Ως σχολιαστής και συγγραφέας τατουάζ, βασίζομαι στην προσωπική μου εμπειρία και χρόνο που εργάζομαι σε ένα στούντιο τατουάζ.

Βαρύ, παχύ ψώρα στο θεραπευτικό τατουάζ.

Βαρύ, παχύ ψώρα στο θεραπευτικό τατουάζ.

Ένα νέο τατουάζ φαίνεται πάντα το καλύτερο αμέσως μετά την έξοδο από το στούντιο. Ο καλλιτέχνης θα έχει τρίψει σε μια λοσιόν που κάνει το νέο σας μελάνι να λάμπει. Μέχρι στιγμής, το δέρμα σας είναι μόνο ωμό και δεν δείχνει ακόμη το τραύμα που μόλις πέρασε.

Τη στιγμή που βγαίνετε από αυτήν την πόρτα του στούντιο, το σώμα σας αρχίζει να θεραπεύεται. Ένα θεραπευτικό τατουάζ θα αρχίσει να αλλάζει τις πρώτες μέρες. Διαβάστε για το τι να περιμένετε.

Ολόκληρη η διαδικασία επούλωσης μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Το νέο σας τατουάζ θα αρχίσει να αναπτύσσει ένα ελαφρύ, ξεφλουδισμένο δέρμα ή μια παχύτερη ψώρα πάνω από την κορυφή του. Αυτό συνήθως συνοδεύεται από έντονο κνησμό γύρω από την περιοχή με τατουάζ. Είναι φυσιολογικό το τατουάζ σας να έχει έντονο κνησμό κατά τη διάρκεια του'επισκευάζεται μόνη της.

Εάν έχετε αναπτύξει μεγάλες κρούστες, πρέπει να τις φροντίσετε σωστά και να τις βοηθήσετε να επουλωθούν. Οι κρούστες δεν πρέπει να χτυπιούνται, να μαζεύονται ή να γρατζουνίζονται.

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζετε τις ψώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός καλού τατουάζ και ενός ξεθωριασμένου και κατεστραμμένου τατουάζ. Οι κρούστες που εξελίσσονται από ελαφρές απολέπιση σε κολοσσιαίου μεγέθους ψώρα απαιτούν επειγόντως τη φροντίδα σας.

Τι συμβάλλει στο ξύσιμο σε ένα τατουάζ?

 • Λανθασμένες διαδικασίες μετέπειτα φροντίδας.
 • Ξήρανση αίματος και πλάσματος στο τατουάζ σας.
 • Η μόλυνση αναπτύσσεται.
 • Υπερβολική εφαρμογή λοσιόν και κρεμών aftercare.

Όποιο και αν είναι το μέγεθος των ψωριών που έχετε στο τατουάζ σας, χρειάζονται τη φροντίδα και την προσοχή σας. Εάν ο καλλιτέχνης σας ήταν βαριά, ή πέρασε επανειλημμένα πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή του τατουάζ σας, μπορεί να προκάλεσε ακούσια υπερβολική ζημιά στο δέρμα σας.

Προσοχή: Η κακή μετέπειτα φροντίδα και το έντονο ξύσιμο μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές.

Η διαδικασία επούλωσης και οι ψώρα

Ελαφρές, μικρές κρούσεις και ξεφλουδισμένο, ξεφλουδισμένο δέρμα είναι φυσιολογικά σε ένα τατουάζ επούλωσης.

Το φρέσκο ​​τατουάζ σας θα περάσει από διάφορα στάδια επούλωσης.

 • Το πρώτο από αυτά τα στάδια είναι το στέγνωμα και η σφράγιση της πληγής σας (το τατουάζ σας).
 • Μία έως τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας σας, το νέο σας τατουάζ θα αρχίσει να εκκρίνει ένα κιτρινωπό, κρυσταλλωμένο υγρό που ονομάζεται πλάσμα. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση μεταξύ της ψώρας, ιδιαίτερα των ψωριών που είναι παχιές και στρωματοποιημένες στην εμφάνιση, και του πλάσματος. Αυτό το υγρό, μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα γύρω σας, αρχίζει να σχηματίζει κηλίδες.
 • Το πλάσμα και το υγρό συνεχίζουν να εκκρίνονται και μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες στρώσεις κρούστες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ουσιαστικά, η αφυδατωμένη, κρουστική μάζα που αναπτύσσεται στο νέο τατουάζ σας είναι πήξει αίμα, πλάσμα και λίγο περίσσεια μελανιού, όλα αποξηραμένα από τον αέρα που αναπνέετε.

