Είμαι η Μαίρη και ζω σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Τίλσον. Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω και να διασκεδάζω.

to-tattoo-or-not-to-tattoo-that-is-the-question

Τα τατουάζ έχουν γίνει mainstream

Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του The Girl With The Dragon Tattoo. Τα τατουάζ της με έκαναν να σταματήσω και να σκεφτώ γυναίκες και τατουάζ.

Πρέπει να παραδεχτώ από πριν. Έχω ένα τατουάζ. Πήρα ένα όταν ήμουν 50? ήταν το δώρο γενεθλίων στον εαυτό μου. Ένα όμορφο Claddagh στον αριστερό μου ώμο, λίγο χαμηλό ώστε να μην είναι πάντα ορατό.

Λοιπόν, γιατί ένα τατουάζ?

Όταν ήμουν νέος, οι μόνοι που είχαν τατουάζ ήταν ποδηλάτες και παιδιά στην υπηρεσία. Οι ποδηλάτες πιθανότατα το έκαναν για να δείξουν πόσο κακοί ήταν και οι περισσότεροι άντρες στην υπηρεσία το έκαναν σε μια βραδινή έξοδο πίνοντας, θέλοντας να είναι άντρες άντρες. Πολλές άγκυρες είχαν τατουάζ σε παιδιά τότε. Alwaysταν πάντα ο γέρος μεθυσμένος με "Μητέρα" τατουάζ σε μια κορδέλα στο μπράτσο του. Οι μόνες γυναίκες με τατουάζ ήταν στο τσίρκο ή από μακρινές χώρες, όπως βρέθηκαν στις σελίδες του National Geographic.

Πότε άλλαξε αυτό; Πότε τα τατουάζ έγιναν mainstream; Είναι πλέον mainstream, ξέρετε. Όλοι το κάνουν, από νεαρά κορίτσια έως μικρές ηλικιωμένες κυρίες, έφηβα αγόρια έως ηλικιωμένους άνδρες και όλους τους ενδιάμεσους.

Περίγραμμα παγκόσμιος χάρτης στο δικέφαλο μυς

Περίγραμμα παγκόσμιος χάρτης στο δικέφαλο μυς

Ιστορία του Τατουάζ

Λοιπόν, πρώτα, τι είναι ένα τατουάζ; Η Wikipedia το ορίζει ως «τέχνη σώματος που γίνεται με την εισαγωγή ανεξίτηλου μελανιού στο στρώμα του δέρματος του δέρματος…." Κάποιοι ονομάζουν το τατουάζ βεβήλωση του ναού του Θεού, ενώ άλλοι το αποδέχονται ως διακοσμητική τροποποίηση του σώματος. Όπως και να το πεις, είναι ακόμα τατουάζ. Σύμφωνα με το Harris Interactive, ορισμένοι Αμερικανοί με τατουάζ λένε ότι αισθάνονται πιο σέξι (34%) και πιο ελκυστικοί (26%). Πολλοί που δεν κάνουν'δεν έχουν τατουάζ, ωστόσο, πιστεύουν ότι τα άτομα που τα κάνουν είναι λιγότερο ελκυστικά (42%), πιο επαναστατικά (57%) και λιγότερο έξυπνα (31%). Χμμ, είμαι πιο επαναστατικός ή λιγότερο έξυπνος?

Υπήρχαν τατουάζ σε μούμιες (ήταν μεγάλο πράγμα στην αρχαία Αίγυπτο για άνδρες και γυναίκες), και στην Ιαπωνία, ένα συγκεκριμένο τατουάζ χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό μιας συγκεκριμένης εγκληματικής οικογένειας.

Περνώντας στην Αμερική τη δεκαετία του 1900, διαπιστώνουμε ότι τα τατουάζ δεν θεωρούνταν καθόλου mainstream. Μόνο οι άνθρωποι της κατώτερης τάξης είχαν τατουάζ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, τα τατουάζ ήταν «δείκτες ταξιδιού». Θα μπορούσατε να πείτε πού ήταν ένα άτομο με τα τατουάζ του.

Τατουάζ σε άνοδο

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2006 από το Journal of American Academy of Dermatology, το 24% των Αμερικανών ηλικίας 18 έως 50 ετών έκανε τατουάζ και το 36% των ηλικιών 18 έως 29 ετών έκανε τατουάζ. Μέχρι το 2010, οι αριθμοί αυτοί είχαν αυξηθεί στο 36% και το 40% αντίστοιχα. Το τατουάζ αυξάνεται, τόσο στην αποδοχή όσο και στη δημοτικότητα. Είτε δεν είναι's σε κορυφή είναι άγνωστο. Οι νέοι κανονισμοί, τα πρότυπα υγιεινής, τα εργαλεία και τα υλικά έχουν κάνει το τατουάζ ευκολότερο και πιο προσιτό από ό, τι στο παρελθόν.

