Ως σχολιαστής και συγγραφέας τατουάζ, βασίζομαι στην προσωπική μου εμπειρία και χρόνο που εργάζομαι σε ένα στούντιο τατουάζ.

Μολυσμένο τατουάζ

Μολυσμένο τατουάζ

Άνθρωποι κατά των καλλιτεχνών τατουάζ στο σπίτι

Το'έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που έφυγες από το στούντιο τατουάζ. Στην αρχή, το νέο σας τατουάζ έλαμψε. Τώρα αυτό'είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Το άλλοτε όμορφο τατουάζ σας καλύπτεται από ψώρα, που ρέει ένα περίεργο υγρό και καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο αποσπαστικό και άβολο.

Maybeσως αυτό δεν είναι't το πρώτο σου τατουάζ, αλλά δεν είχες κανένα πρόβλημα με τα άλλα σου. Σως δεν το έκανες'Μην ασχολείσαι πολύ με τα άλλα δύο σου και βγήκαν μια χαρά. Και λοιπόν'συνεχίζεται τώρα?

Το γεγονός ότι εσείς'αναρωτιέστε εάν το τατουάζ σας έχει μολυνθεί σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ή τουλάχιστον να κατευθύνεται προς τα εκεί. Πρέπει να λάβετε μέτρα τώρα, διαφορετικά οι συνέπειες μπορεί να μην είναι όμορφες.

Ποια είναι τα συμπτώματα ενός μολυσμένου τατουάζ?

Το νέο σας τατουάζ είναι ουσιαστικά μια ανοιχτή πληγή. Είναι ευαίσθητο στη μόλυνση επειδή είναι σχετικά εύκολο για τα βακτήρια να εισέλθουν στο σπασμένο δέρμα. Εδώ είναι τα πιο κοινά συμπτώματα λοίμωξης. Αν εσύ'ξαναβιώνω κάποιο από αυτά, αυτό'ώρα για δράση.

1. Οίδημα

Το'είναι φυσιολογικό να διογκώνεται ένα νέο τατουάζ, αλλά αν διαπιστώσετε ότι το πρήξιμο αυξάνεται σε διάστημα τριών έως πέντε ημερών αντί να μειώνεται ή αρχίζει να επεκτείνεται πέρα ​​από το τατουάζ σε αρκετά καλή απόσταση, εκεί'είναι σίγουρα πρόβλημα.

2. Θερμότητα

Μια λοίμωξη μπορεί να είναι ζεστή στο άγγιγμα. Ενώ είναι φυσιολογικό το τατουάζ να αισθάνεται ζεστό, ειδικά τις πρώτες δύο ημέρες, δεν πρέπει να αισθάνεται ζεστό και η θερμότητα δεν πρέπει να αυξάνεται. Αν αυτο'είναι μολυσμένο, ολόκληρο το τατουάζ σας και η περιοχή γύρω του θα είναι πολύ ζεστό στο άγγιγμα και θα εκπέμπει θερμότητα μέσα από το τατουάζ.

3. Απαλλαγή

Τα μολυσμένα τατουάζ έχουν συχνά μια γλοιώδη απόρριψη που ρέει από αυτά σε διάφορα σημεία. μπορεί να εμφανιστεί ως ένα διαυγές υγρό με χρυσό χρώμα, ή ένα παχύ κιτρινοπράσινο goo που βρίσκεται μέσα στο τατουάζ. Μπορεί επίσης να δείτε πύον (λευκό, κίτρινο ή πράσινο).

4. Οσμή

Συχνά η απαλλαγή από ένα μολυσμένο τατουάζ θα έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά ή μυρωδιά. Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι μόλυνσης.

5. Πόνος

Αν εσύ'ξαναβιώνετε έντονο πόνο που αυξάνεται κατά τη διάρκεια των 3-5 ημερών ή έχετε έντονους πόνους από το ίδιο το τατουάζ'είναι πιθανώς μόλυνση.

6. Φουσκάλες

Οι φουσκάλες είναι ένα σημάδι μόλυνσης και μπορεί να εμφανιστούν πάνω από το τατουάζ, εκδηλώνοντας ως κόκκινες πληγές γεμάτες με σωματικά υγρά. Εάν το δέρμα σας είναι αφρώδες ή έντονο κόκκινο, τότε αυτό είναι ένα σημάδι μόλυνσης.

7. Αυξημένο μέγεθος κρούσματος

Λόγω των ανώτερων των φυσιολογικών επιπέδων εκκένωσης, οι φλούδες στο τατουάζ σας μπορεί να φαίνονται παχιές και βολβώδεις και να έχουν κίτρινη και πράσινη κρούστα. Ωστόσο, κάποιο ελαφρύ ξύσιμο είναι φυσιολογικό.