Οι ψώρα σας λένε πολλά για την υγεία του τατουάζ σας. Όταν ένα τατουάζ εμφανίζει συμπτώματα μόλυνσης ή όταν αρχίζει να αναπτύσσεται ή να συσσωρεύεται μια κίτρινο-πράσινη απόκριση μέσα στην ψώρα-τότε πρέπει να πάτε στο γιατρό.

Tattoo Aftercare Products: Quick Reference Guide

Γρήγορος οδηγός προϊόντων τατουάζ aftercare

ProductFunction

Αντιβακτηριακό αφρό τατουάζ

Πλύσιμο τατουάζ

Βάλσαμο ή κρέμα τατουάζ

Ηρεμήστε και βοηθήστε στη θεραπεία

Λοσιόν τατουάζ

Ενυδατώνει και βοηθά στην επούλωση

Ξύσιμο σε ένα τατουάζ. Φαίνεται ότι το δέρμα έχει μια σημαντική αντίδραση στο μελάνι που χρησιμοποιείται. Αυτό το τατουάζ κατά πάσα πιθανότητα θα έχει σημαντική ζημιά.

Ξύσιμο σε ένα τατουάζ. Φαίνεται ότι το δέρμα έχει μια σημαντική αντίδραση στο μελάνι που χρησιμοποιείται. Αυτό το τατουάζ κατά πάσα πιθανότητα θα έχει σημαντική ζημιά.

Πώς να αποφύγετε τις ψώρα

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποια μικρή απολέπιση του δέρματος είναι ένα φυσικό και απαιτούμενο μέρος της διαδικασίας επούλωσης, η ξήρανση του δέρματος με αέρα είναι απαραίτητη. Οι κρούστες πρέπει να στεγνώσουν, να θρυμματιστούν και να πέσουν φυσικά.

Εάν το τατουάζ σας έχει αναπτύξει κηλίδες και αυτές οι ψώρα ξεκολλήσουν πολύ νωρίς, θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει ξεθώριασμα του χρώματος, κηλίδες, ανάμεικτες γραμμές ή ελλείποντα στοιχεία του σχεδίου σας.

Γιατί να τυλίξετε το τατουάζ σας?

Σε πολλές χώρες, ο νόμος ορίζει ότι ένα νέο τατουάζ πρέπει να καλύπτεται και να ασφαλίζεται πριν ο πελάτης φύγει από το στούντιο. Αυτό γίνεται συνήθως με μεμβράνη ή πανί από μουσελίνα.

Το τύλιγμα ενός τατουάζ γίνεται για:

 1. Προστατέψτε το από τρίψιμο και τραυματισμούς.
 2. Προστατέψτε τα ρούχα σας.
 3. Σταματήστε τη σκόνη και τα μικρόβια να εισέλθουν στο φρέσκο ​​τραύμα.
 4. Περιορίστε τον αέρα που φτάνει στο νέο τατουάζ έτσι ώστε να μην το κάνει't στεγνώνει και σχηματίζει κρούστες πολύ γρήγορα.

Το να τυλίξετε το τατουάζ σας με μεμβράνη μπορεί να αποτελεί κίνδυνο. Το κολλητικό φιλμ δεν επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει και δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον στο οποίο τα βακτήρια λατρεύουν να αναπαράγονται. Εάν έχετε μόνο μεμβράνη, χρησιμοποιήστε το για το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Ξεπλύνετε καλά όλο το υγρό και αποχύστε το που έχει σχηματιστεί μέσα στο πλαστικό περιτύλιγμα.

Για να σταματήσετε τη δημιουργία κηλίδων:

 • Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν κάνετε οποιαδήποτε μετέπειτα φροντίδα.
 • Μην αφαιρείτε το πλαστικό ή υφασμάτινο κάλυμμα που έχει εφαρμόσει ο καλλιτέχνης μέχρι να μπορέσετε να πλύνετε το τατουάζ σας σε καθαρό μέρος.
 • Χρησιμοποιήστε έναν αντιβακτηριακό αφρό για να πλύνετε και να καθαρίσετε απαλά το πλάσμα, το αίμα και το μελάνι εντελώς.
 • Κλείστε τις συνεδρίες σας για μικρότερα χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε εσείς'δεν δουλεύετε υπερβολικά το δέρμα σας και προκαλείτε επιπλέον ζημιά.
 • Ακολουθήστε αυστηρές πρακτικές ελέγχου των λοιμώξεων ενώ κάνετε τατουάζ και αμέσως μετά για να αποφύγετε τις λοιμώξεις.