Ενώ το τατουάζ έχει περάσει από πολλές αλλαγές, οι λόγοι για το τατουάζ δεν έχουν αλλάξει πολύ. Το καλλιτεχνικό τατουάζ αυξάνεται, αλλά η επιμονή των τατουάζ συμμοριών δείχνει ότι τα τατουάζ εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για να δείξουν τη φυλή και την οικογένεια. Φαίνεται στη δεκαετία του 1960 τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν κάπως. Τα τατουάζ προχώρησαν σε ποδηλάτες υψηλότερης κατάστασης και οι διάσημοι άρχισαν να εμφανίζονται με τατουάζ.

Αλλά η ενσωμάτωση άρχισε πραγματικά στη δεκαετία του 1980 και του ’90. Η Angelina Jolie είναι ίσως η πιο διάσημη «τατουάζ κυρία»: μια γυναίκα διασημότητα με πολλά μόνιμα τατουάζ. Λέω μόνιμος, γιατί υπάρχουν ηθοποιοί που χρησιμοποιούν προσωρινά τατουάζ για να μην παρεμβαίνει στην τέχνη τους. Θέλω να πω, σκεφτείτε το: μπορείτε να δείτε, ας πούμε, την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων με ένα μεγάλο τατουάζ αράχνης στο μπράτσο της; Δεν θα λειτουργούσε καλά. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί άλλοι ηθοποιοί και ηθοποιοί που απλώς έχουν καλύψει τα τατουάζ τους για τους ρόλους τους. Το μακιγιάζ, από έναν πραγματικό μακιγιέρ, μπορεί να καλύψει τα πάντα. Τι γίνεται με τους αθλητές; Τι λέτε για τον Ντένις Ρόντμαν ή τον Μάικ Τάισον?

Διασημότητες με τατουάζ

Εύα Λονγκόρια

Εύα Λονγκόρια

Κόλιν Φάρελ

Κόλιν Φάρελ

Τατουάζ για όλους σχεδόν

Δεν ξέρω αν η δεκαετία του 1990 ήταν η γέννηση του τατουάζ στο κάτω μέρος της πλάτης ή όχι, αλλά φαίνεται ότι κέρδισε πραγματικά δημοτικότητα τότε. Φυσικά, αποκαλείται με πολλά άλλα υποτιμητικά ονόματα, όπως “σφραγίδα του αλήτη”, αλλά πολλά νεαρά κορίτσια έκαναν και κάνουν ακόμα τατουάζ στη μέση. Επειδή το κάτω μέρος της πλάτης είναι “σέξι και καμπύλο”, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναδείξετε το τατουάζ ενός κοριτσιού! Τα τατουάζ σε αυτήν την περιοχή έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν ίδια με την πάροδο του χρόνου, καθώς αυτή η περιοχή συνήθως δεν τεντώνεται, δεν εξαπλώνεται ή δεν ξεφεύγει.

Το 2000 και μετά, η τηλεόραση άρχισε να προωθεί τατουάζ με εκπομπές όπως το Miami Ink. Βλέποντας το πραγματικό τατουάζ που βγήκε από τους δρόμους και βλέποντας πώς έγινε, ενθάρρυνε περισσότερους ανθρώπους να το δοκιμάσουν. Ω, μπορεί να το δοκίμασαν ούτως ή άλλως, αλλά το να μπορείς να μάθεις περισσότερα γι ‘αυτό και να καταλάβεις ότι είναι πλέον υγειονομικό βοήθησε στην προώθησή του και πολλοί που θα φοβόντουσαν επηρεάστηκαν από την περιστασιακή στάση στην παράσταση.

Οι άνθρωποι ανακάλυψαν επίσης ότι τα τατουάζ δεν είναι πλέον απλά βασικά, σκούρα χρώματα: σχεδόν κάθε χρώμα είναι διαθέσιμο. Τα σχέδια τατουάζ είναι ατελείωτα και μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας. Δεν βλέπετε μόνο μια άγκυρα ή "μητέρα" πια. Υπάρχουν περίτεχνα έργα τέχνης στο σώμα των ανθρώπων. Μερικοί έχουν τα χέρια και τα πόδια τους εντελώς "έχων μανίκια" (καλυμμένο με τατουάζ, χωρίς γυμνά σημεία). Άλλοι έχουν πλήρως καλυμμένες τις πλάτες ή τα μέτωπά τους.