8. Πυρετός και λήθαργος

Εάν έχετε πυρετό ή αισθάνεστε λήθαργοι και αυτά τα συμπτώματα δεν σχετίζονται με άλλες ασθένειες, τότε αυτό'Είναι πιθανό το σώμα σας να εργάζεται υπερωρίες για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης. Ο πυρετός είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο σίγουρα σημάδια μόλυνσης, ακόμα κι αν η θερμοκρασία σας είναι ελαφρώς αυξημένη.

9. Ερυθρότητα ή ραβδώσεις

Εάν το τατουάζ σας ή το δέρμα γύρω του είναι εξαιρετικά κόκκινο, πιθανότατα έχετε λοίμωξη. Αν δείτε λεπτές κόκκινες γραμμές να εκπέμπουν από το τατουάζ σας, πρέπει να πάτε αμέσως στο γιατρό καθώς το ραβδώσεις μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι δηλητηρίασης αίματος.

Σημάδια μόλυνσης τατουάζ

Τα πιο κοινά συμπτώματα ενός μολυσμένου τατουάζ. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να δράσετε τώρα.

Σύμπτωμα Λεπτομέρειες

Πρήξιμο

Το πρήξιμο αυξάνεται μετά από δύο ημέρες και επεκτείνεται μετά το τατουάζ.

Θερμότητα

Το τατουάζ αισθάνεται ζεστό/θυμωμένο μέσα και έξω.

Απαλλάσσω

Ρούζοντας κιτρινοπράσινο πύον.

Οσμή

Η απόρριψη συχνά μυρίζει άσχημη.

Πόνος

Αυξημένη ή ακραία δυσφορία στο άκρο και γύρω από το τατουάζ.

Φουσκάλες

Ανυψωμένα κόκκινα εξογκώματα γεμάτα με υγρό.

Αυξημένο μέγεθος ψώρα

Οι κρούστες είναι μεγάλες λόγω της υπερβολικής εκκένωσης.

Πυρετός και λήθαργος

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σώμα καταπολεμά μια μόλυνση.

Μολυσμένες πληγές στο τατουάζ

Μολυσμένες πληγές στο τατουάζ

Άνθρωποι ενάντια στους καλλιτέχνες τατουάζ στο σπίτι

Τι να κάνω εάν το τατουάζ μου είναι μολυσμένο?

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει μόλυνση, πρέπει να πάτε στο γιατρό το συντομότερο δυνατό. Ο γιατρός σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας συμβουλεύσει για περαιτέρω περιποίηση τραυμάτων και θα σας συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό ή ένα στεροειδές για χρήση. Αυτό μπορεί να είναι είτε σε μορφή χαπιού είτε σε κρέμα. Μαζί με το γιατρό σας'επίσκεψη, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Πριν κάνετε οτιδήποτε, πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό και στεγνώστε σε καθαρή πετσέτα ή στεγνώστε με αέρα.
 • Πλύνετε όλο το πλεονάζον υγρό και πύνετε το τατουάζ με ζεστό νερό. Αποφύγετε να κρατάτε το τατουάζ υγρό για πολύ καιρό και χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό πλύσιμο ή σαπούνι. Χρησιμοποιήστε μόνο τα χέρια σας για πλύσιμο και όχι ένα πανί.
 • Ξεπλύνετε με απαλό αλατούχο ή αλατούχο διάλυμα. Διαλύστε περίπου 1 – 2 κουταλιές αλάτι σε περίπου ένα λίτρο ζεστό, αποστειρωμένο νερό (που έχετε βράσει και κρυώσει) και ξεπλύνετε απαλά.
 • Μην τρίβετε τις κρούστες, αλλά ξεπλύνετε απαλά ξένα σωματίδια και επιπλέον υγρά. Η εξαναγκαστική απολέπιση θα βλάψει σχεδόν σίγουρα την τέχνη σας.
 • Πολύ φειδώ, στεγνώστε με ένα πανί χωρίς σωματίδια χνούδι ή αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι στεγνώνει εντελώς.
 • Εφαρμόστε οποιεσδήποτε αλοιφές συνταγογραφούνται από το γιατρό ή το φαρμακοποιό σύμφωνα με τις οδηγίες.
 • Τυλίξτε το τατουάζ σας σε ειδικά σχεδιασμένη αντικολλητική γάζα όταν το τατουάζ βρίσκεται σε βρώμικο περιβάλλον. Επίσης, τυλίξτε το όταν η πληγή του τατουάζ είναι υγρή, όταν κοιμάστε και όταν εσείς'φοράτε ρούχα που μπορεί να τρίβουν και να ερεθίζουν.
 • Βεβαιωθείτε ότι το τατουάζ σας έχει χρόνο να στεγνώσει στον αέρα σε καθαρό μέρος.
 • Προσπαθήστε να κρατήσετε το τατουάζ σας όσο το δυνατόν πιο στεγνό, εκτός από τις θεραπείες που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.
 • Προστατέψτε το τατουάζ σας από το φως του ήλιου όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Το νέο μου τατουάζ είναι πρησμένο, κόκκινο και μελανιασμένο, είναι αυτό φυσιολογικό?

