θέα από την κορυφή, μοιάζει ξαφνιασμένος και αγχωμένος – σχεδόν κλαίει.

Αυτή η σειρά συναισθημάτων αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής.

Η παλαιότερη μάσκα Hannya χρονολογείται από τη δεκαετία του 1550.

Η παλαιότερη μάσκα Hannya χρονολογείται από τη δεκαετία του 1550.

Η μάσκα της Χάνια στον σύγχρονο πολιτισμό

 • Ο Yoshimitsu, από το παιχνίδι Tekken, φορά μάσκα Hannya.
 • Στο Naruto, η Prajñā Group (Hannya Black Ops) είναι μέρος του Anbu της Γης των Δασών. Τελικά εκμηδενίστηκαν αφού πρόδωσαν τον Konona-nin.

Geisha και Hannya Tattoo

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι καλλιτέχνες τατουάζ γίνονται δημιουργικοί είναι με τη συγχώνευση του κρανίου ή του προσώπου μιας γυναίκας στη μάσκα Hannya.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι καλλιτέχνες τατουάζ γίνονται δημιουργικοί είναι με τη συγχώνευση του κρανίου ή μιας γυναίκας'το πρόσωπο στη μάσκα Χάνια.

Η ιστορία της Χάνια και η ανεπανόρθωτη αγάπη

Ο θρύλος λέει ότι η Χάνια ήταν μια όμορφη γυναίκα που μεταμορφώθηκε σε γκροτέσκο δαίμονα λόγω ζήλιας, μίσους και εκδίκησης. Οπως λένε, "η κόλαση δεν έχει μανία σαν γυναίκα που περιφρονούσε."

Η πιο συνηθισμένη ιστορία είναι αυτή μιας όμορφης κυρίας, της Kiyohime, η οποία ερωτεύτηκε βαθιά έναν καλόγερο. Επειδή δεν μπόρεσε να λάβει αγάπη ως αντάλλαγμα, η θλίψη και τα αρνητικά της συναισθήματα μεταμόρφωσαν και παραμόρφωσαν τις εκφράσεις της σε τρομακτικές και υπερβολικές μορφές. Η οδυνηρή έκφρασή της απεικόνιζε τόσο την οργή όσο και τη δυστυχία. Ο μοναχός φοβήθηκε τόσο πολύ από το πρόσωπό της που έτρεξε προς ένα ιερό και κρύφτηκε κάτω από ένα μεγάλο καμπανάκι προσευχής, το οποίο εξόργισε ακόμη περισσότερο τη Χάνια.

Όταν τον βρήκε να κουνιέται κάτω από το κουδούνι, έριξε φωτιά σε αυτό, λιώνοντας ουσιαστικά και κάνοντας ζωντανό τον αγαπημένο της. Η δράση της σφράγισε τη μοίρα της ως δαίμονα.

japanese-hannya-tattoos-concise-info-on-the-origins-σημασίες-ιδέες

Μπορεί να σου αρέσει:

 • Kitsune Tattoos: The Different Kinds of Japanese Fox Spirits, Origins, Meanings & Ιδέες
 • Ιδέες για τατουάζ & Συμβουλές: Κείμενο, γράμματα, σενάριο & Αποσπάσματα

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερώτηση: Ποια είναι τα σχοινιά στα πλάγια της μάσκας Hennya; Χρησιμοποιείται για να σφίξει τη μάσκα?

Απάντηση: Η χορδή – μερικές φορές με μια φούντα προσαρτημένη στο τέλος – χρησιμοποιείται για να δέσει τη μάσκα της Χάνια γύρω από τον ηθοποιό'κεφάλι σε παραστάσεις Noh. Δεν περιλαμβάνουν όλα τα τατουάζ το κορδόνι και αυτό'Η εμφάνισή του αναφέρεται στη θεατρική του σχέση.

Ερώτηση: Το τατουάζ μιας σπασμένης μάσκας Hannya θα σήμαινε κακή τύχη ή έλεγχο της ζήλιας?

Απάντηση: Για να προλογίσω: η μάσκα Hannya είναι παράδοξο, συχνά συνδέεται τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Αυτή η δυαδικότητα σημαίνει ότι μπορεί να θεωρηθεί ως τοτέμ καλής τύχης, αλλά και ως κακό. Ένα άλλο παράδειγμα: ένα τατουάζ Hannya μπορεί να συμβολίζει το Prajñā/διαφώτιση – το οποίο υπερβαίνει το "τετριμμένο" μυαλό και συζητήσεις επίγνωσης και ανώτερου εαυτού σας, αλλά αντίστροφα, μπορεί επίσης να συμβολίζει "γήινος" (γνωστά και ως κοσμικά) τα ανθρώπινα συναισθήματα και η έλλειψη πειθαρχίας για τον έλεγχο ή την απελευθέρωσή τους (ζήλια, οργή, οργή κ.λπ.) Το εντελώς αντίθετο του διαφωτισμού.

Έτσι, για να απαντήσετε στην ερώτησή σας, μπορεί απλά να σημαίνει το ένα ή και τα δύο. Ναι, μπορεί να θεωρηθεί ως κακό πράγμα, γιατί'είναι ένα τυχερό τοτέμ που έσπασε. Ναι, μπορεί να είναι και καλό, γιατί δείχνει σοφία πάνω σε ένα σύνθετο συναίσθημα.

Το άρθρο μου υπογραμμίζει τις πολλές παραλλαγές και ερμηνείες της έννοιας ενός τατουάζ Hannya, ωστόσο, ένα τατουάζ είναι τελικά, ένα πολύ προσωπικό πράγμα. Το'εξαρτάται από εσάς να εφαρμόσετε αυτό που αντηχεί περισσότερο στην καρδιά σας, ελπίζω πραγματικά ότι σας βοήθησε να αποφασίσετε!