Τώρα, χάρη στο Διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να πάρετε εκατομμύρια σχέδια τατουάζ στο διαδίκτυο και να τα πάρετε στον τοπικό καλλιτέχνη τατουάζ σας. Ορισμένοι ιστότοποι που μπορείτε να επισκεφτείτε για ιδέες περιλαμβάνουν Checkoutmyink και 1001 Τατουάζ.

Τατουάζ μακιγιάζ

Στη συνέχεια, υπάρχει το “μόνιμο μακιγιάζ”, το οποίο είναι στην πραγματικότητα τατουάζ που εξαλείφει την ανάγκη να εφαρμόσεις μακιγιάζ. Σοβαρά! Οι γυναίκες έχουν τατουάζ, βλεφαρίδες, ακόμη και τα χείλη τους. Τίποτα εξωφρενικό, μόνο χρώμα, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουν μακιγιάζ. Πρέπει να ξέρω: Έκανα τα βλέφαρά μου επειδή είμαι αλλεργική σε κάθε τύπο μακιγιάζ ματιών.

Το τατουάζ μου Claddagh

Το τατουάζ μου Claddagh

Ιδιοκτησία του Tillsontitan

Τατουάζ μου

Τέχνη, βεβήλωση, όπως και να το πεις, πονάει! Καθώς αρχίζετε να κάνετε το τατουάζ σας, δεν συμβαίνει'δεν αισθάνομαι τόσο άσχημα, αλλά καθώς ο τατουάζ περνάει ξανά και ξανά για να συμπληρώνει τις γραμμές και τα χρώματα, αρχίζει να πονάει και αρχίζει να πονάει. Επιβιώνετε, προφανώς, αλλά ανάλογα με το επίπεδο του πόνου σας και το μέγεθος του τατουάζ σας, μπορεί να είναι μια επώδυνη διαδικασία.

Για τατουάζ ή όχι για τατουάζ

Είναι εύκολο να πούμε ότι τα τατουάζ δεν είναι μόδα. δεν ήταν μόδα στην αρχαία Αίγυπτο και δεν είναι μόδα τώρα. Υπάρχουν πλέον αρκετοί άνθρωποι σε κάθε επάγγελμα και ηλικιακή ομάδα αθλητικά τατουάζ για να πουν ότι έχει ξεπεράσει τη μόδα σε αυτό που είπα αρχικά, mainstream.

Λοιπόν, να κάνω τατουάζ ή να μην κάνω τατουάζ; Αυτό είναι ένα ερώτημα μόνο που μπορείτε να απαντήσετε αν το θεωρείτε μορφή τέχνης, διακόσμηση, σύμβολο κάτι ή βεβήλωση, οτιδήποτε. Είναι μια προσωπική απόφαση, σίγουρα, αλλά η επιλογή είναι σίγουρα εδώ για να μείνει!

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Πόσοι άνθρωποι διαβάζουν αυτό έχουν τατουάζ?

Πόσοι αναγνώστες θα έκαναν πραγματικά τατουάζ?

Αυτό το περιεχόμενο είναι ακριβές και αληθινό από όσο γνωρίζει ο συγγραφέας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τυπικές και εξατομικευμένες συμβουλές από εξειδικευμένο επαγγελματία.

© 2011 Mary Craig

Σχόλια

Mary Craig (συγγραφέας) από τη Νέα Υόρκη στις 23 Ιανουαρίου 2013:

Συμφωνώ Jenn, αν ένα τατουάζ έχει προσωπικό νόημα σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις. Σε εκτιμώ που πέρασες.

jenbeach21 από το Ορλάντο, Φλόριντα στις 23 Ιανουαρίου 2013:

Μεγάλες πληροφορίες για την ιστορία των τατουάζ. Αυτή τη στιγμή έχω 2 τατουάζ και μετανιώνω μόνο για ένα από αυτά, το δικό μου "γραμματόσημο αλήτης." Νομίζω ότι όταν τα τατουάζ έχουν προσωπική σημασία τότε δίνει στο τατουάζ ένα σκοπό και είναι λιγότερο πιθανό να το μετανιώσετε αργότερα.

Mary Craig (συγγραφέας) από τη Νέα Υόρκη στις 17 Οκτωβρίου 2012:

Alecia, μου αρέσει το σχόλιό σου για το τατουάζ του δικού σου ονόματος…"δεν μπορείς να το θυμηθείς?" Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας … πάντα εκτιμημένο και πάντα διασκεδαστικό να διαβάζετε.