Σημάδια μόλυνσης τατουάζ

 • Ένα μολυσμένο τατουάζ μπορεί να έχει πράσινη και κιτρινωπή κρούστα ή γλοιώδη περιοχή.
 • Μπορεί επίσης να δείτε κόκκινες ραβδώσεις ή να αισθανθείτε πόνο στη λήψη.
 • Το υπερβολικό πρήξιμο και ο πυρετός είναι σημάδια μόλυνσης.

Εάν υποψιάζεστε λοίμωξη, επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας και όχι τον καλλιτέχνη τατουάζ σας. Οι καλλιτέχνες τατουάζ δεν είναι επαγγελματίες ιατροί. Εάν καθυστερήσετε να δείτε έναν γιατρό, η μόλυνση θα έχει επιπλέον χρόνο για να αναπτυχθεί.

Μετά τη φροντίδα για το Scabbing on a Tattoo

Για να επουλωθούν οι ψώρα, πρέπει να στεγνώσουν ώστε να θρυμματιστούν και να πέσουν φυσικά.

Για να συνεχίσουν να θεραπεύονται τα τμήματα του τατουάζ σας που δεν έχουν ψείρες, θα πρέπει να τρίβονται με κρέμα φροντίδας.

Κρέμα μετέπειτα φροντίδα και οι κηλίδες σας

 • Μην εφαρμόζετε λοσιόν φροντίδας ή κρέμες στην ίδια την ψώρα. αυτό είναι κρίσιμο.
 • Πηγαίνετε γύρω από την ψώρα σας όταν εφαρμόζετε κρέμες φροντίδας στο υπόλοιπο θεραπευτικό τατουάζ σας.
 • Μην μαζεύετε ή γρατζουνίζετε κηλίδες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς αυτό αφαιρεί μελάνι που διαφορετικά θα σταδιακά επανέλθει στο δέρμα.

Ένα εκπληκτικό τατουάζ κουκουβάγιας. Λάμπει επειδή η κρέμα φροντίδας τατουάζ έχει τρίβεται από τον καλλιτέχνη τατουάζ.

Ένα εκπληκτικό τατουάζ κουκουβάγιας. Λάμπει επειδή η κρέμα φροντίδας τατουάζ έχει τρίβεται από τον καλλιτέχνη τατουάζ.

Μελάνι Machienes

Πώς να αφαιρέσετε μεγάλες κηλίδες

Μετά από περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες βαριάς κρούστας που προσκολλώνται στο τατουάζ σας, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε κάποιες ισχυριστικές ενέργειες για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των πιο επίμονων ψωριών!

Όταν η ψώρα σας αρχίζει να ανασηκώνεται και να καταρρέει, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν εκτελείτε οποιεσδήποτε διαδικασίες μετέπειτα φροντίδας ή κάνετε οτιδήποτε. Αυτό είναι όταν πρέπει να προστατεύσετε τη φλούδα περισσότερο, ιδιαίτερα από πράγματα που μπορεί να τραβήξουν ή να χτυπήσουν τα τμήματα που κρέμονται ή ανυψώνονται από την ψώρα: ρούχα που δένουν ή άτομα που σας προσκρούουν σε πλήθη. Το να τυλίξετε το τατουάζ σας με έναν επίδεσμο υγιεινής μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε τις ψώρα σας από το σχίσιμο.

Πρακτικές συμβουλές για την αφαίρεση μεγάλων κηλίδων

Ορισμένες από τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω συνοδεύονται από κάποιο κίνδυνο και μπορεί να είναι αμφιλεγόμενες στην κοινότητα των τατουάζ. Έχετε προσωπική διακριτικότητα όταν ακολουθείτε τις παρακάτω επιλογές.