  Βιώνετε πρήξιμο και μώλωπες του νέου σας τατουάζ, ανησυχείτε για αυτό'δεν θεραπεύεται σωστά; Πληροφορίες και συμβουλές για την αντιμετώπιση της διαδικασίας επούλωσης των σωμάτων.

Τι θα συμβεί στο νέο μου τατουάζ μετά την επούλωση της μόλυνσης?

Το τελικό αποτέλεσμα για το τατουάζ σας εξαρτάται από το πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη και από το αν έχουν εμφανιστεί παχιά ψώρα, φουσκάλες ή πληγές. Το ξεθώριασμα του χρώματος ή του σχεδίου είναι το πιο κοινό αποτέλεσμα, αν και σε εξαιρετικά δυσάρεστες συνθήκες, το τατουάζ θα αναπτύξει ουλώδη ιστό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι έχουν χάσει τα άκρα τους λόγω μολυσμένων τατουάζ.

Πρησμένο, μολυσμένο τατουάζ ποδιών

Πρησμένο, μολυσμένο τατουάζ ποδιών

Φρόντισα το νέο μου τατουάζ, γιατί λοιπόν έπαθα ακόμα μόλυνση?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το τατουάζ σας μπορεί να έχει μολυνθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό'είναι απλώς μια περίπτωση κακής τύχης. Ακολουθούν μερικές άλλες κοινές αιτίες μόλυνσης:

 • Αγγίζοντας το τατουάζ με βρώμικα χέρια (συνήθως τυχαία).
 • Χρησιμοποιώντας πάρα πολύ κρέμα φροντίδας και δημιουργώντας ένα υγρό περιβάλλον όπου ευδοκιμούν τα βακτήρια.
 • Χτύπημα ή χτύπημα στο νέο σας τατουάζ και πρόκληση τραύματος στο τραύμα, ή μη ηρεμία του άκρου και υπερβολική άσκηση αμέσως μετά το μελάνισμα.
 • Η παρουσία άλλων ασθενειών ή ασθενειών μπορεί να επιβραδύνει την επούλωση.
 • Χνούδι από ρούχα ή κλινοσκεπάσματα ή άλλα ξένα σώματα όπως βρωμιά ή βρωμιά που μπαίνουν στο ανοιχτό τατουάζ.
 • Η διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ άλλων μολυσμένων υγρών μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Οι κρέμες και οι αλοιφές που έχουν ανοιχτεί και προχρησιμοποιηθεί μπορούν να περιέχουν βακτήρια και μικρόβια από προηγούμενο χρήστη.
 • Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, έλλειψης ύπνου ή ξεκούρασης, φαρμάκων ή κακής διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.
 • Η χαμηλή ροή αίματος στην πληγή μπορεί να εμποδίσει την επούλωση. Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολική διόγκωση του ιστού του τατουάζ.
 • Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε μολυσμένο εξοπλισμό ή μελάνι.

Πρέπει να πω στον καλλιτέχνη τατουάζ μου εάν αναπτύξω μόλυνση?

Η μολυσμένη τατουάζ σας δεν είναι ευθύνη του καλλιτέχνη τατουάζ ή του στούντιο. Τεχνικά, το στούντιο ήταν υπεύθυνο μόνο για ό, τι συνέβη ενώ σας έκαναν τατουάζ και δεν έχουν καμία υποχρέωση να διορθώσουν ή να ξανακάνουν το τατουάζ σας.

Η μόνη κατάσταση στην οποία ο καλλιτέχνης μπορεί να έχει νομική υποχρέωση να διορθώσει ένα μολυσμένο τατουάζ είναι όταν έχετε απόδειξη ότι έχετε κάνει τατουάζ σε ανθυγιεινές συνθήκες και απόδειξη ότι εκτελέσατε σωστά τη μετέπειτα φροντίδα που συνιστά ο καλλιτέχνης τατουάζ. Αλήθεια, όμως, θα τους άφηνες να σε αγγίξουν ξανά; Μια καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι η γρήγορη κλήση στο τμήμα υγείας, ώστε να μπορείτε να σώσετε το άγχος σε άλλο άτομο'βιώνω τώρα.