Αλεξία Μέρφι από Wilmington, North Carolina στις 16 Οκτωβρίου 2012:

Εγώ'είμαι νέος αλλά είναι'ποτέ δεν ήμουν κάτι εγώ'το έχω λάβει σοβαρά υπόψη. Όπως είπε η Μαίρη- το να φανταστώ ένα τατουάζ στο γερασμένο δέρμα μου είναι κάτι που φοβάμαι. Συνολικά, όμως, το σκεπτικό μου για το ότι δεν έχω είναι κυρίως επειδή δεν αισθάνομαι ποτέ την ανάγκη να κάνω αυτό που κάνει κάποιος άλλος για να επικυρώσει την ταυτότητά μου ή την αυτοεκτίμησή μου. Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να κάνουν τατουάζ για να μπορούν "χωράω." Ωστόσο, το νομίζω'είναι γελοίο αν έχετε τατουάζ στο δικό σας όνομα- δεν μπορείτε να το θυμηθείτε?

Ένα διασκεδαστικό και ενδιαφέρον κόμβο!

Mary Craig (συγγραφέας) από τη Νέα Υόρκη στις 16 Οκτωβρίου 2012:

Είναι ένα σημάδι των καιρών Μαρία. Πιστεύω όσο είναι 'καλαίσθητος, έχων καλό γούστο' είναι καλά …. και αυτοί'Θα τους γελάσω στις ρυτίδες τους;)

Μαίρη Χάιατ από τη Φλόριντα στις 16 Οκτωβρίου 2012:

Όλες οι εγγονές μου έχουν τατουάζ και δεν το εγκρίνω! Εντάξει, εγώ'είμαι ντεμοντέ. εγώ μπορώ't φανταστείτε όλα αυτά τα νεαρά κορίτσια με τατουάζ όταν γερνούν ….. τατουάζ στις ρυτίδες τους!!!

Ξέρω ότι όλοι οι νέοι άνθρωποι τα έχουν αυτές τις μέρες. Βλέπω να γίνεται eyeliner.

Voteήφισα αυτό το UP και ήταν ενδιαφέρον.

Mary Craig (συγγραφέας) από τη Νέα Υόρκη στις 16 Οκτωβρίου 2012:

Σίγουρα πρέπει να σκεφτείς Stephanie, έχεις τόσο δίκιο, που σου μένει για πάντα! Ευχαριστούμε για την ανάγνωση, την ψηφοφορία και το tweet.

Στέφανι Χένκελ από τις ΗΠΑ στις 16 Οκτωβρίου 2012:

Απολαύσατε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σας για την ιστορία των τατουάζ. Το να κάνεις ένα τατουάζ είναι μια πολύ προσωπική απόφαση. Wasμουν λίγο έκπληκτος με τα στατιστικά-αν και έχω παρατηρήσει πολλά περισσότερα τατουάζ, δεν είχα ιδέα ότι ο αριθμός των ατόμων που τα αθλητικά ήταν τόσο μεγάλος. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δεσμευτώ ότι θα έχω μόνιμη τέχνη σώματος – αυτό'Δεν μου αρέσουν τα κοσμήματα ή το χτένισμα που μπορείτε να αλλάξετε όταν βαρεθείτε! Μεγάλος κόμβος, ψηφίστηκε! Τουίταρε!

Mary Craig (συγγραφέας) από τη Νέα Υόρκη στις 30 Ιανουαρίου 2012:

Ένα τατουάζ είναι σίγουρα μόνιμο και πρέπει να το σκεφτούμε, συμφωνώ Brett, αλλά για εμάς που το σκεφτόμαστε πρώτα, το'είναι εν κινήσει. Εγώ'είμαι σίγουρος ότι τα δικά σας είναι μοναδικά. Η κόρη μου έχει ένα πολύ μοναδικό τατουάζ στο πόδι της, σχεδιασμένο από έναν φίλο.

Cebutouristspot, τα τατουάζ δεν είναι για όλους. Το'είναι σίγουρα θέμα γούστου και δεν πρέπει να προσβληθεί, μετά από όλα αυτά'γιατι εκει'βανίλια και σοκολάτα!

cebutouristspot από το Cebu στις 30 Ιανουαρίου 2012:

Δεν θα έκανα ποτέ τατουάζ: D Απλώς δεν μου αρέσει. Χωρίς προσβολή σε όσους το κάνουν: D

Μπρετ Γ από την Ασία στις 30 Ιανουαρίου 2012:

Η συμβουλή μου σε οποιονδήποτε σκέφτεται επίσης να πάρει ένα μωρό είναι να το σκεφτεί για τουλάχιστον έξι μήνες πριν το πάρει πραγματικά (περίοδος ψύξης, για κάτι ΠΟΛΥ μόνιμο).