 1. Πλύνετε το τατουάζ σας όπως συνήθως στο ντους. Αφήστε το ζεστό νερό να ρέει πάνω από τις κρούστες για λίγα λεπτά. Στεγνώστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα. Οι ψώρα σας αρχίζουν να συρρικνώνονται και στη συνέχεια να ξεφλουδίζουν φυσικά καθώς στεγνώνουν ξανά. Επαναλάβετε κάθε φορά που κανονικά θα κάνετε ντους.
 2. Όταν η ψώρα είναι πολύ παχιά, απλώστε ένα καθαρό, βρεγμένο πανί στο δέρμα για πάνω από δύο έως τρία λεπτά ενώ κάνετε ντους. Η ψώρα θα απορροφήσει λίγο περισσότερο νερό και καθώς στεγνώνει, οι άκρες της ψώρα θα αρχίσουν να σηκώνονται.
 3. Όταν ασχολείστε με ψώρα που μόλις κέρδισε't θρυμματίζονται και πέφτουν, μπορείτε να το δοκιμάσετε ως έσχατη λύση. Αφού βάλετε το πλυντήριο προσώπου σας πάνω από την ψώρα και η ψώρα είναι αρκετά ποτισμένη, θέλετε πολύ απαλά, με μια σούπα παλάμη γεμάτη αντιβακτηριδιακή πλύση ή σαπούνι, να κυλήσετε το χέρι σας πάνω από την ψώρα ενώ το ζεστό νερό τρέχει ακόμα. Αυτό θα βοηθήσει τις άκρες να αρχίσουν να σηκώνονται, αλλά πρέπει να γίνονται σταδιακά και πολύ απαλά.

Σημαντική σημείωση: Αυτή η τελευταία διαδικασία, ιδιαίτερα, είναι αρκετά επικίνδυνη. Κάντε το μόνο σε μικρές, επαναλαμβανόμενες παρτίδες και όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα. Αυτή η επιλογή είναι η τελευταία λύση και γίνεται κατά την κρίση σας όπως εκεί'υψηλό κίνδυνο βλάβης στο τατουάζ σας. Δυστυχώς, αυτή η ζημιά μπορεί να έχει ήδη προκληθεί από τη βαριά διαδικασία απολέπισης.

 • Πάντα στεγνώνετε με μια καθαρή, υγιεινή πετσέτα. Μην τρίβετε ή ανακινείτε την ψώρα με πετσέτα ή πλυντήριο προσώπου σε οποιοδήποτε σημείο.

Όλες οι παραπάνω προτάσεις συνιστώνται να εκτελούνται σε μικρές, απαλές, επαναλαμβανόμενες παρτίδες. Η υπερβολική τριβή για να αφαιρέσετε τις κρούστες θα μπορούσε να βλάψει το τατουάζ σας.

 • Είναι το νέο μου τατουάζ μολυσμένο; Τι πρέπει να κάνω γι ‘αυτό?

  Το νέο σου τατουάζ δεν είναι'δεν νιώθεις σωστά και εσύ'ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε λοίμωξη. Μάθετε τα συμπτώματα ενός μολυσμένου τατουάζ και μάθετε πώς να το αντιμετωπίσετε.

 • Πρέπει να τυλίξω το νέο μου τατουάζ και για πόσο καιρό?

  Μάθετε για το τύλιγμα του νέου σας τατουάζ. Τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε, πότε πρέπει να το κάνετε και για πόσο χρονικό διάστημα.

Αυτό το περιεχόμενο είναι ακριβές και αληθινό από όσο γνωρίζει ο συγγραφέας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τυπικές και εξατομικευμένες συμβουλές από εξειδικευμένο επαγγελματία.

Σχόλια

Σκοτ στις 16 Ιουλίου 2019:

Κόκκινα χτυπήματα στο χέρι μου μετά από ένα τατουάζ. Είναι φυσιολογικό αυτό

Κάρεν στις 17 Ιανουαρίου 2017:

Ποια είναι η καλύτερη κρέμα για να βάλω πάνω από το τατουάζ μου

Stacey από τη Νέα Ζηλανδία στις 06 Απριλίου 2015:

Καλό άρθρο. Τα περισσότερα από τα τατουάζ μου ήταν πολύ ελάχιστα έως καθόλου ψώρα. Ένα ζευγάρι από αυτά είχε πολύ σπασμωδικές κρούσεις και το ένα ήταν στο πόδι μου, έτσι όπως αναφέρατε, κλωτσιάστηκε από κάποιον έξω και ναι .. χαλασμένο τατουάζ τώρα.

Το θέμα είναι, ανάλογα με το πόσο κακή είναι η ζημιά, η δωρεάν επαφή σας από τον τατουάζ σας θα πρέπει να το φροντίσει 🙂