Ερώτηση: Έχετε κάποιο νόημα πίσω από τη μάσκα oni?

Απάντηση: Εξαρτάται από τον τύπο του Oni. Το Oni μπορεί να σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει έναν αρσενικό διάβολο, ή Δαίμονες – ως συλλογικό όρο (ακριβώς όπως το yōkai περιλαμβάνει φαντάσματα, δαίμονες και τέρατα). Και υπάρχουν τόνοι διαφορετικών ειδών Oni σε διάφορα σχήματα και μορφές, όπως: ζώα, τρολ και όγκρες για να αναφέρουμε μερικά. Αν μιλάμε συγκεκριμένα για μάσκες, ανάλογα με τον χαρακτήρα, μερικές μάσκες Oni θεωρούνται ακόμη "Θεοί" πέρα από τους δαίμονες και συνήθιζε να τρομάζει -άλλους- μικρότερους δαίμονες (κάπως σαν αντιήρωας). Εγώ δεν'δεν έχω ακόμα ένα άρθρο αφιερωμένο στον Oni, αλλά μπορεί να το κάνει στο μέλλον, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι για κάλυψη.

Ερώτηση: Ποιος είναι πιο δυνατός, η Χάνια ή ο Όνι?

Απάντηση: Ειλικρινά, αυτό'δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να το ερευνήσω. Οπότε δεν'Δεν έχω μια απάντηση για εσάς, συγγνώμη! Θα ήταν ωραίο να δούμε μονομαχία όμως.

© 2015 Παιωνία

Σχόλια

Παιωνία (συγγραφέας) στις 10 Απριλίου 2020:

@ OkieDokieSmokie – Ευχαριστώ πολύ, εγώ'χαίρομαι που το σκέφτηκες!

OkieDokieSmokie στις 05 Απριλίου 2020:

Iρθα λοιπόν εδώ για να μάθω περισσότερα για τα τατουάζ Hannya λόγω του βιντεοπαιχνιδιού Yakuza – ένας χαρακτήρας έχει ένα. Wasταν εξαιρετικές πληροφορίες, ευχαριστώ!

Παιωνία (συγγραφέας) στις 30 Μαΐου 2019:

@ Phil G – Ακούγεται σαν ένας ιδιαίτερος συνδυασμός! Ευχαριστώ, ελπίζω το άρθρο μου να σας βοήθησε με κάποιο τρόπο.

@ Daniel L – Ευχαριστώ! Εγώ'χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, χαρούμενο μελάνι!

Ντάνιελ Λ στις 29 Μαΐου 2019:

Πολύ πολύ ενδιαφέρουσα ανάγνωση, μου άρεσε το πώς μπήκες σε βάθος στις εξηγήσεις. Σκέφτομαι να προσθέσω ένα hannya μόνος μου.

Φιλ Γ στις 29 Ιουλίου 2018:

Υπέροχο άρθρο, μόλις πήρα το πάνω μανίκι ενός μαύρου ανάντη koi, πρέπει να συμπληρώσετε το μανίκι με μάσκα

Παιωνία (συγγραφέας) στις 23 Ιουνίου 2018:

@ Anahi – Το κορδόνι – μερικές φορές με μια φούντα στο τέλος – χρησιμοποιείται για να δέσει τη μάσκα της Hannya γύρω από τον ηθοποιό'κεφάλι σε παραστάσεις Noh. Δεν περιλαμβάνουν όλα τα τατουάζ το κορδόνι και αυτό'Η εμφάνισή του αναφέρεται στη θεατρική του σχέση.

Anahi στις 23 Ιουνίου 2018:

Τι σημαίνει το string; Μερικές φορές είναι θολή ή κόκκινη και είναι πάντα πίσω από τη μάσκα hannya ή στρεβλωμένη.

Παιωνία (συγγραφέας) στις 10 Ιουνίου 2018:

@Sith Lord – Εσύ'σωστο ειναι! Σταθερός.

Sith Lord στις 10 Ιουνίου 2018:

Είναι ο Darth Maul, όχι ο Darth Vader

Παιωνία (συγγραφέας) στις 22 Οκτωβρίου 2017:

@ BaelRathLian – Χαίρομαι που το κάνατε! Σε αντίθεση με τα ναυτικά τατουάζ, προσωπικά δεν το κάνω'μην σκέφτεσαι εκεί's οποιαδήποτε ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά την τοποθέτηση τατουάζ.

Παιωνία (συγγραφέας) στις 22 Οκτωβρίου 2017:

@ L.M. – Γεια! Ναι, αυτό θα θεωρηθεί ως ένα – η Χάνια είναι λίγο πολύ θηλυκός δαίμονας.

L.M. στις 22 Οκτωβρίου 2017:

Γεια, αυτό θεωρείται δαιμονικό τατουάζ?

Ευχαριστώ,

λμ

BaelRathLian στις 09 Αυγούστου 2016:

Μου άρεσε το άρθρο. Αναρωτιέμαι επίσης αν έχει κάποιο νόημα με την τοποθεσία που το βάλατε; Εννοώ άλλα από τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται.

Παιωνία (συγγραφέας) στις 30 Οκτωβρίου 2015:

@ Larry Rankin – Ευχαριστώ! Χαίρομαι που ένιωσες έτσι.

Λάρι Ράνκιν από την Οκλαχόμα στις 29 Οκτωβρίου 2015:

Υπέροχη και ολοκληρωμένη επισκόπηση αυτής της μορφής τέχνης.