Έχω κι εγώ ένα ζευγάρι, αλλά είναι για να μου θυμίζουν τα ταξίδια και να μου θυμίζουν κάποια σημαντικά μαθήματα που έμαθα. Και οι δύο σχεδιάστηκαν από τον εαυτό μου για μερικούς μήνες, οπότε τουλάχιστον θα παραμείνουν μοναδικοί για μένα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για ένα θέμα που στην Ασία είναι ακόμα αρκετά ευαίσθητο σήμερα.

Ευχαριστώ που το μοιράστηκες.

Mary Craig (συγγραφέας) από τη Νέα Υόρκη στις 06 Αυγούστου 2011:

Νελ, εγώ'είμαι σίγουρος'είναι όμορφο. Πρώτα απ ‘όλα, οι Dreamcatchers είναι υπέροχοι από μόνοι τους και το μπλε είναι ένα υπέροχο χρώμα για οτιδήποτε!

Νελ Ρόουζ από την Αγγλία στις 06 Αυγούστου 2011:

Γεια, έχω ένα τατουάζ που πήρα το δικό μου όταν ήμουν σαράντα, ήταν το δώρο μου για μένα! lol Πάντα ήθελα ένα, αλλά ποτέ δεν το πήγα να το κάνω. Πιστεύω ότι μερικοί άνθρωποι τα παίρνουν πολύ γρήγορα και μετά το μετανιώνουν, ο δικός μου είναι γηγενής Αμερικανός Dreamcatcher! υπέροχο μπλε, στην πραγματικότητα όταν το είδαν για πρώτη φορά, έλαβα πολλή προσοχή από τους ανθρώπους που το ήθελαν και είπαν ότι δεν είχαν δει ποτέ κανέναν με αυτό σαν το δικό μου, το λατρεύω! ζητω υγεια

Mary Craig (συγγραφέας) από τη Νέα Υόρκη στις 06 Αυγούστου 2011:

Ξέρω τι εννοείς Λίζα. Πάντα ήθελα ένα tat, αλλά ποτέ δεν είχα το νεύρο μέχρι τα 50 μου!

lisa.bom στις 05 Αυγούστου 2011:

Υπέροχο διάβασμα. Μόλις έκανα το δεύτερο μου tat. Το πρώτο όταν ήμουν 46 ετών. Πάντα θαύμαζα τα τατουάζ σε άλλους ανθρώπους. Μου πήρε τόσο πολύ καιρό για να αποφασίσω τι ήθελα και πράγματι σήμαινε κάτι για μένα. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες.

Ζαν Μπακούλα από το Νιου Τζέρσεϋ στις 04 Αυγούστου 2011:

Πολλές πληροφορίες εκεί. Ο μπαμπάς μου ήταν στο Πολεμικό Ναυτικό και γνώριζε τη μαμά μόνο για περίπου 1 μήνα όταν έκανε το όνομα της τατουάζ στο άνω χέρι του. Πάντα πίστευα ότι ήταν τόσο ρομαντικό. Φυσικά, εκείνες τις μέρες, οι άνθρωποι έτειναν να παραμένουν σε γάμους, το διαζύγιο κοίταζε με περιφρόνηση. Νομίζω ότι τα τατουάζ είναι τακτοποιημένα, αλλά είναι για πάντα, οπότε δεν θα το ήθελα'δεν τρελαίνομαι μαζί τους όπως κάνουν μερικοί. Ξέρω ότι οι δερματολόγοι μπορούν να τα αφαιρέσουν ή να κάνουν κάποια διαδικασία για να τα ελαφρύνουν, αλλά όλα ακούγονται επώδυνα! Μερικές φορές παίρνω το είδος χέννας που διαρκεί μόνο λίγο. Καλό για σας, παίρνετε ένα στην 50η ημέρα σας B-day! Πήγα για πρώτη φορά στην Τζαμάικα και πέρασα μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Το'είναι μόνο ένας αριθμός. Αν σας άρεσε "Τατουάζ δράκος", Έκανα κριτική και στα 3 βιβλία της Τριλογίας της Χιλιετίας στο HP. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Vηφίστηκε, ενδιαφέρον, φοβερό!