Γιατί πρέπει να επικοινωνήσω με το στούντιο?

Το στούντιο μπορεί να είναι σε θέση να σας παρέχει πληροφορίες σχετικές με το θεραπευτικό σας ζήτημα. Αν εσύ'είναι τυχεροί, μπορεί να προσφέρουν να διορθώσουν οποιαδήποτε παραμόρφωση χρώματος ή ξεθώριασμα δωρεάν ή σε μειωμένη τιμή.

Η επικοινωνία τους ενημερώνει επίσης τον καλλιτέχνη τατουάζ ότι εσείς'αντιμετωπίζω ξανά πρόβλημα. Από τότε που εσύ'είναι ουσιαστικά μια διαφήμιση για τη δουλειά τους, οι πιθανότητες είναι ότι θέλουν να δείχνεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν δεν τους πεις ποτέ κάτι'είναι λάθος, κέρδισαν'δεν μπορώ να βοηθήσω να το διορθώσω.

 • Μόλις έκανα ένα νέο τατουάζ, πότε μπορώ να κολυμπήσω και να βρέξω το τατουάζ μου?

  Αν εσύ'κάνατε πρόσφατα μελανωμένο το τατουάζ σας και θέλετε να μάθετε αν και πότε μπορείτε να βρέξετε το τατουάζ σας, πρέπει να το διαβάσετε πριν πάτε οπουδήποτε κοντά στο νερό.

Αυτό το περιεχόμενο είναι ακριβές και αληθινό από όσο γνωρίζει ο συγγραφέας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τυπικές και εξατομικευμένες συμβουλές από εξειδικευμένο επαγγελματία.

© 2013 Άννα

Σχόλια

R285821 στις 10 Ιουλίου 2020:

Το τατουάζ των συζύγων μου φούσκωσε και το πάνω στρώμα του κυρίως το μπλε και το λευκό μελάνι είναι σαν φουσκάλες μύρες κάτω από το πρώτο στρώμα του δέρματος, έχουν περάσει μόλις 18 ώρες περίπου και είναι μόνο ένα και μισό εκατοστό τατουάζ, αν πρέπει να ανησυχεί τι πρέπει αυτή κάνει?

🙂 στις 16 Μαΐου 2019:

Γεια σας, το τατουάζ μου είναι κόκκινο και είναι τόσο βλαβερό που έχει περάσει μια εβδομάδα, έχει κίτρινη κρούστα εδώ και εκεί, καθώς και μέρη του τατουάζ μοιάζουν με το μελάνι να απομακρύνεται από το δέρμα σαν τομή, θα βοηθήσει το nuban και το septogard και το τατουάζ μου θα χαλάσει

Γατούλα στις 17 Αυγούστου 2018:

Τα φρύδια μου είναι φθαρμένα και κόκκινα μετά το microblading

Ψυχή στις 24 Ιουνίου 2018:

Τι να κάνω με το τατουάζ μου δύο ημερών έχει μουνί μέσα.

Ραχήλ στις 28 Δεκεμβρίου 2017:

Έκανα το τατουάζ μου πριν από ένα χρόνο και πρόσφατα με ενοχλούσε, αλλά απόψε παρατήρησα ότι αιμορραγούσε. Πονάει το άγγιγμα αλλά δεν είναι κόκκινο ή πρησμένο.

Ααα στις 07 Νοεμβρίου 2017:

Το τατουάζ μου είναι κόκκινο και έχει κίτρινη κρούστα σε αυτό μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με συμβουλεύσει ότι το έκανα την Παρασκευή

Ερείκη στις 17 Απριλίου 2017:

Γεια μόλις έκανα ένα νέο τατουάζ πριν από 2 ημέρες και ξέχασα ότι δεν επιτρέπεται να το μουλιάσετε σε μπάνιο και τώρα έχω πολλά σημεία στο τατουάζ μου τι σημαίνει αυτό!!!

Sabu123 στις 05 Ιανουαρίου 2016:

Έχω κάνει νέο τατουάζ πριν από 4 εβδομάδες. αλλά έχω κοκκινίλα και φαγούρα γύρω από το τατουάζ από την πρώτη μέρα αλλά χωρίς πόνο. Επισκέφθηκα τον καλλιτέχνη τατουάζ και μου συνέστησε να επισκεφτώ γιατρό. Ανησυχώ για αυτό.

Ενδέχεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2015:

Έκανα ένα μικρό τατουάζ πριν από 3 ημέρες, μέσα σε λίγα λεπτά το δέρμα ήταν ροζ και πρήζονταν περίπου μια ίντσα γύρω από το τατουάζ. Είχα ένα μεγαλύτερο τατουάζ το περασμένο καλοκαίρι που έκανε το ίδιο πράγμα αλλά θεραπεύτηκε μια χαρά. Έχω επίσης πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αυτό το τατουάζ φουσκώνει όταν χρησιμοποιώ ένα&δ κρέμα αλλά όχι χωρίς. Υπάρχει μια καθαρή έκκριση, δεν αισθάνεται πολύ ζεστό, δεν έχει χειροτερέψει, δεν αισθάνομαι πυρετός. Υπάρχει περίπτωση να είμαι αλλεργικός σε ένα από τα χρώματα?

Rituparna Biswas από την Καλκούτα 01 Ιουνίου 2015:

Ενημερωτικό άρθρο. Σχεδιάζω να κάνω τατουάζ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Bbytripz στις 11 Μαΐου 2015:

Idk αν το τατουάζ μου έχει μολυνθεί αλλά το έκανα μόνος μου

cbs55 στις 02 Απριλίου 2015:

Εξαιρετικό άρθρο. Σας ευχαριστώ!

Εγώ'ανησυχώ ότι το νέο μου τατουάζ έχει μολυνθεί. Εγώ'δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την επούλωσή τους στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επώδυνο μετά από έξι ημέρες και η ερυθρότητα εκτείνεται περίπου 2 ίντσες κάτω από το τατουάζ. Ο καλλιτέχνης μου είναι επαγγελματίας και είναι εξαιρετικά καθαρός. Δεν ήμουν'Δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω, αλλά νομίζω ότι τώρα που διάβασα αυτό το I'θα πάω στον γιατρό σήμερα.

Lindsey A S από το Ντέλαγουερ στις 06 Φεβρουαρίου 2015:

Μεγάλος κόμβος!

Άννα (συγγραφέας) από το Χόμπαρτ, Τασμανία, Αυστραλία. (Το μικρό κομμάτι του AUS) στις 14 Ιανουαρίου 2014:

Ενδιαφέρον προϊόν. Εσείς'είναι σωστό όσον αφορά τα συστατικά που είναι ιδανικά για τη θεραπεία τατουάζ. Ακούγεται ότι η μητέρα φύση φτιάχνει τις καλύτερες λοσιόν στο τέλος! ευχαριστω πολυ για τις ιδεες σας!

Άννα (συγγραφέας) από το Χόμπαρτ, Τασμανία, Αυστραλία. (Λίγο από το κάτω μέρος του AUS) στις 01 Οκτωβρίου 2013:

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια Amethystraven, βγήκε εντάξει αυτό! 🙂

Amethystraven από την Καλιφόρνια στις 30 Σεπτεμβρίου 2013:

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κέντρο. Έχω κάνει τατουάζ μόνος μου και δεν έχω βιώσει ποτέ τίποτα ως μόλυνση. Για όσους βιώνουν τα συμπτώματα που αναφέρατε ως μόλυνση και κάτι που πήγε φρικτά στραβά, το πρώτο πράγμα που πρέπει σίγουρα να είναι ο γιατρός. Πάντα χρησιμοποιούσα το ίδιο βιολογικό προϊόν με αιθέρια έλαια που περιέχουν βακτήρια και λοιμώξεις και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την επούλωση των τατουάζ μου. Να ελέγχετε πάντα από ποιον κάνετε τατουάζ. Βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνουν't επαναχρησιμοποίηση βελόνων και ότι έχουν πάντα αποστειρωμένο περιβάλλον. Αν δεν το κάνουν't αποστειρώστε το περιβάλλον μπροστά σας, ζητήστε τους να το κάνουν. Δεν πρέπει να προσβληθούν. Εάν το στούντιο τατουάζ είναι σεβαστό και συνιστάται, τότε μόλις γίνει το τατουάζ, εναπόκειται στο άτομο που έκανε τατουάζ να το φροντίσει. Ο καλλιτέχνης τατουάζ δεν πρέπει να κατηγορείται για ένα άτομο'έλλειψη φροντίδας μόλις γίνει το τατουάζ. Οργανωμένο Kaos, δίνετε επίσης εξαιρετικές πληροφορίες για τη μετέπειτα φροντίδα. Μου αρέσει πολύ αυτό το κέντρο. Το βάζω μπράβο.